Dodaj do ulubionych

Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ!

IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 17:09
SUP prowokuje!!!!! panie Zagozda idą złe wieści z całego świata dla katolików sam nim jestem i jestem przekonany że waszych bredni ciemnu lud już nie kupi , mam skromną nadzieję że to co się wydarzyło w Egipcie jeszcze nam nie grozi?
Obserwuj wątek
    • wujekzielarz Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 17:18
      Nie ma się co przejmować - to tylko kolejni nawiedzeni lefebryści...
      • www.psychu.eu łatwiej zdelegalizować Katolickich tradycjonalistó 03.01.11, 18:32
        To czy autonomia jest niszczeniem państwa, trudno wyrokować, dlatego o wiele łatwiej zdelegalizować stowarzyszenia oparte na religiach, jako nawołujące do przemocy. Przykłady nawoływania do przemocy w biblii można znaleźć tu: www.evilbible.com/Murder.htm Jak zdelegalizować religie na niej oparte: www.psychu.eu/2010/09/zdelegalizowanie-kosciola/
        Sam sprawy nie zacznę, nim nie zbiorę wystarczającej ilości pieniędzy na prawników, żeby jednak sprawę wygrać ;]
        • Gość: Whatever kajdankami ich IP: 77.236.26.* 03.01.11, 22:41
          to że zbrodnicza organizacja przestępcza o strukturze mafijnej występująca pod pseudonimem "kościół katolicki" powinna zostać zdelegalizowana to jest oczywista oczywistość.

Natomiast temat dotyczy autonomii Śląska. Tym którzy proponują delegalizację ruchu proponuję może pójść krok dalej i przykuwać osoby domagające się secesji Śląska kajdankami do kaloryferów. Żeby czasem nie uciekli z tego PeeReL-u bis. O zabraniu na wszelki wypadek paszportu nie wspominając.
          • z2006 Re: kajdankami ich 05.01.11, 08:09
            Nie dziwi mnie, że tak wielu "autonomistów" nie lubi (oględnie mówiąc) Kościoła katolickiego - reprezentowana przez nich nienawiści i pogarda nijak nie pasuja do nauczania jego Zalozyciela...
            • Gość: K8 Re: kajdankami ich IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 22:24
              z2006 napisał:

> Nie dziwi mnie, że tak wielu "autonomistów" nie lubi (oględnie mówiąc) Kościoła
              > katolickiego - reprezentowana przez nich nienawiści i pogarda nijak nie pasuja
              > do nauczania jego Zalozyciela...
              Czegoś nie rozumiem. Sugerujesz że kościół katolicki ma cokolwiek wspólnego z nauczaniem jego Założyciela? Jeśli za Założyciela rozumiesz Jezusa.
              • z2006 Re: kajdankami ich 06.01.11, 10:01
                Gość portalu: K8 napisał(a):

> Czegoś nie rozumiem. Sugerujesz że kościół katolicki ma cokolwiek wspólnego z n
                > auczaniem jego Założyciela?

A z jakiego innego powodu Kościól tak zdecydowanie przeciwstawia się np. rozwodom albo protestanckiemu rozumieniu Eucharystii?

> Jeśli za Założyciela rozumiesz Jezusa.

Oczywiście. :-)

"Kościół katolicki przez samego Boga został założony."

"Zgodnie z tradycją Kościoła katolickiego jego początki sięgają I wieku i działalności Jezusa Chrystusa, żydowskiego nauczyciela religijnego uważanego przez wyznawców za mesjasza i Syna Boga[1]. Po śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa w 33 r. n.e. jego naukę głosiło dwunastu najbliższych uczniów, zwanych apostołami, wokół których gromadziła się coraz liczniejsza grupa wiernych, początkowo prawie wyłącznie narodowości żydowskiej. Ten pierwotny Kościół, który traktowany był jako stronnictwo religijno-polityczne, nie był jednolity i składał się z wielu grup (Kościołów lokalnych), tzw. gmin chrześcijańskich. Na czele pierwszej z nich, założonej w Jerozolimie ok. 33 r. n.e. stał początkowo Piotr Apostoł a następnie Jakub Sprawiedliwy. Ważną rolę odgrywali także synowie Zebedeusza, Jakub Większy Apostoł i Jan Ewangelista."

pl.wikipedia.org/wiki/Kościół_katolicki
                "Natomiast wypowiedź Paula de Lagarde idzie tak daleko, że albo nie zrozumiałem jej sensu, albo ten protestancki teolog był kryptokatolikiem: "Nowy Testament jako taki jest dziełem Kościoła katolickiego. Poddajemy się temu Kościołowi, jeśli przyjmujemy jego dzieło. Będzie czymś jedynie słusznym, jeśli uznamy jego autorytet również w innych sprawach"."

mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_10.htm
                • Gość: K8 Re: kajdankami ich IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 19:36
                  z2006 napisał:

> Gość portalu: K8 napisał(a):
                  >
                  > > Czegoś nie rozumiem. Sugerujesz że kościół katolicki ma cokolwiek wspólne
                  > go z n
                  > > auczaniem jego Założyciela?
                  >
                  > A z jakiego innego powodu Kościól tak zdecydowanie przeciwstawia się np. rozwod
                  > om albo protestanckiemu rozumieniu Eucharystii?
                  Chyba żartujesz pisząc tu o rozwodach czy eucharystii.
                  A słowa Założyciela "darmo wzięliście, darmo dawajcie"? A co z "kochaj bliźniego swego jak siebie samego" w kontekście stosów, krucjat, czy innych podłości jak ukrywanie pedofilów i zatruwanie życia ofiarom, zmuszanie ofiar gwałtów do rodzenia? A co z "Oddajcie co cesarskie cesarzowi, a co boskie
                  • z2006 Re: kajdankami ich 07.01.11, 14:41
                    Gość portalu: K8 napisał(a):

> Chyba żartujesz pisząc tu o rozwodach czy eucharystii.

Bynajmniej:

www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/szukajacym_drogi/rozwod.html
                    mateusz.pl/ksiazki/js-npp/js-npp_17.htm
                    > A słowa Założyciela "darmo wzięliście, darmo dawajcie"?

A czy za słuchanie kazań albo przystępowanie do komunii ząda się od kogoś zapłaty?

> A co z "kochaj bliźniego swego jak siebie samego"

Toż Kosciół ciągle to głosi.

> w kontekście stosów, krucjat, czy innych podłości jak ukrywanie pedofilów i zatruwanie życia ofiarom,

Przykłady błedów w postepowaniu konkretnych ludzi Koscioła nie zaprzeczają nieomylnosci jego nauczania. "To przez was poganie bluźnią przeciw Bogu."

> zmuszanie ofiar gwałtów do rodzenia?

Płód ludzki też człowiek, co uzasadniałem na forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,95165,Czlowiek_Etyka_Spoleczenstwo.html
                    Jeśli chcesz ze mna o tym polemizować, to może lepiej tam...

A co z "Oddajcie co cesarskie cesarzowi, a co boskie
                    • Gość: K8 Re: kajdankami ich IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 22:02
                      z2006 napisał:

> > A słowa Założyciela "darmo wzięliście, darmo dawajcie"?
                      >
                      > A czy za słuchanie kazań albo przystępowanie do komunii ząda się od kogoś zapła
                      > ty?
                      a to księża nie mają płacone za kazania, rozdawanie komuni, nauczanie religii?

> Przykłady błedów w postepowaniu konkretnych ludzi Koscioła nie zaprzeczają nieo
                      > mylnosci jego nauczania. "To przez was poganie bluźnią przeciw Bogu."
                      a to "tylko" błąd... co prawda trwał setki lat ale to w końcu tylko błąd ...

> > zmuszanie ofiar gwałtów do rodzenia?
                      >
                      > Płód ludzki też człowiek, co uzasadniałem na forum
                      a kobieta już nie, więc bez pytania ją o zdanie, można ją zniszczyć przymusem niechcianej ciąży. Mało to kościół ludzi zniszczył? A wszystko to rzekomo z woli bożej.

> rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/f,95165,Czlowiek_Etyka_Spoleczenstwo.html
                      > Jeśli chcesz ze mna o tym polemizować, to może lepiej tam...
                      nie mam czasu na inne fora i ideologiczne spory z kimś kto nigdy empirycznie nie zweryfikuje swoich teorii.

> A co z "Oddajcie co cesarskie cesarzowi, a co boskie
      • sklis zdelegalizować SUP! 03.01.11, 22:00
        Należy zdelegalizować SUP - oni występują przeciwko jednej z najważniejszych, fundamentalnych wartości: przeciw wolności.
        • Gość: Miejscowy SUP - zdrajcy IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 22:06
          Anty-wolność a w dodatku antypolscy, bo te stare wieśniaki przecież chcą, abyśmy byli kolonią watykańską.
      • Gość: wnuk_powstańca Jestem Polakiem-Ślązakiem i tu moje miejsce !!!! IP: *.upm-kymmene.com 04.01.11, 13:31
        Jestem wnukiem Powstańca Śląskiego (tak, tak nieuki z centralnej Polski - Powstanie Warszawski nie było jedynym w historii tego kraju - zaskoczeni ?). Po to moi dziadowie walczyli o przyłączenie Śląska do Polski, żebyśmy mogli czuć się Polakami - tu gdzie jesteśmy, gdzie mieszkamy na Górnym Śląski. Tu jest nasza tradycja, nasza kultura, nasza gwara i w żaden sposób nie stoi to w sprzeczności z byciem Polakiem. A to, że dążymy do autonomii to wynik durnej polityki Warszawki która odmawia (i domawiała nam w przeszłości) prawa do własnej kultury, języka, itd.
        Na Śląsku żyje od 2,5 do 4 mln ludzi (w zależności od tego czy liczymy tylko rdzenne tereny Górnego Śląska czy całe województwo) to 10% ludności Polski (więcej niż w Warszawie)!
        Takie decyzje jak pozbawienie nas prawa do organizacji Euro i durne wypowiedzi warszawskich polityków - prowokuję nas do głośnego wyrażania naszej obecności - MAMY DO TEGO PRAWO !
        I żaden NIEDOUCZONY GOROL z centralnej polski nie będzie mi mówił że moje miejsce jest za Odrą ! Tu się urodziłem - na Śląsku, w Polsce - ja, mój ojciec, dziadowie i pradziadowie i wara od tego !
      • mr.superlatywny Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 10.01.11, 16:40
        Dokladnie, frustracy, pomylency, zagubieni "pobozni patryjoci". :)

A w nastepny tydzien: "Ostry protest zaolzianskich aktywistów-seniorów z Klubu Filatelistów z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Leworecznych Tatarów przeciwko Ruchowi Bezczelnej Separacji Naszego PraPraPraPiastowskiego (3x pra) Slaska (stanowcze 3x nie!)".

A za miesiac: "Muppet Show Kermit z Polskiej Organizacji Bojowej skarzy sie na slaskiego szowiniste Gorzelika, iz tenze poderwal mu zone, jak on tak moze (Kujawskie popiera, Londyn takze)".

• Gość: himenes Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 17:22
      to przejaw zdrowej demokracji. Można ot taki sobie wniosek złożyć -wolność.Stowarzyszenie pszczelarzy podkarpackich też może .
    • Gość: Ada Msza trydencka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 17:29
      "SUP działa od trzech lat, skupia katolików i zajmuje się m.in. propagowaniem mszy świętej w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego (tzw. msza trydencka)."

Msza po łacinie nie ma dla mnie żadnej wartości. Czuję się jak na przedstawieniu. Mam nadzieję, że przynajmniej kapłan czuje się ważniejszy - jako jeden z nielicznych wie co mówi. Tylko szkoda, że wierni nie odpowiadają na jego wezwania. Trochę to jak gadał dziad do obrazu, ...
      • z2006 Msza po łacinie 05.01.11, 08:17
        Nie jestem żadnym lefebrystą ani nikim w tym rodzaju, ale czy wiesz, że w dokumentach Soboru Watykańskiego II dalej zaleca się, by msze były odprawiane po łacinie a jezyki narodowe są jedynie dopuszczone? Poza tym wykształceni katolicy powinni znać troche łaciny w "kościelnym" zakresie:

pl.wikipedia.org/wiki/Gloria_in_excelsis_Deo
        pl.wikipedia.org/wiki/Nicejsko-konstantynopolitańskie_wyznanie_wiary
        pl.wikipedia.org/wiki/Sanctus
        pl.wikipedia.org/wiki/Ojcze_nasz
        pl.wikipedia.org/wiki/Baranek_Boży
        Znajomośc łacińskicgh wersji tych tekstów przydaje się na przykład temu, kto przebywa w jednym z krajów romańskich i chce uczestniczyć we mszy rzymskokatolickiej.
        • Gość: Ada Re: Msza po łacinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 09:58
          Nie zmienia to faktu, że współczesny Polak nie zna łaciny. Będąc za granicą też nie uczestniczyłam we mszy po łacinie, więc mniemam, że katolicy w innych europejskich krajach również nie są biegli w tym języku.
          Nie sądzę, aby moja modlitwa w języku, którego nie znam, lub wykułam kilka tekstów na pamięć, nawet ze zrozumieniem tych tekstów, miała większą wartość niż wypowiadanie słów, których znaczenie bardzo dobrze rozumiem. Dlatego nie podoba mi się, gdy jestem zaskakiwana mszą po łacinie. Czuję się jak w teatrze. Moim zdaniem w ogłoszeniach parafialnych powinna być informacja o takiej mszy i mniej wykształceni katolicy będą mogli ją omijać.
          • z2006 Re: Msza po łacinie 06.01.11, 10:09
            Gość portalu: Ada napisał(a):

> Nie zmienia to faktu, że współczesny Polak nie zna łaciny.

Jedni znają, inni nie znają. Znają lekarze, biolodzy, prawnicy, filolodzy... Zresztą, "liturgicznej" łaciny można posłuchać w ramach transmisji z Watykanu czy przy słuchaniu arcydzieł katolickiej muzyki sakralnej (i niektórych arcydzieł luterańskich, np. J.S. Bacha)...

Będąc za granicą też
            > nie uczestniczyłam we mszy po łacinie,

Ja tez nie uczestniczyłem w mszach w calosci po łacinie, ale czasem śpiewano (z kartek) po łacinie "Gloria" albo "Magnificat"...

więc mniemam, że katolicy w innych euro
            > pejskich krajach również nie są biegli w tym języku.

A po co biegłość? ;-) Czy trzeba być biegłym w staropolszczyźnie, żeby rozumieć czy nawet spiwać/odmawiać Zdrowaś Maryjo", "Bogurodzice", albo niektóre pieśni wielkanocne?

> Nie sądzę, aby moja modlitwa w języku, którego nie znam, lub wykułam kilka teks
            > tów na pamięć, nawet ze zrozumieniem tych tekstów, miała większą wartość

Ma wartość podkreslająca uniwersalność Kościoła w czasie i przestrzeni.

> niż wy
            > powiadanie słów, których znaczenie bardzo dobrze rozumiem.

Wiec proszę o dokładna analizę treści kantyku Najświętszej Maryi Panny. Własnymi słowami. ;-)
    • Gość: Mr. Normalny Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 17:34
      Na następnym Marszu Autonomii niech Madonna zagra!!
    • Gość: SK Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 17:40
      Kaj takie oszołomy sie rodza ?
      • Gość: Monarchista Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: 213.17.138.* 03.01.11, 21:49
        Gość portalu: SK napisał(a):

> Kaj takie oszołomy sie rodza ?

Jak to kaj? Z tatulka i mamulki!
    • bergman1 katolicy? którzy jątrzą i chcą wojny! 03.01.11, 17:44
      ciekawe co to za sekta?
    • valdi49 Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 17:46
      Nawiedzonych stale przybywa - pis ma się mocno. Ciekawe, że np Hiszpania składa się z regionów AUTONOMICZNYCH (17) i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Kościół katolicki jest PONAD NARODOWY - tak usłyszałem w Rzymie i przyPISywanie kościoła tylko Polakom przyprawia mnie o mdłości! Niech żyje RAŚ!
      • Gość: Igor [...] IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 21:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • volflarsen Dlaczego tego typu ludzie maja 03.01.11, 17:57

w pogardzie Polske i Polakow?
      Dlaczego dla Pisu i innych sekt Polska to marionetka Kremla albo jak mowia ci wyzej ze jest slaba ekonomicznie i ustrojowo.?

Dlaczego ci fanatycy nie wierza w Polske i Polakow?

Dlaczego na kazdym kroku ta banda oszolomow plugawi moj kraj nazywajac go rusko-niemieckim kondominium?

Dlaczego mysla ze Polska jest tak efemeryczna ze rozpadnie sie przez RAS?????

Dlaczego polska katolicka prawica tak nienawidzi Polski??????

• Gość: jju Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: 93.179.207.* 03.01.11, 20:44
        Tyle, że akurat RAŚ to jest pierwsza organizacja do nienawiści Polski. Na podsycaniu nienawiści kształtuje swój elektorat.
        • Gość: gość Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: *.sileman.net.pl 03.01.11, 20:50
          Co, strach ma wielkie oczy? Gdzieś Ty się takich "mądrości" naczytał?
        • Gość: gość Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:51
          tak? a w którym momencie? może w czasie napaści na wilno ? albo lądowania w lidze? albo napadając na związek sowiecki w 20 roku? lub za sprawą zaolzia?
          • Gość: jju Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: 93.179.207.* 03.01.11, 21:07
            Co ty bredzisz? Co do tego ma napaść na wilno albo inne pieprzenie o odwiecznie polskim lwowie? Poczytaj sobie komentarze rasiowców pod tematami o raś. przecież to są teksty chore z nienawiści, gdyby jeszcze były rzeczowe, ale one są zupełnie absurdalne - ich logika jest pozrywana i powykręcana, jak szmata do wycierania kopalni, a z tej szmaty, z tego skręcenia kapie jad.
            • Gość: gość Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 22:09
              Gość portalu: jju napisał(a):

> Co ty bredzisz? Co do tego ma napaść na wilno albo inne pieprzenie o odwiecznie
              > polskim lwowie? Poczytaj sobie komentarze rasiowców pod tematami o raś. przeci
              > eż to są teksty chore z nienawiści, gdyby jeszcze były rzeczowe, ale one są zup
              > ełnie absurdalne - ich logika jest pozrywana i powykręcana, jak szmata do wycie
              > rania kopalni, a z tej szmaty, z tego skręcenia kapie jad.
              poczytaj teksty prawdziwych_Polaków nienawidzących Żydów, Niemców, Ruskich, Czarnych, Cyklistów i kogo tam jeszcze.
            • Gość: gość Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:30
              szmata do wycierania kopalni to co najwyżej ścierka! a gwoli prawdy to putzwolla!!! co do nienawiści i poskręcania..... my ślązacy jesteśmy różni: jedni są niemcami , drudzy polakami, inni są stąd.....ale w tej jednorodności jest nasza siła . to polacy muszą być hip hip hurra jedną masą . a co przykładów , które przytoczyłem - czyż one nie obrazują kto obraża i nienawidzi sąsiadów? to polacy udają pokrzywdzonych , a mając pięć naboi od razu napadają sąsiadów - tych mniejszych wzbudzając nienawiść. popytaj ukraińców , czechów , litwinów, etc jak was kochają!
          • Gość: prostychłop Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: 109.243.225.* 03.01.11, 21:19
            jak Polska mogła napaść na związek sowiecki w 1920r - jeśli wtedy jeszcze nie istniał?
            Istniała Rosja Sowiecka - ale na jej terenie polskie wojska się nie znalazły.
            Wkroczyły na teren Republiki Ukraińskiej - za zgodą Petlury - który obawiał się (słusznie, jak wykazał bieg wydarzeń) napaści rosyjskiej.
            Skutek tego rosyjskiego najazdu był taki, że Polska się obroniła, Ukraina - nie.
            Następna była Gruzja.
            Przypomnę, że po I Wojnie Światowej niepodległość uzyskały nie tylko Polska, Czechosłowacja czy Finlandia - Ukraina i Gruzja też.
            • Gość: gość Re: Dlaczego tego typu ludzie maja IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:34
              ty nie używasz skrótów myślowych? a ukraina już wtedy była w strefie wpływów sowietów: i pchanie się tam przez wąsatego było kretynizmem! polska się obroniła? polska wyszła z tego rajdu i skopania zada przez budionnego jeszcze słabsza.
    • Gość: olo Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 18:14
      ". Naszym zdaniem, jego działalność nie będzie skutkowała niczym dobrym dla Polaków i państwa polskiego - mówi Zagozda. I dodaje, że autonomia w kraju, który jest słaby gospodarczo i politycznie, może doprowadzić do jego rozkładu."
      CO ZA BZDURY!!!! Jak to??? nie bedziecie doplcac do nierentownego gornictwa,hutnictwa,kozy coitki Krysi itp. i td. Ja uwazam ze Polska bedzie silniejsza!!!!:):):) " jest slaba gospodarczo i politycznie" NIEPRAWDA!!!!!!! "jestesmy zielona wyspa:):):):)
      • Gość: swoboda_t Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 19:59
        Górnictwo jest rentowne, a hutnictwo dawno prywatne. Poza tym pełna zgoda :D
    • Gość: RR RAŚ powinien sie cieszyć. IP: 109.197.186.* 03.01.11, 18:14
      Dwa łatwo wygrane procesy w sądzie = większe zainteresowanie organizacją = więcej głosów w wyborach

Śmieszy najbardziej głupota tych krzyżowców: po co wytaczać procesy, które z góry są przegrane. Może to zwykła nieumiejętna próba zwrócenia uwagi na siebie?
    • madam81w Śląskie łobuzy za Odrę! 03.01.11, 18:14
      Z całego serca popieram Działaczy Stowarzyszenia Unum Principium!! Raśiści jawnie i bezwstydnie podważają obecne status quo i porządek prawny Rzeczpospolitej Polskiej, kwestionują centralizm, który jest spoiwem łączącym Naród i Państwo Polskie! Ałtonomia pod płaszczykiem "decentralizacji" to tak naprawdę kolejny rozbiór naszej Ojczyzny, albo co najmniej nowe rozbicie dzielnicowe. Żaden Prawdziwy Polak nigdy nie zgodzi się na podział Ojczyzny na jakieś pseudo "regiony". To grozi landyzacją kraju a od tego jest już tylko krok do utraty niepodległości!!! Polska silna i Wielka to Polska scentralizowana i twardo rządząca swymi dzielnicami. Wielka Polska to Polska silna siłą swej Stolicy! To Polska scentralizowana! 3xNIE dla ałtonomii!!!
      • volflarsen madame81 03.01.11, 18:25

Wylej sie synek(abo dziolcha) kibel zimnyj wody na tyn gupi lyb.
        • jeruzalem51 Re: madame81 03.01.11, 20:46
          volflarsen napisał:

>
          > Wylej sie synek(abo dziolcha) kibel zimnyj wody na tyn gupi lyb.

tobie juz nic nie pomoze Hanysie
        • Gość: los von warschau czas na herbatkę! bostońską! IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:26
          " (..) Wprawdzie roztropność nakazuje nie zmieniać od dawna ustalonych rządów dla błahych powodów i przemijających przyczyn[...]. Lecz jednak długi szereg nadużyć i przywłaszczeń, [...] wykazuje jawny zamiar wtłoczenia na dany naród jarzma rządu nieograniczonego, naród ma prawo, lecz i obowiązek obalenia podobnego rządu i zawarowania swego bezpieczeństwa na przyszłość za pomocą nowych rękojmi.”

To cytat z Deklaracji Niepodległości USA. Fundamentu obywatelskiego społeczeństwa w wolnym kraju.
          wskazuje on jasno, iż z naturalnych praw fundamentalnych (a takie NAWET katolikom winny byc bliskie- prawda?) wynika takze prawo powiedzenia precz opresyjnemu rządowi ze "stolycy".

Wnioski należą do wolnych obywateli Granice i państwa dotychczas istniejące NIE SĄ PANEM BOGIEM! jeżeli łamią podstawowe prawa!
      • Gość: RR Oj nie wyszło ci ;p IP: 109.197.186.* 03.01.11, 18:33
        Zaraz wytoczę proces, bo podważyłeś porządek prawny Rzeczpospolitej Polskiej, kwestionując centralizm, który jest spoiwem łączącym OBYWATELI RP (nie narodu) i Państwa Polskiego ;p
        • Gość: krakus Re: Oj nie wyszło ci ;p IP: 77.236.25.* 03.01.11, 21:38
          A gdzie centralizm jest zapisany w konstytucji?
          • Gość: RR Re: Oj nie wyszło ci ;p IP: 109.197.186.* 03.01.11, 21:47
            No tak. Oskarż mnie, bo nawołuje do rozkładu Polski ;)
      • Gość: swoboda_t Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:00
        Autonomię Śląska zlikwidował Bierut (a wcześniej de facto Hitler). Ja wiem, czy na działaniach takich ludzi należy budować przyszłość kraju? ;-P
        • Gość: jju Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: 93.179.207.* 03.01.11, 20:52
          Ale autonomia powstala dla konkretnych i specyficznych warunkow, ktorych obecnie juz nie ma, a teraz zastanow sie, czy autonomia ma byc dlatego, ze ją hitler zlikwidowal czy dlatego, że jest konkretna, specyficzna potrzeba by autonomia istniała?

Poza tym to nawet nie jest kwestia autonomii, tylko konkretnie populistycznej organizacji RAŚ, która podsyca szowinizmy i podziały.
          • Gość: gość Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:55
            masz rację!!! zegarka już nie ma!!! poputy na amen!
            • Gość: jju Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: 93.179.207.* 03.01.11, 21:13
              Jak tak łypiesz krótko nie dalej niż na kraj swego talerza, to na rozluźnienie powiem ci, że miejscowi piersi byli chętni do tego psucia. Więcej balansu do bilansu ;)
              • hans-jurgen Re: Śląskie łobuzy za Odrę! 03.01.11, 21:30
                Wasz Slask to Sosnowiec i Dabrowa Gornicza, od Gleiwitz, Hindenburg i Beuthen
                sie odczepcie, dosc juz szkod wyrzadziliscie przez ponad 60 lat polskich rzadow.
              • Gość: gość Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:41
                PIERSI są fes fajne na rozluźnienie! chociaż nie całego organizmu:D :D :D
          • arnold7 Re: Śląskie łobuzy za Odrę! 03.01.11, 21:30
            Gość portalu: jju napisał(a):

> Ale autonomia powstala dla konkretnych i specyficznych warunkow, ktorych obecni
            > e juz nie ma, a teraz zastanow sie, czy autonomia ma byc dlatego, ze ją hitler
            > zlikwidowal

Legitymujesz prawo Hitlera do ingerencji w polskie ustawy konstytucyjne?

czy dlatego, że jest konkretna, specyficzna potrzeba by autonomia i
            > stniała?

Jesli podatnicy tak zdecyduja, to dlaczego nie?

>
            > Poza tym to nawet nie jest kwestia autonomii, tylko konkretnie populistycznej o
            > rganizacji RAŚ, która podsyca szowinizmy i podziały.

I to dlatego na listach wyborczych RAS sa naplywowi Polacy i mieszkancy Zaglebia?
      • rojberek Re: Śląskie łobuzy za Odrę! 03.01.11, 20:25
        Yupi! Znalazłem debila! ;-)
      • antycenzor.3 Re: Śląskie łobuzy za Odrę! 03.01.11, 20:36
        ............i trzy razy tak !!! dla tworek , razem ze " stolyca !!!". TO BEDZIE SPECJALNY OKREG AUTONOMICZNY !!!-----
      • Gość: gość Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.sileman.net.pl 03.01.11, 20:53
        prawie gadasz jak pierwszy sekretarz PZPR
      • Gość: EM Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 03.01.11, 21:06
        > olskie! Ałtonomia pod płaszczykiem "decentralizacji" to tak naprawdę kolejny ro
        > zbiór naszej Ojczyzny

Twoja "Ojczyzna" konczy sie na Przemszy.

i!!! Polska silna i Wielka to Polska scentralizowana i twardo rządząca swymi dz
        > ielnicami. Wielka Polska to Polska silna siłą swej Stolicy! To Polska scentrali
        > zowana! 3xNIE dla ałtonomii!!!

Ein Volk. Ein Reich. Eine Ente!

Ale zaraz, jestes zbyt smieszny, zeby byc prawdziwy :)
      • Gość: KSG fan Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.sileman.net.pl 03.01.11, 21:20
        Widzisz ty gorolu jeden nigdy nie zrozumiesz naszej Śląskiej mentalności.
        My nie volksdojcze z chorzowa, a jedynie Sląscy(Polscy, bo Śląsk jest Polski) patrioci którzy mają juz dosyć bycia okradanymi przesz Warszawe!
        Ja w spise wybiore narodowośc Śląską, mimo iż jestem również Polakiem.
        • Gość: niebieskikatowice Re: Śląskie łobuzy za Odrę! IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 23:03
          gratulacje Żabolu! Stolyca nie musi nas nawet dzelic zebysmy byli slabsi skoro sami to robimy na wstepie...rece opadaja
      • janonet4-4 Re: Śląskie łobuzy za Odrę! 04.01.11, 10:40
    • Gość: G/ce Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.tbcn.telia.com 03.01.11, 18:17
      A niech sobie robia co chca - my i tak rosniemy w sile ! :)
    • feurig59 Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 18:21
      Nie ma co się nadymać. Od tego są sądy w wolnym , demokratycznym kraju, żeby drogą prawa rozstrzygać sporne kwestie i wniosek może składać każdy kto chce. Niech składają. Nie popieram, bo mam inne zdanie, ale prawo do tego ma każdy...
    • adam81w Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 18:24
      Ja się w ogóle zastanawiam jak można było zarejestrować i dopuścić do wyborów stowarzyszenie, które ma w nazwie autonomia. Nie pozwolono słusznie temu związkowi pseudonarodowości a pozwolono temu?

Cieszy, że wielu ludzi zauważa szkodliwość ras i powód tej szkodliwości.
      • airborell Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 18:28
        Wiesz, że za spamowanie z wielu nicków można dostać bana na forum?
        • adam81w Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 18:35
          ? Pisze tylko pod tym.

Poza tym bana na gw można także pisać za pisanie antyraś.
      • michalbuchta.eu Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 20:32
        adam81w, ja się zastanawiam jak sąd mógł zarejestrować stowarzyszenie "Polski Śląsk", przecież to nazwa jawnie agresywna wobec Republiki Czeskiej. Planujecie anszlus Karwiny i Opawy?
      • Gość: SA Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 21:18
        Gdybyś rozumiał znaczenie tego słowa, to może nie zastanawiałbyś się.
      • Gość: hh Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.stk.vectranet.pl 03.01.11, 23:35
        mnie dziwi jak koles z warszawskiego bemowa wtyka nosa w nie swoje sprawy :)
    • antydopalacz Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 18:39
      Jak są tacy tradycjonaliści to najlepsze co mogą zrobić: niech się sami ukrzyżują.
    • otoaker Radzykowi fundamentaliści 03.01.11, 18:41
      Nazywanie tych neandertalczyków "katolickimi tradycjonalistami" jest obrazą dla normalnych ludzi.
      • jeruzalem51 Re: Radzykowi fundamentaliści 03.01.11, 20:43
        otoaker napisała:

> Nazywanie tych neandertalczyków "katolickimi tradycjonalistami" jest obrazą dla
        > normalnych ludzi.

trafiles kula w plot,na zdjeciu sa przedstawiciele tych,ktorzy chca autonomii Slaska,czy teraz masz podobne zdanie?
        • Gość: gość Re: Radzykowi fundamentaliści IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:54
          a może on mówi o osobach na zdjęciach , na stronie tegoż stowarzyszenia? myślisz , że hanysy to takie debile , że nie rozróżniają śląskiego orła?
    • adam81w Miało mu nie wyjść :) 03.01.11, 18:46

• jankustos Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 18:55
      Czy panowie i panie z "Unum Principium" zdają sobie sprawę jak wielkie i nieprzewidywalne w skutkach niepokoje społeczne na Górnym Śląsku mogłyby wywołać faktyczne próby delegalizacji RAŚ? Autonomiści działają w ramach prawa polskiego, a w samej UE tego typu ruchy to normalka. Jako praworządny obywatel RP bardziej obawiałbym się narastającej radykalizacji największej partii opozycyjnej w parlamencie.
      • veneziano jak wielkie?może je opiszesz? 03.01.11, 19:21
        chętnie poczytamy
        • Gość: obserwator Re: jak wielkie?może je opiszesz? IP: *.cust.telenor.se 03.01.11, 20:50
          pojebalo Was wszystkich? Juz nie macie czym sie zajmowac ?
    • Gość: gosciu Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: 178.73.49.* 03.01.11, 19:31
      volksdeutsche, zdrajcy, lewactwo nie dziękuje RAŚ
    • tadeusz542 Powiem Tak każdy kto chciałby rozłożyć ten burdel 03.01.11, 19:38
      Powiem Tak: . Każdy kto chciałby rozłożyć ten burdel ma moje poparcie .
      Od tej chwili RAŚ ma za każdym razem mój głos.
      Jesteśmy w Unii zatem nie widzę niczego złego żebyśmy zmienili hegemona z Polskiego na Niemieckiego.
      Tam przynajmniej panuje zdrowy rozsądek
      • Gość: los von warschau Re: Powiem Tak każdy kto chciałby rozłożyć ten b IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:30
        nareszcie ktoś cos rozsądnego napisał.
        POPIERAM!!!
    • Gość: tychy Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.150.155.126.internetia.net.pl 03.01.11, 19:41
      autonomia - TAK
      RAŚ - niekompetentnym germanofilom mówimy NIE
      • Gość: malcolm x Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 19:53
        Poronionym germanofobom mówię w imieniu własnym - a kuku:)
    • Gość: denis Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.zone4.bethere.co.uk 03.01.11, 19:52
      tytul powinien brzmiec katoliccy terrorysci...
    • Gość: anty SUP Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 19:57
      "Naszym zdaniem, jego działalność nie będzie skutkowała niczym dobrym dla Polaków i państwa polskiego - mówi Zagozda. I dodaje, że autonomia w kraju, który jest słaby gospodarczo i politycznie, może doprowadzić do jego rozkładu."
      czy mam przez to rozumieć, że Polska jest tak niestabilnym krajem, że jakieś małe ugrupowanie w małym regionie może doprowadzić do rozpadu całego państwa?

"Stowarzyszenie chce też wystąpić do prezesa Głównego Urzędu Statycznego z prośbą, by podczas zaplanowanego na pierwszą połowę roku spisu powszechnego na liście możliwych do wyboru narodowości nie było narodowości śląskiej."
      Proponuję złożyć wniosek o możliwość wpisywania tylko 1 narodowości: polskiej. Spełni się wówczas sen o Wielkiej Polsce z Jednym Właściwym Narodem.
    • Gość: no oho :) aktywiści atakują Ślązaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 19:59
      krzyżowcy atakują Ślązaków...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka