Dodaj do ulubionych

dobra restauracja w Katowicach- ?

18.04.10, 07:59
gdzie moge zabrac narzeczonego, ktory jest Irlandczykiem, na dobry
obiad, w jakims fajnym wnetrzu, i jeszcze, zeby cena nie byla z
sufitu, tylko proporcjonalna do porcji na talerzu- czyli jesli mam
juz duzo zaplacic, to zeby ta porcja byla duza?
Obserwuj wątek
    • Gość: jestok1 Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.chello.pl 18.04.10, 12:06
      dobra jedzenie jest w:
      tawerna hellas
      a dong
      restauracja la grota

wnętrza średie , ale jedzenie dobre , szczególnie w tych dwóch pierwszych i dużo jest (ok 150 zł dla dwoch) . Najtaniej w tej trzeciej(100zł dla dwóch)

fajne wnętrze i widok jest w pan de rossa na trzech stawach , jedzenie dosyć takie , ale uważam , ze zawyzona cena do jakości

sekrety tajlandii - tajska na wojewódzkiej , dobre jedzenie, ale jest tam zazwyczaj pusto

• Gość: marta Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.chello.pl 18.04.10, 14:42
        Tawerna grecka hellas.Porcje spore nawet mężowi trudno było pochłonąć tak spore danie:))Cena przystępna.4przystawki+4dania główne+3piwa i 1 pepsi wyszło 300 zł.Kolacji już nikt nie jadł tacy byliśmy najedzeni;)))Oczywiście wszystko naprawdę pyszne no i obsługa bardzo sympatyczna.Jedno co mi przeszkadzało to to,że wolno tam palić.Jednak mimo wszystko polecam.www.hellas.com.pl/
        • Gość: Olka Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:00
          Labirynt na Staromiejskiej i Fanaberia na Dyrekcyjnej (ulice te się krzyżują).
          Lepszy wystrój i jedzenie w Labiryncie. Kolacja dla dwóch osób + napoje alkoholowe ok. 130 - 150 zł.

Pozdrawiam
          • Gość: panh Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 18:24
            moze fantasmagoria na gliwickiej(naprzeciwko kina)?
            • Gość: mieszkanka Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.centertel.pl 21.04.10, 20:15
              1.Franz Josef na Mikolowskiej (tj.ta restauracja,w ktorej byla Magda
              Gessler z programem "kuchenne rewolucje")
              2.Bohema na Bratkow - boczna od Kosciuszki/Szeligiewicza
              3.Gosciniec slaski - typowo slaska kuchnia, ale nie tylko, duze
              porcje i przystepne ceny.
              • bendek666 Re: dobra restauracja w Katowicach- ? 22.04.10, 08:25
                Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> 1.Franz Josef na Mikolowskiej (tj.ta restauracja,w ktorej byla Magda
                > Gessler z programem "kuchenne rewolucje")

I po tym programie ją polecasz?
                • Gość: mieszkanka Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: 178.56.7.* 22.04.10, 10:23
                  "I po tym programie ją polecasz?"

NIE !!!

po tym programie,moze bedzie latwiej rozpoznac,gdzie to jest a
                  kuchnia tam jest smaczna i duze porcje.

• kasia394 Re: dobra restauracja w Katowicach- ? 22.04.10, 11:45
      Polecam C'est si bon na ul. Ligonia. Cudowna kuchnia prowansalska w pięknym
      otoczeniu i wykwintnie podana:)
    • Gość: malma Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:55
      no chyba, że zrezygnujecie z restauracji i zostaniecie w domu, wtedy polecam jedzenie z dostawą. Na stronie pizzozercy.pl/ można zamawiać nie tylko pizzę:)
    • Gość: na peryferiach Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.c201.msk.pl 22.04.10, 14:01
      Dawno tam nie byłem ale kiedyś była to najbardziej renomowana knajpa w Katowicach
      www.zajazdgosciniecslaski.pl/restauracja.html
      • Gość: anka Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 14:10
        albo chata z zalipia-pyszne polskie jedzonko,i mozna sie najesc:)
        zakonnicy na placu wolnosci,
        tatiana w centrum
    • tolo1 Re: dobra restauracja w Katowicach- ? 22.04.10, 20:38
      Z mojej strony mogę polecić PLACKARNIE BABUNI na rogu Kopernika i
      Kilińskiego:-) Smacznie i niedrogo:-)
      • Gość: takajedna Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.10, 21:18
        Na pl. Wolności ZBLIŻENIA - dużo, smacznie i niedrogo
        • Gość: Madlene89 Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.sukcesnet.pl 23.04.10, 10:14
          A ja Ci polecam BlueSky na Warszawkiej...
          www.blueskycoffee.eu Wystrój bez przepychu ale mi jaknajbardziej
          pasuje...a ceny prawie jak w barze mlecznym !! A jakośc b. duża...
          Miła amosfera i nawet przygotują stolik na kolację ze świecami.

Rewelacja polecam w 100 % a w szczególności desery :PP
          • Gość: M.Rej Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.c201.msk.pl 23.04.10, 17:58
            Za dużo oglądasz tv warsiawiaków zachwaszczających język polski. Poczytaj w gramatyce j.polskiego kiedy używa się "mi" a kiedy "mnie".Nie bądź zaskoczona jak ktoś ci odpowie "re" a ktoś inny "sol".
        • Gość: max Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.chello.pl 24.04.10, 08:25
          Ja wiem, że właścicielowi "Zbliżeń" zależy na klientach ale takie nachalne
          reklamowanie (niby to jako bywalec) w każdym poście o knajpach już trochę nudzi...
    • Gość: sporadyczny gość Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 18:53
      Dlaczego większość uważa, że dobrze zjeść - znaczy dużo i niedrogo?
      Zauważyłam, że tylko nieliczne reatauracje podają porcje, po których
      jestem w stanie wyjść o własnych siłach, większość restauracji przez
      Was wymienianych serwuje tanie mięso wieprzowe, dziwne surówki i
      zapiekane kartofle za mniej więcej 15zł lub tandetne naleśniki. To
      ma być proszony obiad? Mnie byłoby wstyd. Jeśli nie byłoby mnie stać
      na porządną restaurację ugotowałabym w domu coś dla gościa i
      zaprosiłabym go na dobrą herbatkę lub kawę do kawiarni lub
      herbaciarni.
      • Gość: tradycyjnie;)) Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: *.c201.msk.pl 23.04.10, 20:10
        Masz rację. Lepiej ugotować 5 kilo kartofli w mundurkach,puścić dobrą muzykę a w nogach położyć termofor bo noce ostatnio chłodne. I zabawa, że hej!
    • Gość: krisss Re: dobra restauracja w Katowicach- ? IP: 109.243.23.* 28.04.10, 14:12
      Wybierzcie się do Gościńca Franz Josef na Mikołowskiej, miła i przytulna atmosfera, można usiąść na sali lub przy pabie, napić się dobrego czeskiego piwa "Cerna Hora" zjeść wspaniały posiłek.
      Dania są smaczne, duży wybór z menu a co najważniejsze cena jest adekwatna do porcji na talerzu.
      Zajrzyj na www.gosciniec-katowice.pl na ich stronie znajdziesz menu z aktualnymi cenami.
      Napewno wam sie spodoba.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka