eljakubo 21.11.12, 08:56 ja pier.... w sumie , mnie na sama mysl o krzystanie z plywalni w polsce bierze obrzydzenie, nie tylko tu... jak jade na urlop to nigdy nie korzystam z basenu w hotelu... wole poplywac w cieplym ,mocno zasolonym morzu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyk_origo gorole zawsze sie nie myli 21.11.12, 09:26 Typowe dla zaglebia, zuzycie wody i mydla bliskie zeru - duza kapiel to na boze cialo lub wielkanoc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gorole zawsze sie nie myli IP: 195.93.250.* 21.11.12, 11:04 Siedzi se syneczek przi kałuży i pije ta woda. Na to przichodzi tako stareczka we plyjdzie i pado mu: - Synek, nie pij tyj wody, bo to je sam maras, puć sam ino do mie, dom ci szolka tyju... - Proszę, co pani mówiła? - A nic, nic, pij, pij goroliku, pij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryk Re: gorole zawsze sie nie myli IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 11:17 bo dobra hanyska była!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: gorole zawsze sie nie myli 21.11.12, 15:34 moze to sobota byla i hanysy przyszly zza brynicy na sobotnia kapiel? jak wiemy w kazdym familoku w sobote obowiazkowa kapiel. najpierw myje sie chlop, potem w tej samej wodzie baba, a na koniec ciagle w tej samej wodzie bajtle, od najstarszego do najmlodszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixumDyrdum Re: gorole,capy i juhasy zawsze sie nie myli IP: *.rudcom.pl 21.11.12, 16:06 @_pa noducks _śwniowaty.... > moze to sobota byla i juhasy z capami i tresowaną trzódką przyszly zza brynicy na sobotnia kapiel? jak wiemy > w kazdym szałasie w sobote obowiazkowa kapiel. najpierw myje sie gorol, potem > w tej samej wodzie baba, a na koniec ciagle w tej samej wodzie bajtle, od najst > arszego do najmlodszego...a na końcu synyś noducks pija herbatkę z tej wody Prsk świniorzu www.youtube.com/watch?v=5gnFzoTT6hQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gorole zawsze sie nie myli IP: 195.93.250.* 21.11.12, 16:42 " We wtorek od rana w basenie znowu całymi klasami kąpali się uczniowie klimontowskich szkół." To taka nowa świecka tradycja na Zagłębiu. Cale klasy "kąpią się" w basenie. Może jak już będą czyste, to nauczą się pływać. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: gorole zawsze sie nie myli 21.11.12, 20:00 to raczej wina niedoskonalosci google translatora w tlumaczeniu z jidisz na polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: gorole zawsze sie nie myli IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.12, 11:15 ten Twój swego rodzaju rasizm jest śmieszny.... Sama jestem z Zagłębia i u nas nigdy nikogo się nie beształo za to, że jest "hanysem". Dopiero, jak poznałam swojego męża (który jest ślązakiem z dziada pradziada - swoją drogą planował ożenek ze ślązaczką, nigdy z zagłębiaczką!) - musiałam przecierać oczy ze zdumienia, jak można tak się wypowiadać i zachowywać w stosunku do sąsiadów. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że tak jest. Myslałam, że dzisiaj ludzie są normarlni, bez uprzedzeń. Teściowie mnie lubią, ale mając np. do jakiegoś sklepu w Sosnowcu 2 minuty, wolą jechać do tego samego na "swoje tereny" 40 minut... A najlepsze jest to, że 99% "hanysów" (w tym moi teściowie, którzy dziennie leżeliby krzyżem) ma się za świętobliwych katolików...... No chyba, że w kościołach Was tego uczą. Ja sama z kościołem zerwałam bardzo dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: gorole zawsze sie nie myli IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 04.01.13, 20:59 prawdziwy , wykształcony hanys z dziada pradziada będzie ewangielikiem, a katolikami to byli sorry za określenie - robole , w wielu przypadkach przybysze z zaboru rosyjskiego. zresztą wystarczy pójść na cmentarz ewangelicki w katowicach na francuskiej - są tam wszyscy , którzy zbudowali katowice , przemysł i bogactwo tego regionu ( z wyjątkiem wybitnych żydów - leżących gdzie indziej) Odpowiedz Link Zgłoś
nieztegopodworka Mieszkańcy sami zamknęli sobie pływalnię? "Spłu... 21.11.12, 11:15 "A oni nie przewidzieli, że ludzie potrafią się nie myć przez tydzień, a w drodze z szatni omijają prysznice." Wszystko sa winni niemcy, jak oni mogli tego nie przewidziec? W Polsce powinny azjatyckie DIN Normy panowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKarwarz Re: Mieszkańcy sami zamknęli sobie pływalnię? "Sp IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 11:28 Tak jest. Najlepiej od razu na ludzi zrzucić winę , że im się baseny nie należą. Wstrętna nagonka. Jak kogoś stać na bilet ,na kostium to i wymyty jest lepiej niż ten co wody nie lubi ani w wannie ani basenie. Przecież to nie jest miejska łaźnia darmowa dla najbiedniejszych. Przestańcie z porządnych ludzi brudasów robić panowie i panie odpowiedzialni za czystość swojej pracy, tak na urzędzie, tak na basenie,w kuchni,gazecie i toalecie. W końcu za coś wam płacą , a nie wyszukiwanie brudów za uszami tych co płacą i wymagają czystości i rzetelności!!! www.youtube.com/watch?v=KJdC8iyVrRk Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Re: Mieszkańcy sami zamknęli sobie pływalnię? "Sp 09.12.12, 17:24 Nuie ma sie co smiać,większość Polaków nie stac po prostu na codzienne mycie,zimna woda 13zł/m3 ze sciekami,a podgrzac tez trzeba.Nie te czasy,ida się potem popłukać w basenie,jak uciułają na te godzinkę.A i Niemcy nie tacy czyści,nie,wiem to z autopsji.Wodę słodka się oszczędza,bo wszędzie jej zaczyna brakowac. nieztegopodworka napisał: > "A oni nie przewidzieli, że ludzie potrafią się nie myć przez tydzień, a w drod > ze z szatni omijają prysznice." Wszystko sa winni niemcy, jak oni mogli tego ni > e przewidziec? W Polsce powinny azjatyckie DIN Normy panowac... Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Mieszkańcy sami zamknęli sobie pływalnię? "Spłu... 21.11.12, 11:22 Bo "niedobzi Niemcy bija", a "Slazacy nas nie lubia i zawsze opowiadaja nieprawde", tak - to bedzie wytlumaczenie, ha, ha, ha, pewnie jeszcze jakis cygansko-zydowski spisek i tego tam, jestem wiecej niz pewny, a za tow.Gierka przeciez takich rzeczy nie bylo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firiduri Re: Mieszkańcy sami zamknęli sobie pływalnię? "Sp IP: *.play-internet.pl 21.11.12, 11:49 musi to je wina Toooska , no i ...kapelanka, co wodum starum kropiuł na roztwarcie.... Odpowiedz Link Zgłoś