Gość: AndrzejQQ IP: *.static.sitel.net.pl 02.03.12, 20:22 Gdzie ich przysłowiowy honor? Pogubili się w cygaństwach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacgg Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 20:22 Głos Małego Ślązaka: www.youtube.com/watch?v=vDzVaEOVw2k Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg czyli precz z RAŚ-izmem 02.03.12, 20:35 Precz ze ślonzakowskimi separatystami! Jestem Ślązakiem czyli Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: czyli precz z RAŚ-izmem IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 20:43 Jacug ! Odstaw to co teraz bierzesz ! To może Cię zniszczycć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: dej mu pokuj IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.12, 20:47 mo 2 kilo soli pro slyp Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Jestem Ślązakiem i Polakiem 03.03.12, 08:30 jazmig napisał: > a nie Niemcem. Właśnie,Polak=Murzyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Jestem Ślązakiem i Polakiem IP: *.beskidmedia.pl 03.03.12, 14:58 herrenrase z chlewika za familokiem dal glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Re: Jestem Ślązakiem i Polakiem IP: 213.139.155.* 05.03.12, 15:31 "Podbeskidzianindziad" sie wypowiedzial, he. Odpowiedz Link Zgłoś
aborygen11 Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:02 To ktoś z rodziny? Czy ty sam? Że tak namiętnie wtykasz we wszystkich wątkach tego miśka. Wiesz na czym polega twój błąd, to że ty uważasz się za "Ślązaka czyli Polaka", nie daje ci żadnego prawa do sugerowania że wszyscy Ślązacy to Polacy. Ja uważam się za "Ślązaka czyli...Ślązaka", jeżeli są inni którzy też tak deklarują (myślałem że na podstawie spisu dowiem się ilu nas jest), to tylko się cieszę. Niestety spis jaki jest, każdy widzi...po prostu kant, manipulacja i ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 20:48 Gość portalu: AndrzejQQ napisał(a): > Gdzie ich przysłowiowy honor? Pogubili się w cygaństwach. Suchom kaj i kej? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 20:55 rico-chorzow napisał: > Gość portalu: AndrzejQQ napisał(a): > > > Gdzie ich przysłowiowy honor? Pogubili się w cygaństwach. > > Suchom kaj i kej? > A richich kaj a kej?,suchom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gertruda Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.205.87.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.12, 21:02 niech ta sól w tych oczętach zamieni się w kryształki cukru--Moi praprzodkowie " uczynszczali "do gimnazjum razem z Piastem Kołodziejem i Rzepichą Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:05 Gość portalu: Gertruda napisał(a): > niech ta sól w tych oczętach zamieni się w kryształki cukru--Moi praprzodkowie > " uczynszczali "do gimnazjum razem z Piastem Kołodziejem i Rzepichą Rzepicha zarosła,co?,bardzo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:06 Gazetka pilnuje by temat się nie wystudził. Spis miał otworzyć oczy? Bez tego pozostaną zapewne zamknięte. Godka wymrze, bo politycy nie chcą jej uznać za pełnoprawny język. Niedobrzy gorole kopią od spodu i Śląsk się zapada. Skoro ten język śląski istnieje rzeczywiście, to może tak Wyborcza, zamiast ocierać Ślązakom łezki, mogłaby zafundować jakiś dodatek w całości redagowany w tym śląskim języku. No niechże w Polszcze zobaczą, usłyszą i posmakują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.12, 21:11 Czasym to i Polok mo dobry pomysl..... a jak juz bydzie to radza jednak nie konsumowac,nawet ze zlosci...moze zaszkodzic Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:44 firiduri napisał: > Gazetka pilnuje by temat się nie wystudził. Spis miał otworzyć oczy? Bez tego p > ozostaną zapewne zamknięte. Godka wymrze, bo politycy nie chcą jej uznać za peł > noprawny język. Niedobrzy gorole kopią od spodu i Śląsk się zapada. Skoro ten j > ęzyk śląski istnieje rzeczywiście, to może tak Wyborcza, zamiast ocierać Ślązak > om łezki, mogłaby zafundować jakiś dodatek w całości redagowany w tym śląskim j > ęzyku. No niechże w Polszcze zobaczą, usłyszą i posmakują! No,tam w zasranej Polszcze.Jakiś sprzeciw przeciwko - zasranej Polsce -?:) Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:53 rico-chorzow napisał: > No,tam w zasranej Polszcze.Jakiś sprzeciw przeciwko - zasranej Polsce -?:) > Przyjdzie pora to poczujesz ten sprzeciw. A tera idź szpaciren ze sfoim hunt obesr... trawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:56 Polska 1939,nie oddamy nawet guzika,Rydz-Smigły:teraz Niemcy nie uniknął wojny,a teraz Polski Spis Powszechny,.....Polska,Polacy.....no..prawda ......tylko......polska......coś wspaniałego:),Pedar coś dla Ciebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mczes57 Re: Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 15:14 Istnieje i ma się dobrze.Przypomnę jeszcze że za "godanie "po śląsku dzieci w szkołach były szykanowane,poniżane obniżano im stopnie.Mimo to język przetrwał i funkcjonuje. Powinniśmy się z tego cieszyć wszyscy a nie szukać jakichś problemów.Jest to język regionalny jak wiele innych na świecie.W Polsce robi się z tego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenzykorz Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.static.sitel.net.pl 03.03.12, 21:50 Jak chodzi o prawdziwy śląski język to może być górnowschodniogołęszycki. Z dziadoszańskim lepiej nie ryzykować bo mogli mieć zakamuflowaną opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 05.03.12, 16:15 Gość portalu: jenzykorz napisał(a): > Jak chodzi o prawdziwy śląski język to może być górnowschodniogołęszycki. Z dzi > adoszańskim lepiej nie ryzykować bo mogli mieć zakamuflowaną opcję. > Pięknie,ktoś wspomina plemiona śląskie,Polacy powiedzcie mi,łącznie z waszymi najbadziej uczonymi polskimi profesorami,gdzie są plemiona śląskie w historii Polski po roku 1000?,ma nadzieję,że znajdziemy takiego POLAKA BOHATERA.Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 21:40 Dla mnie przykład spisu to kolejny dowód na dziadowskość państwa, w którym przyszło mi i mojej rodzinie żyć. Nie możemy akceptować przedmiotowego traktowania naszej wspólnoty regionalnej. Gdy płącimy podatki to bezkształtna masa Ślązaków jest dobra, gdy podnosi swoje oczekiwania chociażby w zakresie rzetelności wyników spisu powszechnego, na który z naszych kieszeni to badziewne pańśtwo wydało 500 milionów zł, to jesteśmy wichrzycielami, opcją niemiecką i co tam jeszcze. Naszym obowiązkiem jest kontrola centralistycznej władzy i popieranie autonomii w trosce o zachowanie swojej wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Śląskość ciągle kole w oczy 02.03.12, 21:54 Spis nie był robiony z powodu Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Tandetne państwo IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 22:34 Ślązacy są obywatelami RP i płatnikami podatków na ten zakichany spis i to tandetne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Tandetne państwo 02.03.12, 23:52 Gość portalu: erwin napisał(a): > Ślązacy są obywatelami RP i płatnikami podatków na ten zakichany spis i to tand > etne państwo. A gdzie nasza śląska ziemia,nas Slązaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymbergajmajster Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: 213.139.155.* 05.03.12, 15:34 > dowód na dziadowskość państwa Ino ze ta dziadowskosc, ta bylejakosc jakos dziwnie zawsze jest na korzysc warszawy. Abo jest "polskim interesie" (ratio) itp. Godom Wom: to mo system. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 05.03.12, 16:22 Gość portalu: cymbergajmajster napisał(a): > > dowód na dziadowskość państwa > > Ino ze ta dziadowskosc, ta bylejakosc > jakos dziwnie zawsze jest na korzysc warszawy. > Abo jest "polskim interesie" (ratio) itp. > Godom Wom: to mo system. Ależ oczywiście to jest specjalna polska - dziadowskość -,ta polska dziedzina nauki powinna być wykładana na Uniwersytecie Jagielońskim,więcej ludzi powinno zgłębić polską dziadowskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beskid Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.gorzow.insant.pl 03.03.12, 06:34 gdyby tak sprawdzic korzenie najbardziej zagorzalych slazakow? to z ich czystoscia etniczna bylo by tak jak z reprezentacja niemiec w polce noznej Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 08:05 Gość portalu: beskid napisał(a): > gdyby tak sprawdzic korzenie najbardziej zagorzalych slazakow? to z ich czystos > cia etniczna bylo by tak jak z reprezentacja niemiec w polce noznej Aha,jak polskiej reprezentacji piłki nożnej z negroidami,rozumiem,pan jest tylko Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁowcaKretynów Syndrom Maryniak...Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.static.sitel.net.pl 03.03.12, 08:19 beskidku....ty znów o du...szy Maryni, jakbyś szwagrów miał pod Pekinem. Skocz na nieszpór a potem 3 dniowy rekolektion , i ....po ptokach, makówkę uspokoisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 12:46 Gość portalu: beskid napisał(a): > gdyby tak sprawdzic korzenie najbardziej zagorzalych slazakow? to z ich czystos > cia etniczna bylo by tak jak z reprezentacja niemiec w polce noznej ---------------------------------------------------------------------------------------- Nie jest ważne, skąd człowiek pochodzi lub gdzie się znajduje. Ważne jest dokąd chce dojść . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... DANGA - 8 osobowa organizacja kabaretowa IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 03.03.12, 09:08 ... Szef DANGA na foto z transparentem z napisami w alfabecie wymyslonym przez Polakow, w ramach walki ze slaskim alfabetem STEUERa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: DANGA - 8 osobowa organizacja kabaretowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 09:31 Najwięcej do powiedzenia o sprawach Śląska i Polski mają polskojęzyczni Niemcy z południa Niemiec. Zajmij się swoją Badenia-Wirtembergią, a Górny Śląsk i Ślązaków zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 09:22 I tak robi się nam Państwo Polskie w którym mniejszości ślązakowskie, gejowskie itp... mają więcej praw i przywilejów niż sami Polacy. Przyjdzie nam z naszej pracy i podatków utrzymywać "utrzymanie tożsamości" tych antypolskich, antypaństwowych "obywateli" ? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 15:07 Gość portalu: Polak napisał(a): > I tak robi się nam Państwo Polskie w którym mniejszości ślązakowskie, gejowskie > itp... mają więcej praw i przywilejów niż sami Polacy. Przyjdzie nam z naszej > pracy i podatków utrzymywać "utrzymanie tożsamości" tych antypolskich, antypańs > twowych "obywateli" ? A kto wam kazał właźić na Sląsk obywatele polscy? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 15:08 rico-chorzow napisał: > Gość portalu: Polak napisał(a): > > > I tak robi się nam Państwo Polskie w którym mniejszości ślązakowskie, gej > owskie > > itp... mają więcej praw i przywilejów niż sami Polacy. Przyjdzie nam z n > aszej > > pracy i podatków utrzymywać "utrzymanie tożsamości" tych antypolskich, an > typańs > > twowych "obywateli" ? > > A kto wam kazał właźić na Sląsk obywatele polscy,złodzieje? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwizdołka Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 21:29 suchej gorolu! Jak cie życie nuży i staje się piekłem wsadż se tyn twój gupi łep do kibla i du..ij se deklem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 22:09 Gość portalu: gwizdołka napisał(a): > suchej gorolu! Jak cie życie nuży i staje się piekłem wsadż se tyn twój gupi łe > p do kibla i du..ij > se deklem... ------------------------- Po przeczytaniu tego postu, roześmiałem się na cały karpyntel . Do kierego gorola, tak fajnie napisałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbark Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 09:34 Chłopcy z Wyborczej ! Kupowałem Was od początku, ale prawie rok temu przestałem bo nie mogę znieść Waszego poparcia-narastającego - dla Gożeliquw i RASistowskiego oszołomstwa. A jestem genetycznym Slązakiem, tyle że myślącym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Do rozbark IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.12, 10:37 Alez to nie jest gazeta dla ludzi myslacych ,przeciez to slazakowski dodatek wybiorczej ! Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Do rozbark 03.03.12, 11:27 Tylko dlaczego ten dodatek nie jest pisany w tym śląskim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta F. Śląskość ciągle kole w oczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.12, 15:03 Szacunek dla polskiego panstwa ja osobiscie stracilam najpózniej juz wtedy, gdy Chorzów zostal odepchniety od Euro2012. Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 16:47 To podważa zaufanie do państwa i jego instytucji, zapewne przyniesie odwrotny skutek niż wy- marzyli sobie tzw. decydenci w warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle kole w oczy 03.03.12, 17:35 politol59 napisał: > To podważa zaufanie do państwa i jego instytucji, zapewne przyniesie odwrotny s > kutek niż wy- > marzyli sobie tzw. decydenci w warszawce. Czyjego państwa?,muszę się - w jakiś sposób - pogodzić z obecnym podziałem geopolityczny,jednak to nie znaczy,że jakieś państwo,w tym wypadku polskie,narzuca mnie Slązakowi jego polską zasraną narodowość,dla mnie Polska i Polacy mogą być znowu pod rozbiorami,albo i najlepiej nie istnieć,mieliby więcej korzyści materialnych ci ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś Śląskość ciągle cie kole w oczy IP: *.static.sitel.net.pl 03.03.12, 19:02 ty, głowonogu (.)(.)....szerzej otwórz ryj, bo słabo cię słychać. ************************************************************* Re: Jestem Ślązakiem i PolakiemIP: *.beskidmedia.pl Gość: (.)(.) 03.03.12, 14:58 Odpowiedz herrenrase z chlewika za familokiem dal glos. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy 03.03.12, 19:23 Gość portalu: Harnaś napisał(a): > > ty, głowonogu (.)(.)....szerzej otwórz ryj, bo słabo cię słychać. > ************************************************************* > > Re: Jestem Ślązakiem i PolakiemIP: *.beskidmedia.pl > Gość: (.)(.) 03.03.12, 14:58 Odpowiedz > herrenrase z chlewika za familokiem dal glos. Dlaczego pan sobie przeczy?,pan nie jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy IP: *.static.sitel.net.pl 03.03.12, 19:56 rico....a o co się panu rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy 03.03.12, 20:09 Ten pajac potrzebuje lekarza psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Nie Slaskosc a glupota razi w oczy IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.12, 22:43 Nieee rico ? Przeciez on chce zastapic prezia Gorcelika i sam zasiasc na tronie jako najprawdziwszy z prawdziwych................taki prawy dziwek ,stad taki aktywny. Nie ma sie czemu dziwic , cale zasrane te slazakowskie zycie ,ma , ci , on ............ to chce sie chlopak odbic.............od dna , ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy 05.03.12, 16:06 jacgg napisał: > Ten pajac potrzebuje lekarza psychiatry. Wiem,tak odpowiadają osobnicy,którzy nie potrafią odpowiednio argumentować,a pan jest z pewnością Polakiem?,panie jacgg? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy 05.03.12, 16:03 Gość portalu: Harnaś napisał(a): > rico....a o co się panu rozchodzi? O nic więcej jak o Sląsk i śląskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnaś Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy IP: *.static.sitel.net.pl 05.03.12, 16:41 widzisz rico, mnie zawsze wkurzały te dwa cycki (.)(.) , za ubliżanie hanysom., za chamstwo i sqrwsy...skie i wredne opinie o Ślązakach w Beskidach. Ale skoro tak...no to baw się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląskość ciągle cie kole w oczy 05.03.12, 16:29 Gość portalu: Harnaś napisał(a): > rico....a o co się panu rozchodzi? O mój śląski Sląsk,i to z pełnym śląskim egoizmem,wynocha Polacy z waszą zasraną polonizacją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajmund Śląskość ciągle kole w oczy IP: 213.139.155.* 05.03.12, 15:30 Brawo Jedlecki, nie-brawo Polska. Odpowiedz Link Zgłoś