Dodaj do ulubionych

Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ!

• zablokowany-obrazliwy-nick Dla mnie Śląsk ze swymi 03.01.11, 19:59
      emerytami górniczymi już dziś może się oderwać od Polski. Węgiel taniej będziemy kupować w Australii.
      • Gość: realista Re: Dla mnie Śląsk ze swymi IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:06
        tu robaczku nie rozchodzi się o węgiel zacznij myśleć samodzielnie.
        • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Dla mnie Śląsk ze swymi 03.01.11, 20:11
          Myślę robaczku, Ślązacy w Polsce nie sa potrzebni. Związkowcy kopalniani bedą atakować Katowice, nie Warszawę.
          • Gość: gość Re: Dla mnie Śląsk ze swymi IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:29
            nie zapominaj , że i ci z wujka i dzisiejsi związkowcy górniczy to nikt inny tylko gastarbajterzy przywiezieni do pracy na kopalniach - oni dostaną emeryturkę i wrócą szumieć na kieleczcyznę , do tarnowskiego, czy pod siedlce. a dzisiejszy przemysł to nie tylko kopalnie. dzisiaj z górnictwa żyje na śląsku mniej niż 5 % ludności, mniej niż w lubuskim.
      • veneziano o co te krzyki? głupota goroli 03.01.11, 20:07
        daje Rasistom już druga kolejna szansę udowodnienia ,że są propaństwowi i całkowicie praworządni! tylko podziękować ! żaden cytat o małpie i zegarku ani opolska herbatka tego nie zmieni
        • Gość: los von warschau precz z germanofobami IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:33
          polski nacjonalizm nie rózni się od nazizmu
          • Gość: olo Re: precz z germanofobami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 21:59
            "polski nacjonalizm nie rózni się od nazizmu " Jeste gorszy!!!!:)
    • Gość: bs_1976 Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:04
      Swietna reklama:) Im wiecej atakow tym wieksze poparcie dla RAS. Ja juz wiem jaka narodowosc podam na spisie..
      • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:20
        podczas ostatniego spisu ciołek nawet nie raczył zapytać się mojej żony tylko machnął od siebie całej rodzinie narodowość polską...... nie żebym miał coś przeciw polakom, ale ......
    • Gość: Pudelek zdelegalizować katolików! IP: 46.113.29.* 03.01.11, 20:05
      wtedy połowa problemów, także na Śląsku, pryśnie jak bańka mydlana
    • shroeder1970 Zdelegalizować katolików! 03.01.11, 20:07
      Wniosek w sprawie delagalizacji katolików winien jak najszybciej trafić do sądu .Nalezy tez zorganizować konferencję prasową. - Uważam, że kościół katolicki to puszka Pandory. Moim zdaniem działalność kościoła katolickiego nie skutkowuje niczym dobrym dla Polaków i państwa polskiego - Kościół katolicki w cywilizowanym kraju, choć słabym gospodarczo i politycznie, może doprowadzić do rozkładu państwa oraz myślenia pobożnożyczeniowego zamiast zdroworozsądkowego.

Nalezy też wystąpić do prezesa Głównego Urzędu Statycznego z prośbą, by w rocznikach statystycznych nie było narodowości deklarowania wyznania, zwłaszcza katolickiego.

SUP działa od trzech lat, skupia katolików i zajmuje się m.in. propagowaniem mszy świętej w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego (tzw. msza trydencka).

[to odmienny rodzaj guseł, które powinny być zakazane na równi ze znachorstwem oraz tego samego typu praktykami i tępione paleniem na stosie]

Stowarzyszenie do tej pory zasłynęło m.in. z protestu przeciwko musicalowi w Bydgoszczy, podczas którego widzowie mieli głosować w sprawie ukrzyżowania Jezusa, czy przeciw koncertowi Madonny w Warszawie.

Jak widać, zdrowego rozsądku nie sposób tu znaleźć, za to emocje, doktryna, której nie sposób udowodnić oraz ciemnota związana z wyznawaniem guseł biorą górę nad wszystkim, także nad konstytucyjnym rozdziałem kościoła od Państwa.

Wszystkim religijnym oszołomom, spod znaku jakiejkolwiek religii (guseł, zabobonów, ciemnoty, etc, jak zwał tak zwał), państwo powinno powiedzieć zdecydowanie NIE, w sposób tak radykalny, by odechciało im się w jakikolwiek sposób epatować kogokolwiek jakąkolwiek wiarą, nie opartą na nauce.
      Zupełnie nie rozumiem, dlaczego wciskanie przez grupę uprzywilejowanych kacyków ciemnoty, wyłudzanie pieniędzy, kupczenie odpustami, rozgrzeszanie za ofiarę, kościelnymi slubami, pogrzebami, chrzcinami za pieniądze, w zamian za obietnicę jakiegoś nieweryfikowalnego życia po śmierci, nie jest jeszcze kwalifikowane jako oszustwo i karane przepadkiem mienia kościelnego.
      A stowarzyszenie Unum Principuim powinno zostać zdelegalizowane za nawoływanie do wzniecania niepokoju publicznego, szerzenie nietolerancji i nienawiści i nieprzestrzeganie Konstytucji RP w zakresie rozdziału kościoła od państwa.
      • Gość: marta Re: Zdelegalizować katolików! IP: *.dynamic.qsc.de 03.01.11, 20:35
        BRAWO PANIE SCHREDER TYLKO LUDZI SWIATLYCH POTRZEBUJE SLASK; KONIEC Z ZAKLAMANIEM I STRASZENIEM; JESZCZE NIGDY KOSCIOL KATOLICKI NIKOMU NIE POMOGL;POPIERAM PANA I DUMNA JESTEM ZEPAN NA GLOS TO WYLASNIL
        • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 08:31
          Gość portalu: marta napisał(a):

> JESZCZE NIGDY KOSCIOL KATOLICKI NIKOMU NIE POMOGL

Uzasadnij tę tezę - naukowo. ;-)
          • rico-chorzow Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 08:53
            z2006 napisał:

> Gość portalu: marta napisał(a):
            >
            > > JESZCZE NIGDY KOSCIOL KATOLICKI NIKOMU NIE POMOGL
            >
            > Uzasadnij tę tezę - naukowo. ;-)

Zaraz jak klechy udowodnią naukowo,że pomogli,np. dzieciom.
            • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 11:40
              rico-chorzow napisał:

> Zaraz jak klechy udowodnią naukowo,że pomogli,np. dzieciom.

A porzucanie chorych dzieci na pastwę losu w starożytności to dzięki której religii zarzucono? A współcześnie - okna życia to kto zakłada?
              • rico-chorzow Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 13:02
                z2006 napisał:

> rico-chorzow napisał:
                >
                > > Zaraz jak klechy udowodnią naukowo,że pomogli,np. dzieciom.
                >
                > A porzucanie chorych dzieci na pastwę losu w starożytności to dzięki której rel
                > igii zarzucono? A współcześnie - okna życia to kto zakłada?

W starożytności nie było katolickich klechów,którzy święcili karabiny i armaty.
                • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 13:14
                  rico-chorzow napisał:

> W starożytności nie było katolickich klechów,którzy święcili karabiny i armaty.

Bo takimi cudotwórcami nawet oni jeszcze nie byli, żeby święcić rzeczy, których jeszcze nie wynaleziono. ;-)

A tak na poważnie, to już św. Jan Chrzciciel (choć jszcze był "przedchrześcijaninem) mówił swoim uczniom, że jeżeli są zołnierzami, nie zmieniali zajecia, tylko powstrzymywali się od krzywdzenia innych. A pierwszy poganin, który został chrzescijaninem, był zołnierzem, wcale nie musiał przestał nim być.

"Co więcej, pierwszy w dziejach poganin, który został ochrzczony, był żołnierzem i wcale nie zażądano od niego zmiany zawodu (Dz 10-11)."

mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_50.htm
                  • rico-chorzow Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 14:03
                    Franc Kafka:żołnierze są mordercami,

powiedziałem to Ojcu,

był w Wehrmachcie,

a pański?
                    • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 14:26
                      rico-chorzow napisał:

> a pański?

Nie wiem, co to ma do rzeczy, ale był w Ludowym Wojsku Polskim i nie brał udziału w zadnej wojnie, tylko raz wyjechał na poligon na cwiczenia. I ćwiczył sie w obronie przed nacierajacymi wojskami nieprzyjaciela, a nie w żadnym strzelaniu do cywili...
                      • rico-chorzow Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 19:16
                        To nie wie pan,że pański ojciec był mordercą?
                        • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 06.01.11, 10:11
                          1. Niby kogo zabił?

2. W realu miałbyś proces.
      • Gość: los von warschau raczej zdelegalizować PiS IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:38
        to partia odwołujaca się do narodowej nienawisci wobec Niemców - naszych najważniejszych sojuszników i jednocześnie przedstawicieli najliczniejszej mniejszości narodowej. Oni stoją za tym "dziwacznym" stowarzyszeniem i to ich "obszerny" przedstawiciel występuje z jawnie antyniemieckimi i antymniejszościowymi tyradami w Sejmiku.
        Rękę karaj a nie ślepy miecz!
        • pieronski_hanys najliczniejsza mniejszość to Ślązacy 04.01.11, 08:36

Wg wyników spisu powszechnego z 2002 roku najliczniejszą mniejszością narodową w Polsce są Ślązacy.

Nk.[8] / Grupa / Lczba osób / Zamieszkiwane województwa

1 Ślązacy 173 153 śląskie (86%), opolskie (14%)

2 Niemcy 152 897 opolskie (70%), śląskie (21%)
          3 Białorusini 48 737 podlaskie (95%)
          4 Ukraińcy 30 957 warmińsko-mazurskie (39%), zachodniopomorskie (13%), podkarpackie (11%)
          5 Romowie 12 855 małopolskie (13%), dolnośląskie (10%), mazowieckie (10%)
          6 Rosjanie 6 103 mazowieckie (22%), dolnośląskie (11%), podlaskie (11%)
          7 Łemkowie 5 863 dolnośląskie (53%), małopolskie (27%), lubuskie (13%),
          8 Litwini 5 846 podlaskie (88%)
          9 Kaszubi 5 062 pomorskie (98%)
          10 Słowacy 2 001 małopolskie (81%)
          11 Wietnamczycy 1 808 mazowieckie (60%)
          12 Francuzi 1 633 mazowieckie (30%), śląskie (12%), dolnośląskie (12%)
          13 Amerykanie 1 541 mazowieckie (24%), małopolskie (16%)
          14 Grecy 1 404 dolnośląskie (38%), zachodniopomorskie (12%)
          15 Włosi 1 367 mazowieckie (23%), małopolskie (10%)
          16 Żydzi 1 133 mazowieckie (38%), dolnośląskie (18%), opolskie (1%)
          17 Bułgarzy 1 112 mazowieckie (35%), śląskie (10%), opolskie (1%)
          18 Ormianie 1 082 mazowieckie (24%)
          • Gość: <<<<<<<<<<<<<<<<< gdzie Wielkopolanie, IP: *.ver.abpl.pl 04.01.11, 19:06
            Małopolanie, Wiślanie, Mazurzy?
          • Gość: śląski Polak Re: do pieronskiego hanysa IP: 80.50.134.* 07.01.11, 08:05
            Pytanie: Czy Ślązak nie jest Polakiem.
            K8 odpowiedział:Nie jest. Może być też Niemcem, Czechem oraz Ślązakiem.
            Dlatego też właśnie skoro Ślązak zarazem może być Niemcem,Czechem lub Polakiem nie może istnieć pojęcie narodu śląskiego bo byłoby to zaprzeczeniem logice.Istnieje słowiańska grupa etniczna Ślazaków zamieszkujących w/w państwa.
            I dlatego też w spisie nie powinno wystąpić pytanie o narodowość a jedynie o obywatelstwo a jeżeli już tak bardzo chcielibyśmy być dociekliwi to można postawić pytanie w kwestii określenia swojej tożsamości etnicznej w formie zapytania o pochodzenie etniczne:śląskie,kaszubskie,tatarskie,łemkowskie,romskie i tp.występujące w Polsce.

pieronski_hanys napisał:

>
            > Wg wyników spisu powszechnego z 2002 roku najliczniejszą mniejszością narodową
            > w Polsce są Ślązacy.

Powyższe pańskie twierdzenie mija się z prawdą gdyż włączył pan do narodów takich jak Niemcy,Białorusini,Ukraińcy,Rosjanie,Słowacy,Włosi oraz inni którzy aktualnie zamieszkują tereny polskie,także śląską grupę etniczną,która nie stanowi narodu w naukowym znaczeniu tego słowa,jest to jedynie grupa etniczna zamieszkująca w przeważającej ilości tereny państwa czeskiego,niemieckiego oraz polskiego.
          • erka-4 Re: pieronski_hanys 07.01.11, 08:37
            Śląski Polak wyjaśnił kwestię "narodu śląskiego"ja jeszcze chciałbym poznać pański pogląd w kwestii przykładowo narodu romskiego lub żydowskiego,jakimi kryteriami należy się kierować aby kogoś zaliczyć do któregoś z tych "narodów" ?
            Zadam panu takie pytanie:załóżmy,że aktualnie jestem poganinem,nie wyznaję żadnej wiary no to nawet nie mogę być poganinem bo oni w coś tam wierzyli ale mniejsza z tym,jestem aktualnie niewierzącym i nagle coś mnię natchnęło uwierzyłem w Boga Israela i przyjąłem religię,którą wyznaje "naród żydowski "jak go pan określił,czy ja także z tąże chwilą stanę się żydem ?
            Coś mi się w tym pańskim podziałe na narody zamieszkujące Polskę wyrażnie nie podoba.
            Romowie jak oni mogą stanowić jakiś naród skoro żyją w rozproszeniu,skutecznie unikają poddania się reżimowi wynikającemu z przynależności do jakiegokolwiek państwa,w/g mnie jest to etniczna grupa społeczna niezależna i anarchiczna w pewnym stopniu,ciekawi mnię jakby świat w obecnym czasie wyglądał gdyby tak nagle większość zapragnęła żyć jak romowie czyli potocznie cyganie,rasistą nie jestem ale świata takiego sobie nie wyobrażam.
      • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 08:24
        shroeder1970 napisał:

> by odechciało im się w jakikolwiek sposób epatowa
        > ć kogokolwiek jakąkolwiek wiarą, nie opartą na nauce.

A czy wszystko musi być oparte na nauce? Uzasadnij tę wiarę, oczywiście naukowo. ;-)
      • z2006 Re: Zdelegalizować katolików! 05.01.11, 08:29
        shroeder1970 napisał:

> doktryna, której nie sposób udowodnić

Teorii naukowych też nie można udowodnic - nie wiedziałeś?

"Jako kryterium demarkacyjne w swoim nowym podziale wiedzy Popper zaproponował stosowanie pojęcia falsyfikowalności. Miało ono w zamyśle filozofa odpowiadać obserwacji, że jakkolwiek żadne doświadczenie nie może wykazać prawdziwości teorii, to istnieją doświadczenia, które mogą wykazać jej fałszywość. "

pl.wikipedia.org/wiki/Popperyzm
    • not_so_serious Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:07
      Zgłaszam się na ochotnika, żeby pogłaskać Pana Zagozozozuzdodę po głowie (nie, nie po główce!). I przytulę nawet. Niech tylko więcej nie otwiera ust w celu werbalizowania tego, co rodzi się między jego urzekającymi niewątpliwie uszętami.:)
      • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:14
        też byłeś na ich stronie? sami twarzowcy!!!
    • rudi46 Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:21
      A ja mysle ze najlepszym wyjsciem byloby postawienie jakiegos pomniczka typu Swiebodzin
      najlepiej z facjata jakiejs swietosci z sosnowca albo dabrowy gorniczej ewentualnie
      jakiegos gorola z zoliborza i bedzie sie do kogo modlic i przyszlosc bedziemy mieli swietlana
      jak wielkosc niektorych goroli
      • Gość: flam Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:40
        Jesteś osłem i to totalnym.
        Podgrzewasz to co jest tego nie warte, pomagasz tym co się tym cieszą.
        RAŚ dla Śląska, tylko którego?, ksenofobicznego, zacofanego czy też otwartego i kulturalnego.
        Wiedz Osiołku iż bardzo, bardzo wielu Ślązaków mają Raś w 4-ch literach i ewentualnie pójdzie za nim tylko w przypadku jak coś skorzystają - znam ich.
        Tak, IDEA RAŚ jest pożyteczną ale tylko w przypadku gdy wszyscy będą nią zainteresowani i z nią związani, a więc nie wystarczy odłączyć Zagłębia, a może wywalić tzw "GOROLI"i będzie ok.
        Nie będzie ok. Będzie idiotyzm.

No ale ty chyba jesteś małolatem z mlekiem pod nosem, a ponadto chodzisz do podstawówki i bardzo nowoczesne programy zabiły w tobie myślenie.
        • Gość: olo Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 22:39
          Wiedz Osiołku iż bardzo, bardzo wielu Ślązaków mają Raś w 4-ch literach i ewentualnie pójdzie za nim tylko w przypadku jak coś skorzystają - znam ich. Lutosianski!!!! Przyzwoity Slazak by ci reki nie podal.A ty piszesz ze znasz i wiesz?????
          • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:46
            i się wydało!!!! to musioł antek jakiś pisać! hanysy nie mają czterech liter ino trzy! żić!!!
    • Gość: realista Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:21
      już nie będą musieli.
    • Gość: słoniu wystarczy na ryje spojrzeć i od razu widać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:22
      ...czego się można spodziewać.
    • Gość: Bestina Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: 89.25.148.* 03.01.11, 20:25
      Jakoś nie widać wartości moralnych u "katolickich tradycjonalistów". Nie mają ani szacunku ani tolerancji. Toż to pseudokatolicyzm bez tradycji. Wstyd tylko przynoszą, zło siejąc, zawiść pielęgnując.
    • krzaki-ciernistych-krzewow Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:26
      TAk a chore centralistyczne państwo z wysysająca ze wszytskich regionów Warszawą to nie jest zagrożeniem i nie powoduje rozkładu kraju? PAnom ze stowarzyszenia wydaje się, że skrajny centralizm to jedyny model państwa i nie sa w stanie pojąć, że państwo zdecentralizowane też moze stanowić jedność i leiej rozwijać się (równomierniej).
      • Gość: los von warschau pochwała "warszawskiej dojarki" IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:42
        to państwo istnieje tylko po to by eksploatować resztę kraju poz stolycą - a "mistyczny nacjonalizm" jest ideologicznym uzasdnieniem tego systemu. Podobnie kiedyś komunizm był ideologiczną podstawą sowieckiego imperium. po małej korekcie treści reszta pozostała bez zmian?
    • michalbuchta.eu Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:28
      Boroki.
    • Gość: Köln1964 Zyla i loc ich smieszne gorolskie "stowarzyszenie" IP: *.pools.arcor-ip.net 03.01.11, 20:28
      INO GORNY SLOSK!!!!!!
    • kubafriday Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:29
      Co ma z tym katolicyzm wspólnego? Poza tym nie widzę powodu aby zdelegalizować RAŚ. To jest taka sama partia jak SLD, PiS, PO. Katolicy powinni walczyć o zdelegalizowanie SLD i Racji Polskiej Lewicy.
    • Gość: sw Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:30
      przykre, lecz prawdziwe, bo to jest ze 30% tzw. społeczeństwa
    • Gość: Kris74xxx Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.sileman.net.pl 03.01.11, 20:30
      Zdelegalizowac radykalne ruchy religijne majace za nic demokracje!! Oddzielić koscioł od państwa! To obywatele powinni kształtowac wizje Polski i regionów. Niech zyje autonomia śląska!
    • Gość: marta Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.dynamic.qsc.de 03.01.11, 20:31
      ktos tych ciemnych katolikow podjudzil, oj bedzie drugi belfast bedzie. boja sie o wlasna dupe
    • Gość: ZENON Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:39
      Jak im źle w Polsce, to niech spieprzają do Reichu. A narodowości śląskiej po prostu nie ma i nie było, podobnie, jak góralskiej, mazurskiej, podlaskiej, mazowieckiej, pomorskiej itp.
      Ale dla dyskutantów GW najważniejszy nie jest problem, który powstał przez jakiegoś śląskiego oszołoma, a jedynie fakt, że przeciwko temu zaprotestowali akurat katolicy i to, wg GW, tradycyjni, a zatem "reakcja w postaci czystej", co zgodnie ze stalinowskim myśleniem odbiera im prawo do jakiegokolwiek wypowiadania się, a nawet do życia - stąd zapewne rady, aby się ukrzyżowali. Dla pustogłowia, ktore udziela takich rad mam jedną radę: udaj się na poszukiwanie tej jednej szarej komóreczki swojego mózgu - może jeszcze gdzieś błąka się w twoim czerepie.
      • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:49
        akurat ty zenek nie będziesz mi mówił kim się czuję , kim się czuł mój ojciec i dziadek!
        i dlaczego mam wyrywać do reichu? moja rodzina jest związana z tą ziemi od stuleci: tu się rodziliśmy , tu budowaliśmy domy , tu się bogaciliśmy. dlaczego wyganiasz mnie z mojej ziemi do obcego państwa? tu jest śląsk!!!! a my jesteśmy ślązakami!!! a jeśli komuś się to nie podoba to on powinien wrócić do siebie!!!
      • Gość: szleper Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.xdsl.centertel.pl 03.01.11, 21:00
        Pracowalem na grubie i dla mnie ślązacy niczym się nie różnią od innych.Ci ludzie walczą o godne życie , a nie bycie ciągle oszukiwanym przez warszawkę.I tak tworzy się V kolumna.Polska z rządem ktory popiera Mira Zbycha,Rycha i ich biznesy, jak mawiał Miro jest"dzikim krajem" nie może mieć autorytetu,i nie należy się dziwić ślązakom.
        • veneziano ale koledzy Zbycha, Mira i Rycha 03.01.11, 21:28
          są teraz przyjaciółmi Gorzelika, który zawdzięcza im swój stołek... i robi się problem
          • Gość: wyborca Re: ale koledzy Zbycha, Mira i Rycha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 21:57
            stołek to gorzelik zawdziecza przede wszytskim 120 tysiacom wyborcow ras. o takich wynikach ropsiku mozesz jedynie pomarzyc.
            • veneziano ale nawet ci koledzy musieli użyć 03.01.11, 22:59
              zielonych długopisów, żeby Gorzelika przepchnąć...a co zrobiliście z Roczniokiem, oszuści? i nie udawaj mi tu śląskiego patrioty, drobny cwaniaczku od Gorzelika-ciulika
              • Gość: gość Re: ale nawet ci koledzy musieli użyć IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:49
                w sumie lepiej być ciulikiem niż veneziano :D
                • veneziano [...] 04.01.11, 10:24
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • veneziano ty niestety takiej alternatywy nie masz 04.01.11, 13:00
                    veneziano byc nie możesz...więc RAŚ z tobą
      • Gość: SA Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 21:23
        Gościu, a co ma wspólnego Śląsk z Reichem? Narodowość śląska jest skoro są jej przedstawiciele. A jeden z nich Ci właśnie odpisuje. Właśnie twoje słowa "narodowości śląskiej po prostu nie ma" to jest myślenie stalinowskie. W obrażaniu ludzi jesteś dobry, ciekawe czy jeszcze w czymś innym.
      • gelynder_blues Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 21:50
        Bo co Zenku? Będziesz nas do stodoły zamykał i podpalał?
        Od setek lat tu żyjemy i nie ty dupku będziesz nas wyganiał.
      • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 22:28
        Gość portalu: ZENON napisał(a):

> Jak im źle w Polsce, to niech spieprzają do Reichu.
        ale oni są U SIEBIE na Śląsku? Dlaczego gospodarze mają się wynosić z własnego domu? No pomyśl.

A narodowości śląskiej po
        > prostu nie ma i nie było, podobnie, jak góralskiej, mazurskiej, podlaskiej, maz
        > owieckiej, pomorskiej itp.
        podobnie kiedys mówili Rosjanie, że nie ma narodowości polskiej/priwislańskiej tak jak nie ma moskiewskiej. Dlaczego się wtedy nie dostosowaliście?
        • gelynder_blues Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 22:34
          "Żaden warszawski polityk, który chciałby zmienić Kaszubów, Ślązaków
          czy Białorusinów w Polaków, nie ma prawa czuć się dotknięty tym, że carska
          administracja próbowała zmienić Polaków w Rosjan."
          Jan Niecisław Baudouin de Courtenay.
          • rico-chorzow Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ 03.01.11, 22:39
            Jest przekonowujące,nie uważam Polaków za Rosjan.
      • pieronski_hanys mniejszości narodowe i etniczne w Polsce 04.01.11, 08:41
        Nk.[8] / Grupa / Liczba osób / Zamieszkiwane województwa

1 Ślązacy 173 153 śląskie (86%), opolskie (14%)

2 Niemcy 152 897 opolskie (70%), śląskie (21%)
        3 Białorusini 48 737 podlaskie (95%)
        4 Ukraińcy 30 957 warmińsko-mazurskie (39%), zachodniopomorskie (13%), podkarpackie (11%)
        5 Romowie 12 855 małopolskie (13%), dolnośląskie (10%), mazowieckie (10%)
        6 Rosjanie 6 103 mazowieckie (22%), dolnośląskie (11%), podlaskie (11%)
        7 Łemkowie 5 863 dolnośląskie (53%), małopolskie (27%), lubuskie (13%),
        8 Litwini 5 846 podlaskie (88%)
        9 Kaszubi 5 062 pomorskie (98%)
        10 Słowacy 2 001 małopolskie (81%)
        11 Wietnamczycy 1 808 mazowieckie (60%)
        12 Francuzi 1 633 mazowieckie (30%), śląskie (12%), dolnośląskie (12%)
        13 Amerykanie 1 541 mazowieckie (24%), małopolskie (16%)
        14 Grecy 1 404 dolnośląskie (38%), zachodniopomorskie (12%)
        15 Włosi 1 367 mazowieckie (23%), małopolskie (10%)
        16 Żydzi 1 133 mazowieckie (38%), dolnośląskie (18%), opolskie (1%)
        17 Bułgarzy 1 112 mazowieckie (35%), śląskie (10%), opolskie (1%)
        18 Ormianie 1 082 mazowieckie (24%)
    • antygosc Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! 03.01.11, 20:57
      A może lepiej zdelegalizować Stowarzyszenie Katolików - będzie prościej i bez komplikacji w stylu: kto nie z nami ten komuch, żyd, cyklista, liberał i inne ciekawostki oszołomskie.
    • Gość: Rysio Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: *.joynet.3s.pl 03.01.11, 21:11
      Jeszcze więcej takich SUP a RAŚ będzie rósł w siłę. To oszołomstwo nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. A my sobie spokojnie wpiszemy w rubrykę narodowość: śląska. Poradzymy.
      • Gość: pitt Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.neotrix.pl 03.01.11, 21:58
        Módlcie się o zdrowie, o rozum za późno!
    • Gość: amyn Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ! IP: 79.110.196.* 03.01.11, 21:21
      Polski katolicyzm dycki sie mi nie podoboł. za moc w nim nacjonalizmu. a przeca Pon Jezus pedzioł, że ni ma usz miyndzy nami grekow, rzymian czy Żydow ale som yno chrześcijany (no, trocha to pomylyłech, ale oddowo to tyn syns). Poloki nikiere robiom sie na takich ober-katolikow a nienawisciom zieje od nich na kilometr :/ Ponboczku odpusc im!
      • Gość: SA Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 21:25
        Dokładnie tak. Maryja królową Polski, Jezus królem Polski. To co, inne narody są gorsze? Jestem praktykującym katolikiem i wiem, że Bóg kocha jednakowo wszystkich ludzi.
      • Gość: gość Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować RAŚ IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:52
        nie obrażaj prawdziwych chrześcijan wyzywając ich od.......katolików :) czyli członków sekty powstałej we wczesnym średniowieczu!
    • guru133 Czekam az powstaną Ruch Autonomii Kaszeby, Ruch 03.01.11, 21:27
      Autonomii Mazurów, Ruch Autonomii Łemków, czy też Ruch Autonomii Goralenvolku. Po co więc były te trzy Powstania Śląskie?
      • Gość: los von warschau to były pucze za francuskie srebrniki IP: 93.159.164.* 03.01.11, 21:47
        rząd Clemenseau szukał sojusznika, któy na zapleczu Niemiec zastąpi Rosję jako instrument szantażu i nacisku. A polskim spiskowcom w to graj - bez wachania wywołali krwawą wojnę domową na Ślasku byle tylko zrealizować interesy warszawy. z powstańców to byli tacy Ślązacy jak Kurzydło-Grażyński a większośc z tzw. "powstańców" pochodziła z Priwislinia a nawet z Wilna. muzeum ślaskie oferuje interesujace wykazy list miejsc urodzenia członków stowarszeń i zwiazków powstańczych w II RP.
        • guru133 Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? 03.01.11, 22:17
          .
          • Gość: los von warschau Re: Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? IP: 93.159.164.* 03.01.11, 22:35
            dziadek z galicji, które te forsę brał
            a potem za to się u was osiedlił
            o galileuszach nie słysałeś?
          • Gość: gość Re: Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 22:38
            Większość Ślązaków mieszka dziś za Odrą, czyli u rzekomego wroga z którym walczyli w tych "powstaniach". Jak można być tak pozbawionym myślenia, by wierzyć, że Ślązacy najpierw walczyli z Niemcami aby być w Polsce, a gdy ta Polska przyszła to wyemigrowali do ...Niemiec.
            Jesteś w stanie łączyć ze sobą fakty? Jeśli masz więc choć trochę rozumu to przemyśl to i nie zadawaj durnych pytań "po co te powstania".
          • Gość: los von warschau Re: Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? IP: 93.159.164.* 03.01.11, 22:43
            a tu mały suplemencik "polski patrioto" z priwislinia: (jak to wygląda naprawdę)

www.youtube.com/watch?v=2FKFeaWr1tY&feature=related
          • Gość: gość Re: Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 23:59
            gorolu mu pedzioł!!!! a mnie starka godali co w powstaniach same gorole fechtowali i nasze chachary!!! porządnych hanysów tam nie było!
            • Gość: powstańczy wstyd? Re: Kto ci tokich bzdur nagodoł gorolu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 07:48
              bo kto porządny, by się chwalił udziałem w czymś takim? To bratobójcza wojna była gdzie brat stawał przeciw bratu. Nawet jeżeli tak było (bo niestety było) to nie jest to raczej powód do chwały a na pewni się tego nie świętuje z taką pompą i paradą. Nie świętuje się radośnie Kainowych zbrodni. Świetowac mógl tylko ktoś kto nie był stąd i nic go z tamta ziemia nie łączyło.
            • veneziano bo łunej żoden nie wydupcył! 04.01.11, 20:05
              bezto godała, że chachary !
      • Gość: Saper Re: Czekam az powstaną Ruch Autonomii Kaszeby, Ru IP: *.zjz.pl 04.01.11, 04:20
        Po to by żyć na autonomicznym Śląsku w granicach RP. Liźnij trochę historii zamiast felietonów "Naszego Dziennika".
    • guru133 A tak na dobrą sprawę, to w Polsce jest dziś 03.01.11, 21:31
      niezbędny Ruch Separacji od Watykanu.
    • Gość: Śląsk=Polska Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować raś! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 21:31
      Ten krok wcześniej czy później musiał być zrobiony ze względu na antypaństwową działalność raś. Paru oszołomów nie może podporządkowywać sobie wszystkich Ślązaków dla których dobro Polski jest najważniejsze. A przykład działalności takich organizacji jak raś mamy w Hiszpanii gdzie skończyło się na podkładaniu bomb przez ETA...
      • heraldek Oprocz Gornych, sa jeszcze Sredni (Opole) i Dolni 03.01.11, 21:38
        .....Slazacy .....i wszyscy co ze Slaska wyjechali do Westfalli czy Wisconsin.... I Polska moze rzadzic wlasna dupa a nie Slaskiem....
      • Gość: olo Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować raś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 22:14
        Ten krok wcześniej czy później musiał być zrobiony ze względu na antypaństwową działalność raś. Paru oszołomów nie może podporządkowywać sobie wszystkich Ślązaków dla których dobro Polski jest najważniejsze. A przykład działalności takich organizacji jak raś mamy w Hiszpanii gdzie skończyło się na podkładaniu bomb przez ETA... a W KATALONI TEZ KTOS PODKLADA BOMBY???? Wbij sobie to do tej swojej ciasnej glowy Slazacy popieraja RAS ORAZ DUZA CZESC MIESZKANCOW SLASKA:) Jedziemy wszyscy na tym samym wozku:):):).....czy wam sie to podoba czy nie:):):) Ras jest skazany na sukces!!!!!:)
        • arnold7 Re: Katoliccy tradycjonaliści: zdelegalizować raś 03.01.11, 22:17
          Bomby juz przerobilismy. Niedoczekanie Wasze, oszolomy wszechpolskie.
    • heraldek "Autonomia w Polsce będzie prowadzić do rozkładu " 03.01.11, 21:33
      ..... rozklad gnoju na prochnice jest wielce pozytywny....
    • Gość: tolek A co to za jeden ten Zagozda ??? IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 21:35
      Żadnej strony internetowej tego jeszcze jednego kanapowego Stowarzyszenia, co najwyzej jakiś blog i wygląda na to, że powołano je tylko po to, żeby miało okazję do...protestowania.
      A co to za jeden ten Zagozda ??? Pies go jedyny wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka