Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do...

• Gość: tomek Aż serce rośnie, jak ludzie ludziom dobrze życzą IP: *.siec2000.pl 10.03.11, 08:01
      Te wszyskie teksty, że gały widziały, że lokalizacja koło wielkiego parkingu. I Schadenfruende, że kolejny tysiąc Katowiczan jest niezadowolonych z uciążliwego sąsiedztwa.
      A jaka będzie radość z cudzego nieszczęścia jak oddadzą 2 x pojemnieszy (na 1200 aut) parking w podcipiu na pl Szewczyka.
      Ciekawe , jak wtedy będą komentowane narzekania mieszkańców np ul Słowackiego czy 3-maja i sąsiednich, którzy przyzwyczajeni do dworca cuchnącego moczem, teraz będą zmuszeni do wąchania benzyny i huku dodatkowych kiludziesięciu tysięcy aut przez całą dobę.
    • Gość: NIUNIEK Do Pana Nowakowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 08:21
      " Nie mamy nic przeciwko trwającej właśnie rozbudowie sklepu. Wiedzieliśmy o tych planach i się nie sprzeciwialiśmy. Rzecz w tym, że rozbudowa nie miała przeszkadzać nam w spokojnym mieszkaniu - mówi Nowakowski"
      A górskiego powietrza i źródlanej wody wam nie obiecywali???
      Panie Nowakowski czy Pan jesteś niedorozwinięty czy taki naiwny dla radości? Bo jak to drugie to moge panu załatwić w idealnym stanie Oltcita i Tawrię - jak dla Pana po 50 tyś sztuka!!! Uwaga okazja!!!! Dla Pana Nowakowskiego
    • Gość: mruczuś Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: 78.104.151.* 10.03.11, 08:22
      Będą blokować to mafia jednego spali w lesie jak tę kobitę w Warszawie i na tym będzie koniec. Wydaje im się, że mieszkają w Kanadzie i ich zdanie kogoś obchodzi
    • Gość: tolek Mieszkańcy Tarasów odblokujcie lepiej wasze umysły IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 08:24
    • polsz ta ulica 10.03.11, 08:29
      już tam była jak kupowaliście mieszkania ciołki
    • ja_dular Będzie dym o 15tej.......... 10.03.11, 08:34
      Gawiedź proszona jest o ustawianie się na okolicznych wzniesieniach. Dobre miejsca widokowe są w cenie. O 15tej planowane są zamieszki. Obijać sobie twarze będą: zdziwieni hałasem lokatorzy osiedla wybudowanego na parkingu SCC oraz przedstawiciele tłuszczy tłumnie przybywający do SCC na cotygodniowy spacer.
      Utwórzcie na swoich profilach na fb wydarzenie. Pamiętajcie - sobota 15:00
    • Gość: KatowiceCity Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.altcafe.pl 10.03.11, 08:39
      To za ten protest zarząd SCC zażąda zwrotu poniesionych strat.
    • Gość: otoczyc blachą Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.11, 08:48
      Powariowali. Kupili mieszkanie koło największego centrum handlowego i płaczą, że im głośno. Biedactwa. A pomysł z postawieniem ekranów akustycznych bym rozwinął to wielkiego blaszanego ogrodzenia i zadaszenia! Co by Wam kurz nie leciał na Wasze ciche, spokojne i ustronne getto.
    • Gość: ja Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: *.c201.msk.pl 10.03.11, 08:54
      Czy niektórzy są aż tak naiwni? Kupują mieszkanie sąsiadujące z parkingiem pod największym miejscem do oglądania towarów na śląsku, a później mają pretensje że głośno. Choćby kupić mieszkanie na końcu pasa startowego w Balicach i narzekać że samoloty latają, a w ofercie deweloper pisał, że będzie spokój....
    • Gość: jaaaaaaaaa Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 09:06
      lol, ciekawe co ja mam zrobić skoro mi tramwaje, autobusy, auta i inne pojazdy jeżdżą pod oknami?? tu by się przydał ekran dźwiękoszczelny!! a nie tam na kilka miesięcy....masakra;/
    • lord_destroyer Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... 10.03.11, 09:07
      Rozumiem, że chodzi o ekrany akustyczne...
      Nie rozumiem, co mieszkańcom Dębowych Tarasów da zakorkowanie dojazdu do SCC na ulicy która jest POZA ich osiedlem?
      I ile to naprawdę będzie obchodziło developera DT? Ulica zakorkowana na pół godziny przez nowobogackich z transparentami?
      Wkurzą tylko ludzi jadących obok (w tym pewnie kilku mieszkańców DT - ot, paradoks - nie dość że hałas, to jeszcze sami mieszkańcy dojazd sobie blokują ;))

Zyskaliby więcej blokując parking siedziby developera ;) Tylko stamtąd bardzo szybko rozdmuchała by ich policja, wezwana przez ochronę :)

Poza tym - jak pisali przedmówcy - kupując mieszkanie tuż obok parkingu największego centrum handlowego w Katowicach, trzeba się liczyć z hałasem i samochodami.
      • Gość: Hann-a Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.centertel.pl 10.03.11, 10:02
        a co mają powiedzieć mieszkańcy Centrum, którym buduje się vaginę.
        • lord_destroyer Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd 10.03.11, 11:31
          No... przypuszczam, że najlepiej zablokować ruch na Mikołowskiej i Kościuszki. Po 15 minutach mielibyśmy zamieszki jak w Egipcie, tylko między kierowcami a 'blokującymi'.
    • anilewel Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... 10.03.11, 09:35
      co do opinii zgadzam się z przedmówcami, bo czego można było oczekiwać po takiej lokalizacji...ale ludzie, nie obrażajcie mieszkańców Dębowych Tarasów, bo to źle o was świadczy (takie opinie to na prywatne rozmowy...).
    • Gość: ania podłość i zazdrość nie ma granic polacy katolicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 09:56
      Ja bym tam mieszkac nie chciała ale wypowiedzi na forum to dopiero wiocha zazdrosc ze ktos ma pieniadze i radosc ze komus sie noga podwinela ze kupil mial kase to teraz masz wyzwiemy Cie od burakow snobow glupkow, bo my nie mamy i wmawiamy sobie ze mieszkac w bloku z winda oszczana przez psy jest fajnie bo przeciez ten co ma kase to gorszy. Ja kasy nie mam i mieszkania bym tam nie kupila i halas jest sprawa normalna w tym miejscu ale buraka z siebie nie robie i ludzi nie wyzywam.
      • Gość: kasia poziom miasta widac na forum IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 09:58
        Poziom rozmowy na tym forum to zenada, tylko na tym forum tak jest katowickim, no ale coz nic dodac nic ujac
        • Gość: Hans Kloss Re: poziom miasta widac na forum IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 10:05
          Rozdwojenie jaźni?
      • Gość: neovol Re: podłość i zazdrość nie ma granic polacy katol IP: *.atman.pl 10.03.11, 11:23
        O przepraszam ja niczego komuś nie zazdroszczę (bo nie mam czego), ja jedynie dziwię się że ludzie mając pieniądze i do wyboru inne lokalizacje mieszkań kupili ten syf a teraz się dziwią że źle im się tam mieszka. Za takie same pieniądze mogli kupić super mieszkania przy parku kultury i wypoczynku albo na Brynowie przy parku Kościuszki.
      • Gość: Krezusi na Kredyt Krezusi na Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 16:55
        > Ja bym tam mieszkac nie chciała ale wypowiedzi na forum to dopiero wiocha zazdr
        > osc ze ktos ma pieniadze

A kto z nich ma pieniądze?

Na kredyt pobrali. :-)))
        • Gość: aaa Re: Krezusi na Kredyt IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 19:29
          Zeby miec kredyt tez trzeba miec pieniadze ale tacy co tak pisza to niewiedza nawet ile kredyt kosztuje. A tak wogole to ty czlowieku wiesz ze na kredyt pobrali ciekawe skad.
    • Gość: Katowiczanin Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: *.waldex.3s.pl 10.03.11, 10:11
      No patrzcie! A to pech.

Można było kupić mieszkanie z widokiem na park, ale ludzie woleli na parking Tesco. Koszmar, trzeba być niezłym frajerem by zapłacić za mieszkanie w tej lokalizacji. Żadnego spokoju, hałas, spaliny, ruch 24/7. No ale ten design budynków! I centrum!

Ja też mam mieszkanie do sprzedania, 150m od rynku, centrum!

... mieszkanie jest w kotłowni.
      • Gość: Katowiczanin Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.waldex.3s.pl 10.03.11, 10:31
        Zapomniałem- te wszystkie hasła reklamowe, zapewnienia, dobre słowa najlepiej widać na akcji sadzenia dębów przed SCC od Chorzowskiej.

Wzięli dzieciaki, przyjechała telewizja, jaki to wspaniały deweloper i współpraca.Telewizja pojechała, dęby pousychały i je wywalili, teraz zrównali zielony teren dla parkingu (żeby stracić jak najmniej klientów, bo przecież tłuste tyłki nie będą z zakupami się toczyły 300 czy 400 metrów, trzeba parkować przed wejściem, i przy okazji przerwać zakazem ścieżkę rowerową do Parku.
    • Gość: jo parking będzie na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 10:34
      nowa część SCC ma mieć na dachu parking. ciekawe jaki duży ekran trzeba będzie wybudować? gratulacje dla naiwniaków, kupujących te mieszkania. przypuszczam, że mieszkańcy wyższych pięter słyszą też odgłosy z chorzowskiej.
      • Gość: em Re: parking będzie na dachu IP: *.mentorg.com 10.03.11, 11:11
        Ten parking na dachu SCC sam w sobie juz ma ekran. Wiecej nie trzeba.
        • Gość: jo Re: parking będzie na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:17
          pewnie go projektowałeś cwaniaczku. po uruchomieniu tego parkingu ludzie w DT będą znowy protestować. zobaczysz
          • Gość: em Re: parking będzie na dachu IP: *.mentorg.com 10.03.11, 11:41
            Tak jest - projektowałem go ("cwaniaczku"????) i widac go na planach i wizualizacjach publikowanych w sieci. Ekran na parkungu jest bardzo charakterystycznym elementem całej bryły SCC.

Nie będą protestować. SCC im nie przeszkadza tak naprawde tylko to ze mieli w planach osiedla ekran a go nie zbudowano.
            • Gość: jo Re: parking będzie na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:57
              "Ekran na parkungu" jak piszesz, może i jest na planach, ale nie pomoże mieszkańcom DT. Jest hałas i będzie hałas, nie pomogą ekrany. Nie powie ci tego nikt z projektantów ani producentów ekranów, ale mogą one jedynie nieznacznie obniżyć poziom hałasu i to zaraz za ekranem. Dobre do domków jednorodzinnych w blokach nie działa. Zapytaj mieszkańców Gwiazd lub Paderewy
      • Gość: L Re: parking będzie na dachu IP: *.3s.pl 11.03.11, 01:14
        Parking na dachu będzie otoczony własnym ekranem (oby z materiałów tłumiących hałas, a nie tak jak ogrodzenie wokół Dębowych Tarasów). I tu jest sedno sprawy, chodzi o to że developer w ramach oszczędności nie wybudował tego co sprzedawał, nie tylko ekran ale i parę innych rzeczy które były w specyfikacji osiedla.

Czytam to forum i jak zwykle widzę że fora internetowe dają możliwość odreagowania.
        My naprawdę nie jesteśmy baranami, burakami, nasze gały widziały co brały i to niekoniecznie na kredyt, ale po 2 latach negocjacji nasza cierpliwość się skończyła.

O dziwo im wyższe piętro tym ciszej. Uciążliwości drogi i budowy głównie dotyczą mieszkań z widokiem na parking, na etapie sprzedaży wydawało się że najlepszych (usytuowanie co do stron świata i obietnica ekranu). Poza tym nikt nie wspominał o możliwości rozbudowy centrum z oświetloną ścianą 12m na wprost okien.

Mam nadzieję, że przeczytacie te wyjaśnienia.

Dojazd do parkingu centrum w trakcie zgromadzenia będzie możliwy, wyłączona ma być tylko ul. Serwisowa (przy ogrodzeniu osiedla). Ale przez godzinę mogą być korki, gości chcących zobaczyć p. Gardias i p. Prokopa
    • Gość: mika Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 10:36
      A mnie się wydawało że miszkamy w wolnym kraju i na pewno Kaowice należą do jego lepszej cześci, jednak to jeszcze gorszy zaścianek niż podkarpacie wbrew pozorom. Ludzi zrżera zazdrośći zawiść, a większosć z tych o piszą o getcie mieszka ..... Jeśli nigdy nie byliście na DT to niemozecie sie wypowiadać.
      Poza tym skoro bużdżetówka, górnicy,nauczyciele itd mają prawo do protestu w imię swoich celów to dlaczego mieszkańcy osiedla nie mogą walczyć o to co było im obiecane. Każdy strajk odbywa się kosztem innych ludzi, tu jednak sprawa jest zapowidziana wcześniej i nikogo nie powinno zdziwić że nie przejedzie o tej porze.
      Nie wiem czy nie zrobic strajku w centrum miasta przeciwko ludzkiej głupocie i zawiści w tym mieście... Niech sobie każdy mieszka gdzie chce. To że ktoś chce mieć strzeżony garaż i czuć się bezpieczenie wychodząc z dzieckiem na piaskownicę to nie zbrodnia. Tak jak i nie zbrodnią są grupki ludzi pijące piwo w klatkach na innych osiedlach, dopóki nikogo nie okradną i nie zgwałcą - mnie taka wolność nie satysfakcjonuje niestety, zwłaszcza w mieście o jednym z najwyższych wskaźników przestępczości.
      Prawo do poczucia bezpieczeństwa to nie zbrodnia, zwłaszcza gdy ciezko się na to pracuje, nikt nam tego nie daje za darmo. Ponadto jako mieszkańcy DT nie wypisujemy w internecie żadnych obelg pod kątem mieszkańców innych dzielnic i tego gdzie mieszkają, i jak mieszkają, co robią w wolnym czasie bo nie to kto gdzie mieszka ale kimjest jest wazne, natomiast z wilu postach wynika że te mieszkania kupili beznadziejnie dziani i głupi ludzie, co nie jest prawdą.
      Pozdrawiam i życzę szerszego spojrzenia na świat. kiedy Polska bedzie bezpiecznym krajem na pewno nie będzie potrzeby budowania takich osiedli, jak dotychczas takie powstają w każdym dużym mieście, wydwało by się że Katowice sa na tyle duże że jego mieszkańcy potrafią to pojąć.
      • Gość: Silesia Superior Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 11:37
        jednak to jeszcze gorszy zaścianek niż podkarpacie wbrew

Już wiemy skąd przyjechali mieszkańcy DT.

Jeśli nigdy nie byliście na DT to niemozecie sie wypowiadać.

A to wniosek wyciągnięty z... ? Byłem tak kilka razy, raz przed ukończeniem samej inwestycji. Ale co ja tam wiem.

To że ktoś chce mieć strzeżony garaż i czuć się bezpieczenie wychodząc z dzieckiem na piaskownicę to nie zbrodnia. Tak jak i nie zbrodnią są grupki ludzi pijące piwo w klatkach na innych osiedlach, dopóki nikogo nie okradną i nie zgwałcą

Bo na innych inwestycjach garaży nie mają bram i nie są zabudowane? Od urodzenia mieszkam w Katowicach i nigdy nic mi się nie stało. Raz słyszałem jak jakiejś kobiecie ktoś ukradł torebkę. Raz ktoś zaczepił członka rodziny (podrostki), raz ojcu ktoś chciał ukraść torbę z zakupami spożywczymi.
        Nie wiem skąd ten mit, kilka lat temu było niebezpiecznie, teraz jest o wiele, wiele lepiej.

Ponadto jako mieszkańcy DT nie wypisujemy w internecie żadnych obelg pod kątem mieszkańców innych dzielnic

A kto obraża mieszkańców tego osiedla? Jeśli są jakieś zarzuty to tylko pod adresem naiwności i bezmyślności osób które kupiły tam lokal i teraz narzekają, Raz widziałem że ktoś napisał o gettcie. Ale czy to nieprawda?
        Prosze zobaczyć co jest na zewnątrz DT.

Co do protestów- przeciw czemu one sa? Przeciw temu że ktoś buduje zgodnie z prawem na swoim terenie. Czy SCC jest terenem DT że protestujecie? trzeba bylo się burzyć przed przebudową a nie teraz. Teraz jest po ptokach.

Co do zazdrości i zawiści- hah!

Zazdrościć czego? Wielotysięcznego kredytu na barkach za mieszkanie przy SCC? za to ze dzieciaki będa dorastały w hałasie koło tego molocha? Za to że zamiast do parku bedzie się wychodziło z domu na parking i sklepy?
        A może za zakup mieszkania gdy za tą cenę można mieć o wiele większe w Chorzowie czy Bytomiu, na spokojnej, brukowanej ulicy? Ale lepiej zaciągnąć kredy na setki tysięcy by być blisko centrum (bo wszyscy chodza do piekarni kolo rynku czy pracują w UM) za ogrodzeniem.
      • Gość: bo Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:39
        "... i czuć się bezpieczenie wychodząc z dzieckiem na piaskownicę to nie zbrodnia."
        naprawdę czujesz się bezpiecznie jak twoje dziecko wdycha spaliny z tysięcy samochodów bawiąc się w piaskownicy. większość osób na forum ma rację martwiąc się o zdrowie psychiczne osób kupujących tam mieszkanie, w katowicach jest przecież wiele lepszych lokalizacji, tańszych i równie bezpiecznych. pozdrawiam
      • Gość: scan Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.11, 01:42
        nie moja brocha... ale Ty jesteś zastraszona! Nie chcę Cię urazić ale chyba współczuję.

Jak masz chwilę, to napisz, na czym to polega... Ty i Twoje dziecko nie opuszczacie osiedla? Jeśli już opuszczacie, to odczuwasz lęk? Czy masz jakąś strefę, w której czujesz sie bezpieczna lub miejsca w ktore nigdy się nie wybierasz? Jak często wypuszczasz się dalej niż poza obszar osiedla i SCC? Czy masz ochroniarza? Wymień osoby, które wg Ciebie zagrażaja Tobie i Twojej rodzinie? Czy jesteś wolna? Czy jesteś szczęsliwa?
    • Gość: ooo nie uciekniecie od hałasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:13
      jeśli ktoś się chociaż trochę zna na akustyce i budowie ekranów to wam powie to co ja. wytłumicie ekranami dźwięk z tej uliczki, ale tak może do czwartego piętra. parking jest niemożliwy do wytłumienia. tym bardziej ulica chorzowska, przez którą pędzą tysiące aut. jesteście skazani na hałas. taki wasz wybór.
      • Gość: M Re: nie uciekniecie od hałasu IP: *.3s.pl 11.03.11, 01:31
        Właśnie tylko o to chodzi - do 4 piętra od ulicy (co zresztą było zapisane w Proj. Bud. i miało zostać zrealizowane). W pozostałych mieszkaniach to nie jest problemem.
    • Gość: anty-tvn Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: 31.60.77.* 10.03.11, 11:21
      a kto tu pisze ze im zazdrosci kasy ?? ja tez napisze ze smierc frajerom a to czy maja kase czy nie generalnie mnie wali w cycki mnie smieszy ich glupota bo jezeli kupujesz mieszkanie to widzisz otoczenie czyli parking i sklep i na co liczysz na cisze ?? to poszukaj w innym miejscu proste ... to tak jakbym kupil auto a za miesiac pojde i bede protestowal bo spala benzyny i kopci.... widzialy galy co braly bez dwoch zdan a tymn bardziej ze mialy wybor inni nie maja i mieszkaja w barakach
    • Gość: gość Rzecznik Trigranit jest genialny IP: 88.220.46.* 10.03.11, 11:25
      Przedstawiciel dewelopera Janusz Olesiński przerzuca odpowiedzialność na SCC. - Temat nie dotyczy spółki TriGranit, czyli inwestora osiedla. Dyrektor z firmy, która rozbudowuje SCC, spotykał się z mieszkańcami i obiecywał wybudowanie ekranów akustycznych w celu zminimalizowania skutków rozbudowy - zapewnia Olesiński
      A ciekawe kto jest właścicielem SCC ??? Może jednak Trigranit...
      • rangerek Re: Rzecznik Trigranit jest genialny 10.03.11, 13:14
        > A ciekawe kto jest właścicielem SCC ??? Może jednak Trigranit...
        już nie - jakiś czas temu (po wybudowaniu) sprzedali całość ImmoEast (teraz to sie Immo costam nazywa)

zresztą logiczne - developer buduje, wykłada kasę i sprzedaje komus kto tym zarządza :)

a że teraz się do siebie nie przyznają (obie firmy - zarząd SCC i TG mieściły się - nie wiem jak teraz - w budynku dyrekcji SCC - TG piętro II, reszta SCC i spółki córki) to już inna sprawa ;)
      • Gość: Nik Re: Rzecznik Trigranit jest genialny IP: *.3s.pl 11.03.11, 01:33
        Immofinanz (Austria) poprzez spółkę Nowe Centrum
    • Gość: sara Takie osiedla to dla Katowic nowosc:) IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 11:50
      ZAmkniete osiedla w innych miastach to normalne i nikt sie temu nie dziwi i nie rozpisuje na forum :) W katowicach to wciaz nowosc:) i napietnuje sie tych ktorzy odwazyli sie tam zamieszkac:). Centra handlowe w centrum to tez norma i knajpy w nocy czynne tez sa norma i nikt sie mieszkancow nie pyta czy im sie to podoba czy nie ale oni sami tez wkolko nie protestuja. Ale tu jest wszytko do tylu
    • Gość: podlesiok Za własne błędy trzeba płacić!!! IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 11:53
      Trzeba było myśleć kupując mieszkanie na parkingu przed centrum handlowym, a nie teraz mieć o to pretensje do Bogu ducha winnych klientów SCC.
      Spaliny samochodowe wam nieodwracalne zmiany w mózgach wyrządziły?!?!
      • Gość: aaaaaaaaaaaa Re: Za własne błędy trzeba płacić!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 12:00
        mo recht
    • Gość: Ziggy Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... IP: *.home.aster.pl 10.03.11, 12:01
      Kochani ! Mieszkam na DT i ...

A) Mieszka się świetnie
      B ) Zdecydowanie nie narzekam na hałas
      C) Kupiłem mieszkanie totalnie w samym centrum - BO TAK CHCIAŁEM :)

Wszystkich forumowiczów serdecznie pozdrawiam
      i życzę mniej jadu ( szkoda życia ) :)

Ciao !
      • Gość: poski Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 12:09
        ta i na dodatek jak otworzysz okno to pachnie fiołkami. co ty palisz? pozdrawiam
    • Gość: katowiczanin Andrzeju Nowakowski- chcesz dostać w dziób? IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 12:04
      Nawet nie próbuj blokować mi dojazd, kiedy będę akurat jechał do SCC- gó... mnie obchodzą twoje problemy i obyś tylko nie próbował robić mi w związku z tym najmniejszych nawet problemów z dojazdem- wara!
      • Gość: mik Re: Andrzeju Nowakowski- chcesz dostać w dziób? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:19
        Jak chcesz komuś dowalać, to nie uprawiaj takiej niegramoty, żal czytać. Może dla odmioany spędź trochę czasu w bibliotece - wiesz co to jest?
      • Gość: mik Re: Andrzeju Nowakowski- chcesz dostać w dziób? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:20
        Jak chcesz komuś dowalać, to nie uprawiaj takiej "niegramoty", żal czytać. Może dla odmiany spędź trochę czasu w bibliotece - wiesz co to jest?
    • Gość: kk20$ Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 12:17
      Ilekroć mijam to "luksusowe", "spokojne" i "prestiżowe" getto z oknami naprzeciwko siebie w odległości 20 kroków i smrodlawym wiecznie głośnym parkingiem 50 kroków od tego blokowiska zastanawiam się jakim trzeba być idiotą by zapłacić za taką "rozkosz" mieszkania. Szczególnie że za cenę klitki 55m można mieć szeregowca w na prawdę spokojnej okolicy nie dalszej niż 15km.
      • willa_w_parku Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd 10.03.11, 12:20
        A jak się zlikwiduje hałasujący tramwaj nr 12 , to i ekranu nie trzeba!
    • blackjohan Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd do... 10.03.11, 12:31
      Dzisiaj chcą ekranu akustycznego, a jutro będą chcieli dostępu do morza !!!
      • Gość: jota Re: Mieszkańcy Dębowych Tarasów zablokują dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 12:36
        skrytożercom parówkowym mówimy stanowcze nie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka