rogusia2 Bielsko-Biała - szukam położnej 26.05.06, 13:39 takiej, która nie jest zwolenniczką nacicnania krocza. Będę wdzięczna za kontakt na mail gazetowy rogusia2@gazeta.pl. Czekam też na odpowiedzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pinka2403 Re:polożne bydgoszcz 26.05.06, 17:55 kto poleci dobra położną i szpital w bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
keete Re: super lista położnych i koszty plus dodatki 26.05.06, 20:29 czy ma zelaznej jeśli się zarezerwuje położną , trzeba wynająć też sale pojedyńcza ? bo gdzięś tak przeczytałam , ze jest to warunek ,chociaż większość dzieczyn nie wspomina o tym w swoich opisach Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Kasia Grzybowska, Karowa, Dom Narodzin 28.05.06, 10:50 rodził ktoś z nią? szukam opinii, również o jej szkole rodzenia i domu narodzin joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Kasia Grzybowska, Karowa, Dom Narodzin 01.06.06, 12:46 zapytaj o nią w fundacji rodzić po ludzku Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kraków_Siemiradzki!!!!! 28.05.06, 22:56 Mój typ polożnej to pani Madzia Wyżykowska-Kochanek, wspaniała kobieta. Bardzo pomocna, troskliwa, matczyna. Gorąco polecam rodzenie właśnie z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: Katowice Raciborska - Magdalena Kot 29.05.06, 18:17 Super Super Super, bez niej to mój poród by jeszcze trwał ze dwa dni jak nie więcej. Ona była ze mną od samego początku do końca. Każdej życzę takiej położnej. Odpowiedz Link Zgłoś
listkp Re: Katowice Raciborska - Magdalena Kot 07.04.07, 18:23 Zgadzam się. Rodziłam z Panią Magdaleną Kot i było wspaniale i krotko. Cudowna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
piraneczka7 Re: Katowice Raciborska - Magdalena Kot 25.06.09, 11:32 Czy ktoś może przesłać namiary na połozną KOT z Raciborskiej.Byłabym wdzięczna szykuję się do porodu w tamtym szpitalu. Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
haaga2 Jola Kulesza-szpital Police 31.05.06, 10:25 KTO Zna Położną Jolę Kuleszę?jeszcze w zeszłym roku pracowała w szpitalu w Policach, wiem, że już tam nie pracuje!JEST super Fachowcem w swojej dziedzinie- to ona od początku do końca była ze mną i profesjonalnie przeprowadziła mój poród, jest po prostu the best! i wcale jej nic nie płaciłam, bo była położną z dyżuru. DZIĘKUJĘ PANI JOLU! Odpowiedz Link Zgłoś
dora06 Re: Super położne-Top Lista 01.06.06, 11:31 Cześć! Proszę-polećcie połozną z gdańskiej Zaspy!!! Będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
sophie05 Re: Super położne-Top Lista 02.06.06, 21:46 Polecam - Ewa Filipska. Znakomita, rzeczowa , konkretna i bardzo sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie05 Re: Super położne-Top Lista 02.06.06, 21:52 Polecam - Ewa Filipska. Rzeczowa, konkretna i bardzo sympatyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
dora06 Re: Super położne-Top Lista- Ewa Filipska 05.06.06, 09:46 Rozumiem ze piszesz o Zaspie..? Masz jakis namiar na ta polozna? Dzieki tak wogole Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_1 Namiary na Agnieszkę Kacalak z Żelaznej 01.06.06, 13:39 Czy ktoś może mi podać namiary na tę położną, może być na priv. Niestety nie ma jej na stronie szpitala. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Namiary na Agnieszkę Kacalak z Żelaznej 02.06.06, 11:15 Witam, ja polecam bardzo gorąco panią Jolantę Łaszczyk ze szpitala gin-poł- Ujastek! Jest to kobieta bardzo ciepła,miła i serdeczna. Przedewszystkim ma odpowiednie bardzo ciepłe nastawienie do pacjentek i każdą traktuje jakby była jedyna. Dlatego też polecam tą panią. Dodam,że rodziłam z nia na Ujastek dwa tygodnie temu. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_1 Re: Namiary na Agnieszkę Kacalak z Żelaznej 06.06.06, 22:45 I co nikt nie chce mi pomóc ? A były takie piękne opinie o tej położnej. Niech się ktoś odezwie, proszę................... Odpowiedz Link Zgłoś
denevue Re: Namiary na Agnieszkę Kacalak z Żelaznej 04.07.06, 09:52 pani Kacalak nie jest położną, dopiero się przyucza. Sama pisłała o tym w poście nieco wcześniej -.... Odpowiedz Link Zgłoś
katino Re: Namiary na Agnieszkę Kacalak z Żelaznej 27.06.08, 09:12 .... to ciekawe.... na stronie szkoły rodzenia Jannette pisze o sobie że pracuje jako położna od 10 lat: "racuję 10 lat w zawodzie położnej. Zaczynałam w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi w oddziale intensywnej opieki neonatologicznej, gdzie przepracowałam 8 lat. Następnie 2 lata temu podjęłam pracę w szpitalu specjalistycznym św. Zofii w Warszawie w oddziale ginekologicznym. Od września 2006 r. pracuję w sali porodowej." myślę że to jedynie nieporozumienie, że ona nie jest położna - przecież tyle MAM pisało że rodziły z nią - prawda? )) Odpowiedz Link Zgłoś
majcia2005 Re:Słupsk, szpital w Ustce - Pani Aneta Jaworska 02.06.06, 12:03 Polecam położną ze szpitala w Ustce - Panią Anetę Jaworską. Cudowna, ciepła kobieta,wie co robi,jednym słowem "człowiek - anioł". Życzę każdej mamie takiej połoznej przy porodzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
cezary333 Inflandzka 03.06.06, 01:11 Profesjonalizm przy porodzie. Byłem z żoną, a połozna i cała obsługa super - mieli rękę na pulsie. Na Inflandzkiej później jest troszkę kiepsko, bo kobieta pozostawiona sama sobie z dzieckiem, ale poród pełen profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
maja78r Re: Ruda Śl. Godula -Położne którą polecacie? 05.06.06, 12:18 Prawdopodobnie będę rodzić w Rudzie Śl. Czy mogłybyście poradzić mi czy to dobry wybór, właśnie ze względu na położne. Jakie są? Czego sie spodziewać? Które są najlepsze? Jaki mają stosunek do rodzącej? Czy opłacałyście tam położną, lub dawałyście jej "kopertę"? Bardzo proszę krótkie opisanie swoich doświadczeń z personelem tego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
malyktos1 Białystok 06.06.06, 08:53 Poszukuję położnej w Białymstoku z Warszawskiej.Może ktoś mi kogoś poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.kaley Monika Byczek, Warszawa, Żelazna 06.06.06, 19:11 28 maja urodziłam Zosieńkę z pomocą Moniki. Monika jest bardzo opanowana, co jednak wcale nie znaczy zimna czy obojętna. W odpowiednich momentach jest wspierająca, a kiedy trzeba zdecydowana. Dała mi ogromne poczucie bezpieczeństwa i oparcia. Naprawdę cały czas czułam, że jestem w dobrych rękach. Monika proponowała różne rozwiązania, żeby było mi lżej rodzić, ale też słuchała tego jak ja się czuję w danej pozycji i jeżeli okazywało się, że nie jest dla mnie dobra szukała innego rozwiązania. Jestem przekonana, że bez jej pomocy poród byłby dużo dłuższy i cięższy. A tak obyło się nawet bez nacinania krocza. Mogłam też rodzić w kucki, co akurat w moim przypadku świetnie się sprawdziło. Jestem Monice naprawdę ogromnie wdzięczna za jej pomoc przy porodzie i z czystym sumieniem polecam ją każdej kobiecie, której zależy na fachowej, życzliwej pomocy i szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
slodziak01 Marysia Romanowska, Warszawa, Żelazna 01.07.06, 14:06 A ja rok temu rodziłam z Marysią i też ją chcę wychwalić, miła, fachowa, ludzka dziewczyna, pozwoliła mi rodzić w wodzie i ochroniła krocze. Jednym zdaniem dodała mi tyle sił, że mogłam urodzić trojaczki wtedy. W lutym będę rodzić drugi raz i też chciałabym trafić do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
celkra Re: Monika Byczek, Warszawa, Żelazna 27.10.06, 12:05 Podpisuję się pod każdym słowem sara.kaley - Monika Byczek to wspaniała położna, bardzo kompetentna. Dzięki niej poród wspominam bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re:Kraków Zeromski 07.06.06, 11:48 Ja polecam P.Anne Podobinska z Zeromskiego prawdziwa połozna z powołania przy niej nie mozna nie urodzic!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Gdańsk-Zaspa-połozna Filipska Ewa 08.01.07, 10:34 urodzilam 7 czerwca 2006. porod trwal 4 h i 45 minut. dzieki pani Ewie wszystko przebieglo sprawnie, naturalnie (sn bez zzo), wspierala mnie rowniez gdy bylam juz na poloznicwtei, maly mial ifekcje i antybiotyk, umieralam z nerwow-ona przyszla, uspokoila mnie, wyjasnila. Pani Ewo, jeszcze raz dziekuje, byla pani dla mnie aniolem w tamtych chwilach Odpowiedz Link Zgłoś
dacra Re: Joasia Górska - Orłowski 21.06.06, 16:27 rodziłam z nia w maju tego i goraco polecam, co prawda moj porod po 13 godzinach zakonczyl sie cesarskim cieciem, ale byla ze mna do konca, pojechala takze na sale operacyjna. Bardzo sympatyczna i mila,a co najwazniejsze podpowiadala trafnie co robic, zeby bylo lepiej. Dzieki nie ten porod jest dla mnie dosc milym przezyciem i co najwazniejsze pamietam tylko, ze pokazano mi syna zaraz po wtciagnieciu z brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
gaka3 Re: Joasia Górska - Orłowski 04.06.07, 22:05 Poszukuję numeru telefonu do tej położnej. Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1 super położna - top lista 24.06.06, 06:36 Super położna w Żeromskim pani Bogumiła Chmiel!! Gorąco polecam, bardzo miła, fachowa i uśmiechnięta!! Odpowiedz Link Zgłoś
izakun Położna w Olsztynie 24.06.06, 12:24 Czy ktoś mógłby polecić dobrą położną pracującą w szpitalu wojewódzkim w Olsztynie? Spodziewm się bliźniat, które przyjdą na świat za 12 tygodni, prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
jokra Anna Kapitan- Madalińskiego 24.06.06, 18:08 Rodziłam z nią 14.06 tego roku. Świetna położna, kompetentna i pomocna. Trafiłam na nią zupełnie przez przypadek. Na porodówkę przywieziono mnie z rozwarciem 10 cm, od razu zaczął się drugi okres porodu. Moje dziecko urodziło się 23 minuty później. Rodziłam bez znieczulenia, bo nie zdążono mi go podać. Z bólu i zmęczenia nie byłam w stanie współpracować z położną, darłam się wniebogłosy, że nie dam rady.Niemalże cały pierwszy okres porodu przecierpiałam w domu, ponieważ o drugiej z minutami w nocy odesłano mnie z Izby Przyjęć stwierdzając, że za wcześnie przyjechałam. W domu zwijałam się z bólu, ale nie miałam pewności, że to już i że znowu mnie nie odeśląMarzyłam o znieczuleniu, a na porodówce- o 8:55 rano- okazało się, że za chwilę urodzę i nie bardzo opłaca się i jest sens znieczulać. Pani Ania była bardzo cierpliwa. Przemawiała do mnie stanowczo i robiła swoje. Instruowała mojego męża jak ma mnie trzymać w czasie skurczu/parcia. Naprawdę myślałam, że nie dam rady. Dałam tylko dzięki jej profesjonalizmowi (i sile). Po porodzie pomagała mi przystawić małą do piersi. W ogóle jest bardzo jasnym punktem na dosyć bolesnej mapie mojego porodu. Mimo że trwał on tak krótko, długo nie mogłam psychicznie dojść po nim do siebie. Ona i mój mąż, dzięki nim mam jakieś miłe wspomnienie tego wydarzenia. Serdecznie ją polecam rodzącym w szpitalu na Madalińskiego. W ogóle cały personel szpitala, z którym miałam do czynienia podczas pobytu wspominam bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
johanapa super położna 30.06.06, 01:03 Rodziłam na Madalińskiego. Jedyna naprawdę sympatyczną i kompetentną osobą była położna. Z wielkim poczuciem humoru, pozdrawiam i polecam p. Wioletę Gwiazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia68 Ela Kowal - Madalińskiego 02.07.06, 15:38 Swietna polozna, bardzo pomocna, dzieki niej moj porod byl szybki i przebiegl w milej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
