Dodaj do ulubionych

Pół żartem pół serio :-)

IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 16:19
Smiech to zdrowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zyzowato baba przyszła do dochtora , a dochtor sie jom pyto : Co się Pani tak
rozgląda ?????

Smiech to zdrowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 21:18
      Lektion 1 . Wir lernen Deutsch :

Mein Opa hat ein OPEL , meine Oma hat ein Volks......emfaenger !

• Gość: Opolanka Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 21:22
        Wir lernen Schlesische Liryk :

" Zwei Hlopen siano kopen,
        Zei Baben siano graben ,
        und zwei Jungs ,
        und zwei Jungs ,
        In die gnojowka plumss : "

• Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 13:51
          Przysła baba do dochtora, a dochtor sie jom pyto : co Pani jest ???? A baba na
          to : krawcowa :-)
          • Gość: Ulrich Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 05.03.04, 15:02
            Dialog w kolejce do drogerii w katowicach po odbiciu tego terenu od Niemiec:
            - pan PoLak?
            - ni!, po Grundfarba!
            ;-)
            • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 23:07
              Pieknie Urlich coś nowy wic wpisoł , pyrsk .

Przyszol kosciotrup do dochtora , dochtor sie go obejrzoł i godo do niego
              czamuś chopie tak późno do mie przyszoł ????

• Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 23:19
                Wir lernen Deutsch :

KOZA - ZIGA
                MUCHA - FLIGA
                GUWNO - DRECK
                SPYRKA - SPECK
                • Gość: Misia Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 09:02
                  Pytanie :
                  Co zostanie wdowie po górniku ?????????????
                  Odpowiedź :
                  Wyrombany przodek !
                  • fiodorus WESOŁA OPWIEŚC O NIEMIECKIM DZIADKU ;-) 06.03.04, 09:38
                    Niemiecki dziadek pokazuje wnukowi album z rodzinnymi fotografiami.
                    Nagle! Wnuk pyta:
                    - dziadku, dziadku a kto to jest ten pan z wąsikiem?
                    Dziadek marszczy czolo i odpowiada:
                    - Drogi Helmucie to Adolf Hitler. To jest bardzo zły człowiek. On zrobil wiele
                    złego dla Niemiec, dla całego świata.
                    Helmut kiwa głową za zrozumienie i dalej ogląda zdjęcia. Po chwili znów zadaje
                    pytanie:
                    - Dziadku, dziadku a co ty robisz na tym zdjęciu z uniesioną w górę prawą ręka?
                    - Drogi Helmucie! Ja mu groże tą ręką i mówię: "Hola, hola Panie Hitler! Dalej
                    tak nie można!!!
                    • Gość: Owerol Re: WESOŁA OPWIEŚC O NIEMIECKIM DZIADKU ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 14:18
                      Dziekujemy Fiodorusie za wesłą opowieść :-)

A teraz egzamin z znajomosci naszej godki :
                      Kto wie co znaczą te słowa . Fiodorus napewno nie wie ;-)

Szkrapka
                      Szkubok
                      Samlerek
                      Panak
                      Pampojn
                      Niemiela
                      Nieradzik
                      Niemorawek
                      Hukal
                      Kudelka
                      Kizlok
                      Kocender
                      Kobsa
                      Hadra
                      Hajok
                      To tyla na dzisioj kamraty Slonzoki
                      • fiodorus PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 15:06
                        Teraz już wiem co znaczy pół-żartem, pół-serio w Twoim wykonaniu. To znaczy, że
                        żartujemy sobie, ale jak ktoś opowie żart, który nam się nie spodoba to go
                        "serioznie" będziemy obrażać.
                        Polityczna poprawność w wydaniu Owerola!!!
                        • Gość: Owerol Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 20:07
                          żartujemy sobie, ale jak ktoś opowie żart, który nam się nie spodoba to go
                          > "serioznie" będziemy obrażać.
                          > Polityczna poprawność w wydaniu Owerola!!!

Fiodorus ty mnie źle zrozumiałes. Ja robię to na wesoło , a ty myślisz że chcę
                          ciebie obrazić. Twój żart o dziadku bardzo mi się podobał. Proszę o dalsze :-)
                          Ja napewno nie jestem jednostronny . Przekonasz się o tym , że tak nie jest .
                          Pozdrowienia

• Gość: Owerol Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 20:12
                            Chop ślonski to jest w barach szeroki a w pośladku wonski.
                            A baba ślonsko to odwrotnie :-)
                            • fiodorus Re: Pół żartem pół serio :-) 06.03.04, 21:47
                              To przepraszam Owerolu, ale od tygodnia mam "zły dzień" to i się często mylę.
                              Pozdro :-)
                              Fiodorus
                          • bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 22:45
                            Witam!

Gość portalu: Owerol napisał(a):

> (...) Twój żart o dziadku bardzo mi się podobał. Proszę o dalsze :-)

No to ja mam na początek coś ze stron rodzinnych mojej Mamy:

Meine Mutti Matka
                            Szła do miasta stadtka
                            Kupiła se messer noża
                            Bydzie schlachtung
                            Ziggen koza ;)

A teraz dwa żydowskie dowcipy w "dziadkowym stylu". Pierwszy:

W restauracji siedzą Żyd jedzący rybę i Niemiec wcinający wieprzowy sznycel.
                            Żyd skończył swoje danie i woła kelnera: "Panie kelner! Piwo! Ryba chce pić!"
                            Niemcowi spodobał się finezyjny styl Żyda i spróbował go naśladować. Gdy
                            skończył swoją wieprzowinę walnął pięścią w stół i ryknął: "Kelner! Piwo!
                            Świnia chce pić!!!"

Drugi: Rzecz dzieje się w latach 30-tych. Żydowskie dzieci jeszcze chodzą do
                            szkół powszechnych, ale atmosfera wokół nich już jest bardzo zła. Do jednej z
                            takich szkół zawitał partyjny wizytator. Na lekcji historii nauczyciel chcący
                            się popisać osiągnięciami w narodowym wychowaniu zadaje dzieciom
                            pytania: "Hans, powiedz dlaczego Niemcy przegrały Wielką Wojnę?"
                            Zdyscyplinowany Hans staje na baczność i recytuje: "Niemcy przegrały wojnę
                            ponieważ na zapleczu byli Żydzi. Żydzi zdefraudowali zaopatrzenie dla armii i
                            dlatego Niemcy przegrały wojnę". Nauczyciel pyta dalej: "Greta, dlaczego Niemcy
                            przegrały wojnę?" Dziewczynka odpowiada wyuczonym tekstem: "Niemcy przegrały
                            wojnę, ponieważ wśród kadry oficerskiej byli Żydzi. Żydowscy oficerowie
                            obniżali morale naszej armii i dlatego Niemcy przegrały wojnę!". Nauczyciel ze
                            złośliwym uśmiechem podchodzi do kędzierzawego dzieciaka siedzącego samotnie w
                            kącie klasy i pyta: "No, Mosze, powiedz nam dlaczego Niemcy przegrały wojnę?"
                            Mosze staje na baczność i recytuje: "Niemcy przegrały wojnę, ponieważ w Sztabie
                            Generalnym byli Żydzi...". Na to hitlerowski wizytator dostaje wypieków na
                            twarzy i wrzeszczy: "Ty podły Żydku! W niemieckim Sztabie Generalnym nigdy nie
                            było Żydów!" A Mosze na to spokojnie: "A czy ja coś mówiłem o niemieckim
                            Sztabie Generalnym? To w alianckim sztabie generalnym byli Żydzi i dlatego
                            Niemcy przegrali wojnę".

Pozdrawiam

Bolek
                            • anita58 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 23:18
                              bolek5 napisał:

> No to ja mam na początek coś ze stron rodzinnych mojej Mamy:
                              >
                              > Meine Mutti Matka
                              > Szła do miasta stadtka
                              > Kupiła se messer noża
                              > Bydzie schlachtung
                              > Ziggen koza ;)

ja to znam tak:

Meine Mutter
                              Mojo matka
                              gingen poszli
                              Stadt do miasta

kaufen kupic
                              Messer noza
                              schlachten zabic
                              Ziege koza
                              :))
                              • Gość: Owerol Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.03.04, 20:13
                                Dzięki Anita 58 za nową wersje :-)
                              • bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 07.03.04, 20:37
                                Witam!

anita58 napisała:

> ja to znam tak: (...)

A z jakich okolic jesteś? Bo moja Mama urodziła się pod Kępnem (płd.-wsch.
                                Wielkopolska)

Pozdrawiam

Bolek
                              • bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 07.03.04, 20:46
                                Jeszcze coś mi się przypomniało. Jest taki niemiecki wierszyk
                                dziecięcy: "Punkt, punkt, komma, stricht - das ist fertig Mondgesicht" czy
                                jakoś tak. W rodzinnych stronach mojej Mamy opowiadano go tak:

Kropka, kropka, przecinek, kryska
                                To fotografia Twojego pyska!

Pozdrawiam

Bolek
                            • Gość: Owerop Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 23:22
                              Dziękujemy Bolkowi za nowe wice ( żarty) czekamy na dalsze :-)

Antek i Francek pojechali na wycieczka do Warszawy. Zwiedzali miasto i nagle
                              Francek zaczoł żewnie płakać. No to sie go Antek pyto : Czamu jesteś taki
                              smutny ?
                              A Francek odpowiado : Jo znalozł grób od mojego ojca , moja mama zawdy
                              godali : " Twoj ojciec boł nieznany żolnierz "
                              • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.03.04, 09:32
                                Blank nowe żarty , szlagry , wice ino na Forum Katowice :-)
                                Wpisz co mosz fajnego sam , coby wszyscy sie mogli pośmioć !!!
                                My i tak nie momy wiela do śmiechu w Katowicach , prowda karlusy ?
                                Pyrsk
                                Wasz stary OWEROL
                                • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.03.04, 10:31
                                  Przed paroma dniami napisałem kilka słów z ślonskiej godki. Niestety nikt nie
                                  odpowiedział co te słowa oznaczają. Tak więc dzisiaj rozwiązanie , a w
                                  przyszłości nowe zapomniane ślonskie wyrazy .

PO ślonsku Po polsku

Szkrapka -----
                                  • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.03.04, 20:35
                                    Podaję nowe słowa .
                                    Czy ktoś wie co to jest ???? Prosze napisać znaczenie :-)

Knefel
                                    Kolkastla
                                    Bajtel
                                    Hauskejza
                                    Sowita
                                    Latara
                                    Prawiczek
                                    Frela
                                    Lipsta
                                    Federbiksla

Pogodomy po naszemu bo my momy na to Recht !
                                    Pyrsk , wasz stary OWEROL
                                    • paweln_kce Re: Pół żartem pół serio ;-) 08.03.04, 21:54
                                      Za bajtla jodłech hauskyjza łod omy, a teroz wciskom knefle. Prawiczek niy
                                      poznoł żodnyj freli bliżyj.

Dalej, niestety, nie wiem :(
                                      • Gość: eisenbahner Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.04, 22:00
                                        a ta kejsa lod omy z kiminkym i smierdziala?
                                        • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.03.04, 11:23
                                          Ja , ja ta Kejza to jest z kminkiem i trocha śmierdzi.
                                          No widza że nasza slonsko godka dalyj żyje . To bardzo mie cieszy . A terozki
                                          jeszcze powiem co znaczom te inne bygryfy coście kamraty nie znali :

Po ślonsku po polsku
                                          Kolkastla --------
                                          • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.03.04, 20:43
                                            Stary Matysek Alfons co boł w powstaniu w 1921 , dożoł 95 lot. Ino jak boł taki
                                            stary to godoł : " Pamintom jak dziś , słonko świecioło , ptoki spiewały a my
                                            ta Anka od zatku brali . Ale nie moga sie przypomnieć czy jo dostoł ta kulka
                                            między łopatki , czy łopatkom między kulki ????? :-(
                                            • arnold7 Re: Pół żartem pół serio ;-) 09.03.04, 23:05
                                              Pit i Pat poszli na wojna...

reszta jak znocie to wiycie, niy do sie dostympnom czcionkom:)
                                        • paweln_kce Re: Pół żartem pół serio ;-) 09.03.04, 22:56
                                          Ja :)
                                    • arnold7 Re: Pół żartem pół serio ;-) 09.03.04, 23:16

> Podaję nowe słowa .
                                      > Czy ktoś wie co to jest ???? Prosze napisać znaczenie :-)
                                      >
                                      > Knefel
                                      > Kolkastla
                                      > Bajtel
                                      > Hauskejza
                                      > Sowita
                                      > Latara
                                      > Prawiczek
                                      > Frela
                                      > Lipsta
                                      > Federbiksla
                                      >
                                      > Pogodomy po naszemu bo my momy na to Recht !
                                      > Pyrsk , wasz stary OWEROL

Piykne, tak sie jeszcze kajniygdzie godo we Katowicach:)) Hauskyjzy niy lubia,
                                      a koukastla rzech wyciepl, bo mom hajcongi:) Zas jak sztrom ukradnom, to
                                      waszbret z gory zniesa:))
                      • ouberiba kizloki 10.03.04, 14:45
                        jeruna jak jo ju że dano niy słyszała tygo piynknygo słowa kizlok!
                        terozki to som do rzyci czasy - jak przyniesiesz bajtlowi akwarium to zarozki
                        go mosz z tymi wszyskimi hamoździami, a jak my byli bajtle to my robiyli nawet
                        zawody wto nazbiyro najfajniyjsze kizloki i jo żech roz przytargała taki fajny
                        kizlok do umy, a ona mie z tym kizlokiym wyciepła nazod, bo jak my wciepli tyn
                        kizlok do akwariumu to było po akwariumie, trocha chyba za duzy zech tyn kizlok
                        przytargała...
    • arnold7 Re: Pół żartem pół serio :-) 09.03.04, 23:10
      Bydzie Leppij!

republika.pl/silesia4/lepper2.jpg
      • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 11:41
        Ja donosi agencjo prasowo IIPA , niemiecka telewija ( ARD ) zakupiła serial
        polski " Czterej pancerni i pies " . Film ten będzie pokazywany podczas wakacji
        letnich pod nowym tytułem : " Ein Hund die Roten und vier Idioten " .
        Trwają dalsze rozmowy w sprawie zakupu polskich filmów " Jak rozpętałem 2 wojnę
        światową" i " Stawka większa jak życie ".
        • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 11:55
          Kto nie poradzi sie smioc , jest poważnie chory . Powinien sie zgłosic do
          lekarza . Brak humoru to ciężko choroba .
          Najnowsze żarty szlagry wice , inno u OWEROLA na forum Kattowitze !!!
          Sniech to zdrowie !
          Wpisz swój dowcip , jak mosz cosik ciekawego ?????

Pozdrowio wos wasz stary OWEROL
          • ouberiba Re: Pół żartem pół serio :-) 10.03.04, 14:56
            co jo z tymi molimi szacami żech miała, ale to jes inkszo historyja
            a wic znom taki:
            Idzie Francik bez ulica i pcho kara ze wonglym i rycy: "Wongiel przedaja,
            wongiel?" A tu bez łokno wyglondo frelka od Fyfloków i pado: "pódź sam ino
            Francik ku mie!" A Francik na to: "Niy, jo nikaj niy ida." A frelka: "no pódź
            sam Francik a niy wydziwiej!" A Francik: "Dejcie mi spokój, jo nikaj niy ida"
            Frelka jest coroz to bardziyj napastliwo: "No pódź sam!" Na to snerwowany
            Francik: "Niy ida, jo żech już dzisioj dwie kary przedupioł, ta kara musza
            przedać!"
            • Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 20:39
              Keby wiyncej ludzi sam wice pisali, to by my sie zaś dużo przypomnieli ze
              starych czasow. Dzienkuja wszystkim co sam wice wpisali , abo wpisywać bydom.

Mom do wos kamratki i kamraty takie pytanie : Jakie som 3 najwienksze świenta
              na Slonsku ??????

Pozdrowio wos stary OWEROL
              Najlepsze WICE som u nos na FORUM KATO----WICE
              • fiodorus WESOŁA OPOWIEŚĆ O PCHŁACH :-))) 10.03.04, 21:09
                Wyjszly se dwie pchły na dwor pokluchac trocha.
                Jedno godo:
                - pojdymy se kajs, do kina abo na spacer?
                Drugo godo:
                - ja idymy do kina!
                - pujdymy piechty abo weznemy se psa?
                • Gość: Owerol Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.03.04, 10:05
                  Teroski powiem wom co te Bygryfy znaczom :

Szac -------------
                  • Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.03.04, 21:16
                    Mom do wos kamratki i kamraty takie pytanie : Jakie som 3 najwienksze świenta
                    na Slonsku ??????
                    Kej niewiecie to wom powiem :

Gelttag
                    Geburtstag
                    i Paket z Reichu kej przydzie

Pozdrowio wos stary OWEROL
                    Najlepsze WICE som u nos na FORUM KATO----WICE
                    • Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 11:27
                      Pogodomy po naszymu bo my momy na to Recht !
                      Dobry Dzień , Kamratki i Kamraty .
                      Zaś trocho nowych Bygryfow naszkrywlom sam do wos:
                      Gylender
                      Fyrlocka
                      Sztynder
                      Sztajger
                      Karbidowka
                      Kronlojchter
                      Olama
                      Zug
                      Jak wto wie co to po Slonsku znaczy to niech napisze
                      Pyrsk , was stary OWEROL

Przysłowie- Sprichwort:
                      "Entfernung kann zwar Freunde trennen,
                      Doch wahre Freundschaft trennt sie nie "
                      • ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:31
                        z tym szacym to żeś trocho przegioł - to jest chop od dzioółchy, abo jyj
                        narzyczony. Jak wtos z kims jest to we tym związku on jest jej szac, a ona jego
                        lipsta.
                        A takie słowa znosz:
                        Biksa
                        Krauza
                        Fouzekle
                        Sztory
                        Byfyj
                        Gardiny
                        Zoki
                        Ouberiba (he, he)
                        Kragiel
                        Sznojder
                        Anzug
                        Fedra
                        Ket
                        • ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:37
                          i dalyj:
                          keta (tak miało być, a niy ket)
                          Waserflyje
                          Rzymła
                          Krepel
                          Karminadel
                          Abzac
                          Hineaugi
                          Szwajfusy
                          Motyka
                          Szezlong
                          Antryj
                          Chlywik
                          Koło
                          Portmanyj
                          Szałot
                          Gipsdeka

(robiymy słownik, co Owerol?)
                          • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:41
                            ouberiba napisał:

> i dalyj:
                            > keta (tak miało być, a niy ket)
                            > Waserflyje
                            > Rzymła
                            > Krepel
                            > Karminadel
                            > Abzac
                            > Hineaugi
                            > Szwajfusy
                            > Motyka
                            > Szezlong
                            > Antryj
                            > Chlywik
                            > Koło
                            > Portmanyj
                            > Szałot
                            > Gipsdeka
                            >
                            > (robiymy słownik, co Owerol?)

Zrobcie slownik i wciepcie go tyz sam:
                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650
                            na wiyrchu dom staly link, s kierego kozdy wlezie do slownika bez szukanio.

Co to za znak drogowy - biole kolo we niybieskim kole?

• Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 21:54
                            i dalyj:
                            keta (tak miało być, a niy ket)
                            Waserflyje
                            Rzymła
                            Krepel
                            Karminadel
                            Abzac
                            Hineaugi
                            Szwajfusy
                            Motyka
                            Szezlong
                            Antryj
                            Chlywik
                            Koło
                            Portmanyj
                            Szałot
                            Gipsdeka

(robiymy słownik, co Owerol?)_______

Mogiemy robić , pisz te wszystkie słowa do Heftu Ouberiba .
                            Naturalnie alfabetycznie ;-)
                            keta z Pancra
                            Waserflyje pływajom we stawie
                            Rzymła czyli bułka
                            Krepel czyli pączek
                            Karminadel to jest klops z mielonego
                            Abzac przy szczewiku obcas
                            Hineaugi robiom sie kej szczewik ciśnie
                            Szwajfusy kej stopy sie pocą ( śmierdzi jak Hauskyjza )
                            Motyka pewna Pani
                            Szezlong mebel ze Francyji
                            Antryj przedpokój
                            Chlywik tam som Króle albo Hazole
                            Koło a rzyć goło
                            Portmanyj to większy bajtlik
                            Szałot --
                        • Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 11:46
                          No sicher znom te Bygryfy ( słowa ) coś Ouberibo napisała :

Biksa ---
                          • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:44

> No sicher znom te Bygryfy ( słowa ) coś Ouberibo napisała :
                            >
                            > Biksa ---
                        • builderfrombendziniu Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:46
                          Unas w Bendziniu to mowia tak;

Biksa-metalowa puszka
                          Krauza-Weck
                          Fouzekle-mamy tylko "posztopowane"
                          Sztory-Zaslony
                          Zoki-jak wyzej
                          Gardiny-Firany ale tylko recznie haftowane
                          Byfyj- u mojej Babci w Czeladzi
                          Ouberiba- mam na dzialce
                          Kragel-w koszuli mam brudny
                          Sznojder-Schlojder
                          Anzug-Schaket, Westa i Galoty
                          Fedra-zlamalem jak jechalem przez ulice Modrzejowska
                          Ket-?
                          pozd. builder from bendziniu
                          • ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:53
                            Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za
                            bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo
                            to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło?
                            • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:47
                              ouberiba napisał:

> Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za
                              > bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo
                              > to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło?

Jo na to godom szlojder (na gabla).

• arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:49
                              A krawiec to jes Sznajder, jak we skacie:))

Fto gro we skata, tyn sie sam zagro:
                              www.kurnik.pl/
                              • filozosia Re: pół żartem pół serio 12.03.04, 18:25
                                Na skrzyżowaniu ulic w Warszawie, stoi młody mężczyzna z futerałem. Rozgląda
                                się niepewnie i zatrzymuje strego dziadka
                                - Przepraszam pana, jak się dostać do Filharmonii ?
                                A dziadek na to
                                - Ćwiczyć panie , ćwiczyć i jeszcz raz ćwiczyć!!!!!!!!

Siedzi baca na hali i zbija młotkiem skrzynkę. Turysta zatrzymał się i pyta:
                                - A co wy tam baco rodbicie?
                                - Sksynke robie.
                                - A dlaczego ona taka wielka ? Na kurę za duża, na owcę za duża nawet na konia
                                za duża?
                                - A bo panocku, syn z wojska pise, ze syfa złapał a ja wiem jakie to wielkie?

Pozdrawiam
                            • Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 21:26
                              > Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za
                              > bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo
                              > to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło?
                              Ja , to już wiem o co ciebie idzie :
                              Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder ( Schneider znaczy po
                              polsku krawiec od słowa schneiden krajać rozumiesz Ouberiba ? ) z kuli tego jo
                              myśloł o że ten Sznojder to krawiec :-) lustg , lustig pieronie !
                              • Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 14:07
                                "Glueck Auf " Kamraty . Steiger OWEROL pisze dzisioj o Grubie :-)
                                Co to znaczy :

Gruba
                                Fedrować
                                Hajer z Baniom
                                Szaufla
                                Herzowa
                                Pancer
                                Barbora
                                Mycka
                                Szola
                                Sola

Jakiery wie coś jeszcze niech pisze.
                                Pyrsk
                                Steiger OWEROL
                                • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 14:43
                                  dodom pora:

rukcug
                                  flaszyncug
                                  lajtung
                                  suka
                                  • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 14:59
                                    perzona
                                    krojcmajzel
                                    szraubsztok
                                    szraubcyjer

• shiden Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 15:03

> Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder
                                U nos w Rudzie godo sie sznojder a nie szlojder :)
                                • arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 15:21
                                  shiden napisał:

> Gość portalu: Owerol napisał(a):
                                  >
                                  >
                                  > > Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder
                                  > U nos w Rudzie godo sie sznojder a nie szlojder :)

Podejrzywol rzech, ze to moze byc problym tego typu. Inno wymowa tego samego
                                  slowa.
    • arnold7 Re: Pół żartem pół serio :-) 13.03.04, 15:03
      colsztok
      mauzerka
      • ouberiba Re: Pół żartem pół serio :-) 13.03.04, 16:29
        Cze kamraty. Jo znom takie tłumaczynio:
        gruba - kopalnia
        fedrować - wiercić (tu w znaczeniu na kopalni)
        pancer - kombajn górniczy
        mycka - czapka (tu ciekawostka bo źródłosłów może być żydowski)
        szola - winda
        rugcug - wyciąg (chyba ręczny)
        szraubcyjer - śrubokręt (u nos sie godało szraubyncyjer)
        colsztok - metr mierniczy
        hajer - górnik

Dziynki za wyjaśniynie sznojdra (vel szlojdra) widac bez toż, że sie rózni
        godka - wazne ze jeszcze zyje, a to czymu sie rozni ostowmy badaczom, pra?

(do Owerola i Arnolda7)
        W jakiyj formie mom wom wysłac te słowa - moze we Excelu bo som ukłodo
        aflabetycznie?
        • arnold7 Re: Pół żartem pół serio :-) 13.03.04, 16:38
          ouberiba napisał:

> Cze kamraty. Jo znom takie tłumaczynio:
          > gruba - kopalnia
          > fedrować - wiercić (tu w znaczeniu na kopalni)

na wiercic to jo godom borowac:)
          najwygodnij bormaszinom

> pancer - kombajn górniczy
          niy jestech pewny, czy niy przenosnik, z grubom niy za bardzo miolech do
          czyniynia.

> mycka - czapka (tu ciekawostka bo źródłosłów może być żydowski)
          > szola - winda
          > rugcug - wyciąg (chyba ręczny)
          ja, gynau, po polsku to jes wciagnik reczny
          moze miec keta galla abo ajnfachowo

> szraubcyjer - śrubokręt (u nos sie godało szraubyncyjer)

ja, tak tysz godajom

> colsztok - metr mierniczy
          > hajer - górnik
          >
          > Dziynki za wyjaśniynie sznojdra (vel szlojdra) widac bez toż, że sie rózni
          > godka - wazne ze jeszcze zyje, a to czymu sie rozni ostowmy badaczom, pra?

Rozni sie jak kozdo zywo godka:))
          >
          > (do Owerola i Arnolda7)
          > W jakiyj formie mom wom wysłac te słowa - moze we Excelu bo som ukłodo
          > aflabetycznie?

Ja, moze byc.
          • shiden Re: Kolejne słowo 13.03.04, 17:49
            U mie w doma godo sie 'karminadla' a kolega z Katowic używa słowa 'karmenadla'
            A jeszcze pedzieliby : 'karminadel'
            Widać, co miasto, to inno wersja :D
            • Gość: Owerol Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 21:00
              Jak jo jest rod że zaś tyla nowych Bygryfow nom przybyło. Szkodo ino że mode
              ludzie na Slonsku poleku zapominajom te słowa , abo zastempujom je innymi.
              Bydymy starać sie zbierać na forum te stare słowa . To przeca nasza spuścizna
              kultury , co nom Starzyki przekozali . Ta Godka odzwierciedlo historia Slonsko
              i pokazuje jakie rozmaite ludzie tukej w ciągu wiekow przybyli .
              Pyrsk
              Owerol

• paweln_kce Re: Mowa- Godka 14.03.04, 12:46
                No zbierejcie, zbierejcie, bo jo żech jest mody i wiem, że słabo znom ślonsko
                godka, ino musza pedziec, ze starom sie jak moga, inni też.
                • Gość: Owerol Re: Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.03.04, 13:48
                  Witej paweln_kce , to pieknie synek co piszesz , coby wszyscy modzi sie tak
                  starali o zachowanie swojej mowy - godki ojczystej .

Wto wie jak ta śpiewka dalij idzie , niech pisze :

" A my w doma momy Krepli od pierona , cały Byfyj cały Sroncek cało Roma .....
                  • Gość: Owerol Re: Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.03.04, 20:37
                    Antek pyto sie Frańcika : Frańcik czamy twój wieprzek mo Holc- bajn proteza ???
                    A Frańcik na to : Jak chca jeść ino golonko , to nie schlachtuja przeca całego
                    wieprzka :-)
                    • Gość: OWEROL Kaj sie stracioła Ouberiba ???? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 16.03.04, 14:25
                      Ouberiba pojechała napewno na urlop do Italii :-) ?????
                      A jo sam mom takie fajne teksty . Jeden mi sam pisze że " Luftbiksa " to jest
                      po polsku samolot ( Tako Biksa co loto w lufcie ).
                      Napewno "Biksa" to po polsku jest samochód :-( pieron wie .

Godejcie sie jako chcecie , ino Schweinereien nie fulać !!!! ;-)
                      Wasz stary OWEROL
                      • ouberiba Już żech sie znodła! 16.03.04, 14:53
                        Może wtoś sie zmajstrowoł ze biksy fliger i bez toz mo lotojonco we lufcie
                        biksa? A znocie tako szwarno przyspiywka (z chopcami my to ryceli pod bluesa we
                        g-mol):

Chobyś palytkom w rzyci miyszoł
                        Chobyś mie na klopsztandze wiyszoł
                        To jo cie byda kochała
                        Bo jo jes twojo staro baba i cyc

Chobyś nasmarkoł mi w gardiny
                        Chodbyś narzygoł do pierzyny
                        To jo...

Chobyś mi hasie kozoł żreć
                        Chobyś za fuzbal wion mój łeb
                        To jo...

Chobyś mie rubom fedrom dźgoł
                        Chobyś mi ciuloł i sie śmioł
                        To jo...

Chobyś w koukastli kozoł miyszać
                        Chobyś już niy chcioł zy mnom miyszkać
                        To jo...

Chobyś szelontoł w moim tyju
                        Chobyś mie wyciep do antryju
                        To jo...

Chobyś mie ketom z pancra bioł
                        To jo cie kochomn zou wi zou
                        Zawsze cie byda kochała
                        Bo jo jest twoja staro baba i cyc

Wszystkie feministki co sie sam na mie obraziły mocno przeproszom, ale my to
                        tak do śmiychu wyli na placu, a jak sie keryś ze chopców gośniyj śmioł, to
                        zarozki mioł wklupane. Bo baba żech jest, ale piznonć poradza choby chop!
                        • Gość: Owerol Re: Już żech sie znodła! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 17.03.04, 14:05
                          Znosz Kyksa i jego Blues - Muzika ????? Poślij mu ten Twoj Blues może stanie
                          sie sławny .
                          Tukej mi Zyguś coś posłol , że " Bratruła " to znaczy rurociąg przyjaźni :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka