Gość: Owerol IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 16:19 Smiech to zdrowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zyzowato baba przyszła do dochtora , a dochtor sie jom pyto : Co się Pani tak rozgląda ????? Smiech to zdrowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 21:18 Lektion 1 . Wir lernen Deutsch : Mein Opa hat ein OPEL , meine Oma hat ein Volks......emfaenger ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.03.04, 21:22 Wir lernen Schlesische Liryk : " Zwei Hlopen siano kopen, Zei Baben siano graben , und zwei Jungs , und zwei Jungs , In die gnojowka plumss : " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 13:51 Przysła baba do dochtora, a dochtor sie jom pyto : co Pani jest ???? A baba na to : krawcowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulrich Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 05.03.04, 15:02 Dialog w kolejce do drogerii w katowicach po odbiciu tego terenu od Niemiec: - pan PoLak? - ni!, po Grundfarba! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 23:07 Pieknie Urlich coś nowy wic wpisoł , pyrsk . Przyszol kosciotrup do dochtora , dochtor sie go obejrzoł i godo do niego czamuś chopie tak późno do mie przyszoł ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.03.04, 23:19 Wir lernen Deutsch : KOZA - ZIGA MUCHA - FLIGA GUWNO - DRECK SPYRKA - SPECK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 09:02 Pytanie : Co zostanie wdowie po górniku ????????????? Odpowiedź : Wyrombany przodek ! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus WESOŁA OPWIEŚC O NIEMIECKIM DZIADKU ;-) 06.03.04, 09:38 Niemiecki dziadek pokazuje wnukowi album z rodzinnymi fotografiami. Nagle! Wnuk pyta: - dziadku, dziadku a kto to jest ten pan z wąsikiem? Dziadek marszczy czolo i odpowiada: - Drogi Helmucie to Adolf Hitler. To jest bardzo zły człowiek. On zrobil wiele złego dla Niemiec, dla całego świata. Helmut kiwa głową za zrozumienie i dalej ogląda zdjęcia. Po chwili znów zadaje pytanie: - Dziadku, dziadku a co ty robisz na tym zdjęciu z uniesioną w górę prawą ręka? - Drogi Helmucie! Ja mu groże tą ręką i mówię: "Hola, hola Panie Hitler! Dalej tak nie można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: WESOŁA OPWIEŚC O NIEMIECKIM DZIADKU ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 14:18 Dziekujemy Fiodorusie za wesłą opowieść :-) A teraz egzamin z znajomosci naszej godki : Kto wie co znaczą te słowa . Fiodorus napewno nie wie ;-) Szkrapka Szkubok Samlerek Panak Pampojn Niemiela Nieradzik Niemorawek Hukal Kudelka Kizlok Kocender Kobsa Hadra Hajok To tyla na dzisioj kamraty Slonzoki Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 15:06 Teraz już wiem co znaczy pół-żartem, pół-serio w Twoim wykonaniu. To znaczy, że żartujemy sobie, ale jak ktoś opowie żart, który nam się nie spodoba to go "serioznie" będziemy obrażać. Polityczna poprawność w wydaniu Owerola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 20:07 żartujemy sobie, ale jak ktoś opowie żart, który nam się nie spodoba to go > "serioznie" będziemy obrażać. > Polityczna poprawność w wydaniu Owerola!!! Fiodorus ty mnie źle zrozumiałes. Ja robię to na wesoło , a ty myślisz że chcę ciebie obrazić. Twój żart o dziadku bardzo mi się podobał. Proszę o dalsze :-) Ja napewno nie jestem jednostronny . Przekonasz się o tym , że tak nie jest . Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 20:12 Chop ślonski to jest w barach szeroki a w pośladku wonski. A baba ślonsko to odwrotnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Pół żartem pół serio :-) 06.03.04, 21:47 To przepraszam Owerolu, ale od tygodnia mam "zły dzień" to i się często mylę. Pozdro :-) Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 22:45 Witam! Gość portalu: Owerol napisał(a): > (...) Twój żart o dziadku bardzo mi się podobał. Proszę o dalsze :-) No to ja mam na początek coś ze stron rodzinnych mojej Mamy: Meine Mutti Matka Szła do miasta stadtka Kupiła se messer noża Bydzie schlachtung Ziggen koza ;) A teraz dwa żydowskie dowcipy w "dziadkowym stylu". Pierwszy: W restauracji siedzą Żyd jedzący rybę i Niemiec wcinający wieprzowy sznycel. Żyd skończył swoje danie i woła kelnera: "Panie kelner! Piwo! Ryba chce pić!" Niemcowi spodobał się finezyjny styl Żyda i spróbował go naśladować. Gdy skończył swoją wieprzowinę walnął pięścią w stół i ryknął: "Kelner! Piwo! Świnia chce pić!!!" Drugi: Rzecz dzieje się w latach 30-tych. Żydowskie dzieci jeszcze chodzą do szkół powszechnych, ale atmosfera wokół nich już jest bardzo zła. Do jednej z takich szkół zawitał partyjny wizytator. Na lekcji historii nauczyciel chcący się popisać osiągnięciami w narodowym wychowaniu zadaje dzieciom pytania: "Hans, powiedz dlaczego Niemcy przegrały Wielką Wojnę?" Zdyscyplinowany Hans staje na baczność i recytuje: "Niemcy przegrały wojnę ponieważ na zapleczu byli Żydzi. Żydzi zdefraudowali zaopatrzenie dla armii i dlatego Niemcy przegrały wojnę". Nauczyciel pyta dalej: "Greta, dlaczego Niemcy przegrały wojnę?" Dziewczynka odpowiada wyuczonym tekstem: "Niemcy przegrały wojnę, ponieważ wśród kadry oficerskiej byli Żydzi. Żydowscy oficerowie obniżali morale naszej armii i dlatego Niemcy przegrały wojnę!". Nauczyciel ze złośliwym uśmiechem podchodzi do kędzierzawego dzieciaka siedzącego samotnie w kącie klasy i pyta: "No, Mosze, powiedz nam dlaczego Niemcy przegrały wojnę?" Mosze staje na baczność i recytuje: "Niemcy przegrały wojnę, ponieważ w Sztabie Generalnym byli Żydzi...". Na to hitlerowski wizytator dostaje wypieków na twarzy i wrzeszczy: "Ty podły Żydku! W niemieckim Sztabie Generalnym nigdy nie było Żydów!" A Mosze na to spokojnie: "A czy ja coś mówiłem o niemieckim Sztabie Generalnym? To w alianckim sztabie generalnym byli Żydzi i dlatego Niemcy przegrali wojnę". Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 06.03.04, 23:18 bolek5 napisał: > No to ja mam na początek coś ze stron rodzinnych mojej Mamy: > > Meine Mutti Matka > Szła do miasta stadtka > Kupiła se messer noża > Bydzie schlachtung > Ziggen koza ;) ja to znam tak: Meine Mutter Mojo matka gingen poszli Stadt do miasta kaufen kupic Messer noza schlachten zabic Ziege koza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.03.04, 20:13 Dzięki Anita 58 za nową wersje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 07.03.04, 20:37 Witam! anita58 napisała: > ja to znam tak: (...) A z jakich okolic jesteś? Bo moja Mama urodziła się pod Kępnem (płd.-wsch. Wielkopolska) Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: PRZYJMIJMY, ŻE NIE ROZUMIEM TYCH SŁÓW 07.03.04, 20:46 Jeszcze coś mi się przypomniało. Jest taki niemiecki wierszyk dziecięcy: "Punkt, punkt, komma, stricht - das ist fertig Mondgesicht" czy jakoś tak. W rodzinnych stronach mojej Mamy opowiadano go tak: Kropka, kropka, przecinek, kryska To fotografia Twojego pyska! Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerop Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 06.03.04, 23:22 Dziękujemy Bolkowi za nowe wice ( żarty) czekamy na dalsze :-) Antek i Francek pojechali na wycieczka do Warszawy. Zwiedzali miasto i nagle Francek zaczoł żewnie płakać. No to sie go Antek pyto : Czamu jesteś taki smutny ? A Francek odpowiado : Jo znalozł grób od mojego ojca , moja mama zawdy godali : " Twoj ojciec boł nieznany żolnierz " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.03.04, 09:32 Blank nowe żarty , szlagry , wice ino na Forum Katowice :-) Wpisz co mosz fajnego sam , coby wszyscy sie mogli pośmioć !!! My i tak nie momy wiela do śmiechu w Katowicach , prowda karlusy ? Pyrsk Wasz stary OWEROL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.03.04, 10:31 Przed paroma dniami napisałem kilka słów z ślonskiej godki. Niestety nikt nie odpowiedział co te słowa oznaczają. Tak więc dzisiaj rozwiązanie , a w przyszłości nowe zapomniane ślonskie wyrazy . PO ślonsku Po polsku Szkrapka ----- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.03.04, 20:35 Podaję nowe słowa . Czy ktoś wie co to jest ???? Prosze napisać znaczenie :-) Knefel Kolkastla Bajtel Hauskejza Sowita Latara Prawiczek Frela Lipsta Federbiksla Pogodomy po naszemu bo my momy na to Recht ! Pyrsk , wasz stary OWEROL Odpowiedz Link Zgłoś
paweln_kce Re: Pół żartem pół serio ;-) 08.03.04, 21:54 Za bajtla jodłech hauskyjza łod omy, a teroz wciskom knefle. Prawiczek niy poznoł żodnyj freli bliżyj. Dalej, niestety, nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eisenbahner Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.04, 22:00 a ta kejsa lod omy z kiminkym i smierdziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.03.04, 11:23 Ja , ja ta Kejza to jest z kminkiem i trocha śmierdzi. No widza że nasza slonsko godka dalyj żyje . To bardzo mie cieszy . A terozki jeszcze powiem co znaczom te inne bygryfy coście kamraty nie znali : Po ślonsku po polsku Kolkastla -------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio ;-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.03.04, 20:43 Stary Matysek Alfons co boł w powstaniu w 1921 , dożoł 95 lot. Ino jak boł taki stary to godoł : " Pamintom jak dziś , słonko świecioło , ptoki spiewały a my ta Anka od zatku brali . Ale nie moga sie przypomnieć czy jo dostoł ta kulka między łopatki , czy łopatkom między kulki ????? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Pół żartem pół serio ;-) 09.03.04, 23:05 Pit i Pat poszli na wojna... reszta jak znocie to wiycie, niy do sie dostympnom czcionkom:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Pół żartem pół serio ;-) 09.03.04, 23:16 Gość portalu: Owerol napisał(a): > Podaję nowe słowa . > Czy ktoś wie co to jest ???? Prosze napisać znaczenie :-) > > Knefel > Kolkastla > Bajtel > Hauskejza > Sowita > Latara > Prawiczek > Frela > Lipsta > Federbiksla > > Pogodomy po naszemu bo my momy na to Recht ! > Pyrsk , wasz stary OWEROL Piykne, tak sie jeszcze kajniygdzie godo we Katowicach:)) Hauskyjzy niy lubia, a koukastla rzech wyciepl, bo mom hajcongi:) Zas jak sztrom ukradnom, to waszbret z gory zniesa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba kizloki 10.03.04, 14:45 jeruna jak jo ju że dano niy słyszała tygo piynknygo słowa kizlok! terozki to som do rzyci czasy - jak przyniesiesz bajtlowi akwarium to zarozki go mosz z tymi wszyskimi hamoździami, a jak my byli bajtle to my robiyli nawet zawody wto nazbiyro najfajniyjsze kizloki i jo żech roz przytargała taki fajny kizlok do umy, a ona mie z tym kizlokiym wyciepła nazod, bo jak my wciepli tyn kizlok do akwariumu to było po akwariumie, trocha chyba za duzy zech tyn kizlok przytargała... Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Pół żartem pół serio :-) 09.03.04, 23:10 Bydzie Leppij! republika.pl/silesia4/lepper2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 11:41 Ja donosi agencjo prasowo IIPA , niemiecka telewija ( ARD ) zakupiła serial polski " Czterej pancerni i pies " . Film ten będzie pokazywany podczas wakacji letnich pod nowym tytułem : " Ein Hund die Roten und vier Idioten " . Trwają dalsze rozmowy w sprawie zakupu polskich filmów " Jak rozpętałem 2 wojnę światową" i " Stawka większa jak życie ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 11:55 Kto nie poradzi sie smioc , jest poważnie chory . Powinien sie zgłosic do lekarza . Brak humoru to ciężko choroba . Najnowsze żarty szlagry wice , inno u OWEROLA na forum Kattowitze !!! Sniech to zdrowie ! Wpisz swój dowcip , jak mosz cosik ciekawego ????? Pozdrowio wos wasz stary OWEROL Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Pół żartem pół serio :-) 10.03.04, 14:56 co jo z tymi molimi szacami żech miała, ale to jes inkszo historyja a wic znom taki: Idzie Francik bez ulica i pcho kara ze wonglym i rycy: "Wongiel przedaja, wongiel?" A tu bez łokno wyglondo frelka od Fyfloków i pado: "pódź sam ino Francik ku mie!" A Francik na to: "Niy, jo nikaj niy ida." A frelka: "no pódź sam Francik a niy wydziwiej!" A Francik: "Dejcie mi spokój, jo nikaj niy ida" Frelka jest coroz to bardziyj napastliwo: "No pódź sam!" Na to snerwowany Francik: "Niy ida, jo żech już dzisioj dwie kary przedupioł, ta kara musza przedać!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Pół żartem pół serio :-) IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.03.04, 20:39 Keby wiyncej ludzi sam wice pisali, to by my sie zaś dużo przypomnieli ze starych czasow. Dzienkuja wszystkim co sam wice wpisali , abo wpisywać bydom. Mom do wos kamratki i kamraty takie pytanie : Jakie som 3 najwienksze świenta na Slonsku ?????? Pozdrowio wos stary OWEROL Najlepsze WICE som u nos na FORUM KATO----WICE Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus WESOŁA OPOWIEŚĆ O PCHŁACH :-))) 10.03.04, 21:09 Wyjszly se dwie pchły na dwor pokluchac trocha. Jedno godo: - pojdymy se kajs, do kina abo na spacer? Drugo godo: - ja idymy do kina! - pujdymy piechty abo weznemy se psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.03.04, 10:05 Teroski powiem wom co te Bygryfy znaczom : Szac ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.03.04, 21:16 Mom do wos kamratki i kamraty takie pytanie : Jakie som 3 najwienksze świenta na Slonsku ?????? Kej niewiecie to wom powiem : Gelttag Geburtstag i Paket z Reichu kej przydzie Pozdrowio wos stary OWEROL Najlepsze WICE som u nos na FORUM KATO----WICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 11:27 Pogodomy po naszymu bo my momy na to Recht ! Dobry Dzień , Kamratki i Kamraty . Zaś trocho nowych Bygryfow naszkrywlom sam do wos: Gylender Fyrlocka Sztynder Sztajger Karbidowka Kronlojchter Olama Zug Jak wto wie co to po Slonsku znaczy to niech napisze Pyrsk , was stary OWEROL Przysłowie- Sprichwort: "Entfernung kann zwar Freunde trennen, Doch wahre Freundschaft trennt sie nie " Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:31 z tym szacym to żeś trocho przegioł - to jest chop od dzioółchy, abo jyj narzyczony. Jak wtos z kims jest to we tym związku on jest jej szac, a ona jego lipsta. A takie słowa znosz: Biksa Krauza Fouzekle Sztory Byfyj Gardiny Zoki Ouberiba (he, he) Kragiel Sznojder Anzug Fedra Ket Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:37 i dalyj: keta (tak miało być, a niy ket) Waserflyje Rzymła Krepel Karminadel Abzac Hineaugi Szwajfusy Motyka Szezlong Antryj Chlywik Koło Portmanyj Szałot Gipsdeka (robiymy słownik, co Owerol?) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:41 ouberiba napisał: > i dalyj: > keta (tak miało być, a niy ket) > Waserflyje > Rzymła > Krepel > Karminadel > Abzac > Hineaugi > Szwajfusy > Motyka > Szezlong > Antryj > Chlywik > Koło > Portmanyj > Szałot > Gipsdeka > > (robiymy słownik, co Owerol?) Zrobcie slownik i wciepcie go tyz sam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650 na wiyrchu dom staly link, s kierego kozdy wlezie do slownika bez szukanio. Co to za znak drogowy - biole kolo we niybieskim kole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 21:54 i dalyj: keta (tak miało być, a niy ket) Waserflyje Rzymła Krepel Karminadel Abzac Hineaugi Szwajfusy Motyka Szezlong Antryj Chlywik Koło Portmanyj Szałot Gipsdeka (robiymy słownik, co Owerol?)_______ Mogiemy robić , pisz te wszystkie słowa do Heftu Ouberiba . Naturalnie alfabetycznie ;-) keta z Pancra Waserflyje pływajom we stawie Rzymła czyli bułka Krepel czyli pączek Karminadel to jest klops z mielonego Abzac przy szczewiku obcas Hineaugi robiom sie kej szczewik ciśnie Szwajfusy kej stopy sie pocą ( śmierdzi jak Hauskyjza ) Motyka pewna Pani Szezlong mebel ze Francyji Antryj przedpokój Chlywik tam som Króle albo Hazole Koło a rzyć goło Portmanyj to większy bajtlik Szałot -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 11:46 No sicher znom te Bygryfy ( słowa ) coś Ouberibo napisała : Biksa --- Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:44 Gość portalu: Owerol napisał(a): > No sicher znom te Bygryfy ( słowa ) coś Ouberibo napisała : > > Biksa --- Odpowiedz Link Zgłoś
builderfrombendziniu Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:46 Unas w Bendziniu to mowia tak; Biksa-metalowa puszka Krauza-Weck Fouzekle-mamy tylko "posztopowane" Sztory-Zaslony Zoki-jak wyzej Gardiny-Firany ale tylko recznie haftowane Byfyj- u mojej Babci w Czeladzi Ouberiba- mam na dzialce Kragel-w koszuli mam brudny Sznojder-Schlojder Anzug-Schaket, Westa i Galoty Fedra-zlamalem jak jechalem przez ulice Modrzejowska Ket-? pozd. builder from bendziniu Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 11:53 Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:47 ouberiba napisał: > Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za > bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo > to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło? Jo na to godom szlojder (na gabla). Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 12.03.04, 17:49 A krawiec to jes Sznajder, jak we skacie:)) Fto gro we skata, tyn sie sam zagro: www.kurnik.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: pół żartem pół serio 12.03.04, 18:25 Na skrzyżowaniu ulic w Warszawie, stoi młody mężczyzna z futerałem. Rozgląda się niepewnie i zatrzymuje strego dziadka - Przepraszam pana, jak się dostać do Filharmonii ? A dziadek na to - Ćwiczyć panie , ćwiczyć i jeszcz raz ćwiczyć!!!!!!!! Siedzi baca na hali i zbija młotkiem skrzynkę. Turysta zatrzymał się i pyta: - A co wy tam baco rodbicie? - Sksynke robie. - A dlaczego ona taka wielka ? Na kurę za duża, na owcę za duża nawet na konia za duża? - A bo panocku, syn z wojska pise, ze syfa złapał a ja wiem jakie to wielkie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 21:26 > Wszysko gro OWerolo ino tyn Sznojder niy daje mi spokoju. U nos na placu za > bajtla my tak wołali na gabla (czyli proca). Dlo nos gabla i sznojder to bylo > to samo. Ale możliwce, ze nom sie coś przełonaczyło? Ja , to już wiem o co ciebie idzie : Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder ( Schneider znaczy po polsku krawiec od słowa schneiden krajać rozumiesz Ouberiba ? ) z kuli tego jo myśloł o że ten Sznojder to krawiec :-) lustg , lustig pieronie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Slonsko mowa czyli nasza godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 14:07 "Glueck Auf " Kamraty . Steiger OWEROL pisze dzisioj o Grubie :-) Co to znaczy : Gruba Fedrować Hajer z Baniom Szaufla Herzowa Pancer Barbora Mycka Szola Sola Jakiery wie coś jeszcze niech pisze. Pyrsk Steiger OWEROL Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 14:43 dodom pora: rukcug flaszyncug lajtung suka Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 14:59 perzona krojcmajzel szraubsztok szraubcyjer Odpowiedz Link Zgłoś
shiden Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 15:03 Gość portalu: Owerol napisał(a): > Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder U nos w Rudzie godo sie sznojder a nie szlojder :) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Slonsko mowa czyli nasza godka 13.03.04, 15:21 shiden napisał: > Gość portalu: Owerol napisał(a): > > > > Proca czyli Gabla to jest Szlojder , a nie Sznojder > U nos w Rudzie godo sie sznojder a nie szlojder :) Podejrzywol rzech, ze to moze byc problym tego typu. Inno wymowa tego samego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Pół żartem pół serio :-) 13.03.04, 16:29 Cze kamraty. Jo znom takie tłumaczynio: gruba - kopalnia fedrować - wiercić (tu w znaczeniu na kopalni) pancer - kombajn górniczy mycka - czapka (tu ciekawostka bo źródłosłów może być żydowski) szola - winda rugcug - wyciąg (chyba ręczny) szraubcyjer - śrubokręt (u nos sie godało szraubyncyjer) colsztok - metr mierniczy hajer - górnik Dziynki za wyjaśniynie sznojdra (vel szlojdra) widac bez toż, że sie rózni godka - wazne ze jeszcze zyje, a to czymu sie rozni ostowmy badaczom, pra? (do Owerola i Arnolda7) W jakiyj formie mom wom wysłac te słowa - moze we Excelu bo som ukłodo aflabetycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Pół żartem pół serio :-) 13.03.04, 16:38 ouberiba napisał: > Cze kamraty. Jo znom takie tłumaczynio: > gruba - kopalnia > fedrować - wiercić (tu w znaczeniu na kopalni) na wiercic to jo godom borowac:) najwygodnij bormaszinom > pancer - kombajn górniczy niy jestech pewny, czy niy przenosnik, z grubom niy za bardzo miolech do czyniynia. > mycka - czapka (tu ciekawostka bo źródłosłów może być żydowski) > szola - winda > rugcug - wyciąg (chyba ręczny) ja, gynau, po polsku to jes wciagnik reczny moze miec keta galla abo ajnfachowo > szraubcyjer - śrubokręt (u nos sie godało szraubyncyjer) ja, tak tysz godajom > colsztok - metr mierniczy > hajer - górnik > > Dziynki za wyjaśniynie sznojdra (vel szlojdra) widac bez toż, że sie rózni > godka - wazne ze jeszcze zyje, a to czymu sie rozni ostowmy badaczom, pra? Rozni sie jak kozdo zywo godka:)) > > (do Owerola i Arnolda7) > W jakiyj formie mom wom wysłac te słowa - moze we Excelu bo som ukłodo > aflabetycznie? Ja, moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
shiden Re: Kolejne słowo 13.03.04, 17:49 U mie w doma godo sie 'karminadla' a kolega z Katowic używa słowa 'karmenadla' A jeszcze pedzieliby : 'karminadel' Widać, co miasto, to inno wersja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 21:00 Jak jo jest rod że zaś tyla nowych Bygryfow nom przybyło. Szkodo ino że mode ludzie na Slonsku poleku zapominajom te słowa , abo zastempujom je innymi. Bydymy starać sie zbierać na forum te stare słowa . To przeca nasza spuścizna kultury , co nom Starzyki przekozali . Ta Godka odzwierciedlo historia Slonsko i pokazuje jakie rozmaite ludzie tukej w ciągu wiekow przybyli . Pyrsk Owerol Odpowiedz Link Zgłoś
paweln_kce Re: Mowa- Godka 14.03.04, 12:46 No zbierejcie, zbierejcie, bo jo żech jest mody i wiem, że słabo znom ślonsko godka, ino musza pedziec, ze starom sie jak moga, inni też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.03.04, 13:48 Witej paweln_kce , to pieknie synek co piszesz , coby wszyscy modzi sie tak starali o zachowanie swojej mowy - godki ojczystej . Wto wie jak ta śpiewka dalij idzie , niech pisze : " A my w doma momy Krepli od pierona , cały Byfyj cały Sroncek cało Roma ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Mowa- Godka IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.03.04, 20:37 Antek pyto sie Frańcika : Frańcik czamy twój wieprzek mo Holc- bajn proteza ??? A Frańcik na to : Jak chca jeść ino golonko , to nie schlachtuja przeca całego wieprzka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OWEROL Kaj sie stracioła Ouberiba ???? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 16.03.04, 14:25 Ouberiba pojechała napewno na urlop do Italii :-) ????? A jo sam mom takie fajne teksty . Jeden mi sam pisze że " Luftbiksa " to jest po polsku samolot ( Tako Biksa co loto w lufcie ). Napewno "Biksa" to po polsku jest samochód :-( pieron wie . Godejcie sie jako chcecie , ino Schweinereien nie fulać !!!! ;-) Wasz stary OWEROL Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Już żech sie znodła! 16.03.04, 14:53 Może wtoś sie zmajstrowoł ze biksy fliger i bez toz mo lotojonco we lufcie biksa? A znocie tako szwarno przyspiywka (z chopcami my to ryceli pod bluesa we g-mol): Chobyś palytkom w rzyci miyszoł Chobyś mie na klopsztandze wiyszoł To jo cie byda kochała Bo jo jes twojo staro baba i cyc Chobyś nasmarkoł mi w gardiny Chodbyś narzygoł do pierzyny To jo... Chobyś mi hasie kozoł żreć Chobyś za fuzbal wion mój łeb To jo... Chobyś mie rubom fedrom dźgoł Chobyś mi ciuloł i sie śmioł To jo... Chobyś w koukastli kozoł miyszać Chobyś już niy chcioł zy mnom miyszkać To jo... Chobyś szelontoł w moim tyju Chobyś mie wyciep do antryju To jo... Chobyś mie ketom z pancra bioł To jo cie kochomn zou wi zou Zawsze cie byda kochała Bo jo jest twoja staro baba i cyc Wszystkie feministki co sie sam na mie obraziły mocno przeproszom, ale my to tak do śmiychu wyli na placu, a jak sie keryś ze chopców gośniyj śmioł, to zarozki mioł wklupane. Bo baba żech jest, ale piznonć poradza choby chop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Re: Już żech sie znodła! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 17.03.04, 14:05 Znosz Kyksa i jego Blues - Muzika ????? Poślij mu ten Twoj Blues może stanie sie sławny . Tukej mi Zyguś coś posłol , że " Bratruła " to znaczy rurociąg przyjaźni :-) Odpowiedz Link Zgłoś