manienia Ela Kowal NaJLEpSzA !!! 16.01.07, 12:51 POLECAM NAPRAWDE Z CZYSTYM SERCEM - SUPER BABKA, ROBI WSZYSTKO ZEBY POROB BYL SZYBKI I PRAWIE ZE BEZBOLESNY KOBIETA DOSWIADCZONA, WLASNIE ROBI BODAJZE MGR Z POLOZNICTWA. ZAWSZE POD TELEFONEM, POMAGA, RADZI I CO NAJWAZNIEJSZE INTERESUJE SIE PACJENTKA PD.PANI ELA ODBIERALA POROB ANITY LIPNICKIEJ ORAZ BYLA GOSCIEM DZIEN DOBRY TVN WARTO WARTO WARTO !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olali25 Re: Ela Kowal NaJLEpSzA !!! 16.01.07, 22:03 Może i dobra, ale nie powinna ujawniać takich rzeczy innym pacjentkom. Nie wiadomo, czy Pani Anita Lipnicka życzy sobie, żeby ktoś reklamował się używając jej nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
lena9926 Re: Ela Kowal NaJLEpSzA !!! 10.06.07, 19:59 Zgadzam się, szczerze zachęcam do korzystania z jej usług. Fajna babka, bardzo pomaga podczas porodu, jest bardzo doświadczona. Jest zwolenniczką porodów aktywnych, ja rodziłam na kucki i przyznam, ze jestem bardzo zadowolona z takiej pozycji. Zależy jej, aby pacjentka była zadowolona, a nie na jej wygodzie. Troszczy sie o pacjentki i zawsze mozna do niej dzownić z jakims problemem. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
arancha1 Re: Ela Kowal - Madalińskiego 24.11.13, 19:06 Mialam nieprzyjemnosc na nia trafic. I nie zycze nikomu spotkania jej na porodowce. Jest po pierwsze niedelikatna, po drugie w ogole nie slucha co sie do niej mowi, nie pyta o pozwolenie przed wykonywaniem czynnosci, generalnie traktuje pacjentke przedmiotowo. Szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
aanula5 Re: Ela Kowal - Madalińskiego 24.11.13, 21:49 arancha1 napisał(a): > Mialam nieprzyjemnosc na nia trafic. I nie zycze nikomu spotkania jej na porodo > wce. Jest po pierwsze niedelikatna, po drugie w ogole nie slucha co sie do niej > mowi, nie pyta o pozwolenie przed wykonywaniem czynnosci, generalnie traktuje > pacjentke przedmiotowo. Szkoda gadac. Strasznie Ci współczuję, bo ja mam świetne doświadczenia z tą położną. Dzięki niej mój poród był wspaniałym przeżyciem. Słuchała czego oczekuje, mogłam rodzić w wybranej przez siebie pozycji. Dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkolc1 super polozna -Chorzow ;-))))) 10.07.06, 17:47 IWONA MAJKA ze Szpitala Miejskiego przy ul.Strzelcow Bytomskich w Chorzowie,to najlepsza polozna na swiecie calym!!!!!!!!! Gdyby nie ona,rodzilabym 100 lat,a moze i 200.Super kobita z duzym poczuciem humoru,ktore rozladuje stres,a do tego bardzo ciepla.Kiedy pojawila sie przy mnie od razu poczulam sie bezpiecznie.Przy mnie wystepowala w duecie z super lekarzem - ROMANEM SPYRA.Byli doskonali!!!!!!!!Pokochalismy ich cala rodzina - ja,moj maz i coreczka Agatka.Dodatkowym atutem tej pary jest to,ze spotkalismy sie przypadkowo.Nie bylismy umowieni,nie byli OPLACENI.To nie sztuka byc milym i kompetentnym za kase /a czytam tu o duuuuzej kasie/. Odpowiedz Link Zgłoś
madzilove Polozna Monika Drozdziel 13.07.06, 14:05 Szczerze polecam polozna Monike Drozdziel ze szpitala sw.Zofii w Warszawie.Moj porod trwal 3.5h od wejscia na sale porodowa,a zobaczeniem syna(pierwsze dziecko).Monika byla bardzo pomocna i motywujaca.Jej cieply glos sprawil,ze rodzilam zrelaksowana i spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
amneris Poznań, szpital przy ul. Jarochowskiego 22.07.06, 13:17 Polecam Ewę Piechotę z poznańskiej Kliniki Św. Rodziny; odbierała oba moje porody, w tym drugi sama (wszystko działo się w takim tempie, że nawet lekarz nie zdążył przyjść); jest miła, fachowa, wie kiedy się uśmiechnąć, a kiedy przypomnieć o prawidłowym oddychaniu; zwraca uwagę na oczekiwania rodzącej i stara się im sprostać (w miarę możliwości); jestem i będę jej bardzo wdzięczna; Odpowiedz Link Zgłoś
stauros1 Inowrocław 25.07.06, 20:14 Cały oddział ginekologiczny w Inowrocławiu jest na bardzo wysokim poziomie. Te panie śą po prostu ludźmi i każdego tak ptaktują. Zawsze uśmiechnięte i do dyspozycji. Przecudna opieka ze strony pań, czego nie można powiedzieć o pracujących tam lekarzach Odpowiedz Link Zgłoś