Dodaj do ulubionych

Kolejne sukcesy PO

27.04.11, 12:09
Według "Gazety Wyborczej" samorządy zamierzają zwiększyć opłaty za żłobki. W Warszawie od września rodzice zamiast 200 zł mogą zapłacić nawet 1170 zł. Ale opłaty za żłobki już podnoszą inne miasta - Łódź z 70 do 139 zł, Legnica za 100 do 363 zł. Takie plany są też w Krakowie, ceny mają tam wzrosnąć ze 180 do 300 zł.
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 12:21
      500 dolarów za tysiąc metrów sześciennych - tyle w grudniu, według prognoz szefa Gazpromu Aleksego Millera, będą musieli zapłacić odbiorcy z Europy za rosyjski gaz. Obecnie Polska płaci 320 dolarów. Gigantyczna podwyżka ma uderzyć w Polskę w samym środku zimy.
      Czy to nie aby zagrywka ala Ukraina? głosujcie tak jak my chcemy a my wam damy tańszy gaz ?
      • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 12:52
        To chcesz udowodnic że jak zagłosujemy (fuj) na PiSdowską sektę to gaz Rosjanie podeślą z dopłatą ?
        • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 14:35
          Nie chcę nic udowadniać ,wyrażam swoją opinie i się pytam, czy ja się tak czasem nie mylę ?
          pamiętamy wojny gazowe Gazpromu z Ukrainą co doprowadziło Ukrainę do kapitulacji z dążenia do struktur Europejskich i NATO .Pytanie jest takie czy Rosja nie zaczyna takiej gierki z nami ?
          odsyłam do pełnego artykułu
          www.rmf24.pl/ekonomia/news-gazprom-szykuje-zima-potezna-podwyzke-cen-gazu,nId,336735
          • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 14:42
            A czyj jest ten gaz ?
            A prawa ekonomi Ty znasz ?
            Jest duży popyt ,więc Rosjanie skwapliwie wykorzystują wyższe ceny.
            A jak bardzo Polska pragnie by wzrósł popyt na węgiel, by zastosowac ten sam wariant.?
            • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 14:57
              widzę że nie umiesz czytać ze zrozumieniem ,martwi mnie co innego // Jedynie największym odbiorcom takim jak Niemcy czy Włosi, Gazprom pozwala część gazu kupować po cenach spotowych , czyli bieżących, rynkowych. Polska niczego podobnego od Gazpromu nie uzyskała.///
              • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 15:01
                Rosjanie "wynagradzaja" Polskę za smoleńskie pomówienia.
                A skromnie spytam ,kto w tym bryluje ?
                • pink-alois Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 16:52
                  No kolego, trafiłeś na mocnego przeciwnika, w drugim profilu pisał, że jest informatykiem i specem od polityki ale z tych bzdur co wypisuje jest raczej specem od pisowskiej propagandy.:D
                  • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 17:11
                    Ubolewam na brak odpowiedzi "strefas"-a
                    • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:10
                      tak pogadaj z samym sobą tylko wtedy się dogadasz
                • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:21
                  a skąd się biora te pomówienia?
                  Bo polski rząd nie potrafi zadbać o wyjasnienie milionom ludzi co się stało na lotnisku siewiernyj
                  wierząc w dobre intencje rosji był naiwny jak dziewica
                  tylko że teraz to jest już wrycuhany
                  pozwolił połozyć rurę w bałtyku zbyt wysoko
                  wywalił na żądanie rosji gudzowatego
                  rosja szykuje się na zakup lotosu
                  to efekty polityki na kolanach
                  • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:40
                    Nie pytany głupkiem zwany
                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:44
                      amadeo214 napisał:

> Nie pytany głupkiem zwany

zachowuj się
                      <pierwsze ostrzenie>
                      • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:47
                        JarKacz może cytowac bezkarnie kogo i kiedy chce ,wiec dlaczego zabrania sie innym cytowac co nie co.?
                        • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:52
                          To mój temat i sobie nie życzę ok ?
                    • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 23:11
                      amadeo214 napisał:

> Nie pytany głupkiem zwany
                      wygrałem :)
                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:32
                  Raczej bym się schylał ku temu że to będzie współpraca PO i Rosji (być może za mocno napisane) Wiadomo że jak PIS by wygrał wybory z Jarkiem na czele to spokoju ani dobrych stosunków z Rosją nie będzie ,z kolei PO to łagodny baranek (za łagodny) i nie udolny zresztą tak jak i PIS w stosunkach międzynarodowych ,ale PO jest bardziej na rękę Rosji (być może mają jakieś wspólne sprawy) Przez to wolałbym to trzecie rozwiązanie SLD ,który nie umoczył zada w katastrofie a poniósł straty jak każda partia .
                  • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 20:52
                    > Raczej bym się schylał ku temu że
                    Bercik schyl się ku jakiejś gramatyce ty rozmodlony pisowski informatyku
                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 21:07
                      mlot_na_hanysa napisała:

> > Raczej bym się schylał ku temu że
                      > Bercik schyl się ku jakiejś gramatyce ty rozmodlony pisowski informatyku

wiesz żaden przecinek lub kropka nie zmieni postaci rzeczy że PO spieprzyło kraj i bezczelnie kłamie że wszystko jest dobrze .Nigdzie nie pisałem że jestem informatykiem ,i nie należę do żadnej partii i nie obrażam tak jak żadnego użytkownika .Czytając cie coraz bardziej przekonywuje się żeby nie głosować na peowców ,dostaje wstrętu do tych ludzi bo patrząc na nich widzę ciebie (alois)
                      • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 27.04.11, 22:41
                        www.rmf24.pl/ekonomia/news-pawlak-drozszy-gaz-z-gazpromu-moze-zrewidowac-polityke,nId,337052
                        Pawlak: Droższy gaz z Gazpromu może zrewidować politykę energetyczną UE
                        To jak to jest ? najpierw negocjuje się długość umowy dostaw a potem cenę ?
                        • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy śląskiego informatyka 27.04.11, 23:05
                          Bercik co ma wspólnego gaz z twoim poziomem wypowiedzi.
                          Jak na razie nauczyłeś się składania liter ale nie bardzo kontrolujesz co z tego wychodzi.
                          • strefas Re: Kolejne sukcesy śląskiego informatyka 27.04.11, 23:13
                            A co alois brakuje ci argumentów :)?
                            • wdch_po Re: Kolejne sukcesy śląskiego informatyka 28.04.11, 06:56
                              dokładnie :)
                              a wracając do tematu
                              zaiste nie do uwierzenia jest to ze rosjanie po podpisaniu tak długoterminowej umowy
                              mogą sobie zwiększać cenę i tylko mam nadzieję że są jakieś zapisy w umowie o ile i z czego może wynikać wzrost.
                              Ale ci nasi nieudacznicy....
                              Nawet unia musiała się upomnieć o nich i wpłynęła na to ze umowę mamy na krócej :)
                      • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 06:52
                        czepianie się literówek i przecinkow to opisane juz zachowanie internetowe
                        mówiące o tym że twój rozmówca nie ma żadnych argumetów
                        to tak naprawde objaw jego rozpaczy i niemożności
                        • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 07:58
                          Pokaż Twoje "możności" w sprawie importu gazu z Rosji.
                          • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 11:17
                            Troszkę wyręczę tego wyżej, bo jak widzisz on nie potrafi pisać. On pisze, myśli po prostu i pisowsku:
                            Rosja musi nam sprzedawać gaz tanio, bo to leży w naszym, polskim interesie. Nasz interes jest uber alles! Trzeba importować dwa razy droższy gaz z Norwegii, by się uniezależnić od tańszego ruskiego. Jest wolny rynek i Lotos może kupić tak jak Możejki każdy, z wyjątkiem Ruskich.
                            Gdyby rządził Yaro, to polscy komandosi znależliby w Tupolewie dwie bomby, dwa magnesy i meaconing. Zrobili by sekcje, zburzyli wieżę, złapali hel w tytkę i przesłuchali jak należy Putina, bo parę milionów babć i dziadków z Radyja oraz oraz honor oficerów zabitych w Katyniu, domaga się zamachu i wojny z Rosją, którą na czele z Yarem wygramy i przyłączymy Kamczatkę do Wolski. Gdyby rządził Yaro rura leżałaby głębiej, bo Bałtyk jest nasz.Gdyby taki sam Yaro rządził w Rosji...to parę tysięcy młodych ludzi leżałoby płyciej niż ci oficerowie. Dziadkowie strugali brzozowe krzyże, a babcie wychowywały wnuki po ruskich sołdatach. Nasz Yaro zwyczajowo siedziałby w tym czasie w szpitalu u mamusi pod kołderką, głaskał kota i mruczał: Wina ruska Tuska.
                            Najbliższy, a więc najtańszy gaz jest niestety w Rosji. Wody geotermalne może rozgrzać modlitwa w Radyju. Na gaz łubkowy mało mamy wody. Na gaz głupkowy nie ma lekarstwa. To gorsze od iperytu.
                            • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 20:08
                              A czyj interes jest najważniejszy ? przecież to jasne że nasz Polski chyba że jesteś na gaży Gazpromu to sorry :) .Gówno mnie obchodzi Jarek ,ja mam na myśli czysto biznesową mentalność ,po h..j negocjować długoterminową dostawę jak nie wiadomo ile będzie kosztował ten gaz czy w końcu nie dojdzie do tego że ten z Norwegii będzie tańszy ,a jak już dojdzie do takiej sytuacji to co w tedy ?przełączenie wszystkich nośników na węgiel ? i jakoś o gaz porcie też cicho ,i przestań straszyć dzieci tym yarem :) to że jest chory to wie większość ,A Tusk ostatnio przypomina pana Wiktora Janukowycza .
                              • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 20:23
                                Robinie celnie walisz bo Bercik ocipiał i jedyne co z tego bełkotu można wyczytać to ch..j.
                                Bercik zaczyna tradycyjee jak korpaczek i wdch_po "nie jestem z pisu, yaro mnie nie obchodzi, jestem, obiektywny"
                                Oj Bercik Bercik jak nie jesteś pisiorny skoro:
                                Powtarzasz te same brednie
                                Jesteś agresywny i spamer przy okazji.
                                Mentalność i poziom rozumu trąci 4rp.
                                Słabo wyksztalcony
                                Informatyk pisowski:D
                                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 20:27
                                  mlot_na_hanysa napisała:

> Robinie celnie walisz bo Bercik ocipiał i jedyne co z tego bełkotu można wyczyt
                                  > ać to ch..j.
                                  > Bercik zaczyna tradycyjee jak korpaczek i wdch_po "nie jestem z pisu, yaro mnie
                                  > nie obchodzi, jestem, obiektywny"
                                  > Oj Bercik Bercik jak nie jesteś pisiorny skoro:
                                  > Powtarzasz te same brednie
                                  > Jesteś agresywny i spamer przy okazji.
                                  > Mentalność i poziom rozumu trąci 4rp.
                                  > Słabo wyksztalcony
                                  > Informatyk pisowski:D

Męczy mnie pisanie z osobą psychicznie chorą ,więc alois wybacz nie będę ci odpisywać :)
                              • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 21:01
                                Każda ze stron negocjujących jakąkolwiek umowę, ma na uwadze wyłącznie swój interes. To podstawowe prawo i zasada biznesu. Jako Polak, chciałbym ten ruski gaz za darmo, ale rozumiem, że Gazprom tak nie chce. Jeśli uważasz inaczej nie zajmuj się biznesem, bo Cię oszukają nim mrugniesz.
                                Nie widziałem tej umowy gazowej, ale w warunkach, gdy Ty masz whisky, a ja mam kasę i lubię, mogę sobie wyobrazić taką:
                                1. Stefas zobowiązuje się przez 20 lat dostarczać whisku do Zielonego Lasu w ilości...."x".
                                2. Robin zobowiązuje się kupować u Stefasa w ciągu 20 lat whisky w ilości "x".
                                3. Niedotrzymanie ww. warunków grozi karą umowną w wysokości "y".
                                4. Ceny dostaw ustalają obie strony po każdej pijatyce.
                                5. Nieuzgodnienie ceny drogą wzajemnych negocjacji, powoduje zerwanie umowy bez kar umownych.
                                Taka umowa zapewnia Tobie przez 20 lat zbyt w określonej ilości, mnie dostawę. Możemy więc robić własne bilansy i plany. Ty nie musisz budować rurociągu do Chin, a ja do Norwegii.
                                Jeśli masz więcej niż "x" możesz sprzedawać komu chcesz i za ile on się zgodzi beknąć. Ja mogę też kupić coś dodatkowo na kaca i sprowadzić sobie terminalem morskim, gdy mnie Katar kręci. A psik!
                                Mogę też uruchomić własną bimbrownię na węglu, ale węgiel to zupełnie inny temat.
                                W biznesie obowiązuje jedna zasada: Ja Ciebie nie mogę zmusić byś mi sprzedał swoją furę za moją cenę. Ty mnie, bym ją kupił za wyznaczoną przez Ciebie.
                                Wolę Wiktora od Stefana mimo, że był prawdziwym patriotą i prawdziwym Ukraińcem. Przypomina Ci to coś?
                                • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 21:07
                                  Dla rozumnych jest to jasne.
                                  Nigdy za dużo akcji oświatowych dla oświeconych lampą wiekuistą naftową:D
                                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 21:23
                                  robingut - Dobrze też wiemy że Rosja oprócz cen, chce jeszcze czegoś innego .Bardzo bym chciał żeby Rosja zachowywała się jak kraje UE ,ale tez wiem ze musi sporo czasu minąć ,aby biznes z Rosja był tylko Biznesem i musimy o tym pamiętać ,bo inaczej obudzimy się
                                  "z ręką w nocniku"(wiadomość dla aloisa to ostatnie zdanie to też przenośnia)
                                  • amadeo214 Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 21:29
                                    A niby dlaczego Rosja ma zachowywac sie tak, jak inne kraje UE ?
                                    • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:10
                                      Z tajnych pisowskich analiz wynika, że Rosja chce czegoś więcej.
                                      Bercik pisowski kmiotku, Polscy rolnicy eksportowali do Rosji płody rolne i mięso, rolnictwo u nas kwitło, podpisano umowy i Rosja nic nie chciała, przyszła ekipa Kaczego, reprezentująca twój chory po\ziom myślenia, uroiła sobie, ze Rosję należy izolować kordonem sanitarnym, Rosja dowaliła cła zaporowe i rolnictwo u nas padło na kolana, liczb nie pisze bo to dla ciebie czarna magia
                                      • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:23
                                        mlot_na_hanysa napisała:

> Z tajnych pisowskich analiz wynika, że Rosja chce czegoś więcej.
                                        > Bercik pisowski kmiotku, Polscy rolnicy eksportowali do Rosji płody rolne i mię
                                        > so, rolnictwo u nas kwitło, podpisano umowy i Rosja nic nie chciała, przyszła e
                                        > kipa Kaczego, reprezentująca twój chory po\ziom myślenia, uroiła sobie, ze Rosj
                                        > ę należy izolować kordonem sanitarnym, Rosja dowaliła cła zaporowe i rolnictwo
                                        > u nas padło na kolana, liczb nie pisze bo to dla ciebie czarna magia

TAK ...ZA CZASÓW SLD.. i nie przypisuj czyiś sukcesów PO
                                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:19
                                      Bo Rosja nie podpisuje umów biznesowych tylko polityczne kontrakty które muszą współgrać z jej punktem widzenia tz. Jeśli wygra PIS to podniesie ceny gazu ,PO ...nie było sprawy itp.
                                      Ale widzę że Pawlak też nie jest z tego zadowolony bo ostatnio mówił że ceny węgla nie wzrosły tak bardzo i może powrócić do łask :)
                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:32
                                    Piszesz "dobrze wiemy", ale ja się przyznam, że nie wiem. Czego oni od nas chcą. Co ich kręci - gaz, ropa, złoto mamy? Uran, fabryka mercedesów, diamenty, pole mchu ? Co my tu mamy, czego oni nie mają?
                                    A czego chcą Amerykanie za te korwetę z demobilu? Baterię PATRIOTÓW bez rakiet? Czego oni chcą?
                                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:37
                                      A może głosów w UE ? może większego uzależnienia ,a tak z ciekawości czego oni chcieli w latach komunizmu ?
                                      • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 29.04.11, 00:07
                                        Oni mają w Unii wystarczające atuty, więc nie potrzebują głosu. Jedyne na czym im zależy to, by jakiś mądry inaczej Yaro czy Antek nie powiedzieli - Niet. Nas chcą bardziej uzależnić od siebie? Po to wycofali swoich sołdatów? Nikt i nic by ich do tego nie zmusiło, gdyby w tym nie mieli biznesu.
                                        Czego chcieli w epoce komunizmu? Chcieli mieć Wuja Sama jak najdalej od swej granicy. Tego samego chcieli od Turcji za Kennedyego, a nawet w Afganistanie. Chyba nie myślisz, że tam pastuszkom chcieli owce i kozy doić. Pamiętaj też o tej Jałcie. Tam było trzech układających się przyjaciół. Nie tylko Józek. Nauczeni doświadczeniem I wojny, nie chcieli nakładać na Niemcy kontrybucji. Podzielili więc, co mogli i wzięli co się dało.
                                        Nie wyszliśmy na tym całkiem jak jagniątko przy wilkach. Straciliśmy 1/3 obszaru, ale przy tym ok. 8 mln Ukraińców, ze 2 Białorusinów, by już o innych nie wspominać. Śnią Ci się łuny w Bieszczadach? Pokojowa koegzystencja na Wołyniu? Marzyciel z Ciebie. Szczecin, Kołobrzeg, Ustka, Elbląg, Wrocław, Opole no i Gdańsk, a nawet Malbork.Byłeś tam kiedy?To była rekompensata plus Nysa Łuzycka, bo miało się skończyć gdzie indziej. Bliżej.
                                        Nic Kolego do Ciebie nie mam, ale widzę, że troszkę wiedzy Ci brakuje. To nie jest dziwne i niczym złym. Ja też się z nią nie urodziłem. Nabyłem, bo można ją zdobyć. Najważniejsze jest tylko nie patrzeć jednym okiem. Na to nam Bozia dała dwa i kraj niestety w przeciągu. Wiesz chyba, że taka Alaska 5 razy większa? Za to Teksas tylko 4, ale gdyby tam po domach pozbierać te ichnie gewery to, pewnie byłoby ich więcej, niż ma nasza armia.
                                        Chrobry zajął Prage i Kijów. Batory Moskwę, ale to było dawno.
                                        • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 29.04.11, 22:48
                                          Wiesz to nie znaczy że zawsze muszą słyszeć tak :).Też nie mam nic do ciebie ,i owszem mało znam ludzi którzy wiedzą wszystko :) .Jednym słowem stawiasz tezę ze jesteśmy małym krajem którym można manipulować bo nie ma w nim nic interesującego ?
                                          Moim zdaniem trzeba wyciągać wnioski z historii ,ale też trzeba mieć wizje przyszłości np.Izrael jak sobie daje radę wśród wrogich i o wiele większych państw,wydaje mi się że naszym narodowym celem powinno być dążenie do samowystarczalności ,a wszystkie sprawy w okół naszego kraju rozpatrywane w kategorii // czy to się nam opłaca ? //
                                          • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 00:15
                                            Jesteśmy małym, ciągle słabo rozwiniętym krajem. To nie teza, to fakt. Poza tym, ze wszystkim się zgadzam, uważam tylko, że trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć silniejszemu - NIE. Goliat też miewa słabe punkty. W nie trzeba uderzyć, a nie walić cały czas na oślep.
                                            O wizji też pisałem. Nie dostrzegam by ją ktoś miał. Ani na kraj, ani nawet na to miasto.
                                            Z Izraelem się oczywiście nie możemy równać, ale nie myśl, że oni sami daliby sobie radę. Są jako państwo uzależnieni gorzej od nas. Od lat też łamią prawo międzynarodowe, co innym by nie przeszło.
                                            Autarkia dziś się już nie sprawdzi. Prześledź historię RPA. Bogate państwo to było, choć wiadomo jak złożone etnicznie. Tam mieli własne lekarstwo, ale musieli skapitulować bo możni tego świata tak sobie zażyczyli. Komu dziś przeszkadzała Libia? Kadafi od lat cicho siedzi i nic o nim nie słychać, a tu - bum! O Libijczyków chodzi? Bez żartów.To taka pokazówka i próbka możliwości. Może przekąska przed Chavezem. A Rosja nawet Rady Bezpieczeństwa zwoływać nie chce. Kiedyś to by był sztych do politycznej bijatyki.
                                            Co nam się opłaci? Nie opłaciło się fikać w sprawie rurociągu, bo nas bokiem obeszli. Rosja kupiła by od nas ( na wymianę) jakieś Arki Noego, bo im gazowce i zbiornikowce nie są potrzebne, ale my - nie, bo - oficerowi. Stocznie - fiut!. Swinie by też kupili, ale...my im kordon sanitarny, więc jak miały przejść przez kordon. Nam by sie opłaciło cicho siedzieć, a kiedy przyszedłby czas, że trzeba głosować - Przyjąć Rosje do EU, bo ona chce - należy powedzieć - tak, ALE...
                                            Ugnij się, aby zwyciężyć. To dobra zasada nie tylko w judo.
                                            Tak sobie myślę. Czy mam rację - do końca nie wiem, ale i Ty nie wiesz czy nie mam wcale:)
                                            • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:00
                                              WikiLeaks: Putin groził Bułgarii wstrzymaniem dostaw gazu

Rosyjski premier Władimir Putin w 2009 r. miał grozić Bułgarii wstrzymaniem dostaw gazu ziemnego. Według portalu WikiLeaks, powiedział, że "gdyby nie doszło do postępu w realizacji rosyjskich projektów energetycznych, Bułgaria ryzykuje, że zimą cierpieć będzie z powodu chłodu".
                                              Czy o takie ci chodzi uginanie ?
                                              To przykład "ich" na Bułgarii ,ale może być w przyszłości Polski przykład np. Albo nasze firmy budują u was elektrownię atomową albo jutro nie macie gazu.
                                              Jak można takiego interesanta traktować normalnie ?
                                              • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:12
                                                A czytałeś chociaż co pisał powyżej czy tylko był ci potrzebny po to aby zamieścić kolejne bzdury.
                                                Dlaczego to jest tak, że jak ułomny to zwolennik pisu na 1000 %.?
                                              • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:15
                                                nie trać czasu na niego
                                                on dale nie wie że młodzi nie są w stanie się skupić na te jego wielozdaniowe bzdety
                                                nie przejmuj się nikt go nie czyta
                                                jak przychodzi do faktów to mieknie
                                                jak każdy leming
                                                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:24
                                                  Na "młotka" dawno nalałem :) więc spoko czym więcej pisze tym bardziej się pogrążą :)
                                              • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:37
                                                Jeśli się zdecydujesz czy "groził", czy "miał", możemy pogadać. Widzisz tam cudzysłów? A widzisz w nim coś o zakręcaniu gazu? Trochę mi to przypomina aferę z pewnym wioskowym mądralą, któremu kazano napisać "od powietrza, głodu, ognia i wojny". No to napisał: "Ot, pół wieprza, głowa, ogon i nogi".
                                                Ja CHYBA też GDZIEŚ słyszałem, że PODOBNO WEDŁUG portalu Wilkiwlas Goździkowa JAKOBY MIAŁA powiedzieć, że MOŻE opowiedzieć każdą bajkę, która się PRAWDOPODOBNIE spodoba. Ja się jednak trzymam tej, w której wilk zjadł babcię, a nie ona wilka.
                                                'Strach musi być uroczy,
                                                Bo strach ma wielkie oczy".
                                                • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:44
                                                  Jeśli jest tak jak pisze ten wioskowy mądrala powyżej i nie potrafisz się skupić na więcej niż trzech zdaniach, to nie czytaj wcale.
                                                  • wdch_po Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 21:53
                                                    prawda boli
                                                    czas to pieniądz, więc szkoda czasu na (robin)gluty
                                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 22:19
                                                    Tylko w PISie
                                                    Zarobisz 300 na jednym podpisie!
                                                    Tam patrioci. Kochani!
                                                    Lubicie oszustów i drani?
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 22:57
                                                    robingut napisał:

> Tylko w PISie
                                                    > Zarobisz 300 na jednym podpisie!
                                                    > Tam patrioci. Kochani!
                                                    > Lubicie oszustów i drani?
                                                    Chciałem zauważyć że w każdej partii znajdują się ludzie niekompetentni ,tylko jedni zwalają na drugich że tamci "bardziej "
                                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 23:36
                                                    Co do tych kompetencji to całkowicie się z Tobą zgadzam, tyle że ja akurat miałem na myśli tych wysokomoralnych patriotów, którzy najzwyczajniej w świecie wyłudzili na bezczelnego 300 stówki. Niekompetencja, a oszustwo to różnica. A już wielka, gdy kto ma patriotyczne geny i z honorem się obnosi jak dziad z torbą.
                                                    Gdyby oni dźwignęli i zapakowali do tej torby milion, no... to bym może przymknął oko, bo rozumiem, że dla takich - i jak ten poczciwiec wyżej - liczy się tylko czas, czyli mamona. Tymczasem oni z braku czasu, a nie pieniędzy, nie byli gdzie być mieli, listę obecności podpisali i 300 złotych jak swoje zgarnęli. Z jednej strony mało, a z drugiej, połowa zasiłku dla bezrobotnego. Może właśnie dlatego ktoś go nie dostał.
                                                    Pisali niedawno, że pewien Prezio wydał na biura poselskie 111 tys. Ja uważam, że zrobił to prawie i sprawiedliwie, czyli zgodnie z prawem, więc mnie to nie rusza. A czy on też przytulił te 300 zeta- nie wiem. Może Ty wiesz?
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 30.04.11, 23:59
                                                    Powtarzam jeszcze raz ..ani PO ani PIS nie są święci ,ani żadna inna partia .
                                                    Uczciwość w polityce to temat bez dna taki sam jak "bycie dobrym informatykiem" /
                                                    Walczenie na slogany kto kradnie ,to tak naprawdę walka z wiatrakami ,bo każdy z zawodników znajdzie kontrargument a prawdziwe "sprawy" zostaną pominięte .
                                                    Ośmieszanie przeciwnika nie decyduje o tym że ma się większą wiedzę lub plan gospodarczy ,bo dla mnie to jest najważniejsze robię sobie takie porównania działania SLD a PO które rządziły w naprawdę kiepskich latach kryzysu ,nie wspomnę o PISie bo tak na prawdę to nie rządzili (byli tylko 2 lata) ale niestety niektóre postulaty pis mają sens ,niektóre są całkowicie absurdalne .
                                                    Jeśli nie nauczymy się ze sobą rozmawiać to nigdy w tym kraju nie będzie normalnie zawsze ktoś będzie nami manipulował ....
                                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 01:49
                                                    Nie jestem dobrym informatykiem. Kiedy czegoś nie wiem, dzwonię i pytam Billa:)
                                                    Od roku słyszę tylko o zamachu, a nic lub niewiele o jakichś programach. Nie można ośmieszyć kogoś kto jest kompetentny. Politycy najczęściej ośmieszają się sami i nie myślę tu o tym zabawnym lapsusie "z nikt nam nie wmówi". Sam Yaro się z tego śmiał i wszyscy wspominaliby to tylko jako anegdotę, gdyby nie .... sam wiesz jak było i ciągle jest. Magnesy, bomby, kałuże... kilku prezydentów w jednym samolocie nad Gruzją.
                                                    Widziałeś jak Giertych ośmieszył Kurskiego? Nie mógłby tego zrobić, gdyby mu się Kurski sam nie wystawił.
                                                    Daj jakiś przykład słusznego postulatu PIS, a ja napiszę co o nim myślę, bez ośmieszania kogokolwiek. Poza tym, może to akurat i mi pasuje.
                                                    Weź jednak pod uwagę to, że nikt nie kupi Twego najlepszego nawet pomysłu na dobrobyt, jeśli mu go będziesz sprzedawał w łachmanach.
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 12:48
                                                    Nie do ciebie biłem z tym informatykiem tylko to takie porównanie ,co do dobrych postulatów pis to ci powiem że za bardzo nie zagłębiałem się w ich program , ale...to że Polska nie może prowadzić polityki na kolanach to fakt (nie chodzi też o podskakiwanie )
                                                    Po za tym głównym programem PO i PIS to przeciwstawne -jeśli PO napisze że coś jest białe to PIS zaraz musi napisać że to jest czarne - Nigdy nikt z tych partii nie napisał że ten punkt tamtej partii jest godny przeanalizowania .
                                                    Sprzedawanie programu może (wg.mnie )odbywać się i po nago (najlepiej jakby to była kobieta w wieku 25 lat) napisanie programu składa się z ciągu etapów które można przeanalizować i wyciągnąć wnioski ,ten który napisze dobry program a jest w łachmanach to za niedługo przebierze się we Frak
                                                  • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 13:11
                                                    Bercik co się tak rozpisujesz????? he?
                                                    Bercik zadałem ci pytanie.
                                                    Czy uważasz że po zasraniu wszelkich tematów przy pomocy 5 ników, sparaliżowaniu wszelkich dyskusji, niebywałym chamstwie, możesz swobodnie sobie teraz pisać?
                                                    Czy mógł byś odpowiedzieć?
                                                    Czy nie uważasz, że jako spamerskiemu ścierwu należy robić to samo?
                                                  • mlot_na_hanysa Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 13:27
                                                    WIDZĘ BERCIK, ŻE CÓŚ ZAKUMAĆ NIE POTRAFISZ, WIEM ŻE HANYSOWI TRZEBA 3 RAZY, PO WOLI I DOKŁADNIE.
                                                    NA POCZĄTEK SPRAWDŹ CO WYRABIAŁEŚ W TEMATACH
                                                    Chodzi o to abyś miał dokładną świadomość za co będziesz pędzony do końca twej bytności na forum:D:D:D:D

goo.gl/t23RR
                                                    goo.gl/RNQab
                                                    goo.gl/hBuu0
                                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 14:36
                                                    Ja też żartowałem z tym Billem. Ale go bardzo szanuję, bo to łebski chłopak. Wmówił milionom ludzi na świecie, że jego samochód Windows jest najlepszy. Przykręca wciąż do niego kolejne kółka, a ludzie muszą potem zmieniać nawet pokrowce na zagłówki, bo stare nie pasują. W dodatku nigdy przy zakupie nowego, nie zwraca kasy za starego rzęcha.
                                                    Tak ze 30 lat po wojnie Polska stała na baczność z bronią u nogi przez tę Odrę i Nysę Łużycką. Później broń odłożono, ale na spocznij było tylko za zgodą dowódcy z Kremla. Na kolanach to żyjemy od 20 lat. Wciąż ubiegamy się jak nie o umorzenie długów, to o umożliwienie nam zaciągnięcia świeżych. Wycinamy stare drzewa, a nie sadzimy nowych. Co najwyżej krzaki i to są często tylko firmy krzaki. Sprzedajemy konie i wozy. Zdzieramy podatki i składki od każdej owieczki, ale nie od pasterzy, by o zagranicznych właścicielach paśników nie wspominać.Bezrobocie ograniczamy eksportem rodaków. Stajemy się powoli nowym "ludem wybranym" podbijającym pola truskawek czy szparagów. Poza wyjątkami typu: lekarz, informatyk najlepiej sprawdzamy się w odpowiedzialnych robotach typu - zmywak, gdzie magistrowie nie są wyjątkami. Żadna praca nie hańbi, ale jest hańbą dla polityków, że nie potrafią od lat temu zaradzić. O takich programach myślę, a nie o szczerzeniu zębów i napinaniu wątłych, partyjnych muskułów.
                                                    Ładna, 25 letnia kobieta nago i na kolanach - to interesujące, ale Ty mówisz o reklamie, a ja pisałem o antyreklamie, którą uprawiają niektórzy politycy. Nikt nie kupi najlepszego programu "Zdrowie dla dzieci", gdy przedstawia go stary gruźlik.Takiego programu zresztą nie ma.
                                                    Świętujesz dziś beatyfikację? 500 tys rodaków świętuje w Rzymie. Jeśli każdy z nich wyda tam tylko 20 zł na pizzę, to 10 mln nie dostana rodacy w kraju. Nie dostanie ten od pizzy, nie będzie miał potem, szewc itd. Tak to działa. Może to nad tym łzy ronił prezydent w Rzymie, choć wątpię.
                                                    Tak nawiasem, to mamy około setki polskich świętych i błogosławionych. Mimo tego był np. 1 i 17 września 1939, Jałta i ta haniebna PRL . Ciekawe, co w niej zbierał nasz kolega Kielonek i na ile ocenia ówczesną konkurencję w wyścigu po flaszki, złom itp surowce wtórne?
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 01.05.11, 22:01
                                                    To są fakty nie niezaprzeczalne ,tylko jak znaleźć lekarstwo na to ?
                                                    -Ci powiem tak do puki Tusk nie dał ciała po katastrofie to byłem za PO ,ale jest tam wiele nie jasności które może rozwiązać tylko ktoś trzeci żeby było obiektywnie , tak jak w policji żaden policjant nie może dostać śledztwa w które jest bezpośrednio zaangażowany (emocjonalnie lub fizycznie).
                                                  • robingut Re: Kolejne sukcesy PO 02.05.11, 00:00
                                                    Mnie pytasz? Ja nie jestem politykiem. Mnie nie wybierałeś i nie będziesz. Od polityków ŻĄDAJ by Ci to lekarstwo przedstawili. U mnie PO sobie nagrabiła przez całe 4 lata, a właściwie już wcześniej. POPIS.
                                                    Po katastrofie Tusk nie miał pola do manewru bo to pole nie leży w Polsce. Tak jak i wulkan na Islandii. 100% obiektywni to dla mnie byliby chyba tylko Łowcy Głów z Nowej Gwinei. Ale oni mogliby pomyśleć, że ich zaproszono na obiad. A Ty kogo proponujesz obiektywnego do bólu? Ciągle uważam, że jeśli ruscy mieliby zrobić zamach, to byłby to najgłupszy z możliwych projektów, bo uzależniony w 99,9% od nieprzewidywalnych działań innych osób i na własnym terenie, gdy mogli to zrobić u sąsiada, którego też nie kochamy, a on za to nas.
                                                    I wystarczyło tam np. rozbić tego IŁa z 50 tonami paliwa 10 min później, też oczywiście we mgle i nie byłoby co zbierać. Ale każdy wierzy w co chce.
                                                    Do policjantów nic nie mam. Nigdy nie krzyczałem Gestapo, by potem wołać Policja Ratunku! Mandaty płacę, bo nigdy nie dostałem za darmo. Logik jestem i życiowy. Stąd wiem, że w sprawach policjantów sprawy prowadzą inni policjanci, bo oni się na tym znają, a nie kapelan, choć on tez może przecież " słuchać". W sprawie lekarzy ekspertami są lekarze.
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 03.05.11, 20:21
                                                    Zamach to za ostre słowo ,ale pomoc przy lądowaniu żadna z ich strony ,za co też obwiniam polską stronę że pomimo tego że to był prezydent pisowski to i tak był wybrany przez jakąś większość i trzeba było mu zapewnić 100% bezpieczeństwa ale woleli zostawić sprawy samym sobie. Ta wyprawa miała się nazywać "osierocony lot" ,tysiące samolotów startuje i ląduje pech dotkną akurat ten dla nas najważniejszy ,pomimo tego że też nie przepadałem za śp .L.K uważam że polski rząd nie wykazał optymalnej chęci zabezpieczenia tego lotu .
    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 28.04.11, 22:58
      mlot_na_hanysa napisała:

> Bercik tak z ciekawości zapytam, jesteś bardziej politykiem czy informatykiem?
      > Do szkoły miałeś pod górkę, równo było czy z górki?
      > Ile zarabiasz na grubie?
      > Ile ci płacą za wypisywanie tych mądrości?

Gdyby nawet było tak jak piszesz to każdy ma prawo do przedstawienia swojej opinii.
      Przez internet możesz udawać wybitnego geniusza :) ...tylko w internecie :) bo w realu to tylko tabletki i.... seanse z psychiatrom.
      • mlot_na_hanysa ℬ℮ℛℂik 28.04.11, 23:47
        Kto pisał że jest śląskim informatykiem i politykiem?
        Chciałeś Bercik aby myśleli, że też jesteś panisko?
        • strefas Re: ℬ℮ℛℂik 29.04.11, 00:10
          mlot_na_hanysa napisała:

> Kto pisał że jest śląskim informatykiem i politykiem?
          > Chciałeś Bercik aby myśleli, że też jesteś panisko?
          Nie PO PISkuj :)
          • bulczanka Re: ℬ℮ℛℂik 01.05.11, 15:06
            I nie POPiS-uj się:)
            • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:02
              kolejna fuszera wychodzi :)
              www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-dokumentacja-medyczna-zbigniewa-wassermanna-zostala,nId,338118
              • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:10
                Mieszanie szczątek było nieuniknione. Głowę dam że w trumnie na Wawelu jest kąsek Gosiewskiego i Karpiniuka. To nieuniknione przy takich katastrofach. Pamiętaj że niektóre ciała były powbijane w inne. Ruscy musieli rozdzielać DNA. Czy zrobili to dobrze? Nie wiadomo.
                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:13
                  tu chodzi o DOKUMENTY jeśli czegoś nie wiadomo to to się pisze a nie zmyśla , rozumiesz ?
                  • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:15
                    Takie rzeczy jak ze Zbyszkiem jeszcze długo będą wychodzić.
                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:24
                      Moim zdaniem to jest wielka kpina ,albo Rosja zakpiła z Polski albo rząd zakpił z Polaków ,rozumiem ze to było "mielone" ,ale po co kłamać ? wystarczyło napisać nie zidentyfikowano ,nie była możliwa identyfikacja lub dogłębna analiza do skutku poszli na skróty wymyślili "byle co" i napisali .Pytanie jest takie co jeszcze zrobili na skróty ?
                      • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 04.05.11, 21:51
                        Ciekaw jestem raportu Millera. Znając życie wszystko zwalimy na Rosję co doprowadzi do jeszcze większego piekiełka w polityce i społeczeństwie. No bo przecież o przyczynach katastrofy nadal nie będziemy wiedzieć NIC. Nie pozostanie nic innego jak tylko powiedzenie sobie że prawda leży gdzieś między Millerem a panią Anodina:P
                        • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 06.05.11, 22:38
                          kolejny sukces :(
                          www.rmf24.pl/fakty/polska/news-drogowa-figa-z-makiem-ministra-rostowskiego,nId,338669
                          • pink-alois Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:07
                            i kolejny sukces myśli informatyka
                            www.locodesign.com.pl/images/ranking.jpg
                            Coś pisałeś Bercik o badziewiu?
                            Bo nie mogę sobie przypomnieć :D:D:D
                            • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:10
                              Wklej to wszędzie. Masz czas:D
                            • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:33
                              Tak pisałem że to badziewie i dalej tak uważam ,ale to nie temat o twoim notatniku wiec pisz na temat :)
                              • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:36
                                Nareszcie jesteś. Alois czekał na ciebie cały dzień. Zaraz cię wycałuje. Wystaw więc tyłek:D
                              • pink-alois Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:45
                                Bercik notatnik to był tylko temat dla sprawdzenia wiedzy informatyków i potakiwaczy :D:D:D
                                nie mam problemu z instalacją czegokolwiek:D:D:D:D
                                • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:50
                                  Nie zupełnie. Mózgu ci dobrze nie zainstalowali. Tak to jest jak rodzice inwestuje jedynie w freeware:D
                                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:51
                                  pink-alois napisał:

> Bercik notatnik to był tylko temat dla sprawdzenia wiedzy informatyków i potaki
                                  > waczy :D:D:D
                                  > nie mam problemu z instalacją czegokolwiek:D:D:D:D
                                  Bolek- jak chcesz testu to proszę zainstaluj ...tak zwany" szablon" jak to określiłeś Joomla
                                  joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=5881
                                  • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 20:55
                                    A może to wersja trial?
                                    Nie wykupienie licencji sprawia że soft zawiera tylko podstawowe funkcje:D
                                    • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 21:23
                                      alois co z tą jommlą ?
                                      • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 21:24
                                        strefas napisał:

> alois co z tą jommlą ?
                                        Joomalą
                                        • bulczanka Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 21:35
                                          Nie rozpraszaj go. Wieczór jest. Niech se ulży przy pulpicie z gołym chopem:D
                                          Oby potem umył ręce:D
                                          • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 21:58
                                            Ciężki przypadek ten alois:(
                                            • pink-alois Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 22:06
                                              Bercik niesamowity awans pokoleniowy, twoja cUra skończy jakąś szkolę.
                                              Jedyna w rodzinie?
                                              • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 22:08
                                                Przestań mielić mordą i instaluj Joomla kretynie
                                                • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 22:12
                                                  dodam tylko że powolne dzieci robią to w 15 minut :)
                                                  • strefas Re: Kolejne sukcesy PO 07.05.11, 22:21
                                                    Jak znam życie jak pójdę spać to zaczniesz mielić mordą nie na temat zrobisz ze dwa nowe konta które zaczną się kretyńsko zachowywać ,coś ala "patriota 1939" mimo wszystko dobranoc wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka