pit-zeolit 16.03.10, 13:04 Ale dwie trzecie zagłosuje na tak. He he !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przemek-podlesie Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr IP: *.trans.net.pl 16.03.10, 13:22 Dwa razy na niego głosowałem i już więcej nie zagłosuję. Nie robi nic dla mieszkańców miasta. Funduje jakieś przebudowy w centrum z których korzystają głównie mieszkańcy innych miast, a dzielnice ma głęboko w du..... To kto tu mieszka i dla kogo on pracuje? Dla Sosnowiczan czy Gliwiczan czy Chorzowian. Nie! Na południe Katowic za parę lat się nie da dojechać. Wydaje pozwolenia na budowę ogromnej ilości domów, ale nie robi nic, żeby dostosować do wzrostu ludności komunikację w poludniowych dzielnicach. Panię Uszok mój głos Pan odzyska jak zamiast budować dla przyjezdnych zacznie Pan myśleć o mieszkańcach. Jak pojadę do Podlesia w godzinach szczytu rozsądną drogą to może wtedy. A Pan tylko na pokaz. W Zarzeczu przez 12 lat Pan nie umiał zedrzeć z głównej ulicy Grota-Roweckiego wybojów niszczacych solidnie nasze samochody. Zrobil Pan to teraz tuz przed wyborami. Pana ekipie już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Co trzeci katowiczanin IP: *.chello.pl 16.03.10, 14:03 na kogo zagłosujesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podlesiok Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.trans.net.pl 16.03.10, 13:26 Fani GKS Katowice. Pamiętajcie na jesieni podczas glosowania jak nas Centrozap i Uszok robili wraz z PO w balona rok temu. Jak po cichu liczyli na to, że klub prowadzony przez kibiców szybko zbankrutuje. Uszok niech idzie do rady dzielnicy na Kostuchnie jak jego krewni, to szczyty wladzy, ktorą powinien sprawowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr IP: *.chello.pl 17.03.10, 08:07 No nareszcie! Katowiczanie przejżeli na "osiągniecia" Uszoka i mają już dosc jego gospodarowania,oby tylko ze skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.10, 13:40 Z duzym zainteresowaniem, w I turze wybiora i wroca do krytykowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr IP: 81.210.25.* 16.03.10, 13:48 Redaktor zapomniał dodać, że zajrzał tylko na forum katowickiej Gazety, gdzie pod ociekającymi jadem tekstami nt. Uszoka, wypłakują się cały czas ci sami ludzie. Nie lubię Uszoka, ale pokażcie mi innego kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katow. Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr IP: *.chello.pl 16.03.10, 14:19 NIE CHCĘ ALE MUSZĘ,MÓWISZ JAK CNOTLIWA STARA PANNA.przez takich jak ty uszok będzie żądził wiecznie jak w korei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Uszok wygra w 1-szej turze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:59 p.Uszok wygra w 1-szej turze,wbrew marzeniom "GW" i antyuszokowskiej długotrwałej,nieudolnej propagandzie, POpaprańcy nie mają ani kandydata ani programu,podobnie jak PISuarki, tzw.niezalezni,i inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.10, 14:05 Niestety po tylu latach prezydentury miasto upodobniło się do prezydenta tzn. zaczeska i wąs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbe Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:53 Dobre! Hehehe :D Ale i smutne zarazem... :( Proponuję: 1.Przeszczep włosów. 2.Zgolenie wąsala. ... Ps.Powiedzmy NIE uszatemu preziowi! 10 lat starczy, trzeba przewietrzyć chałupę. Odpowiedz Link Zgłoś
rangerek Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... 16.03.10, 14:40 jestem jednym z tych którzy NIE zagłosują na Uszoka, a na kogo? nie wiem choćbym miał na chybił trafił wybierać :D - na chwilę obecną nie ma jeszcze nazwisk kandydatów :( ważne jest jedno IDŹCIE NA WYBORY bo twardy elektorat (pracownicy i rodziny UM i podległych służb, emeryci z Brynowa - ci od basenu :), sąsiedzi z Kostuchny itd) zagłosują na p. "prezydenta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcm Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.chello.pl 16.03.10, 15:11 Chcemy Nowego Prezydenta Katowic! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Sołtys raus! 16.03.10, 15:46 Ja zagłosuję na kontrkandydata, a jeśli żaden nie będzie sensowny, to po prostu przeciw Uszokowi. Tu nie chodzi tylko o wąsatego pyjtra, chodiz o konieczność przewietrzenia gabinetów w UM Katowice i zatęchłej politycznej atmosfery. Kolejna kadencja Uszoka to kolejne zmarnowane cztery lata. Od 2006 Katowice stoją w miejscu, a to w praktyce oznacza regres. Trzeba to zmienić. Właściwie obojętnie jak i na co. Gorzej nie będzie. Jeśli PO dogada się z Uszokiem zagłosuję nie tylko na innego kandydata na prezia, ale i na innych niż PO-wscy kandydatów do Rady Miasta. A w przyszłym roku zapewne przełożę to na wybory parlamentarne. Obecną kadencję oceniam tak źle, że ręka mi nie zadrży, żeby przeciw Oszukowi poprzeć pisowskiego Sośnierza, jakiegoś podciepa z SLD, kandydata niezależnego, kogokolwiek! Trzeba zmian, natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamek Re: Sołtys raus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:14 Ja źle oceniam nie tylko ostatnie 4 lata, ale ostatnie 3 kadencje, czyli 12 lat tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Sołtys raus! 17.03.10, 10:33 >Obecną kadencję oceniam tak źle, że ręka mi nie > zadrży, żeby przeciw Oszukowi poprzeć pisowskiego Sośnierza, > jakiegoś podciepa z SLD, kandydata niezależnego, kogokolwiek! Trzeba > zmian, natychmiast! A niejakiego Tomasza Szpyrkę? Zagłosuję na każdego poważnego kandydata. Problem w tym, że takowych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: 83.141.106.* 16.03.10, 16:06 jest mi obojetne kto i z jakiego ugrupowania, z lewa czy z prawa,bde glosowac na kogokolwiek byle nie na Uszoka.temu panu juz dziekuje za zmarnowanych 10 lat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr 16.03.10, 16:41 Ajo byde bom jest slonski chop, wincej z dziada niz z pradziada! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr 16.03.10, 16:41 Gwoli ścisłości: Piotr Uszok rządzi Katowicami 20 lat: - w latach 1990-1998 jako radny - w latach 1994-1998 jako wiceprezydent - od 1998 roku jako prezydent Jak Lenin normalnie :| - Odpowiedz Link Zgłoś
znickt Katowice no future- wyjezdzaj spodek tez odleci 16.03.10, 17:23 Takie powinno byc logo Uszoka w wyborach Bez basenu bez stadionu,zapadajacym sie dworcem nie zminionym postkomunistycznym rynkiem za to z ambicjami kulturowej awangardy imienia Piotra Uszoka, zadoopia w ktorych takie inwestycje za publiczna kase sa juz dawno zrealizowane -pozazdroscic. Katowiczanin -puste slowo bez mozliwosci jakiejkolwiek identyfikacji z miastem CEL WYKONANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Katowice no future- wyjezdzaj spodek tez odl IP: *.fenix.katowice.pl 16.03.10, 22:42 Podałeś świetny przepis na kampanię kontrkandydata Uszoka :)))) Ja bym chętnie zagłosowała na Sośnierza, gdyby Uszok był taki niegospodarny, jak zarzucano Sośnierzowi, to Katowice by już wyglądały jak Paryż :) Ale Uszok taki gospodarny,że jedyne co mamy wspólnego z Paryżem to kloszardzi na ulicach :))) znickt napisał: > Takie powinno byc logo Uszoka w wyborach > Bez basenu bez stadionu,zapadajacym sie dworcem nie zminionym postkomunistyczny > m > rynkiem za to z ambicjami kulturowej awangardy imienia Piotra Uszoka, zadoopia > w > ktorych takie inwestycje za publiczna kase sa juz dawno zrealizowane -pozazdros > cic. > Katowiczanin -puste slowo bez mozliwosci jakiejkolwiek identyfikacji z miastem > CEL WYKONANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek uff, jak dobrze, że już nie mieszkam w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:29 Dzięki Bogu, że po 40 latach uciekłem z tego sołtysiego zadupia, a takie fajne miasto kiedyś było..., żal ale ile można siedzieć w stęchłym łajnie Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... 16.03.10, 17:47 Uszok! Uszy z koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
allures Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... 16.03.10, 18:51 Był okres ,że również wierzyłem w Uszoka.Przed wyborami w 2005r. obietnice wyglądały obiecująco. -przebudowa centrum miała być już na etapie prac budowlanych w roku 2008 (wszyscy widzimy jak jest-prace mają ruszyć w 2011r. -3 lata opóźnienia!!!) -Stadion GKS-u miał być perełką (myślę,że stanu nie trzeba komentować-tutaj przegrywamy z Kielcami,Łęczną,Lubinem. -przebudowana Dworcowa-tutaj nawet ciężko mówić o opóźnieniu bo do dziś nie wiemy kiedy ruszy remont ulicy!!! -przebudowana Mariacka-tutaj również nie obyło się bez opóźnienia-z tym ,że płyty po roku nadają się do remontu,remont przeprowadzano bez jakiegokolwiek planu(Tylna Mariacka nadal straszy) -Plac na Sokolskiej,Remont Pałacu Młodzieży-obie inwestycje opóźnione W tym mieście coś się dzieje głównie dzięki inwestycją prywatnym.Uprzedzę już stwierdzenie ,że ktoś tutaj musiał ich przyciągnąć, bo w okresie boomu budowlanego gdzie całą Polskę zalewały inwestycje i inwestorzy sami dobijali się do bram miasta z ofertami inwestycyjnymi u Nas blokowano inwestycje.Być może Uszok liczył,że wstrzymanie kilkumięsieczne inwestycji i las żurawi,które zapowiadał pomogą mu w wyborach.Niestety przeliczył się,nadszedł kryzys i swoimi ambicjami zmarnowano rozwój miasta. Dla mnie kwesttia oddania głosu w wyborach jest oczywista.Niech każdy przyjrzy się co zrobiono w tym mieście dzięki Uszokowi.Jakim prawen Uszok przypisuje sobie remont Dworca,który jest inwestycją prywatną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotr 16.03.10, 19:51 Nie znosze Oszuka. Ale konstrukcja tego artykulu jest nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk czyli wypadł lepiej niż Kwaśniewski IP: 77.223.193.* 16.03.10, 20:01 Ten ulubieniec Gw mial poparcie mniejsze.Z 40 kilku procent bioracych udzial w wyborach tylko polowa oddala na niego głos,czyli mniej niz jedna czwarta chciala komunistycznego aparatczyka na prezydenta.Uszok moze czuć sie doceniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolodz Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.trans.net.pl 16.03.10, 20:02 Gdzie basen? Gdzie stadion? To są inwestycje dla mieszkańców. Panu Uszokowi dziękujemy za poświęcony czas, ale już powinien zrozumieć, że gówno nas obchodzi stolica kultury i inne jego egotripy, jak tu nie ma dziecko gdzie iść na basen o zachodnich standardach czy na mecz. Gdzie centra sportowe??? Te Pana inwestycje mnie przerastają. Mieszkańców Pan ma gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ence-pence Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.chello.pl 16.03.10, 21:35 Gdyby kontrkandydatem Uszoka była lama z chorzowskiego zoo - zagłosowałbym na lamę. Przynajmniej nie mięlibyśmy baranów tak jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Panie Uszok, koncz Pan, wstydu oszczedź!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 22:27 Jak w temacie, dosc juz balaganu narobiles, wiec dej se spokój :) W zyciu nie zgloszuje na Uszoka - czemu? bo nic nie robi, a jak cos robi to na pol gwizdka i nigdy do porzadku. Dosc juz demolki w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janio Jedlecki bez Honoru... IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 23:11 Jedlecki trzeba być malo inteligentnym albo pozbawionym jakichkolwiek norm etycznych, aby nie wyciągać wniosków z krytycznych ocen twoich wypocin. Powołując się na "tajny przedwyborczy sondaż PO..." to szujostwo sięgające dna, zmierzające do manipulacji wyborcą. Skoro Uszok powiedział nie "partyjniactwu PO" to trzeba go zdyskredytować ale czego można się spodziewać po Jedleckim i Gazecie Wybiórczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.devs.futuro.pl 17.03.10, 00:03 Tylko nie Uszok ! Wybieram nadzieję, że coś się zmieni, zamiast pewności, że nie zmieni się nic Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wsi_katowice Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... 17.03.10, 08:21 Vanitas vanitatum et omnia vanitas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Co trzeci katowiczanin nie zagłosuje na Piotra ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 09:46 Czas na zmiany.Mają rację młodzi katowiczanie ,którzy oczekują czegoś wiecej niż obietnic co cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pytanie otwarte IP: *.cable.smsnet.pl 17.03.10, 10:09 Ja jestem tylko ciekaw czy red. Jedlecki potrafi pisać na inny temat niż o prezydencie Katowic? Serio pytam, bo jako żyw nie pamiętam, by było inaczej - ba! - jak widzę artykuł z Uszokiem w tytule to w ciemno wiem, że wyredaktorzył go pan Jedlecki i zawsze trafiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cousabon Piotr Oszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 11:44 Niestety Katowice nie mają ręki do władz. Działalność prezydenta Oszuka jasno pokazuje, że nawet największa nieudolność nie spotyka się z ostrą reakcją. Śmiechu warte są inicjatywy zmierzające do oceny, krytyki rządów Oszuka, nowych propozycji, wizji i modernizacji, a wszystko kończy się potem w Forum Samorządowym i innych układach. Nie będę pisał oklepanych frazesów - jakiego prezydenta potrzebują Katowice. Patrząc na ewentualnych kontrkandydatów (pietrasz, Grabowska, Matusiewicz) nie można się spodziewać niczego, absolutnie niczego co doprowadziłoby do jakiejkolwiek zmiany. Może poza zmianami kadrowymi w UM Katowice i spóleczkach miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś