Gość: KarlM IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 12:20 Czekamy na więcej! Niedługo fotoradary zaczną umieszczać w dziuplach na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flg Re: Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zaczni IP: 160.83.30.* 11.01.12, 12:39 nie rozumiem wydawania pieniedzy na oznaczanie miejsc w ktorych mozna mierzyc predkosc. Przepisy obowiazuja na wszystkich drogach i nie rozumiem dlaczego nie mozna ich egzekwowac wszedzie. A po to sie to robi zeby jakis baran nie zabil ci dziecka jak straci kontrole nad kierwonica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrhrh te Platformowe afery kosztują więc wyborcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 12:43 czas sie zrzucić, a jak wiadomo najlepiej zdzierać z kierowców "PIRATÓW" co za czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... IP: *.c193.msk.pl 11.01.12, 12:44 Gdyby ludzie przestrzegali przepisów i jeździli 50 (60 w nocy) w terenie zabudowanym, nie byłoby krzyku o ,,złodziejskich" fotoradarach. Gdy dochodzi do wypadku, potrącenia (np. kogoś rodziny bandyty drogowego) - wtedy wielki krzyk o (podobno) złych drogach czy zaniedbaniach służb publicznych. Najpierw zacznijcie przestrzegać prawa, a potem kupujcie CB i inne wynalazki dla cwaniaczków. Ku przestrodze: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,10921611,Po_tragicznym_wypadku__Koniec_swiata_w_Straszynie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agak23 Nie ma obowiązku przekraczania prędkości IP: *.umkatowice.static.3s.pl 11.01.12, 12:53 Jeżeli ktoś jeździ zgodnie z przepisami, to czy radar będzie w śmietniku, dziupli, krzakach czy podełku, nic mu nie zrobi. Dlaczego w Polsce najgłośniejsi sa przestępcy (tak, ten kto łamie przeoisy jest przestępcą!), którzy krzyczą o łamaniu ich praw obywatelskich (jakich? do zabijania?) a uczciwi obywatele, których jest większość nie mają odwagi zabrac głosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Nie ma obowiązku przekraczania prędkości IP: *.ck.polsl.pl 11.01.12, 14:02 A czy P.T. Kolega rozróżnia przestępstwo od wykroczenia? To drugie zdarza mi się na drodze popełnić, tego pierwszego nigdy. Jestem przestępcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flg Re: Nie ma obowiązku przekraczania prędkości IP: 160.83.30.* 11.01.12, 15:25 to kwestia nomeklatury, w niektorych krajach przekroczenie predkosci o 50 km/h, albo w rejonie robot drogowych to przestepstwo. u nas tez tak powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: Nie ma obowiązku przekraczania prędkości IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 23:59 ale jakich "robót drogowych"? bo w Polsce nagminny jest znaczek "robót drogowych" i ograniczenie prędkości, a tam robotników nie ma bo albo mają kilkugodzinną przerwę albo remont się już skończył i znaków nie zdjęli. Za to też mają kierowcy płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qawsedrfgthjk ku... ze straży miejskiej IP: *.ngm.net.pl 11.01.12, 13:03 w Katosach mają nowy pałac, zmieści się w nim masa przenośnych fotoradarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 13:49 nie mam nic przeciwko fotoradarom - w końcu kontrolować kierowców można i trzeba. Ale pod dwoma warunkami: niech działają w miejscach faktycznie niebezpiecznych, a nie na sztucznie postawionych ograniczeń w celu łapania jeleni (dwupasmówka na przedmieściu w mieście a tam 40 lub 50) oraz spływanie kasy do centrali, np. wojewódzkiej. Dopóty kasa spływa do miasta/gminy to zawsze będzie fotoradar będzie tylko dojną krową nie mającą nic wspólnego z profilaktyką i poprawą bezpieczeństwa a polska straż miejska jaka jest to wiadomo od lat - do przeganiania staruszek, popijających piwko na ławce czy wspomagania miejskich budżetów są świetni. Kiedy przychodzi zająć się czymś poważniejszym to jakoś dziwnym trafem nigdy ich nie ma, nie mogą, nie potrafią... ogólnie - ta formacja dawno powinna być skasowana, jak już to zrobiło kilka gmin w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
yaman49 Obelgi 11.01.12, 14:56 Niewiele tu sensownych wypowiedzi. Jak zazwyczaj składają się z obelg i wyzwisk. Stąd też chętnie dołączam się do tej, poruszającej istotę sprawy - wypowiedzi. Przecież nie mamy nic przeciw kontroli prędkości, jesteśmy za karaniem popełniających wykroczenia - ale z sensem. Tymczasem zarówno radarowe mierniki prędkości jak i praca straży miejskiej sprowadza się do pobierania pieniędzy dla nienasyconych wciąż miejskich budżetów. A frustracja kierowców wynika najczęściej z faktu kontroli prędkości nie tyle w miejscach naprawdę niebezpiecznych ile w tzw. miejscach pułapkowych, albo tam, gdzie znaki ustawione bez jakiegokolwiek sensu. A drugi, poruszony przez przedmówcę temat, to zakres pracy strażników, ograniczający się do czynności niemęczących, bezpiecznych i dochodowych. Bo jeśli trzeba przegrzebać śmieci w lesie w poszukiwaniu adresu ich właścicieli, to chętnych nie ma. Jeśli trzeba znaleźć autorów malujących plugawe i kloaczne napisy na świeżych tynkach, też jak gdyby "nie udaje się znaleźć sprawców. Ciągle jeszcze mam w uszach słowa dyżurnego, który w odpowiedzi na prośbę o interwencję powiedział (cytuję) ;" proszę ustalić sprawcę a my przyjedziemy go ukarać". Trzeba coś dodać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Obelgi IP: *.c193.msk.pl 11.01.12, 19:28 W Katowicach na Brynowskiej czyli DK81 jest na sporym odcinku ograniczenie do 40km/, na dodatek zakaz wjazdu na całą Brynowską od 23 do 6 dla pojazdów powyżej 3,5t. Jeden i drugi zakaz jest notorycznie łamany, a policji/straży miejskiej nigdy tam nie widziałem. Ta sama sytuacja na równoległej Kościuszki (od Rolnej do stadionu AWF) - teren zabudowany, a wielu przekracza prędkość nawet dwukrotnie. Służby mundurowe nigdy tam nie łapią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Obelgi IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.12, 19:34 Bzdura, jest ograniczenie do 10t a 40-tki nie ma wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Obelgi IP: *.c193.msk.pl 12.01.12, 10:28 Jest ograniczenie do 40 km/h - odcinek Brynowskiej od skrzyżowania z Dworską do skrzyżowania z Rolną/Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Bardzo dobrze ! IP: 213.227.87.* 11.01.12, 14:15 Tępaki nie widzące znaków, mające innych w pogardzie - sięgać do portfeli ! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Co to za kretyński tytuł? 11.01.12, 15:26 Jedziesz przepisowo możesz mieć w du... wszystkie fotoradary świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok mlekopij Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... IP: *.range86-145.btcentralplus.com 11.01.12, 15:53 Właściwie rację ma każda ze stron sporu :) Należałoby określić, jaką rolę w Polsce pełnią fotoradary, czy mają wpływać na bezpieczeństwo czy mają być maszynkami poprawiającymi budżet. Obawiam się, że w Polsce w 90% to drugie przeważa. Dlaczego nie można ostrzegać światłami o radarze? Dlaczego nie wolno używać antyradarów? Jeżeli przez to delikwent zwolni do wymaganej prędkości to cel moim zdaniem został osiągnięty! W UK drukowane są nawet mapy z naniesionymi miejscami "występowania" fotoradarów, aktualizowane co rok i nikomu to nie przeszkadza. Wprost przeciwnie, każdy wie, gdzie musi jechać "poprawnie", żeby nie zapłacić. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zaczni IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 00:05 w Polsce też są mapy z zaznaczonymi fotoradarami stałymi (lub miejscami gdzie mogą być), ale nie ma miejsc, gdzie tacy skarbowi z Zabrza stoją, bo to radar ruchomy... a co do mrugania światłami - zakazu mrugania światłami generalnie nie ma, jest zakaz używania długich bez potrzeby. Naprawdę policja czy SM musiałaby się sporo starać, aby udowodnić, że mignęliśmy długimi w celu ostrzeżenia, a nie przez przypadek, albo że po prostu przy podskoczeniu na muldzie nie rąbneliśmy gdzieś światłem. a tak w ogóle odnośnie migania - jak widzę normalnie jadących z przeciwka do mignę. Jak widzę debila, to na pewno nie. Chyba, że jest sytuacja i nie ma radaru, widzę debila z przeciwka to migam i później z satysfakcją obserwuję jak zwalnia i się pewno wkurza :D Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... 11.01.12, 18:56 Nareszcie. Chociaż jedno miasto wzięło się za piratów. Przynajmniej tym się zrehabilitują za zabrzanina Sekułę (tego od zamiatania hazardowej POd dywan). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zaczni IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 05:54 Ciebie to położna musiała klepnąć w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Łapać debili i chamów drogowych ! IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.12, 19:35 inaczej się tego bydła nie wychowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLD Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 20:20 Wystarczy terenówka z "kratką" na przodzie i im przypadkowo to to zaorać, to znowu trafi do serwisu. Na długo :] Odpowiedz Link Zgłoś
szela81 Re: Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zaczni 11.01.12, 22:57 przejeżdżałem koło tego śmietnika codziennie do pracy, teraz jeżdżę a1 więc mam go gdzieś, mnie nie złapał ale zawsze go rozstawiali w takim miejscu, żeby zarobić, zaraz za wiaduktem, daleko od skrzyżowań, na drodze bez przejść dla pieszych, praktycznie tranzytowej... z drugiej strony ja zawsze widziałem ich zaspanych w ich kangu na poboczu, nie wiem ile trzeba jechać żeby ich w porę nie wypatrzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kończyce Wraca znienawidzony fotoradar w koszu. Zacznie ... IP: *.opera-mini.net 12.01.12, 16:22 Na moście ul. Paderewskiego w Zabrzu jest ograniczenie do 15 ton i co? TIRy to mają w d. nic się z tego nie robią, bo policja też to na w d. Odpowiedz Link Zgłoś