mrowka60 12.09.07, 15:20 Moze któraś tam rodziła i może sie podzielić opinią na temat tej kliniki? Musze miec jakiś na dostawkę, gdyby tam gdzie chce rodzić okazało się, ze nie ma miejsca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milkavanilka Re: SPES -Kraków 12.09.07, 16:24 Nie chcę Cię martwić ale ponoć Spes nie ma teraz podpisanej umowy z NFZ i wszystko jest pełnopłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
smx Re: SPES -Kraków 13.09.07, 10:19 milkavanilka napisała: > Nie chcę Cię martwić ale ponoć Spes nie ma teraz podpisanej umowy z NFZ i > wszystko jest pełnopłatne. No to mnie strasznie zalamalas.Pierwsze dziecko tam rodzilam ,moj lekarz jest z tamtad i co ja teraz zrobie.....a dlaczego nie maja umowy ?Moze to sie zmieni...sa jakies widoki? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.075 Re: SPES -Kraków 13.09.07, 12:36 ja tez myslalam o porodzie wlasnie tam - ale mój lekarz ostatnio stwierdzil, ze jak ma sie cos zmienic to dopiero od stycznia, jak beda nowe umowy z NFZ - a na razie pelnoplatne Odpowiedz Link Zgłoś
smx Re: SPES -Kraków 13.09.07, 12:57 bea.075 napisała: > ja tez myslalam o porodzie wlasnie tam - ale mój lekarz ostatnio > stwierdzil, ze jak ma sie cos zmienic to dopiero od stycznia, jak > beda nowe umowy z NFZ - a na razie pelnoplatne Pełnopłatne tzn. ile?Orientujecie sie ile kosztuje porod w takiej klinince? Odpowiedz Link Zgłoś
milkavanilka Re: SPES -Kraków 13.09.07, 12:38 Ja mam takie informacje z zeszłego tygodnia od mojej lekarki, porozmawiaj ze swoim lekarzem- na pewno jest zorientowany w temacie skoro tam pracuje. Telefony masz na stronce Spesu: www.spes.pl/kontakt.php bo nie jest niestety nic napisane o braku refundacji, wręcz przeciwnie: www.spes.pl/szablon_arkacms.php?id=87 Jeśli rzeczywiście nie ma refundacji to błędne info na stronie są kpiną z pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: SPES -Kraków 13.09.07, 13:37 ja dzwonilam tam dzisiaj, rodzic mam w kwietniu, rozmawialam z doktorem Balaszem i dowiedzialam sie ze porody sa calkowicie bezpaltne i nie trzeba miec zadnegio skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
oshin_8 Re: SPES -Kraków 26.09.07, 12:33 NIEPRAWDA!!! W chwili obecnej porody i pobyt dziecka i matki w klinice są w pełni refundowane przez NFZ. Przerwa w refundacji była tylko w sierpniu ponieważ remontowali oddział ginekologiczno- połozniczy. Jestem jak najbardziej zorientowana ponieważ co 2 tygodnie jestem na wizycie u dr Bałasza i za kilka miesięcy będę tam rodzić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamua06 Re: SPES -Kraków 26.09.07, 13:00 gorąco polecam, rodziłam tam w zeszłym roku. Całkowicie bezpłatnie. To bardziej przypomina pensjonat niż klinikę. Drugi raz na pewno też tam będę rodzić. A dr Bałasz jest genialny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: SPES -Kraków 26.09.07, 13:49 mozecie napisac cos blizej o dr Balaszu? zawsze chcialam kobiete gin ale widze ze chwalicie tego lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
magda883 Re: SPES -Kraków 27.09.07, 16:19 Witam, ja mam termin na 17 października i gorąco polecam poród w tej klinice. Jestem pacjentką dr Bałasza i jego tez gorąco polecamCzłowieczek bardzo sympatyczny i uprzejmy.Polecam tez dr Rzepkę, choć nie weim czy jeszcze tam przyjmuje. W zeszłym roku rodziłam tam swojego pierwszego synka i właśnie dr Rzepka był przy porodzie, człowiek uprzejmy i dokładnie tłumaczył wszystko co robi.Warunki naprawdę super no i atmosfera. Teraz odliczam dni do drugiego porodu i nie mam juz takich obaw jak przed pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka60 Re: SPES -Kraków 27.09.07, 17:23 Pytałam wczesniej o opinie na temat SPESU, teraz sama mogę tej opini udzielić.Urodziłam tam 18.09 i jestem bardzo zadowolona.Tak jak napisała magda883, lekarze bardzo sympatyczni.Warunki super i super atmosfera, taka prawie domowa.W czasie porodu profesjonalna i ludzka opieka.Połozna na ktora trafiłam to istny anioł a opieka po porodzie tez super, tak samo jak podejscie do dzieci.Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: SPES -Kraków 28.09.07, 12:02 tyle ze to mala klinika...co jesli bedzie natlok i nie przyjma? decydujac sie na lekarza z tej kliniki to troche loteria, bo wiadomo jak podchodza do pacjentek w szpitalach gdzie nie ma sie lekarza. Rozmawialas ze swoim lekarzem o wklasnie takiej mozliwosci nie przyjecia do porodu w spes-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
magda883 Re: SPES -Kraków (do Gato) 28.09.07, 17:25 No ale z tego co widać to mrówka juz urodziła i nie musi sie pytaća tak wogóle to ryzyko takie istnieje także w innych szpitalach i to nawet jesli ma sie w nim swojego lekarza. Ja rok temu jak rodziłam w Spesie tez był komplet ale dostawil łóżko i nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: SPES -Kraków (do Gato) 28.09.07, 22:56 chodzilo mi o to czy pytala przed porodem oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka60 Re: SPES -Kraków (do Gato) 29.09.07, 14:09 Ja nie pytalam wczesniej czy moge tam rodzic, nawet tam nie byłam.Kolezanka mi powiedziala, ze bedzie tam rodzic, bo blisko domu a ja sie uparłam na Ujastek cholerny, ale tam potraktowali mnie jak jakas krowe cielna kolejna i juz tam nie wróciłam, jak mnie odesłali ze skurczami do domu, bo lekarz stwierdzil , ze ja nie rodze.Na KTG nic nie wyszło, bo jak zobaczyłam te zeznie tam na poczekalni odechciało się mojemu organizmowi rodzic, zestresowałam się widokiem tych mord zakazanych lekarzy, to , ze dlugo kazali mi czekac i wogole niezbyt to fajnie mi to tam wygladało.Szczegolnie pacjentki przemiesszane z ludzmi z zewnątrz, ktore siedzialy w poczekalni i czekały na wizyte.Wystarczyło popatrzec na ich twarze i to, ze sie dziewczyny poprostu krepowały.Skurcze na chwile ustały.Jadac do domu wrociły, ale uspil moja czujność na tyle, ze przeczekałam cała te akcje skurczową w domu.Jak się juz zaczeły robic masakrystyczne, zapadła szybka decyzja o tym, ze nie jade za chiny do Ujastka tylko do Spesu.Wieddziałam, ze była tam juz moja kolezanka(chyba obie sie umowiłysmy, ze bedziemy rodzic razem)i sms potwierdzila mi, ze jest luz tam.Wiem, ze po moim poroddzie zaczely napływać inne dziewczyny i zrobilo sie ciasno przez chwile, ale szybko sie obluzowało, bo wypisy byly na nastepny dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
ikactom Re: SPES -Kraków 15.11.07, 08:33 Podnoszę temat. Zastanawiam się nad SPES po przebojach ostatnio w dwóch szpitalach. Chciałam dopytać, jak oceniacie tamtejszych anestezjologów? Mam wskazania do cc i muszę skonsultować znieczulenie z anestezjologami, może możecie polecić któregoś? Wybieram się do dr Bałasza, ale od dziś do niedzieli go nie ma, więc może w przyszłym tygodniu. Zanim tam trafię, powiedzcie proszę czy któraś z Was miała tam cesarkę? I czy te sale mają łazienki, czy łazienki są na korytarzu? Przepraszam za tyle pytań, ale jestem niedługo przed porodem i wizja zmiany lekarzy i szpitala mnie nieco zaskoczyła. Będę wdzięczna za wszelkie informacje, możecie wysłać mi prywatną wiadomością Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
kantora1979 Re: SPES -Kraków 20.12.07, 11:54 Cześć ikactom Co do cesarki to moja przyjaciółka tam miała 2 lata temu a kuzynka mojego męza rok temu.Ta pierwsza miała lekarza prowadzacego nie ze spesu i 2 tyg przed terminem była w Spesie umówić się na cc. Wszystko przebiegło bardzo dobrze, dziecko pielęgniarki i położna zabierały w nocy na czas między karmieniami żeby mogła odpocząc po porodzie. Co do sali to nie mają łazienek, łazienka jest jedna na 4 pokoje na górze i 2 na dole - to już wiem sama bo oglądałam )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikactom Re: SPES -Kraków 29.11.07, 12:10 Podnoszę, czy naprawdę nikt ostatnio nie miał nic do czynienia z krakowską Kliniką SPES ? Potrzebuję rzetelne informacje o porodzie, położnych (czy trzeba załatwiać wcześniej), lekarzach, warunkach - cokolwiek będzie fajnie jak napiszecie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś