Gość: KRAKUS IP: *.nsystem.pl 09.03.11, 08:41 krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,9223000,Kibicowski_napis_na_rzezbie__Upadly_fortepian_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hann-a Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.centertel.pl 09.03.11, 10:17 no to się hanysy popisały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.11, 10:30 ale nie mordercy z maczetami...mala pociecha ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebyłonajgorzej Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.c201.msk.pl 09.03.11, 10:41 Przyjedź do Katowic to zobaczysz, że to jedynie namiastka tego do czego jest zdolna chołota z móżdżkami wielkości orzecha laskowego. W Katowicach praktycznie nie ma miejsca (łącznie ze znakami drogowymi) gdzie nie ma bohomazów kiboli GKS-u. To jest "sztuka nowoczesna" ostatnich 20 lat. Do tego dochodzą zdewastowane wiaty po każdym rozegranym meczu. Nie wspomnę o nocnych rykach pijanych kiboli, których nie słyszą jedynie policja i straż miejska. Był przypadek, że nawet listonosz roznosząc listy przy okazji "zdobił" bloki od środka takimi samymi napisami. A sumie to do tego stanu przyczynił się polski wymiar sprawiedliwości, który takie czyny traktował zawsze jako niegroźne wybryki(znikome niebezpieczeństwo czynu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRL Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 22:49 Raz w roku powinno być prawo do odstrzału. I byłoby po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 19:43 I dlatego uważam, że jest to obrzydliwe miasto, a mieszkańcy robią wszystko, żeby było jeszcze brzydsze... Wszyscy, którzy tu przyjeżdżają mówią, że jest okropnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrzyciel Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 08:38 gościu... a ty idąc na spacer , mszę albo do pubu masz kosior, kizior,tasak, scyzoryk czy maczetę.... na modłę made in Kraków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,.. Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.c201.msk.pl 15.03.11, 09:10 Jak na zdjęciu statichg.demotywatory.pl/uploads/201003/1269779305_by_sisiorex_500.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wandale z Katowic ... wstyd ... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 21:30 a co to ma do obrzydliwości Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaa Gdybym zlapala tych kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 00:24 to kazalabym im jezykiem to wyczyscic. To sa gorole naplywowe, a nie hanysy. Zanim tutaj to talatarstwo nie przyjechalo bylo glanc czysto! Tez mnie to wnerwia, jak widze co te prostactwo zrrobilo oststnio z Ligoty! Swieze, odnowione budynki zaraz zafajdane przez te gumwna debilne. Dlaczego Uszok nic z tym nie robi? Zainstalowaac kamerki i lapac gnoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Gdybym zlapala tych kiboli IP: *.centertel.pl 17.03.11, 06:09 Przed rządami oszuka Katowice wyglądały inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERA Re: Gdybyś..... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 07:04 TAK TAK psy dupami szczekały głośniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor ala Re: Gdybym zlapala tych kiboli IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 07:31 Twój język jest napływowy czy jest to tzw 'godka nieskodyfikowano' ? piszesz tak: > to kazalabym im jezykiem to wyczyscic. > To sa gorole naplywowe, a nie hanysy. Zanim tutaj to talatarstwo nie przyjechal > o bylo glanc czysto! > Tez mnie to wnerwia, jak widze co te prostactwo zrrobilo oststnio z Ligoty! > Swieze, odnowione budynki zaraz zafajdane przez te gumwna debilne. > Dlaczego Uszok nic z tym nie robi? > Zainstalowaac kamerki i lapac gnoje!!! napisz ciąg dalszy bo pomysł genialny z tym : > to kazalabym im jezykiem to wyczyscic. \niezły film byłby - może życiowe dzieło o ' talatarstwie' czyli mix śląsko-gorolski na maxa www.youtube.com/watch?v=RwL7FhEfVlg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? Olaa napisał(a) bzdury IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 07:59 Olaa napisał(a): >To sa gorole naplywowe, a nie hanysy. Nie wiem ile masz lat ale sądzę, że niewiele bo twoje możliwości postrzegania są bardzo ograniczone. Gdybyś była dorosła w okresie transformacji to wiedziałabyś, że przed 1989 elewacje budynków były w miarę czyste. Czasem można było zauważyć znak tzw "solidarności walczącej" i antyrządowe hasła malowane przez obecnych kombatantów. Sytuacja zmieniła się, gdy Polska stała się III RP. Zaczęło pojawiać się mnóstwo napisów związanych z upowszechnianiem kultury kiboli GKS-u i RUCHu. W tym samym czasie zaczęto likwidować fabryki i kopalnie, które wypuściły setki tysięcy złomiarzy. Ich dorastające dzieci były pod silnym wpływem malarstwa Bronxu. Nie wiem ile w tym czasie napłynęło goroli ale statystyki wskazują, że emigracja jest w przeciwną stronę (wystarczy sprawdzić ile ubyło mieszkańców Katowic). Zapomniałaś dodać jaki w tym wszystkim jest udział kościoła katolickiego. Wszak to KK od 1990 roku wziął się odpłatnie za edukowanie dzieci i młodzieży Chciałem zauważyć, że trudno byłoby znaleźć wśród kiboli i graficiarzy pokolenie Edwarda Gierka wychowane w komunistycznych szkołach. To jest w 100% pokolenie JP II wychowane w odkomunizowanych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekuma Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 08:53 kumaszka Ty wiesz,że w PRL dzieci z kluczem na szyi wychowywało podwórko ,które rządzi się swoimi prawami. Zwłaszcza gdy na podwórku stał trzepak to wiele można było 'wychować się' . Mimo wszystko w zależności od domu i szkoły wyrosło więcej ludzi wspaniałych,zdolnych,dobrych niż tych których dostrzegają dopiero wtedy jak coś złego się dzieje. W najlepszym domu z zasadami zdarzają się czarne owce i mieszanie do tego KK in minus to z Twojej strony wyraźny atak na KK.(?) KK ma wpływ ograniczony.Do I Komunii jakoś te dzieci uczą się podstaw wiary ,przykazań,pacierzy,śpiewania w oazach.Chciałbyś aby KK niewolił umysły ,zakładał worek na głowę albo uprawiał biczowanie zamiast dobrego 'słowa Bożego' - bo nie rozumiem tego jaki negatywny w/g ciebie KK ma wpływ na wychowanie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekuma Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 09:19 Dopiero ostatnimi czasy powstają place zabaw i boiska sportowe . Pokolenie PRL to teraz emeryci. Czytałam i widziałam że też sprayowali walcząc z tzw komuną. Pokolenie JP2 to dzieci 1978- 2004 czyli wspaniali dorośli i takież ich dzieci. Nikt przy zdrowych zmysłach nie niszczy swojego gniazda. Kiedy traci zmysły i pod wpływem czego to Ty dobrze wiesz i każdy to wie co wie ,że byt kształtuje świadomość. Kto i co kształtuje świadomość naszą i jak to będzie w kolejnym XX leciu to nawołuj trochę jeszcze ,że Boga nie ma , że tylko prawo buszu i tylko siła techniki zrobi ambasadora z motyki. Taki z ciebie Einstein , który nie wie że 'Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko.' www.youtube.com/watch?v=H0zStFXeO9U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 09:35 niekuma napisał(a): >...byt kształtuje świadomość...... gościu!zwany też "obcy" a tym wątku "niekuma" wiem, że tobie się bardzo źle powodzi co widać po twojej świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraja Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 09:50 Nie mieszaj w to gościa to ja teraja i mój byt ukształtowany w PRL kształtował moją świadomość , a że widzę przy okazji to co w Twojej świadomości się nie mieści wnioskuję, że miałeś niezłe pranie mózgu tudzież tyłka stosowane również w tamtych czasach z tym ,że ty przypisujesz sobie prawa boskie i prawie w to wierzysz inaczej nie pisałbyś tak jak to co objawiasz wszem wiem, że tobie się bardzo źle powodzi > co widać po twojej świadomości. I pozostaje tylko ten żal, że zostajemy w pamięci ludzi głupszymi niż byliśmy w naszych chwilach ostrego zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? teraja napisał(a): > IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 09:55 Skończyłeś? To spuść wodę i zbieraj się na pielgrzymkę bo nie zdążysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkomunizowany Re: IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:38 Gość portalu: niekuma napisał(a): > Dopiero ostatnimi czasy powstają place zabaw i boiska sportowe . Pokolenie PRL > to teraz emeryci. Czytałam i widziałam że też sprayowali walcząc z tzw komuną. > Pokolenie JP2 to dzieci 1978- 2004 No jesli nie widzi sie różnicy miedzy pokoleniem do 84 roku, a latami kolejnymi toz to skrajnie nieudana z taką osobą dysputa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 09:27 niekuma napisał(a): >Chciałbyś aby KK niewolił umysły ,zakładał > worek na głowę albo uprawiał biczowanie zamiast dobrego 'słowa Bożego' Miejscem KK jest kościół i plebania anie szkoły czy urzędy. Skoro tak radykalnie zmieniło się na gorsze od chwili wprowadzenia się KK do szkół to na pewno nie jest to wina władz PRL-owskich. A słyszałaś ty kiedykolwiek coś o etyce? W PRL-u dzieci zamiast na roraty chodziły do teatru, zwiedzały muzea, uczestniczyły w czynach społecznych. Uczono je szacunku dla pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekuma Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 10:00 Uczono je szacunku do pracy i chleba przede wszystkim w domu i kościele bo w szkole uczono teorii marksizmu i lenizmu i dobra wspólnego czy się stoi czy się leży ,ale jak się przynależy to się należy. Zrzucenie krzyża ze ściany otwierało często nóż w kieszeni , ale o tym sza bo wtedy czarne było białe, białe było czerwone od krwi panie pałkowniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 10:17 niekuma napisał(a): > Uczono je szacunku do pracy i chleba przede wszystkim w domu i kościele bo w szkole uczono teorii marksizmu i lenizmu A co na temat szkół może powiedzieć osoba, która do nich nie chodziła? A teorii lenizmu to uczyli jedynie w seminariach duchownych. Absolwenci nigdy nie splamili się uczciwą pracą a żyją w dostatku na "krzywy ryj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumasz nihu.. Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 10:22 www.youtube.com/watch?v=hTZ_3ZnGv5g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasz? Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.c201.msk.pl 17.03.11, 14:35 Lepiej słuchać oryginały rutube.ru/tracks/603754.html?v=a9da79d85c2bdde5f3a59b528df3386a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odkomunizowany Re: Olaa napisał(a) bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:34 Trochę Ci się pomieszało. Za Gierka faktycznie było ok! Ale nie wmawiaj, że te syfiarskie napisy: Gieksa czy Ruch, tak masowo oszpecały Katwoice i ich dzielnice. Ja Zauważyłem, ze właśnie w ostatnich latach, powstał wysyp tego wandalizmu. Tacy kibole to sparkacze gdzie średnia wieku to 16 lat. A wiec pokolenie: Galerianiek, anorektyczek, sierot tzw. Unijnych itp. Odpowiedz Link Zgłoś