Dodaj do ulubionych

Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 1990.

IP: *.1000lecie.pl 16.09.11, 22:41
Znalazłem go przy okazji remontu kuchni. Był ukryty pod szafkami w plastykowych dużych butelkach szczelnie zakręconych. Przeleżał sobie w stanie nienaruszonym prawie 22 lata, czyli PO'okrągłostołowe porozumienia, "grubą kreskę", czasy uwłaszczającej się nomenklatury oraz postkomuny, szalonej inflacji, tzw. "Plan Balcerowicza", różne prezydentury III RP i... to wszystko co niosła nam przyszłość: rozpad ZSRR, wycofanie ich wojsk z Polski, wejście Polski do NATO i do Unii Europejskiej itd. itp.

CO Z TAKIM ZABYTKOWYM CUKREM "HISTORYCZNYM" MAM ZROBIĆ???

Może go przekazać do jakiegoś muzeum?
Albo w małych dawkach zażywać jako.. eliksir młodości???
A może przerobić to na... bimber z PRL-u???
Poradźcie, kuźwa, bo sam już nie wiem do czego ON się jeszcze nadaje!?...
(HKP)
...
CZEKAM I CZUWAM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: niepis Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.183.191.181.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.09.11, 22:48
      czego to już harcek nie wymysli ,żeby ożywić forum ;)
      chcesz powiedzieć harcek ,że przez 22 lata nie sprzątałeś kuchni ?? ! :0))
      Tylko bimber ,harcek ,już tylko bimber jak dla ciebie ;)
      • Gość: titek niepisa zrobili po pijaku IP: *.centertel.pl 17.09.11, 23:31
        i gada pierdy
    • Gość: WujaTomaChata Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.static.sitel.net.pl 16.09.11, 22:49
      Zrób sobie <PISS_irokeza> na łebie a z reszty siwuchę_księżycówkę na balkonie, PO_ pędzoną.
      • Gość: PierdyklesXXXVIII Poradźcie bufonowi, odkrył w domu 20 kg cukru IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 18:40
        hajotku...o JotPeZwei...zapomniałeś !!!!Amnezja z nadmiaru cukru , buraku komuszy?

Przeżył TEN CUKIER czasy transformacji ustrojowej, radziecką głastnost' i pieriestrojkę, czasy Gorbaczowa, Jelcyna (pucz Janajewa), przeżył CCCP i dotrwał... aż do czasów Putina. Przeżył też upadek polskich cukrowni, które go wyprodukowały, przejśc
    • Gość: gil Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 23:07
      Harcmistrzu. Wyślij Matce Zdzisia na Białoruś jako relikt przeszłości i prezent od POlskich chłopów, którzy teraz, PO zlikwidowaniu im POlskich cukrowni kupują cukier w komunistycznych Chinach.
      Czuj duch.
    • Gość: petrus Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 23:14
      Ciarach z Ciebie ;-), że kuchni gruntownie przez 22 lata nie sprzątałeś. Proponuję zrobić KPN, a potem wypić za stare czasy tylko uważaj cobyś nie oślepnął....
      • tadeusz542 Harcmistrzu na tauzenie w kuchni 20 kg forantu? 16.09.11, 23:37
        Chyba ściemniasz kilo cukru włazi do litrowego słoika czyli musiałbyś mieć co najmniej 20 zakręconych krauz .
        Ja kiedy mieszkałem na Kozielskiej miałem kuchnię o wymiarach 4,5 metra na 3,5 ale nawet tam nie zamelinowałbym tak skutecznie 20 dużych słoi z cukrem .
        Ale jak pytasz to odpowiem - Cukier powinien być zdatny do spożycia bo to był dobry gruby cukier pewnie jeszcze z socjalistycznych zapasów bo PRL upadł w 1989 roku.
        Jeśli jednak zżera Cię obawa o życie - wszak bezpieka mogła Ci podrzucić cukier libijski na oko nie do odróżnienia od zwykłego a nie wiem czy jest gorsze cholerstwo dla otrutego niż to bo nie ma na to antidotum a umiera się przez kilka dni zupełnie świadomie .
        Więc jak rzekłem udaj się z próbkami do stacji San -Epidu a oni rozwieją Twoje wątpliwości
        albo sporządź napój według receptury 1410 bo nawet cukier libijski przez destylator No Passaran
        • Gość: harc mistrz =----> Re: Harcmistrzu na tauzenie w kuchni 20 kg forantu IP: *.1000lecie.pl 17.09.11, 11:46
          Dziękuję Wam za tych kilka ciekawych i cennych rad na temat znalezionego CUKRU z PRL-u.
          Mam na Osiedlu Tysiąclecia długą i wąską kuchnię: 5,0 x 1,8 mi po jednej stronie od okna aż do zlewozmywaka są na podłodze: lodówka, piec z okapem oraz stojące i wiszące liczne szafki.
          Po drugiej stronie kuchni jest tylko wmurowany do ściany 30-cm szerokości blat, długi na 3,6 m.

Zauważyłem kiedyś, że u szafek stojących na dole można odkręcić umocowane 4 wkrętami laminowane na biało płyty czołowe, aby uzyskać dodatkowe, głębokie na 45 cm i wysokie na 10 cm skrytki.
          Używałem tych skrytek kuchennych w Stanie Wojennym, na czasowe przechowywanie ryz papieru i... no, wiadomo (teraz mogę to powiedzieć, nawet "Tadeuszowi 542")... na gazetki nielegalne oraz konspiracyjną "bibułę" lżejszego kalibru. Ważniejsze rzeczy i dokumenty "zamelinowane" były w szczelnych foliowych workach pod 6-ma tonami węgla w piwnicy u teściowej. A i tak po wydobyciu w latach 90. ub wieku przez kilka lat te papiery i dokumenty "Solidarnościowe" śmierdziały jeszcze stęchlizną. Oddam je chyba do tutejszego IPN-u...(?)
          Już nie śmierdzą...

No i teraz mam problem z tym "grubokryształowym PRL-owskim cukrem z popegieerowskich pól buraczanych". Przeżył TEN CUKIER czasy transformacji ustrojowej, radziecką głastnost' i pieriestrojkę, czasy Gorbaczowa, Jelcyna (pucz Janajewa), przeżył CCCP i dotrwał... aż do czasów Putina. Przeżył też upadek polskich cukrowni, które go wyprodukowały, przejściowe rządy Messnera, Rakowskiego, inflację i min. Grornkiewicz-Watz denominację (aż o 4 zera);
          epizod wyborczy z Tymińskim, Lecha Wałęsy "nie chcem - ale muszem", przeżył rządy "Siły Spokoju" T. Mazowieckiego (ROAD, UD i UW), przeżył KLD liberałów-aferałów, ZCHN, AWS,
          PC i tyle jeszcze...

Szkoda byłoby TAKI CENNY HISTORYCZNY CUKIER marnie na coś prozaicznego przerobić.
          Dlatego mam poważny polityczno-historyczny problem... ;-)))))))))
          (HKP)
          ...
          ...ŻE TEŻ MNIE, KURNA, PODKUSIŁO - "W CZASACH PRZEŁOMU I TZW. PRZEJŚCIOWYCH TRUDNOŚCI ZAOPATRZENIOWYCH" - ZAMELINOWAĆ POD SZAFKAMI TE 20 KG CUKRU...!?
          A potem o tym (na 22 lata) zapomniałem. ;-))))))))
          www.youtube.com/watch?v=tLL6W-5bgLE&feature=fvsr

• Gość: niepis Re: Harcmistrzu na tauzenie w kuchni 20 kg forant IP: *.152.155.167.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.09.11, 15:15
            5,0 x 1,8 to nie kuchnia ,tylko klaustrofobiczny tunel .
            • Gość: xenon Re: Harcmistrzu na tauzenie w kuchni 20 kg forant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:25
              a po ile pomidory?
          • tadeusz542 Powiadam Ci Harcmistrzu ,że każdy kryształek ma w 17.09.11, 15:24
            Powiadam Ci Harcmistrzu ,że każdy kryształek tego historycznego cukru ma wartość co najmniej jednego nagiego miecza który dostał był od Krzyżaków król Jagiełlo w prezencie .
            Dlatego Harcmistrzu Ty poświęć swój cenny czas, kup zgrzewarkę i odpowiednio dużo przeźroczystej folii w którą zamykaj każde z tych ziarenek z osobna - Celem tej tytanicznej pracy będzie podarowanie tych cenności szkołom ale przede wszystkim to zajmie Ci tyle czasu nie będziesz miał kurna czasu na pisanie głupot o skrytkach w meblach kuchennych.
            Nie chcę Cię chłopie wkurzać ale skrytki w cokolikach mebli to robi co drugi konspirator albo ktoś kto w domu ukrywa jakieś kosztowności albo inne precjoza , i tam przede wszystkim by szukali gdyby Cię wzięli na oko, zresztą złodzieje od tego zaczynają a potem patroszą meble
            No ale widocznie tak żeś się zakonspirował ,że nie wiedzieli .
            Już nie wspomnę o tym ,że słoiki musiały tam spoczywać na leżąco więc nawet przy owinięciu w gazety wystarczyłoby kilka kopów żeby zadziałała zasada nożyc co to się odzywają .
            Co się teraz bohaterów namnożyło to przechodzi ludzkie pojęcie .- Jakim cudem Jaruzelski przy takiej liczbie walczących z nim odważył się na wprowadzenie Stanu Wojennego doprawdy nie dojdę .
          • tadeusz542 Gdybyś cukru nie miał to byś nie zapomniał 17.09.11, 21:58
            jak się tak zastanowić to Twoja informacja o tym cukrze jest dowodem na to ,że w PRL-u wcale tak fatalnie z produktami nie było .
            Bo gdybyś chłopie cukru nie miał to byś o tym zamelinowanym nie zapomniał ,ponadto
            skoro mogłeś jednorazowo kupić 20 kilo cukru i zamelinować go to znaczy ,że kłopotów z nim nie było ,/ bo nie było takich o jakich teraz uc zą młodzież / ponieważ żebyś mógł o nim aż tak skutecznie zapomnieć to musiałeś mieć możliwość zakupu na bieżąco.
            Przeszukaj jeszcze może dokładniej tę kuchnię czy gdzieś nie znajdziesz kilku kilogramów pemikanu z mięsa bo też kupowało się to na kilogramy a kartki były jednak spore w porównaniu z dzisiejszym spożyciem. i być może też zamelinowałeś wałówę .
    • bartoszcze Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 17.09.11, 21:36
      Druhu! Przerabiaj na bimber, bo nieźle Ci wychodzi, sądząc po tym, jak Ci się w tym wątku matematyka z historią pokićkały:))
      Jeden słoik zostaw dla wnuków, a drugi dla IPN-u.
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 17.09.11, 22:45
        Co Wy wszyscy z tymi... słoikami!? Nie było żadnych szklanych słoików...
        Cukier w 1990 roku został przesypany do 1 l plastykowych butelek i szczelnie zamknięty nakrętkami.

A Ty Bartoszcze nie bądź taki mądry... jak ci wszyscy z GW.
        Ja nic a nic nie picuję z tym cukrem z PRL-u. Stoją u mnie te butelczyny z cukrem w p.pokoju, kuchnia jest rozbebeszona i opróżniona ze wszystkich mebli i sprzętów. Franek w poniedziałek ma zacząć TAM kłaść kafelki na posadzce i częściowo ścianach...
        A z Redakcji GW nikt nawet d...ska nie chce ruszyć, żeby ten POLSKIEJ TRANSFORMACJI HISTORYCZNY CUKIER... chociaż sfotografować. A przecież Przemek Jedlecki był u mnie kiedyś...

Cukier jest grubokrystaliczny i nie taki drobny oraz bielusieńki jak teraz.
        Ciekawe jest ILE ZAWIERA TERAZ PROCENT CUKRU W CUKRZE???
        Kupiłem wtedy 2 wory 25 kilogramowe i przywlokłem na wózku do domu.

A a propos Stanu Wojennego to dla Tadeusza542 (podobno b. zomowca) pragnę przekazać optymistyczną konstatację, że wtedy w latach 80. jako "solidarnościowiec", ani razu nie dałem się capnąć: ani MO, ani ZOMO, ani SB!!!
        I mam do dziś wiele pamiątek oraz dokumentów z tamtego heroicznego okresu.
        ZAŚ TEN CUKIER, to tylko zapomniany słodki relikt z dawnych lat i świadectwo oraz osobliwy "symbol obywatelskiego zaufania" do ówczesnych władz gospodarczych i politycznych.
        (HKP)
        ...
        www.youtube.com/watch?v=mdb4wu6n4kw
        • tadeusz542 Rok po upadku komuny melinowałeś cukier ! a po co 18.09.11, 12:38
          Butelki plaskikowe w 1990 roku to jedynie po coli może były , w każdym razie ja pamiętam wyłacznie szklane flaszki ale może mnie skleroza atakuje.
          Wykonałem próbę z wsypywaniem cukru do flaszki i straty spore , czasu mnóstwo zmarnowane.
          Po co w 1990 roku melinowałeś cukier skoro byłeś w stanie od ręki kupić 50 kilo naraz .
          Mówiąc szczerze od reform Wilczka, czyli od około połowy 1988 roku bo potem był ten od połowy jajeczka i też nie brakowało żarcia tylko było drogie , ale było ile kto chciał , jak miał czym, zapłacić - Identycznie jak dzisiaj.
          A teraz co do stanu wojennego - Jakoś za cholere nie mogę sobie przypomnieć żebym był zasypywany ulotkami .
          Pewnie konspirowałeś tak ,że kiedy mijałeś patrol to kłaniałeś im się w pas głośno wołając
          "Dzień Doby Panom" a oni na to "Spadaj "
          • Gość: harc mistrz & HKP Re: Rok po upadku komuny melinowałeś cukier ! a p IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 18:30
            Nadzwyczaj polemiczny jesteś, Tadeuszu542 i dociekliwy... jak jaki Kojak! (inspektor pol.)
            Aby zaspokoić Twoje aspiracje śledcze, zacytuję 3 etykiety z plastykowych butelek z ówczesnym cukrem:
            - 1,5 liter QUEEN KIWI Szensavas Uditoital ARA (Budapesti BUSZESZ),
            - 1 liter GOLD Sztar Natur citromle (Budapesti Szeszipari Vallalat 30),
            - 1 liter Rostos Gyumolcsita KIWI IZESITESCU... (reszta jest bez zachowanych etykiet)
            [wszakoż wiadomo: Polak-Węgier dwa bratanki...]

Tak się, kurdebalans, zastanawiam, dlaczego te niemal... archeologiczne i przypadkiem odkryte materialne, cukrowe OKAZY EPOKI TRANSFORMACJI KOMUNIZMU W KAPITALIZM, nie mogły by zostać... zarchiwizowane przez IPN, jak chociażby styropian, czy stół, albo np. noga od Okrągłego Stołu, lub te... kieliszki z Magdalenki???

Wyjaśniam też, że nie ma strat przy przesypywaniu do butelek (przez lejek się sypie).
            Melinowałem cukier w 1990 roku, bo jak zobaczyłem tę obcałowującą się wcześniej ferajnę "okrągłostołową", wychylającą kielichy z gen. Kiszczakiem, i kiedy PO WYBORACH w czerwcu 1989 r. usłyszałem z wdzięcznych ust w TV, że...:
            www.youtube.com/watch?v=lgAiAKNfry
            TO WIEDZIAŁEM, że w niedługim czasie trzeba będzie polecieć na sklepy, aby na wszelki wypadek zaopatrzyć się w najbardziej strategiczne produkty. Takie jak np. CUKIER...
            (HKP)
            ...
            CZUWAJ, WCZEŚNIE EMERYTOWANY "insp. KOJAK"...!!!
            A z patrolami ZOMO-wskimi to rozmaicie bywało, czasami bezczelnie się lazło prosto na nich, a czasami się przed tymi "chłopcami od bicia długimi pałami" - PO PROSTU sp...ało*. (!!!)
            *) [s-p-i-e-r-d-a-l-a-ł-o].
            • Gość: harc mistrz ERRATA Re: Rok po upadku komuny melinowałeś cukier ! a p IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 18:39
              Jakieś "resztówki" b. PRL-owskiej cenzury mi w w/w poście link zablokowały.
              www.youtube.com/watch?v=lgAiAKNfryg[????????????????????????????????????]
              • Gość: harc mistrz ERRATA Re: Rok po upadku komuny melinowałeś cukier ! a p IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 18:45
                Suplement do w/w ERRATY (w kwestii wypowiedzi sprzed 22 lat p. Joanny Sczepkowskiej i jej ostatniego z goła... gestu teatralnego):
                www.youtube.com/watch?v=fM2YXUE0MJ4&feature=watch_response
                (HKP)
          • tadeusz542 Przez lejek powiadasz, sypałeś 18.09.11, 23:12
            Ja bym raczej użył tutki papierowej bo lejek niestety zatyka się dosyć skutecznie , trzeba go pukać , stukać wstrząsać i tak dalej.
            Proponuję Ci żebyś jednak zaniósł to do IPN z takim wyjaśnieniem jakie nam tutaj zaprezentowałeś .
            Już widze tę akcję i reakcję także , zwłaszcza ,że to dawny budynek KMMO Katowice a wiesz pewnie co to genius locci miejsca.
            • artjomka Re: Przez lejek powiadasz, sypałeś 19.09.11, 04:49
              Hi tadeusz542,
              formalno-prawnie, wlascicielem skarbu jest jednak harcmiszcz - a obciazenia ideologiczne produktu sprzed 20 lat - niezawinione ani przez produkt, ani jego wlasciciela .

Z drugiej strony mam zrozumienie dla Twego dobrego serca w stosunku do urzednikow dozywotnio zabezpieczonych.
              Przy obecnej cenie cukru - bo w koncu nie polecam jezdzenia po cukier do sklepu, w ktorym kupuje Wielki Maluch - niech i pracownicy Oczyszczalni Ideologicznej Obywateli - czyli IPN-u wypija sobie czaj s sacharom.
              Pyrsk!
              • pit-zeolit Gymbalskij ! 20.09.11, 10:54
                Dohtoor Gymbalskij naschrajbowou

Przy obecnej cenie cukru - bo w koncu nie polecam jezdzenia po cukier do sklepu
                > , w ktorym kupuje Wielki Maluch - niech i pracownicy Oczyszczalni Ideologicznej
                > Obywateli - czyli IPN-u wypija sobie czaj s sacharom.
                > Pyrsk!

Ty toże Gymbalskij napijsia czaszku czaju ze sacharom. Charascho eta tiebie sdiełajet. Znajesch ciuliku ze mosch kara. Siewodnia nocziu snowa budut zwanit w twaju giermanskuju kwartiru gorolle. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta ze Uoberszlyzjen. Bud gatow Marjan.

Parsk !
                • artjomka Re: do debila pitusia! 20.09.11, 11:36
                  Widza synek, co twoje zdrowie psychiczne pogorszo sie coros bardzi.
                  Zasrywosz poziom dyskusji na tym forum twojymi idiotycznymi wytryskami chorego psychicznie jednokomorkofca.
                  Ale kejsik i admin zrobi z takim gownym jak ty porzondek - bo po co mo tu na tym form styjts smierdziec?
                  A tak miyndzy nami - dziwia sie, co cie jeszcze do formaliny niy wsadziyli. Ale widac, co i na to jest ejs bezwartosciowy.
                  • pit-zeolit Gymbalskij !!!!! 20.09.11, 11:49
                    artjomka napisał:

> Widza synek, co twoje zdrowie psychiczne pogorszo sie coros bardzi.
                    > Zasrywosz poziom dyskusji na tym forum twojymi idiotycznymi wytryskami chorego
                    > psychicznie jednokomorkofca.
                    > Ale kejsik i admin zrobi z takim gownym jak ty porzondek - bo po co mo tu na ty
                    > m form styjts smierdziec?
                    > A tak miyndzy nami - dziwia sie, co cie jeszcze do formaliny niy wsadziyli. Ale
                    > widac, co i na to jest ejs bezwartosciowy.

Gymbalski ty i dyskusja, co ty fanzolisch ? Capi ude ciebie brunatnym schajsem jak ze ciula dohtoora Mjoda. Pamietej ze mosch kara, aha, pazdrawliaj Julka musikanta ze Uoberszlyzjen.
                    Bud gatow Marjan.

Parsk !

Parski
    • Gość: Olo Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.11, 22:29
      Niezly burdel mocie harcmistrzu,przeszukej caly tyn "chlyw" moze rolki papieru toaletowego w izbie znojdziesz?
      • kabareciarz.pl Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 17.09.11, 22:48
        Jeśli ma dobrą zawartość cukru w cukrze to "trza" zaczyn szykować.
        • Gość: harc mistrz =----C Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 01:49
          kabareciarz.pl napisał:
          > Jeśli ma dobrą zawartość cukru w cukrze to "trza" zaczyn szykować.

Na pewno ma On dobre parametry cukru w cukrze i wszyscy mnie tutaj przekonują, żeby jego małą część zachować dla Historii oraz potomnych, a całą resztę przerobić na bimber.
          Tyle tylko, że kuchnię mam teraz kompletnie rozbebeszoną i w remoncie.
          A... po jej remoncie?! Ojej! Nie chciał bym mieć tego, co zdarzyło się Anatolowi M. z Lublina: cały blok osiedlowy do remontu. ;-((((((((((
          www.youtube.com/watch?v=ti6TRIGRN-k&feature=related
          Dlatego się trochę waham...
          (HKP)
          ...
          CZUWAJ, KABARECIARZU.PL!!!

• artjomka Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 18.09.11, 08:21
            Witam Cie z niedzielnego rana - harcmiszczu!

Znalezisko Twoje kwalifikuje Cie do kategorii chomikarzy - co stawia Cie w zlym swietle zarowno minionego okresu przejsciowych trudnosci, jak i w oczach kontrolerow czystosci ideologiczno-moralneyj spod znaku IPN.
            Tak wiec - nie robiac wielkiego halo, odczekalbym na zakonczenie remontu kuchni, i zwawo zabral sie za przerobke zachomikowanej ilosci strategicznego i w czasach dzisiejszych produktu (ze nadmienie dyskusje o cukrze po wizycie Wielkiego Malucha w sklepie siedzi zwierzatka latajyco-chodzacego z czarnymi kropkami.
            Zostawianie pewnej ilosci dla wnukow uwazam za niekonieczne, bo mimo lansowanego hasla "cukier kszepi", produkt ten - jak winika z badan uczonych radzieckich i czolowych naukowcow z instytutu odzywiania sie, w stolicy gubernialnej Warsiawce - powoduje karies i paradontoze.
            Chyba, ze wnuki Twoje posiadaja w domu urzadzenia do przerobki cukru na podstawowy produkt spozywczy Polakow (w plynie oczywiscie).
            Pozdrawiam przed wyjsciem na msze szkolna!
            • Gość: harc mistrz *--=== Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 11:05
              artjomka napisał:

> Witam Cie z niedzielnego rana - harcmiszczu!
              >
              > Znalezisko Twoje kwalifikuje Cie do kategorii chomikarzy(...)
              > Tak wiec - nie robiac wielkiego halo, odczekalbym na zakonczenie remontu kuchni
              > i zwawo zabral sie za przerobke zachomikowanej ilosci strategicznego i w czasach
              > dzisiejszych produktu (ze nadmienie dyskusje o cukrze po wizycie Wielkiego
              > Malucha w sklepie...

Mam jednak obawy co do wyboru właściwej technologii przeróbczej cukrowego znaleziska.
              Przeglądnąłem różne "domowe" sposoby pędzenia bimbru i przeraża mnie skomplikowana plątanina owych rurek, wężownic, chłodnic na wodę - ta cała szklano-miedziana instalacja, biegnąca od piecyka gazowego, szybkowaru, aż PO... KAPIĄCY GOTOWY DESTYLAT.
              [C2H5OH - o ile ze szkoły pamiętam?]

Zobaczcie zresztą sami:
              www.youtube.com/watch?v=eulUGdYfgbs&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=h39t14iEhc8&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=PHlpyGyzt5w&feature=related
              Trochę to wszystko dla mnie za skomplikowane, te zajmujące 1/2 kuchni "aparatury". Można łatwo (jak saper) pomylić się... tylko raz i... BUUUUUUUUMMMMM...!!! [bimber-detonation]

Już się, kurna, pomyliłem, za co przepraszam m. Lublin (wsch. Ściana B "zagłębie bimbrowniczego" w Polsce), bo w tym filmiku o eksplozji w bloku mieszkalnym chodziło o... Lubin na Dolnym Śląsku. Nie chciałbym też być jako CHOMIK-BOMBER sławnym na świat:
              www.youtube.com/watch?v=UdJSVB40OCQ&feature=watch_response
              (HKP)
              ...
              CO ZROBIĆ MAM, Z TAK STRATEGICZNYM I... "NIEBEZPIECZNYM" ZNALEZISKIEM Z CZASÓW TRANSFORMACJI USTROJOWEJ??? ;-((((((((((((((((((((
          • Gość: gil Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 10:36
            Harcmistrzu. Titek pisze, że " niepisa" zrobili PO pijaku". Nie przerabiaj już teraz tych kilku kg cukru na "procenty", bo a nuż spłodzisz nowego " niepisa". Zachowaj nas od takiej POlitycznej zmory.
            Czuj duch.
            PS. Oczywiście żartuję i przepr. niepisa. On jest inteligentny do bUlu jak ryszard kalisz z sld najlepszy POseł minionej, dzięki Bogu, kadencji. Zostaję przy nadzieJi, że w nowym Sejmie PO-jawią się jedynie starzy znajomi hazardziści i rerujące towarzystwo sekty " wilczych oczu " oraz wybitne jednostki PO-lityczne z panem tomczykiewiczem nr 1 w katowicach, kluzikową nr 1 w Rybniku, sekułą z zabrza i kutzem, czy kucem z katowic.
            Wtedy będzie radosna okazja do skonsumowania twego cukru przerobionego na procenty.
            Cukier krzepi, ale przerobiony jeszcze lepiej....
            • Gość: niepis Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.183.179.26.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.09.11, 11:05
              w waszym wieku już się nie płodzi ,gilek ;) Pomarzyć jednak możesz :))
              co innego taki titek -wiadomo ,że upośledzone umysłowo osoby
              mają mocno rozwinięte libido i to to płodzi nieustannie niestety następne
              upośledzone małe titki tak jak hildegarda-titek ze slumsów załęża :(
              może powinno się to zawczasu kastrować ??
              • Gość: harc mistrz |----C Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 18.09.11, 11:37
                Boję się za miliony Polaków, że PO WYBORACH... znowu trzeba będzie ruszyć masowo na pobliskie sklepy, aby przezornie wykupywać mąkę, kaszę, konserwy (na zagrychę), no i duże wory... C U K R U .

Dlatego (gilu i Ty nie.pisie) KU... PO'KRZEPIENIU SERC SKOŁATANYCH WASZYCH...
                posłuchajcie sobie optymistycznej na trudne czasy piosenki Krzysztofa Daukszewicza:
                www.youtube.com/watch?v=RqfrAcCSZPM
                (HKP)
                ...
                NIE WIEM CZEMU ZAWSZE TAK JEST, ALE... PO WYBORACH... LUBIĘ MIEĆ TAKIE PRODUKTY JAK np. MĄKA, KASZA, NO I CUKIER - W DUŻYCH ILOŚCIACH W DOMU!!!
                - Tyle mi zostało, co mi nakapało... [śpiew]
                • artjomka Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 18.09.11, 12:28
                  Harcmiszczu - a to rozpetales burze!
                  Bo tak sobie mysle - po przeczytaniu postow innych Ci z dobrego serca doradzajacych - ze moze to jaki cukier wyborczy? No bo jak kielbasa wyborcza sie przejadla - moze jaki wielki kandydat wpadl na pomysl kreowania cukru wyborczego.
                  Jak tak patrze jak sie za zlotowka miekko trzyma - to mysle: moze jednak przy remoncie kuchni zaplanowac miejsce na dalsze przechowywanie Twego cukru. Kto wie - czy to nie aby dobra lokata kapitalu?
                  Pyrsk!
                  • pit-zeolit Gymbalskij ! 20.09.11, 13:00
                    Dohtoor Gymbalski naschrajbowou

Harcmiszczu - a to rozpetales burze

Grozu to wy budietie siewodnia nocziu miet herr dohtor. Groza harcmajstra do waszej Gymbalskij eta nul. Pazdrawliaj Julka musikanta ze Uoberschlyzjen at mienia. Bud gatow Marian.

Parsk !
                    • artjomka Re: IQ=zero 20.09.11, 13:54
                      Wytrysk yntelektualny pita-zeolita:

Zirankiewitsch, Urząd Gaucka czeko na was genose
                      Autor: pit-zeolit 20.09.11, 08:25

• pit-zeolit I snowa kara Gymalskij ! 21.09.11, 09:49
                        artjomka napisał:

> Wytrysk yntelektualny pita-zeolita:
                        >
                        > Zirankiewitsch, Urząd Gaucka czeko na was genose
                        > Autor: pit-zeolit 20.09.11, 08:25

Tiebia usio ze wytryskami sia kojarzy, Gymbalskij. Wyposzczonyś abo ? Na ręcznym pewnie jadziesz. A co do Zirankiewitscha, to stary ORMO-wiec i konfident. To ze na gorolli donosił to pewnik. Ale uon dostou pass na wyjazd do Reichu za wspolprace z PRL-owskim wywiadem jusch w NRF tak jak wielu schlysierów. Więc za gupie fanzolenie gnojku, snowa mosch kara. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta ze Uoberszlyzjen. Bud gatow Marian.

Parsk !
              • Gość: gil Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 18:57
                niepisku. "W starym piecu diabeł pali"......zapytaj swego konkubinata.
                PS. Co zaś do kastrowania, to zagłosuj na guru platfor-misiów, premiera donalda tuska to masz jak w banku , że zaraz PO titku wezmą do kastrowania niepisów.
                Głosuj mądrze jak chcesz jeszcze spłodzić przed wykastrowaniem małe, upośledzone titko-POdobne niepisy. / titki przepr., bo go nie znam, to nie mój kumpel tylko niepisa /.
                Czuj duch.
                • Gość: niepis Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.183.179.26.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.09.11, 21:39
                  bełkot gilowy :) gilek juz sobie z kradzionego cukru upędził i odleciał ;0)
    • Gość: , Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.c201.msk.pl 18.09.11, 17:22
      bimber.dragon.dmkhost.net/przepisy.html www.pozycjonowanie.netmak.pl/przepis-na-bimber-jak-zrobic-bimber.php www.alkohole-domowe.com/destylat/galerie-destylatorow/destylator-by-kucyk-bf-10.html www.moonshine_still.republika.pl/budowa.html www.youtube.com/watch?v=1SuyxX4lQBo
      • Gość: . Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.c201.msk.pl 18.09.11, 17:25
        www.youtube.com/watch?v=6T0hzPwwkoU&feature=related
        • Gość: ,) Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.c201.msk.pl 18.09.11, 17:39
          www.youtube.com/watch?v=oCjp0LkVbX4&feature=related no inie zapomnij zarejestrować się www.rezerwisci.eu/jednostka_wojskowa.php?miasto=32&such=start
          • kabareciarz.pl Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 18.09.11, 18:21
            I dla smaku / pamiętaj/, trza dodać pół kwarty gumijagód...
            • Gość: ,) Tylko nie gumijagody IP: *.c201.msk.pl 18.09.11, 19:50
              bo będziesz wyglądał tak nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gumijagody
    • Gość: @pruska Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 18.09.11, 20:48
      hajotek wie, co pisze, z autopsji, że cukier krzepi, ale zomowska pała ....lepiej. I ze pomaga też na bicie rekordów na setkę od Placu Wolności aż za ...Piwniczkę.
      • Gość: harc mistrz -----* Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 19.09.11, 13:43
        Gość portalu: @pruska napisał(a):
        > hajotek wie, co pisze, z autopsji, że cukier krzepi, ale zomowska pała ....lepi
        > ej. I ze pomaga też na bicie rekordów na setkę od Placu Wolności aż za ...Piw
        > niczkę.

"Małpa" @pruska też wie, co pisze, bo faktycznie takie zdarzenie w Stanie Wojennym k. Pl. Wolności w Katowicach miało miejsce. To było 16 grudnia, wieczorem. Akurat wracałem z uroczystości rocznicowych spod "Wujka", równolegle z grupą Solidarności Walczącej, która waliła całą szerokością ul. Mikołowskiej i stanąłem sobie na przystanku tramwajowym "0-ówki" lub "11-ki" (vis a vis Liceum Piecka), aby po objechaniu Pl. Wolności... wrócić do domu na "Tauzen".

Pomnik 2 żołnierzy radzieckich na wysokim cokole... stanął w ogniu, obrzucony przez SW "koktajlami Mołotowa" i obryzgany żółtą i czerwoną farbą. Interweniowały brutalnie oddziały ZOMO i młodzi demonstranci porozpraszali się dookoła.

Nagle k. mnie na przystanku zaczęli skandować: - MO - Gestapo!!!, MO - Gestapo!!!
        W tym momencie do krawężnika podjechał z piskiem opon "cywilny" Polonez i... wyskoczyło z niego 3 umundurowanych zomowców z długimi białymi pałami. Wszyscy z przystanku rzucili się do ucieczki. Ja też. Biegłem w kierunku ul. 3 Maja, ale zostałem nieco w tyle i... tych trzech drabów w przyłbicach zaczęło mnie doganiać. :-((((((((

Rany Boskie!!! Matko Boska Częstochowska, Piekarska i... Ostrobramska, chyba tylko CUD mnie uratuje przed laniem i aresztowaniem. Już czułem na swoich plecach ich oddech... Nagle olśnienie: BRAMA! Wpadłem w pierwszą po prawej stronie bramę i schowałem się w jakimś ciemnym załomku oficyn. Tamci też wpadli do tej bramy, ale nie szli głębiej tylko porozglądali się i po chwili z niej wyszli. Odczekałem kwadrans i po lekkim zmianie wyglądu odzieży, wyszedłem z owej zbawczej bramy... utykając "dla zmyłki" na nogę.

Nim wsiadłem do "11-ki" spod dworca PKP, to widziałem jak ZOMO jeździło dookoła w "sukach" (auto m-ki Nyska) z otwartymi drzwiami, i tłukli ze złości (nie wiem dlaczego, może byli po psychotropach?)... tłukli tymi pałami po burtach swoich niebieskich służbowych aut.
        TAK BYŁO...

Oj, mogłem dostać wtedy wielki wpie... za swój patriotyzm, za wolność i ZA OJCZYZNĘ!!!
        Na kanwie tego legendarnego CUKRU Z PRL-u różne wspomnienia człeka nachodzą. :-|||
        (HKP)
        ...
        CZUWAJCIE, BO LICHO NIE ŚPI...!!!
        PS:
        Tacy ci ONI, ci z ZOMO byli i... bili. ("Ani IXI, ani OMO = nie wypierze tak jak... ZOMO!"):
        www.youtube.com/watch?v=ohIICF8iFlA&feature=related
        A Plac Wolności w Katowicach jest ostatnio (PO 17 IX 2011 r.)... znowu sławny:
        wiadomosci.dziennik.pl/wybory/news/artykuly/356593,adam-slomka-zatrzymany-za-zniszczenie-pomnika.html
        • Gość: gil Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 16:17
          ....a do mnie " zdyscyplinowany" milicjant 16 grudnia na ul. Bocheńskiego po poleceniu " zatrzymać się i zawracać " skierował pistolet na potwierdzenie, że nie żartuje.
          Jednak uważałem, że się po prostu zgrywa , nie przemycałem przecież 25 kilogramów cukru i wyśmiałem go szczerze. Niestety, nie wiedziałem wtedy, że kolumna zbrojna podjeżdzała już do wujka.
          Uważasz HM.że to był fakt, wobec którego kilku zomowców z długimi pałami to pikuś.
          Mimo to, ja się tym nie szczycę, bo PO co ?? Nie przebierałem sie też dla zmiany wyglądu w sukienkę, na podobieństwo senatora piesiewicza z PO.
          Czuj duch.
          • Gość: niepis Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.183.180.129.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.09.11, 16:39
            ale pewnie siedziałeś pod mamusiną sukienką jak ""bohater"" jarosława wiecznie dziewica ;))
        • tadeusz542 Na czym polegała lekka zmiana wyglądu odzieży? 19.09.11, 17:18
          Przyznaj się harcmistrzu ... popuściłeś w gacie ze strachu i potem po zdjęciu majtek spodnie nasunąłeś na goła dupę co nazwałeś potem lekką korektą odzieży.
          To by też wyjaśniało dlaczego zomowcy weszli ,popatrzeli i wyszli bo tak naprawdę to weszli ,poczuli i pomyśleli : , " z posranym aresztantem jest masa kłopotu" i dlatego wyszli.
          Przyznaj się - W tramwaju wokół Ciebie był wielki luz.
          • jagosiek Re: Na czym polegała lekka zmiana wyglądu odzieży 19.09.11, 17:37
            uwielbiam Cię Tadeuszu niezmiennie i niezmiernie ;)
            • tadeusz542 też Cię kocham jagosiek 19.09.11, 22:07
              mam przy tym nadzieję ,że nie jesteś facetem
              • jagosiek Re: też Cię kocham jagosiek 20.09.11, 17:03
                tadeusz542 napisał:

> mam przy tym nadzieję ,że nie jesteś facetem
                :)))

buziaki
                małgosia ;))
    • Gość: pisspisspiss Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 19.09.11, 17:17
      skoro ten cukier harcormowca nie ześmierdł się za rządów olszewskiego i w IV rp to przetrwa nawet koniec świata
      • Gość: harc mistrz ORZYSZ Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 20.09.11, 10:24
        - Ha, ha, ha...!!!***
        Tadeuszu 542, zadziwiasz mnie, czyżbyś tęsknił za "słusznie minionymi totalitarnymi czasami"?!

I starasz się dyskredytować dokonania tej mojej (tej I-szej) "SOLIDARNOŚCI" i wyśmiewać z wyższością postawy odważnych ludzi, którzy wtedy stanęli przeciwko Wam, władzy "komuchów", a Wy funkcjonariusze aparatu terroru, nazywani drwiąco "Bijącym sercem Partii", mogliście wtedy KAŻDEMU SPUŚCIĆ WPIERDOL I ZAMKNĄĆ NA 48 GODZIN W ARESZCIE NA KOMENDZIE.

Powątpiewasz, na czym polegała "lekka zmiana wyglądu mojej odzieży", po ucieczce przed ZOMO w zbawczą bramę? Po prostu odwróciłem ciemną kurtkę na jasną stronę, czapkę schowałem do kieszeni i udawałem kulejącego "inwalidę". ;-)))))))))
        I jeszcze powiem Ci to:
        ja ze strachu przed Wami... nigdy nie "srałem w pory", bo już jako dziecko ulicy bylem przez MO itp. "po cywilu funkcjonariuszy" brany w opresje i... nieskutecznie zastraszany, a potem powołano mnie do woja...
        I tam w doborowej, jak kmicicowa-jędrusiowa kompanii... "przeżyłem karne kompanie w Orzyszu". Nie miałem więc za co (mówiąc delikatnie) "kochać tego zdegenerowanego oraz głupiego systemu i ustroju. www.youtube.com/watch?v=A0vIXvWFQTM&feature=related

Nawet jak by mnie wtedy tych 3 drabów dopadło, zlało pałami i przepuściło przez "ścieżkę zdrowia na Młyńskiej", a potem "w majestacie PRAWA" by mnie ukarano, z tytułu jakiegoś tam paragrafu SW, to i tak bym tego nie żałował...

- Ha, ha, ha...!!! A może byłbym razem ze "styropianowcami" Okr.Stołowcymi uznanym za "oficjalnego kombatanta" i pełnił bym dziś może... funkcję wice-ministra, albo - nie daj Boże... wice-premiera? A co...!?

Jeśli ten wątek "nie zdechnie", tak jak zdycha co jakiś czas forum FK, to mógłbym Wam opowiedzieć, takie historie z tamtych "chmurnych i durnych lat", że OKO BY WAM ZBIELAŁO.
        (HKP)
        ...
        TEN CUKIER POWINIEN TRAFIĆ DO MUZEUM IPN - JAKO UNIWERSALNY SYMBOL OPORU I PRZETRWANIA lub NADAJE SIĘ TYLKO DO JEDNEGO "KONSUMPCYJNEGO" CELU!!!
        PS:
        - Nie chciał bym jednak narażać 228 rodzin z mojego bloku na Tauzenie na... przejściową utratę "dachu nad głową".
        • Gość: @ruska Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 10:32
          orzyski ...zasraniec!
          • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.1000lecie.pl 20.09.11, 10:53
            Gość portalu: @ruska napisał(a):
            > orzyski ...zasraniec!

Dziękuję za uznanie, "małpo pruska".
            Nie pij, małpko kochana, tyle słodkich drinków srana... ;-))))))))))))
            www.youtube.com/watch?v=pSm7BcQHWXk
            (HKP)
        • pit-zeolit Ino gorzoua. 20.09.11, 10:45
          Harc-Mistrzu Ty stary tygrys po Orzyszu nie wiesz co z tym cukrem zrobic ? Przeciez on sie nie zepsuł, moze tylko troche wilgoci nalapal i tyle. Wuja, dobrą wódkę mozesz i powinienes zrobic. Postaraj sie o dobry zestaw destylacyjny. Niezaszkodziloby tez zrobic rektyfikacje, chociaz podwojmna destylacja wystarczy. To sa proste techniki mlodego chemika.

Czuwej Druhu.

Pit

• Gość: Byno Re: Ino gorzoua. IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.11, 13:59
            ja gorzoua to twoja specjalnosc zyciowa,chamie wszechpolski
            • Gość: harc mistrz *--=== Re: Ino gorzoua (abo "prochy"). IP: *.1000lecie.pl 20.09.11, 16:45
              Niy wadźta sie chopy, bo som ze środkowyj oj'EUropy...

Pamiętacie takiego posła ludowego, b. ministra rolnictwa, Gabriela Janowskiego???
              Walczył o uratowanie POLSKICH CUKROWNI przed ich wyprzedażą obcemu kapitałowi.
              Zainicjował nawet akcję obywatelską pt. "POLSKI CUKIER"...

Ktoś mu "z cukrem do herbaty" podał narkotykowe prochy. I choć ogólnie wiadomo, że "cukier krzepi" (nie tylko w płynnych przetworach), to jednak "na prochy"... niy ma mocnych!:
              www.youtube.com/watch?v=96Qt76NmK7E
              (HKP)
              ...
              CUKIER - TO JEDNAK PRODUKT STRATEGICZNY W EUROPIE!!!
              Wszelkie polityczne chwyty są w walce O CUKIER stosowane. (jw. widać było)
              • pit-zeolit Re: Ino gorzoua (abo "prochy"). 21.09.11, 09:53
                Pamiętam cukier przed sprzedaniem Niemcom częsci polskich cukrowni według G.W. był "piekielnie" drogi. Polskiego hodowce buraków cukrowych oraz konsumenta cukru uciskali polscy cukrownicy. Teraz jest tanio.

Czuwaj Harc-Mistrzu.

Pit
        • tadeusz542 Harcmistrzu!, masz we mnie wiernego czytelnika wal 20.09.11, 17:16
          Ach ten limit tekstu w tytule , Zamierzałem napisać Harcmistrzu!, masz we mnie wiernego czytelnika opowiadaj i niech mi zbieleje oko.
          Niechże się dowiem jakich to niebezpieczeństw lub... atrakcji uniknąłem nie spotkawszy Ciebie.
          Zaiste brakuje nam wszystkim szczerych i prawdziwych opowieści kombatantów.
          Taka kopalnia "Wujek" powiewający do dzisiaj sztandar walki z komunizmem .
          2170 ludzi wystąpiło z rylem, stylem, ketą, mutrą, śrubą , żerdzią ,kamieniem, procą , gaśnicą , wrzątkiem, kilofkiem i ze słowem mocnym przeciwko tysiącu dwustu milicyjno-wojskowej zbieraniny a do dzisiaj oprócz wypocin Płatka i jemu najbliższych ani jednego wspomnienia z pola walki którego cenzura by nie objęła czyli brak nawet kartki wspomnień .
          Ty Harcmistrzu możesz dokonać wyłomu w tej zmowie która ma na celu ukrycie dokonań takich "bochaterów" jak Ty więc nie daj nam zbyt długo czekać .
          zaczynaj od razu.
          • Gość: @ruska Re: Harcmistrzu!, masz we mnie wiernego czytelnik IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 10:49
            hajotek naonczas usilnie ćwiczył sprinty: na 100, 200, 400 ...800 m oraz skok w bok i podskoki, w górę, te bez <przeszkód> i z przeszkodami, znosząc cukier do chałupy, jaja też...w kącie.
            • Gość: harc mistrz [']['] Re: Harcmistrzu!, masz we mnie wiernego czytelnik IP: *.1000lecie.pl 21.09.11, 14:47
              Oj, jacy finezyjni z Was są szydercy, PO tylu latach milczenia i zakłamania... Ale widać, że jednak ten "Wujek"... gryzie Was bardzo mocno. Nawet do dziś. (???)
              [wielka szkoda, że niniejszy wątek dotyczy CUKRU... Z OKRESU USTROJOWEJ TRANSFORMACJI, a nie strajkującej w Stanie Wojennym katowickiej kopalni] ;-)))))))))))

Znałem "solidarnościowców" z KWK "Wujek", bo tam odbywały się w sali Domu Kultury często zebrania przedstawicieli organizacji związkowych z MKR-u Jastrzębie. Chodziłem też TAM co miesiąc w Stanie Wojennym palić znicze i składać kwiaty pod prostym metalowym... Krzyżem 9-ciu Zabitych Górników z "Wujka".

Śmierć na kopalni od dawna jest wpisana w zawód górniczy tak... "jak kromka chleba". To są prości, ale odważni i twardzi ludzie, mający takiego ryzyka pełną świadomość. Ale kto z nich wtedy mógł się spodziewać, że będą ranieni i będą ginęli od... milicyjnych kul?!
              Bynajmniej nie wystrzeliwanych w tzw. "obronie własnej" przez oddział specjalny ZOMO, ale... NA ROZKAZ Z GÓRY.

Chodziło o celowe wywołanie nastroju terroru i zastraszenia wszystkich. Potwierdza to "podobna akcja" w Lubinie na Dolnym Śląsku.
              Wg Nicolo Machiavelli'ego - włoskiego pisarza, filozofa i teoretyka władzy, "która dla osiągnięcia swych celów politycznych nie liczy się z względami moralności - tzw. +niezbędne okrucieństwa+ zawsze popełnia się... NA POCZĄTKU".(!)
              W sensie więc takiej względności... tak oprawcy jak i górnicy z"Wujka" stali się... ofiarami upadającego totalitarnego systemu. Jak to na wojnie...

My zwyczajni żołnierze, "karniacy z Orzysza", też mieliśmy tego świadomość, że w razie ewentualnej wojny, rozpoczętej przez "miłujące światowy pokój mocarstwo wschodnie"... zaraz na jej początku także zginiemy w prewencyjnym lub odwetowym ataku rakietowym.
              Normalna żołnierska rzecz... taka sama, "jak kromka czarnego koszarowego chleba".

To tyle na dziś, co do dygresji "w tem temacie"...
              (HKP)
              ...
              CZUWAJ I TRZYMAJ SIĘ MOCNO. TEMATU... CUKRU Z PRL-u!!!

• tadeusz542 też tam bywałem ... w delegacji 21.09.11, 17:16
                "kromka czarnego koszarowego chleba " albo " czarny więzienny chleb i czarna kawa" - dwa synonimy cierpienia za sprawę.
                Kiedy mnie internowali - / no tak było - ja byłem internowany a harcmistrz nie był i chociażby się wściekł już tego nie zmieni / przez kilka tygodni męczyło mnie pragnienie zapytania kogoś na kuchni o to czy nie ma gdzieś chociaż kawałka prawdziwego gliniastego więziennego czarnego chleba jaki dają więzniom zza płotu dla spróbowania.
                Wytatuowany facet którego o to zapytałem najpierw nie mógł zrozumieć o co mi chodzi i nawet myślał ,że to jakaś prowokacja , Potem widać pomyślał i pomoc intelektualną wezwał , Ten z pomocy intelektualnej był bardziej oczytany , znał opisy więzienia na św. Krzyżu itd. i po kilku minutach połapał i mu wyjaśnił co mi gra w duszy.
                Obaj za chwilę ryczeli ze śmiechu ,aż przylecieli zaintrygowani klawisze i reszta obsady kuchni z szefem włącznie .
                Po chwili wszyscy jak jeden kulali się ze śmiechu.
                Wreszcie jeden z kucharzy wstał , otarł łzy z policzków i wyjaśnił mi ,że czarny chleb to my dostajemy każdego dnia bo tak nazywają tam normalny żytni chleb który także dostawaliśmy w wojsku.
                Harcmistrzu - Co mnie ma gryźć "Wujek" - Nie gryzie mnie bo tam nie byłem ale górnicy , stylem , rylem etc. polecieli na milicję więc dostali czego chcieli i tyle .
                Jedyne co mnie tam intryguje to kto tych facetów postrzelał w taki partacki sposób .
                /No żeby kulki latały w rozrzucie od zera/trafienie w stopę / do 180 cm /głowa Stawisińskiego/ no to ślepy lepiej by strzelał ./
                oraz chciałbym wiedzieć czy Monika zameldowała Prezesowi o wykonaniu zadania , i tyle
                • artjomka Re: też tam bywałem ... w delegacji 21.09.11, 18:45
                  Hi,
                  no patrzcie - zaczelo sie tak trywialnie i slodko. Cukier znaleziony w kuchni - i pytanie - co z nim zrobic?!
                  A przeobrazilo sie w patryjotyczno-cierpietnicze. Takie polskie - przasno-wieziennicze i heroiczne.
                  Fajnie - nie?? Jeszcze Polska nie zginela!:-(((
                  Pyrsk!
    • Gość: ? Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.c201.msk.pl 21.09.11, 16:45
      A gdybyś go sprzedał jako stałe paliwo rakietowe do rakiety która wyniesie pierwszego sztucznego polskiego satelitę w kosmos tech.wp.pl/kat,1009791,title,Pierwszy-polski-satelita-otrzymal-imie-Lem,wid,13805088,wiadomosc.html?ticaid=1d108
      • Gość: @ruska Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 22:18
        Mantra : ....cukrem hajotek się teraz, na stare lata....krzepi, bo pały zomowskie sparciały się były
        (ta fatalna jakość!). A rakietą to sam zapie...j, w piątek, w centrum Katowic , najlepiej od 14oo - tej tak do 16.oo., . Ot, co ,sadysto.
        • Gość: --.. @ruska napisał(a)? IP: *.c201.msk.pl 21.09.11, 22:38
          Czy ty człowieku chodziłeś w szkole na lekcje języka polskiego bo ni ch... cię nie może zrozumieć?
          • Gość: @ruska @ruska zasze ci ...pomoże,nieuku ...*.c201.msk IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 22:46
            Szkolonyś inaczej kretynie, to jest nadzieja, ze zrozumiesz wszystko po lekturze akurat odpowiedniej dla ciebie:
            <<<<<<<Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi i zapieczętowanie ich w otchłani piekielnej. Jednak obecny czas, jest czasem wielkiej walki duchowej żyjących na ziemi ludzi.

Chcę, aby każde z was przyjęło łaskę cierpienia, które was spotyka. Będą one dochodziły do kresu waszej fizycznej i duchowej wytrzymałości. Jest to niezbędna cena, którą musicie zapłacić, aby być zbawionymi. W tym wszystkim powinniście idąc za Moim śladem, współofiarować je za zbawienie waszych bliźnich. Kto jednak będzie złorzeczył i ciskał się wściekle z powodu tego krzyża, ten bardzo wiele straci, a krzyż stawać się będzie udręczeniem, aż po przeklinanie go. Kończąc w ten sposób swoje życie, staniecie na Sprawiedliwym Sądzie, a jeżeli nie będzie nic, co zrównoważy wasze winy, to następstwem będzie wieczna kara. Nastąpi to jedynie wtedy, gdy wybór ten potwierdzicie całą swoją istotą. Jedynie świadoma negacja Woli Bożej sprawia, że człowiek świadomie wybiera zło, a wówczas oszukany wpada na miejsce wiecznej kary.

Dzisiejszy człowiek wyparł ze swojej świadomości fakt, że Bóg jest także Bogiem Sprawiedliwym. Człowiecze, wraz z twoimi czynami oskarżać będziesz sam siebie przed Bożym Majestatem. Będąc świadomy zła jakie czynisz, dlaczego wykonujesz je bez wahania?

Gdyby nie wygodnictwo i lenistwo dzieci Bożych, w otchłani piekielnej mogłoby być o wiele mniej ludzi potępionych.

Do chwili obecnej, liczba stworzonych ludzi nie przekroczyła siedemdziesięciu miliardów, z tego potępionych w piekle jest dwadzieścia pięć miliardów. Dwanaście miliardów ludzi przebywa tam z powodu braku modlitwy i ofiary osób, wstawiających się za nimi o uratowanie od tej kaźni. Jeden człowiek jest w stanie przez całe swoje życie uratować od potępienia nawet dziesięć milionów ludzi. Mało kto korzysta z naczynia, jakie podarowałem wam przez ręce Żywego Płomienia.

Jednorazowe odmówienie tej modlitwy zapewnia ratunek jednemu milionowi dusz i zabezpiecza ratunek tym ludziom przed wiecznym potępieniem. Możecie ją odmawiać dowolną ilość razy w ciągu dnia. Chcąc zapewnić maksymalną jej skuteczność w dniu jej odmawiania, wskazane jest, być w tym dniu na całej Mszy Świętej i u Komunii Świętej. Uratowana w ten sposób dusza od ogni piekielnych, jednak skazana będzie przez Bożą Sprawiedliwość na odpowiedniej wagi czyściec. Przypominam także i o naczyniu największym dla dusz czyśćcowych, którym jest Różaniec Drogi Krzyżowej, niedoceniony i wzgardzony przez wielu.www.viviflaminis-deogracias.pl.tl/2011.htm
            • tadeusz542 wyzwolisz @ruska te 25 miliardów i co z nimi dalej 21.09.11, 23:50
              Masz człowieku pojęcie jaki tłok zrobiłby się w niebie gdyby raptem zwaliło się tam dodatkowe 25 miliardów bytów?
              Podejrzewam ,że przy obecnych 45 miliardach w niebie zmuszeni są chodzić nago ,żeby chociaż mieć trochę luzu między sobą .
              Powiadasz ,że ludzie nie korzystają z garnuszka co im darujesz za pomocą Żywego Płomienia i ja im się nie dziwię od kiedy raz chciałem gołą ręką zdjąc metalowy garnuszek z żywego płomienia gazowego .
              Zwyczajnie się parzą - Musisz ruszyć łepetyną i zastosować inny sposób dotarcia do ludzi ,naprzykład przez lanie Żywej Wody.
              Powiadasz ,że Bóg jest Bogiem sprawiedliwym - Jest bo jakby nie był to byś długo tych pierdół nie wypisywał . zrobiłby z tobą to samo co z tymi młodymi kapłanami którzy pomylili się w określeniach na swojej pierwszej mszy świętej.
              Wiesz pewnie co zrobił? - Sfajczył ich żywcem na oczach zebranych w namiocie.
            • Gość: . Re: @ruska IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 08:10
              Z taką ofertą kutasie możesz iść do swojego ojca dyrektora. Przyda mu się.
              • Gość: @pruska Re: @ruska IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 08:35
                Bóg z nami, penis z tobą...prymitywie....c201.msk .
                • Gość: . Re: @ruska IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 08:40
                  Prymitywem to jesteś ty - od urodzenia po prymitywnych rodzicach.
                  • Gość: @pruska Re: @ruska IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 09:38
                    > kutasem to jesteś ty - od urodzenia po prymitywnych rodzicach!
                  • Gość: harc mistrz *====> @ruska... małpa myśli, że tylko ONI mają patent. IP: *.1000lecie.pl 22.09.11, 09:41
                    Ludzieeeeeeee....!!! Co wyście się nieprzepędzonego do końca BIMBRU nażłopali, że takie absurdalne na FK rzeczy gadacie i sobie wzajemnie do oczu, jak nawaleni skaczecie...?!
                    Ale o so wam choziii..???

Skoro gościu IP: *.c201.msk.pl rzucił na forum piękny, fantastyczny i... kosmiczny pomysł, wykorzystania tego POLSKIEGO CUKRU jako... paliwa rakietowego do wyniesienia na orbitę okołoziemską pierwszego polskiego satelity "LEM"...
                    [ c y t u j ę wypowiedź jego]
                    A gdybyś go sprzedał jako stałe paliwo rakietowe do rakiety która wyniesie pierwszego sztucznego polskiego satelitę w kosmos tech.wp.pl/kat,1009791,title,Pierwszy-polski-satelita-otrzymal-imie-Lem,wid,13805088,wiadomosc.html?ticaid=1d108

...to należy się cieszyć z tego, że DUCH I FANTAZJA UŁAŃSKA W NARODZIE NIE GINIE. (!!!)
                    Przecież św. pamięci pisarzowi Stanisławowi Lemowi nieraz "warga wisiała" i chłopina, tworząc te fantastyczne kosmiczne "sajens fiykszyn" tematy, na pewno... "za kołnierz nie wylewał".
                    I na pewno nie ze zwykłej, lekko posłodzonej herbaty, była w nim aż TAKA wena!?...
                    Dlatego, dziękuję Ci serdecznie, "c201"...itd., za ten wpis ubogacający to nasze forum FK .
                    (HKP)
                    ...
                    BYŁBY TO WIELKI I NIEBAGATELNY WKŁAD "POLSKIEGO CUKROWNICTWA" DLA NAUKI I BADAŃ KOSMICZNYCH!!!
                    www.youtube.com/watch?v=1rEi78qOTTg
                    • Gość: . harc mistrz *====> napisał(a): IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 10:08
                      To że jestem tolerancyjny nie jest podstawą aby jakiś gó...arz wychowany przez katechetów i IPN, o ilorazie inteligencji 50 używał sobie na innych osobach forum. Przykład: @ruska zasze ci ...pomoże,nieuku ...*.c201.msk
                      Autor: Gość: @ruska IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 22:46
                      Dodaj do ulubionych Skasujcie
                      Odpowiedz
                      Szkolonyś inaczej kretynie, to jest nadzieja, ze zrozumiesz wszystko po lekturze akurat odpowiedniej dla ciebie:........
                      itd forum.gazeta.pl/forum/w,59,128937818,129084075,_ruska_zasze_ci_pomoze_nieuku_c201_msk.html Gdybym był pieniaczem to pewnie przeciwko chamowi wytoczyłbym sprawę w sądzie o naruszenie dóbr osobistych. Ale szkoda mi czasu dla chama bo nawet po przegranej sprawie cham pozostanie nieokrzesanym chamem, gdyż nic do niego nie dotrze. Lepiej obliczyć trajektorię lotu rakiety na cukier z przełomu epok. harc mistrz * Ty masz kilogramy cukru a dla tej rakiety wystarczyły 72gramy www.youtube.com/watch?v=dMJcgUvHPLE
                      • Gość: @pruska Re: harc mistrz *====> napisał(a): IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 10:28
                        zacznij głupku od siebie i opisz, jak ci 51% ynteligencie ... poszło!
                        P: *.c201.msk.pl 22.09.11, 10:08
                        To że jestem tolerancyjny nie jest podstawą aby jakiś gó...arz wychowany przez katechetów i IPN, o ilorazie inteligencji 50 używał sobie na innych osobach forum
                        • iremus @pruska napisał(a) 22.09.11, 17:18
                          Z pewnością nie wiesz co to jest chronologia więc będą cytaty:
                          Autor: Gość: @ruska IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 22:18 Mantra : ....cukrem hajotek się teraz, na stare lata....krzepi, bo pały zomowskie sparciały się były (ta fatalna jakość!)......
                          Autor: Gość: --.. IP: *.c201.msk.pl 21.09.11, 22:38 Czy ty człowieku chodziłeś w szkole na lekcje języka polskiego bo ni ch... cię nie może zrozumieć?
                          Autor: Gość: @ruska IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 22:46@ruska zasze ci ...pomoże,nieuku ...*.c201.msk Szkolonyś inaczej kretynie, to jest nadzieja, ze zrozumiesz wszystko po lekturze akurat odpowiedniej dla ciebie:
                          <<<<<<<Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi ...... itd,
                          Autor: Gość: . IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 08:10 Z taką ofertą kutasie możesz iść do swojego ojca dyrektora. Przyda mu się.
                          Autor: Gość: @pruska IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 08:35Bóg z nami, penis z tobą...prymitywie....c201.msk
                          Autor: Gość: . IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 08:40Prymitywem to jesteś ty - od urodzenia po prymitywnych rodzicach
                          Autor: Gość: @pruska IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 09:38 kutasem to jesteś ty - od urodzenia po prymitywnych rodzicach!
                          Autor: Gość: . IP: *.c201.msk.pl 22.09.11, 10:08To że jestem tolerancyjny nie jest podstawą aby jakiś gó...arz wychowany przez katechetów i IPN, o ilorazie inteligencji 50 używał sobie na innych osobach forum.
                          Autor: Gość: @pruska IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 10:28 zacznij głupku od siebie i opisz, jak ci 51% ynteligencie ... poszło!
                          Poszło, poszło. Gówniarz rozpoczął obrzucać epitetami i nawet nie zdaje sobie sprawy w którym momencie a teraz ma pretensje, że odrzucone gó... wróciło do niego. Klasyczny przykład amnezji czy pieniactwa?
                          • Gość: @ruska Re: @pruska napisał(a) IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 17:23
                            iremus...a kto pierwszy ch...em ...rzucił?
                            • iremus Re: @pruska napisał(a) 22.09.11, 20:15
                              Jak sądzisz, czy w zdaniu: "Czy ty człowieku chodziłeś w szkole na lekcje języka polskiego bo ni ch... cię nie może zrozumieć?" ch... jest określeniem twojej osoby? Sądzę, że to jest mocne określenie nie mającego logicznego ciągu zdania twojego autorstwa a nie twojej osoby.
                              • Gość: @ruska Re: @pruska napisał(a) IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 21:25
                                Jakie posty takie riposty; bojowo.....
                      • Gość: harc mistrz =--)-> Re: harc mistrz *====> napisał(a): IP: *.1000lecie.pl 22.09.11, 10:33
                        Widzę, że wątek ten idzie teraz we właściwym kierunku i ma prawidłową "trajektorię lotu".
                        (HKP)
                        ...
                        "POLSKI IKAR" NAD POLSKIM NIEBEM. POLSKA TECHNIKA RAKIETOWA MA PRZED SOBĄ WIELKĄ PRZYSZŁOŚĆ...
                        www.youtube.com/watch?v=GhP77Nia-m8
    • Gość: @ruska Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 16:44
      Cukier krzepi !
      • tadeusz542 Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 22.09.11, 23:42

> Cukier krzepi !
        odpowiadam:
        Wódka lepiej !
        • artjomka Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 23.09.11, 04:52
          Hi guys,
          ucone dyskusje o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanocnymi i vice versa, to polska specjalnosc.
          Przyklad – temat Harcmiszcza o cukrze. Z jednej strony banalny – bo co to jest w koncu 10 kilo cukru w kontekscie problemu, co z nim zrobic?
          Choc z drugiej strony . cukier Harcmistrza to pakiet naladowany historia. Historia narodu cierpietnikow – historia Chrystusa Narodow!
          A wiec mozna przy okazji Harcmistrzowego odkrycia podyskutowac. O losie narodu wybranego, jego “cierpieniach” w czasie internowania i podpisywania lojalek, mozna sypnac monrocsciamy spod butelki, mozna wyzygac sie na wirtualnego Gymbalskiego, mozna pofylozofowac o laniu zywej wody (kiedys, za dobrobytu PZPR , tez lano wode – czyli realizowano program partii z narodem), a takze przeanalizowac pozycje partii ubiegajacych sie o glos barankow w najblizszych wyborach.
          Ale – mosci Panie I Panowie – temat glowny pozostal na boku! Co z historycznym cukrem? Biedny harcmistrz skonczy powoli remont kuchni – a problem cukru pozostanie! Jak czerwona plama na nieskazitelnie czystej koszulinie Polaka-Katolika!
          A wiec – moi drodzy …do roboty, do roboty…jak to spiewali ZMP-owcy umacniajacy polskosc Oberschlesien!
          Pyrsk!
          PS: Idee zbudowania muzeum poskomunistycznego cukru na Tauzyndzie – ojczyznie Harcmiszcza – nie uwazam za dobra, choc napewno podnioslo by ono (muzeum) atrakcyjnosc Tauzynda.
          Moze wtedy pozazrosciliby tauzendowcom ich muzeum paderewiaki , I zafundowali by sobie museum zagrychy pod bimber.
          • Gość: @ruska Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 08:15
            Na Kubę , na koszt forumowiczów, w ramach pomocy.... bo z buraków w historycznym kolorze....urozmaici uciśnionym menu trzcinowe.
            • tadeusz542 Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 23.09.11, 10:32
              Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 , potem 12,50 , potem 125, potem 1250, potem 12,500 zł itd. ale był to jednak cukier o grubych ziarnach którego wystarczyło dla pięcioosobowej rodziny na tydzień z hakiem a teraz to wyrobu grubością podobną do soli wystarczy co najwyżej dla mnie jednego.
              Moja pamięć cukrożercy utwierdza mnie w przekonaniu , że cukier harcmistrza jest wybitnie wysokiej jakości i zawartości słodyczy wyrobem.
              W tej sytuacji proponuję rozesłać wici i poszukać posiadaczy oryginalnych drożdży z tamtych lat oraz uprawiających kartofle bez GMO.
              Nadto proponuję wystąpić z apelem do posiadaczy oryginalnych zabytkowych aparatur a także do posiadaczy umiejętności pędzenia bo to akurat nie jest sprawą latwą .
              Po skompletowaniu wszystkiego w jednym miejscu naprzykład u Harcmistrza , proponuję urządzić na Tauzenie na tym trawniku gdzie Harcmistrz wyprowadza swoje pieski ,piknik
              połaczony z przeróbką cukru na napój procentowy dla dorosłych i na watę cukrową dla dzieci pod hasłem .
              "Wydajemy ostatnie tchnienie PRL-u ".
              • artjomka Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 23.09.11, 10:50
                Hi Tadeusz542,

Obawiam sie, ze nadmierne koncentracja potencjalnych degustatorow napoju dla doroslych i dorastajacych, moze doprowadzic do tego, ze nie tylko Harcmistrz pojdzie po imprezie do domu z poczuciem niedopicia. Gdyby to bylo jeszcze niedo-PiSie – ale niedopicie? – wstyd i ganba – jak to sie u nos godo.
                Moznaby oczywiscie dokooptowac do procesu przerobczego zapasy jakie porobil owego czasu Wielki Maly Mendrzec w sklepie z nakrapianym robaczkiem – ale kto wie, czy zapasy te on jeszcze posiada.
                Moze przerobka na wate bylaby “tym” rozwiazaniem. W koncu Harcmistrz niedaleko WPKiW mieszka, wiec uruchomienie sztandu z watom nie byloby dla niego problemem logistycznym. Moze by i pieski pomogly.
                Rzecz warta przemyslenie i przedyskutowania w gronie rzeczoznawcof.
                Pyrsk!
              • Gość: @ruska Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 11:05
                Myślę Tadeuszu, że tak...litr z kila jako okowita 60% ... i 0,7 ltr ale 80 % w drugiej frakcji jako prządny spirytus. No i ogóreczki z ogrodu p. HarcMeistra orz miejscowe...śledziki, z paraku.
                • Gość: harc mistrz |----C Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 IP: *.1000lecie.pl 23.09.11, 11:46
                  Imponująca ilość wpisów w tym wątku, zbliżająca się szybko do... 90 - już wyznacza wysoką zawartość tego CUKRU W CUKRZE i... procent alkoholu w zacierze, a potem w gotowym destylacie.

Propozycje i pomysły Wasze są zaiste bardzo ciekawe i twórcze.
                  Nie wiem jak obecne władze (karne, penitencjarne i skarbowe) podchodzą do tematu BIMBROWO - CUKROWEGO, ale taki happening z tradycyjnym pędzeniem ludowej gorzały k. mojego bloku na Tauzenie (vis a vis WPKiW i Stadionu Śląskiego)... miałby sens.
                  A może by tak... w skansenie etnograficznym (też jest tuż obok), hę...???
                  (HKP)
                  ...
                  "POZWÓLCIE NAM PĘDZIĆ PRZEZ ŻYCIE"!!! "Aby Polska rosła w siłę"...
                  www.youtube.com/watch?v=TkSTfJEDWSs
                  - A swoją drogą, Panie Tadeuszu, jak pięknie ta lekko przymglona butelka z Pana imieniem... napełniała się czystym, kryształowym destylatem C2H5OH.
                  • Gość: @ruska Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 12:10
                    Kiedy Bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby ( Oscar Wilde).
                    Panie HarcMeister........moja prośba jest aktualna w tym słodkim temacie, na Kubę z gadem!
                    • artjomka Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 23.09.11, 12:22

> Panie HarcMeister........moja prośba jest aktualna w tym słodkim temacie, na K
                      > ubę z gadem!

Osobiscie bym odradzal!
                      Bo jeszcze Kubncy - jak zobacza takie cudo technologi cukrowniczej - go zmalpuja i moze wyjsc z tego afera polityczna - z paragrafu - popieranie komunizmu.
                      A przed wyborami, kto wie jak sie skonczyc moze.
                      Pyrsk!

• Gość: @pruska Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50 IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 12:33
                        Człowiek uczy się całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych, gdy przeganiano mnie z kamerlika z aparaturą, stad zady w bimbrownictwie. Ale na Kubie byłem jako Sturmbanfuhrer w ZMS Katowice_wschód, tam lubię manianę na słodko.
                        • tadeusz542 nie mogłeś być sturmbanfuhrerem 23.09.11, 16:19
                          W ZMS mogłeś być co najwyżej mładszym sierżantem znaczy kapralem.
              • Gość: . A jeśli..... IP: *.c201.msk.pl 23.09.11, 14:22
                A jeśli w kryształkach harcmistrza zaszły niekontrolowane procesy krystalizacji i powstało takie świństwo? www.telemedycyna.cm-uj.krakow.pl/enarkotyki/met.htm
                • jagosiek Re: A jeśli..... 23.09.11, 18:31
                  Druch może być w niebezpieczeństwie !
                  Nieświadomie może nam odlecieć ,jak kury babci karmione
                  przez nią konopiami indyjskimi -podobno nieświadomie ;)
                  Ja tam babci nie wierzę ;)))
                  • artjomka Re: A jeśli..... 23.09.11, 18:57
                    Jagosiek napisała:

> Ja tam babci nie wierzę ;)))

Hi jagosiek!

To jest to!
                    Niech Harcmiszcz sprobuje u babci na melynie zamienic ten cukier na produkt gotowy! Nie ryzykuje wejscia w konflikt z prawem , akcyza i osiedlowa mafia!
                    A jak oslepnie - no to powiemy, ze mial pecha!
                    Pyrsk przi szlustydniu
                    • kabareciarz.pl Re: A jeśli..... 23.09.11, 20:58
                      A jeśli zaczniesz nim słodzić /tym cukrem/ herbatkę...!? Same korzyści bendom...!
                      • jagosiek Re: A jeśli..... 23.09.11, 21:54
                        no nie wiem czy same korzyści ;)
                        a jak zacznie po tym cukrze harc mistrz szaleć ??
                        I kto go potem powstrzyma przed czynami niecnymi ? :))
                        Ostrożność wielką w zażywaniu harc mistrzu i zalecam ;)
                        • Gość: ;) Re: A jeśli..... IP: *.c201.msk.pl 24.09.11, 08:34
                          Jeśli zacznie parzyć "tę" herbatkę kkrzychk.republika.pl/narkotyki/prochy/marihuana5.jpg i słodzić "tym" cukrem kryształem to na pewno poczuje się jak młody bóg Adonis.
                          • jagosiek Re: A jeśli..... 24.09.11, 10:11
                            ale przebudzenie będzie okrutne i ponure ;)
                            Po Adonisie ni śladu ni popiołu :))
                            • artjomka Re: Do druha Harcmiszcza!.. 24.09.11, 10:39
                              Hi Druhu!
                              Wyglada na to, ze gwoli spokoju przedwyborczego i wlasnego powinienes w szybkim czasie cos z Twoim cukrowym problemem zrobic.
                              Bo juz raz - co wydaje mi siewystarczajaca dla Ciebie przestroga - udalo Ci sie - jak wegorzowi z rak wedkarza umknac z sieci przepisow panstwa robotnikow i chlopow o elementach antysocjalistycznych i inszych chomikach (albo homikach), wypsnac. Wyobras sobie - zgromadzies ten cukier pare lat wczesniej - i juz by Cie mieli.
                              A wiec - skoro nie chcesz sie kreowac na przyszlego bohatera i walczacego cierpietnika - co wsrod harcerstwa katowickiego ma pono duza tradycje - zalatw sprawe.
                              Pyrsk!
                              PS: A wsyp ten cukier do Rawy - moze szczury i insze stworzenia dobrobytowi Polski wrogie - sie uciesza.
                              • tadeusz542 niebezpieczeństwo w tym ,że to produkt naturalny 24.09.11, 13:03
                                To nie jest cukier wyprodukowany z buraków GMO albo innego świństwa ,dlatego to może być biologiczna bomba atomowa , dowodem na moje przestrogi może być zwykły mak .
                                Dzisiejszy przypomina tamten PRL-owski jedynie wyglądem , tamten PRL-owski - to był mak.
                                Kilo maku kupione w zwykłym sklepie i gotowane na wolnym ogniu w garnku aż do chwili kiedy na ob rzeżu i dnie garnka zostawała taka brązowa substancyja i to nawet sporo tego było ; To dawało po wysuszeniu w piekarniku i zmieleniu w zwykłej maszynce proszek brązowy który mieszało się z tytoniem i jarało .
                                Ło Jezu jaki to był łodlot , przy czym nie dusiło to człowieka podczas jarania, Jak za pierwszym razem to zażyłem to kontakt z realnym światem odzyskałem po 30 godzinach
                                moje dwie koleżanki dochodziły do siebie jeszcze parę godzin.
                                Z dzisiejszego maku nic nie wygotujecie - niestety , zatem z tym cukrem to uważaj Harcmistrzu .
                              • Gość: gil Re: Do druha Harcmiszcza!.. IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 20:36
                                Uwazam, że POwinieneś cukier dobrej , polskiej jakości przechować na najbliższe lata. Premier donald tusk straszy zbliżającym się i do POlski kryzysem. Licho nie śpi harcmistrzu.
                                Cyberbezpieczeństwo POlski może się przemienić również w stan wojenny w wypadku, gdy zaistnieją grożne dla układu rzadzącego zmiany. Cukier wtedy, jak znalazł.
                                PS..... " kto handluje ten żyje ......." co znamy z autopsji z ostatniego stanu wojennego.
                                Czuj duch szczęśliwcu z 25 kg cukru. Może teraz kolej na te lotowe 50 milionów PLN ?
                                • artjomka Re: Do druha Harcmiszcza!.. 28.09.11, 04:49
                                  Harcmiszcz! – Afera!
                                  Jak tu pisze gil – ilosc chomikowanego przez Ciebie cukru wzrosla do 25 kilo! A moze naprawde jest go jeszcze wiecej?
                                  Czy Ty aby nie planujesz wywolania kryzysu cukrowego na gieldzie? No, no, no?! Przyznaj sie!
                                  Pyrsk!
                            • Gość: ,' jagosiek napisała: IP: *.c201.msk.pl 24.09.11, 15:45
                              Synu, ile ty masz lat? 14 czy 15?
                              • Gość: harc mistrz |----C Aktualnie nie mam zdolności przetwórczych, tak jak IP: *.1000lecie.pl 25.09.11, 12:02
                                ... (w odniesieniu do bieżącej sytuacji wyborczej) nie ma jej PiS - DO... tzw. "zdolności koalicyjnych".

Jedynie PSL je na 100 % ma, bo jak powiedział Waldemar Pawlak, jego partia PO WYBORACH... i tak będzie nadal w koalicji rządowej. (sic!)
                                CZY ZA TUSKA, CZY ZA PIASTA... "CHŁOP POTĘGĄ JEST I BASTA"!!!
                                A tradycje bimbrownicze na wsi polskiej znane i doceniane są od bardzo dawna...

Waldemara Pawlaka lubię za Jego dwie rzeczy, które zrobił w życiu:

- w czerwcu 1992 r. za nazwanie (PO IMIENIU)... "gangsterskim chwytem", obalenie rządu premiera Jana Olszewskiego, I-go demokratycznego rządu w Polsce;
                                www.youtube.com/watch?v=QIZ4NCOIRdc
                                - w czerwcu 2011 r. za przeciwstawienie się PROJEKTOWANEJ USTAWIE PO O LIKWIDACJI W POLSCE SPÓŁDZIELCZOŚCI MIESZKANIOWEJ, nazwanej przez niego... SKOKIEM NA "KASĘ" I CUDZY PRYWATNY MAJĄTEK.
                                [w wyniku czego PO wstrzymało prace i zabiegi nad procedowaniem tej ustawy sejmowej]
                                Może wrócić do niej PO... wygranych 9 X 2011 r. parlamentarnych wyborach???... ;-(((((

I krzepiąca, tak jak PRL-owski CUKIER, wiadomość dla Tadeusza542, od której może mu, tak jak współczesny marny miałki cukier... forumowe "oko zbieleje":
                                W CZERWCU 1992 r. PO OBALENIU RZĄDU PREMIERA JANA OLSZEWSKIEGO... WYPISAŁEM SIĘ Z TEJ II-giej "SOLIDARNOŚCI". Nie należałem, nie należę i nigdy też nie będę należał do żadnej partii politycznej. (sic! - to nie pic!)
                                (HKP)
                                ...
                                WZNOSZĘ TOAST Z AKCYZOWANEJ GORZAŁY ZA POMYŚLNY WYNIK WYBORÓW 2011 R.!!!
                                - Brdiang!!!
                                • tadeusz542 Wypisałem się o rok wcześniej 25.09.11, 15:35
                                  Wypisałem się rok wcześniej i zwolniłem z roboty bo wstyd mi było ludziom w oczy spojrzeć
                                  za przekształcenia "Gonaru" , więc mnie nie przebijesz.
                                  • Gość: harc mistrz & HKP Re: Wypisałem się o rok wcześniej IP: *.1000lecie.pl 25.09.11, 17:25
                                    tadeusz542 napisał:
                                    > Wypisałem się rok wcześniej i zwolniłem z roboty bo wstyd mi było ludziom w ocz
                                    > y spojrzeć
                                    > za przekształcenia "Gonaru" , więc mnie nie przebijesz.

Mnie też było wstyd, ale za taką PO'okrągłostołową "SOLIDARNOŚĆ", która w 1992 r. w obronie tajemnicy esbeckich teczek TW, maczała palce w obaleniu demokratycznego rządu RP. Dlatego zawsze podkreślam, że utożsamiam się TYLKO Z TĄ I-szą PRAWDZIWĄ "SOLIDARNOŚCIĄ".

Zaś w niniejszy wątek celowo wplotłem, w dygresję o "braku mojej zdolności przetwórczej CUKRU na bimber", bardzo ważną sprawę owej ZAPROJEKTOWANEJ PRZEZ PARTIĘ PO USTAWY O SP-NIACH MIESZKANIOWYCH, gdyż...:

- moja zwykła nieostrożność podczas pędzenia w kuchni CUKRU PRL w BIMBER-DETONATION, może spowodować (jak u p. Anatola M. z Lubina) utratę "dachu nad głową", co najwyżej... 228 rodzin w bloku, Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach;

- natomiast antykonstytucyjna ustawa-bubel PO... może zagrozić w ciągu najbliższych lat po jej przeforsowaniu... 10 MILIONOM CZŁONKÓW SP-NI MIESZKANIOWYCH W POLSCE (!!!).
                                    I stoi za jej kontynuowaniem w nowej kadencji sejmu... PO'tężne i wpływowe LOBBY...
                                    (HKP)
                                    ...
                                    OBBY... PO'ŁAMALI SOBIE NA NIEJ SWOJE WILCZE ZĘBBY!!! ;-))))))))))))
                                    PS:
                                    To może być koniec spółdzielni mieszkaniowych i wielki dramat milionów mieszkańców osiedli w Polsce (nie mam co do tego... najmniejszych wątpliwości, ponieważ dogłębnie znam temat i jestem fachowcem w tej dziedzinie mieszkaniowej) :
                                    www.youtube.com/watch?v=4ONDmbWe3bk
                                    • artjomka Re: Wypisałem się o rok wcześniej 25.09.11, 17:50
                                      Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a):
                                      moja zwykła nieostrożność podczas pędzenia w kuchni CUKRU PRL w BIMBER
                                      > -DETONATION, może spowodować (jak u p. Anatola M. z Lubina) utratę "dachu nad g
                                      > łową".....

Przezornosc napewno jest dobra cecha, by do niczego nie dojsc.
                                      Przypominam sobie, ze w czasach "przejsciowych trudnosci zaopatrzeniowych", sasiad bez rozglosu zadolowal w piwnicy dwie 200-litrowe beczki, w ktorych zbieral ukradziona w pracy benzyne. Czasem w piwnicy smiedzialo na materialy pedne i smary - ale jakos nikogo to nie szterowalo.
                                      Ale jakos dom nie wylecial w powietrze, choc z tego co pamietam - sasiad byl tronkowy i palacy.
                                      Pyrsk!
                                    • tadeusz542 Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB 25.09.11, 23:26
                                      Obawiam się ,że I Solidarność też miała drugie i grząskie dno bo inaczej w teczkach w 1992 roku nic by nie było.
                                      10 milionów ludzi Harcmistrzu dało się zrobić w wała, Robotnicy oddali władzę swoim wyzyskiwaczom, a co niektórzy nawet dali się zabić.
                                      Z jednej strony grała CIA i AFL- CIO a z drugiej SB i KGB - Ci pierwsi podkupili tym drugim agentów tak,że bezpieka się nie zorientowała no i kiedy po 90 roku na kilka chwil Jaruzelski oddał całą władzę Wałęsie ten pierwsze co zrobił to rozwiązał bezpiekę i zmienił dowództwo armii .
                                      Olszewskiego obalił Lechu ale wierz mi ,że takich którzy mu kibicowali były spokojnie ze dwa miliony .
                                      Teraz Lechu poleciał do Jaruzelskiego z życzeniami zdrowia - Gdyby spotkał go na korytarzu
                                      i zamienił kurtuazyjnie kilka słów kończąć standardowym "Życzę zdrówka" to byłoby naturalne.
                                      Ale w tej sytuacji inaczej dzisiaj wyglądają wrzaski Rozpłochowskiego ,że wszędzie wokół są ubecy.

• Gość: . tadeusz542 napisał: IP: *.c201.msk.pl 26.09.11, 08:56
                                        Każda władza na swoje niepowodzenia stara się znaleźć wytłumaczenie. W III RP czarownicą do palenia na publicznym stosie jest więc SB (najlepiej w paleniu czuje się IPN o którym niedługo będą śpiewać pieśni patriotyczne jak o nieboszczce partii). Ponieważ większość byłych SB-ków jest już schorowanych i zaawansowanych wiekiem i personalnie nie ma komu przywalić, pałeczkę przejmują dzieci byłych SB-ków a wkrótce zaczną przejmować ich wnuki. Trochę to przypomina mentalność z okresu PRL i stosunek do osób w których żyłach krążyła niebieska krew. A w rzeczywistości wszystkim i tak rządzą ci z "drugich szeregów" (tzn tacy co własnej doopy nie nadstawiają i nie firmują swoimi nazwiskami tego co wymyślają), którzy podpowiadali i komunistom, i socjalistom, i chadekom, i republikanom, i solidaruchom itd. Organy władzy są jedynie po to aby jak najlepiej realizować wizje podpowiadaczy. SB nigdy nie było podpowiadaczem - realizowało to co pozwalało uchwalane prawo. A powodem upadku PRL było zbyt duże nagromadzenie podpowiadaczy wokół KC PZPR, którzy chcieli ugrać wielkie "coś" dla siebie przy okazji "transformacji" (piękne określenie złodziejstwa). Gdyby było inaczej to zmianę ustroju państwa rozpoczęto by od narodowego spisu majątku państwowego. Podpowiadaczy można zidentyfikować po majątkach jakich się dorobili na początku lat '90. Nie ma wśród nich ani byłych sekretarzy ani SB-ków.
                                      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB IP: *.1000lecie.pl 26.09.11, 09:47
                                        I Jak tu nie wierzyć w rozmaite "spiskowe teorie"!? Chociaż, kurdebalans...

Chociaż, tak to najczęściej bywa, że historia (zwłaszcza w odniesieniu do "rewolucyjnego charakteru przemian") jest bardziej dynamiczna, i najczęściej zwykle odbiega od założonego i realizowanego przez "wtajemniczonych demiurgów"... scenariusza.
                                        Sam się o tym, podczas swojej TYSIĄCLECIA REWOLUCJI SP-DZIELCZEJ przekonałem. ;-)))

Ze znalezionym CUKREM Z OKRESU TRANSFORMACJI PRL sprawa jest znacznie prostsza.
                                        Są - ujmując rzecz procentowo - głównie 2 sensowne możliwości do zastosowania:
                                        - 95 %: przerobić go na dobry bimber (ale gdzieś poza moim blokiem mieszkalnym i odremontowaną wkrótce kuchnią);
                                        - 4,9 %: kontynuować dalej przechowywanie tego CUKRU (tak jak radzi forumowy Artjomka - "nadwołżański ekspert" od cukrownictwa) - czekać na lepsze i bardziej "wyklarowane" czasy;
                                        - 0,1 %: inne możliwości i rozwiązania oraz zastosowania.
                                        ________
                                        = 100 %
                                        (HKP)
                                        ...
                                        TYLKO BIMBER Z PRL-u!!! ALBO... NIECH WRÓCĄ TE PLASTYKOWE BUTELKI Z CUKREM TRANSFORMACJI PRL... POD (W ZMODERNIZOWANEJ "KUCHNI POLSKIEJ") SZAFKI... (!!!)

- Taaadziuu, teeen sosssjalisssmus, qrwa, musiaaaaał uuupaśśśććć...:
                                        www.youtube.com/watch?v=41NzdWcvqXY&feature=related

• artjomka Re: Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB 26.09.11, 10:18

W poniedzialkowy poranek witam Was Druhu Harcmiszczu!

Dalsze przechowywanie tak wielkiego skarbu, uwazam nadal jako konieczne. Jedynie proponowalbym zrobienie cos z dotychczasowym opakowaniem.
                                          Z publikacji uczonych radzieckich wynika, ze nie wykluczone jest przewedrowanie zmiakczacza ze scian butelki do zabytkowego cukru. Moze to spowodowac nietylko zmiane wlasnosci slodzaco- krzepiacych cukru – ale i nadszarpniecie watrzymalosci scianki uzywanych przez Ciebie pojemnikow/butelek magazynowych. Konsekwencja tego moze byc wysznupanie zapachu cukru przez stworzenia wywodzace sie z czasow faraona – ale do dzis dobrze czujace sie w „wielkiej plycie“ – a wiec moze i na Tausendzie.
                                          Moze inwazja wszystkich faraonowych mrowek z osiedla do Twej nowej kuchni, rozwiazalaby w mig problem cukru – ale czy bylaby to najprzyjemniejsza metoda – nalezaloby zasiegnac opinii uczonych radzieckich. Kto wie, czy przy znalezieniu odpowiednich ekspertow (obecnie prawdopodobnie zakamuflowanych), nie bylyby pomocne teczki zdeponowane w czelusciach piwnic archiwum IPN- u na Welnowcu.
                                          A wiec – znowu nie wiadomo co lepsze – zmienic w ognisto wode, albo dalej czekac?!
                                          Pyrsk!
                                          PS: A co mowi za dalszym przechowywaniem: W latach 2019-2021 moznaby opchnac cukier, jako oryginalny osladzacz ciezkiego losu „polskich powstancow slaskich”. I tak nikt nie sprawdzi, czym slodzili swa Malckawe z Pudliszek.
                                        • Gość: . Re: Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB IP: *.c201.msk.pl 26.09.11, 12:29
                                          0,1 %: inne możliwości i rozwiązania oraz zastosowania I to jest właśnie to! Wesołe Miasteczko pod nosem masz? Masz! WPWiK pod nosem masz? Masz! Zatem do roboty (tu masz zagrzewkę: www.youtube.com/watch?v=6T0hzPwwkoU ) Kupuj stosowną maszynerię, denaturat, patyki i produkuj watę cukrową. Weekendy w WPWiK i Wesołym Miasteczki będą się sprzedawały jak świeże bułeczki.
                                          www.youtube.com/watch?v=Dcy3KDhiWAE
                                          • artjomka Re: Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB 26.09.11, 13:12
                                            Hi Druhu Harcmiszczu!
                                            Jak widzisz vox populi sie domaga! A wiec - poki pogoda jakotaka - sztand z watom postawic - i historyczny produkt ztransformowanego polskiego przemyslu cukrowniczego przerobic na cos pozytecznego!
                                            Pyrsk!

Autor: Gość: . IP: *.c201.msk.pl 26.09.11, 12:29
                                            0,1 %: inne możliwości i rozwiązania oraz zastosowania I to jest właśnie to! Wesołe Miasteczko pod nosem masz? Masz! WPWiK pod nosem masz? Masz! Zatem do roboty (tu masz zagrzewkę: www.youtube.com/watch?v=6T0hzPwwkoU ) Kupuj stosowną maszynerię, denaturat, patyki i produkuj watę cukrową.

Re: Cukier biały "Kryształ" cena 10,50
                                            Autor: artjomka 23.09.11, 10:50
                                            …Moze przerobka na wate bylaby “tym” rozwiazaniem. W koncu Harcmistrz niedaleko WPKiW mieszka, wiec uruchomienie sztandu z watom nie byloby dla niego problemem logistycznym. Moze by i pieski pomogly.
                                            Rzecz warta przemyslenie i przedyskutowania w gronie rzeczoznawcof.
                                          • Gość: harc mistrz =----> Re: Upadek socjalizmu był wypadkiem przy pracy SB IP: *.1000lecie.pl 26.09.11, 13:57
                                            Wybacz, "kropko", ale pomysł z WATĄ CUKROWĄ POD WESOŁYM MIASTECZKIEM, wydaje mi się bardzo infantylny. TO JEST HISTORYCZNY CUKIER i... zasługuje na więcej!

Przecież ten CUKIER PRL-u zawiera w sobie, jak w ponadczasowym relikcie i symbolu tamtych czasów, całe to nasze polskie i narodowe dziedzictwo. Zaś te optymistyczne i zagrzewające DO ROBOTY plakaty, które prezentujesz tu na FORUM są tego... - "Budowania, mordy wy moje! PRL-u... najlepszym, qrwa, WZORCOWYM PRZYKŁADEM. Choć suszyło nas nie raz. (!)
                                            Widzę to PO PIONIE ścian w swoim mieszkaniu i bloku...
                                            (hkp)
                                            ...
                                            www.youtube.com/watch?v=OUVGTu5OepE&feature=related
                                            Albo:
                                            - Może, coś a'la szkapleprzyki na szyję, w postaci medalionów z zamkniętą w nich odrobiną kryształów cukru?! TEGO Cukru...
                                            • Gość: . Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a): IP: *.c201.msk.pl 26.09.11, 15:39
                                              Może, coś a'la szkapleprzyki na szyję, w postaci medalionów z zamkniętą w nich odrobiną kryształów cukru?! TEGO Cukru... Ale się zagalopowałeś na niebezpieczny grunt. To jest działka zastrzeżona przez Dziwisza z Krakowa.
                                            • tadeusz542 Harcmistrzu - barwnik spożywczy to jest to 26.09.11, 22:06
                                              Harcmistrzu -
                                              Mój Plan jest następujący :
                                              1/ zakup maszynkę do waty cukrowej
                                              2/ zakup sproszkowany barwnik z buraków czerwonych
                                              3/ zrób reklamę ,że będzie sprzedaż pod bramą główną Wesołego Miasteczka komunistycznej waty cukrowej i kto jej spróbuje ten doświadczy krótkiego przeniesienia w czasie do PRL .
                                              4/ zmieszaj barwnik z cukrem - proporcje ustal empirycznie.
                                              5/ ustaw maszynę przed bramą WM
                                              6/ rozpocznij produkcję .
                                              7/ wyślij małżonkę po kolejny karton na gotówkę .
                                              8/ wyślij małżonkę po kolejny karton na gotówkę
                                              • artjomka Re: Harcmistrzu - barwnik spożywczy to jest to 27.09.11, 06:57
                                                tadeusz542 napisał:

> Harcmistrzu -
                                                > Mój Plan jest następujący :
                                                > 1/ zakup maszynkę do waty cukrowej

Witam harcmiszczu ty moj!
                                                Nie pozostaje Ci nic innego, jak ugiac sie przed wola ludu!
                                                A wiec - ...do pracy chlopacy...jak spiewali usmiechnieci chlopcy i dziewczeta hufcow SP (nie mylic z SB - choc, kto wie, na ile SP bylo kuznia kadr SB).
                                                Pyrsk!
                                                • artjomka Re: Harcmistrzu - zalacznik 27.09.11, 07:01
                                                  youtu.be/AZnzNAd1V8k
                                                  • Gość: . artjomka napisał: IP: *.c201.msk.pl 27.09.11, 08:07
                                                    youtu.be/AZnzNAd1V8k w takich ilościach to harcmistrz może robić watę z amfetaminy albo kokainy dla ćpunów na rynku
                                                  • artjomka Re: artjomka napisał: 27.09.11, 08:12
                                                    Gość portalu: . napisał(a):

> youtu.be/AZnzNAd1V8k w takich ilościach to harcmistrz może robić watę z
                                                    > amfetaminy albo kokainy dla ćpunów na rynku

Napisalem tak - cichociemny (z podkresleniem na ..ciemny..? Gdzie i kiedy?
                                                    Pyrsk!
                                              • Gość: . tadeusz542 napisał: IP: *.c201.msk.pl 27.09.11, 08:10
                                                zapomniałeś dopisać że w międzyczasie musi wyrobić zaświadczenie na nosicielstwo (nie mylić z donosicielstwem) bo mu Sanepid zamknie firmę
                                                • Gość: harc mistrz ;-|||| Wata z takiego CUKRU...? "Nie idździe tą drogą"... IP: *.1000lecie.pl 27.09.11, 13:32
                                                  Już napisałem, że TEN HISTORYCZNY ŚLĄSKI CUKIER Z PRL-u ZASŁUGUJE NA WIĘCEJ...

Bimber-detonation albo paliwo rakietowe - to jeszcze rozumiem... Ale za przeproszeniem... WACIKI CUKROWE dla gó...arzy, toż to jawna... P R O F A N A C J A TEGO ZABYTKOWEGO Z PRL-u CUKRU!!!
                                                  - Nie idźcie tą drogą!!!... Bo to jest droga prowadząca na manowce.
                                                  www.youtube.com/watch?v=WahEHgy6IrA

I jeszcze, qrva, może barwniki do tej waty cukrowej?! Pewnie (skoro pod Śląskim Wesołym Miasteczkiem) to... "narodowe barwniki": żółto-niebieskie!? He, he, he...!!! ***
                                                  Wystarczy już, że Stadion Śląski w WPKiW został przez Gorzelnika z RAŚ i PO spaprany...
                                                  Więc, Artjomka, nie podsuwaj więcej, kur..tka na wacie, takich dywersyjnych propozycji.
                                                  (HKP)
                                                  ...
                                                  CZUWAĆ I SIĘ POWAŻNIE oraz ODPOWIEDZIALNIE... POCZUWAĆ!!!
                                                  - Zdenerwowałem się i muszę zaraz kropnąć z barku kielicha gorzały "na uspokojenie".

• artjomka Re: Wata z takiego CUKRU...? "Nie idździe tą drog 27.09.11, 13:46

Hi Harcmiszczu!
                                                    Po tak jednoznacznym schlastaniu mnie biczem krytyki, zastanawiam sie powaznie, czy moja tak strywializowana propozycja przeistoczenia tak wielkoznaczacego cukru, byla wlasciwa.
                                                    By powrocic do spokoju, postanowilem udac sie na parodniowe rekolekcje (moze i zamkniete). Kto wie, czy nie wpadnie mi tam jaki lepszy pomysl – choc watowa idea – szczegolnie upiekszona Twoim Harcmiszczu pomyslem – farbowania jej w barwach naszego Slaska – nie wylazi mi z glowy.
                                                    Moze – niezaleznie od Twego cukrowego problemu – ustawie sobie sztand z wata przed Slaskim Wesolym Miasteczkiem, i zaczne robic pieniadze na zolto-niebieskiej wacie.
                                                    Pyrsk!
                                                    PS: Ale chyba dopiero po wyborach – by nie byc opacznie zrozumiany z tym wesolym miasteczkiem – gdyby znowu jaki Ziobro czy Kaczor odwiedzili ze swym cyrkiem wesoly Slask!
                                                  • Gość: gil Re: Wata z takiego CUKRU...? "Nie idździe tą drog IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 21:47
                                                    Harcmistrzu, wydaje się , że artjomka i hhhhiiiii,,hhhiiii, to POdsrywacz na usługach admina.
                                                    Dlaczego ? jak odpisałem hhhhiii,hhhiii, to cenzor zdjął mój wątek i dalsze w temacie z forum.
                                                    Cyberbezpieczeństwo POlski ?.............. już działa ..!!!
                                                  • artjomka Re: Wata z takiego CUKRU...? "Nie idździe tą drog 28.09.11, 04:53
                                                    Gość portalu: gil napisał(a):

> Harcmistrzu, wydaje się , że artjomka i hhhhiiiii,,hhhiiii, to POdsrywacz na u
                                                    > sługach admina.

Oj - widze gil, ze zostalem zdemaskowany!! Przez PiSuarskie sluzby tajne.
                                                    No bo ty - jak widac z twoich chellowskich wypocin - to dobry piesek milicyjny (obecnie na uslugach prezesa malego).
                                                    Pyrsk!
                                                  • Gość: harc mistrz *--=== PO co podpisuje się jakąś spec-ustawę o 6-ej rano? IP: *.1000lecie.pl 28.09.11, 09:56
                                                    Gość portalu: gil napisał(a):
                                                    > Harcmistrzu, wydaje się , że artjomka i hhhhiiiii,,hhhiiii, to POdsrywacz na u
                                                    > sługach admina.
                                                    > Dlaczego ? jak odpisałem hhhhiii,hhhiii, to cenzor zdjął mój wątek i dalsze w
                                                    > temacie z forum.
                                                    > Cyberbezpieczeństwo POlski ?.............. już działa ..!!!

Ale mi wyćwierkałeś Gilu z tą ustawą autorstwa BBN, podpisaną wczoraj z rana przez miłościwie nam panującego Prezydenta RP, a dotyczącą BEZPIECZEŃSTWA CYBER-INTERNETOWEJ PRZESTRZENI W POLSCE. Twój wątek o tym już zdjęto z Forum...

Czuję, że mój cenny CUKIER Z PRL-u (w ilości ok. 20 kg), zamelinowany pod szafkami kuchennymi w czasach HISTORYCZNEGO PRZEŁOMU USTROJOWEGO - nie mówiąc już o samym wątku na FK tej sprawie W INTERNECIE... poświęconemu - jest teraz bardzo PO'ważnie z a g r o ż o n y .

Rozdzielę go więc taktycznie na 2 części.
                                                    Jedną konspiracyjnie ponownie zamelinuję, ale już poza domem, a drugą pozostawię jako ewentualny... "dowód do wglądu" i corpus delicti*.
                                                    Bo spodziewać się muszę, być może lada dzień, takiej (znajomej ze Stanu Wojennego w PRL-u), jak ta PO'niżej, zainteresowanej TYM CUKREM... wojskowej k o n t r o l i :
                                                    www.youtube.com/watch?v=I9eodNpkREA&feature=related
                                                    (HKP -
                                                    - Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic)
                                                    ...
                                                    CZUWAJCIE, INTERNAUCI, HARC MISTRZE I... "PIWNI SKAUCI"!!!
                                                    - Ciężkie i trudne czasy na nas nadchodzą. "Wojna domowa" w Internecie - jak u Wajdy...

*) corpus delicti (łac.)
                                                    - dowód rzeczowy przestępstwa, przedmiot a. narzędzie zbrodni.
                                                    [Słownik Wyrazów Obcych i Zwrotów Obcojęzycznych (wyd.IV), Wł. Kopaliński, Wiedza POwszechna, 1968 Warszawa]
                                                  • Gość: gil Re: PO co podpisuje się jakąś spec-ustawę o 6-ej IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 12:11
                                                    Harcmistrzu. Twego cukru z PRL-u nikt nie wycofa, bo był własny, chłopski , polski i przedni .
                                                    Obecnie POpaprańcy PO-lityczni sprowadzają cukier z komunistycznych Chin , albo PO osobistych wycieczkach PO Katarach Jest POdłej jakości , zreszta jak wszystko, czego sekta " wilczych oczu " wymyśli i nie daj Bozia, wytworzy. Przykład: świeżo układany za unijne eura asfalt na autobahnie A4, rozsypujący się jak katarski cuhier.
                                                    HM. Cukier z PRL.. zadekuj . Nadchodzą w/g słów premiera donalda tuska trudne, kryzysowe czasy. Cała nadzieja w guru, że jeszcze nam PO-rządzi dalsze cztery lata przy POmocy Ustawy o Cyberprzestrzeni gwarantującej cyberbezpieczeństwo POlski. HHHHiiiiiiiiiiii, hi.....
                                                    PS. Choć z cukrem może być gorzej....
                                                    Czuj duch.
                                                  • artjomka Re: PO co podpisuje się jakąś spec-ustawę o 6-ej 28.09.11, 12:33
                                                    Eureka, eureka!
                                                    Troche pod wplywem posta Gila o zapowiadanych …przejsciowych trudnosciach…., wladl mi jeden pomysl do glowy.
                                                    Zakladam, ze nie jest Ci obce tak zwane „radio na krysztalek“.
                                                    W jednym z Twoich postow wyglaszales peamy o super krysztalach Twego cukrowego skarbu.
                                                    To moze by tak zaczac produkcje radyjek na krysztalku? Materialu historycznego duzo nie wyjdzie – a gdyby tak przejsciowe trudnosci zaistnialyby – zawsze mozna wyslac min iskrowke do przyjaciol Moskali, by pomogli. A oni pomogo – bo juz to tak czesto robili – przyjaciele Polakow!
                                                    Pyrsk!
                                                  • Gość: harc mistrz -----* Re: PO co podpisuje się jakąś spec-ustawę o 6-ej IP: *.1000lecie.pl 28.09.11, 15:56
                                                    Na początek STOSOWNY CYTAT znaleziony na Forum Katowice (w INTERNECIE):

Przesłane przez mosiek49 dnia 18 wrz 2010

Wstyd chroni ludzką godność lecz nie przed głupotą !!!
                                                    Wstydliwość łączy się z doświadczeniem i przekonaniem o własnej wartości.
                                                    Te wartości narzucają nam politycy czy jacyś redaktorzy gazetowi,
                                                    telewizyjni czy radiowi ustawieni przez tych polityków !
                                                    Polityk aby zdobyć poparcie musi złowić wyborcę,
                                                    będzie obiecywać, kłamać (gra słów, aby zawsze wycofać się po wyborach)
                                                    bez wyborcy przestanie być politykiem.
                                                    Cytat wyjaśniający jak się łowi wyborcę !
                                                    "Marshall McLuhan zapytał kiedyś swoich słuchaczy:
                                                    „W jaki sposób łowi się dzisiaj ludzkie dusze?
                                                    Wędką czy siecią?"
                                                    Kiedy milczeli, odpowiedział:
                                                    „Ani wędką, ani siecią. Wędką łowiono w czasach Apostołów,
                                                    siecią
                                    • Gość: . Re: Wypisałem się o rok wcześniej IP: *.c201.msk.pl 26.09.11, 09:04
                                      Czy w 1816 roku w Polsce rozpoczął się komunizm z którym identyfikowana jest spółdzielczość? Może wikipedia odpowie na to pytanie pl.wikipedia.org/wiki/Towarzystwo_Rolnicze_Hrubieszowskie
                              • jagosiek Re: jagosiek napisała: 25.09.11, 13:02
                                wychodzi z Ciebie kropko zwykła złośliwość.I nie nazywaj mnie synem,
                                bo żeby być czyimkolwiek synem należałoby sie urodzić z jajami ;)
                                Choć jak widać jest wielu facetów ,którym ich brakuje :)
                                • Gość: . Re: jagosiek napisała: IP: *.c201.msk.pl 25.09.11, 15:06
                                  znaczy się masz cipkę?
                                  • Gość: @pruska Re: jagosiek napisała: IP: *.play-internet.pl 26.09.11, 10:07
                                    Widać po prymacie utensyliów.myślenie...jajami lub cipką. Niestety.
    • Gość: hihi Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.11, 10:19
      pieronskie zainteresowanie tym bimbrem,dejcie pozur jak harcmistrz z PRL-u cosik zrobi mozna oslepnoc
      • artjomka Re: Poradźcie! Odkryłem w domu 20 kg cukru z XII 28.09.11, 10:33
        Gość portalu: hihi napisał(a):

> pieronskie zainteresowanie tym bimbrem,dejcie pozur jak harcmistrz z PRL-u cosik zrobi mozna oslepnoc
        No ja - niy cza czekac na harcerski bimber. Pora wjyncy, pora mnij slepych - nie robi roznicy. Tyla w Polcce jusz przet tymi wyborami osleplo, jak suchali wytycznych malego szpecjalisty ot zakamuflowanych.
        Pyrsk!

• Gość: jabbaryt odwieź go do jakiejś gorzelni IP: *.grace.com 28.09.11, 10:45
      tam go zagospodatują.
      @-ga opcja zakop 100 lat. Może jakieś muzum wtedy to uzna za zabytek.
      • Gość: harc mistrz ;-|||| Re: odwieź go do jakiejś gorzelni IP: *.1000lecie.pl 30.09.11, 18:38
        Gość portalu: jabbaryt napisał(a):
        > tam go zagospodatują.
        > @-ga opcja zakop 100 lat. Może jakieś muzum wtedy to uzna za zabytek.

Dziękuję za dobrą radę.
        A właściwie to za 2 dobre rady. Jest faktem, że nie mam "zdolności przetwórczych" i ten problem technologiczny mnie przerasta. Jednak odwiezienie GO do GORZELNI... także nie wchodzi w rachubę, że względu na małą ilość cukrowego surowca. I nie chodzi też o jakieś proste tego znaleziska "zagospodarowanie".

Przydał by się natomiast dobry fachowiec-gorzelnik z odpowiednią aparaturą, który by przerobił TEN CUKIER Z PRL-u na wysokiej klasy BIMBER. Z odpowiednimi "zabytkowymi" butelkami, etykietami, złoceniami etc. etc... w krótkiej l i m i t o w a n e j serii z PRLiiii.

Możesz się z tego śmiać, jabbaryt , ale to jest autentyczny... zabytek materialny z tamtych czasów. Przypuszczam, że o unikatowym charakterze.
        Dlatego Twoja druga rada, aby Go przechowywać dalej - też jest zasadna. Na pewno tak zrobię, przynajmniej z częścią odkrytego znaleziska. Już rozdzieliłem te 20 kg CENNEGO CUKRU na dwie części.

Nie czuję się na siłach i boję się samemu przerabiać go na bimber.
        (HKP)
        ...
        ZBYT SKOMPLIKOWANE APARATURY, CHOĆ TECHNOLOGIA W ZASADZIE PROSTA.
        www.youtube.com/user/BigBimberChannel?blend=22&ob=5
        • Gość: niepis Re: wyrzuć do śmietnika IP: *.183.178.116.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.09.11, 20:52
          Na starość człowiek jednak głupieje i dziecinnieje .
          Przeterminowany cukier ,wcale nie taki stary ,żeby robić za ""zabytkowy"",
          a harcek o tym jak o skarbie ,o bimbrze ze złoconymi etykietami w limitowanej wersji !!
          :) "unikalny charakter", "cenny cukier",o ja pie... !!! Zgroza ! I wstyd ,że się kuchni nie sprzątało od 20 lat ! Kończ waść i wstydu oszczędź !
          • tadeusz542 tu nie o sprzątanie chodzi 30.09.11, 21:16
            niepis , - napisał:
            "Zgroza ! I wstyd ,że si
            > ę kuchni nie sprzątało od 20 lat ! Kończ waść i wstydu oszczędź !"

Moim zdaniem tu nie o sprzątanie chodzi lecz o to ,że skrytka w której Harcmistrz trzymał ten cukier wykonana została przez Harcmistrza z przeznaczeniem na tajne materiały konspiracyjne , wobec czego była tak tajna ,że Harcmistrz po jej wykonaniu i zapełnieniu kierując się świętą zasadą konspiratorów ,że czego nie wiesz tego nie wydasz -palnął się młotkiem w głowę wskutek czego zapomniał o niej na wieki - wieków .
            To jak z tym tajnym listem z instrukcją : "Spalić przed przeczytaniem" .
            • tadeusz542 a może to zbiór tajnych instrukcji i mikrofilmów 30.09.11, 21:25
              Tak sobie teraz pomyślałem ,że może to nie taki zwykły cukier lecz zbiór tajnych dokumentów i mikrofilmów organizacji Harcmistrza które dla lepszego ukrycia przed bezpieką zostały naświetlone na poszczególnych kryształach cukru i zmieszane z normalnym cukrem .
              Przecież trudno zapomnieć o 20 kilogramach cukru zaśrubowanych w cokolikach szafek .
              Harcmistrzu - moim zdaniem powinieneś oddać jednak ten cukier do IPN z odpowiednią informacją .
              Dzięki Tobie Ewa Koj miałaby robotę na najbliższe 20 lat weryfikując kryształki .
              • Gość: ŁowcaKretynów to zbiór tajnych instrukcji i mikrofil orzyskich IP: *.static.sitel.net.pl 30.09.11, 21:51
                To są ...orzyskie technologie i techniki tajności....wypij przed rozmieszaniem!
                • Gość: harc mistrz =----> Franek powiedział... (ten co mi kuchnię kafelkuje) IP: *.1000lecie.pl 01.10.11, 10:00
                  ... że taki wybuch bimbru, co się zdarzył temu gościowi na osiedlu w Lubinie, to następuje... "wtedy, jak się wężownica zatka". I dodał, że "trzeba tylko pilnować, żeby nie zagrzał się zacier za mocno... i musi przez cały czas kapać!".

Bo..."jak przestanie kapać i zatka wężownicę to... cały baniak może rozwalić!!!" - wtedy właśnie jest ten... BIMBER-DETONATION, co go światowe agencje informacyjne z Lubina pokazywały.

Franek to jest "majster-złota rączka", wszystko potrafi i na wszystkim się zna...
                  Właśnie skończył kłaść kafelki na ścianach (długo mu to zeszło, bo są takie małe), a teraz zaczyna kłaść duże gresowe na podłodze kuchni, potem położy cokoliki i zacznie fugować.

Okazało się, że też odbywał służbę wojskową tak jak ja... w Orzyszu.
                  Najpierw zdawał do szkoły oficerskiej, ale go zaraz odwalili, bo odkryli, że ma siostrę w zakonie. Takie, qrva!, były czasy...
                  No i wylądował Franuś (NIE W BŁYSZCZĄCYCH WOJSKOWYCH "OFICERKACH"), ale "w żołnierskich kamaszach" w tym pier... onym ORZYSZU. (!!!)
                  NA TO "konto" wypiliśmy razem po okolicznościowym kielichu gorzały z mojego barku.
                  (HKP)
                  ...
                  JAKŻE RÓŻNE SĄ LOSÓW KOLEJE... TEN ORZYSZ, TO JAK "LEITMOTIV", CIĄGLE SIĘ NAM PRZEWIJA I KAPIE...
                  www.youtube.com/watch?v=lE5ipl8Xj-A
                  PS:
                  - Tadziu, z tym swoim... "zbiorem tajnych instrukcji, zapisanych jakoby na kryształkach TEGO CUKRU", wchodzisz na bardzo niebezpieczny i... zaminowany teren. (- ACHTUNG TALIBEN!!!).
                  • tadeusz542 św. Lauro czego ja się teraz nie dowiaduję o PRL 01.10.11, 12:51
                    Jakie teraz "fakty" wychodzą o PRL-u to się w pale nie mieści - ja chyba żyłem na Księżycu.
                    Powiadasz ,że za siostrę wpieprzyli biedaka od razu do Orzysza - ciekawe , niech on lepiej przyzna co naprawdę zmalował , bo nie powinien przejść ankiety i wywiadu środowiskowego
                    Gdyby mieli go odrzucić to by go nie zakwalifikowali na etapie wstępnym i normalnie do odbycia służby wojskowej wzięli.
                    W LWP naprawdę trzeba sobie było zapracować na Orzysz,
                    W ZOMO byli tacy co mieli braci księży i jakoś nikogo nie usuwali .
                    W takim wypadku owszem naciskali lekko żeby wzmóc aktywność w ZSMP albo w PZPR w ramach określenia się co to za ptica i bywało ,że ktoś odmawiał wprost no to go po cichu wydalali do cywila i tyle.
                    Żaden jakoś do Orzysza nie trafił ale był taki jeden który zrobił włamanie no to go zapytali czy woli normalne więzienie czy przeniesienie do wojska i ten trafił stamtąd do Orzysza bo cwaniakował za mocno . Pisał potem błagalne listy ,że woli do pierdla .
                    Harcmistrzu - Ty się wycierpiałeś w tym PRL-u nieprawdopodobnie.
                    • Gość: harc mistrz & HKP Nie pomogą Święci, gdy 9-go bat na d... się ukręci IP: *.1000lecie.pl 01.10.11, 16:58
                      Szemranie słychać na sąsiednich wątkach FK, że STARY CUKIER HARC MISTRZA... zdominował arcy ważny temat najbliższych wyborów parlamentarnych [cytuję]:

Cicho jakoś na tym politycznym forum, żadnych podpowiedzi, insynuacji, wskazówek.
                      Co to za politykierzy co stary cukier obracają zamiast przedwyborczą pianę bić.

[koniec cytatu]

Najwyraźniej obecna sytuacja przedwyborcza jest tak mętna, jak w starych brudnych bekach ukryty gdzieś w lesie, fermentujący PO okolicy smrodliwie zacier, przygotowywany na podłej jakości bimber, bo którym to i oślepnąć można, padaczki alkoholowej dostać, no i paraliżu się umysłowego nabawić można. ;-(((((((((

Nie pozostaje więc nic innego jak... w wybory wpleść póki (jeszcze cisza nie nastaaaała póki...) co - niniejszy nośny i wysokooktanowy wątek. Do dnia 9 października br. prohibicja,
                      a następnego dnia... zalewamy pałę: jedni z bezdennej rozpaczy, inni z głupiej radości.

Na razie na forum FK niejaki niepis szaleje, za'POwiadając wszem i wobec, że... znienawidzony PiS i Kaczyński (u niego: PiSSSdzielce & Kłamczyńska - "zawsze dziewica")...
                      przegrają z kretesem, a mnie, harc mistrzowi chu...steczek zabraknie na ocieranie łez.

Na razie to Niepis kontynuuje tę negatywną propagandę, co przed kilku laty zaczęły uprawiać wobec Kaczyńskich i parti PiS wpływowe wielkonakładowe media, i jest on prawdo-PO-dobnie... ukształtowanym w taki sposób mentalnie oraz światopoglądowo... stadnym lemingiem, być może nawet... "młodym, wykształciuchem z wielkiego (jak Katowice) miasta" (???).

Moja RECEPTA NA TE WYBORY JEST KRÓTKA I DOSADNA, jak silny lek-antybiotyk, albo tak czysta jak... WÓDKA WYBOROWA I POLSKI DOBRZE WYKLAROWANY BIMBER:
                      _________________________________________________________________
                      TRZEBA KONIECZNIE UPIER...LIĆ W TYCH WYBORACH PO, aby uratować przed degradacją MŁODĄ POLSKĄ DEMOKRACJĘ ORAZ LEDWO ODZYSKANĄ WOLNOŚĆ I SUWERENNOŚĆ!!!
                      _________________________________________________________________
                      (hkp)
                      ...
                      PO'CZUWAĆ SIĘ I... CZUWAĆ PRZY URNACH - TAK JAK PRZY APARATURZE, Z KTÓREJ KAPIE!!!
                      Właśnie w takiej krótkiej, "kolekcjonerskiej" i limitowanej serii (PO wyborach), BIMBER swój widzę...:
                      www.youtube.com/watch?v=JIRGiLfvSEw&feature=related
                      • tadeusz542 Nie po to zostawili Korwina -Mikke żeby odejść 01.10.11, 20:08
                        Harcmistrzu - Nie po to Platforma i wierni jej ludzie z Państwowej Komisji Wyborczej , odmówili rejestracji połowy list Korwina-Mikke który dotrzymał wszystkich wymogów prawa żeby w razie przegranych wyborów oddać władzę.
                        Korwin zgodnie z prawem i z logiką złożył protest który zostanie rozpatrzony po wyborach.
                        Założę się ,że jeśli PO wybory przepieprzy to SN zaraz w pierwszej godzinie terminu czyli na drugi dzień unieważni te wybory , no a jeśli PO wygra to ten sam Sąd Najwyższy najpierw będzie czekał do ostatniej minuty terminu a potem przyzna Korwinowi rację ale wyborów nie unieważni ze względu na ważny interes społeczny .
                        Demokracja -demokracją ale jak powiedział Josif Wissarionowicz Dżungaszwilli /STALIN/ nie ważne kto jak głosuje , ważne kto zatwierdza wynik .
                        • Gość: )* tadeusz542 napisał: IP: *.c201.msk.pl 02.10.11, 16:49
                          Tadeusz 542 czyż Polska nie jest piękna www.youtube.com/watch?v=wO6M8ojSOcw&feature=related Po co sobie doopę zawracać polityką i podbijać ciśnienie?
                          • Gość: gil Re: tadeusz542 napisał: IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 19:45
                            Racja )*. PO co ? Tymbardziej, że cuda premiera tuska są nadal na fali.
                            Czego ? PO 72 komentarzach zniknął kolejny wątek " nowy cud premiera tuska ".
                            Może zdjeto wątek, bo trochę POnarzekałem ,że niezbyt lubię słuchać rerującego premiera donalda tuska i jej zastępczyni partyjnej hanne waltz. Wolno ?? Tłumaczyłem też " niepisowi ", że tragedia smoleńska, o dziwo, nie jest wykorzystywana przez premiera Jarosława w akcji przedwyborczej , choć miałby POwody, z uwagi na uśmiercenie Mu Prezydenta RP i Brata bliżniaczego jednocześnie. a rzecz działa się 250 metrów od lotniska , w brzózkowym lasku , przy zapewnieniu zamglonej załogi TU154 Military przez ruską wieżę kontrolną, że TUTKA znajduje się na "właściwej ścieżce i kursie", a byli już w lasku brzózkowym, gdzie działy się kolejne cuda premiera tuska.
                            A Polska jest faktycznie piękna, i ludzie dobrzy, tylko sekta " wilczych oczu " POzostawia wiele do życzenia szczególnie w zakresie by POLSKA była polska.
                            Czuwajmy, bo licho nie śpi......a wybory tuż, tuż....
                            • Gość: harc mistrz ORZYSZ Pamiętam (w woju) kumpelską wyprawę PO BIMBER... IP: *.1000lecie.pl 06.10.11, 09:50
                              W środku zimy wybrali z żołnierzy tego Orzysza tzw. "parszywą 37-kę" (mającą zły wpływ na młode roczniki wojska) i... wywieźli nas aż za Suwałki. Tam przeformowano nas w kompanię wartowniczą i pilnowaliśmy w lasach, w magazynach otoczonych podwójnymi ogrodzeniami z drutu kolczastego... HGW??? czego. Zaiste "psia" to była służba, nic tylko z warty na wartę, trochę godzin snu i... dalej, k..., ciągle to samo. (!)

Na cały tydzień wywożono nas w te lasy, i codziennie trzeba było w termosach-baniakach, przez wiele kilometrów "lasami - polami", choć na skróty - przynosić na plecach: zupę, chleb oraz kawę...
                              Spało się po kilka godzin tylko, w ubraniach, na szerokich, twardych i drewnianych pryczach wieloosobowych - "jak stróżujące PSY, uzbrojone po zęby"...
                              Nic więc dziwnego, że wynudzonym chłopakom-karniakom "z Orzysza" przychodziły czasem do głowy... szalone i głupie jakby pomysły.

Wieczorem, chyba w styczniu to było, 5-ciu NASZYCH WYRUSZYŁO LASAMI-POLAMI, W ŚNIEGU AŻ PO KOLANA... PO BIMBER (do okolicznych wiosek). Po wielu godzinach, zziajani i zgonieni "jak psy", wrócili do ciepłej wartowni, oczywiście BEZ TEGO, WYMARZONEGO I ZNANEGO Z POBLISKICH WIOSEK BIMBRU, no i bez... zgubionego w śniegach po drodze... magazynku z 30 nabojami ostrymi do "kałasznikowa" (AK-47). Zauważyli to dopiero będąc już na wartowni...

"Kryminalna afera" mogla się z tego zrobić, z dochodzeniami i przesłuchaniami przez WSW, no i paroma (pewnymi jak amen w pacierzu)... latami "pierdla" ZA CAŁOKSZTAŁT SPRAWY.
                              Nie rozbierając się wcale... polecieli znowu PO SWOICH W TYM ŚNIEGU ŚLADACH - szukać tego zgubionego magazynku z amunicją. A ja, przyszły harc mistrz...

... pomodliłem się żarliwie do +Świętego Antoniego+ (Padewskiego - bo pochodził z Padwy, we Włoszech), ubrałem się ciepło i - PO ICH ŚLADACH W KOPNYM ŚNIEGU - poszedłem w te lasy i pola ZA NIMI.

Była noc, pełnia i... księżyc na mroźnym niebie świecił zajebiście...
                              Tak sobie powoli szedłem ZA NIMI tymi kilometrami, prosząc Św. Antoniego o pomoc w odnalezieniu "niebezpiecznej wojskowej zguby" i co jakiś czas... odpinałem magazynek z nabojami od swojego "kałacha" i... RZUCAŁEM GO, patrząc uważnie jaki zostawia na powierzchni "puchowego śniegu trenu"... ŚLAD (!!!).

Po kilku godzinach takiej wędrówki spostrzegłem na powierzchni śniegu dziwny ZNAK. Sięgnąłem aż po pachę w głąb i... znalazłem ten zgubiony przez chłopaków magazynek do popularnego u nas i na świecie... pistoletu maszynowego "Kałasznikowa". No q... CUD!!!
                              Modlitwa do Św. Antoniego dała wspaniały efekt końcowy. (!!!)

Już nie chcę opisywać, co się dalej działo, tej radości - gdy nad ranem wróciła ta cała 5-ka kolegów wykończona kompletnie i załamana psychicznie... A TU TAAAAKA RADOŚĆ, DZIĘKI ŚWIĘTEMU.

Przez kila dni oblewaliśmy to szczęśliwe zakończenie sprawy. MIEJSCOWYM BIMBREM i czystą wyborową. (sic! - to nie pic!)
                              (HKP)
                              ...
                              TAK BYŁO NAPRAWDĘ... MÓWIĘ WAM!!!
                              • tadeusz542 No Ty chyba z Andersenem do jednej klasy chodziłeś 06.10.11, 15:39
                                Harcmistrzu was to chyba do tego Orzysza wsadzili za bezmózgowie .
                                1/gdzie jest "dziadek" to w każdej zagubionej w lasach i jeziorach jednostce przekazują sobie wzajemnie , kogoś przecież tam luzowaliście i nie byli to chyba niemowy ,ale kiedy przychodzi jakiś nowy zaciąg to "dziadkowie" sami podchodzą pod jednostkę i podają namiary żeby chłopcy nie gubili drogi.
                                Zanim ktokolwiek wybierze się na metę to z reguły od kilku dni zna dokładnie drogę.
                                wybieranie się na pałę nie świadczy dobrze o inteligencji parszywej 5
                                2/ Po co lecieliście z bronią po bimber? - W takim wypadku mogli wam zaliczyć dezercję z bronią ,bo bez broni to byłoby tylko samowolne, a chyba pamiętasz różnicę w sankcjach.
                                3/W kałachu faktycznie magazynek można łatwo zgubić ,wystarczy że nie zaskoczy do końca zaczep, czego nie zauważy posiadacz broni, doświadczony żołnierz jeśli idzie z bronią na lewiznę to magazynek chowa do kieszeni i zapina ją a broń żeby się nie zapaskudziła obwiązuje szmatą a jeśli robi to cyklicznie bo odwiedza żonę szefa kompanii to przygotowuje sobie worek i w tym nosi broń w komplecie.
                                • Gość: harc mistrz ?????? PO wyborach zrobiłem wielkie zakupy w "Auchan'ie". IP: *.1000lecie.pl 11.10.11, 09:14
                                  Rekordowe i poniedziałkowe, na cały tydzień...
                                  Zaskoczył mnie widok faceta, co miał w wózku z zakupami... aż 3 zgrzewki CUKRU (po 10 kilo w torebkach). W sumie 30 kg!!!
                                  Uśmiechnąłem się do niego ze zrozumieniem, puszczając dyskretne i porozumiewawcze "perskie oko", no bo przecież... (zaraz PO WYBORACH) do konfitur tyle tego produktu by nie kupował!?

Zastanowiła mnie również, tak natychmiastowa i szybka PO-wyborcza... reakcja społeczna na WYNIK NIEDAWNEJ ELEKCJI. [???] Nawet jeszcze tej... n i e o f i c j a l n e j .
                                  Czyżby kryzys światowy miał TERAZ dotknąć naszą "zieloną" (buraczano-cukrową) "WYSPĘ"?!...
                                  (HKP)
                                  ...
                                  KUCHNIA (PO REMONCIE) JUŻ JEST PRAWIE GOTOWA. JESZCZE ZOSTAŁO TYLKO FUGOWANIE...
                                  - Hmmm... ten cukier w supermarkecie... [???]
                                  www.youtube.com/watch?v=qZWO97wYqiQ
                                  • artjomka Re: PO wyborach zrobiłem wielkie zakupy w "Auchan 11.10.11, 09:38

Hi Druhu!
                                    Niejaki pan Tomek, korzystajac z ciszy, jaka nakazana zostala przed wyborami – zamiast przyssac sie do butli Wyborowej – postanowil przyjzec sie blizej problemowi cukrowemu naszego Druha Harcmiszcza.
                                    Z opracowanego raportu wynikaja bardzo ciekawe fakty. Wyglada na to, ze nasz Druh od lat przynajmniej 20 zaplatany jest w zakamuflowana opcji cukrowa – mniej lub wiecej tajnej organizacji lobbystycznej producentow i przerobcow cukru. Nie wyklucza sie zakulisowych kontaktow z zakupywaczem cukru w obecnosci ekipy filmowej – w jednym z warsiafskich sklepow owadzika kropkowanego.
                                    Sugerowowane jest, by sprawa zajal sie IPN – organizacja oczyszczajaca lub pograzajaca egzystencje niepewnych obywateli.
                                    Byc moze iz wrzucenie na szale zaslug Druha na niwie zwiazku z lilijka, wyrownaja nie do konca wyjasnione tajemnice cukrowego zaangazowania przeswietlanego.
                                    Pyrsk!
                                    • Gość: harc mistrz *--=== Re: PO wyborach zrobiłem wielkie zakupy w "Auchan IP: *.1000lecie.pl 27.10.11, 10:58
                                      Masz rację Artjomka z tym cukrem harc'mistrzowskim, jako gotowym produktem i... "zabezpieczeniem surowcowym" na niepewną przyszłość (RP lub świata) oraz trudne lata.
                                      Lubię takie COŚ mieć, ukrytego przemyślnie pod szafkami w kuchni...

Rok 2012 zapowiadany jest jako KONIEC ŚWIATA.
                                      Mają być (wg kalendarza Majów) straszne kataklizmy i nieszczęścia, które dotkną cały świat.
                                      Uderzenia asteroidów i meterytów w Ziemię (przy których tzw. "Meteoryt Tunguski" to... pikuś) będą tak straszliwe, że wywołają one OGROMNE FALE TSUNAMI, które zaleją cały świat.

Mam nadzieję, że nasza "bałtycka fala TSU" nam i tak nie zaszkodzi, bo dotrze co najwyżej do Warszawy albo do... Koluszek w centrum kraju i Górny Śląsk... będzie "SYTY oraz CAŁY".
                                      Zresztą ja, z tymi swoimi zapasami cukru, mieszkam na GÓRNYM Tysiącleciu i do tego dość wysoko...
                                      (HKP)
                                      ...
                                      CZUWAJ I PRZECZUWAJ!!!
                                      www.youtube.com/watch?v=RN3RNcIFths&feature=related
                                      PS:
                                      Dokładnie ów KONIEC ŚWIATA ma być 21 lub 23 XII 2012 r. tuż przed Wigilią oraz Świętami Bożego Narodzenia, no i... Sylwestrem.
                                      • artjomka Re: PO wyborach zrobiłem wielkie zakupy w "Auchan 27.10.11, 13:20
                                        A tak juz wszystko ladnie wygladalo!
                                        Czas jakis calun milczenia rozpostarl sie nad – nazwimy tu sprawe po imieniu –AFERA cukrowa! A tu masz: cukier odzyl! I to jeszcze w jakim kontekscie!!
                                        Czy oznacza to, ze powiazanie harcmistrzowskiego cukru z historia swiata sa tak pogmatwane, ze tylko zapowiedz kolejnego konca swiata, pomoze ten wezel gornotysiacletni przeciac?
                                        W powyzszej sytuacji jedynym wyjsciem z zaulka cukrowego, jest zwolanie nadzwyczajnej konferencji ekspertow, z udzialem tegich glow z Episkopatu, partii wielkiego malca i IPN-u. Dobrze widziana bylaby obecnosc czolowych egzorcystow – jak ostrzegacza przed zlem z podhalanskiejNatanki, czy jemu podobnych szermierzy prawdy. Takze czarnomalowacze z zielonej patrii mogliby zazielenic atmospfere konferencji.
                                        A wiec Harcmistrzu – zadania zostaly postawione – teraz tylko wykonac a nie tylko czuwac, by ktos cukru ne zwedzil!
                                        Pyrsk!
                                        • harc-mistrz TAKI Cukier = Majątek. Tylko na spirytus go warto 09.03.12, 15:17
                                          . . . p r z e r o b i ć .

Zapomnieliście na tym forum prawie Wszyscy o "MOIM CUKRZE Z PRL-u" - tak jak ja, harc mistrz (z aplikacją |----C)... zapomniałem o Nim na 22 długie lata.

Kuchnia (+ przedpokój) mojego M-5 odpie...one są PO REMONCIE na tip-top:
                                          wszędzie gresy i kafelki, nowe wymalowania, mebelki. Długo to trwało (i z przerwami), a ile... flaszek piwa + C2H5OH na to konto poszło w międzyczasie. Oh!... długo by wspominać trzeba.
                                          Wszystkie meble kuchenne są nowiusieńkie, jak również lodówka, piec, automat zmywarka, no i zlewozmywak (wszystkie szafki dolne są pod jednolitym blatem).
                                          Skrytki w szafkach też są prawie takie same. Połowa ZABYTKOWEGO CUKRU pod nie wróciła.

Na okoliczność przejściowego (mam tą nadzieję) kryzysu Forum Katowice o d ś w i e ż a m niniejszy, ten tak bardzo poczytny wątek.
                                          Przezornie 1/2 TEGO cukru ukryłem gdzie indziej. Na wszelki wypadek...
                                          (HKP)
                                          ...
                                          - ECH, GDYBYM MIAŁ SPIRYTUS...
                                          www.youtube.com/watch?v=_KJThTVEnHQ&feature=related
                                          • scher1 TAKI Cukier = Majątek. gorolen_odpustfest 09.03.12, 15:29
                                            www.youtube.com/watch?v=Hds3_ke551k&feature=related
                                          • artjomka Re: TAKI Cukier = Majątek. Tylko na spirytus go w 10.03.12, 13:51
                                            Harcmistrz! - bardzo sluszna koncepcja.
                                            W przypadku niezapowiedzanej rewizji w odnowionej kuchni, szansa uratowania zabytkowego cukru zwieksza sie odpowiednio.
                                            Tylko czy wiedza o tym mrowki faraona - stali goscie domow na Tausyndzie? Bo jak wiesz - na cukier sa one bardzo crazy!
                                            Czy w koncu nie lepiej przerobic cala ilosc na produkt plynny, skonsumowac - lub skompromitowac - jak mawial jeden uczony na stidium wojskowym Politechniki gliwickiej?
                                            Problem bedzie rozwiazany - a wolne kubatury na skladowanie - na przyklad - sztabek zlota (pono lepsza lokata na ciezkie czasy niz cukier), znajda sie automatycznie!
                                            Przemysl propozycje!
                                            Pyrsk!
                                            PS: A palce przez zime nadszarpniete - juz zdrowe?
                                            • harc-mistrz Re: TAKI Cukier = Majątek. Tylko na bimberek go... 06.04.12, 18:28
                                              Odmrożone zimą palce, Artjomka, są PO 3 miesiącach... już prawie wyleczone.
                                              Niemieckie specyfiki, aplikowane 4 razy dziennie - pomogły. Nie potrzeba było dotleniać się w specjalnej komorze hiperbarycznej (HBO), na którą i tak nie mogłem się doczekać.

Wracam do tego, opuszczonego jak sierota PO alkoholikach wątku, aby ratować TO FORUM przed agonią, wynikającą z... L O G O W A N I A (okropnie brzmiące słowo!), głównie ze względu na bliskie Święta Wielkanocne.

1410 rok to pamiętna dla każdego Polaka data Bitwy pod Grunwaldem.
                                              Liczba łatwa do zapamiętania: 1 kg cukru + 4 litry wody + 10 dag drożdży (przepis na klasyczny historyczny BIMBER).
                                              www.pozycjonowanie.netmak.pl/przepis-na-bimber-1410.php
                                              (HKP)
                                              ...
                                              NO I OKOLICZNOŚCIOWA PIOSENKA-PRZYŚPIEWKA LUDOWA!!!
                                              www.youtube.com/watch?v=VL6po_58kwk&feature=related
                                              - "Nie takie rzeczy pijał lud"... [też śpiew]
                                              • artjomka Re: TAKI Cukier = Majątek. Tylko na bimberek go.. 06.04.12, 18:39
                                                Halo Harcmiszcz!
                                                Cus mi sie zdawa, ze temat Twojego cukru, to tylko tarabany. Walisz w nie, jak duch na forum zaginywac zaczyna. A tak po prowdzie, to cukier juz dawno wyparowal.
                                                Oby jeszcze na zbozny cel zuzyty on zostal - no a tu mysle cus na 1410. Bo jak go do muzeum jakiegos upchneles - to nasle na Ciebie IPN (nie maja daleko z Jozefowca). - to oni Cie wezma pod lupe!
                                                Mimo to - Wesolych Swiat przy drogich malowanych jajkach ( nie myslane w kategoriach organow wspolprokreacyjnych)!
                                                Pyrsk!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze