Dodaj do ulubionych

Zarzuty za graffiti GieKSy

IP: *.com.pl 11.07.11, 12:30
I bardzo dobrze. Należy wandalizm karać z całą surowością. Na pewno dostanie zawiasy, ale nie można całkowicie odpuścić, bo już nasze miasta wyglądają jak wielkie śmietniska, własnie m.in dzięki tego rodzaju wątpliwej jakości twórczości.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Zarzuty za graffiti GieKSy IP: 77.223.193.* 11.07.11, 12:36
      Murale, tak jak na Drzymały :D
      katowice.gazeta.pl/katowice/51,88313,9869296.html?i=1
    • rojberek Nie karajcie go więzieniem a odpracowaniem... 11.07.11, 12:36
      ... i naprawą tego co zepsuł. Choćby to miało trwać miesiącami, niech teraz czyści, maluje, odnawia, sprząta i tak za każdą swoją grafomańską twórczość niech musi dwa takie buchomazy wyczyścić.
      • Gość: gites Re: Nie karajcie go więzieniem a odpracowaniem... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 13:47
        Jestem tego samego zdania. Co z tego że dostanie wyrok (najprawdopodobniej w zawiasach) skoro niczego go to nie nauczy, a w środowisku kiboli wzrośnie tylko jego pozycja, bo "dostał wyrok za miłość do klubu". Zdecydowana większość kiboli to debile - tacy ludzie nie potrafią się uczyć na błędach, a kara jest tylko promocją w tym chorym środowisku.
        Jedyny pożytek z takiego idioty to prace społeczne - czyszczenie tego co nabazgrał plus jeszcze tego co nabazgrali jego kumple, których nie złapano.
        • Gość: gość popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:07
          popieram
          • Gość: (.)(.) Re: popieram IP: *.beskidmedia.pl 11.07.11, 21:40
            a ja upierd***lilbym mu publicznie lapy powyzej lokci. liczba grafficiarzy spadlaby blyskawicznie do zera
      • Gość: opa Re: Nie karajcie go więzieniem a odpracowaniem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 11:25
        zgadzam się w 100% - dokładnie o tym samym pomyślałam jak przeczytałam artykuł - oczywiście wszystkie akcesoria potrzebne do odnowienia i pomalowania elewacji powinien zakupić ze środków własnych
    • Gość: Mr. Normalny Zarzuty za graffiti GieKSy IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.11, 12:41
      Brawo.

Wyłapywać ścierwo.
    • Gość: polski Zenuś Zarzuty za graffiti GieKSy IP: 62.8.134.* 11.07.11, 12:55
      Odsiadka dla takiego mlodego chlopaka (moze przyszlego przestepcy, mordercy lub czegos podobnego) moze miec charakter antyproduktywny. Jestem za ostrymi karami dla spray-owcow, ale 5 lat dla 17-sto latka to troche duzo. W wiezieniu zniszcza go do kosci, wyjdzie jako kryminalista i takim zostanie. Na poczatek czyszczenie i odnawianie elewacji na wlasny koszt. Moez sie nauczy rozsadku. A jesli to nie pomoze i znowu zacznie sie artystyczne udzielac na obcych murach, to wtedy 10 lat – za glupote i niechec do nauki na popelnionych bledach.
    • watrix Re: Zarzuty za graffiti GieKSy 11.07.11, 14:02
      "Zarzuty za graffiti GieKSy"

Graffiti? Raczej bazgroły na murach.
    • Gość: gość stronniczość gazety nie zna granic ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:06
      jakie graffiti? bohomazy !!! i dewastacja ! taki powinien być tytuł!
    • Gość: stan Zarzuty za graffiti GieKSy IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 14:19
      Powinien sprzątać psie gówna na ulicy z takim właśnie napisem na koszulce, albo bezwzględny wyrok 5 lat odsiadki do wyboru.
    • Gość: NIE I dobrze, ukarać dla przykładu! IP: *.ngm.net.pl 11.07.11, 16:45
      W mojej dzielnicy na świeżo odmalowanych elewacjach już następnego dnia pojawiły się bohomazy chorzowskich śmierdzieli i downów z gieksy.
    • Gość: siatkarz za kradzież dostaje sie w Polsce 2-3 lata IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.11, 16:51
      a za mały napis na murze 5 lat?? PARANOJA brawo psudo-policja........
      • Gość: Mr. Normalny Re: za kradzież dostaje sie w Polsce 2-3 lata IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.11, 17:11
        Oho kamrat ze stadionu już broni kolegi kmiota.
        • Gość: Rampampam Re: za kradzież dostaje sie w Polsce 2-3 lata IP: *.77.classcom.pl 11.07.11, 19:36
          Dlaczego od razu kamrat? Jakbym złapał gościa jak maluje po moim murze to z przyjemnością spuściłbym mu łomot i wymalował go jego sprayem, ewentualnie odprowadził na policję z nadzieją, że będzie musiał zapłacić za szkody albo je odpracować. Ale pięć lat?! To może zacznijmy ręce ucinać albo karać publiczną chłostą?!
          • Gość: (.)(.) Re: za kradzież dostaje sie w Polsce 2-3 lata IP: *.beskidmedia.pl 11.07.11, 21:42
            do 5 lata i to nie za malowanie a uszkodzenie mienia. kiedy wreszcie stadionowe bydlo nauczy sie czytac ze zrozumieniem?
      • watrix Re: za kradzież dostaje sie w Polsce 2-3 lata 12.07.11, 09:20
        Ale co ma do tych 5 lat policja? Przecież oni go tylko złapali, kto inny stanowi prawo.
    • Gość: ??? Zarzuty za graffiti GieKSy IP: 93.175.70.* 11.07.11, 21:02
      Za takie bzdury, to do psychiatryka :P
    • Gość: Oberschlesien 1964 Zarzuty za graffiti GieKSy IP: *.pools.arcor-ip.net 12.07.11, 08:18
      jo wszystko rozumia ,ale za graffity.....5 lot.......a zlodzieje ,i mordercy na dwa lata w zawieszeniu....polskie prawo!!!!!INO GORNY SLOSK!!!
    • Gość: michał Nazywajmy rzeczy po imieniu IP: *.welnowiec.net 12.07.11, 12:54
      To nie jest graffiti. Graffiti to sztuka, która wymaga przemyślenia, koncepcji, pomysłu, nawet jeśli ma przedstawiać barwy klubowe. Przecież powstaję takie prace w Katowicach czy Chorzowie, gdzie sympatie klubowe są wyrażone przez PRAWDZIWE graffiti w dobrym smaku.
      Nie nazywajmy graffiti zwykłego wandalizmu, bo jak ktoś napisze "Ruch Ku**y, Gieksa King" i doda kreseczkę pod tym, to jeszcze nie jest artystą. Jest zwykłm wandalem.
      Jako przykład podam stacje kolejki wąskotorowej w parku - odnowiony budynek stacyjny i co? I już od strony stacji można przeczytać stos niecenzuralnych stwierdzeń. Tam chodzą rodzice z małymi dziećmi, a temu co to namalował, powinno się dla przykładu dowalić porządną grzywnę i prace społeczne.
    • mczes57 Zarzuty za graffiti GieKSy 18.08.11, 03:54
      Za spaskudzone bloki na osiedlu gdzie mieszkam ,powinni dostać dożywotnie sprzątanie, szorowanie tego co nabazgrali.Dlaczego wspólnoty mieszkaniowe mają płacić za głupotę tych bezmózgowców.
    • Gość: Wrocławianin Zarzuty za graffiti GieKSy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.11, 13:02
      Czy takie ścierwo mamy utrzymywać z naszych podatków, jak trafi do więzienia?!! Zdecydowanie jestem za tym, aby usunął to co zniszczył. Powinien pod nadzorem policjantów usunąć to graffiti.
    • Gość: Polak Rozrzucić trutkę na szczury!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.11, 13:09
      Aby wytępić to ścierwo, trzeba rozrzucić "trutkę na szczury" wokół budynków. Może będziecie zszokowani moją propozycją, ale mam serdecznie dosyć tych żuli. Nie tylko niszczą elewacje, ale dewastują wszystko wokół budynku - ogrodzenia, wybijają szyby w drzwiach, zaśmiecają, niszczą ławki itp. Mieszakńcy boją się wychodzić wieczorem. Przecież to margines naszego społeczeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka