cabekpl26 28.01.08, 17:16 Czy moglibyście polecić jakąś położną ze szpitala przy ul.Karowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysiatko1 Re: Położne z Karowej Warszawa 28.01.08, 18:18 ja polecam z całego serca Alfredę Szczekan, Agnieszkę Muchę, Anię Stasiewicz... ale chwilowo wstrzymane są porody z indywiwdualna opieką położniczą... niewiadomo czy i kiedy wrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: Położne z Karowej Warszawa 29.01.08, 13:12 Moge polecić dwie , z którymi rodziłam Małgosia Kniaż, i Agnieszka Mucha. Z tych dwóch myślę że zdecydowanie Agnieszka Mucha, fantastyczna osoba, moje koleżanki tez z nią rodziły i sobie chwalą. Obie polecił mi mój gin prowadzący ciąże z Karowej. Więc myslę że obie są godne polecenia, ale mnie bardziej pasowała Agnieszka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdagl Re: Położne z Karowej Warszawa 29.01.08, 23:04 Agnieszka mucha lub tez anna stasiewicz. rodziłam z mucha z ania stasiewicz tez bylam na rozmowie i pokazala mi cala porodowke. pani szczekan akurat ja nie polecam,byla na dyzurze podczas mojego porodu i nie podobala mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_as Re: Położne z Karowej Warszawa 23.03.08, 11:46 Niestety ja nie polecam p. Agnieszki Muchy. Byłam z nią umówiona na poród, niestety kiedy do niej zadzwoniłam i powiedziałam ze odeszły mi zielone wody (a byłam już w szpitalu) powiedziała ze nie przyjedzie bo coś tam. Być może gdyby ona była przy moim porodzie nie czekałabym 12 godzin z duszącym sie w srodku dzieckiem (ktg skakało jak oszalałe a położne - szczególnie p.M. Knaś - wiedząc o tym kazali mi rodzić naturalnie) a reakcja lekarzy byłaby szybsza. Gdybym posłuchała położnych i urodziła naturalnie, mojego synka nie było dziś z nami. Był ciasno owinięty pepowiną wokól szyi (stąd te zielone wody i złe wyniki ktg - personel zignorował to i dążył do porodu naturalnego). Istny koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: Położne z Karowej Warszawa 23.03.08, 20:56 Ale co to znaczy, że gdybyś posłuchała lekarzy i urodziła naturalnie? Chyba sama sobie tej cesarki nie zrobiłaś tylko musiał o niej zadecydować lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 do misia_as 23.03.08, 23:16 Akurat tak się składa że rodziłam z tymi dwoma położnymi o których piszesz. I powiem Ci że nie zgodze się z Toba. Agnieszka Mucha to fantastyczna osoba, kompetentna, miła, a Pani Knaś również jest bardzo kompetentna. Dzięki Pani Małgosi Knaś rodziłam bez vacum, szybko. Bardzo dużo zawdzięczam tym dwóm położnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia_as Re: do misia_as 17.04.08, 09:08 Ja po prostu piszę tak jak było. Gdybym za namową p. Knaś rodziła naturalnie dzisiaj nie było by ze mną mojego 7m-cznego synka. Wszystko jest dobrze jak nie ma komplikacji. Niestety u mnie sie pojawiły, a położne nie bacząć na to że od kilku godzin ktg skacze jak oszalałe nawet nie wezwały lekarza. Dopiero po interwencji męża pojawił się lekarz dyżurny i zarządził cięcie (po 12h). Niestety na Karowej za wszelką cenę chcą abyś urodziła siłami natury. Odpowiedz Link Zgłoś
iga59 Re: Położne z Karowej Warszawa 30.01.08, 15:06 Do końca marca ze względu na uregulowania prawne nie można mieć umowionej położnej. Po marcu prawdopodobnie się to zmieni o ile dyrekcja coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
agna00 Re: Położne z Karowej Warszawa 31.01.08, 10:01 Czy to dotyczy tylko tego szpitala czy są to jakieś zapisy ogólne??? Odpowiedz Link Zgłoś
elizabethh1 Re: Położne z Karowej Warszawa 31.01.08, 10:24 Polecam panią Anię Gorsiak.Dzięki niej zrobiono mi cesarkę we właściwym momencie.Bardzo ciepła i profesjonalna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
iga59 Re: Położne z Karowej Warszawa 31.01.08, 12:15 Jest to decyzja dyrekcji szpitala na Karowej, a jest związana z czasem pracy położnych. Jak jest w innych szpitalach nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś