Gość: ja tylko pytam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.11, 18:27 a nie prościej zainteresować tym procederem prokuraturę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maligna Poduszka w cenie auta IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 18:38 to nie żadna nowość, takich oszuścich firm w naszym kraju jest dużo więcej, a najlepsze w tym jest to, że takie firmy ot tak sobie nie powstają i nie istnieją przeważnie ich właściciele mają bardzo szerokie plecy i takie zaplecze obronne ze żeby im czymś zaszkodzić trzeba mieć prokuratora w rodzinie, a i to może okazać się za mało, bo za firmą może ktoś stać jeszcze wyżej postawiony, ot polska kolesiów,myro,zbyro i kobyro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt68 Panie Adamie IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 09:23 Leży przede mną umowa kupna-sprzedaży z dnia 30.07.2011 r. z firmą DanWita w Grodzisku Wielkopolskim, gdzie wyszczególniono: Jestem za tym by zawiadomić prokuratora i urząd skarbowy. Jeśli jest umowa kupna to gdzie VAT? A jeśli pan podpisał taką umowę, a czytając pana list, nie uważam pana za ograniczonego, to po co taką umowę podpisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Poduszka w cenie auta-prawda o Panu Lutogoniewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 13:48 Witam A więc cała historia wyglądała następująco. Wszedł jakiś Pan do hotelu z poduszką z merynosa. a że ja stałem na korytarzu to spytał się mnie czy ja jestem reprezentantem tej firmy, odp że tak a o co chodzi? No i się zaczęło, Chciał rozmawiać z osobą która sporządzała umowę z początku myślałem że chodzi o umowę koleżanki bo ja swoich klientów rozpoznaję a po chwili okazało się iż to nie był w ogóle klient DANWITY tylko jakiś obcy facet w dodatku bezczelny i arogancki, twierdził, że oszukałem go, a ja na to że nie będę z nim rozmawiał ponieważ nie jest on moim klientem, nie wiem nawet kim on był, bo całkowity brak szacunku z jego strony, że nie chciał się przedstawić twierdząc że nie powinno mnie to obchodzić. Powiedziałem mu, że zwrot zakupione towaru może oddać wyłącznie osoba z którą została sporządzona umowa. Powiedział, że on ten towar mi odda, zaraz napisze odstąpienie i mam mu to przyjąć. Mówił że jestem oszustem a ja żeby uspokoić nerwy i nie zajeb... mu w łeb poszedłem na dół gdzie dalej mieściła się sala pokazu, po jakiś 15 minutach myślałem że sobie już pojechał a tu przychodzi do mnie ponownie trzymając w ręku stos jakiś dokumentów i kartek. Później okazało się że wszystkie dokumenty poszedł gdzieś skserować, szarpał się ze mną przed wejściem na sale i mówił, że wejdzie do środka i rozpierdo.. nam pokaz i powie innym ludziom co o nas myśli. Po chwili słysząc hałas przyszła koleżanka aby dowiedzieć się co się dzieje. Pan nadal wykazywał się arogancją i nieuprzejmością, myślał że jest najmądrzejszym człowiekiem wśród wszystkich anty uzdolnionych. koleżanka ponownie tłumaczyła mu jak przebiega etap odstąpienia od towaru lecz do niego to jakby nie docierało. Nie potrafił interpretować tekstu napisanego na umowie. straszył nas że usłyszy o nas cała Polska bo opisze nas w gazecie, następnie przyszedł Prelegent i też mu tłumaczył ale nie docierało. Podsumowanie. Panie Lutogoniewski jest Pan sępem, który żeruje na starszych osobach. Bo Pan Kazimierz kupując towar podjął samodzielną decyzję, że chce to mieć. I tu nasuwa się pytanie. Jakim prawem interweniuje Pan wobec osób trzecich???? odpowiedź jest prosta jak Pan Kazimierz kupi sobie cokolwiek to siłą rzeczy nie będzie mógł Pan z tych pieniędzy skorzystać. Bo prawdopodobnie całą emeryturę zabiera Pan Panu Kazimierzowi dając mu na "waciki" prokuratura powinna zająć się darmozjadami takimi jak Pan. Mam nadzieję, że kiedyś ktoś zaopiekuje się tak samo Panem jak Pan zajmuje się Panem Kazimierzem. Teraz My czekamy na ciąg dalszy... pozdrawiam Normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamC Re: Poduszka w cenie auta-prawda o Panu Lutogonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 23:54 Niezłą szopkę odstawia dystrybutor albo prelegent. Co za bezczelność? Ciekawe że ten sam rezonator już w innym mieście sprzedawany przez tę samą firmę nie kosztuje 1 zł a 4000 zł co? W dodatku ta sama historia z głuchymi telefonami. Odesłałem ten szajs z inormacją iż rozwiązuję umowę a otrzymałem że nie przyjmują rozwiązania bo termin minął! Czy prokurator już się tym zajął? Jeśli nie to sam zgłoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.monika Poduszka w cenie auta 04.10.11, 20:59 Rezonator Biofotonowy dotarł już do Trójmiasta. Tutaj sprzedają go za 6 tysięcy (oczywiście na raty)albo za 4 tysiące dla inwalidów z pierwszą grupą bo brakujące 2tysiące odda im NFZ. Moja sąsiadka tylko dlatego nia spisała z nimi umowy bo poostatniej kradzieży nie nosi dokumentów przy sobie.Pseudo naukowa i pseudo medyczna otoczka jaką firma stworzyła dla swego produktu wzbudza zaufanie starszych schorowanych osób. Argument przeliczający koszt zakupu rezonatora na ilość leków ,których już nie będzie konieczności kupować jest szczególnie przekonujący. Prowadzący prezentację ,jak to w takich firmach są po "praniu mózgów" więc plotą te wszystkie brednie bez żadnych skrupułów oszukując biednych emerytów. Dziwne ,że media nie zrobiły jeszcze z tego pierwszostronicowej sensacji. Ciekawe co p.minister Kopacz na to ,ze NFZ ma zwracać część kosztów pudełeczka z migającym światełkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klemens Re: Poduszka w cenie auta IP: *.cdma.centertel.pl 10.10.11, 10:12 A za co prokuraturę? Trzeba patrzeć, co się kupuje i CZYTAĆ, CO SIĘ PODPISUJE. Tu wszystko jest dobrowolne i zapisane czarno na białym. Trzeba tylko przeczytać - przed podpisaniem umowy oczywiście. Zwrócić należy towar OSOBIŚCIE, niestety - to też jest zapisane w umowie. Właśnie wiozłem kogoś z rodziny 800km, żeby zwrócić to gó... - jakiś energetyzator (buhahahaha). Przyjęto zwrot bez problemu. Na tym polega działalność tych firm. Kupią coś za 100 zł a sprzedają, jako cud objawony, za 5000 - opakowując towar w odpowiednią gadkę-pranie mózgu. Jak delikwent w domu ochłonie, już jest za późno. A prawdopodobieństwo, że starszy i schorowany człowiek, będzie jechał ze zwrotem kilkaset km jest nikłe. Na 100 transakcji niech będzie 10 zwrotów, minus koszt podróży prelegenta i jego prowizja - policzył już ktoś zarobek? Oczywiście taka firma zyska fatalną opinię i długo nie pociągnie. Ale o to tu chodzi. Zarobić szybko miliony, zmienić nazwę, asortyment i od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni naiwny Re: Poduszka w cenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:40 Już dotarli do Krakowa. Numery telefonów biorą oczywiście z książki telefonicznej, a dzwonią z nru 531882828 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka naciągniętej Re: rezonator bio... firmy danwita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 00:18 Kolejny rezonator zakupiony przez 78-letnią osobę, tym razem w Warszawie. Jak skutecznie oddać go tym oszustom? Czy oświadczenie o odstąpieniu od zakupu może być własnej treści? tzn.bez dopisku DANWITY o osobistym zwrocie w siedzibie? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrp226 rezonator 07.08.12, 15:16 Nie mogę uwierzyć jakie brednie tutaj czytam. rezonatora używam ja i moja rodzina i jeszcze nikt negatywnie się o nim nie wypowiedział, mojej żonie przeszła migrena, mojej mamie bóle kręgosłupa tak jak i mi a nikt z nas na początku nie chciał w to wierzyć, jednak zaufany lekarz nam to polecił i wyszło, że ma jednak rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: rezonator = magnetic uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 09:17 teraz jest sprzedawany pod nazwą magnetic żeby nikt sie nie domyślił Odpowiedz Link Zgłoś
aleknowak62 Re: rezonator 15.07.16, 12:57 ja sprzedam panu mój zestaw zaklęć i odczynień za jedyne 10000! Odpowiedz Link Zgłoś