Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• elacen Wiola Gwiazda - Warszawa - Madalińskiego 25.04.07, 19:31
      Bardzo gorąco polecam. Świetna babka, wesoła, miła, a przy tym bardzo
      kompetentna i fachowa.
      • stefanfr Re: Wiola Gwiazda - Warszawa - Madalińskiego 29.04.07, 23:23
        dziewczyny a co z bródnowskim??? polecacie kogos?i ile??
        • nikt111 Re: Anna Tarnowska - Orłowski szukam kontaktu do. 08.05.07, 14:00
          poszukuję kogoś kto ma do niej nr telefonu, była polecana na tym forum, ale nie
          mogę znaleźć kontaktu. Proszę o pomoc
      • neritum Re: Wiola Gwiazda - Warszawa - Madalińskiego 27.03.09, 16:44
        Ja również rodziłam z Panią Wiolą na Madalińskiego (21.03.2009) i szczerze
        polecam tą położną. Naprawdę pomogła, wiedziała jak mnie zmobilizować do
        efektywniejszego parcia i ochroniła krocze. Raz jeszcze serdecznie dziękujemy za
        pomoc w przyjściu na świat naszego synka Bruno!!!
        Ogólnie wydaje mi się, że w szpitalu na Madalińskiego większość położnych jak
        nie wszystkie są bardzo sympatyczne i bardzo profesjonalne jednocześnie.
        Spędziłam w tym szpitalu kilka dni przed porodem czekając na indukcję i miałam
        okazję poznać parę z nich - tworzą bardzo miłą atmosferę dla rodzących nawet w
        sytuacjach kiedy jest "duży ruch", "Kambodża" jak to nazywa Pani Wiola wink
        Kontakty do wszystkich położnych z tego szpitala dostępne są na stronie
        www.szpitalmadalinskiego.pl
    • mai.mama Re.Super położne. 09.05.07, 21:10
      Witam.Zdecydowanie lepiej pisać o dobrych doświadczeniach.Ja rodziłam w Żorach
      prawie 4 miesiące temu.Tam chodziłam z mężem do szkoły rodzenia i bardzo dobrze
      ja wspominam.Oddziałowa pani Dorota Kamińska jest super połozną która polecam
      wszystkim.Oddział czyściutki , miła atmosfera, przyjazny personel.Sama
      dowiedziałam się o tym oddziale od koleżanki i gdy nadszedł czas dojechałam z
      mojego miasta 20 km do Żor.POLECAM.
    • boni_76 Poproszę o namiary na panią Agnieszkę Muchę 11.05.07, 15:44
      Będę bardzo wdzięczna. Przeszukałam strone internetową szpitala i nic.
    • mamanka Solec - skąd wziąć namiary na położne? 19.05.07, 11:11
      Hej Dziewczyny!
      Chcę rodzić na Solcu,w sierpniu. Rodzę trzecie dziecko, w tym drugie na Solcu. Pomimo złych opinii (uważam, że złe opinie wynikają z poziomu stresu i jakości samego porodu czy był ciężki czy nie a nie z samej opieki personelu i oczywiśćie z nastawienia rodzącej).Ja miałąm nieopłaconą położna, kóra była niemiła, nie zajmowała się mną i nie bardzo się liczyła z moim bólem, ale za to urodziłąm drogami natury w kilka godz. po odejściu wód, po poprzedniej cesarce (poród był dłuugi i trudny)i to była dla mnie WIELKA nagroda i radość, bo bałam się kolejnej cesarki. Chociaż popękałam bardzo (szyjka, pochwa i nacięcie krocza, straciłam 300 ml krwi), bolało jak nie wiem co, bo ZZO nie zadziałało (anestezjolog dała mi za mało środka)a położna masowała mi szyjkę w czasie skurczu - myślałam, że umrę z bólu, nie to było najważniejsze tylko fakt, że to było moje pierwsze dziecko, które urodziłąm świadomie, drogami natury, sama je wyparłam i był przy tym mój mąż. To było dla nas wielkie przeżycie. TO jest wspaniałe a o reszcie się zapomina, nawet gdy krocze boli jeszcze przez wiele dni i nie można normalnie siedzieć. I jeszcze jedno. 3 lata temu rodziłam na Solcu w kiepskich warunkach, na wspólnej sali porodowej przedzielonej tylko parawanami(za to samoloty były różowesmile) łazienka była koszmarnie zagrzybiona, jedna na cały oddział a sale 5-osobowe i zatłoczone rodzinami rodzących. I naprawdę nie miało to większego znaczenia. Najmilej wspominam właśnie kontakt z dziewczynami z pokoju, bo bardzo się ze sobą zżyłyśmy przez tych kilka dni i dałyśmy sobie wiele wsparcia. Może to było dla mjnie wtedy ważniejsze niż opieka personelu medycznego! Tym bardziej teraz urodzę tam, skoro oddział jest pięknie odnowiony, czysty i rodzi się w pojedynczych salach.Natomiast położną zamierzam opłacić, bo teraz już wiem, czego potrzebuję (być przyjętą na oddział, ochrony krocza, ulgi w bólu i szacunku).
      Skąd wziąć numery tel. do położnych z Solca? Proszę o info!
      • cymes11 Re: Solec - skąd wziąć namiary na położne? 19.06.07, 16:29
        cześć, ja też zastanawiam się nad porodem na solcu, mam namiar na jedną
        położną, p. Katarzynę najmark, ale jej w sierpniu nie będzie. Ale na forum
        znalazłam jeszcze dwie, Iwona Oksiędzka i Krystyna Komosa. O tych dwóch jest
        sporo opinii na forum, raczej są pochlebne, a o mojej pani najmark było
        dosłownie kilka zdań, ale też pozytywne. P. Komosa ma stronę www.rodzimy.pl.
        Pozdrawiam
    • kalarepa1 Warszawa_Kasia Grzybowska=SKARB! 26.05.07, 06:52
      Rodziliśmy z Kasia Grzybowską z Domu Narodzin w szpitalu w Wołominie i jesteśmy
      po prostu ZACHWYCENI tym, jak wszystko zorganizowała. Dla mnie Kasia jest warta
      tyle złota ile sama waży!
      • ewciau Re: Warszawa_Kasia Grzybowska=SKARB! 09.08.07, 17:57
        chcialabym sie orientacyjnie dowiedziec o cene jaka sobie wolaja
        polozne,w przyblizeniu bo pewnie zalezy to od miasta i innych
        czynnikow
        dzieki z gory za info,ja rodze we wrzesniu)
        • mar_81 Żelazna 20.08.07, 22:58
          Gorąco polecam P. Agnieszkę Kacalak ze Spitala Św. Zofii.
          • meg.26 Re: Żelazna 21.08.07, 13:30
            A czy masz namiary na p.Agnieszkę Kacalak i czy możesz je udostępnić?
    • iwonn32 Re: Super-Położne- TOP LISTA :) 27.05.07, 14:27
      Do porodu na Karowej polecam gorąco Kasię Leniarską. Profesjonalna, życzliwa,
      szybka w podejmowaniu decyzji i z poczuciem humoru (czasem jest potrzebne w
      chwilach skrajnego zmęczenia). Na pewno nie lekceważy pacjentki. Jak
      powiedziała, że będzie przy porodzie, to była.

Jeśli ktoś nie uczęszczał do szkoły rodzenia a ma wątpliwości jak dobrze i
      sprawnie zająć się nowym człowiekiem, to można porozmawiać z położną na temat
      wizyty domowej. Tu polecam Iwonę Strzeżek. Można ją znaleźć na Oddziale
      Patologii II na Karowej. Wie co robi i o czym mówi. Poza tym równa z niej babka.
    • iwonn32 Karowa - Super Położne 27.05.07, 14:31
      Do porodu na Karowej polecam gorąco Kasię Leniarską. Profesjonalna, życzliwa,
      szybka w podejmowaniu decyzji i z poczuciem humoru (czasem jest potrzebne w
      chwilach skrajnego zmęczenia). Na pewno nie lekceważy pacjentki. Jak
      powiedziała, że będzie przy porodzie, to była.

Jeśli ktoś nie uczęszczał do szkoły rodzenia a ma wątpliwości jak dobrze i
      sprawnie zająć się nowym człowiekiem, to można porozmawiać z położną na temat
      wizyty domowej. Tu polecam Iwonę Strzeżek. Można ją znaleźć na Oddziale
      Patologii II na Karowej. Wie co robi i o czym mówi. Poza tym równa z niej babka.
    • kwiatek252 Re: Ania Piotrowicz-Wołomin 28.05.07, 13:53
      j.w.
    • monikadzia Super Polozna - Szpital im. S.Zeromskiego :):):) 05.06.07, 23:18
      Witam!!! 23 maja 2007 urodziam w tym szpitalu coreczke. Jestem bardzo
      zadowolona z opieki persolnelu. Szczegolnie polecam polozna pania BOGUMILE
      CHMIEL ktora cenie za zaangazowanie ,troske, cierpliwosc i serdecznosc. W
      czasie calego porodu nic nie bylo mi narzucane a jedynie delikatnie
      sugerowane.Pani polozna zachecala do zmian pozycji, skakania na pilce, cieplego
      prysznica, przez caly czas podtrzymujac na duchu.Choc napewno odebrala juz
      setki noworodkow to mialam wrazenie iz narodziny mojej coreczki przyniosly Jej
      wiele radosci.Chcialam podkreslic, ze nie mialam lekarza prowadzacego, ktory
      pracuje w Zeromskim ani znajomej poloznej,poza tym moj porod byl zupelnie
      bezplatny i nikomu nic nie musialam dawac, wystarczylo zwykle DZIEKUJE.
      • kipika1 Re: Super Polozna - Szpital im. S.Zeromskiego :) 06.09.07, 20:32
        Ja urodziłąm 20 maja 2007 też córcię i też przy Pani Bogusi - jeżeli mogłabym to z wdzięczności bym ją obsypałą kwiatami - bez niej Zosia by się nie urodziłą - poród trwał długo- 27 godzin, pierwsza połopżna była niemiła, a o 19.00 przyszła Pani Bogusia i wszystko poszło gładko - sama postarała się o znieczulenie, pocieszła mnie, doradzała pozycje , pomogła mi tak , że płakałam z wdzięczności, Zosia urodziła się o 23.30 - i uwaga - 3 dni po porodzie przyszła mbnie odwiedzić i znów się połakałam. To prawdziwa położna z powołania!!!
    • 34ol Pszczyna- pani Bożena Kowalik 07.06.07, 23:50
      Pani Bożena prowadzi szkołę rodzenia. Polecono mi ją, ponieważ chciałam rodzić
      aktywnie, nie być skazaną na leżenie na plecach i wspominać drugi poród lepiej
      niż pierwszy. Pani Bożena spotkała się ze mną kilka razy jeszcze przed porodem:
      żeby omówić wspólny plan, żeby mnie pocieszyć, kiedy miałam dużego doła bo
      byłam po terminie, żeby "posłuchać" malca, bo wydawało mi się, że się nie rusza.
      W czasie porodu bardzo rzeczowo prowadziła akcję, przy tym dbała o moje
      potrzeby emocjonalne. Dzięki niej poród przeszłam z minimum urazów. A potem
      odwiedziła nas jeszcze na położnictwie. Zdecydowanie polecam!
      • agata9980 Położna P. Lidia Lendzion z Wołomina 20.06.07, 16:49
        Duże doświadczenie i niezwykła opiekuńczość. Rodziłam z Nią dwa razy do wody.
        Poród w wodzie jest super !!!
      • golcia.24 Re: Pszczyna- pani Bożena Kowalik 12.05.10, 10:00
        Również rodziłam przy Bożence.Tak samo spotkałyśmy się kilkakrotnie
        przed porodem, Bożenka potrafiła wesprzeć i podnieść na duchu. Poród
        przy niej wspominam bardzo pozytywnie. Dzięki niej było to przeżycie
        bardzo wartościowe i piękne. Była przy mnie gdy tylko tego
        potrzebowałam. Zaufałam jej tak, że czułam sie przy niej
        bezpiecznie. Bożenka to wspaniała i ciepła osoba. Mój poród jednak
        musiał zakonczyć się cięciem. Po porodzie kontakt pozostał. Na
        położnictwie przychodziła mnie odwiedzić niemal codziennie. Pomagała
        przystawiać małego do piersi, we wszystkim mogłam sie jej poradzić i
        o wszystko zapytać. Zawsze chetnie pomogła. Przy kolejnym porodzie
        jeśli
        będzie tylko taka możliwość to też będę chciała rodzić z Bożenką.
        Życzę wszystkim przyszłym mamusiom takiej położnej.
        Pozdrawiam.
    • agata9980 Położna P. Lidia Lendzion z Wołomina 20.06.07, 16:44
      Duże doświadczenie, rodziłamz Nią dwa razy do wody. Poród w wodzie jest
      super !!!
    • nika167 Warszawa Szpital Bielański 26.06.07, 15:00
      Anna Błędowska Polecam 600 zł
      • monika.bakura Re: Warszawa Szpital Bielański 03.04.08, 11:21
        czy mogę prosić o namiary na Panią Anię i parę słów więcej o jej osobie? będę
        wdzięczna
        mój adres:
        Monika.Bakura@gmail.com
        lub
        monika.bakura@gazeta.pl

Z góry dziękuję
      • monika.bakura Re: Warszawa Szpital Bielański 03.04.08, 11:24
        nika167 napisała:

> Anna Błędowska Polecam 600 zł

bardzo proszę o kontakt do Pani Ani i parę słów więcej na temat jej opieki
        podczas porodu.
        mój mail:
        monika.bakura@gmail.com

Z góry dziękuję
    • aneta0304 Re: super położne-top lista 03.07.07, 20:03
      Dziewczyny a którą położną polecacie w Orłowskim na Czerniakowskiej i jaki koszt.
    • ofiara_poloznej W-wa Żelazna - Anna Kalinowska - odradzam!!! 05.07.07, 11:02
      Miłe panie, zdecydowanie odradzam usługi tej pani, która ponad pół roku temu
      odebrała porod mojego dziecka, któremu, szczęśliwie, nic się nie stało. Podczas
      prowadzonych przez nią zajęć w Szkole Rodzenia sprawiała wrażenie fachowca,
      roztaczając wizję przyjaznego rodzącej personelu i samego porodu. Mimo pobrania
      wysokiej opłaty za indywidualną opiekę popełniła kilka kardynalnych błędów:
      - nie było mowy o wyborze pozycji do rodzenia w II fazie porodu;
      - dziecko było brutalnie wyciskane z mojego brzucha;
      - podczas skurczów partych położna wychodziła, nakłaniając mnie do odpoczynku
      na etapie, gdy podczas takiego skurczu nie byłam w stanie nie przeć;
      - jednocześnie ze mną rodziła bowiem inna, prawdopodobnie "płatna" pacjentka,
      więc swój czas pani Kalinowska dzieliła między nas dwie (zaznaczam - zapłaciłam
      za opiekę indywidualną);
      - zapewne w wyniku tego nie nacięła mojego krocza, które, bardzo wysokie (oraz
      przy nietypowo wąskiej pochwie), powinno było być nacięte;
      - w efekcie, pękły: szyjka macicy, sama pochwa na niemal całej długości oraz
      krocze do samego odbytu;
      - zszywając te uszkodzenia, źle zszyła krocze - zaszyła je zbyt wysoko, oraz
      pochwę - tam w miejscu szwów pojawiły się polipopodobne zmiany, które teraz
      miałam usunięte;
      - ani razu od porodu nie byłam w stanie współżyć z powodu zbyt wysoko zaszytego
      krocza (za wąsko - tak na dwa palce), oraz zgrubiałych blizn wewnątrz pochwy
      (nie są podatne na rozciąganie, przy jakimkolwiek nacisku - bolą).
      Dochodzę do siebie po zabiegu usunięcia tych narośli, jeśli współżycie nadal
      nie będzie możliwe, czeka mnie operacja plastyczna pochwy.
      Dobrze chociaż, że dzieciątko urodziło się zdrowe na 1o pkt. I, co ciekawe, to
      partacka robota pani Kalinowskiej dopiero po jakimś czasie wyszła na jaw (o
      szyciu samej pochwy nawet mi nie powiedziała!), po konsultacji z trzema
      lekarzami, podczas samej akcji porodowej była baaardzo miła i pomimo tego
      wyduszania dziecka sprawiała wrażenie godnej zaufania osoby.
      Zdecydowanie odradzam. Pozdrawiam, Anka
      • siedlan Re: W-wa Żelazna - Anna Kalinowska - odradzam!!! 14.03.08, 21:17
        Ja również odradzam ta położną. Sprawia wraźenie bardzo miłej i
        czułej osoby, ale tak na prawde zależy jej tylko na kasie i jak
        najszybszym "odbębnieniu" porodu.
        Bez moje zgody wywołała mi poród przed terminem co było bardzo
        bolesne i z pewnością również niekorzystne dla dziecka.
        W drugiej fazie porodu również nie mogłam wybrać wygodnej pozycji.
        Zmuszała mnie do rodzenia na boku choć krzyczałam że jest mi
        niewygodnie.
        Uzgadniałyśmy, że natnie mi krocze ona tego nie zrobiła (choć
        prosiłam o to również podczas poprodu).Cała popękałam w środku,
        łącznie z szyjką macicy. Przydałaby mi się teraz chyba kosmetyka
        pochwy, bo wygląda to nieciekawie.
        Ponadto zszywała mnie ona, a nie lekarz chociaż bardzo krwawiłam.
        Robiła to przy ciemnym świetle.Po dwóch dobach wypisano mnie do
        domu.
        A teraz rzecz najgorsza.Po miesiącu dostałam krwotoku i karetką na
        sygnale trafiłam znowu do szpitala.Oczywiście w św.Zofi nie było
        już dla mnie miejsca więc przyjęto mnie na ul.Madalińskiego,gdzie
        miałam łyżeczkowanie,bo okazało się że mam w macicy gnijące resztki
        łożyska.Lekarze z Madalińskiego powiedzieli widząc mój wypis z
        św.Zofii,że powinni mi przetaczać krew a nie po dwóch dobach
        wypuścić do domu!!!
        Zdecydowanie odradzam!!!!
        • carolinecat Re: W-wa Żelazna - Anna Kalinowska - odradzam!!! 21.02.12, 00:12
          to i ja powinnam się tu dopisać.

rodziłam z p. Anną Kalinowską, przypadła mi z dyżuru. była miła, owszem, sprawiała wrażenie fachowej. jednak w trakcie porodu robiła wszystko, żeby go przyspieszyć, choć nie było takiej potrzeby. podała oksytocynę, informując mnie o tym po fakcie, przebiła pęcherz płodowy, w fazie partych po 30 min zastosowała kontrowersyjny chwyt kristellera, z całych sił nacisnęła mi na brzuch, żeby wypchnąć dziecko (tętno młodej było cały czas w porządku, a ja miałam siłę przeć). w efekcie miałam obolałe i bardzo posiniaczone żebra, pękła też szyjka macicy, która następnie została przez p. Annę brzydko zszyta (o czym dowiedziałam się oczywiście dopiero na kontroli kilka tygodni później). nie zdecydowałabym się ponownie na poród z tą panią.
          • ella.z Re: W-wa Żelazna - Anna Kalinowska - odradzam!!! 22.06.12, 20:11
            Witam,
            Bardzo żałuję, że nie trafiłam na wasze opinie wcześniej i zdecydowałam się na poród z panią Kalinowską. Bardzo długo odganiałam od siebie złe wspomnienia związane z porodem i myślałam że po prostu poród to przeżycie traumatyczne i tyle. Jednak teraz wiem, że to co robi ta pani powinno być nagłaśniane i oby żadna z dziewczyn do niej nie trafiła. Nie będę tu pisać dokładnie jak przebiegał mój poród, ale mam takie wrażenie że bardzo się spieszyła bo czekał na nią kolejny poród dziewczyny która zapłaciła za opiekę indywidualną. Nie wiem czy podała mi oksytocynę, bo w karcie mojego wypisu nie ma o tym mowy, ale jedno wiem, że jak przyjechałam do szpitala to owszem miałam skurcze co 5 minut, bolało ale czułam się w miare normalnie, w trakcie jej badania odeszły mi wody, zaraz podłączyła mnie pod kroplówkę i w jedną chwilę bóle tak nabrały na sile że nie byłam w stanie ruszać nogami - w tym czasie Pani Kalinowska zostawiła mnie na jakieś 10 minut - które dla mnie były wiecznością i nie poprosiła nawet mojego męża by do mnie zajrzał. Mój syn dostał 10 punktów po urodzeniu, ale po kilku miesiącach okazało się ze z jakiś przyczyn nie rozwija się ruchowo jak jego równieśnicy. BYliśmy u neurologa i na usg głowy i wyszła pewna nieprawidłowość, która odpowiada za ten opóżniony rozwój ruchowy - a ma ona związek z wydarzeniami okołoporodowymi - jak mi wyjaśnił lekarz. Nie wiem co tam dokładnie się stało, bo pani Ania jak tylko mnie zszyła powiedziała że musi już lecieć i nie zamieniła ze mną nawet kilku zdań. Odradzam zdecydowanie - trafić z przypadku - no coż można różnie, ale jak już się płaci i można wybierać to na prawdę nie ją!
    • lenka116 położna na Kasprzaka (W-wa) 13.07.07, 15:52
      czy ma ktoś namiary na jakąś fajną położna na Kasprzaka w Warszawie? Zamierzam
      tam rodzić w listopadzie. z góry dziękuję
      • aga_m6 Re: położna na Kasprzaka (W-wa) 15.10.07, 14:01
        Rodziłam rok temu i jestem bardzo zadowolona z położnej Izy
        Kowalskiej-Cieślak. Polecam też Krysie Bajor i Izę Jankowską, są to
        bardzo doświadczone połozne.
        • m_agietka Re: położna na Kasprzaka (W-wa) 06.11.07, 16:45
          czy masz moze na nie jakies namiary?
        • kula312 położna w IMiD na Kasprzaka (W-wa) 15.05.08, 11:02
          Czy moglybyscie polecic dobra polozna w IMiD oraz podac kontakt do niej. Niestety na stronach IMiD nie ma zadnych informacji, czy mozna z taka polozna sie umowic, ile kosztuje taka usluga. Bylabym wdzieczna za jakiekolwiek informacje na temat poloznych, szpitala, warunkow przy i po porodzie.
          • ada1 Re: położna w IMiD na Kasprzaka (W-wa) 05.11.08, 17:48
            Również dołączam się do pytania o super-położne w IMiD.
            • kasiaikido Agnieszka Pilaszek - Żelazna - polecam 07.11.08, 19:46
              Polecam Agnieszkę Pilaszek z Żelaznej, widziałam, że któraś z Was też ją poleca, zazdroszczę tego 2-godzinnego porodu smile Mój trwał 12 godzin i zakończył się cesarką i nie wyobrażam sobie rodzić BEZ "swojej" położnej. P. Agnieszka spisała się na medal, prowadziła poród bardzo fachowo a jednocześnie nie siedziała nam non stop na głowie, była również ze mną podczas cesarki. Na sali operacyjnej dopilnowała żeby wpuszczono mojego męża i jak tylko wytarto i owinięto dziecko podsunęła mi je pod nos jak jeszcze mnie zszywali. Na sali poporodowej przystawiła mi dzidzię do piersi zanim jeszcze zeszło znieczulenie i ubrała ją.
              Jest przemiłą osobą, ale potrafi twardo wyegzekwować swoje polecenia i nie przyjmuje do wiadomości komunikatu typu: "nie mogę".
        • majka.30 Re: położna na Kasprzaka (W-wa) 09.06.09, 10:12
          jak sie mozna skontaktowac z tymi poloznymi pracujacymi na
          kasprzaka.macie jakies namiary?z gory dziekuje majka
    • malenow14 Położna ze Zdunskeij Woli 28.07.07, 19:26
      Szukam położnej w Zdunskiej WOli, jakiejs miłej i fachowej
      • silije.amj Re: Piła, Alina Wasilewska 30.07.07, 23:27
        Polecam Alinę Wasilewską z Piły, ja co prawda rodziłam z nią w domu, ale można
        się spokojnie umawiać także w szpitalu. Jest super kompetentna i
        przesympatyczna, zresztą dość napisać, że urodziłam synka o wadze 4,5 kilo bez
        nacięcia i pęknięcia.
        • alusia87rok Re: Piła, Alina Wasilewska straszna kobieta! 30.04.08, 10:02
          jest sympatyczna tylko jak moze na tym zarobic!!! mialam ta watpliwa
          przyjemnosc rodzic z ta Pania!! Tetno dziecka sprawdzal
          niedoswiadczony ojciec!! nie zbadala czy dziecko jest dobrze ulozone
          a owinelo sie pepowina!! fakt rodzilam bez naciecia ale non stop
          straszyla ze pekne!! no coz za wygode trzeba placic smutne ale w tym
          przypadku prawdziwe!!!
    • dc22 Wawa Starynkiewicz 31.07.07, 18:43
      z calego serducha (a nawet dwoch bo doklada sie pewnie do tego moj
      kilkunastodniowy synek..) polecam pania Malgosie Rombel. Cudownie ciepla,
      kompetentna, pomocna osoba, ktora pomagala i wspierala w czasie ciazy i po
      porodzie rowniez (tydzien lezelismy w szpitalu).

Jesli bede rodzic drugie dziecko - tez bym chciala z jej pomoca.
    • mimi1976 Krakow-JAGA JAROSZ!!! 03.08.07, 01:00
      kompetencja,profesjonalizm,poswiecenie,humor,zyczliwosc,BEZ ZADNEJ ZAPLATY !!!
      KOBIETA JAKICH MALO W TYM KRAJU!
      • moniacho Re: Krakow-JAGA JAROSZ!!! 15.10.07, 12:54
        A w którym szpitalu pracuje?
    • olcia.kaktus Szpital Orłowskiego Wa-wa Ania Tarnowska 06.08.07, 10:07
      Ania Tarnowska była przy moim porodzie i nie wyobrażam sobie lepszej położnej.
      Naprawdę "kobita z jajami" - jest The BEST!
      Olcia
      • mamakubusia500 Re: Szpital Orłowskiego Wa-wa Ania Tarnowska 17.09.07, 11:27
        Nie tylko położna A. T jest dobra.Jest tam cała rzesza cudownych
        położnych... np. Ania Gilniewska i Kasia Reszetniak, Joasia Górska
        etc..... POLECAM Z CAŁEGO SERCA...
        • meg.26 Re: do mamakubusia500 18.09.07, 15:20
          Mam prośbę: czy mozesz sprawdzic gazetowego maila i odpowiedziec na
          moje ptanie? Dziękuję!
        • kamlena Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 21.09.07, 11:25
          Czy któraś z was rodziła z p.Obłoza ze szpitala im Orłowskiego w W-
          wie? Proszę o opinie. Na forum doszukałam się tylko informacji, że
          jest to osoba kompetentna - ale to tylko jedna opinia. Błagam o
          więcej!
          • pempowinka1 Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 22.09.07, 09:46
            Witam,zgadza się p.Helena to bardzo kompetentna osoba.Ma bardzo duże
            doświadczenie zawodowe więc wie o co chodzi.Polecam z całego serca.
            • kamlena Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 22.09.07, 17:41
              Pempowinka a skad znasz ta położna? Czy rodziłas moze w szpitalu im
              Orlowskiego? Mozesz coz wiecej napisac ? Moja kuzynka podala mi
              telefon do innej poloznej z tego szpitala ale ta nie mogla sie ze
              mna umowic bo miala zajety termin (chyba z powodow osobistych) i
              podala mi telefon do p.Oblozy. Jeszcze do niej nie dzwonilam i nie
              rozmawialam z nia - najpierw chcialam poznac jakies opinie na temat
              tej osoby.
              • pempowinka1 Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 24.09.07, 05:55
                Witam,z p. H.Obłozą miałam przyjemnąść zetknąć się rok temu jak
                rodziłam mojego ukochanego synka.Jest to położna z dużym
                doświadczeniem zawodowym,kompetentna poprostu fachowiec w
                100%.Bardzo mi pomogła w tych trudnych dla mnie chwilach,myślę że
                gdyby nie p. Helena to bym nie urodziła.Polecam tę Panią wszystkim
                koleżanką i Tobie też.Powodzenia!
            • mlodzi_sasiedzi Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 22.04.08, 12:44
              Witam, czy moge prosic o namiary do tej położnej na maila:
              mlodzi_sasiedzi@gazeta.pl Z góry dziękuję ania
          • sobolek222 Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 05.10.07, 14:31
            Cześć
            Ja rozdziłam z Tą Położną w 2005 roku. Naprawdę jestem bardzo
            zadowolona. jest miła. Mozna do Niej dzwonić o każdej poże dnia i
            nocy i gorąca ja polecam. Co ważne po porodzie, podczas pobytu na
            sali poporodowej cały czas sie Tobą interesuję (laktacja, krocze,
            szwy itp). W razie potrzeby mam namiary
          • sobolek222 Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 05.10.07, 14:34
            Cześć
            Ja rozdziłam z Tą Położną w 2005 roku. Naprawdę jestem bardzo
            zadowolona. jest miła. Mozna do Niej dzwonić o każdej porZe dnia i
            nocy i gorąca ja polecam. Co ważne po porodzie, podczas pobytu na
            sali poporodowej cały czas sie Tobą interesuję (laktacja, krocze,
            szwy itp). W razie potrzeby mam namiary
            • katarzyna.kry Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 22.04.08, 17:28
              Ja tez jest bardzo zainteresowana kontaktem do jakies godnej
              polecenia poloznej z czerniakowskiej. Uprzejmie prosze o namiary na
              adres katarzyna.kry@gazeta.pl
              • elari Re: H.Obłoza - Orłowski W-wa 02.09.12, 23:59
                Czy podczas porodu z p. Helena Obloza zadbała ona odpowiednio o wasze krocze - chroniąc je przed nacięciem? Czy też wykonała nacięcie w ramach rutynowego działania?
      • mlodzi_sasiedzi Re: Szpital Orłowskiego Wa-wa Ania Tarnowska 22.04.08, 12:42
        Witam, czy moge prosic o namiary do tej położnej na maila:
        mlodzi_sasiedzi@gazeta.pl Z góry dziękuję ania
        • xandzia79 Re: Szpital Orłowskiego Wa-wa Ania Tarnowska 29.07.11, 08:53
          Dzien Dobry,
          bardzo prosze o podanie kontaktu do poloznej Ani Tarnowskiej ze szpitala Orłowskiego.
          Z gory dziekuje
          Ania
    • mamanka Iwona Oksiędzka, Solec, bardzo polecam!!! 06.08.07, 18:07
      Położna z powołania, wspaniała, daje ogromne poczucie bezpieczenstwa. Jesli rodzić, to tylko z niąsmile)
    • kamlena Re: super położna - top lista 11.08.07, 12:36
      dziewczyny, jeśli znacie dobre polozne z karowej lub z orlowskiego
      (takie z ktorymi rodzilyscie i ktorym jestescie wdzieczne za pomoc i
      opieke ) prosze podzielcie sie nr tel do nich. najchetniej na maila:
      kamlena@gazeta.pl. bede wdzieczna za kazda odpowiedz.
    • elka_78 Super położen -Milicz 21.08.07, 10:32
      Dopisuję położną, która odbierała mój poród 13.08.2007 w Szpitalu
      Powiatowym w Miliczu (woj. dolnośląskie) - pani Ania Czarnecka.
      Poród prezbiegł bardzo sprawnie i bradzo szybko, pomiędzy skurczami
      miło się gawędziło, wiedziałam co robi i dlaczego, mogłam sama
      podejmować decyzje co do przeprowadzania poszczególnuch zabiegów
      (oczywiście po otrzymaniu szczegółowych informacji od położnej). Nie
      miałam lewatywy (i obyło się bez niespodzianek), nie zostałam
      nacięta, goliłam się w domu. Tętno mojej córeczki było na bieżąco
      monitorowane. Mogła skorzystać z sali do porodów rodzinnych mimo, iż
      rodziłam bez męża, z worków sako, piłek. KTG miałam podłączone dwa
      razy, przy czym pozycja do wyboru: leżąca, na boku, półsiedząca,
      stojąca. Po porodzie dostałam swoją córkę po przebadaniu jej przez
      neonatologa i od razu została przystawiona do piersi. Tak
      przeleżałyśmy godzinkę. O drugiej w nocy trafiłyśmy na salę
      (pojedynczą) i kolejne zaskoczenie - pani położna Lucyna przyniosła
      mi do pokoju kolację i lampkę nocną. Poród super.
      Moja uwaga - Szpital w Miliczu jest świetną alternatywą dla szpitala
      w Trzebnicy i szpitali wrocławskich, mniej oblegany, nikt nie
      zostanie odesłany z kwitkiem, a opieka i poród na podobnympoziomie
      (wiem, bo porównywałam rozważając możliwość porodu w Trzebnicy).
      Gdyby ktośc potrzebował informacji - piszcie na maila gazetowego
    • daisy1980 Re: 03.09.07, 08:44
      A kogo z Trzebnicy ze szpitala polecacie?
    • sara433 Poznań-p.Kamila Mańczak!!!!! 08.09.07, 23:42
      Polecam p. Kamile Mańczak z Kliniki Św. Rodziny w Poznaniu. Super
      fajna opiekuncza, wyrozumiala, pomagajaca, kochana. Bez niej bym nie
      urodzilasad Pozdrawiam Asia z Poznania
    • yyanes zabrze położna Jolanta Tenczyk 10.09.07, 21:13
      ktoś może polecić?
      • daisy233 Warszawa-Inflancka Ewa Szlempo- super babka!!!! 12.09.07, 12:30
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka