Dodaj do ulubionych

Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni

IP: *.formlessnetworking.net 14.04.11, 02:42
Pani Małgosiu, nic nie stoi na przeszkodzie aby zawiazala Pani stowarzyszenie i pomogla tej rodzinie. Przeciez miasto za tych ludzi nie splaci zaleglosci w czynszach, bo z jakiej racji? Tylko niech Pani uwaza na kleptomana, bo jeszce gotowy zwedzic uzbierane na czynsz pieniadze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tata Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 07:21
      Kleptoman, górnik i 15 osob w domu gdzie opary z klozetu mieszaja sie z wyziewami z garów.
      Ja mówie: DO ROBOTY!
      • kretynofil Brak ubezpieczenia, brak oszczędności, brak... 14.04.11, 08:24
        ...pracy, zaległości w czynszu, kredyty na meble, kleptomania (aby uniknąć kary zapewne) i roszczenia.

Sorry, naprawdę jestem zwolennikiem państwa socjalnego, ale jak czytam takie historie to ręce mi opadają...
    • Gość: a Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.11, 07:34
      niestety, jakby na to nie patrzeć, rodzinka ciekawa co najmniej.
      • Gość: DNA Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: 193.57.67.* 14.04.11, 08:37
        Rownie glupi jak powodzianie. Nie ubezpieczaja sie a potem wielki placz ze nie maja pieniedzy.
        • Gość: gosc Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 08:40
          nie każdego stac na ubezpieczenie. Powodzianie to inna sprawa bo wielu z nich pobudowało się na terenach zalewowych.
          • kretynofil Każdego stać na ubezpieczenie! 14.04.11, 08:43
            Co, Twoim zdaniem, jest tańsze? Ubezpieczenie czy odsetki od kredytu na zakup mebli?
            • watersnakes2 Re: Każdego stać na ubezpieczenie! 14.04.11, 11:06
              > Co, Twoim zdaniem, jest tańsze? Ubezpieczenie czy odsetki od kredytu na zakup m
              > ebli?

Zgadzam sie z Toba, ze ubezpieczenie to absolutna podstawa. Kilkaset zlotych rocznie moze byc dla kogos astronomiczna kwota, ale przynajmniej pozwoli jakos sobie poradzic ze skutkami pozaru/powodzi czy innego zdarzenia.

Inna sprawa to taka, czy w przypadku gdy stwierdzono zaproszenie ognia z winy lokatorow - ubezpieczalnia wyplacilaby odszkodowanie.
          • Gość: katowiczanka Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.11, 14:27
            ciekawe ze nie kazdego. ja ubezpieczylam swoje mieszkanie w calkiem dobrej dzielincy katowic, stare budownictwo, nowy sprzet, po remoncie. zaplacilam az 400 zl/rok. to nie wierze ze 10 os nie stac na to zeby sie ubezpieczyc na taka kwote. i mieliby z tego moze z 20 000 jak ubezpieczyciel wyplacil co spokojnie starczy na meble (niekoneicznie nowe), talerze, pralke, lodowke. wiem co mowie, bo 20 tys kosztowalo mnei nowe wyposazenie meiszkania
    • polsz czemu? 14.04.11, 07:40
      córeczka nie weźmie się do roboty?
      • Gość: Antryj Re: czemu? IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.11, 08:10
        A po co? Przecież można dostać
        • Gość: Piotrek Re: czemu? IP: 195.33.34.* 14.04.11, 08:13
          a czytać ze zrozumieniem to umiecie?
          • polsz Re: czemu? 14.04.11, 08:23
            umiemy ale Ty widocznie nie lub też wolisz brać niż zapracować
            • Gość: gosc Re: czemu? IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 08:41
              co mówisz? że cię tatuś zatrudnił...
              • Gość: Piotr Re: czemu? IP: 195.33.34.* 14.04.11, 09:30
                Dokładnie..
                POLSZ pierdzi w jakiś stołek, bo ja tylko jak teraz na urlopie mogę sobie pozwolić na pieprzenie głupot na forum, on widać ma 'ciężką' pracę i z nudów się tu udziela...
      • Gość: gosc Re: czemu? IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 08:36
        bo w Polsce nie zatrudnia się młodych kobiet i nie zatrudnia się nieznajomych. NIE MASZ ZNAJOMYCH WYPAD ZA GRANICĘ
        • Gość: xx Re: czemu? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 08:53
          Dziwne, ja przez ostatnie dwa miesiące zatrudniłem 3 (trzy) nieznajome młode kobiety (poniżej 30 lat) do pracy w biurze...

Opowiadasz głupoty, aby uzasadnić swoje nieudacznictwo?
          • Gość: gosc Re: czemu? IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 11:11
            moze i zatrudniłeś jak mają już każda po dwójce dzieci albo jest to umowa zlecenie. nikt nie zatrudni młodej kobiety bo się boją że odejdzie na macierzyńskie. i przez takie własnie klacze rozpłodowe normalne kobiety nie mają szans na prace
            • Gość: xx Re: czemu? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 11:47
              Człowieku, jesteś debilem i tyle. Twoje wypowiedzi są po prostu kompromitujące.

Ja już pomijam fakt, że to co insynuujesz jest niezgodne z prawem, ale pytanie kobiety o plany dotyczące dzieci jest po prostu niemoralne. Pracodawca nie powinien o to pytać i tyle. Ja wiem ile one mają lat, ale nawet nie wiem ani czy mają dzieci ani czy mają mężów.
            • Gość: gość Re: czemu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 13:25
              > nie. nikt nie zatrudni młodej kobiety bo się boją że odejdzie na macierzyńskie.
              > i przez takie własnie klacze rozpłodowe normalne kobiety nie mają szans na pra
              > ce

Syn tej pani jest już nastolatkiem, a dzięki "takiej klaczy rozpłodowej" sam chodzisz po tym świecie. Bo chyba z macicy kobiecej się wywodzisz, a nie z kosmosu.
            • Gość: katowiczanka Re: czemu? IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.11, 14:29
              hmmm ja chyba jestem wyjatkiem od twojej teorii spiskowej - i 10 moich kolezanek tez. wszystkie przed 30, zadna nie ma dzieck, niektore maja mezow i umowe o prace. prawda boli
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Bo nic nie umie robić. IP: *.jmdi.pl 14.04.11, 10:09
        tzn. według oficjalnej wykładni obowiązującej na tym forum "nie ma znajomości".
    • Gość: oleksy trzeba się było ubezpieczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 08:09
      • Gość: gosc Re: trzeba się było ubezpieczyć IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 08:38
        nie każdego stac na ubezpieczenie
        • kretynofil Każdego stać na ubezpieczenie! 14.04.11, 08:42
          Co jest, Twoim zdaniem, tańsze? Ubezpieczenie domu, czy odsetki od kredytu na zakup mebli?

Kretynie?
          • norbertrabarbar Re: Każdego stać na ubezpieczenie! 14.04.11, 10:57
            "Kretynie?" - Poziom wypowiedzi i argumentacja pierwsza klasa! Pozdrów mamę!
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Co to ma być za argument?! IP: *.jmdi.pl 14.04.11, 10:12
          Stać cię na konia, stać cię i na bat! Masz dom, ale na ubezpieczenie cię nie stać? To jest "argument" z przedszkola! Jak cię nie stać, to sprzedaj i przenieś się do namiotu, tylko nie każ mi płacić za skutki twoich nieszczęść losowych!
          • Gość: gosc Re: Co to ma być za argument?! IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 11:12
            przecież orzeczono że pożar jest z ich winy więc odszkodowanie się nie należy więc o co ci chodzi durny agencie ubezpieczeniowy?
      • Gość: ewa Re: trzeba się było ubezpieczyć IP: *.aster.pl 14.04.11, 08:41
        i naprawde zadna z tych kilkunastu osob nie jest zdolna do pracy od kilku lat?
        Inna rzecz ze moze zamiast wsadzac im ten sedes do kuchni na sile, jednak trzeba im pomoc ale troche inczej? Ewidentnie cala rodzina uzaleznienila sie od pomocy socjalnej i 'bezrobocia', potrzebuja pracy, stalych obowiazkow, dziecko przedszkola i niech sami zdecyduja gdzie chca miec sedes.
    • Gość: prawnik Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.146.27.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.04.11, 08:43
      > Pani Beata jest niezdolna do pracy z powodu postępującego gośćca stawowego,
      > ale jeszcze nie przyznano jej renty i nie zdążyła się rozwieść, nie ma więc zasądzonych
      > alimentów.

A co ma rozwód do alimentów ?????
      • jorgeestevez Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni 14.04.11, 08:59
        Pan/Pani jest prawnikiem, czy tylko tak sie podpisuje?
        Art. 60 KRO stanowi:
        "§ 1. Małżonek rozwiedziony, który nie został uznany za wyłącznie winnego rozkładu pożycia i który znajduje się w niedostatku, może żądać od drugiego małżonka rozwiedzionego dostarczania środków utrzymania w zakresie odpowiadającym usprawiedliwionym potrzebom uprawnionego oraz możliwościom zarobkowym i majątkowym zobowiązanego.
        § 2. Jeżeli jeden z małżonków został uznany za wyłącznie winnego rozkładu pożycia, a rozwód pociąga za sobą istotne pogorszenie sytuacji materialnej małżonka niewinnego, sąd na żądanie małżonka niewinnego może orzec, że małżonek wyłącznie winny obowiązany jest przyczyniać się w odpowiednim zakresie do zaspokajania usprawiedliwionych potrzeb małżonka niewinnego, chociażby ten nie znajdował się w niedostatku."
        W tej sytuacji stosuje sie odpowiednio równiez przepisy Działu III KRO, dotyczące obowiązku alimentacyjnego między krewnymi.
        • Gość: orient Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.ichf.edu.pl 14.04.11, 09:53
          Czy ty jesteś jakimś kretynem? Rozwód ma się nijak do alimentów. Można żądać zabezpieczenia np. podczas sprawy rozwodowej przed przyznaniem alimentów, ba można wystąpić o alimenty nawet nie mając zamiaru się rozwieść.
      • Gość: gosc rozowd do alimentow wspolmazonka ma to, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:34
        oRozwod z orzekaniem o winie, toczy sie tak, ze rzeka sie najpierw wine, a dopiero wtedy jest zasadnosc wyroku alimentacyjnego od winnej rozwodu strony.
        Dlatego najpierw musi zapasc wyrok rozwodowy.

• Gość: xx Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 08:56
      Z mojego punktu widzenia to właściwie nie ma większego znaczenia, że utrzymuję ten syf ze swoich podatków, bylem tylko ich pysków nie widział.

Ale bardzo żal mi ludzi, którzy zasuwają po 12h dziennie i dostają za to 1000PLN na rękę, mają niewiele więcej od tego towarzystwa, ale pracują na swoje i także utrzymują tych nierobów. To jest moim zdaniem jawna niesprawiedliwość.
      • Gość: workoholic Masz rację xx- zobacz drugie foto IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 09:26
        Masz rację Kolego.
        Pracowitość sie ma albo nie ma we krwi.
        Na drugim zdjęciu widać że w tej rodzince z pracowitością na bakier i w takim syfie im się dobrze żyje- nawet tych wnęk nie chce sie posprzątać. Skoro ciasno to bym wysprzątał, drzwi dorobił i coś tam upchnął. Albo ten sraczyk przenieść. ale nie, niech inni zrobią my redaktora z gazety weźmiemy, przecież się nam należy
        • a-m75 Re: Masz rację xx- zobacz drugie foto 14.04.11, 11:58
          Poza tym, na ogół, niezamożne rodziny nie biorą kredytów na meble, tylko te meble otrzymują od dobrych ludzi, których moc. Ot - oddam za free - dział ogłoszenia.
          Kredyty biorą (i dostają) ludzie zamożni lub niegramotni.
          Przy zdrowych zmysłach nie ma się kredytu.
          Granda z tym kiblem na środku.
          Ale specyfika i różnorodność przypadków w tej rodzinie - bynajmniej - zastanawiająca.
          • Gość: workoholic Re: Masz rację xx- zobacz drugie foto IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 12:14
            Nie do końca się z Tobą zgodzę bo Providenty i inne lichwy tylko czają na takich co nie dostaną w normalnym Banku kredytu.
            A z tymi przypadkami to masz w 100% rację. Jak na mój gust to nieźle całe życie kombinowali jak by się ustawić aby tylko nie iść do pracy i mieć z czego żyć.
      • Gość: trzeźwomyślący Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 13:45
        Moim zdaniem kolego powinieneś stracic robotę i zacząć klepać biedę może by Cię to czegoś nauczyło....Postępując Twoimi metodami należałoby przejechać Ci po kieszeni i już wiedziałbyś co to szacunek. Gratulacje... rozbiłeś bank! Tylko co jak policja Cię zacznie ścigać?
    • Gość: igi Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.cupt.gov.pl 14.04.11, 09:09
      Do roboty!!! Kurde wszyscy mają paraliż pracowniczy i tylko po gazetach się wyżalają, że nie dostali z moich podatków wystarczająco dużo. Ile można utrzymywać to dziadostwo. Rencinka, zasiłeczek, mieszkanie od gminy, daj daj daj... A co oni daja w zamian społeczeństwu, chyba strach przed swoją zapitą gębą

Zawsze szkoda tylko tych małych dzieci, że muszą w takim syfie mieszkać.
      • jakorn Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni 14.04.11, 09:27
        Jesteście , ze swoimi głupimi komentarzami zdrowo pie...ięci
        • kretynofil A konkretnie? 14.04.11, 09:32
          To o co Ci chodzi?

Bo wiesz, ja chętnie podyskutuję o tej sytuacji - ale musisz wysunąć jakieś te, wiesz, trudne słowo będzie, A-R-G-U-M-E-N-T-Y...
          • norbertrabarbar Re: A konkretnie? 14.04.11, 10:47
            Niestety... mąż rencista, żona ma gościec, a do tego upośledzony syn kleptoman... Ci ludzie nie są w stanie wykonywać żadnej pracy - no przynajmniej jak żadnego z nich bym nie zatrudnił. Państwo też nie daje pracy więc raczej będą bezrobotni przez resztę życia...

No ale i tak bywa.

Pytanie tylko czy ich nędza (także ta umysłowa) upoważnia kogokolwiek to wstawiania im muszli klozetowej obok lodówki?

To jest typowe myślenie u polaczków - komuś źle się dzieje to trzeba go zwyzywać i obrazić.
      • Gość: anydureń Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 09:41
        Masz szczęście mądralo, bo jak widać w Centrum Unijnych Projektów Transportowych płacą ci za siedzenie na forach, a nie za pracę.
      • norbertrabarbar cupt.gov.pl? 14.04.11, 11:00
        Wysłałem zapytanie czy piszesz takie wypowiedzi w godzinach pracy i czy licują z twoim stanowiskiem.

Pozdrawiam tarzając się ze śmiechu.
    • Gość: gość Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 09:45
      To może niech ci państwo sprzedadzą gospodarstwo, bo ziemia się nie spaliła, i popłacą długi za rok czynszu /ile to na miesiąc?/ i spłacą kredyty na meble i talerze. I tak - sądząc po opisie ich stanu zdrowia - nie są w stanie na tym gospodarstwie pracować.
      • Gość: gość Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 09:54
        Ewentualnie można było przebić drzwi do tej ubikacji z mieszkania, a drzwi na klatce schodowej zamurować. Piszą, że jedna ubikacja na 2 mieszkania, ale to drugie mieszkanie i tak do tego pionu nie jest podłączone.
        • lukask73 przebić drzwi do WC 14.04.11, 11:01
          > Ewentualnie można było przebić drzwi do tej ubikacji z mieszkania, a drzwi na k
          > latce schodowej zamurować. Piszą, że jedna ubikacja na 2 mieszkania

W starych kamienicach ubikacje urządzało się z reguły na półpiętrach.
    • Gość: zgaga Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.adsl.alicedsl.de 14.04.11, 09:58
      Prosze Panstwa w wielkich miastach tzw. bogatego Zachodu w kamienicach w Berlinie Zach. i Wiedniu, w latach 70, 80 i 90-tych zamieniano piekne mieszkania z salonami po 30 mq na mniejsze, gdyz nie mozna bylo utrzymac mieszkan o powierzchni 250 mq, dzielono je na trzy czy cztery, poswiecajac jeden z pokoi na kuchnie, a poniewaz nie bylo w tych mieszkaniach lazienek, tylko kibelki na klatce schodowej oraz kran z zimna woda i zlew, to posrodku takich wydzielonych kuchni, administracja wstawiala prysznic a jak ktos nie chcial latac do kibelka na polpietro to dostawal do tego prysznica jeszcze kibelek w kuchni i czy on sobie to obudowal czy zaslonil szafa to byl jego problem, tak bylo i tak jeszcze bywa i nie bylo to z powodu "biedy" ale z powodu architektonicznych zmian i potrzeb.
    • Gość: Sylwia Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:04
      W tym kraju tak jest zyjemy gorzej niz zlodzieje bandyci...szkoda słow...a panstwo ma nas gdzies...zajmuja sie zupelnie czyms innym wazne sa przepisy i oni sami...dla nich nie liczy sie tylko biedni nikt sie dla nich nie liczy...
    • ben-oni Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni 14.04.11, 10:11
      Chcieliście Polskę, no to ja macie, skumbrie w tomacie.... Polskę wolną, demokratyczną i chętną pomagać Haiti, Libii, Afganistanowi a nawet Japonii, . Tylko dla własnych obywateli ta Polska jest zawsze sierocińcem.
      • Gość: charllie Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 14:54
        Nie matole, to nie Polska - to Faszystowskie Niemcy sprzed wojny. Duch odradzający się od czasu do czasu na Śląsku. Jednym słowem, że użyję waszego matolskiego faszystowskiego języka " Niszczyć chorych, niszczyć słabych, a jak się któremu powineła noga i wpadł w tarapaty to dorżnąć i niech nie pyskują bo o prawdziwym wpierdzielu to nie mają pojęcia. Silna rasa, zdrowa rasa. Sieg Hail. Adolf wiecznie żyw".
        • Gość: zielona Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.centrum.gliwice.pl 17.04.11, 17:50
          Jestem ze Śląska. jestem z tego dumna. Może nie wdaje się w tematy o autonomii, odrębności Śląska, bo nie czuję takiej potrzeby, a więcej sądzę, że podział, taki może być niekorzystny. Ale nie o to mi tu teraz chodzi.
          Nie życzę sobie takich porównań, bo mnie to obraża. Nie odpowiadam za dzieje sprzed swoich narodzin, a powiem więcej nawet starsze pokolenia nie są już takie jak często tacy ksenofobii jak ty opowiadają. Jak się wypowiadasz to najpierw zobacz i sprawdź jak jest teraz, a przekonasz się, że nie masz za co obrażać dzisiejszych Ślązaków.
    • norbertrabarbar Mariusz Figura i wszystko jasne 14.04.11, 10:37
      Równie dobrze mógłby go zastąpić Maciek z Klanu...
      • Gość: gosia_ff Re: Mariusz Figura i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 23:30
        ???
    • Gość: Adam tak nie mieli nawe Szwedzi w 1950 roku, IP: 83.209.146.* 14.04.11, 10:42
      w Polsce jest jeszcze daleko do 21 wieku. sporo ludzi uwaza sie ze im siew szystko nalezy od panstwa a jak panstwowe to znaczy mozna karsc, burzyc , dewastowac. W Szwecji nie ma wysokich plotow wokol domu, w budynkach wielomieszkaniowych w piwnicach jets prania: pralka, suszarka i pomieszczenie do suszenia prania. nikomu ze Szwedow nie przyjdzie do glowy ukrasc te sprzety, powyrywac metalowe czesci, porzobijac pomiesczczenie. w pOlsce od razu na drugi dzien nie byloby tych pralek, suszarek, piecow do podrzegwania. W polsce wybudowano w Gdansku 8 blokow wg projektu finskiego z pralnia w piwnicy, toaleta, prysznicami w piwnicy / akurat toaleta , prysznice to mialy byc na wypade wojny a piwnica miala sluzyc jako schron, bo drzwi do piwnicy byly jak to buduje sie w Szwecji, finlandii drzwiami jaki maja schrony/. No coz po roku od zamieszkania w tych blokach wanny, prysznice zostaly zdemolowane, pralnia i wc zamieniona w rupieciarnie - tak wlasnie robia Polacy. wystarczy przejsc sie po klatkach w blokach - jak sa popisane, w Szwecji nikt nie maluje spreyem po klatkach schodowych, nikt nie kradnie wozkow dzieciecych, butow z kaltek schodowych. Polakom daleko do zachodu. zreszta widac to tez po cyrkach jakie urzadza Kaczynski, Pis i jego zwolenicy pod Palacem Prezydenckim. w innym kraju jak USA, Szwecja, Norwegia dawno by byli ukarani za swoje wypoeidzi, starjki,zasmiecanie a spoleczenstwo rzadaloby usuniecia partii z zycia plitycznego,
    • Gość: gość Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: 194.181.0.* 14.04.11, 10:45
      A gdzie był Sanepid jak przekazywano te lokale???
      Te urzędasy nie znają przepisów!!!!
    • Gość: kejt Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.warszawa.mm.pl 14.04.11, 10:55
      To niech sobie ten kibel zasłonią. Wystaczy kawałek szmaty i 4 gwoździe. I tak mają taki syf wokół że nieweile to zmieni.

Niech pani "dziennikarka" akcje społeczną zrobi zbiórki kasy skoro tak żle i strasznie mają ci biedni ludzie. MOże to efektywniejsze spożytkowanie energii niż pisanie takich "atykułów".

Znam ludzi którzy zapieprzają po 12 godz. za 1300 PLN. I co oni mają powiedxieć?

Najlepiej wszystko dostać tak aby d..y z domu nie ruszyć.
    • lukask73 Co jest złego w muszli? 14.04.11, 11:04
      Nie wiem, jakie zwyczaje mają ci państwo, ale u mnie w domu muszla nie śmierdzi. Nie używam żadnych tzw. zapachów do WC, ponieważ nie ma takiej potrzeby.
      • ben-oni Re: Co jest złego w muszli? 14.04.11, 11:55
        Ale jak stawiasz klocka to chyba nie aromatycznego. Spróbuj sobie rzucić paszteta przy lodówce, gratuluje atmosfery sniadaniowej.
      • Gość: hcwarmia jesteś idiotą??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 12:01
        ...
      • Gość: Grażyna Re: Co jest złego w muszli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:00
        ukask73 napisał:

> Nie wiem, jakie zwyczaje mają ci państwo, ale u mnie w domu muszla nie śmierdzi
        > . Nie używam żadnych tzw. zapachów do WC, ponieważ nie ma takiej potrzeby.
        Powiedzieć o Tobie debil to znaczyłoby obrazić chorych ludzi. Może zamień się z ta rodziną na mieszkanie
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Kolejny "człowiek, którego gó... nie śmierdzi" IP: *.jmdi.pl 15.04.11, 08:42
        tym razem dosłownie. Szok, jak to niektórzy mają, nomen omen, nasrane!
      • lukask73 Re: Co jest złego w muszli? 19.04.11, 08:57
        Nie odnoszę się do powyższych wypowiedzi zawierających tylko obelgi, jednak mam wrażenie, że przyjmuje się za normalny stan, że kibel musi śmierdzieć. Jednak nie musi. Nawet w czasie załatwiania na nim spraw można ograniczyć do minimum emisję, spuścić wodę, wyczyścić i nie ma co śmierdzieć.

Obawiam się, że w domach komentatorów nawet umywalka jest w takim stanie, że normalny człowiek będzie się brzydził oddać tam mocz.

Rozumiem to, ponieważ doskonale zdaję sobie sprawę z istnienia ludzi, którzy nie lubią lub nie umieją zachować czystości na bieżąco. „Przewróciło się — niech leży.” Tylko proszę nie równać w dół do siebie.

Na koniec: pamiętajcie, że jest to lokal zastępczy, socjalny, którego użytkownicy nie musieli kupować, za który zapłacili pod przymusem wszyscy inni. Nie można oczekiwać w takiej sytuacji pałacu z salonem kąpielowym 20 m kw.
    • Gość: Mr.Spook To dobra motywacja, by się wzieli za swoje życie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 12:05
      To co myślę o takich ludziach, ;) www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4
      • ciuli Re: To dobra motywacja, by się wzieli za swoje ży 14.04.11, 13:03
        Niech się ten pan "baron" (nie wiadomo śmiać się , czy płakać nad tym jego pretendowaniem do tytułu - czy to ma być dystans do siebie, ironia, czy wprowadzanie w błąd głupich mas?) Martin Lechowicz weźmie do normalnej, zwyczajnej pracy, do artystycznej się nie nadaje - bo jako tzw bard (gdzie on bard , do kogo śmie się porównywać???)reprezentuje żenujący poziom i tylko podpuszcza jednych ludzi na drugich, to ma być sztuka???
        Nawet, gdyby za darmo przysłał mi paczkę ze swoimi "wytworami" (pewnie przysyła za pieniądze i na tym zarabia... Czyżbym się myliła?). - wyrzuciłabym te śmieci.
        Jak deklaruje,że jest "kaleką społecznym" ,bo ciężko pracuje -a nie jest "pedałem," "kretynem", itd, to zamiast odstawiać te swoje" wokalne- słowne popisy" niech się weźmie do normalnej, zwykłej pracy, niech się wcieli w postać ze swojego utworu, i poza tym niech popatrzy w oczy "pedałowi", "kretynowi", "leniowi", i innym, których pogardliwie wymienia w tej "poezji śpiewanej". Dno...
        To też dla pana Mr. Spock'a od wpisu powyżej "> To co myślę o takich ludziach, ;) rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4"
    • Gość: workoholic Zastanawia mnie ta kleptomania IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 12:17
      no bo w jaki sposób dostał papier że ma taką "ułomność". Bo z urzędu chyba takich rzeczy nie dają. Więc tak sobie deliberuję że chyba synuś to i owo zajumił i wyrobił sobie zielony papierek żeby nie oglądać kwadratowego słoneczka.
      Tu renta tu orzeczona choroba, tu dziwny pożar, tu kleptomania , na mój gust niezłe kombinatory są w tej rodzince
    • Gość: ania Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.11, 13:05
      no bo przecież nowe meble to produkt podstawowej potrzeby dla kogoś kto nie ma co do gara wrzucić. jak ja zostałam z niczym i musiałam się wyprowadzić tak jak stałam to do nowego lokalu to po prostu zebrałam stare meble po rodzinie , znajomych , a część używanych dokupiłam za psi grosz. jest też Caritas, który z pewnością chętnie pomógłby pogorzelcom. a poza tym co to za problem odgrodzić kibel jakąś zasłonką chociażby. lokal zastępczy dostali, uważam, że gmina wywiązała się ze swoich obowiązków. jak ktoś jest głupi i oczekuje, że inni zrobią wszytko za niego, to niech śpi z głową koło gówna i je jak świnia
      • Gość: Morek Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 13:58
        nie świnia ten kto je ... tylko ten kto zmusza droga świnko chrum chrum Aniu. Żeby Ci się z czasem czego nie łyknęło. Bo może bardzo nie smakować!
    • Gość: kamyk Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.11, 13:35
      nie jest do końca prawdą, że kobiet młodych nie chcą pracodawcy zatrudniać. w obecnym i poprzednim roku zatrudniłam 6 młodych kobiet po studiach 25-28 lat!!! więc wiek reprodukcyjny, bezdzietne i niektóre mężatki. część z nich na umowę zlecenie, ale kasę dostają
    • Gość: katowiczanka gosciec to nie kalectwo IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.11, 14:24
      Moj tata tez cierpi na gosciec ale jakos ciagle pracuje po 6 dni w tygodniu. Czasem bolli bardziej czasem mniej, czasem ma problem z prowadzeniem auta (tzn ze zmiana biegow, wiec kupil takie z automatyczna), nie zawsze moze pomoc przy remontach i porzadkach bo ma spuchenite rece - ale pracuje! I nie dlatego, ze nie jest jedynym zywicielem, ale dlatego, ze nie uwaza sie za niezdolnego do pracy. Wiec to zalosny lament. A kleptomanie mozna chyba leczyc co? W ogole co za bzdurda - zlodziej zwykly i tyle. A GW zaczyna mnie wkurzac swoja stroinniczoscia
      • Gość: CzerwonyKrzyż Re: gosciec to nie kalectwo IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 14:10
        No cóż życzę Ci zatem podobnych przeżyć: utraty pracy przez twojego tatusia i przez ciebie o ile taką posiadasz. Życzę przenosin do lokalu zastępczego i wyzwisk od leni i pasożytów. A co najlepsze życzę Ci wstawienia kibla kolo lodówki, w czasie gdy Ty nic nie będziesz w stanie z tym zrobić, bo będziesz na to zbyt chora. Smacznego i Wesołych Świąt!

Zawsze do usług Twój Humanitarny Czerwony Krzyż.
    • dobbiaco Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni 14.04.11, 15:17
      "wolałaby zginąć w pożarze.."Chyba to..lekka przesada połączona ze zbytnią egzaltacją?To..co mieli powiedzieć ludzie wracający na zgliszcza swoich miast i wsi po II wojnie światowej?Nie mieli nic!Moja matka..wygotowywała papier po maśle z UNRY-na zupkę jarzynową dla małego brata!(Bo..miliardy dolarów szły do Niemiec-do Polski-kapanie,co kot napłakał takich paczek..) I co?Mieli orzec,że.."woleliby zginąć na wojnie,niż tak żyć"?Warunki są nie do pozazdroszczenia;ale..cóż tam,skoro swego życia ci ludzie nie potrafią docenić,że..nie spłonęło w pożarze..
    • Gość: gość Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 00:54
      Zebrało się w tym art. kilka problemów. Przed pożarem mieszkało w nim 9osób. Redaktor nic nie pisze o płaceniu czynszu. Po pożarze dostali 2 mieszkania,syn się wyprowadził.Jak człowiek zaczyna od zera/meble,gary,ubrania/to kupuje w tzw lumpeksach,komisach,a nie na raty. Co znaczy,że jak oboje śpią w jednym pokoju to się duszą? Duszą się nawzajem? Czynsz za mieszkanie z toaletą na korytarzu jest niewielki,są dopłaty dla rodzin ubogich .Córka/osobne mieszkanie,chora/ ,zapalenie reumatoidalne nie upośledza umysłowo i można choćby z MOPSu dostać zapomogę,załatwić alimenty,tylko trzeba chcieć. Jedna renta,czy emerytura górnicza nie zapewni luksusu 6 osobom. Administracja zrobiła źle montując kible w kuchni,bo to wbrew wszelkim przepisom i zasadom. Administracja nie ma obowiązku załatwiać za rodziny spraw socjalnych,ale ma obowiązek poinformować odpowiednie jednostki o nieudolności lokatorów.
      • Gość: p.doktor Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 14:15
        Kolego coś mi mówi że nieudolny to jesteś Ty ale umysłowo oni są chorzy i z szacunkiem do chorych
    • Gość: ech!!! Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 08:02
      Za to lepiej dbamy o psy.Czyż to nie poprawia nam samopoczucia?
      • Gość: morg Re: Śpią przy muszli klozetowej, bo są biedni IP: *.zb.osi.pl 16.04.11, 14:26
        Weż kolego mów za siebie może tobie szkoda psów, bo trzeba czymś tych ludzi szczuć - jak robią to te garbage obecne tutaj. Ja dziękuję. PAS. To za wiele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka