Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• sabana Położna ze szpitala Bielańskiego w Warszawie 08.01.06, 18:48
      Gorąco polecam Iwonkę Dąbrowską.
      Dzięki niej poród to najcudowniejszy moment w moim życiu!
      Wspaniałą osoba jest też Pani Basia Aleksandrowicz - szefowa położnych.
      Cała załoga z Bielańskiego to wspaniali ludzie z dr. Jurijem Radxko na czele!
      • ktargonska Re: Położna ze szpitala Bielańskiego w Warszawie 09.01.06, 13:16
        czołem,
        termin porodu mam na 1 maja, ale zastanawiam się już nad wyborem szpitala, a
        najpierw szkoły rodzenia - i bielański to jeden ze szpitali które poważnie
        rozważam. byłabym Ci bardzo wdzięczna za info o szpitalu i Twojej położnej,
        konkretnie:
        - czy rodziłaś z opłaconą wcześniej położną, czy była to osoba z dyżuru?
        - ile Cię to kosztowało?
        - jak wyglądała opieka nad noworodkiem i informacje dla Ciebie - czy mogłas być
        obecna przy badaniach, czy przekazywano Ci jasno i zrozumiale wszystkie wyniki?
        - czy mogłaś być z maluchem od początku kiedy tylko chciałaś?
        - czy w trakcie porodu położna starała się chronić Twoje krocze? czy byłas
        nacinana - a jeśli tak, to czy ktoś to z Tobą konsultował? czy Twoje preferencje
        były szanowane?
        - czy miałaś swobodę wyboru pozycji do rodzenia w ciągu całego porodu?
        - czy Twoim zdaniem pielęgniarki, lekarze, położne byli pomocni, życzliwi,
        profesjonalni?
        - jakie są sale poporodowe - czy jest sporo miejsca dla mam i maluszków, czy
        odwiedzający nie przeszkadzają innym mamom? czy uważasz, że jest sens wykupować
        pojedynczą salę poporodową?
        uff, wybacz długość listy pytań, ale takie bezpośrednie (i, jak rozumiem,
        niedawne!) doświadczenia sa nieocenione - byłabym Ci bardzo wdzięczna za
        podzielenie się...
        serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Maluszka,
        katka
      • inna12 Re: Położna ze szpitala Bielańskiego w Warszawie 09.01.06, 20:35
        Mam prośbę o namiary na położne z Bielańskiego które mozna wynająć do porodu
        najlepiej na meila szarky@go2.pl
        Pozdrawiam
      • kakaja222 położna ze szpitala bródnowskiego w Warszawie 10.01.06, 21:25
        Czy mogłybyście kogoś polecić? Znane mi są nazwiska Leny Bałdygi i Marioli
        Sienkiewicz. Zależy mi również na tym aby połozna zwróciła uwagę na karmienie
        po porodzie. Mam wklęsłe brodawki i obawiam się, że mogę mieć z tym problem.
        Raczej wolałabym nie trafić na kogoś, kto "odbębni poród" i sobie pójdzie.
        Może któraś z was chodziła też tam do szkoły rodzenia i ma jakieś refleksje?
        Kakaja
        • ilonac Re: położna ze szpitala bródnowskiego w Warszawie 20.01.06, 14:02
          Jeśli zalezy ci na pomocy i dobrej poradzie laktacyjnej to polecam Mariolę.
          Rodziłam z nią w maju 2004. Ona jest też doradcą laktacyjnym. Złota kobieta,
          wiele jej zawdzięczam smile
        • matania Re: położna ze szpitala bródnowskiego w Warszawie 27.05.06, 21:35
          a ja polecam panią Lenę, rodziłam z nią w grudniu 2004 i jest to jedyny jasny
          punkt porodu i połogu w szpitalu nomen omen Bró/u/dnowskim.
          • gosia244 jaka polozna ze szpitala Brodnowskiego?? 07.01.08, 15:20
            • ewusia74 Re: jaka polozna ze szpitala Brodnowskiego?? 08.01.08, 11:34
              Mój lekarz bardzo namawiał mnie na p. Małgosie Milewską. Właściwie źle
              powiedziałam mój lekarz wręcz zmusił mnie do opłacenia położnej. Nie wiem czy to
              chęć pomocy finansowej p. Małgosi czy rzeczywiście troska o mnie.
              Jak było powiem po porodzie - właśnie jestem po terminie więc tylko patrzec jak
              będę rodzić. Dam znać czy było warto umawiać się z położną.
        • gosia244 Re: położna ze szpitala bródnowskiego w Warszawie 07.03.08, 18:30
          Ja mam termin na 8 maja br. Chodze do szkoly rodzenia do szpitala
          brodnowskiego, jest naprawde super.Moja ginekolog polecila mi 3
          polozne , teraz tylko musze ktoras z nich sobie wybrac i sie z nia
          umowic.tez szukam osob , ktore moglyby polecic mi jedna z tych
          poloznych.Jak ktos tam rodzil, to bardzo prosze niech napisze
          emaila, podam nazwiska i moze mi poleci jedna z nich.
          marget22@wp.pl
    • szczuka Re: SUPER-POŁOŻNE - Monika Droździel 14.01.06, 23:29
      POLECAM położną Monikę Droździel ze szpitala Św. Zofii
      pełny profesjonalizm, konkretna, żadnych zbędnych pieszczot, jednocześnie
      troskliwa i piekuńcza - poród z nią jest krótki a ból znośny
      zorganizowała mi salę indywidualną do rodzenia z mężem i czułam, że nie jestem
      w tych trudnych chwilach sama
      bardzo ją polecam
      Anna
      • angelius Re: SUPER-POŁOŻNE - Monika Droździel 16.01.06, 23:01
        Rodziałam z Monika w Czerwcu, o od tamtego czasu rodziło z nia juz kilka moich
        kolezanek. Dla wszystkich z nas poród był fascynującym przezyciem i nie mial
        wiele wspolnego z traumatycznym przezyciami opisywanymi przez tak wiele kobiet.
        To energiczna, zdecydowna, bardzo doswiadczona polozna, a co wazniejsze dla
        panikujaych rodzacych bardzo miła, zyczliw i ciepla. Zawsze sluzy rada i pomoca
        nawet po porodzie. Jest opiekuncza po prostu ludzka.

Polecam goraco.
        Angelika (Mikolaj ma juz 6 miesiecy)
      • madzia.g1 Re: Monika Droździel 31.03.08, 21:48
        cudowna, wspaniała i ciepła kobieta.
        Kolejny poród tylko z nią

• malilo Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 20.01.06, 10:09
      Zamierzam rodzić w Szpitalu Bielanskim. Bardzo prosze o kontakt tel. do
      połoznych z Bielanskiego do p.B.Aleksandrowicz, do p.I Dąbrowskiej oraz
      G.Świderskiej.
      Mail prywatny: ilonamalecka@wp.pl
    • sabana Iwonka Dąbrowska z Bielańskiego w Warszawie 21.01.06, 10:37
      • basia_45 szukam dobre poloznej z szpitala kolejowego w k-ce 05.01.07, 17:27
        jestem w 34 tygodniu ciazy chcialabym rodzic w tym szpitalu
        jaka opinie wyrazacie o tym szpitalu i o poloznych z tego szpitala (czy to
        dobry wtbor
        • olusia78 Re: szukam dobre poloznej z szpitala kolejowego w 05.01.07, 17:42
          wiesz slyszalam duzo dobrego na temat kolejowego
          sama borykam sie z problemem :
          jaki szpital i jaka polozna??
          POMOZCIE
          to moje pierwsze dziecko...
          • dziewczyna4321 Re: szukam dobre poloznej z Katowic 04.08.09, 12:49
            a moze jakakolwiek polozna z Katowic, juz obojetnie jaki szpital smile
            Bardzo malo jest tutaj opinii o Katowicach sad
            • red-truskawa poznań polna pomocy!!!! 05.08.09, 01:41
              Prosze dajcie namiary na jakąs fajną położna z Polnej, bo czas ucieka smile)))
              błagam...
