Gość: zboolandia Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 19:43 No i co gilo-mili forumicze jakoś przestaliście słodzić sobie proporcjonalnie do zdarzeń , które się mnożą i potęgują nawet jak patrzeć na to co dzieje się w Japonii ,Libii i tak w ogóle. W naszym sejmie debata 'otwarcie o funduszach' z której wynika ,że to jest najważniejsze , że trzeba patrzeć w przyszłość..............................i pchnąć nowego ducha ==:)) no to patrzę i chyba wzrok mi szwankuje z każdym dniem bo co wejdę do sklepu z podstawowymi produktami np cukier, mąka to mniej widzę towaru, ceny też takimi małymi cyferkami pisane i tak mi się wydaje , że już to gdzieś było pokazywarka.pl/emg15g-2/ jak ktoś bardzo musi cukrować to jedzie na Słowację ,albo do Niemiec i wiezie worek z powrotem . img854.imageshack.us/img854/7149/nimecycukier.jpg Ja to tak wklejam w celach historycznych bo ani nie wybieram się za cukrem ani za chlebem wklejam tak z przyzwyczajenia i aby odwrócić Waszą uwagę od tych kłótni na vide jakbyście już całkiem w fiksum dyrdum popadli to już jest taki etap bezsilności (?) strach myśleć jaki będzie następny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 13:35 zboolandio. Gdzie widzisz, czytasz w moich postach ' ficsum dyrdum ' ? Same realia....cukier Po 5 kg POwyżej 5 zł/kg. Benzyna 5,30 /litr. Zresztą żyjesz to wiesz.... Odnoszę takie wrażenie, że rerujaca sekta " wilczych oczu " czuje że koniec bliski i czyni wszystko, by " spadkobiercy" mieli wszystko co ich POgrąży:..... Zapaść finansową, galopującą inflację i głęboki deficyt finansowy, szalejące ceny na wszystko co dla ludzi, zdychającą egzystencję dla przyszłych emerytów i zależność POlityczną w stosunkach z sąsiadami itd.itp. Ale czy tak POwinni czynić ci, którzy Rodaków nawołują by kochać POlskę ? Czuwajmy, bo licho nie śpi i nie POzwólmy w imię prywaty niszczono POlskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabolandia Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 14:00 piszesz:> Czuwajmy, bo licho nie śpi i nie POzwólmy w imię prywaty niszczono POlskę. Mówisz jak Adam.M 'gwałt niech się gwałtem odciska' Niechaj, kogo wiek zamroczy, Chyląc ku ziemi poradlone czoło, Takie widzi świata koło, Jakie tępymi zakreśla oczy. Młodości! ty nad poziomy Wylatuj, a okiem słońca Ludzkości całe ogromy Przeniknij z końca do końca. Ty patrzaj na te ludów szkielety www.youtube.com/watch?v=-FyjHACBS-s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 17:23 Żabo... Straszne. Sądzę, że POniektórzy chcieliby widzieć POlaków na tym POziomie jak w twoim filmiku. Czuwaj, bo licho nie śpi......" nasz Naród jak lawa....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabazupyda Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:07 e tam straszne to tylko fragment pewnej całości , który powinieneś znać z czasów swoich godów ptasich, myślałam ,że zakląskasz lepiej niż filmowy fater, a leci to tak Gdy panią ujrzałem po raz pierwszy to stanął mi i stoi obraz pani w pamięci mojej. Stoi i kapie łza z mojego oka. Niech pani nie myśli ,że mam małego ja mam dużego ducha w sobie i gdybym mógł to nawaliłbym przed pani oknami wielką kupę róż i goździków p.s Poziom naszych rodaków (w tym nasz tj i mój i twój) jest jaki jest i ja nie czuję się ani fragmentem ławy , ani lawy bo w końcu nie wiem co miałeś na myśli. Ostatnie nasze wielkie ruszenie lawą to była Solidarność. Specjalizują się niektórzy w pogrzebach. Tu wystarczy tylko siąść na ławie i płakać czyli lawa na ławie jesteśmy starzy ludzie w autobusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 20:49 Zgoda, jesteśmy w drodze..... Wspominasz " S "........... zapewne sercem byłeś z tymi 10 milionami naiwnych. Kilku z nich dochrapało się i majątku i rządowych stanowisk. 95 % z dawnej " S " wspomina dobre czasy swej młodości..... i tylko to miałem na uwadze. Wierszyk jak na żabkę dobry... POzdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziabatezptak Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 21:30 a czego się spodziewałeś ...serdeczna matko....??? przedtem sercem , a teraz chciałby bez serca zabrać im to o co walczyli serce w rozterce TAK TAK żaba też piękny ptak tylko mu skrzydeł brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 18.03.11, 00:51 Czyn, uczynek, to co czynisz... Oto czym jest nasza WIARA??? www.youtube.com/watch?v=KrFq3iZHHnM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlęcina Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 09:31 proszę więcej własnych przemyśleń w temacie 'uczynków' Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a): > Czyn, uczynek, to co czynisz... Oto czym jest nasza WIARA??? Czy załączony film (fabuła) 'Jest' jest takim uczynkiem ? Czy uczynkiem z listu Jakuba jest świadoma praca przy reaktorach w Japonii ? Czy uczynkiem jest udział w mszy ,czy budowanie kolejnego kościoła? W 'Jest cz.4' jest taki tekst '...czym my tu na wsi bylibyśmy bez wiary , bez słowa Bożego..' i odpowiada sam sobie ...bydłem , nic więcej...' moja z Bogiem rozmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 15:00 Harc mistrzu nie mogę doczekać się Twoich przykładów na to co apostoł Jakub w liście do Żydów głosił o jakież mu chodzi uczynki ?? Samo gadanie o tym w co kto wierzy mu nie wystarcza , zatem o co Jemu chodzi bom cielę co zawsze myślało, że dobre uczynki spontaniczne i takie w potrzebie są uczynkami przez ludzi dla Boga wszak to wszystko najpierw Jego było i jest. O co chodzi Kubie to po tym filmowym wykładzie to ja dalej nie wiem chociaż pamiętam stare porzekadło 'Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie' To byłoby zbyt proste , wystarczyłoby się modlić i modlić i sprawa załatwiona???? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----+ Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 18.03.11, 16:23 Doprawdy, nie wiem, Droga Blondi, jak mam Ci odpowiedzieć (w kontekście WIARY) na tak bezpośrednio postawione pytanie. [???] Pan Bóg byłby, moim zdaniem, zbyt naiwny i małostkowy, gdyby tylko zadowalał się kościelnymi modłami i klepaniem pacierzy przez WIERNYCH pod Jego Adresem. To są - tak jak powiedział interpretator Apostoła Św. Jakuba - "tylko puste deklaracje". Liczą się zaś czyny i uczynki... Wzruszył mnie ten 4-częściowy film "JEST" o pielgrzymach ze Zbroszy Dużej. To była prawdziwa WIARA - poparta czynami. Amen! PS: Pamiętam w 1983 r. pielgrzymkę Jana Pawła II do Polski i spotkanie z Nim wielotysięcznych tłumów na katowickim lotnisku Muchowcu. Mój kolega z "Solidarności", architekt i projektant Stasiu Kwaśniewicz, wymyślił ten ołtarz w kształcie... KRZYŻA Z KWIATÓW, zainspirowany podobnym, PIERWSZYM krzyżem z kwiatów 2 lata wcześniej w dniu 16 XII 1981 r. Ja zaś, na tę nadzwyczajną okoliczność (jako przykład czynnej WIARY)... namalowałem przez noc duży portret Polskiego Papieża Jana Pawła II na płótnie (olejno-grafitowy), który... nawet z pomocą suszarek elektrycznych - nie chciał mi wyschnąć do rana. I szedłem, z tym lekko złożonym na pół portretem JP II na lotnisko, a wiatr poranny wzmagał się i kręcił tak delikatnym religijnym moim malunkiem coraz bardziej i bardziej. Doszedłem do wniosku (i do kościoła na Dolnym Tysiącleciu), że tego ofiarnego portretu Polskiego Pielgrzyma Watykańskiego nie dam rady donieść aż na to lotnisko. Zresztą i tak prawdopodobnie mogli by mnie z nim wcześniej "zwinąć niebiescy" z MO, albo ci "smutni panowie" z SB, więc postanowiłem pozostawić to DZIEŁO MOJEJ WIARY... w baraku u pana kościelnego przy miejscowej plebani, któren jako cieć tylko jeden się ostał, bo, jak mówił "wszyscy już poszli na powitanie papieża". I wyobraź sobie, Droga Blondi, że ten PORTRET PAPIEŻA POLAKA wisiał w tamtejszym kościele w różnych miejscach... przez ponad ćwierć wieku, namalowany przez "anonimowego artystę" (przyszłego internetowego harc mistrza)... niedoniesiony na lotnisko i na spotkanie z Janem Pawłem II w dniu 16 VI 1983 r. Ot, w aspekcie czynu, historyjka poglądowa taka... (HKP) www.youtube.com/watch?v=wJpAbK3gAQI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz errata Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 18.03.11, 16:34 Drobna pomyłka mi się wkradła: MUCHOWIEC-LOTNISKO, to było 20 VI 1983 r. a nie 16-go. Natomiast w dniu 16 XII 1981 r. był w Katowicach... PIERWSZY KRZYŻ Z KWIATÓW dla uczczenia pamięci POLEGŁYCH GÓRNIKÓW Z "WUJKA". Ale to już całkiem inna, wcześniejsza nieco historia... (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belondi Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 18:11 Wiem , że to nie miejsce chociaż pora bardzo dobra teraz, nawet bardziej niż inne biorąc pod uwagę nieszczęścia 'spadające' na Ziemię . Pora na zgłębianie układów Kuby i Boga. Myślę, że na zadane pytania logiką się zasłaniamy i Pan i ja bardziej niż wiarą, ale od czegoś trzeba abstrahować aby potrafić pogodzić się z katastrofą Tą pod Smoleńskiem i Tą teraz w Japonii bo obie wstrząsnęły tak samo. Dzięki za film 'Papież na Muchowcu' bo jakoś dotąd nigdzie go nie szukałam ufając ,że w tamtych czasach kamery to miała tylko telewizja , a ta ..... ble ble ble... Też byłam wtedy na Muchowcu i to bez parasola , a burza była niesamowita, jakieś oberwanie chmury z piorunami i zawieruchą aż było biało - takie specjalne pozdrowienia od Pana B. dla Śląska odczytując znaki... Mimo przemoknięcia nie miałam nawet kataru co w/g mojej zapadalności było cudem nr któryś ... Nie byłam więcej na żadnym spotkaniu z JpII , ale mam wdzięczność wielką dla kapryśnego Pana B. że dał nam Go wtedy jakby otwierając okno w zamian za wojny i niewolę. Pamiętam też ten wielki chór , w którym wraz z Ogniwo śpiewali moi zaprzyjaźnieni . Va pensiero czyli adekwatnie dla Śląska chór niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ILJ Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 08:51 www.youtube.com/watch?v=OS05fqSw6zA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsu nami Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 09:57 Dlaczego cały 'wielki cywilizowany świat' nie robi nic , aby jak najprędzej przemieścić z zagrożonych terenów Japonii ludzi na swoje puste terytoria gdzie mogliby zacząć wszystko od początku. www.youtube.com/watch?v=OQwAPcaNKUY przecież teraz powinny dzwonić dzwony Świata melodię: ...---... żadnych granic ...---... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz :-|||| Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 18.03.11, 10:54 Gość portalu: tsu nami napisał(a): > Dlaczego cały 'wielki cywilizowany świat' nie robi nic , aby jak najprędzej prz > emieścić z zagrożonych terenów Japonii ludzi na swoje puste terytoria gdzie mog > liby zacząć wszystko od początku. > Powinna teraz iść, z całego świata do Japonii, dotkniętej taką straszliwą i momentalną tragedią, OGROMNA POMOC MATERIALNA RZECZOWA (niekoniecznie finansowa i ludzka), bo oni są zaradni, dobrze potrafią się organizować oraz mobilizować - i sobie, z tymi wszystkimi szkodami jakie wyrządziło trzęsienie ziemi oraz fala tsunami, p o r a d z ą . Przez jakiś czas będzie im brakować wszystkiego tego, co jest potrzebne do normalnego zwyklego egzystowania. Taki rodzaj pomocy międzynarodowej będzie teraz im potrzebny. Niekoniecznie dęte oraz efekciarskie WPISY VIP-ów w księgach kondo...lencyjnych. ;-((((( (HKP) ... ŚWIECIE NASZ, CZUWAJ... I SIĘ DO CZYNÓW POCZUWAJ!!! www.youtube.com/watch?v=XmTEZjtjK4o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsu name Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 11:35 Tę zaradność pokazują rozdając ćwiartkę jabłka i 5dkg ryżu na rodzinę ??? Wychodzi cała prawda o 'odpowiedzialności za swoje miejsce ' i widać jak śrubka wypadła to machina bezużytecznie rozłożona. Kompletny brak wyobraźni z tego co tu dociera widać i brak wyobraźni na ewentualność trzęsienia powyżej 7 stopni przy budowie elektrowni. Jak zwykle najmniej winni w sprawie już 'w niebie niejapońskim' . Te ichnie wpisy kondolencyjne mogliby sobie darować i lepiej nałożyć wory na łeby ,aby nie widzieli co oni potrafią razem i każdy z osobna. Dobrze, że potrafię się modlić - może mnie On usłyszy i albo to rozd upcy wszystko do końca albo uderzy w stronę winowajców i przestanie doświadczać tych najniewinniejszych. każdo prowda musi ktoś powiedzieć jak mówi cirano ze Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~ harc mistrz :-|||| IP: *.c201.msk.pl 18.03.11, 12:15 Przez jakiś czas będzie im brakować wszystkiego tego, co jest potrzebne do normalnego zwyklego egzystowania. Ale nadejdzie czas, gdy znowu będą odławiać co roku tysiące walów w celach naukowych www.greenpeace.org/poland/wydarzenia/wiat/rze-wieloryb-w-na-oceanie-po Zaczną budować wspaniałe wieżowce na kraterach czynnych wulkanów i wykańczać szlachetnymi gatunkami drewna www.bryk.pl/teksty/liceum/pozostałe/ekologia/19378-zagłada_tropikalnych_lasów_równikowych.html (Największym na świecie konsumentem tego typu drewna jest Japonia.) Bo oni już podporządkowali sobie naturę. Chociaż czasem natura pokazuje im środkowy palec statichg.demotywatory.pl/uploads/341_500.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraja Re: harc mistrz :-|||| IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 14:07 Czyli Pan B.się wqrwił i wcale się nie dziwię jak z linków wyszłam o walach i drzewach żółty diabeł mu podpadł i stąd ten palec w linku trzecim ot cała parada w/g mojej wiary na kolana tedy ale bez próśb i naprzykrzania bo wiem że nie lubi nawiedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 14:56 Wolno zapytać...... Kto ma pomóc Japończykom? Czy ci którzy już prawie po zakończeniu II wojny światowej zrzucili dwie bomby atomowe na Bogu ducha winne miasta japońskie ? Cuda są tylko w wydaniu kościelnym, w życiu najczęściej po katastrofach zostaje BUL /K/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----* Re: Czy to już powrót do... Czarnobyla!? IP: *.1000lecie.pl 18.03.11, 15:17 Substytutem owych 2 bomb atomowych zrzuconych w czasie II WŚ na Japonię... stały się teraz te uszkodzone przez fale tsunami... reaktory elektrowni atomowej... rozprzestrzeniających zagrażające dla miejscowej ludności promieniowanie. (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=RM6hPp8rCck&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do... Czarnobyla!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 21:53 Sądzisz, że w losowym odwecie japońskie promieniowanie dotrze do Hameryki ? PS. Czyli.... " oko za oko, ząb za ząb ".... w rękach tego co nad nami .....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titina Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 15:26 Kościół do cudów podchodzi tak jak i ty - z niedowierzaniem jakby mieli monopol na cuda i nie tylko. Zanim dwie bomby spadły to sobie poczytaj o przyczynach tego spadnięcia . Więcej pokory dla żywego i zaraz się dowiesz jak do sklepu pójdziesz kto pomaga. Widocznie już idą dulary i transfery żywnościowe z powrotem bo w TESCO dzisiaj było jak za komuny . Z tym bulem to już się zamknij bo prezydent też człowiek , który może się ortograficznie 'w bulu i nadzieji' pomylić , ale za to jakie ma przemówienia, jaka dykcja i ten wąsik ach ten wąsik ten wzrok ,ten lok, ten pląsik i wdzięk i lęk i mina podkręca go a wszyscy w ryk www.nie.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titina Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 15:35 www.bryk.pl/teksty/liceum/historia/xx_wiek_ii_wojna_%C5%9Bwiatowa/13673-czy_amerykanie_mieli_prawo_zrzuci%C4%87_bomb%C4%99_atomow%C4%85_na_hiroszim%C4%99_i_nagasaki.html www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100806/KRAJSWIAT/423846674 www.youtube.com/watch?v=oPKIYrsw8yU Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Wspaniała lokata...!??? A jaki procent !!!??? 18.03.11, 16:11 Za moje zapłacone kolegium -godzina milicyjna- i nockę na dołku-nieżle zainwestowałem w ten stan wojenny. HA ha.! Oddadzą mi kasę...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C2H5OH Re: Wspaniała lokata...!??? A jaki procent !!!??? IP: *.c201.msk.pl 18.03.11, 17:13 A za noclegi w izbie wytrzeźwień też będą wypłacać odszkodowania z procentami? statichg.demotywatory.pl/uploads/1259503669_by_SaLMoN_500.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freewolna Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 10:13 Nikt nie broni Beduina? Ta wielka postać już 40 lat błyska w telewizorze złotymi zębami i nieobojętna również dla PRL była .Z tego co pamiętam budowalim'śmy tam cukrownie . Udało MU się w ciągu 40 lat z pozycji najuboższego państwa świata wejść do grona państw najzamożniejszych w regionie. Staremu genialnemu diabłu okoliczni chcą Solidarność wprowadzić bo zorientowali się przy okazji ,że sami na salonach mylą kroki proste dwa na dwa i najlepiej bara bara czy bunga bunga uprawiać a po złote runo wybrać się zbrojnie do sadama albo do beduina. No i niech mi kto powie , że oni nie znają się na miśkowaniu ajwajkimisiaj. Dobrze, że piłkarzyki mają trenera z rogami i ogonem bo pewnie powiększylibyśmy grono aniołków (nasza specjalność od zarania dziejów). Trzymaj się stary diable z rogami i ogonem wcale nie do zupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:16 Czemu POlacy, tak ciężko przez wieki historycznie doświadczeni , wciąż chcą uszczęśliwiać inne Narody wychodząc na tym jak Zabłocki na mydle. PO co nam to ? Czy ci, których "uszczęśliwiamy" zapomną nam kiedyś świadczoną im "POmoc" ? Czuwajmy, bo licho nie śpi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondominium Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.c201.msk.pl 19.03.11, 12:59 Bo Polacy nie chcieli być kondominijczykami rosyjskim. Woleli zostać mięskiem armatnim klanu Buszów do zdobywania pól naftowych, namaszczanym na wyprawy przez Watykańczyków, niczym te bohaterskie armie, które wprowadzały w Europie demokrację z okrzykiem "Bóg mit uns" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za free Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 13:41 namaszczanych kozikiem tym samym co z bykiem jak mu był obciął u dołu i stworzył wołu do karety śpiewania szabelkowania dupolizania wykrzyżowania na wszech polach świata gdzie tylko armata zagrzmiała dostawali ała no i masz czego chciał śpiewaj czasem oto jest dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 15:53 Gwoli ścisłości : " Gott mit uns " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brdiang Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 16:15 Gott mit uns und Hooy mit Ihnen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----D "Ten wąsik, ach ten wąsik"... i Gott Mit Uns!!! IP: *.1000lecie.pl 19.03.11, 18:49 Titina, ach Titina... Tak to się ufnym w fałszywą wiarę czynić ZŁO zaczyna, z ufnością i pewnością, że "PAN BÓG JEST Z NAMI"... a tak... to się kończy (gdzieś w Rosji)... wykopaliskami: www.youtube.com/watch?v=StaPF5qqFDk www.youtube.com/watch?v=m70nygRv-5Y (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Titi nain Re: "Ten wąsik, ach ten wąsik"... i Gott Mit Uns! IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 19:35 O psychologi wojen, tłumów,mas można naczytać się na baniato!! www.racjonalista.pl/kk.php/s,5018 tutaj tak ogólnie, jest parę tematów, mówiących o tym od rzemyczka do koniczka Titi titina ach titinain na Trwam fajna audycja o Śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Jachranka PO pierwszej nocnej szychcie. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 20:13 ..a na TVN 24 POkazują "kwękającego" premiera donalda w Jachrance . Mówi o zgodzie w PO i zwarciu szeregów. Mówi; ale może tak tylko dziś wygląda PO w Jachrance. Dlaczego ? Proszę korzystając ze zbliżeń kamery spojrzeć na oczy PO-lityków Platformy PO nocnej szychcie. Czy te oczy mogą kłamać ? Chyba nie ...... A ambicje wielu niepijących PO-ców są nadal duże i z tymi zwartymi szeregami na trzeżwo, może być boleśnie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Jachranka PO pierwszej nocnej szychcie. IP: *.1000lecie.pl 19.03.11, 23:02 A pod jednym z artykułów internetowych GW o sytuacji w Libii, któryś z internautów na forum zadał takie dziwne pytanie: "A czy komoruski łączy się w bulu i nadzieji z Libanem?!" [koniec cytatu] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 21:56 O Allah Akbar miej ICH w swojej opiece niech zaprzestaną niszczyć ten kraj korwin-mikke.pl/ogolne/zobacz/ciemnowidz_przepowiada/38309 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picu cdn Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 10:51 Muammar Kadafi, (ur. 13 września 1942 w Syrcie) sprawuje władzę autorytarną w Libii, jako tzw. Przywódca Rewolucji 1 Września, od 1969 roku (w wyniku przewrotu wojskowego odsunął od władzy króla Idrisa I). Jest synem Beduina, wędrownego hodowcy wielbłądów, do czego często nawiązuje i faktem tym uzasadnia mieszkanie w namiocie podczas oficjalnych wizyt zagranicznych. Spotykał się z najważniejszymi politykami, jego rękę publicznie ucałował premier Włoch Silvio Berlusconi. Polityka motyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 11:32 I temu hodowcy wielbłądów Amerykanie zabijają ludność cywilną / 1-szy dzień Operacji : Świt Odysei " to 14 zabitych cywili i 140 rannych cywili/. Współczucie dla LIBIJCZYKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn peacu Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 11:57 Jak przez 42 lata prostował tych Gebrów i Idrisów ,aby z pastuchów wielbłądów stali się cywilizowanymi obywatelami wielkiego państwa to przez 42 lata wszyscy mieli bunga w głowie żarli i pili brali garściami złotą ropę i dotacje,kampanie ...i nie interesowała Ich ludność,której wszędzie mnogo. Całowaniem po rękach długu nie spłaci . Poszukaj sobie z kim On w karty grał i kto je rozdaje... p.s Zamieniasz się w trupojada - to ci dodaje skrzydeł do wzlatania ponad poziomy Patrz na dół - kędy wieczna mgła zaciemia Obszar gnuśności zalany odmętem; To ziemia! Patrz. jak nad jej wody trupie Wzbił się jakiś płaz w skorupie. Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Czy to już...PRL!? Wyśmiali patriotyczną piosenkę. IP: *.1000lecie.pl 20.03.11, 13:06 Z tą wiosną to już całkiem PO'niektóryc do reszty PO'jeb...ło: JEDNA GAFA ZA DRUGĄ GAFĄ oraz TRZECIĄ GAFĘ... PO'GANIA. Ale JURY... Taka przemądrzała Zapędowska, taka Kora ze dwora - zrobiona na blond-czupiradło... Żenada, ludzie, ż e n a d a / nie lada!!! (HKP - Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic) ... CZUWAĆ I WSPÓŁCZUWAĆ "W BULU I NADZIEJI", ŻE COŚ TYCH MĘDRKÓW ODMIENI!!! - Może..??? W co ja, harc mistrz, bardzo wątpię... Ech! Młody człowiek zaśpiewał z uczuciem, w bólu i nadziei, o smutnej emigracji z III RP: www.plotek.pl/plotek/1,111485,9287279,WYSMIALI_patriotyczna_piosenke_.html A to była patriotyczna piosenka w niegdysiejszym prawykonaniu Andrzeja Rosiewicza: www.youtube.com/watch?v=XcAVzLoTw1U&feature=related I jak go te głupie JURY PO'traktowało!?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn peacu Re: Czy to już...PRL!? Wyśmiali patriotyczną pios IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:48 To jeszcze jeden co 'patriotycznym wejściem smoka' chciał błysnąć . Tak to być zbyt asertywnym na dodatek ze słuchem słonia . To ,że ujął powstańców przygłuchych choć czułych na wspomnienia to już insza inszość jak ta ,że ziemia się trzęsie ,wody burzą i tomahawki niszczą namioty Choć droga stroma i śliska, Gwałt i słabość bronią wchodu Gwałt niech się gwałtem odciska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Czy to już...PRL!? Wyśmiali patriotyczną pios IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 19:49 www.youtube.com/watch?v=iQd5UQm4EC8 Czy już zwariowali do reszty czy jeszcze nie poniektórzy ? Nie przyznam racji tym co z igły robią widły i wielkiego barda z weselnego grajka . Dla mnie czarne nie jest białe a Wy macie go raz jeszcze słuchajcie i płaczcie www.youtube.com/watch?v=csJZdQL0Cl4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 21:43 Peacu. Proszę wolniej , jaśniej i rozumniej. Nie nadążam " zamieniasz się w trupojada...." Co woda trupia ma wspólnego z trupami cywlnej ludności w Libii mordowanej przez żądnych dostępu do złóż ropy obanowskich amerykanów, żabojadckich francusów, bunga, bunga włochów i klonowatych kanadyjczyków ? PS. Tam siegaj, gdzie wzrok nie sięga, łam, czego rozum nie złamie..... Czuj duch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak giltoptak Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 10:31 gilu liczytrupo nie kumasz tego co robisz i jak zwykle robisz dużo hałasu o sprawy, nad którymi w milczeniu i skruchą pochylić czoło należy. Tak to bywa u krów co mało mleka dają za to ryczą najgłośniej. Czasem trzeba jak lew zaryczeć inaczej człowiek się dusi i chodzi potem i gada do siebie i macha rękami nawet. Teksty wzięte żywcem z Mickiewicza zdają się przepowiadać , ale co i jak lepiej abyś nie wiedział to i spał będziesz lepiej mimo intensywnego superksiężyca co ostatnio przyciąga i spać nie daje. Nie jestem lunatykiem , ale odczuwam jego wpływ przyciągania do okna.... www.youtube.com/watch?v=8wGx3VGqcyA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:58 wiadomosci.wp.pl/gid,13241640,title,Ksiezyc-wiekszy-niz-zazwyczaj-zdjecia-pelne-grozy,gpage,2,img,13241680,galeria.html Popatrzcie teraz przez okno jeszcze jest pełnia jaki ten księżyc jest jeszcze wielki poczytajcie w/w 9 odcinków o perygenum superksiężyca teraz super widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Odpłacają temu terroryście z Libii za Lockerby... IP: *.1000lecie.pl 21.03.11, 12:38 katastrofakatastrofa.republika.pl/temat_09_15_lockerbie.html To była wstrząsająca cywilizowanym światem hekatomba ofiar, porównywalna z Katastrofą Smoleńską polskiego TU 154 m. Wszyscy lecący w tym samolocie ponieśli śmierć. Zginęło wtedy w katastrofie lotniczej PAN-AM aż 259 osób na pokładzie samolotu oraz 11 mieszkańców szkockiego Lockerby w domach na ziemi. W sumie życie straciło... 270 ludzi. Około 30 dkg silnego materiału wybuchowego SEMTEX ukryte było przez libijskich agentów Kaddafiego w tym samolocie, lecącym z Niemiec do Stanów Zjednoczonych. Nikt się nie przyznał do zamachu. Dopiero całkowite zrekonstruowanie rozbitego siłą wybuchu na drobne kawałki samolotu, pozwoliło ustalić prawdziwą przyczynę tej tragedii, a maleńki elektroniczny szczątek detonatora bomby naprowadził śledztwo na sprawców tego terrorystycznego zamachu. Ten rodzaj politycznych zbrodni za pomocą precyzyjnych zamachów i podstępnych aktów terrorystycznych, jest wyjątkowo haniebnym i ohydnym procederem, stosowanym nadal przez służby specjalne totalitarnych, wrogich i po dyktatorsku rządzonych państw lub wspierających światowy terroryzm. "Nosił wilk razy kilka - ponieśli i wilka"... (HKP) ... NIE MA KOGO ŻAŁOWAĆ, MUAMMAR KADDAFI MA TWARDĄ D... I ZATWARDZIAŁE BEDUIŃSKIE SERCE!!! Tylko blady Księżyc, patrzący z oddali na Naszą Ziemię, był niemym świadkiem tych zbrodni. Żeby on tak umiał i potrafił powiedzieć o tym, co widział...!? :-(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Odpłacają temu terroryście z Libii za Lockerb IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 13:02 W sierpniu 2003 r. Libia oficjalnie przyznała się do odpowiedzialności ci za zamach nad Lockerbie. W wyniku ugody zawartej 16.08.2003 r. w Londynie między Libią a prawnikami rodzin ofiar, rząd Kadafiego zgodził się na wypłacenie każdej z ofiar katastrofy odszkodowania w wysokości 10 milionów dolarów. W zamian za to ONZ zniosła ciążące na Libii sankcje gospodarcze. Jednocześnie, Libia postanowiła wyprzeć się dalszych związków z terroryzmem - przyznając tym samym, że wcześniej związki takie miała. Czyli wszystko pod kontrolą ONZ się kręci i pod kontrolą tu i teraz wygląda jak widać nie najładniej , z której strony nie patrząc. Masz rację tylko ten księżyc złoty widzi kto komu rozbija namioty i za ile bo , że pod kontrolą to wątpliwości nie mam. Strach się bać jak pomyślę gdzie ONZ był i nie tylko -jak w Rwandzie milion ofiar w 100 dni padło pod kontrolą opini światowej. Z jednego terroru w drugi i tak od zarania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Odpłacają temu terroryście z Libii za Lockerb IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 12:21 Amerykański F-15 się rozbił przy lądowaniu czyli good morning wietnam tj operacja bez wzięcia pod uwagę , że to nie małe biedne wietkongi do wyłapania , a zdesperowane arabskie twarde psy pustyni co nie na obcałowywanie na ekranie się chcą załapać , a na przejęcie wypasionego portfela i fora ze dwora. Dzisiaj w telewizorze jakiś dyplomatołek polski głośno dwa razy nazwał Mamuara skoorwysynem. Nie wiem czy Araby szanują swoje matki , ale na miejscu tego duplo bałabym się dnia i nocy. Wczoraj dwa czołowe generały głosili , że tylko śmierć pułkownika rozwiąże problem. Strach myśleć czy gdzieś z ukrycia nie odpali jakiejś beczki z pryszczycą albo inną cholerą, na którą F-15 są nieodporne. Allah Akbar miej Go i nas w swojej opiece . tvp.info/informacje/swiat/amerykanski-f15-rozbil-sie-w-libii/4187904 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Wszystkie zamachy to bandytyzm..... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 16:52 Harcmistrzu. duża doza prawdopodobieństwa, że ruscy nie bardzo palą się do oddania wraka PO-lskiego TU154/101 Military, a donaldy ich rozumnie nie PO-naglają, bo poskładanie tych fragmentów TUTKI w zrekonstruowaną całość POzwoliloby na ustalenie prawdziwej przyczyny smoleńskiej tragedii. Detonator może , jak i oryginały czterech czarnych skrzynek, które również, za zgodą donalda, są w sejfach ruskich kumpli, kryją zapewne wspólną tajemnicę. PO-ranna zorza i przedstawiciel rządu PO-lskiego radosławowego dyplomaty pan Turowski , w dniu 10 kwietnia 2010 roku pańskiego, doskonale wiedzieli PO czemu oczekują na efekt przybycia Prezydenta RP i 95 Jego towarzyszy POdróży do brzózkowego lasku 130 metrów od lotniska. Cmentarz Katyński z udziałem Prezydenta RP , nie był nawet w planie ludzi przygotowujących tę wizytę głowy państwa polskiego. PS. Ocalałym przed uśmierceniem dziennikarzom , którzy minuty wcześniej szczęśliwie wylądowali na smoleńskim lotnisku oszczędzono oglądu MAKABRY...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Re: Wszystkie zamachy to bandytyzm..... IP: *.1000lecie.pl 22.03.11, 17:26 A może to ONI, ci dziennikarze z JAK'a 40, byliby tą... "makabrą", gdyby owym "mołodcom-pilotom" nie udało się tak szczęśliwie na tym lotnisku JAK... "kartoflisku" - w y l ą d o w a ć JAK'imś cudem. A jednak JAK 40 wylądował i wykołował... Może to byłaby (spekulując niepoprawnie politycznie), ta o wiele "łagodniejsza wersja" owych nieudanych uroczystości oficjalnych w dniu 10 kwietnia 2010 roku...??? (HKP) ... CZUWAĆ, CZUWAĆ, CZUWAĆ... - PO 3-KROĆ "CZUWAĆ"... JBTMać!!! www.youtube.com/watch?v=Z7J4uhTr9_k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraja Re: Wszystkie zamachy to bandytyzm..... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 18:56 Kapito. Wo..l mówi o obrotach wzrastających Tu jest link do prezentacji MAK w której nagranie z QVR jest prezentowane do końca, proszę posłuchać od ok. 32 minuty: sp.rian.ru/video/20110113/148179344.html a tu nagranie pracy silników podczas podejścia do lądowania 07.04 proszę odsłuchać od 4:46: www.youtube.com/watch?v=OznonB082vI poczytać można jeszcze 5 stron komentarzy jak komu mało aż do zaje bunga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraja Re: Wszystkie zamachy to bandytyzm..... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 17:40 reasumując : zesrała się biyda i płace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Tychy: będzie Pomnik Katynia'1940 i Smoleńska'2010 IP: *.1000lecie.pl 23.03.11, 14:52 Rada Miejska m. Tychy podjęła taką uchwałę. Przy 1 głosie wstrzymującym się oraz 1 głosie przeciwnym (z SLD). Ale, co to był za głos i... JAK uzasadniony!? www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=8590 (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Tychy: będzie Pomnik Katynia'1940 i Smoleńska IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 19:02 Jak SLD nadal reprezentowane będzie przez takich cfaniaków jak marek niedbal, to wysoko za....ie. Radioaktywna chmura z JaPOnii już blisko POlski. Wszystko aby zapomnieć uśmierconych Pielgrzymów w locie na Katyński Cmentarz z Prezydentem RP prof. Lechem Kaczyńskim. PS. Może, prócz lęku przed odpowiedzialnoscia za uśmiercenie 96 Pielgrzymów, PO-litycy mają tez trochę wyrzutu w skarlaciałych sumieniach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Tychy: będzie Pomnik Katynia'1940 i Smoleńska IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 19:43 Czy ONI muszą lecieć znowu samolotem do Smoleńska? Czy nie znają tej prawdy ,że 'historia lubi się powtarzać'? Trochę pokory wszystkim by się przydało i tym co sieją wiatr i tym co zbierają burze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Tychy: będzie Pomnik Katynia'1940 i Smoleńska IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 19:35 www.polityka.pl/kraj/1514314,1,drugi-tupolew-blisko-katastrofy.read no i co HKP polecą czy nie polecą? tu już przygotował ktoś listę pasażerów może zaktualizujemy co nieco ??? drugitupolew.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--)-> Re: Tychy: będzie Pomnik Katynia'1940 i Smoleńska IP: *.1000lecie.pl 28.03.11, 10:31 Gość portalu: przy okazji napisał(a): > rel="nofollow">www.polityka.pl/kraj/1514314,1,drugi-tupolew-blisko-katastrofy.read > no i co HKP > > polecą czy nie polecą? > > tu już przygotował ktoś listę pasażerów > może zaktualizujemy co nieco ??? > > drugitupolew.pl Przeoczyłem powyższy wpis, "przy okazji", ale jestem przerażony TAKĄ ŻYCZENIOWĄ LISTĄ POTENCJALNYCH KANDYDATÓW NA PASAŻERÓW I NA KATASTROFĘ TEGO II-GO TUPOLEWA (nr 102). Toż to byłby - PO TYM PIERWSZYM Z 1940 ROKU - niewątpliwie Drugi albo Trzeci Katyń!!! I wtedy, owo Kondominium niemiecko-ruskie, albo Judeopolonię, mamy tak pewne TU, JAK... w banku, albo "JAK... W MORDĘ STRZELIŁ"!!! Makabra by była... :-(((((((((((( (HKP) ... NIET'CZUWAJ, KAK ENKAWUDZISTA?! / NA KAKIJ CHU...? NAM TAKAJA LISTA?! www.youtube.com/watch?v=w6kdB7nz7Kk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnyludek Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 19:35 Zmarła piękna Liz Taylor właśnie ogłosili Była z nami od zawsze KLOPATRA,Kto się boi Virginii Woolf? c est la vie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz (.)(.) Jedne piękności odchodzą - inne w polit. rej wodzą IP: *.1000lecie.pl 24.03.11, 10:12 Liz Taylor - najpiękniejsza na świecie zmysłowa brunetka o marzycielskich oczach i subtelnie zarysowanych wyrazistych ustach - odeszła, do końca podziwiana i uwielbiana. Z nią przeminęła cała epoka gwiazdorskiego amerykańskiego kina. Umarła wielka królowa filmu, ale żyją bogato i nieźle inne "królowe". Polityczne - kobiety Muammara Kadafiego. Oto piękny kobiecy i zabójczy "deser": deser.pl/deser/1,84842,9307309,Wszystkie__prawie__kobiety_Muammara_Kaddafiego,,ga.html (HKP) ... TAM, W NAMIOTACH NA PUSTYNI LIBIJSKIEJ, BYŁ PRAPOCZĄTEK "BUNGA BUNGA"!!! Nie dziwota, że Sylvio - wielki włoski przyjaciel płk. Maummara przeniósł to do Italii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnyludek Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 21:52 Patrzę na ten mecz Polska : Litwa i krew mnie zalewa , że czasy PRL wracają z tym co nie trzeba No bo jak te c.... grają ? No jak wypiąć pierś z dumą , że to nasza krew gorąca , nasze geny z polotem latają za piłką , która sama do bramki wpada jak za tamtych czasów, kiedy Lubański,Deyna,Lato, Szarmach,Gadocha,Latocha,Gorgoń,Tomaszewski.... www.youtube.com/watch?v=g6SNx1BuBmI Co z nami stało się Dawniej to człowiek miał głos potrafił śpiewać nieraz całą noc a drzewa w lesie chwiały się łamały się a zwierzynie jeżył się włos. Więc czemu dziś nie zadrży nawet liść? Co z wami stało się, chłopaki? Co z wami stało się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka peerelka Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 18:35 Patrzę w telewizor i widzę jak naród cieszy się,wrzeszczy,macha chorągwiami i wszystko to wierni kibice Adama Małysza skoczka narciarskiego reprezentanta Polski w latach 1995-2011 Był jednym z tych nielicznych co wzbudzał wzruszenia, wywoływał ducha,napawał dumą ,walczył i miał wielkie szczęście . Za czasów opiewanych w tym wątku też był wielki szczęściarz www.youtube.com/watch?v=prDmOExyMu0&feature=related To było nam potrzebne wtedy bardzo. Potem było coraz lepiej i Otylia i Kamila Skolimowska i Kubica i i jakoś tak przeleciało,przeminęło i z nikąd nowej sławy ni widu ni słychu jakby i drzwi zamknął i okna jeszcze nie otworzył i skończyły się fory jak amen w pacierzu. Też widziałam orła cień.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 23:11 Sławy sportowe zanikają, bo sponsorzy skąpi. Ale co tam... Nowi sPOnsorzy, prezydent bronisław , maria i premier donald fundują nam nowy narybek PO-lityczny z byłego , dość skromnego i miłego sportowca wkładając mu w usta to co ich zdaniem POhamuje Polaków w składaniu wieńców i zapaleniu zniczy przed pałacem pana na koniu herbu " Ciołek " w dniach pierwszej Rocznicy PO uśmierceniu 96 Polaków z Prezydentem RP profesorem Lechem Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonia Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 23:31 obiektywnie CIpowiem zamknij się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 21:04 ....a za kilka miesięcy rodzina i rodowici mieszkańcy Wisły powiedzą swojemu orlikowi ...odleć w PO -le....... daleko, jak najdalej...... PS. KU rozwadze mołodojcom: Jak to mówił Naczelnik Jóżef PIłsudski : " WAM,/ tobie / kury sz..ać prowadzić, a nie PO-litykę robić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polda Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 23:26 Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród (Polacy) gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych. * Autor: Winston Churchill p.s Skup się gili i w piórka skub się i nie politykuj z byle kim bo tracisz na wartości. łaga czigi czigi czigi ta na dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 10:54 " PO-lityka, nie może się obejść bez jakiejś podstawy moralnej" / Adam Mickiewicz. PS. Winston Churchill wiedział co mówi, niestety. Skąd jednak wiedział, jacy PO-litycy dorwą się dziś do prowadzenia narodu...tego Narodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 11:35 Gość portalu: gil napisał(a): > " PO-lityka, nie może się obejść bez jakiejś podstawy moralnej" / Adam Mickiewi Ciekawe co miał na myśli wieszcz wydumawszy w/w sentencję złotą. a przy okazji wiesz ,że Adam Mickiewicz był po matce Żydem? Ksawery Branicki, wspierający różne przedsięwzięcia polityczne Adama Mickiewicza, twierdził, że ten sam przyznał mu się do żydowskiego pochodzenia matki. Ale są to tylko słowa. Nie mamy żadnych dokumentów na ich poparcie. W tym miejscu wypada powiedzieć, że też raczej mieć ich nie będziemy. Syn naszego wieszcza, Władysław, życie strawił na tworzeniu legendy ojca między innymi poprzez niszczenie listów i dokumentów, które by rzuciły jakiekolwiek negatywne, w jego mniemaniu, światło na postać poety. ( to fragment skopiowany) (chcesz więcej wiedzieć to dam ci linki) O moralności Absolutna moralność: wszystko jest zakazane. Gabriel Laub weź i zajmij się poprawnością polityczną www.youtube.com/watch?v=y9uM_6GLV_k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Macie tego s.syna-beduina i Jego żołdactwo w akcji IP: *.1000lecie.pl 29.03.11, 16:59 wyborcza.pl/1,75477,9337604,Gwalt_na_Iman_al_Obejdi.html Oto dziewczyna libijska z Bengazi Iman al-Obejdi - współczesna afrykańska Joanna d'Arc. Wali się kolejna dyktatura totalitarna Muammara Kadafiego w Libii. Zaczęła się na dobre... północno-afrykańska WIOSNA LUDÓW. (HKP) ... A U NAS, LADA DZIEŃ KACZEŃCE I STOKROTKI (DEPTANE, JAK TA W LIBII DZIEWCZYNA), NO I... ZWYCZAJOWA PORCJA... WAZELINY DLA PUTINA!!! www.youtube.com/watch?v=Z4sKj9EbkNs&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Macie tego s.syna-beduina i Jego żołdactwo w IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:18 ...czy prostytutkę można zgwałcić ? / A.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:29 " przy okazji " Powiem tak " POdobno na pewno Jezus był Żydem. I co z tego ? Modlisz się do Żyda ? I co z tego? W niebie spotkasz mnogo Żydów . I co z tego ? PS. Tak więc Adamowi Mickiewiczowi daj święty spokój. Proszę. Chcesz sobie POgrać w POprawność PO-lityczną , to graj współczesnymi kartami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:32 To była ciekawostka 'przy okazji' , a nie pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 19:20 Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Libii) IP: *.1000lecie.pl 30.03.11, 14:57 COŚ się dziwnego zaczyna dziać... Prezydent Rosji i jej premier... mają odmienne zdanie w kwestii Libijskiego konfliktu. Skąd my to, Polacy, znamy...??? ;-)))))))))))))) (HKP) ... CZUWAJ, ŚWIECIE!!! - Jak to się historia i ta polityka plecie...!?: wyborcza.pl/1,86738,9296133,Miedwiediew_i_Putin_kloca_sie_o_Libie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atamana Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 15:01 www.youtube.com/watch?v=-SAOV_O-Ibk&feature=player_embedded#at=79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 18:37 atamanie ......zaj.biste ! Łza się w oku kręci ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnolud Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 00:21 się napracowali to mają komentarze trzeba czytać od końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasny lud Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 12:04 Bardzo poważna dyskusja komentarze mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 14:22 Dobre. Wczoraj w TVN 24 PO-lityczny dyżurny miecugów POkazał kilka ujęć z tego obrazu porównując rozmowy POsłów PO do poziomu tych dzieciaczków. Z tym , że dzieci wiedzą co sobie wtykały... w odróżnieniu od dyskutantów platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Biskupi: - Czas zakończyć żałobę smoleńską. IP: *.1000lecie.pl 31.03.11, 22:54 wyborcza.pl/1,75478,9350515,Biskupi__Czas_zakonczyc_zalobe_smolenska.html Biskupi z Episkopatu uważają, że żałoba zazwyczaj obowiązuje w Polsce tylko przez 1 rok od śmierci kogoś bliskiego. Niby tak, a jednak ale... Ale w kwestii 96 ofiar Katastrofy Smoleńskiej, w 70 rocznicę Zbrodni Katyńskiej, taka analogia, jak do pospolitego ludzkiego umierania, nie wydaje mi się zbytnio sensowna i uprawniona. Nie widziałem jeszcze w życiu czegoś takiego, aby tak oszczerczo pluto na poległych w tej katastrofie i plugawiono ich pamięć. I to w okresie tej rocznej zaledwie żałoby. Rozpętano w mediach prawdziwą zniesławiającą histerię. Nikt nie ma złudzeń, że robiono to celowo i ze względów politycznych. Dlatego zdziwienie budzi ten "poprawny politycznie" apel biskupów. Przecież codziennie na polskich drogach w katastrofach giną ludzie... no nie!? (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płaczka wierzba Re: Biskupi: - Czas zakończyć żałobę smoleńską. IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 00:38 Ad żałoba: Podoba mi się ten fragment powiedziany przez biskupa Nycza: Cmentarz nie jest naszą świątynią ani naszym domem. Owszem, przychodzimy tam opłakiwać najbliższych, ale przychodzi moment, kiedy musimy wrócić do codziennego życia i podjąć te wszystkie trudy, które są do podjęcia w ojczyźnie, Kościele, rodzinach - stwierdził kard. Nycz. - Niezbadane są wyroki boskie, człowiek ma prawo stawiać pytanie: "Dlaczego tak się stało?". Niemniej nie możemy się na tym zatrzymać. Często trzeba powiedzieć sobie jak Hiob biblijny: "Bądź wola Twoja" - podkreślił. Więcej... wyborcza.pl/1,75478,9350515,Biskupi__Czas_zakonczyc_zalobe_smolenska.html#ixzz1IDOHRYcy Ad > Nie widziałem jeszcze w życiu czegoś takiego, aby tak oszczerczo pluto na poleg > łych w tej katastrofie i plugawiono ich pamięć. I to w okresie tej rocznej zale > dwie żałoby. Rozpętano w mediach prawdziwą zniesławiającą histerię. Nikt nie ma > złudzeń, że robiono to celowo i ze względów politycznych. Tu jest zjawisko ponad czasowe i sztuczne i spontan zarazem . Wydaje mi się,że wiele ludzi zaistniało po raz pierwszy w życiu społecznym. Udzielające wywiadów mość dobrodziki zaistniały w telewizji, w towarzystwie, blogi pełne górnolotnych form przekazu uczuć i teorii spiskowych w sprawie nie tylko samolotu , ale bezpieczeństwa wszystkich razem. Żałoba to jest stan ducha niepowtarzalny ,nazwany i widoczny i do przeżycia pewnie każdy na swój sposób, ale to co działo się każdego 10 przypominało bardziej obrzędy prasłowiańskie niż XXI wiek. Jedni czcili drudzy kpili i wyszło to co wyszło czyli fałsz , obłuda,zakłamanie jak ktoś pisał konopielka i kołtun. Dalej : Pozostajemy wszyscy w żalu do tych co pojechali tak niefrasobliwie jednym zgniłym ruskim samolotem ,do tych co nie potrafili zorganizować wyjazdu,do tych co nie dopilnowali aby prawda cokolwiek się stało była znana a nie kombinowana,do tych co robili sobie kpiny z opłakujących,do tych co krzyża nadużywali niezgodnie z przykazaniem ..nie nadużywaj imienia Pana Boga nadaremno. Najgorsze jest to, że końca nie widać sporom i niedomówieniom, że dalej jest w nas niepokój nie o tych , których nie ma , ale o każdy dzień -nasz niepewny dzień i noc. Płaczki wierzby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Biskupi: - Czas zakończyć żałobę smoleńską. IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 12:02 Smutne.... Współczuję z głębi serca biskupowi Nyczowi, przyjacielowi odpowiedzialnych za uśmiercenie 96 Pielgrzymów w brzózkowym lasku smoleńskim. Niech ogłosi koniec żałoby po JP II po 6 latach od Jego naturalnej śmierci . To byłoby zrozumiałe.... Rodzinom i bliskim uśmierconym w Smoleńsku , niech biskup Nycz nie ustala czasu trwania żałoby w tym i mojej żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzba Re: Biskupi: - Czas zakończyć żałobę smoleńską. IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 12:24 psy szczekają karawana idzie idzie idzie idzie idzie ............................................................................................................................ ............................................................... człapu człap patrz w telewizor bo teraz 'na żywo' w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----+ "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 12:39 Kiedy kościół miesza się do polityki - to często wychodzi albo śmiesznie, albo dwuznacznie, a czasem... niezbyt pięknie i budująco (mówiąc delikatnie). Mieliśmy dość często właśnie ze strony kościelnej, a zwłaszcza biskupów... takie "niewypały". Owa katastrofa lotnicza, w której wraz z Parą Prezydencką, Marią i Lechem Kaczyńsk PO tym apelu biskupów, macie następny "wiosenny kwiatek" ze strony pani Prezydent W-wy w sprawie pomnika. Oczywiście, a jakże PO'partego "niezawodnymi" sondażami opinii publicznej miasta stołecznego Warszawy. ;-))))))))))) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9358267,Prezydent_stolicy___Miasto_nie_wybuduje_pomnika_pary.html Chciałoby się, za PARĄ autorów radiowego skeczu "Ale kino!", dopowiedzieć w tle z rykiem lwa: - PARA'ment Pikczers... - Uuuuyyyyeeeeaaaaaaaa...!!! (MGM albo HGW?) (HKP) ... KOŚCIÓŁ JEST WIECZNY - PAMIĘĆ NARODOWA O TYCH CO ODDALI ŻYCIE ZA OJCZYZNĘ... TEŻ JEST WIECZNA!!! Amen! www.youtube.com/watch?v=eEBb2g6uMzw PS: Odpowiem tak tej I-ej w W-wie damie, przysłowiem, co przyjąć będzie skora, że... "Dłużej klasztora - niźli przeora", a POMNIK na Krakowskim i tak stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz errata Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 12:51 Jakieś siły nadprzyrodzone (chyba nie nieboszczki śp.Cenzury?), wycięły mi z tekstu powyższego postu bardzo ważny fragment, poświęcony ofiarom Katastrofy Smoleńskiej: Wydrukowało się tak: Owa katastrofa lotnicza, w której wraz z Parą Prezydencką, Marią i Lechem Kaczyńsk A miało być tak: [b]Owa katastrofa lotnicza, w której wraz z Parą Prezydencką, Marią i Lechem Kaczyńsk (HKP - przeprasza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz errata Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 13:08 Albo aniołowie (niebiescy, EUropejscy), albo diabeł tym wszystkim kręci i notorycznie wycina mi z tekstu TEN WAŻNY FRAGMENT POSTU, który przesyłam do FORUM GW KATOWICE. Odtworzę go z pamięci (własnej). Miało być tak: [b]Owa katastrofa lotnicza, w której wraz z Parą Prezydencką, Marią i Lechem Kaczyńsk (HKP) ... CZUWAĆ I WYCZUWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz era ta Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 13:26 - Sett, JAJA sobie robisz, MO"deratorze tego forum???... Rezygnuję z tej poprawki na Forum, bo taka zabawa w "ciuciubabkę" nie ma najmniejszego sensu. Niech Czytelnicy FK sami sobie dowolnie uzupełnią ten brakujący tekst w moim poście. (HKP) ... Grajmy w 3 karty, tańczmy i śpiewem sławny "ciu...ciu...bab...kę": www.youtube.com/watch?v=sPs6CF_kYa8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzba płaczka Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 13:41 Jak widać z naszej 'bandy trojga wątku' każdy ma swoje zdanie i odwagę je napisać . Z całym szacunkiem do pamięci zmarłych i poległych, a także tych co w wypadkach śmierć ponieśli co za każdym razem jest traumą większą niż śmierć jako taka. Prawda jest taka ,że rozpamiętywanie bolesnych chwil niesie za sobą stan destrukcyjny w ogóle. Po to są psychologowie , księża, wywoływania duchów itp..aby skrócić ów destrukcyjny czas do minimum i przejść do stanów rokujących życie czyli kontynuować dzieło stwórcy zanim się nie zeźli bardziej. Tak jak różni jesteśmy tak różne są zwyczaje i narzucanie jednym swojego punktu widzenia burzy porządek tych drugich. Pomniki, statuy to też sprawa kontrowersyjna i niebagatelna bo kosztowna i wątpliwej jakości. Okrucieństwo burzenia jednych i stawiania kolejnych nie ma nawet wartości historycznej a co dopiero moralnej. Zatrzymuję się z refleksją przy mijanych pomnikach Kazimierza Wielkiego,JPII,na Pęksowym Brzyzku w Zakopanem albo pod poszarpaną granią Osterwy po słowackiej stronie Tatr na symbolicznym cmentarzu, na którym nikt nie leży , ale jest 216 tablic i 57 ręcznie rzeźbionych ludowych krzyży czczących pamięć taterników, alpinistów i ratowników, którzy ..... Wstajemy z kolan albo pozostajemy - taką decyzję można bliskim pomóc podjąć odpowiednią perswazją - po to by zobaczyli , że iść trzeba dalej bo jeszcze jest do zrobienia coś więcej niż Trwać w bólu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 14:12 Prokurator Seremietow, czy jak mu tam, zakomunikował, że wersja ZAMACHU smoleńskiego upadła. Kawalarz z tego Prokuratora, POdał nam wiadomość na PRIMA-APRILA w którą sam nie wierzy. z Poważnych rzeczy robi sie żarty kwietniowe. Ale zabawa trwa....prima aprill. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 17:30 Wiadomo, 1 kwietnia... "prymas apriliis", mnie też w to święto kawałów, jaj itp. zrobiono kilka postów wcześniej ewidentnty... ŻART PRIMAAPRILLISOWY. "Dobry żart - tynfa wart", więc odpuszczamy wszystko naszym winowajcom i nie dając się cfaniakom z sekt...wodzić za nos oraz na PO'kuszenie, a także przyjmując jako dopust Boży owe wszystkie złe lub "dobre nowiny", musimy jakoś z godnością, z honorem i... PO LUDZKU ten fatalny dzień 1 kwietnia... p r z e ż y ć . (HKP) ... OD DZISIAJ - STOP DROŻYŹNIE!: WSZYSTKO PO... 5 zł!!! www.youtube.com/watch?v=ldURBrEVnFg&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz :-)))) Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 18:00 Gość portalu: wierzba płaczka napisał(a): Trwać w bólu Wierzbo płacząca i rosochata, no jak Ty TO ważne słowo "BULU" piszesz?! No jak...??? Nie chodzi mi wcale o wyraz "TRWAĆ" lub o wyraz "W". Nie o nie chodzi... [b]Właśnie od dzisiaj wprowadzono radykalne zmiany w polskiej ortografii. Prezydent RP Bronisław Maria Bul-Kaczynsk Dzieciarnia w podstawówkach jest zachwycona. (!!!) Św. pamięci parlamentarzystka Krystyna Bochenek w trumnie smoleńskiej się przewraca. (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=f6bBipGzdus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: "Panu Bogu świeczkę, a diabłu... ogarek!" IP: *.1000lecie.pl 01.04.11, 18:09 Sett, jak Ciebie od jutra (2.IV.2011r.) dopadnę gdziekolwiek w Katowicach, to nogi Ci z tułowia powyrywam za te Twoje prima aprillisowe żarty!!! [b]Od kiedy to Kaczynsk Po'zostaję w nieutulonym bulu i nadzieji, że od dnia jutrzejszego spoważniejesz nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasny lud Re: Czy to już powrót do metod PRL!? (A propos Li IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 14:34 Bardzo poważna rozmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memento Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 09:54 2 kwiecień 2011 - 2 kwiecień 2005 * Jestem radosny, wy też bądźcie! Ku Pamięci Powiedział gość Jan Paweł II: * Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. * Człowiek nie jest tylko sprawcą swoich czynów, ale przez te czyny jest zarazem w jakiś sposób „twórcą siebie samego”. * Człowiekowi współczesnemu grozi duchowa znieczulica, a nawet śmierć sumienia. Śmierć sumienia jest natomiast czymś gorszym od grzechu. * Historia uczy, że demokracja bez wartości łatwo się przemienia w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm. * Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali. * Naród ginie, gdy znieprawia swojego ducha, naród rośnie, gdy duch jego coraz bardziej się oczyszcza i tego żadne siły zewnętrzne nie zdołają zniszczyć * Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia. * Nie ma większego bogactwa w narodzie nad światłych obywateli. * Siła państwa i jego rozwój zależą w dużej mierze od mądrej i sprawnej pracy samorządów, tak aby dla wszystkich w domu ojczystym starczyło chleba i żeby nikt nie czuł się zapomniany. * Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne... . Tylko dziś jest Twoje. Moja Barka * Oszczędźmy słów, niech pozostanie wielkie milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 10:28 A słońce Prawdy wschodu nie zna i zachodu......./ A.M. PS. Jestem radosny, wy też bądżcie ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.webair.com 02.04.11, 11:01 wpolityce.pl/view/9522/Kraj_na_sluzbie___Przeciez_III_Rzeczypospolita_zostala_zbudowana_na_sluzbach_specjalnych_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 17:44 Pan tomasz turowski były szpieg w Watykanie, były tytularny ambasador Polski w Moskwie został delegowany przez ministra MSZ radosława sikorskiego + spółka do przygotowania wizyty Prezydenta RP prof. Lecha Kaczynskiego w dniu 10 kwietnia 2010 roku w drodze na Katyński Cmentarz na 70 rocznicę wspomnień pomordowanych polskich oficerów przez ruskich stalinowców. Na lotnisku nikt POdobno nie oczekiwał na samolot prezydencki poza tomaszem turowiczem. Nie było żadnych środków transportu by przemieścić tych 90-kilku Pielgrzymów do Katynia. Samochody POdobno były w ruskim Ile, który zostawiajac po sobie mgłę, oczywiście nie wylądował na lotnisku smoleńskim, a potem szukano go kilka tygodni bo po prostu zaginął wraz z ładunkiem samochodów i personelem POkładowym. Ciekawe, że nawet tych 36 osób, które wcześniej wycofano ze wspólnego lotu w TU154Military i szczęśliwie wylądowali na lotnisku nie było świadkami chwili tragedii. Ambasador POlski w Moskwie pan Baahr, przybył na miejsce tragedii, do lasku brzózkowego 130 metrów od smoleńskiego lotniska w 10 minut po jej zaistnieniu i stwierdził, że chciał pomóc ofiarom tragedii, ale żadnych ludzi ni ciał tam nie było. Panowała doskonała cisza. Nie było również pożaru który mogłoby wywołac 50 ton paliwa wysokooktanowego znajdujacego sie w skrzydłach Tutki. Wybuch w powietrzu , bo 96 osób zapadło się pod ziemię ? Po tragedii i swoim oświadczeniu ambasador Baahr został odwołany z funkcji amabasadora RP w Rosji. O panu Turowskim również słuch zaginął. Murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść....Awans ? Godna, specjalna emerytura ? Dacza na Krymie ? Może nowa utajniona fukcja w jakimś ciekawym POlitycznie kraju ? Wczoraj dowiedzielismy się , że PO wróżbach z fusów Prokuratora doszła do sedna sprawy, ..... ZAMACHU nie było. Nie zbadano wraku samolotu, bo jest w depozycie u ruskich, nie zbadano czarnych skrzynek, bo są w depozycie u ruskich, nie przeanalizowano wyników sekcji zwłok, bo dokumentacja jest u ruskich . Itp, Itd. Prokuratura: ZAMACHU nie było.....!!! , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.webair.com 02.04.11, 18:03 Turowski popełni samobójstwo tak jak szyfrant Stefan Zielonka i Grzegorz Michniewicz dyrektor generalny kancelarii Tuska .Ci dwaj ludzie wiedzieli bardzo dużo i dlatego nie żyją .Jak Turowski wykona jeszcze jedno zlecenie ,o którym boję sie nawet myśleć to też popełni samobójstwo .Dacze i zmiany twarzy i nazwisk daje sie zwykłym przestępcom wywodzącym się z gangow narkotykowych lub podobnych .Tacy ktorzy wiedzą coś o kulisach przejęcia władzy w Polsce giną smiercia samobójczą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotkaBrrrrrr Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 18:17 Też sobie wybraliście miejsce i porę na politykę gil i gościowo a miało być tak ładnie wybocycie święty Ojce wybocycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:czy ty ciotko nie "pracowałaś " w SB IP: *.webair.com 02.04.11, 18:36 czasami ,że masz nawyk szpiegowania co sobie dwóch ludzi pisze na forum . Tyle wątkow jest na tym forum , przyczep się do kogoś innego albo załóż swój a nie szpieguj i nas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 22:46 ty ciotoB lepiej się POmódl za grzesznego jak każdy z nas św. Ojca. To raz , a dwa pamiętaj, że tam,gdzie POjawiał się Ojciec po jakimś czasie następowały mniejsze , czy większe nieszczęścia. Karał winnych. Oby wkrótce , już jako błogosławiony nie zechciał wykorzystać swą nadludzką moc i nie POgromił tych , którzy POzbawili życie niewinnych Pielgrzymów w brzózkowym lasku smoleńskim mimo, że zamachu POdobno nie było. Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory coraz bliżej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czyli ta V kolumna to kto...? 04.04.11, 19:30 Jestem w szoku i tyle, bo jak można sobie tak kiepkować z braci Ślązaków, z krwi i kości Polaków...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czyli ta V kolumna to kto...? IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 23:34 Kawalarzu.PO.. Twój admin w pełnej krasie prowadzi POlitykę POwrotu do krytykowanych metod PRL-u, z którymi walczył guru gazety pan Adam Michnik i inni. Otóż, nie wypuszcza mi już kilka wątków na Forum i chyba tylko dlatego, że jak ty dumam nad V kolumną w aspekcie słów Kutza o " wydojonej szkapie ", czyli zniszczonego w czambuł PO reformacji 1989 roku przez POlityków znanej sekty naszego Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czyli ta V kolumna to kto...? 05.04.11, 07:46 Problem już widzisz, tylko teraz jak masz kasę, to z tej strony spróbuj coś załatwić. A kto tam wie i moze Tobie wówczas też uda się coś dla tego fo wykukać. Sposób dobry jak każdy inny. Sam doskonale giluniu wiesz, że nie tylko gile chyba żab nie jadają. Trzeba, żebyś żył dla innych, jeżeli chcesz żyć dla siebie ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czyli ta V kolumna to kto...? 05.04.11, 16:19 A czy kaczka i trumna to V -ta kolumna...?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joł Joł Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 10:48 Ale ICH tych europosłów podliczyli pokazując jak: -podpisują listę obecności na komisji w Europarlamencie , -idą obowiązkowo do wychodka ,a potem do kasy po 304 euro za jeden seans (1200zł) 'radzenia' w słusznych sprawach Europy. Teraz tłumaczy ze złością i oburzeniem w telewizorze poseł Kurski i mówi ,że on te pieniądze przekaże na Radio Maryja. Wczoraj poseł Migalski się migał beznadziejnie i niehonorowo. No niech mi ktoś powie,że kasy europejskiej nie trzeba pilnować. Wstyd i hańba polskim posłom i narodowi przynoszą . Koniecznie azjatyckie prawa honorowe zastosować inaczej zje nas afrykańskie prawo buszu w samym środku Europy bezradnej wobec oszustów www.youtube.com/watch?v=9iMi7jlDXLM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 20:24 Również w tej rzeczywistości pewnym jest : " jak nie wiesz o co chodzi, to napewno chodzi o mamonę " Tylko PO-litycy dokładają tricki : " lasek brzózkoey pod smoleńskim lotniskiem " . PS. Afrykanerów zostaw w spokoju.....rządzą Światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10.04.2011 Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 22:53 10 kwiecien 2011 Pamiętamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 19:53 Pamiętamy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasny ludek Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 22:39 Do kolekcji i na pamiątkę Dobrze zrobiony z dedykacją 'dla gila za wierne czuwanie' 'To będzie pomnik wierności ideałom i prawdzie. Są tacy, którzy nie chcą tego pomnika. Ale my potrafimy stawiać niechciane pomniki. Postawiliśmy już niejeden!...' Janusz Śniadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 16:15 Dzięki krasny-ludku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus fugit Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 15:54 Demokracja umarła bariery zostały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 16:20 Ratujmy demokrację !!! Bariery i ci , którzy je stawiają na PO-hybel. Czuwajmy, bo licho nie śpi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trąbitka Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 11:07 Zbigniew Herbert - Przesłanie Jeszcze w całości i w oryginale (bo już były zakusy aby zmienił co nieco) Ilość komentarzy pod filmem zwalnia mnie od własnego bo wypadłby bladzio. Mówią o Nim , że odszedł z twarzą . Afera na cały tydzień polityczny IIIRP z powodu zacytowania jednej myśli od Herberta przez Kaczyńskiego. Chlapnął jak kabareciarz.pl o 'zdradzonych o świcie' bez dodania kto Ich zdradził a może co Ich zdradziło. Ech poeci złote dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Cóż za PO'nura FK tajemnica: zabanowano Nie.pisa?! IP: *.1000lecie.pl 15.04.11, 16:15 Zniknął nagle z tego forum tak... jak forumowy "Szyfrant Zielonka" z niniejszego wątku, ten który przewidział i przepowiedział Katastrofę Smoleńską. Pamiętacie TO co TU napisał kiedyś ów "Szyfrant Zielonka": =--)-> choroba matki =--)-> zła pogoda =--)-> awaria samolotu =--)-> Straszno, straszno... i PO'nuro tak jakoś bez Niego. ;-(((((((((( (HKP) ... BOJĘ SIĘ O NIE.PISA!!! www.youtube.com/watch?v=8qM3hP6shvo&feature=related - Aż strach się bać, KM'ać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyfrant_zielonka Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: zabanowano Nie.p 15.04.11, 18:14 Zyje i mom sie dobrze. Tylko nie prosta mnie ino o przepowiednie bo som jeszcze gorsze. Pozdrawiam zza grobu niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaaaaha Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: zabanowano Nie.p IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 18:26 www.youtube.com/watch?v=iKtI1h2ZOow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: powrót IP: *.indiavpp.info 18.04.11, 22:32 podlupa.nowyekran.pl/post/11099,likwidacja-zapewnic-bezpieczenstwo-interesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: zabanowano Nie.p IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 21:40 Harc Mistrzu. Czy Ty wiesz , że z gnidy zawsze będzie wesz. Z tych co zniknęli też.....byli i POzostaną........też w naszej forumowej pamięci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: zabanowano Nie.p IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 21:55 Harc mistrzu albo za wcześnie zacząłeś pościć się mnie zdaje ,albo za dużo wrażeń rzuciło Ci się na te rzecy , że o nie.pisie piszesz szyfrem. To jest masochizm po tym jak w/w nie.pis używał sobie na Tobie i reszcie- co nie po jego lini i na bazie zrzeszeni pisali naopak względem wymogów sprawujących i oczekujących. Nie wywołuj licha przed świętami bo grzechów i tak mamy wespół sporo. Zanim odejdę pościć , koniecznie trochę dobrej starej polytyki w prezencie od TVN24 dla gazeta.pl bo nudy tu okropne i gdyby nie fora to leżałaby samotnie czekając na zejście z oczu normalnych inaczej. Polytyka w/g noblysty w PRL i dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ~~~~~~ Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: IP: *.1000lecie.pl 18.04.11, 17:31 Gość portalu: Oliwka napisał(a): > Harc mistrzu albo za wcześnie zacząłeś pościć się mnie zdaje ,albo za dużo wra > żeń rzuciło > Ci się na te rzecy > Nie wywołuj licha przed świętami bo grzechów i tak mamy wespół sporo. > Zanim odejdę pościć , koniecznie trochę > dobrej starej polytyki w prezencie od TVN24 dla gazeta.pl > bo nudy tu okropne i gdyby nie fora to leżałaby samotnie czekając na zejście z > oczu normalnych inaczej. > Polytyka w/g noblysty w PRL i dziś > Aleś mnie, Oliwka, uraczyła tuż przed Świętami Wielkiej Nocy takim k o s z m a r e m !!! [tym długim wywiadem z noblystą] Ja kiedyś na tego człowieka głosowałem razem z innymi... mili-onami ufnych Polaków. :-(((((((( K-u-r-n-a-ma-ć-!!!, że tak powiem, może lepiej by zamknął dziób i zaczął "chodzić na ryby", aniżeli kompromitować się publicznie w mediach udzielaniem taaaaakich wywiadów, a tym samym pomniejszać pamięć o tych wszystkich WIELKICH OSOBISTOŚCIACH, które się z nim stykały, fotografowały i... w przeróżnych encyklopediach, leksykonach, podręcznikach etc... etc... prezentowały. :-(((((((( (HKP) ... JEST MI NIEWYMOWNIE PRZYKRO I ZA CZĘSTO, GDY SŁUCHAM I OGLĄDAM TAKI WYWIAD Z... ******!!! [Był kiedyś dla mnie, żeglarza z S, moim kapitanem... Idę się napić wina. Czerwonego.] www.youtube.com/watch?v=IZXhmaWGQH4&feature=related PS: Tylko raz się z nim spotkałem blisko. Na początku jesieni 1980 r. w Gdańsku-Wrzeszczu w budynku Domu Marynarza, zamienionego w siedzibę "Solidarności". Obok dużego sekretariatu zajmował tam maleńki przyległy pokoik, gdzie siedział za prostym biurkiem, pod "zajebistą" palmą, a na podłodze był wzorzysty i kiczowaty dywan a'la "pers", kilka foteli oraz wykonany na meblowo z szerokich desek imponujący krucyfiks na ścianie. Byłem w 3-osobowej delegacji prezydialnej (Gdańsk-Szczecin-Katowice), przygotowującej się do negocjacji z międzyresortową Komisją Rządową. Pamiętam, że zalecił oczekiwanie na swoich ekspertów, których nam podeśle do pomocy podczas owych negocjacji. Jednak nie doczekaliśmy się ich na szczęście nigdy. Sami sobie lepiej radziliśmy... aż do 1981 r. czyli do Stanu Wojennego. To już Historia... Byliśmy tacy ufni, odważni i... tacy wtedy młodzi. ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwiarka Re: Cóż za PO'nura FK tajemnica: IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 20:13 No pardon HKP , ale nie mogłam się oprzeć przed wysłaniem Wam linka z tym wywiadem bardzo fajnie przez Anitkę przeprowadzonym. Zdolna dziewczynka , a pan prezydent też coraz lepszy, elokwentniejszy, pewny siebie jak zwykle i nadal mnie zaskakuje . Na tej TVN24 to czasem można właśnie takie perełki znaleźć. Oj dzieje się dzieje , ale wydaje mnie się , że lepiej teraz czytać niż pisać tzn bezpieczniej. Ja mam swojego ulubionego blogera nawet . ojczyzna mądrych ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Wkrótce Sojusz Pracy bez SLD powrót do metod PRL? 17.04.11, 14:56 Proletariat się połączy...? www.wprost.pl/ar/240547/SLD-UP-czyli-Sojusz-Ludzi-Pracy/?K=1&KI=659951 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewa prawiczka Re: Wkrótce Sojusz Pracy bez SLD powrót do metod IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 23:17 W kabareciarzowym linku jest fajny komentarz ~emeryt napisał(a): Brawo marzę o prawdziwej parti ludzi pracy,każdego pracującego.To byłaby partia dla wszystkich pracujących.Tylko potrzebny program dla ludzi żyjących z pracy. Może jakiś wierszyk opracuj , albo w kolorach to opisz kabareciarzu.peelu bo nudzisz tym samym www.youtube.com/watch?v=zre4FPaZxrI&feature=channel_video_title Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicolewicja Re: Wkrótce Sojusz Pracy bez SLD powrót do metod IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 11:01 nadziei uczą Ci co na stos potrafią rzucić swój życia los Dopomóż Boże i wytrwać daj to nasze miejsce to nasz kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotka pilotka Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: 89.72.150.* 20.04.11, 12:38 Kto jeśli nie ty oddali myśli złe ukoi moje uuzyyyyy kto jesłi nie ty przepędzi zimowe sny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 20.04.11, 13:59 Pięknie śpiewa Daddy. I do tańca i do różańca... Więc tańczmy, nie tylko tak trochę... Ale tak, jak śpiewa Daddy i Leonard Cohen. - Tańcz mnie, tańcz mnie... ("Dance Me to the End Of Love"): www.youtube.com/watch?v=FTI7YLytgFY&feature=related PS: Forum to nie "apteka". PRL niech PO'Czeka... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptica Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 01:00 ale cyrk kurna...mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz :-)))) Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 21.04.11, 12:18 Ech, kurica - nie ptica, ależ to fajny filmik z tańczącym prezydentem Miedwiediewem, w asyście też tańczących ochroniarzy z ichniejszego, bo rosyjskiego "Boru". Lubię i szanuję prezydenta Rosji Dmitrija Miedwiediewa za jego przyjazne gesty wobec nas, Polaków. I za odwagę, że był na pogrzebie Lecha Kaczyńskiego na Wawelu, że nie bał się wulkanicznych pyłów - jak te "cykory" z Zachodu. A tańczy wspaniale i całkiem zgrabnie. Ma taką wyprostowaną, sportową sylwetkę. Te ich męskie "tańce - łamańce" nieźle im wychodziły. Jednak przydało by się tam trochę takich roztańczonych "frelek" pomiędzy nimi, jak te np. od Mir...Ka (Jędrowskiego). Biesiadne i ładne. - Tra la, tra la la la la, la la... (HKP) ... - TAŃCZMY!!! www.youtube.com/watch?v=q0RIi6OcMss Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 22.04.11, 08:02 Składam wew ten Wielki Piątek najserdeczniejsze świąteczne życzenia, czyli wszystkiego tego czego i sobie bym życzył. A Wam niech się wiedzie, rośnie i stoi i dużo, dużo wody. Pozdrawiam z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiarka Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 07:41 A L L E L U J A niech biją dziś dzwony niech wielbi Cię cały Świat A L L E L U J A Radosnych i zdrowych Świąt Zmartwychwstania drodzy Przyjaciele z forum.gazeta.pl ALLELUJA Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 26.04.11, 16:16 [b]Dlaczego tylko koło zawsze ma dwa końce...!? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9496899,Kiszczak_niewinny__Sad___Nie_przyczynil_sie_do_smierci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumsumarum Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 10:58 pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfikacja_kopalni_Wujek www.youtube.com/watch?v=-ngGsZmSI0A Ty! prawd-promienie wziąwszy za sztylety, Śmiesz jeszcze mniemać, żeś wódz - żeś generał! O! niewolniku - stój - cofaj bagnety - Dopókiż będę za ciebie umierał?...( DO WROGA Norwid) www.youtube.com/watch?v=1IwO2vRFp_Q Kto sumienie posiada, niech cierpi, skoro zdał sobie sprawę z pomyłki. Będzie mu to karą - obok katorgi. — Fiodor Dostojewski - Raskolnikow - Zbrodnia i kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiareczka Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 11:53 u Leppera mogliby kury wyprowadzać Jeżeli przetrwa ten wątek jeszcze trochę ,to za kilka lat przekonamy się ,czy dyskusje sejmowe rozwinęły się na plus dodatni, bo jak na dzisiaj to chce się wyć nie ze śmiechu, ale ze zdziwienia, że posłowie nie znają granicy, od której kończy się powaga i zaczyna śmieszność. Przygania Lepperowi jak kocioł garnkowi. Politycy na pewno nie z Bożej łaski ,ale wybrani demokratycznie przez naród cały i jego mniejszości także. Słuchaj słuchaj uczyń z tego cud...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 28.04.11, 14:57 No to TERAZ, PO tych sensacyjnych wieściach KO'medialnych (bo normalnie nokautujących przez KO obywateli-czytelników), takich jak uniewinniający wyrok sądu dla głównego reżysera Stanu Wojennego CK, czy wypowiedzi b-pa Pierro... oraz PO itp. SENSACJACH XXI WIEKU... ...jest wyjątkowa i stosowna okazja do nadawania kolejnych odznaczeń ORŁA BIAŁEGO. (HKP) ... - A CO, NIE ZASŁUŻYLI...??? www.youtube.com/watch?v=eC1eLTym6YE&playnext=1&list=PLB24061F564E82EE7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiara Re: Monarchia IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.11, 19:33 Ach co to był za ślooooob To jest to co łączy naród. Jest spoiwem jego tożsamości. Patrząc na tych ludzi, którzy cieszą się ze ślubu następcy tronu, gdzie wychodzą na ulicę, skandują.. Jest to dla nich powód do dumy. Jest to coś, co ich łączy, co buduje ich jedność i poczucie tożsamości narodowej. Nasze tradycje to pogrzeby ,rocznice martyrologii i msze święte. Łza się w oku kręci tak czy siak. p.s na linkowanej stronie jest podwójne MENU poziome łącznie kilkadziesiąt wątków na 'wysokich obcasach' i masa pięknych zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Monarchia 29.04.11, 21:54 A smoleńsko - pisowska żałoba i tak kładzie wszystko na głowę, czy nie !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Monarchia IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 19:09 kawalarzu.PO.....Czy byłeś na POchodzie 1 majowym w Katowicach ? Padło tam wiele słów gorzkiej prawdy o stanie Państwa. Bezrobotni byli PO-dobno autentyczni..... Wołano nawet : " Niech żyje Putin ". Wspominano też Tuska i jego cuda , za które pojechał dziś dziękować do karolowych Wadowic . O tragedii w brzozowym lasku odległym o ok. 250 metrów od smoleńskiego lotniska nie wspominano. Może jakiś nowy, POtrzebny cud wszystko załatwi....??? Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Jest "cut" - zabili wreszcie Osamę bin Ladena 02.05.11, 15:11 i pochowali go w krainie wielorybów...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Jest "cut" - zabili wreszcie Osamę bin Ladena IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 18:51 ...a w bajki wierzę szalenie...... PS. A cud się przyda do szybkiej kanonizacji.......POważnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 maj 2011 Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 20:41 Niech zstąpi Duch Twój i odmieni oblicze Ziemi Tej Ziemi 1maj 2011 Przybył nam w Niebie Wielki Orędownik Tylko pod tym krzyżem tylko pod tym znakiem... Przed wiekami, przed wiekami postawili Go ojcowie, Aby strzegł ziemi naszej przed wrogiem. Chociaż tyle, tyle czasu już minęło na tej ziemi, Krzyż ten stoi i króluje między swymi. Tylko pod tym Krzyżem, tylko pod tym znakiem, Polska będzie Polską, a Polak Polakiem. Ciągle wojny, wojny, wojny, ciągle burze wokół nas. Krzyż nie zdradził swej Ojczyzny, nie opuścił nas. Poszedł z nami do niewoli i na szafot z nami szedł, Bronił każdej ludzkiej duszy i w nas wiary strzegł. Krzyż, Ojczyzna - dla nas jedno, jedno imię dla nas ma, Więc będziemy strzegli tego, aby trwał. Aby żadna obca ręka, żadna siła wroga nam Nie wyrwała tego Krzyża spośród nas. Tylko pod tym Krzyżem, tylko pod tym znakiem, Polska będzie Polską, a Polak Polakiem. Niech stoi na rozdrożach, niech wskazuje drogę nam, Byśmy doszli nią do Boga, do nieba bram. Niechaj będzie w naszych domach, w miejscach pracy, w szkołach też, Byśmy zawsze pamiętali, że On z nami jest. Adam Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 maj 2011 Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 10:38 Póki serce bije póki krew płynie Póki w piersi dech póki żyje Proszę nie mów i nie rań że jeszcze nie zginęła Bo we mnie Ona nigdy nie zginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 11:34 W/g ciebie " ....jeszcze nie zginęła ". Zapytaj PO-lityków do czego dążą "oni"....??? PS. Póki patriotyczne serca biją , może nie zginie.... Oby !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-)))) Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 04.05.11, 14:45 Kwaśniewski czuje, że PO już... po'PiS'kuje i przed parlam-wyborami... aż robi bokami. Więc, aby to nie było ich "ostatnie" starcie... chce załatwić dla PO... SLD-wskie poparcie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9535375,Kwasniewski___SLD_przeszlo_juz_swoj_czysciec_.html (HKP) ... OBYWATELE III RP, ŁĄCZCIE SIĘ NA PLATFORMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 19:53 Kwaśniewski już raz skutecznie wyprowadził Lewicę na manowce. Nie wiem czy On obrastający znowu w PO-lityczne w sadło jeszcze coś czuje . Napieralski PO-winień Kwaśniewskiego i jego PO-pleczników olać ciepłym moczem i to nie tylko z okazji wielkanocnego Dyngusa , ale na ZAWSZE. Czuwajmy, bo licho nie śpi, a frustaci wszystkich stron znowu pchają się na PO-lityczną arenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 19:42 No i co tam słychać z Romaszewskim. Opuścił wreszcie ten Klub PiS, czy spuszczanie się olał ? Ale nie o tylko tym, kabareciarzu.PO, chciałem z tobą POgwarzyć Napisałem bez niczyjej obrazy kilka słów pełen nadziei do POczynań w ramach obiecanych cudów premiera donalda tuska o nadziei na jego nowy cud na EURO 2012 . Oczywiście jak przewidywałeś w tytule tego wątku wracamy pełnym szeregim do METOD PRL-u. Inwigilacja prawie wszystkich i wszystkiego Mój wątek , oczywiście PO cichu zdjęto z Forum. Jeśli naruszeniem regulaminu był cytat koalicyjnego z PO posła PSL pana Żelichowskiego to nie do mnie pretensje.... POpieram samokrytykę posła Żelichowskiego wyrażoną w słowach : " Mimo, że głupio wyglądam, to w rządzie nie jestem". Czy do tych słów wymagany jest komentarz ??? Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory parlamentarne coraz bliżej..... PS. Może damy szansę panu Żelichowskiemu na wejście do innego rządu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kabareciarz.pl Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? 05.05.11, 20:52 Chyba teraz Cię zaskoczę...! Osobiście znam p. posła Żelichowskiego i miałem tę przyjemność być gościem w jego domu rodzinnym. Dostałem nawet z tej okazji osobisty prezent. Na pewno byś pozazdrościł...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 21:35 Gratuluję znajomości. Cenie również cięty język posła Żelichowskiego. Jego POwiedzonko była bardzo celne, wszyscy o tym wiedzą , rzadziej mówią..... Na mój zdjęty wątek w temacie cudów donalda tuska ukazał się nowy w Onecie.pl . wiadomości. pod tytułem : " Tusk był szefem SZALIKOWCÓW Lechii Gdańsk ". O tym niestety nie wiedziałem. Czym ten chłop już w życiu nie był. Malował nawet wysokie kominy u swego chlebodawcy pana Płażyńskiego uśmierconego w lasku brzózkowym 250 metrów od smoleńskiego lotniska . Może teraz admin zastanowi sie nim zdejmie z wokandy jakiś realny wątek. PS. Osobistego prezentu nie zazdroszczę, choć PO ludzku ciekawi mnie co też to był za prezent ?. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkaKM.ć Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 13:46 Tego nie było w PRL Donald matole twój rząd obalą kibole Tak śpiewają sobie, nikt im tym razem nie przeszkadza i pytanie 'co tu jest grane???' Nie wystawi przecież armady zomowców przeciw młodym ludziom ,wychowanym bezstresowo w kraju gdzie za podniesienie pasa na krnąbrnego synala mogę trafić na pierwsze strony gazet i do pierdla. Za to ,że rozbisurmaniony nietykalny synalek drze na mnie swoją gębę ,wspierany przez swoich kolesi i koleżanki z leżanki też mogę trafić na pierwsze strony gazet . On za małą szkodliwość pewnie .... To ,że potrafią się skrzyknąć i iść gdzie każą prowodyry to widać i słychać. W PRL było wojsko i najtrudniejszy wychowawczy czas był kontrolowany przez kreatorów sumienia. W nowej rzeczywistości kreatorem jest nie dom rodzinny , z którego wyfrunęli do szkoły , do kolegów ... gdzie o 'być albo nie być=bić albo nie bić=pić albo nie pić' decyduje dzielnica i ulica. Rząd rządzi czy nie rządzi to trudno się zorientować z telewizora. Czy ja w domu rządzę- też trudno się zorientować w/g mnie już nie rządzę,nie decyduję gadam i gadam, czytam i czytam i nic dalej nie wiem co oni powinni w tym rządzie zrobić ??? Co ja powinnam zrobić ze sobą ? ale cyrk KM.ć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 13:50 errata podmienił chochlik linki Donald ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz *--=== Oj, zbiesiło się PO pokolenie "lemingów III RP"... IP: *.1000lecie.pl 09.05.11, 12:30 ...OJ, ZBIESIŁO SIĘ BARDZO, i nie takie widać głupie, aby ślepo maszerować ku... urwisku nadbałtyckiemu, spadać z doń (w tą toń) i... topić się PO LEMINGOWEMU. ;-))))))))))) Ten tytułowy slogan kiboli: "DONEK, MATO.E, TWÓJ RZĄD OBALĄ KIBOLE!", może okazać się bardzo groźny dla "dotąd niezatapialnej i nie przegrywającej wyborów PO". Jeśli ci młodzi obywatele-wyborcy, już nie pójdą za hasłami PO typu: "Schowaj przy wyborach dowód osobisty swojej moherowej babci!", ale pójdą z tymi babciami (tudzież dziadkami) gremialnie (i pod tym swoim "nowym hasłem") na jesienne wybory parlamentarne... to ich wynik może być dla Tuska i jego PO partii... bardziej katastrofalny, niż dla PiS-u ta niedawna... "Katastrofa Smoleńska". (HKP) ... OJ, BĘDZIE SIĘ DZIAŁO, BĘDZIE SIĘ DZIAŁO... KOŁO ZAMACHOWE HISTORII RUSZYŁO!!! www.youtube.com/watch?v=cV0seVpapOY&NR=1&feature=fvwp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy pełne łez Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 13:21 9 maj 1945 Dzień Zwycięstwa TV internetowa www.youtube.com/watch?v=jKFr4axmk8A Dzień Zwycięstwa - o nim marzył każdy z nas był daleki,jak odległej gwiazdy blask. Nasze drogi skrywał wtedy wojny pył przybliżaliśmy ten dzień ze wszystkich sił. W jasny dzień zwycięstwa,kwitnie biały bez grzmią saluty i sztandary chylą się. Wielka radość,ale oczy pełne łez dzień zwycięstwa!dzień zwycięstwa!dzień zwycięstwa! Dni i noce od martenów buchał żar dni i noce jednej sprawie służył kraj. A na froncie,żołnierz mężnie wroga bił przybliżaliśmy ten dzień ze wszystkich sił. W jasny dzień zwycięstwa ... Witaj,Mamo,powróciłem z wojny zdrów ale inni już nie wrócą nigdy tu. Ślady bitew deszcz wiosenny z twarzy zmył przybliżaliśmy ten dzień ze wszystkich sił. W jasny dzień zwycięstwa ... Pozdrawiam wszystkich, którym wzruszenie ściska jeszcze gardło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.1000lecie.pl 09.05.11, 16:15 Z oczyma pełnymi łez (i ściśniętym ze strachu gardłem) o g l ą d a ł e m uroczystości ku czci, za pośrednictwem białogardzkiej TV INTERNETOWEJ, z okazji 66 rocznicy 9 maja 1945 roku - DNIA ZWYCIĘSTWA W II WOJNIE ŚWIATOWEJ NAD NIEMIECKIM FASZYZMEM. Moje zaniepokojenie wynikało z obawy, czy aby jakiś tamtejszy Ruch Autonomii Białogardu (w skrócie: RAB), nie będzie też składał wieńca KU CZCI OFIAR II WŚ, z odpowiednią dedykacją oraz kolorystycznymi szarfami. No, ale skończyło się wszystko tylko na strachu i PO SWOJSKU na wojskowej pieśni... "Przybyli ułani pod okienko"... (HKP) ... BARDZIEJ ADEKWATNIE, DO DZISIEJSZEJ ROCZNICY DNIA ZWYCIĘSTWA, 9 V 1945 R.: www.youtube.com/watch?v=COhgZPCKU3M&feature=related www.youtube.com/watch?v=yB1J7JBszys&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Czy druga wojna światowa była faktem ?? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 22:06 Czas leczy rany. Gorzej z tymi , którzy oddali swe życie za Ojczyznę. Po nich powinna przynajmniej pozostać dobra pamięć, o łzach nie wspominając. Tymczasem, dzieje się coś dziwnego w umysłach elity władzy. W Moskwie "Parada Zwycięstwa" z okazji 66 roczniocy pokonania niemieckiego faszyzmu. W POlsce....milczenie. Polacy nie brali w tej wojnie udziału ?. Nie ginęli za wolność naszą i waszą ?. Wstydziwmy się patriotycznych wspomnień. Dawni wrogowie z ekonomicznych względów stali się "przyjaciółmi" POlaków. Czas leczy rany. Dla wielu Drugiej Wojny Światowej z wszystkimi jej negatywnymi, zbrodniczymi faktami jakby nie było. Udajemy przygłupów. Tych zaś , którzy myślą patriotycznie wysyła się rządowym samolotem TU154M do nieba.... I znowu czas zrobi swoje. Była tragedia smoleńska, ale jakby jej nie było. Quo vadis POlsko ? Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie..../A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gil Re: Czy to już powrót do metod PRL...!? IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 18:28 Harc mistrzu. Dzięki za załączniki. U wielu mogły faktycznie zapełnić oczy łzami. Niestety POlitycy olali śmierć swych żołnierzy i szacunek dla jeszcze żyjących b. żołnierzy z czasów II-giej wojny światowej. POlitycy żyją , jak mówi premier donald tusk " TU I TERAZ", choć wspomnienia o ich najbliższych z ostatniej wojny są dość ciekawe. Wspominam z rozrzewnieniem film radziecki " Lecą żurawie " i te ruskie brzozy...... Czuj duch. Odpowiedz Link Zgłoś