Dodaj do ulubionych

Odnalazłem ścieżkę wiary

IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
Pan Zych to kłamca i intrygant, niszczyciel buddyzmu w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: kot Re: Odnalazłem ścieżkę wiary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Obserwuje odwrotny proces. Coraz więcej osób odchodzi od religii w kierunku
      ateizmu. Jest tego klika powodów

Im człowiek młodszy tym bardziej ufny, im starszy tym bardziej cyniczny,
      racjonalny, niezależny. Współczesny świat nie sprzyja wierze. Rozprasza
      człowieka. Ludzie inwestuje w swoje życie na ziemi, inwestycja w życie
      pozagrobowe jest iluzoryczna. Marchewka w postaci raju, i kij w postaci piekła
      nie jest żadnym straszakiem dla ludzi.
      • Gość: pp Mistrz czy przewodnik w buddyźmie to przeszkoda bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        pokazują cele zaś "tylko głupiec wiąże się celem"...Czysta shikantaza i 'miecz pradżni przecina wszelką niewiedzę...". Siedzenie powinno się trenować bez żadnych przewodników bo oglądamy się na przewodnika zamiast się budzić. Słowo zresztą nieprzypadkowo podobne z Buddą i buddyzmem.
        • Gość: Nemo Re: Mistrz czy przewodnik w buddyźmie to przeszko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
          Brawo, ale jeśli ktoś medytuje tylko kiedy siedzi to nie wróżę
          szybkiej wolności.
      • Gość: Nemo Re: Odnalazłem ścieżkę wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        Nie radził bym traktować pana Zycha jako wielkiego autorytetu, gdyż
        nie mówi nic o swym oświeceniu (chwała mu za tę uczciwość) i nazywa
        buddyzm religią a także mówi o wierze. Buddyzm to nie religia. To
        prakyki przynoszące konkretne wyniki, bez cudów, bez wiary w coś
        czego nie można sprawdzić.
        • Gość: Ja Re: Odnalazłem ścieżkę wiary IP: *.warszawa.mm.pl 17 lat temu
          Tak twierdzą ludzie, którzy nie rozumieją buddyzmu. Owszem buddyzm jest
          logiczny, ale wystarczy poczytać nawet tekst buddyzmu pierwotnego, jest wiele o
          oddaniu i wierze. Cóż niektórzy widzą tylko jedną stronę medalu.
    • Gość: arahat poczatki drogi waldka pokrywaja sie moja droga ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      po wielu latach praktyki na sciezce dharmy moge stwierdzic za slowami proroka
      komunizmu: ze religia (i kazda filozofia oparta na zalozeniach uzalezninienia )
      to opium dla mas...czy wierzymy w bogow czy wykonujemy skompilkowane praktyki
      jest to tym samym aktem wiary w cos: na koncu zawsze jest strach przed wyjsciem
      z ram tu i teraz. Wszelkie dzialania czy to religijne czy panowania nad masa sa
      tym samym: manipulacja umyslow...manipulacja dla doraznych celow: strachu przed
      kara, bolem, cierpieniem, smiercia lub realizacja ideii jednsootek aby zapanowac
      nad masa spragnionych cudow...cudem jest smierc i narodziny: reszta to
      nieustajacy strach...
      • Gość: Nemo Re: poczatki drogi waldka pokrywaja sie moja drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        Ależ to co mówisz nie jest sprzeczne z buddyzmem. Przeciwnie, to
        twoja autentyczna realizacja. Bądź dalej bo medytacja to po prostu
        bycie bez ulegania myślom. Jakimkowiek. "Nie wiem" to najczystsza
        forma bycia. Kontynuowana z uporem działa cuda. Pozdrawiam.
    • Gość: arahat do zdzicha: rzuc te slowa w lustro a zobaczysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      siebie w aureoli tego stwierdzenia...prawda ze wygladasz smiesznie?
    • Gość: Dalejmama www.mnisi.buddyjscy.prv.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Panie Zdzichu, kim Pan jest?
      Czy mam Panu uwierzyc na slowo honoru? Budda tego nie zalecal.

Lama Rinczen jest juz Oswiecony.
      Zaczynal on jako mnich, oswiecil sie, ozenil sie, a inni poszli w jego slady:

www.mnisi.buddyjscy.prv.PL

• Gość: roman g Re: www.mnisi.buddyjscy.prv.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        waldemar zych nie jest juz mnichem, ale dalej sie tak ubiera. to nie jest normalnie dopuszczalne. centrum w grabniku to filia klasztoru z nepalu, ale czy w grabniku sa wogole jacys mnisi oprocz przebieranca waldemara? to smieszne, ze na czele filii klasztoru stoi para malzenska(waldek i jego agnieszka) uprawiajaca sex. myslalem, ze klasztory oraz ich filie powinny praktykowac celibat, a nie seks? ale w polsce na czele filii klasztoru stoi przebieraniec i jego partnerka seksualna. wstyd.

roman g.

zory.lpr.pl/zn/znn24.php

• Gość: .. Re: www.mnisi.buddyjscy.prv.PL IP: *.warszawa.mm.pl 17 lat temu
          A nie słyszałeś o świeckich lamach?
    • Gość: meridian Pan Piotr Kowalski IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu
      Jestem z meridiana i znam pana "Kowalskiego"... dziwię się tylko że chowa swoją prawdziwą tożsamość
    • Gość: okonek Odnalazłem ścieżkę wiary IP: 77.210.28.* 18 lat temu
      wiary, czy sposobu wyznawania tzn. religii. a tak na marginesie, czy
      ktos zna autora oryginalnego wizerunku Matki Boskiej Cyganskiej?
    • Gość: Ja Re: Odnalazłem ścieżkę wiary IP: *.warszawa.mm.pl 17 lat temu
      Lama Rinczen to bardzo dobry i mądry człowiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka