Dodaj do ulubionych

Blacharz lakiernik potrzebny

IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 13:46
Pierwsza stłuczka.....Szukam dobrego warsztatu blacharsko-lakierniczego z okolic Katowic.... To co znajduję w Google mówi mi tyle co nazwy ulic w Pekinie....
Obserwuj wątek
    • Gość: :))) Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.c201.msk.pl 27.12.11, 16:42
      Sprzedaj rzęcha jak nie umie się prowadzić. Szkoda forsy na blacharzy.
      • Gość: :))) Jesli nie zmienisz zdania IP: *.c201.msk.pl 27.12.11, 17:01
        Blacharza nie szukaj bo teraz się nie "klepie" tylko kupuje elementy z rozbiórki "angoli" Gdy ci blacharz wyklepie to za 2 lata będą tam dziury na przestrzał a lakier ze szpachlą będzie odchodził płatami. Jak dobrze poszukasz tutaj to może dobierzesz w tym samym kolorze i nic nie trzeba będzie malować a lakier będzie fabryczny /moto.allegro.pl/czesci-karoserii-czesci-blacharskie-4096
        • Gość: Martyna Re: Jesli nie zmienisz zdania IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 17:20
          Tak, kupię części od anglika, sama rozbiorę, sama naprawię itd..... z tego co wiem to blacharz nie tylko klepie, ale również wymienia i sprawdza, a lakiernik nie tylko tony szpachli wali, za takich fachowców to z góry dziękuję....
          • Gość: :))) Re: Jesli nie zmienisz zdania IP: *.c201.msk.pl 27.12.11, 18:08
            No cóż zrobisz i tak jak uważasz a o radach kierowcy z 30 letnim stażem możesz zapomnieć. Gumowych słupów i drzew przydrożnych!
            • Gość: Martyna Re: Jesli nie zmienisz zdania IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 18:37
              Sorry, ale nie wiem czym Ciebie uraziłam, że piszesz mi że skoro odrzucam pomoc kierowcy z 30 letnim stażem, niczego nie odrzucam, tylko sama go nie naprawię, co do części to w zupełności się zgadzam, że najodpowiedniejszy jest zakup używek, ale i tak pozostanie sprawa, blacharza, który to poskłada i lakiernika. Nie wierzę że z używek dostanę perłę i ją tak dopasuję, że lakierowanie odpadnie, taka naiwna nie jestem, a łaciatą nie zamierzam jeździć....
      • malpa0404 Re: Blacharz lakiernik potrzebny 27.12.11, 17:49
        Ty też wszystko sprzedajesz jak jest uszkodzone???? Skąd wiesz czym ona jeździ? Ja jakoś tego nie zauważyłem? Jak nie możesz w niczym pomóc lub podpowiedzieć to po co się wypowiadasz?
        • Gość: :))) Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.c201.msk.pl 27.12.11, 18:11
          Następnym razem wezmę złoma na plecy i zaniosę do blacharza. Są malkontenci którzy nie potrafią docenić żadnej pomocy.
          • Gość: Martyna Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 18:32
            A co to za rada? Sorry ale co mam docenić? Za wpis, że szukać czegoś od Anglika, bo to można dostać za grosze, dzięki, ale ktoś mi to musi zrobić. Więc i tak wracamy do tematu blacharza.... Problem w tym, aby był rzetelny, tzn nie tylko nowe i z ASO, bo na takiej zasadzie do ASO to mogę podjechać, ale nie zamierzam za naprawę paru drobiazgów zostawić 2 pensji lub ruszać AC. A co samochodu to nie jest nie wiadomo jak uszkodzony, zderzak, lekko błotnik, grill, chłodnica nie cieknie, silnik normalnie pracuje, gdyby nie to, że ś.p. ojciec wbił mi do głowy jedno, lepiej wymienić niż klepać, to pewnie błotnik byłby do klepania i to praktycznie wszystko. Sama też myślałam o zakupie części z rozbitka (ważne, aby miał uszkodzony tył, a nie przód) lub z angola. Więc czemu malkontent nie potrafiący docenić pomocy....Sprawa jasna pytałam się o dobrego blacharza-lakiernika, a nie co zrobić jak to i to jest uszkodzone. Nie mam na to warunków jak i znajomości tematu....
            • Gość: :))) Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.c201.msk.pl 27.12.11, 22:12
              A jakie masz zaufanie do osób "produkujących" się na forum że polecony przez nich blacharz to jest super fachowiec bardziej uczciwy niż święty turecki? Czy bierzesz pod uwagę że sam blacharz może się polecać? Poprzez google wejdź raczej na jakiś ranking i jesli będzie miał kilkadziesiąt pozytywnych wpisów to jest szansa że faktycznie jest takim jak podaja recenzenci. Przed oddaniem auta do naprawy niech ci blacharz zrobi kosztorys (częsci i robocizna) bo po robocie może ci szczęka upaść na ziemię z wrażenia.
              • Gość: leon Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.11, 22:44
                my z likedem wiemy gdzie jest kilka szrotów
                w zasadzie na jednej uliczy w bytomiu tam pewnie byś coś znalazł
                • Gość: Martyna Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 23:04
                  Jakoś nie gustuję z pożyczaniu części bez wiedzy właściciela..... stać mnie i na naprawę i na części. Nie mniej te małpki wy szkoliliście, czy może to wasze zdjęcia.:-) Tak na poważnie całkiem fajny filmik do działy śmieszne...
                  • Gość: leon Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 00:09
                    szczerze mówiąc to nie znam nazwy tej ulicy, ale wiem jak tam dojechać jak sie jedzie od centrum tą trasą na M1 to za stacją bęzynową jest skrzyżowanie i na nim w prawo i to jest ta ulica
                    sain wie.. bo liked mu pokazał
                    jakby co to sie odezwij
                    konkurencja nie śpi
                    w chorzowie starym też jest ale zapomniałem ulicy
              • Gość: Martyna Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 23:00
                I tu jest konkret za który dziękuję.... Wiadomo, że nie będę sugerowała się tylko opiniami z forum, ale przykładowo, ktoś napisze, że poleca Pana A bo coś tam, Pana B co coś tam i Pana C. mam w tym przypadku jakieś odniesienie, szukanie na zasadzie sprawdzania całej listy z Googlowatego nie ma specjalnie sensu. A tu jest choć jakiś odsiew. Wiem, że dobry warsztat nie potrzebuje reklamy i ciężko go trafić, ale zawsze jest to jakieś porównanie. W sumie o tym myślałam, przykłady z forum a później sprawdzenie z rankingami warsztatów....
                • Gość: :))) Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.c201.msk.pl 28.12.11, 08:52
                  www.youtube.com/watch?v=VXjiP17nQpE
    • Gość: Marcin Re: Blacharz lakiernik potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 14:11
      Temat rzeka...Jeden jest zadowolony z jednego, inny z drugiego, takich, gdzie wszyscy będą zadowoleni raczej nie znajdziesz... Ja sam naprawiałem w pewnym zakładzie, ale tak, po odbiorze wszystko ładnie i pięknie, jak jest faktycznie zrobione, to wyjdzie za kilka miesięcy....na chwilę obecna zbyt krótki czas minął aby się do tego ustosunkować, a nie chcę wciskać kitu, nie mniej jak chcesz to możesz do nich zadzwonić i może czegoś się dowiesz (516-126-507), powinnaś głównie ustalić to czy jak będą naprawiali to czy możesz im dostarczyć części blacharskie z używek. Podpowiedź odnośnie kupna części z anglika lub rozbitka jest jak najbardziej na miejscu. Taniej i masz oryginał a nie zamiennik, z czym bywa różnie, ale głównie nie masz klepania. Jeszcze mogę Ci polecić sprawdzenie w necie czegoś takiego jak ranking warsztatów (wystarczy wpisać w Google). Masz dostęp do kilku baz danych, jak zakłady się pokrywają i opinie o nich to zawsze jest jakaś szansa na to, że zrobią dobrze....Tym bardziej, że nie musisz oddawać do pierwszego lepszego, tylko zawsze można poświęcić troszkę czasu i sprawdzić choćby czy mają dużo samochodów naprawianych lub ja wyglądają te do odbioru.
    • justys07 Re: Blacharz lakiernik potrzebny 28.12.11, 17:10
      Witam, zapraszam na ul. Porcelanową 11 POLNORM SERWIS WULKANIZACJA. to jest na przeciwko Doliny Trzech Stawów
      • prendki123 Re: Blacharz lakiernik potrzebny 14.03.12, 23:20
        Polecam lakiernika z Sosnowca (nie Katowice, ale daleko nie jest). Już kilka razy korzystałem z jego usług i zawsze byłem zadowolony. Kontakt znajdziesz tu: lakierowanie-samochodow.pl/
        • t-bagg Re: Blacharz lakiernik potrzebny 01.10.15, 17:46
          Wiem, że trochę odpowiedz po czasie, ale wydaje mi się, że przydałby się mały update. Teraz według mnie króluje autolakiernik.pl/, mają niskie ceny a auta wyglądają jak z salonu.
    • mjaszkaa Re: Blacharz lakiernik potrzebny 29.10.17, 22:22
      Jeśli szukasz dobrego lakiernika, to polecam zdecydowanie autolakiernik.pl/. Po swojej stłuczce oddałem im auto, wyjechało od nich jak nowe, mimo trudnego wybarwienia, nie było właściwie widać różnicy po lakierowaniu, byłem bardzo zadowolony. Szybko, tanio i sprawnie, a co ciekawsze, dostałem auto zastępcze, dzięki czemu jeszcze jeden problem spadł mi z barków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka