Gość: eryk IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.10, 20:51 Pomocy czy ktos wie gdzie moge znalesc internetowy adres ksiazki telefoniczne ktora dziala ?po prostu wpisuje nazwisko ime i miasto i pokazuje nr.tel. z gory wielkie dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: teleinfo Re: informacja telefoniczna IP: *.c201.msk.pl 27.11.10, 09:49 W zakresie osób fizycznych są to odpłatne usługi TP SA więc nie sądzę aby taki spis znajdował się "legalnie" w internecie. Jesli chodzi o innych operatorów to nie słyszałem aby ktokolwiek legalnie poza prokuraturą uzyskał informację o abonentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: informacja telefoniczna IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.10, 13:33 W europie zach.jest to normalne jak ktos nie ma numeru zastrzezonego to jest w ksiazce oraz w internecie np.jak szukasz kogos w niemczech napisz www.telefonbuch.de i masz telefon.Naprawde nie rozumiem o co komus chodzi co to za tajemnica. Jak za komuny albo jeszcze gorzej pozdr.E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: informacja telefoniczna IP: 89.79.118.* 27.11.10, 14:09 Zdecydowanie jeszcze gorzej, a wszystko tłumaczy się chorym przepisem o ochronie danych osobowych. Informacja TP nie poda numeru, póki Ty nie znasz pełnego adresu osoby, z którą chcesz się skontaktować, nie wystarczy miejscowość i ulica - przerabiałam, kiedy o chorobie matki chciałam zawiadomić jej syna. Chory kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teleinfo Re: informacja telefoniczna IP: *.c201.msk.pl 27.11.10, 18:01 eryk napisał(a): Jak za komuny albo jeszcze gorzej Oczywiście nie ma to jak użyć dyżurnej komuny zamiast kija. Tak tworzy mity o komunie m.in. IPN. Tak się składa, że niektórzy ludzie mają jeszcze książki telefoniczne z okresu komuny. W tych książkach w I-części były firmy a II-części alfabetyczny spis abonentów prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: informacja telefoniczna IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.10, 14:23 Przepraszam ale Polska jest naprawde chorym krajem,nie mowiac o tym durnym numerze telefonu ktory jest mi naprawde bardzo potrzebny ,caly swiat smial sie z tego drewnianego krzyza o ktory w polsce prawie nie wybuchla wojna PLAKAC SIE CHCE. Odpowiedz Link Zgłoś