Dodaj do ulubionych

Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami

• Gość: przemoLECH Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.chello.pl 04.03.10, 17:47
      tak dokladnie-zolto niebieski to ja bym byl na narodowym w
      Ukrainie.dajcie juz czarne xD.
    • Gość: polecam zapraszam IP: 80.51.74.* 04.03.10, 17:50
      pl.gpotato.eu/referral/?referrer=PASZCZAQ
    • Gość: annoo Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:53
      tak jest wies tanczy i spiewa......haha zolto-
      niebieski.....ludzie!zrobcie szary lub jeden kolor niebieski i juz a
      nie kiche siejecie
    • Gość: GŚ Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.c201.msk.pl 04.03.10, 18:12
      Tylko dzieki kibicom Ruchu Chorzów zice bydom zółto-niebieskie
    • Gość: chudy Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.chello.pl 04.03.10, 18:29
      Jestem Zagłębiakiem i jestem z tego dumny. Mam pytanie do Panów promujacych
      kolory śląska na stadionie w Chorzowie. Dlaczego lotnisko w Pyrzowicach
      (Pyrzowice to Zagłębiowskie miasteczko) wszyscy śląscy działacze chcą nazwac
      imieniem Wojciecha Korfantego a nie tak jak proponuja zagłębiacy imieniem Jana
      Kiepury?? Gdzie tu sprawiedliwośc ?? Żyjemy panowie w tym samym województwie
      ale nie wszyscy jesteśmy ślazakami!!
      • Gość: autochton nazwać lotnisko im. Karola Szymanowskiego IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.10, 21:02
        - pogodzi i Zagłębiaków i Ślązaków (takich jak ja ;-))
        A wiele lotnisk w Polsce ma muzyków (Chopin, Wieniawski, Paderewski) w nazwie.
        Szymanowski jest drugim po Chopinie kompozytorem i zna go cały świat.
    • Gość: sdff Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.centertel.pl 04.03.10, 18:30
      Według mnie na takim stadionie polska reprezentacja nigdy nie powinna
      grać swoich meczów w nasyzm kraju. Ewentualnie Ukraina mogłaby się czuć
      jak u siebie.
      Ślązacy się obrazili na wszystkich, bo na tak wieśniackim stadionie nie
      będzie EURO i teraz pokazują fochy jak dziecko, które nie dostało
      lizaka. Banda buraków, do Niemiec wynocha, tam se będziecie mogli mówić
      zontag zamiast niedziela...
      • Gość: chorzów Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar IP: 89.107.158.* 04.03.10, 18:57
        Nikt się tu na nikogo nie obraża, a przynajmniej ja. Tylko dlaczego stadion ma
        być akurat biało-czerwony? Czy wszystkie stadiony we Francji są niebieskie, a w
        Norwegii czerwone? Nie. Też nie podoba mi się propozycja widoczna na zdjęciu,
        ale niebieskie krzesełka z żółtymi akcentami mogłyby wyglądać bardzo ładnie.
        Poza tym to Stadion Śląski.
      • Gość: adm Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:14
        burak to ty jesteś i to robaczywy
      • Gość: olo Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:15
        Banda buraków, do Niemiec wynocha, tam se będziecie mogli mówić
        zontag zamiast niedziel Powiem ci to wsioku ostatni raz.MY SLAZACY JESTESMY U
        SIEBIE!!!!!
    • Gość: piotr dziecinada z RAŚ IP: *.chello.pl 04.03.10, 18:30
      Ruch Autonomii Slaska... Tez cos.
      Za PRL za takie cos w KK była czapa.
      • Gość: G-Ślązak Żółto-niebieski to kolor Ukrainy!? IP: 217.153.4.* 04.03.10, 18:53
        Mnie ten kolor kojarzy się fatalnie (z Ukrainą) i chociaż zarówno ja
        jak i moi rodzice urodzili się na Górnym Śląsku to nie rozumiem o co
        tutaj chodzi? Kolory Śląska to czarny węgiel i żółte słońce po
        szychcie- te dwa kolory najczęsciej widywali nasi przodkowie. Jak by
        to wyglądało podczas transmisji TV do Europy gdyby kibice np.
        francuscy myśleli ze zółto-niebieski stadion śląski lezy k.. na
        Ukrainie!? A może zbyt dużo "ślązaków" przyjechało z tego kierunku
        po wojnie i w tym problem.
        • Gość: Nasz region Nie. Barwy Ukrainy to niebiesko-żółty. IP: *.huxnet.pl 04.03.10, 20:29
          Barwy Ukrainy są niebiesko-żółte.
          Barwy Górnego Śląska są żółto-niebieski.

Nie interesuje mnie, co będą myśleli ignoranci francuscy, tak jak nie
          interesuje mnie co usiłują myśleć ignoranci polscy.
          Ludzie myślący zobaczą, pomyślą, poszukają choćby w Google i będą wiedzieć.

Tak na marginesie to mnie Ukraina, mimo wszystko nie kojarzy się fatalnie, choć
          nigdy tam nie byłem i nikt z moich przodków z niej nie pochodzi.
    • Gość: ZZ Stadion Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:12
      Kolor koszulek reprezentacji nieodpowiedni, krzesełka też w złym
      kolorze. Co tym ludziom się podoba?
    • michelange75 Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami 04.03.10, 19:21
      Przy takim zestawieniu kolorow(z calym szacunkim dla kolorow
      slaskich) oczy wypadaja z orbit w bulu,zoladek podnosi sie do
      wy......w.
      Gdzie estetyka,zrownowazenie kolorow,potrzebna netralnosc.Nie znam
      zadnego stadionu na swiecie zeby kolory byly tak przeciwstawne i
      mdle.
      Dlaczego nie kolory ciemnej zieleni,czerni,stali.
      Poza tym wtych kolorach stadion wydaje sie jeszcze bardziej rozlewac
      na zewnatrz co zrywa jego kontur.
    • Gość: AndrzejKK Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.joynet.3s.pl 04.03.10, 20:07
      Dlaczego Narodowy Stadion Śląski ma mieć polskie barwy? To nielogiczne.
      Ostatni król Polski, z linii Piastów, Kazimierz Wielki zrzekł się wszelkich
      praw do Śląska na rzecz Czech.
      • Gość: autochton Kazimierz Wielki zrzekł się po wieki wieków praw IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.10, 21:05
        do Śląska ale Polacy przyszli w 1945 na ruskich bagnetach i od tego czasu
        okupują Śląsk.
        Tak wygląda w Polsce dotrzymywanie zawartych umów ;-)
    • Gość: abc Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar IP: 91.206.64.* 04.03.10, 20:41
      Ślązacy wszystko spi...... Najpierw budują stadion-trupa, potem go reanimują,
      efektem jest Polonez po liftingu a na koniec malują go w sobie tylko znane barwy
      tworząc ciężką dla oka hybrydę.
    • antyliberal22 Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami 04.03.10, 21:12
      a co mają chorzowscy radni do tego? Czy Chorzów dołozył chociaż
      złotówke do tego stadionu? NIE!!!!!!!!!!!
      • antyliberal22 Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar 04.03.10, 21:12
        to nie jest stadion chorzowski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: henryk Re: Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim bar IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 07:50
        Jaja sobie tworzysz ! Wygląda na to że regiony dostają pieniądze z Warszawki - bo władze centralne same produkują finanse . Każdy region utrzymuje całą administrację centralną . Każdy region powinien stanowić sam o sobie !
    • c-64 Radni Chorzowa niech zabiorą rączki... 04.03.10, 21:30
      z dala od Stadionu Śląskiego. Nie oni go finansują i nie oni powinni decydować
      o jego wyglądzie. Radnym proponuję natomiast zająć się budową stadionu dla
      Ruchu! SŚ z krzesełkami w barwach niebiesko-żółtych wyglądałby paskudnie.

Estetyka jest chyba ważniejsza od jakiegoś śmiesznego lokalnego patriotyzmu?

A tak poza tym nie ma co się obrażać na Warszawę i resztę Polski. To ŚLĄZACY
      zawalili sprawę z przygotowaniem kandydatury SŚ do organizacji ME! I to przez
      ŚLĄZAKÓW na tym obiekcie nie będą rozgrywane mecze Euro 2012!

Jeśli już tak bardzo rażą panów radnych barwy polskie, to proponuję
      postawienie na neutralne kolory. Przecież najważniejsze jest to żeby
      zmodernizowany obiekt dobrze się prezentował.

Porównajcie sobie jak prezentuje się projekt SŚ w barwach biało-czerwonych z
      tym co proponują radni:
      stadiony.net/project.php?p=160
      Jeśli nie barwy biało-czerwone, to może biało-bordowe?
    • Gość: maer Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.acn.waw.pl 04.03.10, 21:32
      kolorystyka fatalna...wiem, ze jestescie Slazakami i macie swoja dume ale te
      kolory poprostu nie pasuja w zaden sposob do tego stadionu (i prawdopodobnie
      zadnego innego). Nie lepiej zostawic kolorystyke taka jaka byla przez ostatnie
      lata?-jasnoniebieskie kszeselka i beteon. Czerwone krzeselka moga faktycznie
      Was draznic wiec nawet ich nie sugeruje ale na wizualizacjach wygladaja bardzo
      dobrze...
    • Gość: Felek Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: 188.33.13.* 04.03.10, 22:27
      Stadion Śląski w historycznych barwach Śląska. WIELKIE BRAWA!!!
    • Gość: Olo Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.10, 22:28
      Dyc Poloki pedzieli bialo -czerwone i tak bydzie!
      Poloki pedzieli nie, do Euro2012 na Slonskim i tak jest!
      I o co ta haja ,poki nie wywalczymy AUTONOMI ,bydom robic co chcom!
      A chcom ino polonizacji regionu!
    • Gość: scaneRboy Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 23:14
      Napewno znajdzie sie jakiś pomysł, zeby połaczyć ślaską symbolikę z
      kwestiami estetyki. Chcieć, to móc. Odradzam jedynie czarne,
      bordowe, czerwone i im podobne zice, a to dlatego, ze w upalne dni
      krzesełka tak się rozgrzeją w letnim słońcu, że nie bedzie czym
      oddychać a wszyskim facetom ugotują sie jajca.
    • Gość: kunstler Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.chello.pl 04.03.10, 23:34
      Ludzie! Jesteśmy w Unii, więc zachowujmy się jak Europejczycy. Pozwólcie
      Ślązakom decydować o kolorach swojego Stadionu. Barwy Śląska są tu jak
      najbardziej na miejscu. To, że są zbieżne (tylko w odwrotnej kolejności) z
      barwami Ukrainy nie jest na świecie przypadkiem odosobnionym. Ileż to krajów
      ma barwy flag podobne do siebie.
      • Gość: Silesia Jestem Ślązakiem IP: 91.150.139.* 05.03.10, 07:18
        i nie chcę żeby S.Śląski miał niebiesko-żółte krzesła!!! Z takimi krzesłami
        wyglądałby dziadowsko i tyle!!!
        • Gość: hihi Re: Jestem Ślązakiem IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 09:43
          jak z koziej....
    • Gość: bastian Czy to jest stadion w Doniecku? IP: *.telpol.net.pl 05.03.10, 07:35
      Czy to jest stadion w Doniecku? Bo wygląda jak by był na Ukrainie.
      • Gość: hihi Re: Czy to jest stadion w Doniecku? IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 09:42
        rodzinne strony dzadka ci przypomino?
        Posuchej glosu serca i wracaj a sam nie smrodz!
    • Gość: typ Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: *.com.pl 05.03.10, 09:56
      Góra jasno niebieska, dół ciemno/granatowa. Wszak na tym obiekcie będzie grał
      Ruch Chorzów - dajmy spokój z barwami czerwonymi (to NIE BĘDZIE stadion
      narodowy) oraz żółto-niebieską pstrokacizną (vide Arka Gdynia, Ukraina...).
      Tylko niebieskie lub połączenie z szarym. Biały dach świetnie będzie się
      komponował z takimi kolorami.
    • Gość: KAT Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: 109.243.54.* 05.03.10, 10:36
      Nasz region ,Nasze barwy !Zolto-niebieski Slaski!
    • Gość: mich Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: 85.28.168.* 05.03.10, 11:26
      a może wystarczy , żeby nad stadionem powiewała flaga w barwach SLąska i biało
      czerwona............
    • Gość: antyuszok Stadion Śląski: Radni za żółto-niebieskim barwami IP: 62.29.174.* 05.03.10, 14:13
      No wreszcie politycy bez podlizywania się stoją za regionem!
      Tak trzymać brawo Chorzów. Viva Silesia!

Teraz czekamy na uchwałę Katowic!
    • Gość: zetka Kogoś porąbało dokładnie ! IP: *.chello.pl 07.03.10, 15:01
      Żółto-niebiesko ? Toż to ukraińskie barwy ! Najgorszy wybór. A
      czarno-zielone ? barwy górnicze - napewno lepsze.
      • Gość: Blue LgT Re: Kogoś porąbało dokładnie ! IP: *.chello.pl 07.03.10, 15:10
        Widać że nie znasz barw swojego (nowego)regionu ,a czy każdy
        mieszkaniec Ślonska chce się solidaryzować z górnictwem i co ma
        górnictwo do kolorystyki krzesełek na stadione ???
        • Gość: henryk Re: Kogoś porąbało dokładnie ! IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 07:39
          Stanowczo wnoszę o kolorystykę stadionu śląskiego -jako kolory KOCHANEGO ŚLASKA !
          Warszawa posiada stadion narodowy i tam będą spotykali się sympatycy sobie tylko warci !
          Śląski to miejsce imprez sportowych środowiska robotniczego - bo temu środowisku ona w przeszłości służyła . Śląski jest na terenie śląska i o barwach stadionu powinni decydować
          organizacje śląskie wraz z kibicami tamtego regionu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka