a_noa K.Waligóra - Narutowicz-Kraków 06.04.08, 12:54 Pani Krystyna, genialna, mila, profesjonalistka! Swietnie wie czego rodzacej potrzeba i co pomoze, wie co podac i kiedy. Sprawial ze urodzilam szybciutko i nawet milo to wspominam, pomimo bolu oczywistego i koniecznego. Polecam, bo to wspaniala kobieta i genialna polozna! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 jakas zmiana w brodnowskim? 16.04.08, 18:23 Czy cos zmienilo w szpitalu brodnowskim, jesli chodzi o wynajmowanie poloznych na czas porodu? czy nadal obowiazuje ten zakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
lutka27 Re: Warszawa- I n F L A N C K A 25.04.08, 22:34 SUPER POLECAM: MARIOLA SKOWERA- uratowała mojego dzidziusia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia11 Re: położne wołomin 26.04.08, 10:13 czy ktoś może mi jaką polecić? na stronie szpitala są tylko 4 nazwiska, czy to wszystkie położne, które pracują w szpitalu w Wołominie? nie znam się, ale wydaje mi się to dość mało Odpowiedz Link Zgłoś
martikal Re: Warszawa- I n F L A N C K A 04.09.08, 15:52 Potwierdzam - pani Mariola Skowera. Kompetentna, delikatna, ale kiedy trzeba potrafi być bardzo zdecydowana. Człowiek czuje się przy niej bezpiecznie i jest naprawdę "w dobrych rękach". Odpowiedz Link Zgłoś
jare-kkk Re: Warszawa- I n F L A N C K A 11.09.08, 13:58 Chciałem przestrzec wszystkich przyszłych rodziców przed położną MARIOLĄ SKOWERĄ!! JEST NIEPOWAŻNA,NIEODPOWIEDZIALNA HAŃBIĄCA SWÓJ ZAWÓD I MIEJSCE PRACY. Hasło "dzwońcie o każdej porze dnia i nocy..."pustym frazesem.Umówiliśmy sie z tym babskiem prywatnie na pomoc przy porodzie (1200PLN) a jak poród się zaczął nie raczyła nawet odebrać.Chodzą słuchy po Inflanckiej,że lubi sobie "łyknąć" i nie zawsze jest w stanie dotrzeć na dyżur czy zajęcia w szkole rodzenia. Może lepiej,że nie dojechała,pijana lub na kacu mogłaby więcej szkody narobić. Odpowiedz Link Zgłoś
bszol Re: Warszawa- I n F L A N C K A 12.09.08, 20:20 Nie wypowiadałam się do tej pory na forach dotyczących położnych,lekarzy,porodów itp. Ale wypowiedż na temat mojej koleżanki z oddziału Blok Porodowy "A" Marioli Skowerze targneła moimi emocjami dogłębnie, bo jest krzywdząca,niesprawiedliwa i przepełniona agresją. Zapominamy o jednym, że agresja prowadzi do uprzedzeń te do dyskryminacji, a dyskryminacja niestety do dehumanizacji .Przypominam, że położne są ludźmi, i do tego zwykłymi, wykonują tylko niezwykła pracę, w której przeplatają się emocje pozytywne z negatywnymi, ale zawsze biorą górę te pozytywne,inaczej człowiek nie może prawidłowo funkcjonować. Tyle agresji w tak krótkim tekście UWAGA! to nie jest dobry objaw, bez względu na to, kto to pisał: "Życzliwa" koleżanka czy pacjent, ponieważ ta osoba zapomniała ,że SŁOWO MOŻE ZABIĆ. Beata Szol, położna Odpowiedz Link Zgłoś
a.korejwo Re: Warszawa- I n F L A N C K A 12.09.08, 20:35 Zgadzam się z wypowiedzią Beaty Szol i jestem bardzo poruszona tym niesmacznym komentarzem. Pewnych granic nie należy przekraczać, granic szacunku do drugiego człowieka, do jego prywatności... Słowa jarka-kkk to są jedynie domniemania, a nie zauważone przez niego fakty. Cały ten komentarz został napisany anonimowo. Więc skoro autor wysnuwa takie tezy, to może znajdzie na tyle odwagi, aby się ujawnić. Czy wówczas byłby równie odważny w szkalowaniu Marioli Skowery? Agnieszka Korejwo, położna Odpowiedz Link Zgłoś
bszol Re: Warszawa- I n F L A N C K A 12.09.08, 20:25 Nie wypowiadałam się do tej pory na forach dotyczących położnych,lekarzy,porodów itp. Ale wypowiedź na temat mojej koleżanki z oddziału Blok Porodowy "A" Marioli Skowerze targnęła moimi emocjami dogłębnie, bo jest krzywdząca,niesprawiedliwa i przepełniona agresją. Zapominamy o jednym, że agresja prowadzi do uprzedzeń te do dyskryminacji, a dyskryminacja niestety do dehumanizacji .Przypominam, że położne są ludźmi, i do tego zwykłymi, wykonują tylko niezwykła pracę, w której przeplatają się emocje pozytywne z negatywnymi, ale zawsze biorą górę te pozytywne,inaczej człowiek nie może prawidłowo funkcjonować. Tyle agresji w tak krótkim tekście UWAGA! to nie jest dobry objaw, bez względu na to, kto to pisał: "Życzliwa" koleżanka czy pacjent, ponieważ ta osoba zapomniała ,że SŁOWO MOŻE ZABIĆ. Beata Szol, położna Odpowiedz Link Zgłoś
de_kacha super położne: anna pułczyńska,kraków, żeromski 30.04.08, 10:23 polecam pania Anne Pułczyńską i panią Bozenę Chmiel. one przymowały moją dzidzie w 2007r. panie z ogromnym sercem i całkowicie oddane swojej pracy. i to ja otrzymałam od nich podziękowanie za kolejne doswiadczenie i za wspólnie przerowadzony poród. nieźle co??!! Odpowiedz Link Zgłoś
tap23 Re: super położne: kraków pani Basia Wąs 17.05.11, 22:54 a ja rodziłam przy Pani Basi Wąs w pierwszej chwili jak zobaczyłam młodą położną to nie byłam zachwycona (zresztą sama się jej do tego przyznałam już po porodzie - w dzień zajmowała się mną taka stara położna która nie była za bardzo zachwycona faktem że musiała pracować, badała szybko ale tak boleśnie jak wiekszość ginekologów facetów z tego szpitala.... masakara) Pania Basia przyszła do nas przed 19, a urodziłam ok 5 nad ranem - ani razu nie dała mi odczuć że ma mnie dość (a darłam się w niebogłosy - ona żartowała że to wokalizacja porodu, badała dłużej niż ta starsza położna ale bardzo delikatnie, to ona zaproponowała mi różne pozycje na materacu, ćwiczenia na piłce, prysznic, leki p/bolowe - tam ta słuchała tylko tentną i od razu z sali wychodziła... a nasza połozna o 2 w nocy u siadła przy nas i po prostu POROZMAWIAŁA... nic więcej nam do szczęścia wtedy z męzem nie trzeba było... krocze ochronione, miałam tylko 2 małe szwy których w ogóle później nie czułam, Kubuś cały i zdrowy - od razu po porodzie przystawiony do piersi - co nie było łatwe bo mam płaskie brodawki (na samo przystawienie Pani Basia poświęciął chyba z godzine - aż w końcu się udało) a zanim przeszłam na położnictwo zaproponowała mi jeszcze prysznic i pomoc w przebraniu sie jak dla mnie anioł nie położna, święta kobieta, tak cierpliwa i ciepla że aż słów brakuje rodziłam po raz trzeci a ten poród z tak młodą położną wspominam najlepiej i do dziś mi cholernie głupio że tak źle o niej pomyslałam oceniając tylko jej wiek jej fachowośc, profesjonalizm i zaangażowanie godne pochwały cudowna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina1105 Re: Super-Położne- Top Lista/ gdańsk (zaspa) 05.05.08, 18:04 Mineło 5 miesiecy kiedy przyszła na swiat moja kochana córa w szpitalu na Zaspie.Chcę bardzo podziekować wspaniałej położnie Pani Alicji Grzesiak jest kobieta bardzo miłą i bardzo spokojna.Dzięki niej będę wspominać mój poród jako najpiękniejszy dzień mojego życia. Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spychologiastosowana Re: Super-Położne- Top Lista/ gdańsk (zaspa) 15.05.14, 19:38 CHCIAŁABYM PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM POŁOŻNYM ( W SZCZEGÓLNOŚCI TYM, KTÓRE MIAŁY DYŻUR 12 MAJA 2014! I POŁOŻNEJ KTÓRA POSZŁA NA URLOP DO 22 MAJA!- NIE PAMIĘTAM NAZWISKA! ) KOBIETY NA ODDZIALE SĄ WSPANIAŁE. DZIEWCZYNY Z NIMI NIE TRZEBA SIĘ BAĆ! POLECAM Z CAŁEGO SERCA. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymiksy Anka Kalinowska z Żelaznej jest super 09.05.08, 10:29 Serdecznie polecam ANKĘ KALINOWSKĄ ze Świętej Zofii na Żelaznej!!!! Rewelacyjna położna, superkompetentna, z poczuciem humoru, życzliwa. Zna się na rzeczy, znacznie skróciła moje męczarnie. WIELKIE DZIĘKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkasia11 Re: Anka Kalinowska z Żelaznej jest super 12.06.08, 14:49 To sie czuje pocieszona. Na mnie tez zrobila dobre wrazenie, ale 'godzina W' dopiero za jakies 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
magda_ha Re: Super-Położne-Tczew 13.05.08, 15:49 Polecam Teresę Chromik - super poczucie humoru, duża wiedza i doświadczenie, pomocna, serdeczna,po odwiedzała nas na oddziale i dopytywała o samopoczucie. Jak zobaczyłam po porodzie u niej wypieki, to pomyślałam, że nie tylko ja się tu namęczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
madi30 Żelazna - Kasia Kleczkowska 14.05.08, 15:29 Charyzmatyczna , silna, młoda kobieta, a w głębi duszy czuła i delikatna. Nie planuję już więcej dzieci, ale jeśli by się przydarzyło to tylko z nią chcę rodzić! i ma zajefajną fryzurkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Położne z Lubina ,,Bema,, 21.05.08, 13:56 Na porodówce w Lubinie większość położnych jest bardzo miło i przyjaźnie nastawionych do pacjentki, ja rodziłam 4.07.07r. Pani Elżbieta Muc była ze mną podczas porodu i jakoś przetrwałam te najgorsze chwile,była tam jeszcze jedna położna lecz niestety nie pamiętam nazwiska.Nawet nie podziękowałam za ten tród który przeżyły ze mną w tamtej chwili a było naprawde ciężko.Widać że Panie wybrały zawód z powołania a nie przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
bestfiga Re: Super-położne TOP LISTA :) 19.06.08, 14:19 Jestem ciekawa czy wiecie coś o Wodzisławiu Śląskim?? Serdecznie pozdrawiam przyszłe mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miskaj77 Re: Super położna!!! 23.06.08, 13:20 Witam! Ja rodziłam 9 czerwca w szpitalu Św.Zofii i jestem niezmiernie zadowolona!Narodziny naszego synka prowadziła super położna - Katarzyna Kleczkowska. Profesjonalizm, ciepło, serdeczność - to główne cechy tej kobiety! Pani Kasiu- jest Pani naprawdę super położną! Dziękujemy Pani za wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Super położna!!! 02.07.08, 13:51 Rodziłaś z nią z dyżuru, czy miałaś opłaconą? W stosunku do mnie raczej trudno było się doszukać serdeczności . Rodziłam w połowie czerwca. Mój mąż podziela moje zdanie, więc to nie było wywołane szokiem porodowym. Była nerwowa, nie nawiązywała żadnego kontaktu, wydawało się, że praca to dla niej zło konieczne. Gdyby nie zmiana dyżuru chyba bym skończyła z cesarką. Były przy mnie Wioletta Galuba i Agnieszka Gadowska - wspaniałe kobiety, miód dla serca. Jestem im bardzo wdzięczna , sprawiły, że poczułam się bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
km239177 Re: Super położna!!! 14.08.08, 14:01 pierwszy wpis o Agnieszce Gadomskiej! Ktos jeszcze z nia rodził??? Bo ja będę pod koniec roku a nic o niej nie wiem. Jedyna miała czas w tym okresie. Piszcie, proszę.Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
spilfast Re: Super położna!!! 24.03.13, 12:53 Podzielam zdanie rulsanki. Ja rodziłam w św. Zofii w Warszawie 7 marca 2013. Pomagała mi Pani Wioletta Galuba. Pani Wioletta podchodzi do swojej pracy z zaangażowaniem i profesjonalizmem. Jest fantastyczna!!!! Sprawiła, że mimo trudnego porodu czułam się bezpiecznie, maluch urodził się siłami natury i wszystko skończyło się szczęśliwie. Zaufałam jej w każdym calu. Wsłuchiwałam się w jej wskazówki. Ma w sobie dużo ciepła, zrozumienia i tak rewelacyjne podejście, że czułam się przy niej jak przy najlepszej przyjaciółce czy przy mamie. Tak bardzo mi pomogła podczas porodu, że aż brak mi słów, by wyrazić swoją wdzięczność. Pod koniec porodu pomagał też lekarz Andrzej Tyszka.Pan doktor opiekował się później mną na oddziale. Również podziękowania dla niego za zaangażowanie i profesjonalizm. Mogłam liczyć na jego pomoc w każdej chwili. Cierpliwie też wysłuchiwał moich pytań i wątpliwości. Wszystko dokładnie wyjaśniał. Reagował natychmiast na jakiekolwiek zgłoszenia. Miałam szczęście, że trafiłam na dwójkę takich wspaniałych ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marysia-1 Bielański - p.Grażynka Świderska:D 23.07.08, 20:17 Bardzo dobra, miła duszyczka. Profesjonalistka w każdym calu! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
melba81 Re: Bielański - p.Grażynka Świderska:D 30.10.08, 09:52 Bardzo proszę o namiary na panią Grażynkę na prv z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a1975 Re: Bielański - p.Grażynka Świderska:D 09.11.08, 23:34 Bardzo proszę o namiary na panią Iwonę Musiałkowską położną ze szpitla Bielańskiego bardzo mi zależy.SLysza Bardzo proszę o namiary na panią Iwonę Musiałkowską położną z Bielańskiego .Zależy mi na tej Pani bardzo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Położna Kraków ??? 03.01.09, 13:22 Witam, ja mam prośbę, czy któraś z Was może polecić położna z Rydygiera - Kraków. Prosze o rady jak załatwić ile sie opłaca i inne istotne drobiazgi Odpowiedz Link Zgłoś
elisabetta76 Re: Położna Kraków ??? 21.01.09, 12:02 Niestety nie znam położnej z Rydygiera, ale chciałam polecić cudowną położną ze szpitala MSWiA w Krakowie, Jolantę Franczak. Rodziłam tam 13-01-2009. Cudowna, ciepła, baaardzo kompetentna. Kobieta -Anioł. Muszę dodać, że nic nie zapłaciłam! Oddział bardzo mały, opieka w czasie porodu i po porodzie super. Położne i pielęgniarki od noworodków bardzo miłe, cierpliwe i wyrozumiałe. Świetna lekarz pediatra pani Wanda Wrzosek. Polecam szczerze ten szpital (tzn. oddział położniczo -ginekologiczny Odpowiedz Link Zgłoś
laura801 poszukuje polożnej z bródnowskiego 30.08.09, 16:10 poleconej z nr telefonu, ile teraz bierze położna za poród z bródnowskiego? czy bez problemu można indywidualnie umówić się na poród? Odpowiedz Link Zgłoś
kasulka79 super położna z Lublina 28.07.08, 14:15 Ja polecam rodzącym w Lublinie panią Tereskę Chmiel - szpital na Staszica. Super kobieta, z taką położną aż się chce rodzić i rodzić i rodzić a tu pyk i już ... Poza tym prowadzi szkołę rodzenia i naprawdę super świetnie przygotowuje do porodu - sprawdziłam na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
tylda25 Celinka Grygo -Międzylesie 29.07.08, 22:47 Cudowna,ciepła,opiekuńcza i bardzo pomocna - Celinka Grygo ze szpitala w MIędzylesiu.Rodziłam z nią trójkę moich dzieci i za każdym razem była wspaniała, a porody szybkie, bez komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia76 Re: Teresa Brzeźnicka -Międzylesie 29.10.08, 08:35 W ciągu godziny od odejścia wód, podając oxy i kontrolując ktg zrobiła mi rozwarcie z 1 na 10. W II fazie z zaangażowaniem kontrolowała postępy, podpowiadała pozycje do parcia. Pełen profesjonalizm. O innych położnych z tego szpitala są również bardzo przychylne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
astusia TOP LISTA :) chorzów 24.08.08, 11:27 gorąco polecam położną Iwone Majke dwa lata temu odbierała mój pierwszy poród a za 8 mieś. mam nadzieje że zgodzi sie mi znowu towarzyszyć super kobieta, ciepła, miła i pomocna również po.. gorrąąąąąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
detroit5 Maria Romanowska szpital św zofii 09.09.08, 12:21 cudowna! ciepła, z poczuciem humoru, w pełni profesjonalna - potrafi zmobilizować, dodać otuchy, oderwać uwagę od bólu, zapewnia w pełni intymne warunki, szanuje przekonania rodzącej i jej życzenia, daje pełne wsparcie, chroni krocze, nie narzuca pozycji porodowej, zartuje - mogę z czystym sumieniem z całego serca polecić! następny poród mam nadzieję też z Mary! Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_1 Re: super położne TOP LISTA :) 23.09.08, 21:50 Witam, chciałabym się dołączyć do Top Listy Super Położnych, a właściwie położną A mianowicie z całego serca polecam najukochańszą położną na świecie - Panią Bogusię Stasiewicz ze szpitala na Solcu! Na początku września tego roku Pani Bogusia prowadziła mój poród - niezapomniane doświadczenie! W razie potrzeby służę telefonem. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
klarissa.1 Re: super położne TOP LISTA :) 24.09.08, 14:44 Hej jagna_1, podasz mi nr tel do Pani Bogusi? Ja właśnie zamierzam rodzic na Solce za 2 mies i szukam dobrej połoznej tam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katbor28 Re: super położne TOP LISTA :) 12.11.08, 19:53 Jeśli byłaby możliwość uzyskania kontaktu do położnej - Pani Stasiewicz, to chętnie bym skorzystała Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
annab-3 Łódz 26.09.08, 18:59 Polecam połozna Justynę Szewczyk z CZMP w Łodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kjojik Re: Łódz - Kopernik 24.07.09, 15:40 Położne z Kopernika Dorota Hałaczkiewicz 691 740 412 (42) 656 40 91 Lidia Kotusiewicz-Szymczak 502 977 037 (42)684 55 00 Odpowiedz Link Zgłoś
ibacha Re: Kraków, Narutowicz, położna Zuzanna Ostrowska 18.10.08, 12:12 Bardzo polecam tą położną. Jest bardzo dobra, dokładnie wie co i kiedy podać, jest spokojna, opanowana i bardzo dobrze prowadzi poród. Jestem jej bardzo wdzięczna za pomoc przy porodzie, który dzięki niej przebiegał bezproblemowo i szybko. Mam porównanie, bo pierwsze dziecko urodziłam w innym szpitalu i na prawdę jeżeli chodzi o opiekę przy porodzie i samopoczucie po nim - to różnica jest przeogromna. Prawie od razu doszłam do siebie po porodzie w Narutowiczu, żadnych problemów z siedzeniem, chodzeniem. Trafiłam na tą położną przypadkowo i jestem jej bardzo bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
panoramik Re: Kraków, Narutowicz, położna Zuzanna Ostrowska 02.01.10, 23:06 Podpisuje sie pod tym co napisala kolezanka. Pani Zuzanna byla super!!!!!!! Jesli bede rodzic jeszcze raz to tylko z nia. Najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
juzia89 Pomozcie ratowac izbe porodowa w Ledzinach !!!! 23.10.08, 11:27 Moi drodzy, zwracamy się z wielką prośbą o ratowanie Izby Porodowej w Lędzinach, ostoi naturalnych narodzin, prowadzonej przez położne zwane aniołami. Bardzo prosimy o wsparcie. Szczegóły poniżej. pozdrawiam wszystkich zwolenników godnego rodzenia Istnienie Izby Porodowej w Lędzinach jest zagrożone na skutek nowego zarządzenia Narodowego Funduszu Zdrowia, stawiającego takie same wymogi organizacyjne wobec izby jak wobec placówek szpitalnych. Podpisz się pod petycja i wyraź swój sprzeciw! www.petycje.pl/petycja/3532/sprzeciw_wobec_likwidacji_izby_porodowej_w_ledzinach.html Dlaczego warto ocalić Izbę Porodową w Lędzinach? 1. Jest miejscem, w którym rodzące kobiety otoczone są życzliwością i profesjonalną opieką. W tym kameralnym domu każda rodząca rodzi w swoim własnym rytmie, nie ma rutyny i pośpiechu. Poród jest wydarzeniem rodzinnym, ojciec dziecka i bliscy są serdecznie przyjmowani. 2. Jest miejscem, w którym położne mogą w pełni realizować swoje kompetencje. Pracują samodzielnie, opiekując się kobietą w ciąży, w czasie porodu i połogu. 3. Jest miejscem bezpiecznym. Mogą w niej rodzić kobiety w ciąży niskiego ryzyka. Położne wspierają naturalny przebieg porodu, a dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu i wciąż doskonalonym umiejętnościom wiedzą, kiedy potrzebna jest pomoc lekarska i z niej korzystają. 4. Jest miejscem nowoczesnym, choć istnieje od 1951 roku. Czerpie z tradycji izb porodowych, których jeszcze w latach 70. XX wieku było w Polsce kilkaset. Jednocześnie wpisuje się w nurt nowoczesnej opieki nad kobietami, w którym pozaszpitalne miejsca do porodu współistnieją z opieką szpitalną. 5. Jest miejscem ważnym dla społeczności lokalnej, centrum, w którym urodziła się większość Lędzinian, w którym wiele osób może liczyć na pomoc i wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Warszawa Madalińskiego 18.11.08, 23:10 Pani Dorota Lesiak-Maździarz - cudowna kobieta!!! Rodziłam "z ulicy", pani Dorota jako położna z dyżuru. Wspaniała! Dziękuję Pani Doroto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaja_07 Re: Warszawa Madalińskiego 22.11.09, 18:20 szpital na Madalińskiego Św. Rodziny fantastyczna położna Pani Danusia Midura )) Dziękuję i polecam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andi563 warszawa - czerniakowska 23.11.08, 11:32 witam, w zeszłym roku rodziłam z Renatą Sumigaj, super położna, naprawdę polecam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
jaewa01 Re: Zelazna 28.11.08, 16:24 A ja chcialam polecic BARDZO GORACO Kasie Kleczkowska ze szpitala na Zelaznej. Wspaniala polozna, super profesjonalna, a przy okazji swietna babka. Prowadzila moj porod znakomicie, zadbala o to zebym nie popekala i nie byla nacinana. Rodzilam tak jak mi bylo wygodnie. Informowala mnie o wszystkim co robi (choc nie bylo to konieczne, bo i tak bardzo jej ufalam). A potem jeszcze odwiedzala mnie po porodzie i pokazywala jak dostawiac dziecko do piersi. Jednym slowem jak rodzic to tylko z nia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karola.80 Re: Zelazna 13.12.08, 16:23 Ja BARDZO polecam Panią Małgosię Orłowską z Inflanckiej. Dzięki niej mój poród był naprawdę nie taki straszny Bardzo dziękuję za wszystko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sala7 Położne w Częstochowie 15.12.08, 22:03 Proszę o opinie, namiary na położne z Częstochowy. Dziekuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
miocaro karowa 17.12.08, 10:55 Pani Ela Czupryniak z Karowej cudowna babeczka uratowała mnie przed cesarką )) Odpowiedz Link Zgłoś
owca2105 Re: 21.12.08, 10:41 Pani Ela Dudzińska z Żeromskiego w Krakowie. Cudowna, uśmiechnięta kobieta, która wie, że jest po to , by pomóc urodzić Odpowiedz Link Zgłoś
mamka08 Edyta Dzierżak - Postek - Warszawa - Zelazna 27.12.08, 21:27 Edyta Dzierżak - Postek - super extra bomba! Przeprowadziła nas przez poród tak spokojnie i pewnie, ze nawet przez chwilę nie zorientowaliśmy się, że synek miał pępowinę okręconą wokół szyi. Stworzyła ciepłą, rodzinną atmosferę. Zagadywała, żartowała. Mąż przez cały czas mógł aktywnie uczestniczyć w porodzie, bo Edyta prosiła go o pomoc tłumacząc dokładnie co ma robić, wspierała. Polecam z całego serca!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś