Dodaj do ulubionych

Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ...

IP: *.chello.pl 03.11.09, 22:25
Oj ale bojkot, nikt wam matury zdawać lenie śmierdzące nie każe.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.jota.digi.pl 03.11.09, 22:30
      Nie rozumie o co tyle krzyku ?!
      Skoro ja, umysł ścisły, musiałem obowiązkowo pisać testy humanistyczne to
      dlaczego inni nie mogą pisać matematyki ?

Skończmy edukować upośledzonych ludzi !
      Skoro ja muszę znać różnego rodzaju literaturę, pisać rozprawki czy kwieciście
      się wypowiadać to dlaczego inni nie mogą pojąć dodawania czy pierwiastkowania ?

Najśmieszniejsze jest to, że ci "upośledzeni" pchają się np. na Politechnikę
      Śląską, gdzie nie ma zmiłuj się i warunków z matematyki jest co nie miara ;)
    • Gość: Ścisłowiec z PIKa Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.09, 22:39
      To co było na próbnej maturze to wielki skandal! Zadania z obliczania
      procentów nadają się na test kompetencji po 6 klasie a nie na maturę! Polskie
      szkolnictwo coraz bardziej przybiera amerykańską formę gdzie w szkołach
      produkuje się bandy idiotów którzy nie będą potrafili na żaden inny temat
      porozmawiać niż najlepszy kolor lakieru do paznokci! Kto powiedział ze wszyscy
      muszą zdań maturę we Francji zdawalność jest na poziomie 50-60% i tam jakoś
      ludzie żyją z tym! Nie będę ukrywał mam umysł ścisły ale jeżeli zdaje maturę z
      polskiego na przyzwoitym poziomie to humaniści też mogliby zdawać maturę z
      matematyki na przyzwoitym poziomie! A czym mniej osób zda w tym roku maturę
      tym mniejszy będzie tłok na studiach.
      • Gość: gość Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 22:58
        A nie rozumiecie że pojąć Polski(waszą mowę ojczystą), a pojąć
        matematykę to dwie rożne rzeczy. Jest udowodnione naukowo że pojąc
        matematykę jednym jest łatwiej a jednym trudniej i nawet jak ktoś się
        bardzo stara to i tak może tego nie pojąć, nie zrównujcie matematyki i
        polskiego, równie dobrze możecie zrównać matematykę z historią.
      • Gość: Zdumiona Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 06:28
        Jestem ścisłowcem...Nie jesteś. Zasady interpunkcji i logika chodzą
        w parze. W Twojej wypowiedzi brak przecinków. Pewna mądra polonistka
        mawiała, że wiekszym grzechem jest błąd interpunkcyjny niż
        ortograficzny. Ten pierwszy wprowadza większe zamieszanie. Pamiętaj,
        że proces w sprawie pacyfikacji "Wujka" toczył się o ...przecinek.
        Problem tkwił w rozkazie: czy "Nie strzelajcie" czy "Nie,
        strzelajcie". Uczcie się dzieci:))) Humanista to człowiek o
        szerokich horyzontach.
        • Gość: cx Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 08:43
          "Proces o Wujka toczył się o przecinek"? Myślałam, że chodziło o to, kto
          odpowiada za 9 zabitych górników...
          • Gość: cho Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.chello.pl 04.11.09, 10:16
            Ośmieszasz się tym komentarzem.
    • Gość: cr Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.sileman.net.pl 03.11.09, 23:25
      W sumie mają rację. Matematyka im nie jest do niczego potrzebna. Chyba, że
      ktoś chce robić karierę zagranicą. Reszta co pozostanie w kraju, choćby nie
      wiem co pokończyła, i tak będzie raczej robolami. Polska im nic więcej nie
      jest w stanie zaoferować.
    • Gość: ka Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: 85.14.84.* 04.11.09, 07:55
      I bardzo dobrze, niech bojkotują. Kariera w zieleni miejskiej i zakładzie
      oczyszczania miasta czeka. Do tego nie trzeba matury z matematyki.
    • Gość: MarekB Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.polsl.pl 04.11.09, 08:42
      Przepraszam, ale ja czegoś nie rozumiem.
      Wszędzie piszą i mówią o „ćwierćwieczu” nieobecności obowiązkowej
      matematyki na maturze. Ja pisemną, obowiązkową maturę zdawałem w
      1991 r. i dla mnie ćwierćwiecze to 25 lat. Czy coś się zmieniło? Czy
      od mojej matury minęło 19 czy 25 lat? Może ten „czasookres”
      nieobecności matematyki na maturze oznaczył-określił ktoś, kto
      właśnie nie zdawał matematyki na maturze:)
      Pozdrawiam
      • Gość: Krakus W 1983!! IP: 77.236.5.* 04.11.09, 23:52
        Ostatnia obowiązkowa matura z matematyki była w 1983 roku! I od 1984 już nie
        była obowiązkowa - to jest właśnie 25 lat!
        Czy to tak trudno zrozumieć i obliczyć?
      • Gość: Krakus W 1983!! IP: 77.236.5.* 04.11.09, 23:58
        Ostatnia obowiązkowa matura z matematyki była w 1983 roku. I od 1984 już nie
        była obowiązkowa.
        To właśnie 25 lat - czy to tak trudno obliczyć?
    • Gość: mep Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:06
      Poziom matury iście gimnazjalny albo podstawówkowy, a ktoś śmie jeszcze
      bojkotować. Nikt od Was myślenia nie wymaga, typowe zadania na zastosowanie
      definicji w praktyce.
    • Gość: była maturzystka Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.wprost.pl 04.11.09, 12:44
      Wielka afera bo matematyka obowiązkowa i wda egzaminy na dzień no naprawdę
      straszne, nikt matury wam nie każe zdawać, jak nie chcecie to nie musicie.
      Polskie szkolnictwo jest w stanie fatalnym i chodzi o to aby poziom podnosić a
      nie opuszczać, bo teraz to człowiek z "wykształceniem wyższym" nie wie gdzie
      Estonia leży, albo nie potrafi rozwiązać równania z jedną niewiadomą. opanujcie
      się. tak było kiedyś i nikt nie narzekał, tylko teraz dzieciaki się rozwydrzyły
      i i myślą ze każdy musi zdać maturę i ukończyć studia i to dodatkowo bez żadnego
      wysiłku. Zgłupieliście doszczętnie.
      Nie róbcie z siebie ofiar tylko weźcie się do nauki, a patrząc na poziom matury
      z poprzedniego roku i obecnych próbnych to możecie sięgnąć po podręczniki z
      podstawówki i gimnazjum, resztę wyrzućcie.
    • gajane4 Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... 04.11.09, 12:45
      Jeszcze trochę a uczniowie będą układali dla siebie tematy zadań!
      Na poziomie szkolnym Matematyka jest propedeutyką konsekwencji,
      przekładania znaczenia słów na operatory i logiki. Historia jest
      propedeutyką nauk społecznych, Fizyka - propedeutyką uproszczonego
      zapisu zjawisk złozonych, a Polski - biegłości w porozumieniu.
      Opanowanie wszystkich czterech na poziomie podstawowym powinno być
      testem "dojrzałości".
      • Gość: Sunseeker Re: Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki p IP: *.chello.pl 04.11.09, 22:50
        Widac, ze "propedeutyka" to dla Ciebie nowe slowko. Gratuluje i zycze wielu
        innych nowych, trudnych slowek. Postaraj sie ich jednak nie naduzywac, bo moga
        pprzyslaniac troche logike Twojej wypowiedzi.

Mimo wszystko, specjalnie dla Ciebie oraz literki "P", jak propedeutyka -
        gromkie "hip hip hurra!"
    • Gość: ona dwa etapy w jeden dzień IP: *.nj.pl 04.11.09, 13:32
      nikt już nie pamięta pierwszej "nowej matury" ale pisało się oba
      poziomy jdnego dnia, dokładnie tak jak planuje to zrobić teraz
      ministerstwa. nie było z tym problemów, nie rozumiem czemu teraz to
      wszystkim przeszkadza
      • Gość: q Re: dwa etapy w jeden dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 17:07
        Społeczeństwo głupieje. Jak szedłem na studia 5 lat temu trzeba było mieć minimum 50% z matematyki, teraz przyjmują nawet takich po amnestii, bo by trzeba kierunek zlikwidować.
    • Gość: Olka Licealiści zbojkotowali maturę z matematyki po ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:18
      Kilka dni temu rozwiazałam próbną maturę z matematyki... faktycznie okazała
      się bardzo łatwa.... pierwszych 30 zadań rozwiązałam dobrze bez pomocy
      tablic.... tylko kilka wzorów podpatrzylam w tablicach ktore oke ddopuszcza do
      matury... Zajęło mi to jakieś 50 minut... reszty zadań nie rozwiązałam, bo
      poprostu mi się nie chciało, ale też nie były zbyt trudne. Jeśli ktoś myśli,
      że zda maturę z matematyki tylko na pytaniach zamkniętych to jest w dużym
      błędzie, bo i tak wszystko trzeba liczyć, w innym przypadku jest to tylko
      trafienie jeden do czterech. Teraz matura jest strasznie prosta.... a sama
      swoją maturę zdawałam 2 lata temu. To wiecie co może wogóle znieść mature i
      wszyscy będą zadowoleni, a inżynierów nie będzie, bo skąd... (To oczywiście
      taki sakrazm). Pozdrawiam maturzystów i powodzenia.... Ale co do tego, że
      matura z matematyki ma być obowiązkowa dla wszystkich to się nie zgadzam.
      Lepiej żeby była dla wybranych, ale na poziomie!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Krakus Kilka dni temu - to znaczy wczoraj... IP: 77.236.5.* 04.11.09, 23:55
        A skąd miałaś przeciek? Może przed majową maturą też będzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka