Dodaj do ulubionych

dr Czerkwiński

09.12.03, 15:53
Dziewczyny,
Chciałam zapytać czy któraś z Was prowadziła ciążę u doktora Czerkwińskiego?
Wiem, że przyjmuje w Medycynie Rodzinnej na Żwirki. Podzielcie się swoimi
opiniami.
Dzięki i pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • ekachna Re: dr Czerkwiński 09.12.03, 21:52
      Byłam u niego dwa razy: pierwszy i ostatni. Okropny mruk, nie wstał nawet zza
      biurka a wzrok miał wlepiony w kartę. Nawet mnie nie zbadał a przy pierwszej
      wizycie to chyba standard powinien być. Pytania zadawał tak niezrozumiale, że
      położna musiała tłumaczyć ich sens. Stanowczo odradzam.
      • yasmin24 Re: dr Czerkwiński 09.12.03, 22:00
        Kasiu, ja tez bylam u dr Czerkwinskiego kilka razy, co prawda nie bylam jeszcze
        wtedy w ciazy. Ale wspominam wizyty nienajlepiej... szczegolnie jak trafisz na
        kiepski humor u pana doktora.
    • tolka3 Re: dr Czerkwiński 10.12.03, 13:09
      Ja byłam u Czerkwińskiego na pierwszej wizycie (5 tydzień). Okropny facet. Gbur
      nieprzyjemny.
      Nie chciał mnie zbadać, powiedział, że i tak za wcześnie, by coś zobaczyć.
      Przyszłam z wynikiem beta HCG, na co on stwierdził "No i po co robiłaś beta
      HCG? Teraz jesteś pewna, że jesteś w ciąży?". Powiedziałam, że jestem, a on na
      to, żebym nie była. Nie spodobało mi się, że mówi do mnie na ty.
      Mam chorą tarczycę i nie mogę brać witamin zawierających jod. Nie wiedział,
      które nie zawierają. Poza tym choruję na astmę, co Pan doktor zbagatelizował.
      Powiedział, że w jego karierze nie zdarzyło się, żeby u ciężarnej astma się
      pogorszyła i w ogóle o takim przypadku nie słyszał. To bzdura. Mi choroba się
      zaostrzyła i musiałam wrócić do leków.

Może zbyt dokładnie opisuję tu swoje spotkanie z dr Czerkwińskim, ale stanowczo
      odradzam go, jako lekarza prowadzącego ciążę. Jest zarozumiałym doktorkiem,
      który nie pozwala pacjentce czuć się w gabinecie dobrze. Ja bym mu nie zaufała.
      A zaufanie do lekarza jest bardzo ważne podczas ciąży. Jetsem teraz w 36 tyg. I
      wiem, że dobry lekarz to podstawa.

• dorsanto Re: dr Czerkwiński 08.01.04, 22:17
      dr Czerkwiński prowadził moją całą ciążę. Zgłosiłam się do niego jednak już
      wcześniej, kiedy poroniłam pierwszą ciążę. I mam jak najlepsze zdanie o tym
      lekarzu . Dodam, że były to tylko i wyłącznie prywatne wizyty. Ciąża moja od
      początku była zagrożona, ale dzięki doktorowi wszystko skonczyło się dobrze.
      Doktor zawsze był miły i bardzo rzeczowy. Zawszsze wyczerpująco odpowiadał na
      nasze pytania, tłumaczył, uspokajał. Zawsze dostępny był też pod telefonem, z
      czego nie raz korzystałam. Dodam również , że podobnie jak ja z doktora
      zadowolony jest też mój mąż. To też bardzo ważne. Do doktora trafiliśmy z
      polecenia koleżanki, która też była bardzo zadowolona z opieki nad zagrożoną
      ciążą.
    • halkione Re: dr Czerkwiński 04.02.04, 14:57
      jestem w 11 tygodniu ciazy. prowadzil mnie inny lekarz, na ktorego sie
      wkurzylam, gdy przyszlam do niego z grzybica pochwy a on nawet mnie nie zbadal.
      zaryzykowalam i zapisalam sie do innego lekarza, wlasnie dr Czerkwinskiego.
      uwazam, ze jest mily. na dodatek rzeczowy i udziela odp na wszystkie pytania.
      jestem studentka 6 roku medycyny, wiec nie jestem latwa pacjentka. mam tez
      astme i dr wcale tego nie zbagatelizowal, wypytal mnie o leki, zapisal je w
      karcie i mojej ksiazeczce ciazowej. prawda jest ze zwraca sie per ty. ale mi to
      nie przeszkadza. pozdrawiam.
      • p221 Re: dr Czerkwiński 15.02.04, 20:30
        ja byłam u niego raz i to mi wystarczy - nigdy więcej.
        jest niemiły a czy jest fachowcem, ciężko powiedzieć, po tak krótkiej wizycie.
        podobno jak się trafi na jego dobry humor to wszystko jest ok, ale przecież
        ciężko umawiać się na wizytę, przewidując w jakim nastroju będzie lekarz.
        nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka