rasgeea 22.02.07, 14:19 polecam knajpe (restauracje) BABINIEC, jest ona na ul harcerskiej (kolo gwarka). Wczoraj byłam tam pierwszy raz i jest pod ogromnym wrazeniem. Klimat, wystrój bardzo po mojemu, atmosfera mila, i ceny bardzo niskie!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: polecam - BABINIEC!!! 22.02.07, 14:21 Co w "Babińcu" richtig dziwo? -Frelka kero smoli piwo! Odpowiedz Link
reniuszka Re: polecam - BABINIEC!!! 22.02.07, 15:27 O tak, byłam. Klimatycznie jest i obsługa b. miła. Potwierdzam - warto. Chociaż jestem z Rybnika, to chętnie znowu zajrzę. Pozdrawiam. R. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: polecam - BABINIEC!!! 22.02.07, 17:32 Ech, byda musioł kedyś tam zajrzeć. Wypija dwa piwa, podziwom ferlkom i zarozki se poczuja szczyńśliwszy Co wiyncy trza?! Odpowiedz Link
rasgeea Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 07:25 broneknotgeld napisał: > Ech, byda musioł kedyś tam zajrzeć. > Wypija dwa piwa, podziwom ferlkom i zarozki se poczuja szczyńśliwszy > Co wiyncy trza?! ano nic :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 22:16 Chmiel i frela! -Styknie tela! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: polecam - BABINIEC!!! 22.02.07, 19:18 rasgeea napisała: > Klimat, wystrój bardzo po mojemu, Rozwiń temat :) Odpowiedz Link
rasgeea Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 07:26 już się robi:) Pełno starych antycznmych rzeczy, stare meble, maszyny do pisania, szafy, wszytstko jest takie klimatyczne. Bardzo mi się tam podoba:) Odpowiedz Link
reniuszka BABINIEC - fotki 23.02.07, 12:26 Witam. A na poparcie Twoich słów dwa zdjęcia: img340.imageshack.us/my.php?image=babiniecwj3.jpg img201.imageshack.us/my.php?image=babiniec1rb4.jpg Zdjęcia sa własnością koleżanki, która była z nami na spotkaniu grupy decoupażystek :) Pozdrawiam. Renata Odpowiedz Link
sibeliuss Re: BABINIEC - fotki 23.02.07, 16:35 Wygląda bardzo przytulnie i sympatycznie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:34 Czas wstąpić do wirtualnego salonu gdzie jest miło i przytulnie, tu okrągły stół zakrywa szydełkowa serweta, a naftowa lampa wisząca nad stołem każdego wieczora swoim światłem jednoczy nas wespół. Dla każdego starczy miejsca na sofach i kanapie, obok żardinerki z bluszczemi potężnej gdańskiej szafy. Wygodni mają otomanę pomiędzy fikusem a daktylową palmą. W kominku zawsze płonie ogień mieniąc się o szarej godzinie barwnymi płomykami, a serwantka skrywa w swych szufladach same tajemnice. W kącie za pontierami stary zegar z wąsami wskazówek wygrywa dawno zapomniane kuranty... Wstąp do salonu, usiądź z filiżanką kawy do partyjki wista lub preferansa. Samowar miło mruczy, kawa się zaparza... Coś w tym stylu :) Odpowiedz Link
antyczub Re: polecam - BABINIEC!!! 02.03.07, 03:29 > już się robi:) Pełno starych antycznmych rzeczy, stare meble, maszyny do > pisania, szafy no i przede wszystkim stare baby. Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:38 Jak się domyślam wstęp tylko dla "bab"??? :( Odpowiedz Link
sibeliuss Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:43 kasiulek70 napisała: > Jak się domyślam wstęp tylko dla "bab"??? :( Gdzie to wyczytałaś? Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:45 sibeliuss napisał: > > Gdzie to wyczytałaś? Nie wyczytałam tak mi się skojarzyło.A jest inaczej??? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:48 Nie wyobrażam sobie cycatego babochłopa w drzwiach, który zabroni mi wejść i wypić browara. Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 16:56 sibeliuss napisał: > Nie wyobrażam sobie cycatego babochłopa w drzwiach, który zabroni mi wejść i > wypić browara. Może sobie nie wyobrażasz ale to jest możliwe.Słyszałam kiedyś o kawiarni tylko i wyłącznie dla kobiet- żadnych panów. Głośno o tym było. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 17:02 Głośno było, bo ten lokal szybko padł (w Warszawie na Inżynierskiej). Odpowiedz Link
reniuszka Re: polecam - BABINIEC!!! 23.02.07, 21:45 Witam. Nie, wstępu nie bronią nikomu :) ale... stoi tam szafa pełna ciuszków i można się przebrać za "babę" tzn. za kobietę. Podczas naszego spotkania każdy z obecnych tam facetów coś sobie z szafy wybrał i przyodział, hihi. Faceci z humorem :) Pozdrawiam. Renia Odpowiedz Link