Gość: dapi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 20:04 poszukuję skutecznej metody walki z alergią na nikiel? Czy ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filozosia Re: alergia na nikiel 15.04.04, 20:42 Witaj:) Niestety alergia/każda/ jest niezwykle ciężka do leczenia. Najprostszą zasadą jest zrezygnowanie z pokarmu/przedmiotu, który uczula. W przypadku niklu, sprawa jest dość prosta. Musisz wyeliminować z użycia przedmioty z niklu. MOżesz zastosować kurację sterydalną ale musisz pamiętac, że nie jest to obojętne dla organizmu. Następuje uzależnienie od sterydu. I musisz go brać ciągle więcej. Zmiany a właściwie spustoszenie jakie powoduje steryd, są widoczne i mało przyjemne. Są to: - przyrost masy ciała - rozrost mięśni - kruche naczynia krwionośne /pękają naczynka/ - skóra na dłoniach przypomina pergamin - obrzęk twarzy - uszkodzenie wątroby mogę Ci jeszcze długo wyliczać. Nie pozostaje Ci nic innego, jak wyeliminować alergen/ w Twoim przypadku nikiel / Nie wiem w jakim jesteś wieku, a to dość ważne. W okresie dojrzewania częsć alergii ustępuje. Jeśli coś jeszcze chcasz wiedzieć, to chętnie odpowiem, Sama jestem alergikiem, leczę się od 15 lat. Trochę jestem w gorszej sytuacji niż Ty, bo jestem uczulona na wiele produktów, zwierząt i metali. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
flodorus Re: alergia na nikiel 15.04.04, 21:25 nie jest taka prosta moja dziewczynko. niekiel znajduja sie w monetach. no chyba, ze poslugujesz sie falszywkami. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: alergia na nikiel 16.04.04, 13:27 flodorus napisał: > nie jest taka prosta moja dziewczynko. > niekiel znajduja sie w monetach. no chyba, ze poslugujesz sie falszywkami. Nic nie jest proste chłopczyku! Alegreny należy eliminować w stopniu na to pozwalającym. Fałszywki to chyba bywają papierowe a tam chyba niklu nie ma:) Ponieważ bardzo mi się nie podoba Twój nick, dziękuję za dalszą wymianę poglądów! Odpowiedz Link Zgłoś