            • nmt Re: szukam dobre poloznej z Katowic 12.08.09, 11:34
              coż, pozostaje mi się tylko podłączyć pod zapytanie. szczególnie zależy mi na
              raciborskiej. proszę o kontakt na mail nmt at gazeta dot pl
    • aga584 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 26.01.06, 16:48
      Uważam że to świetny pomysł z tą TOP LISTĄ i w związku z tym chciałabym
      dołączyć moją SUPER POŁOŻNĄ, a była nią p. ELA z Karowej. Rodziłam 2 miesiące
      temu drugie dziecko - córeczkę i był to naprawdę super poród. Pierwszy był b.
      ciężki, a ten dzięki p. Eli był wprost cudowny. P. Ela to osoba kompetentna,
      znająca odpowiedzi na wszytskie pytania pacjentek (a same wiecie ze czasem są
      one trudne). Przez cały poród była uśmiechnięta (a zbliżała się 24),
      rozśmieszła nas różnymi żartami, a co najważniejsze cały czas nas informowała
      co będzie w danej chwili robić i po co, a to bardzo uspokaja. Sam poród był
      naprawdę super p. Ela nawet przypominała przejętemu Tatusiowi, kiedy ma robić
      zdjęcia naszemu Maleństwu smile Razem z mężem uważamy ją za super położną i
      jeszcze raz z całego serca dziękujemy. Takiego porodu z taką położną życzę
      każdej dziewczynie.
      Pozdrawiam
    • ania2906 Pruszków - Iwona Stefaniak 26.01.06, 20:53
      Moja siostra urodziła z nią i jest bardzo zadowolona. Stara się aby poród
      przebiegł jak najszybciej i daje poczucie bezpieczeństwa poprzez swoje
      zainteresowanie. Gdybym wcześniej miała z nią kontakt, napewno z nią bym
      urodziła swojego malucha.
      • egon8-5 Re: Pruszków - Iwona Stefaniak 15.05.13, 20:51
        Rodziłam razem z Iwoną Stefaniak w lutym, wcześniej chodziłam do niej na szkołę rodzenia.
        Iwona jest osobą, której można zaufać w 100 % jej spokój i opanowanie oraz profesjonalizm budzi zaufanie u rodzącej a podczas porodu nie ma nic ważniejszego niż mieć przy sobie zaufaną osobę, która bez komplikacji i stresu towarzyszy przy porodzie. Pomoc Iwony nie skończyła się tylko na odebraniu porodu (i pomimo tego, że jej dyżur dawno dobiegł końca) na spokojnie pomogła mi dostawić córkę do piersi. Mam nadzieję, że jak zdecyduję się na drugie dziecko Iwona będzie nadal pracować smile
        • pon.mag Re: Pruszków - Iwona Stefaniak 24.09.13, 21:19
          Dziwi mnie, że nikt nie widzi niekompetencji pani Iwony. Porody przez nią prowadzone są nerwowe, sztucznie pospieszane a dzieci rodzą się z obrażeniami. Gratuluję wyboru nieświadomym tego co robią, że nie boją powierzyć życia i zdrowia swojego i dziecka tej kobiecie.
      • karolinapie Re: Pruszków - Iwona Stefaniak 01.04.16, 15:59
        Ja rodziłam z Iwoną Stefaniak w marcu 2016 r.
        Jest niesamowitą położna- przejmującą sie, zaangażowaną i mega profesjonalna.
        Porod dzięki niej był tak lekki, że juz nie mogę sie doczekać kolejnego.
        Podejmuje szybkie decyzje, stara sie złagodzić ból wszystkimi metodami, doradza ale nie narzuca się i jest intymnie i spokojnie jak w domu.
    • babycool Re: SUPER-POŁOŻNE- BIAŁYSTOK 27.01.06, 20:23
      Witam, Dziewczyny bardzo prosze poleccie mi polozne ze szpitala na
      Warszawaskiej w Bialymstoku - o nim najwiecej pozytywnych opinii przeczytalam.
      Jestem nowa w Bialymstoku, nie mam tu jeszcze lekarza, ani pojecia gdzie
      najlepiej i z kim rodzic. Bardzo prosze Was o opinie. Jaka szkola rodzenia? Za
      10 dni mam termin nastepnej wizyty - a ja nie przygotowana! Dzieki wielkie za
      pomoc, pozdrawiam wszystkie mamuski i brzuchatki smile
    • j04nn4 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 31.01.06, 15:19
      W Płocku polecam Iwone Szelągowską, wiele moich koleżanek też u niej rodziło i
      też chwalą.
    • bachy Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 01.02.06, 11:21
      Polecam położną M.Kamińską z Brodnicy, woj.Kuj.Pom. sympatyczna, rzeczowa.
      Właściwie to moge polecić wszystkie położne pełniące dyżur 2.10.2002r. w
      Brodnicy. Panie były wyjątkowo profesjonalne, szybko przeszłyśmy przez poród. A
      już wyjątkowo zachwycona jestem pielęgniarkami z oddziału noworodków. To w jaki
      sposób podchodziły do dzieci budzi mój najszczerszy podziw. Gorąco pozdrawiam.
    • oliwka29 Najlepsza na 26 marca w Wodzisławiu!!!! 02.02.06, 20:23
      CHOJECKA ZOSIA najlepsza na świecie.
    • daphne_1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 03.02.06, 20:27
      CZY KTOŚ MOŻE MI POLECIĆ I PODAĆ NAMIARY NA DOBRĄ POŁOŻNĄ Z POLNEJ W POZNANIU?
    • gosia_grabosia Justyna Kaniewska z Orłowskiego w Warszawie 03.02.06, 21:33
      super położna, poprowadziła nasz poród wzorowo. I dzięki niej i Izie
      Kapuścińskiej (studentce połoznictwa) ten własnie poród był najpiekniejszym
      wydarzeniem w naszym życiu.

Szkoda, że pierwsza dzidzia nie była urodzona w takiej atmosferze i z tak
      fachowymi i miłymi osobami.
      • tomcia4 Re:Super położna w Szczecinie 06.02.06, 15:47
        Kiedy urodziłam córkę w maju 2003 dostałam położną "z przydziału". Była nią pani
        Krystyna Chatys.Należałam wtedy do przychodni studenckiej.Pani Krysia okazała
        się przesympatyczną osobą,która niesamowicie pomogła przetrwać mi okres
        połogu.Odwiedzała nas przez miesiąc i zawsze służyła rada i pomocą. Dlatego,gdy
        zaszłam w drugą ciążę,bez chwili namysłu złożyłam deklarację na tą samą
        położną.Lepszego wyboru nie mogłam dokonać.
        • maria-52 SZUKAM POŁOŻNEJ W SULECHOWIE 06.02.06, 22:25
          POMÓŻCIE
      • gaka3 Re: Justyna Kaniewska z Orłowskiego w Warszawie 04.06.07, 22:02
        Poszukuję numeru telefonu do tej położnej. Będę bardzo wdzięczna za jego
        udostępnienie.
        Z góry dziękuję i pozdrawiam,
        gaka3
    • gonia28b A w Bielsku-Białej? 08.02.06, 16:26
      Czy jest ktoś z Bielska, kto mógłby kogoś polecić?
      • mbra8 Re: A w Bielsku-Białej? 11.03.06, 11:03
        Hej
        Polecam Karinę Grzybowską ze szpitala Wojewódzkiego. W razie pytań zapraszam na
        mojego maila- mbra8@wp.pl - tam mogę podać namiary na tę położną.
        Pozdrawiam
        Marta
    • jola_25 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.02.06, 21:11
      Chcę podzielić się z wami opinią na temat położnej kóra opiekowała sie mną w
      czasie ciąży, przygotowywała mnie do porodu i jest moją położną rodzinną. Pani
      Jola Frankowska pracuje w klinice na Choubińskiego we Wrocławiu. Jeśli ma sie
      jakiś problem z ciążą lub maluszkiem można spokojnie do niej zadzwonić. Na pewno
      nie odmówi pomocy.
    • beatalucka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.02.06, 22:10
      Rodzę w kwietniu na Madalińskiego. Słyszałyście coś o tym szpitalu???
    • bettti5 Re: MAGDA PIOTROWSKA Z WOLOSKIEJ WAWA 11.02.06, 14:53
      POLECAM! POROD Z HUMOREM, JAK W DOMU ,PILECZKA ,ZNIECZULENIE NAPRAWDE SUUPER!!
    • magda3xmama Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 11.02.06, 23:00
      Dla mnie najlepsza położna to p. Basia Łyczko ze szpitala w Mysłowicach.
      Urodziła m z nią 1. dziecko i przygotowywała nas do porodu, zawsze służy radą.
      Ciepła i kompetentna. Super!
    • kasika75 Re: Magda Witkiewicz z Żelaznej 12.02.06, 12:57
      bardzo milo wspominam porod z Magda , ciepła serdeczna , profesionalna , chroni
      krocze i naprawde jest do dyspozycji , ja nawet teraz Jas ma juz rok jak mam
      jakis problem to do niej dzwonie i nie ma sprawy, nastepne dziecko rodze tez z
      Magda
    • kkm1975 Orłowskiego; W-wa??? 12.02.06, 20:52
      Do tej pory wspominałyście o p. Tarnowskiej, Górskiej i Kaniewskiej?
      Czy są jeszczae jaieś inne położne warte polecenia?
      A o tych trzech - jeszcze jakieś opinie?
    • betty761 Monika Droździel,,, 15.02.06, 16:27
      Żelazna w Warszawie. Rodziłam z bią dwoje dzieci. Profesjonalna, kulturalna i
      konkretna. Przy tym wszystkim nie forsuje swojego zdania, ale jest otwarta na
      rodzącą i jej intuicję.
    • aniren Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 16.02.06, 13:15
      Polecam Pania Małgosię Paśko z Rzeszowa,cudowna kobieta,profesjonalistka.Swój
      zawód wykonuje z miłością i pasją a to jest najważniejszesmile
    • aniren Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)Rzeszów 16.02.06, 13:23
      Polecam Pania Małgosię Paśko z Rzeszowa,cudowna kobieta,profesjonalistka.Swój
      zawód wykonuje z miłością i pasją a to jest najważniejszesmile
    • sajpa Monika Byczek- Żelazna 16.02.06, 18:04
      tylko Monika Byczek z Żelaznej!!!rodziliśmy z nią parę dni temu i zawdzięczemy
      jej dobre wspomnienia z porodu- mimo obaw i lęku o zdrowie moje i
      Małego...takiego spokoju, wyczucia i zrozumienia dla potrzeb drugiego człowieka
      nigdy nie znalazłam u przedstawicieli służby zdrowiawinkA to wszystko bez
      dodatkowych opłat...
    • aegoszel Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)ŁÓDŹ 17.02.06, 12:59
      oto kilka super!!!! położnych
      jordan- Elżbieta Bedyniak
      Kopernik- Ewa skałecka
      No a lekarz - Wojtek Wiliński- madurowicz
      kiedyś z tymi ludźmi pracowałam są świetni!!!
      Zresztą dwoje z nich odbierało mój poród>
      POLECAM
      • aegoszel ŁÓDŹ 17.02.06, 13:16
        oto kilka super!!!! położnych
        jordan- Elżbieta Bedyniak
        Kopernik- Ewa skałecka
        No a lekarz - Wojtek Wiliński- madurowicz
        kiedyś z tymi ludźmi pracowałam są świetni!!!
        Zresztą dwoje z nich odbierało mój poród>
        POLECAM
        macie pytania to piszcie: aegoszel@wp.pl
      • kkamila1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)ŁÓDŹ 22.02.06, 19:53
        Kto zna położne z Rydygiera w Łodzi?
        • anita1978 Re:super położne-top lista/Lódż 23.02.06, 19:34
          Polecam bardzo goraco wszystkim przyszłym mamom godną zaufania położną Dorotę Hałaczkiewicz.kiedyś pracowała w jordanie teraz możemy tą czułą i cudowną osóbkę spotkać w Koperniku.Jest to położna z prawdziwego zdarzenia i z prawdziwym powołaniem. mój podziw dla Jej pracy pozostanie na długo w moim sercu.w jej obecności i przy jej ogromnym zaangażowaniu przyszła na świat moja 5-letnia córka.
          • elag3 Re:super położne-top lista/Lódż 03.04.06, 15:49
            W 100% zgadzam się. Dorota była też przy moim porodzie. Naprawdę położna z
            powołaniem. Miła, pełna zrozumienia dla rodzącej, czuła jak własna matka. Mój
            podód nie był łatwy i tylko jej obecność pozwoliła mi nie wpaść w panikę, była
            moim zaworem bezpieczeństwa. Polecam.
    • mamusik1 a co jeszcze myślicie o Iwonie Stefaniak Pruszków 22.02.06, 12:54
      bedę wdzięczna za opinie- chodziłam do niej do szkoły rodzenia-ale nie wiem
      jaka jest w trakcie porodu-ile bierze za indywidualną opieke i wogóle- dzięki
      za info pozdrawiam mamusiki marcóweczki-ja mam termin na 8 marca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka