Dodaj do ulubionych

lekarze z Żelaznej

22.09.03, 16:53
Witam serdecznie wszystkie e-mamy!

Zdecydowałam się rodzić (termin - styczeń) na Żelaznej. Przeczytałam już
ogromną ilość opinii na temat położnych. Były same dobre, więc na pewno
którąś wybiorę. Nie mam jeszcze lekarza. Czy możecie kogoś polecić? Może
słyszałyście coś na temat Witolda Osóbki-Morawskiego (podobno jest w "Zofii"
konsultantem i nie wiem czy to mnie czyni "pacjętką szpitala").

Pozdrawiam

Lwiatka
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: lekarze z Żelaznej 22.09.03, 21:56
      Witaj.
      Mój poród odbierał dr. Osóbka - Morawski , ale był moim prywatnym lekarzem
      prowadzącym i prywatnie umawialiśmy sie ze szpitalem na jego obecnośc przy
      mnie. Oczywiscie obecność była odpłatna , tak dla niego samego jak i dla
      szpitala ( opłata akredytacyjna). Piszesz że termnin masz na styczeń , wiec
      zapewne masz już lekarza prowadzącego. Może on pracuje w którymś ze szpitali i
      mogłby być przy Twoim porodzie. Jeśli jednak zdecydujesz się na poród z dr.
      Morawskim , powinnaś jak najprędzej zgłosić sie do niego żeby kontynuował
      prowadzenie Twojej ciąży . Osobiście bardzo Go chwalę , to świetny lekarz i
      diagnosta ( ma bardzo dobry sprzet USG) i przesympatyczny facet. Jeśli chodzi o
      pobyt w szpitalu i bycie pacjentką któregoś z ich lekarzy , to nie wiem jak
      jest normalnie ale musze przyznać ze byłam super zadowolona bo mało powiedzieć
      ze personel przy mnie "skakał". Pukania do drzwi, czekania z zabiegami aż sie
      dziecko czy matka obudzi ,częsta zmiana pościeli , odgrzewanie obiadków ,
      robienie herbaty, i innych tego typu "atrakcji " w innych szpitalach nie
      uswiadczysz. Wiem to z doświadczenia . I jeśli jeszcze raz będe rodzić to tam i
      z moim doktorem.
      A poza tym na Zelaznej porody odbierają położne.
      • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 23.09.03, 15:01
        Cześć,

Dzięki bardzo za odpowiedź. Ja do tej pory korzystałam "na chybił - trafił" z
        lekarza w przychodni. Kobietka okazała się niezupełnie dobra w tym co robi i w
        dodatku przyjmuje w Bielańskiem (bez rewelacji). Dlatego pomyślałam o zmianie
        lekarza. Chciałabym kogoś z Zofii, bo to podobno zmniejsza szanse odesłania do
        innego szpitala. Mozesz mi zdradzić ile Cię kosztowała opieka lekarza i czy był
        z Tobą przy porodzie.

Lwiatka
        • ursgmo Re: lekarze z Żelaznej 24.09.03, 21:53
          Poród z dr. Morawskim kosztował ok. 2000 zł ( w tym opłata akredytacyjna dla
          szpitala). Dla mnie to była konieczność ze wzgledu na złe doświadczenia ( rok
          wcześniej przez zaniedbanie lekarzy na Inflanckiej urodziłam martwa córeczkę).
          W szpitalu tak było umówione że nikt się do nas nie wtrącał, i był to mój
          trzeci i najbardziej konfortowy poród. Pan doktor bardzo dbał o to także bym
          sie nie musiała bać o dziecko i jego życie. Wszystko buło dokładnie tak jak mi
          wcześniej obiecał. Ale wydaje mi sie że jeśli Twoja ciąża przebiega prawidłowo
          to wystarczyła by Ci wybrana położna. Ona także spokojnie w razie braku miejsc
          bedzie mogła Cię "wcisnąć". A na Żelaznej jak Ci wcześniej pisałam porody
          przyjmują wysoko kwalifikowane polożne , a lekarz pojawia sie tylko w razie
          komplikacji.
          • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 25.09.03, 09:57
            Ogromnie mi przykro, że miałaś takie tragiczne przeżycia. Czasami to człowiek
            chciałby zabić tych sk.... sad
            Dzięki za informacje o Morawskim. Ja nie koniecznie chcę mu płacić za asystę
            przy porodzie, bo faktycznie całą "robotę" wykonują położne. Muszę tylko
            zmienić lekarza, bo straciłam zupełnie zaufanie do dotychczasowego. Z tego co
            piszesz Morawski jest ok i to mi wystarczy.

Gorące pozdrowienia

Lwiatka
      • mamasita Re: lekarze z Żelaznej 25.09.03, 11:57
        Polceam na lekarza prowadzącego Dyrektora Szpitala na Żelaznej Pana Dr.
        Puzynę, bardzo kulturalny i profesjonalny. Jegożona Urszula P{uzyna jest
        położną, super team. Niezwykle mili ludzie. To jemu zawdzięczamy żelazną jaką
        jest, nie zawsze tak było.
    • ewulka303 Re: lekarze z Żelaznej 23.09.03, 15:32
      A ja polecam dr Elżbiete Muszyńską. Jest bardzo profesjonalna, opanowana i daje
      poczucie bezpieczeństwa. Była przy moim porodzie i gdybym jeszcze raz miała
      rodzić to tylko z nią. A dr Osóbka -Morawski robił mi USG i pomylił strony przy
      położeniu łożyska - było z lewej a napisał, że jest z prawej. Straciłam do
      niego zaufanie...
      • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 23.09.03, 16:05
        A czy dr Muszyńska jest zatrudniona w Zofii czy też tylko może tam przyjąć
        poród?
        • ewulka303 Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 18:42
          Nie wiem, czy dr Muszyńska może przyjąć poród gdzie indziej, wiem tylko, że na
          Żelaznej normalnie pracuje. Natomiast odradzam rodzenie tylko z położną - to
          jest dobre tylko wtedy, gdy nie ma komplikacji.
          • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 29.09.03, 11:44
            ewulka303 napisała:

> ...odradzam rodzenie tylko z położną - to jest dobre tylko wtedy, gdy nie ma
            komplikacji.

Tylko, że tego niestety nie da się przewidzieć. Czy radzisz żeby zamiast
            połoznej opłacić lekarza? Czy wtedy połozna wogóle nic nie robi przy porodzie?
            Pytam bo na opłacenie zarówno połoznej jak i lekarza nie bardzo mogę sobię
            pozwolić.

Lwiatka
            • mamasita Re: lekarze z Żelaznej 29.09.03, 11:55
              Na żelaznej masz połozną i jesli wystepuja komplikacje to zbiegaja sie lekarze
              i tyle. Normalna procedura. Nie musisz nikogo oplacac. Ja mialam duze dizecko
              i niewyrazna akcje prodowa wiec umowilam sie na wyowlanie porodu, elegancko na
              10 rano zeby nie trafic na wieczor na nocny dyzur bo faktycznie wtedy jest
              tylko lekarz dyzurny a tak to szpital jest ich pelen i faktycznie to byl
              trafiony pomysl, bo moj synek urodzil sie bezblednie i 10 w skali apgar, ale
              ja musialam miec dluzszy zabieg po porodzie i potrzebni byli lekarze. Wszystko
              milo wspominam, mialam epidural i do zabiegu mi go dolozyli wiec kontrolowalam
              sytuacje a lekarza wezwano najlepszego. Zwykle przed porodem, mozesz
              zaplanowac wszystko odpowiednio wczesniej jesli wiesz ze np. dziecko inaczej
              lezy albo ze jest duze. Wiec polecam połozna.
      • agaa5 Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 07:51
        Osóbka-Morawski jest być może dobrym położnikiem ale do super specjalistów usg
        raczej nie należy. Wg opinii lekarza diagnoza usg ( szczególnie przezierność
        karku) mija się z prawdą (bzdury). Ja również straciłam do niego zaufanie choć
        sprzęt ma dobry ale wiadomo sprzęt to nie wszystko.
        Pozdrowienia
        • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 11:47
          Kurcze, to mam już mętliksad Byłam zdecydowana na Morawskiego, a teraz mam
          obawy.
          Możesz mi wyjaśnić o co chodzi z "przeziernością karku"?
          Kogo byś w takim razie polecała?
          Pozdrowienia

lwiatka
          • mamasita Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 12:31
            Do USG samego polecam Dr Garwolinskiego gabinet na Finlandzkiej w Warszawie.
            Zaraz od Ronda Washygtona, Finlandzka 4 czy 9, bedzie w ksizace telefonicznej.
            To specjalista od patologii i analizuje USG na kasteach z calego kraju. Ma
            sperzet dobry no i sam jest bardzo dobry, zwykle elkarze jak im mowilam do kogo
            chodze na USG to sami mowili ze to doskonaly specjalista. jako ginekologa
            prowadzacego polceam Dr Puzyne szpital na Zelaznej,
            • lwiatka Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 16:28
              Dziękuję bardzo za pomoc i pozdrawiam.

Lwiatka
    • elz Re: lekarze z Żelaznej 25.09.03, 10:03
      Rodziłam na Żelaznej dwa lata temu. Nie chciałam obecności lekarza. Za to
      asystowała mi cudowna położna - Jeanette (To ta od piosenkarek, aktorek itp.)
      Finansowo wyszło dużo taniej niż z lekarzem. Jeanette była na telefonie cały
      czas, informowała mnie np. że jedzie na imprezę i gdybym chciała rodzić to ona
      potrzebuje 37 min żeby dojechać do szpitala. Nie martwiłam się rezerwacją
      sali, odesłaniem do innego szpitala. W momencie pierwszego skurczu już
      wiedziałam że J. zarezerwowała wszystko. J. ma szczęśliwą rękę, i dużo serca
      dla maluszków i ich matek.
      Pozdrawiam
    • ewulka303 Re: lekarze z Żelaznej 26.09.03, 18:45
      Dr Muszyńska jest normalnie tam zatrudniona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka