iwa1316 05.06.07, 18:25 Witam Jestem w 19 tc. Bardzo długo starliśmy się o dzidziusia. To druga ciąża, pierwszą straciłam w 16 tc. Zastanawiam się gdzie w Poznaiu najlepiej rodzić, myslałam o szpitalu na Polnej albo Lutyckiej ? Dziewczyny pomóżcie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda120975 Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 05.06.07, 21:09 Na Polnej jest masówka,najlepiej tam rodzić z opłacona położną lub lekarzem.Mi Polną nawet sama położna odradziła!Poza tym koleżanka tam rodziła swoje pierwsze dziecko ponad 20 godzin i jej mąż do dzisiaj ma traumę!Drugie dziecko rodziła w Gnieźnie i stwierdziła,że juz nigdy więcej nie chce trafić na Polną! Ja w tym samym czasie co ona(obok na porodówce) rodziłam w Gnieźnie i mam miłe wspomnienia.Jeśli jesteś z Poznania lepiej wybierz Lutycką.Pozdrawiam,życzę szczęśliwego rozwiązania,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
u.too Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 08.06.07, 18:44 synek urodził się na Jarochowskiego w 35 tc. i mieliśmy tam b. dobrą opiekę, pełna 'mobilizacja' i lekarzy i położnych bo to niewielki wcześniak, w ciąży prowadziła nas dr Sosnowska z tego szpitala, niestety przebywała na urlopie córeczka urodziła się na Polnej w 36 tc, poród koszmar- moim zdaniem akurat tej położnej powinni zabronić wykonywania zawodu, ale za to dziecko przebywało 10 dni na neonantologii pod wspaniałą opieką i lekarzy i pielęgniarek Gniezna nie znam, ale nie ryzykowałabym, w Świętej Rodziny uprzedzono mnie,że w przypadku jakichkolwiek komplikacji wysyłają dzidzię od razu na Polną, najlepiej gdy uda się jeszcze w łonie matki Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 09.06.07, 10:40 A dlaczego uważasz,że poród w Gnieźnie to ryzyko?Ja tam właśnie rodziłam i uważam,że opieka przed i po jest fantastyczna.Przed porodem nawet nie pomyslałam o tym aby rodzić w Poznaniu bo niby dlaczego skoro mam pod nosem Gniezno?Moja przyjaciółka dała się namówić na poród(bliźnięta)w Poznaniu bo niby lepsza opieka etc..a do dzisiaj żałuje,że nie wybrała szpitala w Gnieźnie.Poród w Poznaniu?Owszem ale tylko z opłaconą położną i lekarzem.W Gnieźnie masz to za darmo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
u.too Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 09.06.07, 11:54 Jeżeli ma się za sobą niepowodzenie w ciąży trzeba wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw a o udanym porodzie można mówić jedynie z perspektywy czas przeszły, ponieważ nigdy nie wiadomo jak się sprawy rozwiną w trakcie. Z Gniezna na neonantologię na Polną gdzie jest duża szansa uratowania nawet noworodka w bardzo ciężkim stanie jest baaardzo daleko. Nawet w Poznaniu mogą nie zdążyć przewieźć dziecka z jednego szpitala do drugiego. Ostatnio koleżanka i jej córeczka (nie mająca żadnych problemów w ciązy) długo 'zbierała się' po porodzie kleszczowym, nic nie wskazywało takiego zakończenia, nawet gdy się poród rozpoczął. Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 09.06.07, 12:13 W Gnieżnie jest oddział neonatologiczny i wspaniali fachowcy.Wywnioskowałam,że tylko na Polnej są prawdziwi fachowcy.Zapewniam Cię,że sie mylisz bo porodu w Gnieźnie naprawdę nie ma co sie obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 09.06.07, 12:16 Jesli poród w Poznaniu to nadal uważam,że Lutycka ewentualnie Św.Rodzina.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ainna79 Lutycka 09.06.07, 12:51 Rodziłam tam w czerwcu 2006. Rewelacyjna atmosfera, super opieka, super warunki. Nie miałam stamtąd lekarza ani nie opłaciłam połonej a jestem w 100% zadowolona. gdybym miała rodizć jeszcze raz to napweno na lutyckiej. Nie odchoidz tam masówka, 100% pewnosc porodu na sali pojedynczej. Gdybyś miala jakies pytania to pytaj na pw. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: gdzie najlepiej rodzić w Poznaiu. 09.06.07, 21:56 Jest specjalne forum, Rodzić po ludzku w Poznaniu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36824 Odpowiedz Link Zgłoś