Dodaj do ulubionych

firma MONELL - oszusci

IP: *.katowice.pik-net.pl 11.03.02, 17:07
uwazajcie na firme komputerowa MONELL z Katowic ( ul. Wincentego Pola )
podaje ona w ogloszeniach prasowych falszywe dane tj. chociazby z ich ostatniej oferty mozna wyczytac ze
komputer kosztuje 899 zl, przy czym zaznaczam ze nie ma tam zadnej informacji o tym ze to cenny netto czy
brutto, detal czy hurt, wiec po odwiedzeniu w/w firmy okazuje sie ze komputer kosztuje nie 889 zl a 1500. Jak sie
okazalo podana przez nich cena w ogloszeniach to cenna hurtowa netto tylko do cholery nigdzie tego nie
zaznaczyli w ogloszeniu, doprowadzajac do szalu klientow ktorzy przyjechali kupic komputer z 889 zl...

Niech to bedzie przestroga dla klientow, nie kupujcie u nieuczciwych sprzedawcow, i wystepuje rowniez z
apelem go GW i innych slaskich pism, nie drukujcie tych klamliwych reklam ( ofert ) bo tym przyczyniacie sie do
nabijania naiwych w butelke, a chyba nie taka jest Wasza misja...

z powazaniem
OBRONCA
Obserwuj wątek
    • Gość: marjan Re: firma MONELL - oszusci IP: *.koma.com.pl 18.03.02, 16:29
      zeby tylko o netto czy brutto chodzilo - zamiast dyskow wkladaja kieszen na
      dysk np 80gb itd itd - jakos sprytnie to zstalo nazwane- kazdy kombinuje jak
      moze - ale zgadzam sie z ww
    • Gość: Rob Re: firma MONELL - oszusci IP: 155.158.216.* 04.04.02, 13:24
      a spytajcie o cennik to powiedzą że jest w internecie! jak sprawdziłem cennik w
      internecie to jest to kalka z cennika hurtowego Pronoxu, trudno znaleźć na ich
      stronie informacje jakie to ceny czy to hurt czy detal, jak zadzwoniłem i
      spytałem to misiek powiedział mi że to hurt i mam sobie dodać parę procent
      pytany o cennik detaliczny powiedział że nie ma - to OSZUŚCI! w sklepie nic nie
      jest wyłożone więc ich nie złapiesz za rękę.
    • Gość: mat Re: firma MONELL - oszusci IP: 2.4.STABLE* 05.04.02, 12:58
      Zgadzam się z Wami! Jak widzę nadal się tam nic nie zmieniło. Sam kiedyś
      chciałem kupić u nich kilka podzespołów do kompa. Jak przyjechałem na miejsce
      to ani jedna cena się nie zgadzała. A 'burak' mi tłumaczy, że to mała różnica.
      Potem chciałem kupić VooDoo2 i znowu w cenniku mieli najlepszą cene.
      Dzwonie 'burak' potwierdza cene, więc jade. Na miejscu znowu ta sama gadka, że
      różnica jest nie wielka. W przypadku tej jednej karty to byli 10% różnicy, a
      dokładnie 20zł więc machnąłem ręką i kupiłem bo mi było szkoda benzyny którą
      zmarnowałem na dojazd. Od tej pory nic u nich nie kupiłem i nie biore ich
      cennika nawet pod uwagę, a ta ich żółta reklama na ostatniej stronie
      w 'Infogiełdzie' to mi czasem służy do.... To jedno wielkie oszustwo!
      • Gość: kupiec Re: firma MONELL - oszusci IP: *.strzecha.ds.polsl.gliwice.pl 05.04.02, 13:23
        to moze zamowimy u nich kilka zestawow i sie po nie nikt nie zglosi......
    • sampok Re: firma MONELL - oszusci 05.04.02, 15:58
      tez mam takie zdanie o nich
      ceny faktyczne i cennikowe to roznica w
      skrajnym przypadku nawet 20 % czyli traktowanie
      klienta ponizej krytyki
      precz z monelem (menelem!)
    • tolo1 Re: firma MONELL - oszusci 05.04.02, 16:00
      Niestety, taka teraz jest rzeczywistość.
      • Gość: obrońca Re: firma MONELL - oszusci IP: *.katowice.pik-net.pl 08.04.02, 09:54
        niestety Gazeta Wyborcza chyba wyznaje zasade iż cel uswięca srodki i dalej drukuje te ich reklamy ( dodatek
        komputerowy ) a szkoda bo GW była w mojej opini ostatnia gazeta na poziomie ale niestety teraz worownala
        poziom "rewersu" i temu podobnych...
        Bo mojej ostatniej wizycie w tej firmie chyba zagrzmialo i kolesie zaczeli dodawac napis "*cenny netto" w
        ogloszeniach prasowych ( o wielkosci czcionki nie bede mowil...). Ale sam posiadam jako dowod gdyby ktos
        chcial ich oskarzyc, ich reklamy z Super Ekspresu gdzie prozno szukac informacji o rodzaju cen...

osobiscie uwazam ze NIKT nie powinien drukowac reklam tych złodziei.
        • Gość: Paweł Re: firma MONELL - oszusci IP: 10.30.133.* 08.04.02, 16:45
          Gość portalu: obrońca napisał(a):

> niestety Gazeta Wyborcza chyba wyznaje zasade iż cel uswięca srodki i dalej dru
          > kuje te ich reklamy ( dodatek
          > komputerowy ) a szkoda bo GW była w mojej opini ostatnia gazeta na poziomie ale
          > niestety teraz worownala
          > poziom "rewersu" i temu podobnych...
          > Bo mojej ostatniej wizycie w tej firmie chyba zagrzmialo i kolesie zaczeli doda
          > wac napis "*cenny netto" w
          > ogloszeniach prasowych ( o wielkosci czcionki nie bede mowil...). Ale sam posia
          > dam jako dowod gdyby ktos
          > chcial ich oskarzyc, ich reklamy z Super Ekspresu gdzie prozno szukac informacj
          > i o rodzaju cen...
          >
          > osobiscie uwazam ze NIKT nie powinien drukowac reklam tych złodziei.

Właśnie dlatego nie czytuje GW tylko Dziennik Zachodni i Trybunę Śląską.
    • Gość: jarek Re: firma MONELL - oszusci IP: 155.158.216.* 08.04.02, 10:52
      szczyt arogancji i wykorzystywanie ludzkiej niewiedzy, omijajcie ich z daleka
      ja też kiedyś kupiłem u nich tnt o 10 % drożej niż miała kosztować ale stałem
      15 min i już nie miałem czasu jechać gdzie indziej - więcej mnie tam nie
      zobaczą a wydaję rocznie przynajmniej 2 tys. na sprzęt
      • Gość: j-0007 Re: firma MONELL - oszusci IP: 10.30.133.* 08.04.02, 12:41
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> szczyt arogancji i wykorzystywanie ludzkiej niewiedzy, omijajcie ich z daleka
        > ja też kiedyś kupiłem u nich tnt o 10 % drożej niż miała kosztować ale stałem
        > 15 min i już nie miałem czasu jechać gdzie indziej - więcej mnie tam nie
        > zobaczą a wydaję rocznie przynajmniej 2 tys. na sprzęt

czy to aby ta firma ,tak wykotuje naiwnośc klijętów
    • Gość: qmpel Re: firma MONELL - oszusci IP: 192.168.5.* 09.04.02, 12:50
      to fakt, sam także padłem ofiara tej szajki pod szylem
      MONELL. Po przeczytaniu ich ogłoszenia najpierw wpadłem
      w osłupienie po czym po przekalkulowaniu postanowiłem
      się pilinie skontaktwać z tą firmą aby ustalić czy aby
      to nie jest...błąd drukarski. Była sobota dzwoniłem
      kikanaście razy nikt nie odbierał. Pojechałem więc tam
      na Wincentegp Pola wchodzę i słysze kłótnie. Po
      przysluchanu sie doszedlem do wniosku ze sam takze
      padlem ofiara tej firmy i poniekad gazety X krota
      zamiescila te fałszywe dane.
      Rozumiem ze komputer nie mam ale do cholery czy to jest
      sposob ( nie odbieranie telefonow i nie podawanie
      informacji o rodzajach cen ) aby zachecic klientow do
      przyjazdu do firmy ? Moim zdaniem to UOP i prokuratura
      powinna przyjrzec sie tej szajce !
    • Gość: Tomek Re: firma MONELL - oszusci IP: 155.158.216.* 10.04.02, 10:02
      jest w Katowicach więcej sklepów komputerowych i to tańszych ja polecam wam CEI
      na Pl.Grunwaldzkim, jest strona cei.com.pl i są tam aktualne ceny z vat -
      niższe niż u 'meneli' a obsługa jak trzeba a nie oszuści
    • Gość: Paf Re: firma MONELL - oszusci IP: *.acn.pl / 10.128.139.* 20.04.02, 00:23
      Jestem z Warszawy, nie wiem co to za MONEL, nie wiem gdzie jest, nie znam
      sprzedawców, ale sqr....nów nienawidzę, złodzieje i pętaki.
    • Gość: Barman Re: firma MONELL - oszusci IP: 213.17.234.* 26.04.02, 14:17
      Gość portalu: OBRONCA napisał(a):

> uwazajcie na firme komputerowa MONELL z Katowic ( ul. Wincentego Pola )
      > podaje ona w ogloszeniach prasowych falszywe dane tj. chociazby z ich ostatniej
      > oferty mozna wyczytac ze
      > komputer kosztuje 899 zl, przy czym zaznaczam ze nie ma tam zadnej informacji o
      > tym ze to cenny netto czy
      > brutto, detal czy hurt, wiec po odwiedzeniu w/w firmy okazuje sie ze komputer k
      > osztuje nie 889 zl a 1500. Jak sie
      > okazalo podana przez nich cena w ogloszeniach to cenna hurtowa netto tylko do c
      > holery nigdzie tego nie
      > zaznaczyli w ogloszeniu, doprowadzajac do szalu klientow ktorzy przyjechali kup
      > ic komputer z 889 zl...
      >
      > Niech to bedzie przestroga dla klientow, nie kupujcie u nieuczciwych sprzedawco
      > w, i wystepuje rowniez z
      > apelem go GW i innych slaskich pism, nie drukujcie tych klamliwych reklam ( ofe
      > rt ) bo tym przyczyniacie sie do
      > nabijania naiwych w butelke, a chyba nie taka jest Wasza misja...
      >
      > z powazaniem
      > OBRONCA

Dokładnie. Mnie też w ciula zrobili. Inne ceny w rozmowie a inne na miejscu. Mój kolega kupował tam kiedyś komputer, to wgrali pirackiego Windowsa Millenium i mu wciskali kit, że to oryginał. A chłopak sie nie zna, więc to kupił. Tam trzeba BSA nasłać i tyle.
    • Gość: krzak Re: firma MONELL - oszusci IP: 213.17.234.* 30.04.02, 18:02
      A ja kupiłem u nich peceta na raty i jestem zadowolony. Trzeba umieć liczyć
      Panowie!
      Pozd
      • Gość: Jurek Re: firma MONELL - oszusci IP: *.elsat.net.pl 05.05.02, 17:29
        Nareszcie rozsądna gadka. Jak ktoś patrzy na reklamę i liczy na to, że dostanie
        kompa za 899 zł - no to chyba musi pomyśleć. A pozostałej reszcie dyskutantów
        myśleć się nie chciało, wolą pluć i oskarżać o oszustwo. Żeby nie było
        niedomówień. Ja nie mam nic wspólnego z oskarżaną firmą, piszę tylko to, co
        myślę.
        • Gość: wap Re: najgorsze oszusty to GOLDWAY IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 11:24
          jak w temacie
        • Gość: GNUj Re: firma MONELL - oszusci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 15:00
          Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Nareszcie rozsądna gadka. Jak ktoś patrzy na reklamę i liczy na to, że dostanie
          >
          > kompa za 899 zł - no to chyba musi pomyśleć. A pozostałej reszcie dyskutantów
          > myśleć się nie chciało, wolą pluć i oskarżać o oszustwo. Żeby nie było
          > niedomówień. Ja nie mam nic wspólnego z oskarżaną firmą, piszę tylko to, co
          > myślę.

To w takim razie co powiesz na pirackiego Windowsa, RAM o gwarancji 12 m-cy
          zamiast wieczystej, kieszeniach na HDD zamiast HDD, w kontakcie telefonicznym
          potwierdzanie ceny z cennika i nie informowanie czy netto czy brutto?!!
          ..zebraloby sie tego wiecej

GNUj

• Gość: gerard Re: firma MONELL - oszusci IP: *.icm.edu.pl / *.big-net.piekary-sl.net 25.05.02, 19:10
            dla mnie kolega Jurek to po prostu pracownik ktory probuje ratowac "image" tej
            złodziejskiej firmy...

Jurek rozumiem ze tam robisz i musisz bronic tej firmy bo ci szef kazał ale
            postaw sie w sytuacji ludzi oszukanych przez tą firme Monell.

• Gość: Michu Re: firma MONELL - oszusci IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 22:53
      Odp. na list z dnia 11.03.2002
      p.Obrońco,masz absolutną rację jeśli chodzi o firmę Monell. Rok temu sam
      doświadczyłem podobnej "przyjemności". Chcąc kupić twardy dysk skontaktowałem
      się telefonicznie z Monelem aby potwierdzić cenę z ogłoszenia prasowego. Po
      przybyciu do sklepu (0,5h) okazało się, że wartość twardziela podskoczyła o
      kilkadziesiąt zł. Więcej tam już nic nie kupiłem.
      Morał z tego taki miłe Panie i Panowie, aby nie kupować tam gdzie rządzą
      Menelowie
      Dla kilku złociszy nie warto aby nas poniewierano. Wybierajcie sklepy dobre,
      gdzie sprzedawcy są mili nie tylko przed sprzedaniem towaru. Oni nam nie robią
      łaski. Im szybciej znikną z rynku tym lepiej.
      Przy okazji może warto szerzej podyskutować o jakości usług w innych sklepach,
      ponieważ sam się przekonałem, że jest nie najlepsza.
      P.S. Jeśli kupisz w sklepie (obojętnie gdzie i obojętnie w jakim - oprócz
      pasera i lombardu) komputer za 889zł.(cena detaliczna, brutto),to podziel się z
      nami wrażeniami.
      Pozdrawiam Wszystkich -
      - Michu
    • Gość: mikel Re: firma MONELL - oszusci IP: 195.117.123.* 10.05.02, 05:01
      eh... wlasciwie nie wiem czy warto jeszcze pisac na ten temat, ale... chcialem
      kiedys kupic pare gratow do kompa i poszedle jak zwykle do sklepu kumpla; po
      porownaniu cen chcialem kupic w menelu ale on (kumpel) poradzil mi zebym
      sprawdzil u nich cene telefonicznie... no i sprawdzilem :((( do wszystkiego
      doliczyli sobie ok 25%, na moja reakcje (stanowcza acz kulturalna) gosc mi
      odpowiedzial cos w tym stylu: a cos pan myslal? to jest hurtownia! wiec oki
      pomyslalem sobie i postanowilem ze do tej "hurtowni" wiecej nie zadzwonie... a
      swoja droga ciekawe co na to rzecznik konsumentow czy jakos tak...
      pozdrawiam
      mikel
    • Gość: francuz Re: firma MONELL - oszusci IP: 62.233.153.* 11.05.02, 22:13
      Jakis rok temu kupilem tam RAM, na stronce oczywiscie cena cacy, w sklepie
      chyba ze stowe drozej, na stronie gwarancja wieczysta, w rzeczywistosci 12
      miesiecy, ale i tak kupilem, bo naprawde musialem. Juz tam nie zagladam.
      Pozdrawiam
      Krzysiek
      • Gość: Rob Re: firma MONELL - oszusci IP: 155.158.216.* 22.05.02, 11:08
        dzwoniłem i pytałem czy widzieli dyskusję na forum - odłożyli słuchawkę
    • coolio1 Re: firma MONELL - oszusci 16.06.02, 22:03
      czytam to i sie smieje tak samo jak szefostwo tej firmy
      prokuratura i inni "kompenetni" ktorzy zacieraja rece
      od dobrego naplywu gotowki do ich kieszeni.

wszak tak to jest w przyrodzie ze musi byc rownowaga.
      tobie ukradna by pan prokurator czy policjant mieli za
      co synowi studia w usa oplacic.

jak myslicie, czy gdyby ta firma nie miala plecow w
      policji i prokuraturze czy dalej by dzialala ? (
      pytanie retoryczne )

wy zas jak tylko o jeden dzien spoznicie sie z zaplata
      podatku jestescie potencjalnym przestepca i wszystkie
      organy solidarnie was scigaja.

• Gość: Willard Re: firma MONELL - oszusci IP: 62.148.89.* 02.07.02, 09:07
      Swieta racja! Nie dawajcie im nic do serwisu - mnie wymieniajac
      procesor "OMYLKOWO" wymienili tez kosci pamieci na 1/2. Zrobilem awanture i
      napisalem do PIH to oddali co wzieli. UNIKAC!!!
      • Gość: Franc Re: firma MONELL - oszusci IP: 213.227.80.* 02.07.02, 10:43
        serio aż takie przekręty ?
        • Gość: la Re: firma MONELL - oszusci IP: 213.227.80.* 04.07.02, 10:27
          ciekawe że o innych firmach tu nie piszecie, chociaż nic takiego jescze mnie
          nie spotkało
    • Gość: greeg Re: firma MONELL - oszusci IP: *.Zabrze.Net.pl 04.07.02, 16:09
      masz racje... tez chcialem kupic tam kompa, ale zrezygnowalem zaraz po
      pierwszej rozmowie. dlaczego? ano z kilku powodow:

- cena (ta prawdziwa, detaliczna) byla o WIELE wieksza od planowanej,

- gosc z ktorym rozmawialem chyba nigdy nie slyszal o zasadzie 'klient nasz
      Pan' - doslownie, malo brakowalo, a sam by mi dyktowal, co mam tam kupic

- no i te zachety do uzywania pirackiego softu (tzn. nie kupna u nich, bo nic
      takiego nie proponowali), ale jak uslyszalem 'nie ma pan kolegow?' to mnie z
      leksza ;) zaskoczylo

ja tam wiecej nie pojade
    • Gość: dacula Re: firma MONELL - oszusci IP: *.opa-carbo.com.pl 06.07.02, 21:27
      zgadzam sie co do tej firmy to zlodzieje i oszusci...
      ich oferty nie dosc ze nie sa prawdziwe, chodzi o cene to na dodatek nie
      zgadzaja sie ze stanem magazynowym...
      • Gość: ola Re: firma MONELL - oszusci IP: 2.4.STABLE* / localhost 17.09.02, 23:10
        taką firmę to powinien prokurator pogonić. A tak w ogóle to gdzie są nasze
        organizacje konsumenckie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka