Dodaj do ulubionych

Kary za Garou

IP: 62.233.241.* 08.06.04, 06:02
Bez dwu zdań. Ci dwaj pracownicy powinni zostać wyrzuceni i to z hukiem z tej
roboty. Nie ma nic gorszego jak tępi, bezmyślni "służbiści", którym się
wydaje, że są "pierwsi po Bogu" w pociągu i na dworcach.
W ogóle to PKP nie umie się otrząsnąć ze starych komunistycznych
przyzwyczajeń i może dlatego tak kiepsko stoi.
Niedawno gazeta pisała o SOK-istach nękających działkowiczów na przejściach
przez tory w rejonie ul. Raciborskiej w Katowicach. Niech tam postawią
odpowiednie tablice, podniosą bezpieczeństwo tego przejścia, a nie czepiają
się zwyczajnych ludzi.
O firmie PKP, mówiło się zawsze, że to było PAŃSTWO W PAŃSTWIE.
Skandaliczny przypadek z obcokrajowcami na dworcu w Katowicach to potwierdza.
Jest to instytucja n i e r e f o r m o w a l n a .
...
CZUWAJ!
Ps.: - Niech ich szlag trafi z t a k ą kulturą obsługi klientów i
pasażerów!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Kary za Garou IP: *.softpro2.pl 08.06.04, 07:12
      Niezłe bałwany pracują w tej nieszczęsnej Polsce. Jest to skandal. Przyjeżdża
      do Polski taka postać i zamiast przyjąć ją serdecznie i żeby wyjeżdżając z
      Polski była zadowolona z miłego przyjęcia...to taki numer. Dlaczego sie
      urodziłam w tym kraju....
      • Gość: czerwony baron przeprosinowe pismo to dobra rzecz :-) IP: 134.130.194.* 09.06.04, 09:02
        naturalnie wyslanie tego pisma do garou zlagodzi jego nastawienie, on pewnie i
        tak traktuje nasze panstwo z poblazliwoscia jaka darzy sie niedorozwiniete
        dziecko
    • Gość: Darek Re: Kary za Garou IP: 81.210.102.* 08.06.04, 07:27
      Zaraz zaraz. A może by tak ktoś wyjaśnił czy konduktor działał zgodnie z
      prawem. Czy miał prawo pytać o pieniądze i na tej podstawie nie wpuszczać do
      przedziału. Fakt czy był to Garu czy inny rzępajło nie powinien mieć żadnego
      znaczenia. Prawo jest takie samo dla wszystkich (a przynajmniej powinno być). A
      tak w ogóle to wydaje mi się ż e w Polsce można już legalnie płacić w Euro.
      A może ten konduktor słucha tylko Ich troje? :-)
      • Gość: Fenek Przecież pisze IP: 195.117.8.* 08.06.04, 18:27
        "mówi Leszek Walczak, dyrektor operacyjny i członek zarządu Warsu. - Nie
        posłuchali kierownika pociągu, choć ten miał pełne prawo wydawania poleceń.
        Przekroczyli również swoje kompetencje, bo pytając o korony, reprezentowali
        kolej czeską.

Walczak twierdzi, że konduktorzy mają obowiązek sprzedać bilety do granicy i
        przyjąć opłatę w każdej wymienialnej walucie europejskiej oraz w dolarach. -
        Postępując inaczej, łamią instrukcję wewnętrzną naszej firmy - wyjaśnia."
        • Gość: Marcel Aime Garu Garu! Strach z browaru! IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.06.04, 18:38
          Zmiecie, zgniecie - wszystko w świecie!

Uuuuuuuuu!
    • Gość: korona czeska wyrzucić na zbity pysk !! jak można było IP: *.za.digi.pl 08.06.04, 07:55
      kierownika nie posłuchać !!
    • Gość: AMIN ZAORAĆ PKP, majątek oddać bezdomnym IP: 195.82.165.* 08.06.04, 08:03
      ta brudna, śmierdząca, syfiasta pod każdym względem instytucja to dno dna w tym
      dennym państwie
      • Gość: fanfan Re: ZAORAĆ PKP, majątek oddać bezdomnym IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.04, 12:21
        aleś ty głupi !!!
        • Gość: konradm Re: ZAORAĆ PKP, majątek oddać bezdomnym IP: *.net.autocom.pl 08.06.04, 19:48
          Nie taki on głupi. Na stacji kolejowej w Terespolu stoją osobowe wagony kolei
          białoruskiej. Są pomalowane, ładniejsze niż nasze.

Czekam tylko, aż ta góra syfu i korupcji wreszcie ogłosi upadłość.
    • czili Re: Kary za Garou 08.06.04, 09:13
      Najpierw należy się wyjaśnienie czy Ci panowie działali w zgodzie z prawem -
      jeśli tak to w ŻADNYM wypadku nie powinni tracić pracy, bo wtedy dopiero
      stałaby się wielka niesprawiedliwość.
      Howgh!
      • Gość: harc mistrz Re: Kary za Garou IP: 62.233.241.* 08.06.04, 12:15
        Czili, czy Ty nie znasz tępoty albo finezji urzędniczej w "interpretacji"
        przepisów prawa???
        Mogą teraz mieć 100 wykrętów, wytłumaczeń oraz mataczeń...
        Co oni przewożą? Materiały budowlane, kruszywa mineralne - czy ludzi???
        Zdrowy rozsądek ich obowiązuje i ludzkie podejście, a nie głupie ważniactwo i
        wyrzucanie kogoś z pociągu. A jak oni się zachowali? Ktoś tam nawet błagał,
        klękał i prosił o zrozumienie...(!)
        Szkoda słow!!!
        Nawet nie ma sensu stawać w ich obronie i próbować ten skandal jakoś
        wytłumaczyć lub tuszować.
        CZUWAJ!
    • Gość: m Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 11:58
      ...A to Polska właśnie...
    • Gość: Anjew Buahahahahaha!!! Ale zenada!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:04
      Brawo PKP!!! Zatrudniacie debili, to teraz przepraszajcie kogo i gdzie chcecie,
      to niewiele da, bo smiech i wstyd poszedl w swiat...
    • Gość: Miki Re: Kary za Garou IP: 62.148.88.* 08.06.04, 12:06
      Głupi pracownik opowiadający bzdury to nie wszystko. Oczywiście w czeskich
      wagonach można płacić w EURO i w dolarach. Zwolnić by trzeba zarząd tej
      debilnej spółki PKP InterCity - ludzi z politycznego nadania którzy dwa do
      dwóch nie potrafią dodać i nie panuja nad działalnością firmy. No ale czego sie
      spodziewać po czerwonych.
    • Gość: karina Re: Kary za Garou IP: *.gl.digi.pl 08.06.04, 12:10
      Gdyby wyrzucono zwyklego szaraczka nie byloby takiego
      zamieszania
    • Gość: czytajacy Czy Wy umiecie czytac???? IP: *.proxy.aol.com 08.06.04, 12:13
      - Nie posłuchali kierownika pociągu, choć ten miał pełne prawo wydawania
      poleceń. Przekroczyli również swoje kompetencje, bo pytając o korony,
      reprezentowali kolej czeską.
      Czy to jest dzialanie zgodne z prawem?????
      Walczak twierdzi, że konduktorzy mają obowiązek sprzedać bilety do granicy i
      przyjąć opłatę w każdej wymienialnej walucie europejskiej oraz w dolarach. -
      Postępując inaczej, łamią instrukcję wewnętrzną naszej firmy - wyjaśnia
      Czy to jest dzialanie zgodne z prawem????
      A swoja droga, tylu chlopa nie dalo rady jednemu konduktorzynie:-))) Wstyd !!!!
      • Gość: robol Re: Czy Wy umiecie czytac???? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 13:08
        nie dali rady bo niedouczeni i pazerni. Trzeba było napluć na 100 euro i
        przykleić Ch... na czole. Od razu by mu gorączka spadła
        Jak się nie ma nawet wymaganej przez kolejarza gotówki to wystarcza dowód
        tożsamości a konduktor wystawia bilet kredytowy
      • Gość: bzenek Re: Czy Wy umiecie czytac???? IP: *.bze.com.pl 08.06.04, 13:10
        Ale konduktor Warsu podlega kierownikowi pociągu PKP tylko w sprawach
        ruchowych. W sprawie obsługi podróżnych Wars jest niezależny i kierownik
        pociągu mógł tylko prywatnie poprosić kolegę z Wars'u. Ale Gazeta Wyborcza
        chyba tego nie zdążyła się dowiedzieć :)
    • Gość: fanfan Re: Kary za Garou IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 08.06.04, 12:19
      Nie to żebym ich broni, ale oni postapili zgodnie z przepisami, a że mamy chore
      przepisy to już inna bajka. Ciekawie co byś powiedziała gdybyś znalazła się w
      takiej samej sytuacji, z tym wyjątkiem, że to ty zostajesz wyrzucona, natomiast
      Garou zostaje :))))
      • Gość: m Re: Kary za Garou IP: 217.96.78.* 08.06.04, 12:27
        I tu jest pies pogrzebany...
      • Gość: Epione Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:33
        Co do przepisów, to chyba jasno zostały one już sprecyzowane w wypowiedziach
        przedstawicielki InterCity oraz w poprzednich wątkach - przeczytaj zanim coś
        napiszesz. Cała sytuacja wygląda jak gotowy scenariusz wątku komedii w stylu
        Stanisława Barei. Co do konduktora, to będzie mógł chwalić się swoim "wyczynem"
        nawet wnukom. "To ja Władziu Niewielki wyrzuciłem z mojego pociągu słynnego
        piosenkarza". Poza tym powinien bez problemu znaleźć pracę w każdej firmie
        ochroniarskiej. Z takimi osiągnięciami :)))
    • Gość: maja Re: Kary za Garou IP: 217.96.78.* 08.06.04, 12:26
      Widać są równi i równiejsi. Nie rozumiem, za co ten facet ma stracić pracę!
      Jeśli ją straci, domagam się, żeby również mnie wpuszczano do pociągu bez
      słowackich koron.
      • Gość: bzenek Re: Kary za Garou IP: *.bze.com.pl 08.06.04, 12:35
        Wyrzucić z pracy... Hmm... Ciekawe... Z tego co wiem Kodeks Pracy przewiduje
        stopniowanie kar dla pracowników. Sprawa z Garou to może się skończyć najwyżej
        upomnieniem. Może naganą. Jeśli pracownicy do tej pory mieli nienaganny
        przebieg pracy to ich zwolnienie będzie nielegalne i wygrają każdą sprawę w
        sądzie pracy. Natomiast ciekawi mnie co spotka przełożonych konduktora.
        Przecież oni tolerowali w swojej jednostce tego "kryminaliste".
    • Gość: Zdziwiony Re: Kary za Garou IP: *.info-test.pl 08.06.04, 12:27
      WRESZCIE ZNALEŹLI SIĘ LUDZIE KTÓRZY ZACZELI PRZESTRZEGAĆ GŁUPIEGO PRAWA A
      WSZYSCY W KOŁO CHCĄ KARAĆ KONDUKTORÓW. a DLACZEGO NIE POKARAĆ TYCH CO STWOŻYLI
      TAKIE PRZEPISY. kTOŚ STWOŻYŁ USTAWĘ OSŁUZBIE ZDROWIA I MÓWIENIE ŻE POSEŁ SIĘ
      NIEZNA TO ZA CO BIEŻE PIENIĄDZE. DOSTAJE PIENIĄDZE NIECH SIĘ WYKAŻE A NIE TO
      NIECH PONIESIE KONSEKWENCJE. pAN hAUSNER WPROWADZIŁ PRAWO DLA MATEK SAMOTNIE
      WYCHOWUJĄCYCH DZIECI wSZYSCY STWIERDZILI ŻE JESTO ZŁE NIE DOKOŃCA OPRACOWANE
      DOBRZE PRAWO. PIENIĄDFZE WZIOŁ I JAKIE KONSEKWENCJE PONIÓSŁ? A TU PARE OSOB NIE
      POJECHAŁO BO ŁAMALI OBOWIĄZUJĄCE PRZEPISY ZWOLNIĆ A WOGÓLE POWIESIC O CO TU
      CHODZI PEWNIE O KORUPCJE.
      • Gość: Epione Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:36
        Klawisz CapsLock to ten po lewej stronie klawiatury. A słowniki ortograficzne -
        w księgarni. Kupić ci?
    • Gość: robol Garou powinien zapłacić za dodatkową atrakcję IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 12:54
      Górą Kolejarze!!!! Nie będzie żabojad nam pluł w twarz. Precz z pasażerami bo
      gdyby nie oni to kolej by sobie poradziła
      A tak nawiasem - należy wyrzucać konduktorów za jazdę bez biletów
    • Gość: robol ojciec porządny, matka też a syn kolejarz IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 12:58
      najgorsze łachudry są na terenie gnieźnieńskiej dokp
      na drugim miejscu stawiam mazowsze i ślunsk
      Zagłębie przyzwoitych to lubelszczyzna i dolny śląsk
      • Gość: tekisk Re: ojciec porządny, matka też a syn kolejarz IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.06.04, 13:47
        Z Kołobrzegu też wypuszczają niemiłą obsługę pociągu .
        Doświadczyłam tego , wracając z turnusu rehabilitacyjnego z Sarbinowa .
        Nie będę opisywać szczegułów .
        Nie podobała mi się postawa pani kierownik pociągu .
        Konduktorzy byli wyrozumiali .
    • Gość: Panda 33 Re: Kary za Garou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:59
      U nas to tak ze wszystkim. Niby w Unii Europejskiej, a słoma z butów wystaje.
      Tyle niby się zmieniło, ale za ladą dalej ta sama sprzedawczyni, która robi
      obrażoną minę i mówi, że nie ma wydać reszty. Wszędzie niemalże trzeba mieć
      wszystko odliczone i przygotowane bo "klient nasz pan", to tylko puste hasło. U
      nas obsługują nas PANY, którzy leczą swoje kompleksy i wyżywają się na
      bezsilnych klientach. Co z tego, że dziś PKP przeprosi Garou? Poszło w świat,
      że Polska, to ciemny, zacofany kraj. I u nas ma być Euro niedługo? Po co? U nas
      musi być złotówa i koniec, bo pan konduktor ma klapy na oczach. Nie tak dawno
      poszłam do banku i tam starsza urzędniczka wmawiała we mnie, że nie jest w
      stanie znaleźć nowego numeru konta spółdzielni, której miałam zapłacić czynsz i
      która też jest klientem tego samego oddziału banku. Kazała mi wrócić do domu,
      pójść do spółdzielni, poprosić o konto wypełnić przelew i wrócić do niej, czyli
      do "udzielnej księżnej" i dać gotowca, bo ona to chyba tylko przyuczona w
      cztery klawisze klepać. Całe szczęście, że obok siedziała młoda dziewczyna -
      "uczeń" - tak miała na plakietce, która w 5 minut znalazła to konto, dała mi
      nowy przelew, poczekała aż wypełnię i przyjęła go do realizacji. Zaoszczędziła
      mi ze dwa dni latania, a tamta kwoka siedziała napuszona do granic możliwości.
      XXI wiek w Polsce, to się nadaje na komedię!!!
    • Gość: robol wars wita nas: piłeś nie jedź, nie piłeś to wypij IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 13:00
    • kamila.no Re: Kary za Garou 08.06.04, 13:03
      Skandaliczne!!! Osobiscie posiadam rowniez niezbyt sympatyczne doswiadczenia
      zwiazane z PKP!!! Brak uprzejmosci- to najpowazniejsza choroba na jaka cierpi
      wiele Polakow!!!!
      • Gość: robol Re: Kary za Garou IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 13:13
        brak uprzejmości, brak czystości, brak wody i papieru w klozecie, brak wolnych
        miejsc mimo miejscówek, brak chyba wszystkiego. Za to kolejarze i / = kupa
        gówna - są w ilościach dużych.
        Precz z pasażerami, niech żyją puste pociągi
      • Gość: Ula Re: Kary za Garou IP: *.proxy.aol.com 09.06.04, 01:29
        Ja tez po 15 latach pojechalam do Polski bardzo sie cieszylam zmianami jakie
        zobaczylam ale brak uprzejmosci towarzyszyl mi cala droge z Warszawy do
        Zielonej Gory w Warszawie czekalam bardzo dludo na pociag wiec caly czas
        slyszalam i widzialam to chamstwo zaskoczona bylam,ze za W-C musze placic to mi
        jakos nie moglo wejsc do glowy wiec nie dziwie sie ,ze ten dworzec smierdzi i
        jest BARDZO BRUDNY.Ubikacje musialam sie dobrze nachodzic aby znalesc koszmar
        ale to moja Polska wiec siec cicho powiedzialam sobie i wiele
        innych "niespodzianek" dworzec w tym pierwszym dniu mi ofiarowal koszmar
    • kamila.no Re: Kary za Garou 08.06.04, 13:20
      Przepraszam. Powinno byc " wielu Polakow"(czyt. powyzej). Sprawa z Koleja mnie
      zbulwersowala, wcisnelam niepoprawny klawisz! Rece drza ze zdenerwowania!
      • carrramba Re: Kary za Garou 08.06.04, 13:55
        kamila.no napisała:

> Przepraszam. Powinno byc " wielu Polakow"(czyt. powyzej). Sprawa z Koleja
        mnie
        >
        > zbulwersowala, wcisnelam niepoprawny klawisz! Rece drza ze zdenerwowania!
        Ludzie czyście zgłupieli do reszty ? Głupi konduktor i tyle. Poświęcacie tyle
        czasu sprawie, która jest tego niewarta !!! Robicie z tego dramat narodowy ?
        Sprawa fok w Kanadzie, nie miała tylu wpisów !!!!!!!!!!
        • Gość: robol a co nas foki w kanadzie interesują? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 13:58
    • evaww Re: Kary za Garou 08.06.04, 13:57
      Myślę, że nic nie złagodzi nastawienia ani Garou, ani przeciętnego Polaka do
      PKP i jej pociotek. Nie dziwota, że bankrutują. Obciach.
    • Gość: GoscA Re: Kary za Garou IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 14:10
      Ciekawe czy byloby tyle zamieszania gdyby chodzilo o anonimowego Kowalskiego
      • Gość: Edziak Re: Kary za Garou IP: *.rutc.ac.uk 08.06.04, 14:31
        Tez jestem ciekawa jak by to bylo gdyby to byl normalny czlowiek.
        Pewnie by tez go nie wpuszczono ale nie bylo by potem takiego halasu o to.
        Czasem ludzie ktorzy pracuja nie wiedza jaki sa zasady i warunki a to jest wina
        ich przelozonych i braku szkolen. Tu w Londynie niedawna autobus dostal mandat
        za postoj na przystanku, przelozeni tego pracownika (nie byla to policja ale ta
        specjalna organizacja ktora sie zajmuje tylko problemami z parkowaniem w
        niedozwolonych miejscach i wystawianiem mandatow) stwierdzili ze to byl brak
        szkolenia. Fajne co?
      • carrramba Re: Kary za Garou 08.06.04, 14:32
        Gość portalu: GoscA napisał(a):

> Ciekawe czy byloby tyle zamieszania gdyby chodzilo o anonimowego Kowalskiego
        oczywiście, że nie. Po co to bicie piany ?
        A sprawa fok w Kanadzie- to jest problem na skalę światową !!!
        • Gość: Pasazer an gape Re: Kary za Garou IP: 152.75.124.* 08.06.04, 14:41
          Koles nie pierdul. Garou nie Garou, ci dwaj konduktorzy to chuje i powinni
          wyleciec z pracy na zbita morde. A wogole PKP to Peczek Kutasow
          Pierdolonych.Won, sprywatyzowac, unowoczesnic, uczlowieczyc, zatrudnic
          noooooormalnych ludzi a nie jakis wypierdkow mamuta. Powiesic ich za torby
          konduktorskie i wyciac dziury w uszach dziurkaczami. Utopioc w smierdzacych
          sraczach PKP, karmic do znudzenia zasmierdlymi kanapkami Warsu, trzymac w
          przedzialach bez swiatla dla palacych wylacznie ruska machorke.Kolejarzom
          szlaban! Uch, ale se ulzylem!
        • Gość: robol Re: Kary za Garou IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 18:01
          ten cały Garu czy garou został właśnie potraktowany jak zwykły Kowalski. A foki
          nie jeżdżą pociągami.
          Problemem dla mnie by były dopiero gdybym je jadał ale wolę ośmiornice
    • Gość: mkrzysio trzeba wysłuchac obu stron IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 08.06.04, 14:51
      może szanowna Gazeta spróbuje dotrzec do oskarzonego konduktora i przedstawic
      jego wersję wydarzeń.Łatwo jest tworzyć sobie popularność na tanich sensacjach i
      to kosztem pojedynczych ludzi.Publikacja oświadczeń dyrekcji IC ,to nie wzytko.
      Zapewne pismo to nie jest brukowcem ,a solidne dziennikarstwo polega na pisaniu
      obiektywnej prawdy.
      • Gość: Marta od 2 lat czekam na odpowiedz od PKP IP: 193.14.171.* 08.06.04, 15:24
        Dzien dobry, od 2 lat czekam na odpowiedz od PKP dlaczego nie ma znizki dla
        dzieci bez leg.szkolnej-Przeciez dziecko to dziecko .Od konduktora dowiedzialam
        sie dlatego zeby cudzoziemskie dzieci nie mialy taniej.Bedac w krajach Europy,
        masz 50% znizki bez okazywania leg.dla dziecka.Ciekawe czy te nie unijskie
        proby dyskryminacji w PKP skonczyly sie wraz z Polska w Unii?
        Prosze o wiadomosc !!
        Mkrzysiu , wiec troche trudno wysluchac dwoch stron.
        Pozdrawiam Marta
        • Gość: ŻorŻ Re: od 2 lat czekam na odpowiedz od PKP IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.06.04, 09:29
          nie wiem czy we wszystkich krajach tak jest ale np. we francji do 26-tego roku
          zycia sa znizki w pociagach i w komunikacji miejskiej. wystarczy miec dokument
          ze zdjeciem np. prawko, dowod, legitymacje, cokolwiek. nawet jak sie jest z
          tanzanii tez to obowiazuje. a u nas? u nas to tylko dla polskich studentow (bo
          tylko legitymacja uprawnia i wiadomo Polska kraj wybrany przez Boga) a
          studentow i tak sie tepi na kazdym kroku. chyba z bezmozgiego przyzwyczajenia
          po komunie... troche to smutne.
          • Gość: Marta JEST odpowiedz od PKP- widze ciemnosc IP: 193.14.171.* 09.06.04, 11:42
            Dzisiaj dostalam odpowiedz ze od 4 lat obowiazuje dokument stwierdzajacy wiek
            dziecka.Bardzo konkretna odpowiedz(zaczecia zdania mala litera + najpierw
            nazwisko w podpisie) na pytanie od dzieci z paszportami pana Maciuszka :

"niestety ale ww kwesti przepis nie ulegl zmianie i dzieci od 4 do wieku
            szkolnego musza miec dokument stwierdzajacy wiek dziecka aby uzyskac znizke

Pozdrowienia od "PKP Intercity" sp. z o.o
            Maciuszek Adam"

Dalej wiec czekam na odpowiedz co z biletami ze znizka (razem z paszportami dla
            dzieci ), bo do tej pory nie byly przez polskich konduktorow acceptowane.

• Gość: MALINA Re: Kary za Garou IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 15:41
      GAROU JEST SUPER A KONDUKTOR DO BANI
    • Gość: Tomaszekn Re: Kary za Garou IP: 212.160.143.* 08.06.04, 16:00
      Zgadzam się z przedmówcami. Ale jak myślicie, czy PKP tak samo poważnie
      potraktowałoby ten incydent, jeżeli któregoś z nas (zwykłych śmiertelników)
      spotkałaby taka sytuacja?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka