Gość: zadowolona IP: *.chello.pl 27.01.10, 13:12 Doktor Jerzy Wilgus to świetny chirurg plastyczny, ale nie wiedziałam, że zajmuje go także rzeźba! To chyba taki jego konik albo hobby. No cóż chapeau bas doktorze, chapeau bas... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spanish_fly Lekarzu, lecz się sam. 27.01.10, 16:45 >Zachwycam się rzadko, zawsze można coś zrobić, żeby było ładniej - mówi Jerzy Wilgus, rzeźbiarz i specjalista chirurgii plastycznej. Codziennie widuję idealnie pięknie dziewczyny, którym wszelkie operacje mogłby najwyżej zaszkodzić, panie doktorze. Może niech pan sobie poprawi okulary na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilda Re: Lekarzu, lecz się sam. IP: *.pikonet.pl 01.02.10, 11:16 aaa gadasz głupoty :P te idealne dziewczyny maja po prostu tone tapety na twarzy i push-up pod bluzkami. gdybyś je zobaczył w naturze, tobyś uciekł z krzykiem xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie Re: Lekarzu, lecz się sam. IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.02.10, 14:43 Niekoniecznie. Piękno człowieka nie oznacza idealnej symetrii. Idealnie symetryczne są lalki. Człowieka cechuje pewna asymetria. W człowieku ważne są emocje i ekspresja twarzy. To raz, a dwa, obecnie próbuje się (ze świetnym skutkiem) narzucić jako ideał piękna model wyglądu człowieka białego, nordyckiego. Przez to wmawia się, że inne typy (np. bałkański czy azjatycki) są nieładne. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... 28.01.10, 02:08 "i wszystkie kobiety, które Pan wyrzeźbił z drewna, mają pełne kształty, właściwie nadawałyby się na Pana pacjentki, przydałoby im się podnieść piersi, odessać brzuchy i pośladki." Albo ta pani robiaca wywiad widziala inne rzezby, niz te na zalaczonych zdjeciach albo ma mocno spaczone wyobrazenia na temat ludzkiego ciala. Kombinacja wychudlego ciala z silikonowymi atrapami biustu nikogo normalnego nie zachwyci. Swoja droga ciekawe, ze ludzie tak czesto maja kompleksy na punkcie wygladu zewnetrznego, a tak rzadko na temat poziomu swojej inteligencji:D Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Br 01.02.10, 09:33 > Swoja droga ciekawe, ze ludzie tak czesto maja kompleksy na punkcie > wygladu zewnetrznego, a tak rzadko na temat poziomu swojej > inteligencji:D I tutaj trafiłaś/eś w sedno. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pfff Re: Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Br IP: *.magma-net.pl 01.02.10, 14:33 Czy ja wiem... Znam mnóstwo ludzi, którzy mają kompleksy na punkcie swojej inteligencji/wiedzy. Tylko po prostu łatwiej się przyznać do zbędnych kilogramów niż do tego, że pewne rzeczy przychodzą z trudem. No i z ciałem idzie się "do ludzi" - na siłownie/basen/dietetyka/chirurga plastycznego. A kiedy ktoś chce walczyć ze swoją głupotą częściej robi to w domowym zaciszu. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Br 01.02.10, 15:42 > Swoja droga ciekawe, ze ludzie tak czesto maja kompleksy na punkcie > wygladu zewnetrznego, a tak rzadko na temat poziomu swojej > inteligencji:D Zaraz to taka wielka bakteria :D. Ciekawe, czy przy adekwatnosci do wypowiedzi ktoś zrozumie w czym rzecz- chociaż stanowi to i małą podpowiedź ;). Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel z całym szacunkiem 28.01.10, 12:04 ale po wizycie w galerii raczej nie wybrałbym tego pana jako chirurga plastycznego nawet dla swojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIVAT FRUSTRATA Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:16 Świetna rozmowa Zabawne rzeźby. Niezwykła pasja chirurga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assya Idąc ulicą, rzucają mi się w oczy odstające uszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 10:01 Ciekawe gdzie te odstające uszy i duże nosy idą ulicą, aby się doktorowi Wilgusowi rzucać w oczy? Może lepiej zrezygnować z napuszonych wypowiedzi, gdy nie umie się stosować imiesłowów. Pewnie dr Wigus jest też z tych, którzy ubierają buty i płaszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Idąc ulicą, rzucają mi się w oczy odstające u IP: 83.143.139.* 01.02.10, 11:16 no, to akurat moze byc produkcja autora artykulu, nie lekarza - tego nie wiemy na pewno (moze dr dostal tekst wywiadu do autoryzacji, moze nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa dodam jeszcze, ze na stronie gazety.pl IP: 83.143.139.* 01.02.10, 11:21 jest poprawnie "Kiedy idę ulicą..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikanor Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... IP: 80.241.133.* 01.02.10, 10:30 Idąc ulicą rzucają mu się uszy? Boszsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at no takich uszu to TRZEBA się bać!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.10, 12:28 uszy idące i rzucające się to groza!! Droga Gazeto, nie powielajcie takich błędów. Nie umiecie stosować imiesłowów - darujcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... IP: *.nokia.com 01.02.10, 13:05 A to nie ten sam lekarz, na ktorego tak bardzo narzekaja na niektorych forach tematycznych? Moze niech lepiej sie odda calkowicie rzezbieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batmama Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... IP: *.mennica.com.pl 01.02.10, 13:12 A dziennikarz mógłby poprawić gramatykę: "Idąc ulicą, rzucają mi się w oczy odstające uszy...." Czy w szkole już tego nie uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wgreko chore IP: *.chello.pl 01.02.10, 14:49 ten chirurg plastyczny powinien sie udac do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Przychodzi pacjent i mówi, że chce być jak Brad... 01.02.10, 15:39 Nawet tego nie czytałam- wiem, co bym tam zobaczyła. Czy może mieć to związek z Darwinem i Proustem dzielone przez kamasutrę? Inna sprawa,kiedy prezenterka w publicznej tv zacfchowuje się, jakby mieli wywieźć ja na porodówkę, inna sprawa chodzić po ulicy i bezczelnie gapic się na ludzi. Bo w Polsce istniej jeszcze cos takiego jak "bezczelność", zdaje się, że wraz z rozojowym programem pana którego nazwiska nie wymienię stale "bezczelne' wybałuszanie gał nadal pozostaje w modzie. Amerykanie w obejściu są zupełnie inni niz Europejczycy- chwała im za to. Europejczycy to grubiańscy prudernicy, a Amerykanin jest prostolinijny i otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
spieniona Ciało czy cielesna glina 01.02.10, 16:55 Coraz większa dostępność chirurgii plastycznej powoduje powstawanie mitu, iż możemy dowolnie kształtować swój wygląd fizyczny, o ile tylko poświęcimy na to odpowiednio wiele uwagi i pieniędzy. Nasze ciała traktowane są jak cielesna glina, którą można bez końca modelować, przycinać, powiększać i pomniejszać. Porównanie z rzeźbieniem bardzo trafne :) Zajmuję się tym tematem na moim blogu: Piana reklamowa Odpowiedz Link Zgłoś