Dodaj do ulubionych

Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach

IP: 194.11.254.* 08.02.12, 12:34
Zdjęcie nieco nieaktualne. Trybuna nie istanieje już od kilku lat...
Obserwuj wątek
    • extraschaf Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi 08.02.12, 12:52
      Nie marudź. Mogli dać przecież zdjęcie Camp Nou. Albo Kujawiaka w stroju ludowym.
      • Gość: dkw Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 14:29
        A dla mnie nie jest tak do końca jasnym czy tereny po "kolejarzu" to Piotrowice czy Ligota. Obie te duże dzielnice Katowic są handlowo i sportowo pustyniami. Np. w Piotrowicach nie mamy ani jednego , nawet małego marketu typu Lidl czy Biedronka. Ja raz w tygodniu jeżdżę na zakupy do Auchan na skraju Mikołowa. Wniosek: a może by tak na końcu ul. Asnyka powstał
        jakiś Lidl, gdyż najbliższy jest w Brynowie.
        • Gość: mieszkaniec Ligoty Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.altec.pl 08.02.12, 16:17
          no specjalnie dla ciebie wybuduja supermarket abys se mogl zrobic zakupy ,co za jelop
          • Gość: dkw Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 16:38
            Ty chyba od dziecka jesteś myty w Slepiotce i bronisz swojego osiedlowego sklepiku.
    • Gość: sqro Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 12:54
      Ale jest to żałosne że chce sie wydawac kupe kasy na stadion dka pożal sie boże tzw "zawodowców" a do ruiny doprowadzono kompleks sportu amatorskiego.
      • Gość: Mr. Normalny Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 13:15
        Gość portalu: sqro napisał(a):

> Ale jest to żałosne że chce sie wydawac kupe kasy na stadion dka pożal sie boże
        > tzw "zawodowców" a do ruiny doprowadzono kompleks sportu amatorskiego.

Zgadza się.

A co do artykułu. Radny Godziek to chyba nic w budżecie nie rezerwował, bo jest radnym od trzech sesji i dotychczas głos zabierał jedynie przy okazji składania przysięgi (opieram się na protokołach z BIP).

Ale jest kolegą pewnego knajpiarza i dziennikarzy GW, co zresztą podkreślił w swoim spocie wyborczym.
      • Gość: Kisiel K-ce Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.noblebank.pl 08.02.12, 14:39
        Ale strzeliłeś, niech Cie...
        Jest mnóstwo innych lepszych lokalizacji na tego typu usługi niż akurat okolice Kolejarza.
        Więcej takich pomysłów i idąc w niedziele odpocząć na spacer do lasu odetchniesz spalinami z parkingu takowego Lidla czy będziesz rozkoszować się dźwiękami sklepowych kas i trzaskania marketowych wózków.
    • Gość: krzyś Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 13:09
      Coś mi się nie chce wierzyć w te "dobre intencje" włodarzy miasta.
    • Gość: Kisiel K-ce Rekreacja IP: *.noblebank.pl 08.02.12, 13:15
      Oby miasto przejęło nieruchomość i powstał jakiś kompleks rekreacyjny. Mało jest w Katowicach terenów tak dobrze się do tego nadających (na uboczu, wokół lasy, ścieżki rowerowe i spacerowe, niedaleko park, amfiteatr, miasteczko studenckie, basen).
      Byle nie wybudowali kolejnego osiedlowego molocha. Zresztą, zaraz za stadionem zaczynają się tereny poprzemysłowe, więc i ziemia skażona. Mam nadzieje że nikt celowo nie będzie budował osiedla na takich terenach.
      Swoją droga PKP powinna beknąć za celowe doprowadzenie obiektu ruiny, i to za nasze pieniądze.
    • czerwonobrody Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach 08.02.12, 13:29
      Trzymam kciuki, żeby miasto zrealizowało tam plany dotyczące rekreacji. Sensowny pomysł.

Z innej beczki pamiętam, że w latach 80' również organizowano tam festyny; byłem na takim chyba z okazji 22-lipca :)

Pozdrowienia dla piotrowiczan
    • Gość: joanka Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.ngm.net.pl 08.02.12, 13:32
      Trudno dać temu wiarę. Miasto elegancko wypięło sie na stary dworzec, a mógł się on stać dla urzędu żyłą kasy. A tutaj wywali kasę na tak mocno zaniedbany stadion.
      Grunt to nie utopić w nim wielu zbędnych kosztów - bo wiele firm jest w potrzebie.
      • Gość: Kisiel K-ce Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.noblebank.pl 08.02.12, 13:38
        Co mają problemy finansowe firm (bo tak rozumiem "problemy") do budżetu miasta?
        • Gość: Kisiel K-ce Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi IP: *.noblebank.pl 08.02.12, 13:39
          tzn "potrzeby"
    • Gość: max Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 14:59
      Też mi news... teren już dobre 2 lata jest wystawiony na stronie pkp-nieruchomości na sprzedaż. A co do przeznaczenia - rany tylko nie sklep kolejny, dla mieszkańców piotrowic czy ligoty zdecydowanie zdrowszy byłby kompleks sportowy.
      mam nadzieję, że um mnie zaskoczy..........
    • Gość: gość ślinka cieknie już kto ile może na tym urwać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 15:23
      tu koncesyjka tu pozwolenie tu przyspieszenie decyzjii- ho ho ho , pewnie w um już bankiet pod to zrobili że taka sztuka im się trafi - tryjumfy pieją !! niejeden sie ustawi!
    • poborowy102 Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach 08.02.12, 17:45
      Myślę, ze prawo pierwokupu powinien dostać pan Koźmiński, on jest doświadczony w przejmowaniu majątku kolejowego w Katowicach.
    • Gość: luis Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.net.stream.pl 08.02.12, 20:45
      a ja proponuje powstanie basenu miejskiego mysle ze byl by to dobry pomysl po co aqua park lepiej postawic kilka basenow miejskich i bedzie ok :)
      • poborowy102 Re: Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowi 08.02.12, 23:42
        basen w Piotrowicach już jest, w dawnych koszarach ZOMO, ale jest dotępny obecnie, przynajmniej kiedyś był, chodziliśmy tam na W-F-y ze szkoły. No chyba, ze zlikwidowali?
    • Gość: blacksheep Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 22:33
      KURDE KOLEJARZ to miejsce naszego corocznego zlotu Taczek i pojazdow niesilnikowych :( MIASTO KUPCIE GO PLIZZZZZZZZZ !!!
    • Gość: Olimpia Kolej wystawia na sprzedaż stadion w Piotrowicach IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.02.12, 11:59
      Mam nadzieję, że miastu uda się wykupić ten teren. Mam wiele wspomnień stamtąd. Jest to piękne miejsce, blisko Parku Zadole, zaraz za stadionem zaczyna się las ze ścieżkami... szkoda by było tego terenu na osiedle. Mam nadzieję, że miasto będzie walczyło o ten teren!!! Pozdrawiam Piotrowiczan przy okazji :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka