Dodaj do ulubionych

Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piwna...

05.01.13, 20:52
te czeskie piwa wymienione są tak samo czeskie jak polskie jest Tyskie albo Żywiec - koncerniaki z SaabMiller, Carlsberga itd.
Obserwuj wątek
    • olo117 Polacy nad olzianscy?????????? 05.01.13, 20:57
      Czego to jeszcze Ci polacy nie wymyśla....przecież to ślazacy ze ślaska cieszynskiego...drugiej połowy ksiestwa cieszynskiego (gornoslaskiego) która jest w panstwie czeskim...
      Juz jest opolszczyzna polszczyzna, podbeskidzie...czas juz zeby wymyslec katowicczyzne
      • noducks Re: Polacy nad olzianscy?????????? 05.01.13, 22:12
        czego to rzygolikowska propaganda nie wymysli. podreczniki historii macie zywcem przepisane z tych goebbelsowkich poniemiecki popluczyny niegodne miana Slazaka
        • Gość: May-ster Re: Polacy nad olzianscy?????????? IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.13, 23:20
          szotojegorol
        • Gość: fixum dydrymal Re: juhasy nad olzianscy?????????? IP: *.rudcom.pl 06.01.13, 15:42
          czego to bobko_okrzesikowo propaganda nie wymysli. podreczniki historii macie zywce
          > m przepisane z tych stalinowskich rzdzieckich popluczynach niegodne miana ...gorola.
    • Gość: Ada Bierzmy przykład z Czechów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 21:33
      Może za czeską knajpą przyjdzie czas na czeską kolej, czeskie szkoły, czeskie drogi, ... Tam jakoż lepiej się rządzą. Tymczasem Polacy dostrzegają tylko "śmieszną mowę".
      • olo117 Czas na reintegracje ślasko - czeską 05.01.13, 22:21
        Moze powrót do korony św. Wacława- Czechy-Moravy-Ślask-Łużyce????
      • Gość: hej Re: Bierzmy przykład z Czechów IP: *.internetia.net.pl 05.01.13, 22:51
        ale stadiony mają gorsze.
        • Gość: Ada Re: Bierzmy przykład z Czechów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 10:30
          Ale lepiej grają.

Nie wiedziałam, że są gorsze stadiony od śląskiego.
      • bartoszcze Re: Bierzmy przykład z Czechów 06.01.13, 10:49
        Gość portalu: Ada napisał(a):

> Może za czeską knajpą przyjdzie czas na czeską kolej

Matki z wózkami nie są szczęśliwe z czeskich wagonów jeżdżących dla Kolei Śląskich.
        • Gość: mk Re: Bierzmy przykład z Czechów IP: *.internetia.net.pl 06.01.13, 13:00
          Bo wynajęli to co już wycofali z użycia. Stopniowo wymieniają tam tabor.
    • Gość: Maras Krytyka IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 23:38
      Bardzo dobra knajpa.
      Ale mam dwie uwagi:
      1: Kominek - raczej jego imitacja (po co to komu!?).
      2: Sala dla palących - ciągle czuć smród fajek na pół knajpy.
      • Gość: P77 Re: Krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 12:06
        A muzyka? Landa,Kryl leci czy tylko upta upta z zetek i rmfow ?
      • Gość: sqro Re: Krytyka IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 20:03
        W Czechach i na Słowacji w hospodach sie pali.

Ten terror nikotynofobów jest obrzydliwy - wtrynili sie w kulturę pubowa i narzucili innym niepalenie a teraz jeszcze fochy że jest sala dla palących.

Uprzedzając, nie palę
    • Gość: Kuzelnyk UKR Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.v-net.com.pl 05.01.13, 23:39
      Czechy? Ciekawostka. Polska kuchnia lepsza. W Czechach wyższa kultura piwna (piwa tańsze, z podkładką podawane przez kelnerki. U nich dalej jest gospoda czy cześnik, a u nas są już obce słowa: "kelner" i "knajpa" - przecież knajpa to inaczej "speluna", to raczej haniebna nazwa dla lokalu gastronomicznego!
      Ile w Pradze jest polskich restauracji prowadzonych przez Czechów?
      Czesi generalnie nie lubią Polaków, polska czechofilia jest po dwakroć żałosna.
      • olo117 Synek jeszes na Ślonsku... 05.01.13, 23:58
        Zlys se ze koła lepi za wiela wyduldołs biera a ciś na piechty do Sosnofca
        • Gość: ukr kuzel Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.v-net.com.pl 06.01.13, 00:47
          pij siKu smoku wawelski
        • noducks Re: Synek jeszes na Ślonsku... 06.01.13, 12:14
          slask od wiekow ma stolice we wroclawiu. katowice i okolice to rubieze nawet nie samego slaska ale nawet rubieze gornego slaska (stolica gornego slaska od zawsze bylo opole). tereny te zamieszkane sa jeszcze niestety przez maly procent zniemczonych Slazakow (Slazakow czyli Polakow, po waszemu wasserpolen) ale ogon nie bedzie nigdy merdal psem. rzygolik i jego kilku kolegow moga szczekac, karawana jedzie dalej
          • poborowy102 Re: Synek jeszes na Ślonsku... 06.01.13, 17:39
            stolic jest wiele. Trudno mówić, ze Wrocław był stolicą całego Śląska od wieków, skoro przed wojną Ślask był podzielony trzema granicami państwowymi, a wcześniej jeszcze bardziej.
          • Gość: fixum dydrymal Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.rudcom.pl 06.01.13, 18:12
            @_noducks.... warchlaku bobko_okrzesika, świńska grypa cie dopadła...
          • Gość: Ja Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 21:17
            odetnij sobie dostęp do internetu, prosze cie
            • Gość: niktX Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.opera-mini.net 06.01.13, 21:25
              @_pa <ja...>...powiedz to ....noducksowi, bo ja piszę tylko....riposty na jego antyśląskie posty. A co do ciebie....popatrz w siebie. I tyle.
            • Gość: fixum dyrdymał Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.rudcom.pl 06.01.13, 21:47
              cósik w konwencji postów podbeskidzkiego autora _hanysożrcy riposta może być też taka: świnie trenuje,to jego też można, co nie?
              A ty < ja> zajmuj się solidnie sobą; odetniemy z pętli, by nie śmierdziało truchłem.
              • noducks Re: Synek jeszes na Ślonsku... 06.01.13, 22:29
                ty fixum juz miales szanse tylko ci jajec zabraklo. teraz to jedynie mozesz smierdziec pod moimi postami ale jesli taki jest sens twojego parchatego zycia - be my guest
                • Gość: fixum dyrdymał Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.rudcom.pl 07.01.13, 09:43
                  widzisz noducks...ciebie tak jak i świnie też można tresować. Nadspodziewanie prawidłowo reagujesz, warchlaku.
                  • Gość: Pijany jak Polak Re: Synek jeszes na Ślonsku... IP: *.versanet.de 07.01.13, 10:14
                    Jak widac awersja polskich okupantow Slaska co do zakamuflowanych i jawnych opcji, przybrala form zboczen psychicznych.
                    Czeska knajpa musi byc schlastana biczem polskiej - slusznej zreszta w oczach polskich dupkow - krytyki, mimo, iz wielu z nich nawet nie wie, gdzie jest ulica Gliwicka w Katowicach.
                    Ale trza byc czujnym. Bo kto wie, czy knajpa to nie poczatek knowan nad oderwaniem odwiecznie polskiego Oberschlesien od odwiecznie polskiej Polski, i przylaczenia go do Czech (kto wie, czy nie tez, odwiecznie polskich).
                    A wiec - nie pic czeskiego piwa, a tylko siki Full Light - i podjadac odwiecznie polskimi slaskimi pierogami ruskimi!
                    Pozdrowienia znad kufla Prazdroja!
      • Gość: mk Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.internetia.net.pl 06.01.13, 07:56
        są na terenie republiki Czeskiej obiekty prowadzone przez Polaków lub Ślązaków na tym tzw. Zaolziu, n.p. w jednym widziałem bigos w karcie, przychodzili młodzi Czesi i się śmiali z tego, oczywiście nie zamawiali, bo oni w przeciwieństwie do Polaków nie lubią próbować czegoś czego nie znają.
        • Gość: mk Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.internetia.net.pl 06.01.13, 08:03
          PS w Czechach mają i gospody i puby, gospody są zazwyczaj w starym stylu,, wystrój to często boazerie z l. 80., często, ale nie zawsze, czystosć pozostawia w nich duzo do życzenia. Najciekawsze są te mieszczące się, czasami od wieków, w wolnostojących, starych domach. U nas też takie są, ale na wsiach i zanikają.
    • Gość: Rob Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.ha2-s.us.edu.pl 06.01.13, 00:23
      Ale tu przynajmniej nie trzeba się będzie martwić, że przypadkiem, podczas rozmowy, wymknie nam się słowo "szukać", które w czeskim znaczy coś bardzo, bardzo wulgarnego :-))))...
      • Gość: K Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 11:12
        Ales k.... odkrywczy wow.
      • Gość: szukac Rob ty zartownisiu, jestes taki smieszniutki IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 12:45
        wszystkie laski twoje co? wystarczy, ze zarzucisz zartem
    • republique Polecam czeskie piwa i klimat w kawiarence 06.01.13, 00:31
      przy wejściu do ZOO- jedyne miejesce jakei znam na śląsku gdzie leją piwo jagodowe ...
      • Gość: robert A metanol podają ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 00:35
      • Gość: K Re: Polecam czeskie piwa i klimat w kawiarence IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 11:13
        To chyba nie jest jakies wielkie zaskoczenie skoro to wynika z artykułu...
        Ale chyba przeczytales bez zrozumienia ze nie kojarzysz ze to ten sam wlasciciel. ja pier****
      • Gość: _oko Re: Polecam czeskie piwa i klimat w kawiarence IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 12:13
        W Hospodzie też leją jagodowe i miodowe na dodatek ;)
    • freespin Byłem,zobaczyłem,wypiłem...było miło 06.01.13, 09:55
      Byłem,zobaczyłem,wypiłem...było miło :)
      Tydzien temu natrafiłem na tę knajpke dzięki ich stronce Hospoda.com.pl
      Byłem pozytywnie zaskoczony.
      To ma klimat. Naprawde
      • Gość: zenada Re: Byłem,zobaczyłem,wypiłem...było miło IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 12:42
        a jak trafils na strone? wpisales przypadkowo w google hospoda? co za zalosny post, barmani musza zachwalac lokal takimi postami, czy to sami wlasciciele wypisuja? naprawde.
      • Gość: tylda Re: Byłem,zobaczyłem,wypiłem...było miło IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 15:21
        Hospoda ma też swoją stronę na Fejsie:
        www.facebook.com/pages/Hospoda-Katowice/365775683517922?fref=ts
    • panman1 Niestety nie zajrzę z kilku powodów 06.01.13, 11:58
      1 Nie lubię katowic a szczególnie gliwickiej po zmierzchu
      2 Nie mam z kim pójść bo wszyscy znajomi wyjechali parę lat temu
      3 Nie mam kasy

Jak przynajmniej 2 z 3 punktów się zmienią - zajrzę.
    • Gość: fixum dyrdymał podbeskidzka mordowania bobków_okrzesańcow IP: *.rudcom.pl 06.01.13, 15:47
      www.youtube.com/watch?v=Hds3_ke551k&feature=related
    • Gość: grazyna Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 21:47
      Byłam,chyba mieli gorszy dzień,jedzenie zimne,gulasze paskudne,zero klimatu...moze rzeczywiście mieli gorszy dzień ale na razie nie mam ochoty na ponowną wizytę
      • Gość: Bambaryła Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 17:36
        Kpiny. W środku zimno, ciemno, ciasno i ponuro. Graciarnia meblowa a'la krakowski Kaźmierz 15 lat temu. W gulaszu były 3, słownie: trzy! kawałeczki mięsa. Piwo ok. Całość wychodzi jak zawsze: bawimy się w knajpę. Ma to tyle wspólnego z czeską gospodą, co Katowice w wielkim miastem. Choć jest jeden sukces, to już pewnie dwudziesta knajpa w mieście.
        • Gość: Polak over all Re: Hospoda w Katowicach. Jawna opcja czeska: piw IP: *.versanet.de 12.01.13, 19:18
          Gość portalu: Bambaryła napisał(a):

> Kpiny. ..... W gulaszu były 3, słownie: trzy! kawałeczki mięsa.

Ale za to jakie! Jak by cie tak jednym kawalkiem pacnac w czache, to bys do dzis nie odzyskal przytomnosci.
          Na pewno nie do porownania z staropolskimi pierogami ruskimi i zalewajko - ale nie bedzie Czech mi tu swymi potrawami konkurowal z naszymi - tak zwanymi przez nas Polakow - staroslaskimi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka