Dodaj do ulubionych

Dworzec Katowice

IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.11, 11:41
Witam.
Czy ktoś miejscowy może mi odpowiedzieć na pytanie czy tymczasowy dworzec PKP jest czynny całą dobę (chodzi mi o miejsce gdzie są kasy biletowe i skrytki bagażowe)czy może jest zamykany na noc? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji a tak się niefortunnie składa że mam przesiadkę w Katowicach i na następny pociąg muszę czekać 5 godzin więc nie wiem czy lepiej rezerwować jakiś hotel żeby nie stać na peronie czy da radę przeczekać w miarę cywilizowanych warunkach.
Obserwuj wątek
    • Gość: . od 8.00 do 16.00 IP: *.c201.msk.pl 09.11.11, 12:19
      O 16.00 miejscowy sołtys zamyka wszystko na łańcuch i kłódkę. W weekendy i swięta w ogóle nie otwiera bo ma wolne.
      • Gość: foxes Re: od 8.00 do 16.00 IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.11, 12:34
        Normalnie boki zrywać.
        Pytam bo zostałam poinformowana że jest zamykany,liczyłam że ktoś miejscowy mi konkretnie
        odpowie,a ty skoro nie masz nic mądrego do napisania to nie wiem może idź na spacer.

• Gość: . Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? IP: *.c201.msk.pl 09.11.11, 14:10
          Zrywać boki to można słysząc tego typu pytania. Może do Zamościa jeszcze nie dotarła informacja, że od pewnego czasu do i z Katowic po 22.00 przyjeżdżają pociągi rozklad-pkp.pl/stboard.php/pn?q=pl/node/146&seqnr=2&ident=1a.03072629.1320843784&input=5100020&boardType=arr&time=00:00&productsFilter=0&start=yes Trochę głupio byłoby gdyby pasażerowie musieli wysiadać przed albo za dworcem. www.pkp.pl/node/4483
          • Gość: foxes Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.11, 14:19
            Wyobraź sobie że taką informację przekazał mi konduktor z Twojej metropolii, więc miałam prawo być nieco zdezorientowana.Nie wiem czy doczytałeś/aś nie chodzi mi o perony tylko o poczekalnie jeśli w ogóle coś takiego istnieje.Generalnie już nie ważne.
            • bartoszcze Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? 09.11.11, 14:30
              Foxes, wybacz burakowi, on leczy kompleksy przyjezdnego.
              O poczekalni na katowickim dworcu zapomniano nawet jak nie był tymczasowy.
              • settembrini Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? 09.11.11, 15:05
                Jakąś ławkę w przejściu podziemnym można znaleźć, a przy kawiarni nawet stolik :) Dworzec oczywiście jest całodobowy.
                • bartoszcze Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? 09.11.11, 15:48
                  Infrastrukturą na nocne 5 godzin bym tego nie nazwał:-P
                  Prawdziwej poczekalni to wogle zresztą dawno na kolei nie widziałem, ale mało jeżdżę.
                  • arnold7 Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? 09.11.11, 16:01
                    Kolej pod polska administracja.

• tadeusz542 Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? 12.11.11, 19:49
                  Tak się zastanawiałem gdzie bym sam się zainstalował na te pięć godzin gdybym musiał przesiadać się w Katowicach - Powiem uczciwie - Nie wiem
                  Siedzenie w tej kurduplowatej i zimnej co chwila wietrzonej przez niezamknięte drzwi hali można przypłacić ciężkim przeziębieniem.
                  Na skrzyżowaniu ulicy Kopernika i Kilińskiego czyli jakieś 250 metrów w góre od hali dworca jest "Plackarnia Babuni"gdzie można znośnie zjeść i napić się ale nie wiem czy w dni powszednie jest czynna w nocy, Dalej w tym rejonie kompletnie nic nie ma oprócz kawiarni na Kopernika przy Banku Spółdzielczym ale tam woda mieralna kosztuje majątek.
                  Za placem Miarki nie ma niczego czynnego późną nocą, chyba ,że mi coś umknęło.
                  Zatem pozostaje dojść do Centrum Katowic.
                  Jak tego dokonać :!
                  Musisz obejść teren budowy galerii handlowej w ten sposób ,że wyjdziesz z hali zobaczysz przed soba plac , z budami po lewej Poczta po prawej samochody na wprost widać domy i w prawo skos plac .
                  Pójdziesz wprost i kiedy zobaczysz przed soba przystanek autobusowy pójdziesz w prawo dojdziesz do skrzyżowania ze swiatłami spojrzysz w dół , zobaczysz wiadukt pójdziesz jak droga prowadzi miniesz skrzyżowanie za wiaduktem i nim dojdziesz do takiego okrągłego placu zobaczysz Restaurację A'Dong należąca do jjakiegoś wietnamczyka którą serdecznie radzę Ci ominąć chociażbyś nie wiem jak była głodna bo raz tam chciałem zjeść więc wiem co pisze , Za tym A'Dongiem zobaczysz skwer za którym skręcisz w prawo i pójdziesz do drugiej przecznicy /równocześnie to przystanek tramwajowy,/ gdzie spojrzysz w lewo w dół a wtedy zobaczysz ulice deptak - To ulica Stawowa z kilkoma knajpkami - może ci się tam uda coś zjeść i ogrzać się bo w Katowicach to nie jest takie pewne.
                  Jeśli ta ulica Ci się nie spodoba czemu się dziwił nie będę idź dalej aż dojdziesz do czegoś co w Katowicach cholera wie czemu nazywają Rynkiem , łatwo to poznasz po budynku o nazwie "ZENIT" oraz po tym ,że na sam widok tego "Rynku" kiedy sobie uzmysłowisz ,że to "Rynek" Metropolii Silesia dostaniesz spazmów śmiechu.
                  Pójdź dalej w ulicę Warszawską i na drugiej przecznicy zwanej ulicą Mielęckiego pójdź w górę i dojdziesz do Mariackiej .
                  Tu to z pewnością za wiele nie pojesz i napewno się spokojnie nie ogrzejesz ale co popijesz i popatrzysz to twoje.
                  I oczywiście zapamiętaj abyś potem mogła to rozgłosić ,że Katowice są Miastem Ogrodów o czym Ci będą przypominały co rusz mniej lub bardziej kretyńskie napisy .
                  Mówiąc szczerze między nami to lepiej zabierz z domu kanapki i ze dwa termosy z ciepłymi napojami oraz jakieś dwa koce i tak w tej poczekalni przebieduj bo łażenie po Metropolii Katowice w sytuacji kiedy nie znasz miasta może się marnie skończyć zwłaszcza ,że na pomoc Policji to możesz nie liczyć .
              • Gość: . Re: od 8.00 do 16.00 a może trochę dłużej? IP: *.c201.msk.pl 09.11.11, 17:09
                Foxes wybacz kartoflowi, że wprowadza cię w błąd ale kartofel dotychczas woził się furmanką i dokładnie nie wie, gdzie w Katowicach znajduje się dworzec kolejowy. Jego cała wiedza na temat współczesności pochodzi z IPN a tam nie podali co to jest i gdzie jest poczekalnia.
      • Gość: asia moze tego miasta nie da sie zmienic? IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 15:38
        Kobieta o cos pyta a tu odpowiedzi bardzo przyjazne przychylne i miłe jakze pomocne. Czy taka wlasnie jest wizytowka Katowic? Ktora mieszkancy sami sobie wystawiaja??? Wiec moze tego miasta nie da sie zmienic???
        • Gość: niepis Re: moze tego miasta nie da sie zmienic? IP: *.183.157.143.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.11.11, 19:02
          po co zmieniać fajne miasto z naprawdę fajnymi mieszkańcami ? ;)
        • Gość: . Re: moze tego miasta nie da sie zmienic? IP: *.c201.msk.pl 18.11.11, 15:18
          asia napisał(a): Kobieta o cos pyta a tu odpowiedzi bardzo przyjazne przychylne i miłe jakze pomocne. Nie wiem czy na infantylne pytania warto odpowiadać. Ta kobieta z mentalnością dziecka mogła najpierw zadać pytanie czy między 22.00 a 6.00 bramy wjazdowe są pozamykane na kłódki.
          • bartoszcze Re: moze tego miasta nie da sie zmienic? 18.11.11, 19:46
            Gość portalu: . napisał(a):

> Nie wiem czy na infantylne pytania warto odpowiadać.

Na pewno nie warto udzielać infantylnych odpowiedzi.
            • Gość: ,...., barto szczę IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 13:09
              www.youtube.com/watch?v=Qm30ADG3Jg8
              • bartoszcze Re: barto szczę 19.11.11, 17:55
                Jak nie potrafisz utrzymać moczu, poproś kogoś ze znajomych, żeby Ci pożyczyli pampersa. Aha, pamiętaj, że tego pampersa musisz potem zmieniać na świeżego.
                • Gość: . Re: barto szczę IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 18:38
                  barto szczę napisał: Aha, pamiętaj, że tego pampersa musisz potem zmieniać na świeżego. Wątpię czy jesteś świeżym pampersem. Najpierw dobrze się umyj i wysusz bo przy tym ciągłym szczaniu z pewnością cuchniesz jak cap.
                  • Gość: niepis Re: barto IP: *.183.132.224.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.11.11, 19:03
                    nie jestem święty na tym forum ,ale obrażanie bartoszcze jest nie w porządku .
                    • Gość: . Re: barto IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 19:17
                      niepis napisał(a):obrażanie bartoszcze jest nie w porządku. Zatem przejrzyj jego wcześniejsze wpisy. Dla mnie stał się persona non grata. Po prostu z narcyzami nie obcuję.
                      • bartoszcze Re: barto 19.11.11, 20:16
                        Gdybyż to miała być prawda, to byś się trzymał ode mnie z daleka. Po prostu nie potrafisz znieść, że ktoś inny ma rację.
                        • Gość: . Re: barto IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 23:43
                          Jeśli masz sklerozę to przeczytaj pampersowy szczyliku swoje wszystkie wcześniejsze wpisy. Są to głównie personalne zaczepki napuszonego bufona i narcyza, którego drażnią cudze poglądy niezgodne z jego własnym widzeniem świata. I tyle w temacie - szkoda klawiatury.
                          • bartoszcze Re: barto 20.11.11, 18:31
                            I jak zwykle potwierdziłeś, co napisałem:-))
                            Nie martw się, jak się przestaniesz napuszać, to też Ci się zdarzy trzeźwo ocenić rzeczywistość.
                            • Gość: . Re: barto szczę IP: *.c201.msk.pl 21.11.11, 12:05
                              Takich nadętych prostaków na prawdę trzeba długo szukać. Jeśli mu nie powiesz wprost spierd..... to przyklei się jak goowno do buta sądząc, że zrobi intelektualne wrażenie.
                              • bartoszcze Re: barto szczę 21.11.11, 14:20
                                Znów Ci się ulewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka