awit 04.06.08, 18:08 Chciałabym prowadzić u niej ciąże. Podzielcie się wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 05.06.08, 10:10 Dr. Osuch prowadziła moje dwie ciąże, w 2001 i w 2008 ( urodziłam drugiego synka w maju). Byłam bardzo zadowolona z jej opieki. Mogę z pełną odpowiedzilnością polecić panią doktor. Na każdej wizycie jasno tłumaczyła mi co się aktualnie dzieje ze mną i z maluszkiem i co się dziać może w najbliższym okresie, precyzyjnie odpowiadała na moje pytania. Wizyta składała się z - rozmowy - krótkiego badania USG, żeby wykluczyć poważniejsze problemy ( na dokładne USG w 12, 23 i pod koniec ciąży kieruje do wyspecjalizowanych gabinetów) - badania ginekologicznego Miałam poczucie, że wszystko jest pod kontrolą i że jestem bezpieczna. Polecam i życzę wszystkiego dobrego ! Odpowiedz Link Zgłoś
awit Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 05.06.08, 11:24 Dzięki za szybką odpowiedź! Możesz mi jeszcze napisać ile kosztuje wizyta i gdzie dokładnie Pani Beata przyjmuje prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka14 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 06.06.08, 10:29 Też polecam dr.Osuch.W zeszłym roku wizyta kosztowała 70 lub 80 zł.Przyjmuje w piątki od 16 na ul.Suwalskiej 36c lok 9 tel.022 674 17 10 . Odpowiedz Link Zgłoś
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 06.06.08, 15:58 Teraz, od października, wizyta "ciążowa" kosztuje 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
biol1 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 07.06.08, 15:21 jak z tym usg- czy za te badanie płaci się dodatkowo?(w specjalistycznych gabinetach? czy ta pani dr pracuje w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 08.06.08, 21:11 Dokładne badanie USG, które robiłam kosztowało 200 zł ( jedna wizyta). Chodziłam do gabinetu dr. Osóbki-Morawskiego na Mokotowie. Ze względu na możliwość obciążeń genetycznych potrzebowałam bardzo dokładnego badania, zrobionego przez doświadczonego specjalistę. Nie zawiodłam się ! Szczęśliwie, zgodnie z wynikiem badania okazało się, że wszystko OK. A doktor Osuch pracuje w szpitalu Bródnowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
biol1 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 09.06.08, 18:18 dzieki za odpowiedz. Rodziłaś w bródnowskim? Sa tan sale to rodzinnych porodów? można rodzić bez praktykantów? Odpowiedz Link Zgłoś
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 10.06.08, 10:21 Tak, rodziłam w bródnowskim. Było naprawdę dobrze, głównie dzięki fachowej i miłej opiece położniczej i lekarskiej. Pediatrzy tez są bardyo OK. Niestety jeśli chodzi o warunki lokalowe ( pokoje i łazienki) to raczej dramat... Ale, po pobieżnym remoncie, który właśnie trwa, powinno być lepiej. Sale do porodów rodzinnych są. Po prostu na wszystkich salach można rodzić rodzinnie. Jest jedna super sala o wysokim standardzie, ja jednak nie miałam okazji jej zobaczyć. Pozostałe, "zwykłe" sale porodowe ( te widziałam) są dość przyjemne : zielone ciemne płytki na scianach, zasłonki w oknach. Dość uspokajająco to działa. Myslę, że można rodzić bez studentów, trzeba na początku o tym porozmawiać z połozną, która będzie się tobą opiekować lub lekarzem na izbie przyjęć. Oni tam raczej starają się pomagać rodzącym i ułatwiać im zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolonczelka73 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 18.06.08, 13:56 Czy dr Osuch odbierała Twój poród, czy lekarz dyżurujący? Właśnie się zastanawiam czy jak sie u niej prowadzi ciążę to jest póżniej szansa żeby odebrała poród, czy raczej trzeba być zdanym na szczęśliwy traf w szpitalu? A jak wygląda sprawa położnej, czy dobrze jest wcześniej z jakąś umówić się przed porodem?? Odpowiedz Link Zgłoś
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 18.06.08, 22:50 Dr Osuch nie odbierała mojego porodu. Gwoli ścisłości, lekarz nie odbiera porodu - podczas porodu SN jest z tobą wylącznie położna i to ona prowadzi całą akcję, a z lekarzem się tylko konsultuje w pewnych kwestiach, np. podawania leków. W moim przypadku lekarz pojawił się dopiero kiedy urodziłam łożysko - żeby ocenić jego stan oraz żeby zszyć nacięte krocze. Myślę, ze szanse by rodzić z lekarzem prowadzącym są małe, zwłaszcza gdy pracuje on w szpitalu. Powiedział mi to kiedyś inny lekarz. Podczas Twojego porodu Twój lekarz może akurat robić jakis zabieg lub być na dyżurze na innym oddziale ( ginekologia, patologia ciąży). Wtedy nie może stamtąd odejść. Warto jednak wykorzystać fakt, że jesteś pacjentką lekarza z tego szpitala. Należy ogłaszać to głośno i dobitnie w momencie badań KTG czy przyjmowania do porodu. Poza tym jest to napisane na karcie ciąży, którą zabierają Ci na izbie przyjęć. Sądzę, że takie pacjentki mają trochę większe względy u dyżurującego "personelu medycznego" (choć nie mam na to niezbitych dowodów Warto umawiać się za to z połozną. Tyle tylko, że w bródnowskim jest to niemożliwe. Na początku roku szpital wprowadził zakaz. Jednak, leżąc już po porodzie na oddziale, nie spotkałam dziewczyny, która narzekałaby na swoją położną. Jeśli już, to chwaliły. Ja też byłam b.zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolonczelka73 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 20.06.08, 11:34 Czy długo czeka się na wizytę?? Jak narazie nie mogę się dodzwonić by się zapisać na podany wcześniej nr, ale będę próbowała bo pewnie tylko po południu można tam kogoś zastać?? Odpowiedz Link Zgłoś
awit Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 20.06.08, 11:40 Próbuj dziś po południu, Pani Beata przyjmuje od 16. Ja się umówiłam na wizytę dzwoniąc tydzień wczesniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biol1 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 22.06.08, 13:07 A czy ta pani przyjmuje też z NFZ? Jesli prywatnie to za wszystkie badania płaci sie dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
agat_71 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 22.06.08, 20:10 O ile wiem - tylko prywatnie. Z NFZ pracuje w szpitalu bródnowskim Odpowiedz Link Zgłoś
next-kedziorek999 Re: dr Beata Osuch - Bródnowski 28.06.08, 20:57 AKURAT TEJ DR NIE ZNAM ALE Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM PROFESORA STELMACHóWA!!!JEST ORDYNATOREM TEGO SZPITALA,CHODZILAM DO NIEGO CALA CIAZE PRYWATNIE I BYLAM ZADOWOLONA!!! Odpowiedz Link Zgłoś