martikal 05.08.08, 12:10 Dzisiaj dowiedziałam się telefonicznie, że do czasu rozpoczęcia remontu czyli do 16.08 pacjentki z porodami przedwczesnymi (?) są odsyłane do innych szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malutkabu Re: Starynkiewicza Warszawa 05.08.08, 19:07 slyszalam o remoncie kiedy tam lezalam... odsylanie pacjentek zagrozonych przedwczesnym porodem zwiazane jest z remontem OIOMu dla dzieciatek , i nie ma co tu sie dzwić.. tak samo bylo na Karowej jakiś miesiac wczesniej.Jest jeszcze Instytut na Kasprzaka i chyba Karowa juz przyjmuje w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
poemi123 Re: Starynkiewicza Warszawa 06.08.08, 11:04 A w jakim terminie ma być tam remont? Odpowiedz Link Zgłoś
martikal Re: Starynkiewicza Warszawa 06.08.08, 11:39 od 16.08 mają w ogóle nie przyjmować pacjentek na blok porodowy. Info ze strony szpitala (www.starynkiewicza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=62 ): Uwaga!!! W dniach 16 sierpnia - 7 września 2008 roku, przyjęcia na oddziały Położniczy i Patologii Ciąży zostają wstrzymane! Dlatego zdziwiłam się, że już nie przyjmują pacjentek. Ale to chyba przez warszawski baby boom. Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 w ogóle powinni zamknąć ten szpital na amen 09.08.08, 11:18 Nie polecam nikomu tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka27wawa Re: w ogóle powinni zamknąć ten szpital na amen 09.08.08, 11:37 nie polecasz dlaczego? znam kilka kobiet ,które tam rodziły i twierdza,ze jest ok.... Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin1 Re: w ogóle powinni zamknąć ten szpital na amen 09.08.08, 16:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=82113257&a=82365545 Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje na tej zasadzie powinni zamknąć większość szpitali 10.08.08, 21:32 ja tam rodzilam trzy lata temu nie wszystko było tak, jak bym sobie wymarzyła, ale.... jaka gwarancja, że gdzieś indziej byłoby lepiej??? tym razem również planuję rodzić na Starynkiewicza - do tego stopnia, że mam nadzieję, ze moje dziecko (tak jak poprzednie) nie bedzie chcialo wyjsc w terminie, a oni zdążą się w tym czasie otworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 zgadzam się z yasemin1 11.08.08, 00:22 spędziłam tam prawie dwa tygodnie więc przeszłam wszystkie zmiany położnych i lekarzy - to masakra, tortura, chamstwo, bezczelność,upokarzanie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje spędziłam tam 12 dni po porodzie 11.08.08, 15:52 moje dziecko brało dwa antybiotyki z sali prywatnej (cudownej, dużej, odnowionej, wypasionej na maxa) przesłam w trzecim dniu pobytu na 'komercyjną' (wstrętna, ciasną, brudną, nieodnawianą od stuleci) miałam małą depresję i w 7 dniu pobytu byłam baaaardzo bliska wypisania się na własną rękę... i mimo wszystko podtrzymuję swoją wczesniejsza wypowiedź pozdrawiam BB Odpowiedz Link Zgłoś
malutkabu Re: Starynkiewicza Warszawa 11.08.08, 17:01 nie jest tam najgorzej, zalezy kto cego tam oczekuje.Trafilam na wspaniałą położną z dyzuru p. Marzenę, dzięki której poród przeszedł gładko i szybciutko.Co do opieki po : to w sumie nie moge narzekać- nie mialam z tym problemu, zawsze staray sie byc pomocne. Szczególnie w momencie kiedy po 4 dniach mialam nawał pokarmu Jedynie do 2 rzeczy mozna sie doczepic 1.wystawianie kobitek na korytarz po porodzie na ok 2 godziny 2.ogromny tłok na korytarzu w ciągu całego dnia (odwiedziny ) co czasem bywało upierdliwe. Pozatym ok aaa i trzeba sie oczywiście zaopatrzyc w stopery bo krzyki z sali porodowej roznoszą sie po calym korytarzu Co do opieki nad dziećmi to 5+. Spedzialam tam prawie 3 tygodnie od 1 do 16 lipca br. ze wzgledu na to iz moj synus urodzil sie wczesniakiem A co do poloznych to one sa naprawde w porzadku ,choc fakt faktem bardzo zabiegane i nie zawsze mają czas.. oprocz jednej my ją nazywaliśmy Helga - starsza pani o czarnych wlosach, taka grubawa- nie pamietam jak sie nazywała. Ona tylko robila wiecznie problemy szczegolnie z dokarmianiem i dawaniem mleka dzieciom a tak to naprawde bylo ok. pozdrAwiam MB Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: Starynkiewicza Warszawa 07.09.08, 21:31 czy wiecie jaka jest sytuacja w tym szpitalu???????? Odpowiedz Link Zgłoś
reniwa Re: Starynkiewicza Warszawa 08.09.08, 07:46 podobno od dzisiaj od 08.00 jest otwarty-) Odpowiedz Link Zgłoś