Dodaj do ulubionych

Śląskie kameleony Z GESTAPO...

15.07.04, 01:43
> Ramen 7 w wątku napisał:

W czasie wojny byli Niemcami,po wojnie zostawali w Polsce bo było
lepiej.Pózniej wyjeżdzali do Niemiec jako Niemcy.Wracają jako Polacy.Gdyby
trzeba udowonić pochodzenie murzyńskie to też by udowodnili pod warunkiem że
w Afryce byłoby lepiej.Pozdrawiam.
Ramen5

A ja powiem więcej. Ślązacy z GESTAPO zamordowali mi w czasie wojny połowę
rodziny. Dlaczego???
Otóż większość osób która robiła w GESTAPO pochodziła ze Śląska (bo przecież
znali także jako tako j. polski - czasem nawet lepiej). I te GESTAPOWSKIE
Śląskie gnidy przyczyniły się do rozpracowania (i co za tym idzie zabicia)
większej ilości partyzantów na ziemi kieleckiej niż REGULARNE WOJSKO
NIEMIECKIE. Wojsko niemieckie i GESTAPO dokonywało aresztowań właśnie po
wskazaniach ślązaków którzy często robili za konfidentów w fabrykach... Tak
tak.

Tak to było Śląskie volskdeutschowskie kameleony.
Obserwuj wątek
    • Gość: Owerol Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.a.pppool.de 15.07.04, 01:53
      Szowinizm to grzech śmiertelny. Czamu opowiadosz takie bzdury o Slązakach ?
      Czamu propagujesz nienawiść ? Tak nie postępuje osoba moralna .
      Ojciec Swiąty Polak wstydzi sie za ciebie . Takie to z was Chrześcijanie co
      nienawiść w sercu noszą . Poczytaj sobie Biblia -" o młości do blźniego" .
      Niemiec wyciongo do was ręka do zgody , a ty plujesz mu w oblicze .
      Popraw sie synek ,
      • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 15.07.04, 12:44
        Gość portalu: Owerol napisał(a):

> Szowinizm to grzech śmiertelny. Czamu opowiadosz takie bzdury o Slązakach ?
        > Czamu propagujesz nienawiść ? Tak nie postępuje osoba moralna .
        > Ojciec Swiąty Polak wstydzi sie za ciebie . Takie to z was Chrześcijanie co
        > nienawiść w sercu noszą . Poczytaj sobie Biblia -" o młości do blźniego" .
        > Niemiec wyciongo do was ręka do zgody , a ty plujesz mu w oblicze .
        > Popraw sie synek ,

Żądając odszkodowania za pozostawione w Polsce mienie
        • Gość: builder.co.uk Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 16.07.04, 01:16
          Autor: ramen5
          Data: 15.07.2004 12:44 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------

> Szowinizm to grzech śmiertelny. Czamu opowiadosz takie bzdury o Slązakach ?
          > Czamu propagujesz nienawiść ? Tak nie postępuje osoba moralna .
          > Ojciec Swiąty Polak wstydzi sie za ciebie . Takie to z was Chrześcijanie co
          > nienawiść w sercu noszą . Poczytaj sobie Biblia -" o młości do blźniego" .
          > Niemiec wyciongo do was ręka do zgody , a ty plujesz mu w oblicze .
          > Popraw sie synek ,

Żądając odszkodowania za pozostawione w Polsce mienie

ok,
          wy dostaniecie odszkodowanie za utracone mienie a Polacy za straty i czes`c`
          S`loonzoko`w za utracone rodziny i mienia tysz!,
          jak mys`lisz kto wiyncej bedzie bulil?,
          jo mys`la, ze to Niemcom sie nalez`y bo kidajum w ta i nazoud i mys`lum co
          bydom na wirchu,
          tu sie gibko zacznie i po jydnyj i drugij stronie,
          • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 01:32
            Gość portalu: builder.co.uk napisał(a):

> Autor: ramen5
            > Data: 15.07.2004 12:44 + dodaj do ulubionych wątków
            >
            > + odpowiedz na list
            >
            > ------------------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > Gość portalu: Owerol napisał(a):
            >
            > > Szowinizm to grzech śmiertelny. Czamu opowiadosz takie bzdury o Slązakach
            > ?
            > > Czamu propagujesz nienawiść ? Tak nie postępuje osoba moralna .
            > > Ojciec Swiąty Polak wstydzi sie za ciebie . Takie to z was Chrześcijanie
            > co
            > > nienawiść w sercu noszą . Poczytaj sobie Biblia -" o młości do blźniego"
            > .
            > > Niemiec wyciongo do was ręka do zgody , a ty plujesz mu w oblicze .
            > > Popraw sie synek ,
            >
            >
            > Żądając odszkodowania za pozostawione w Polsce mienie
            >
            > ok,
            > wy dostaniecie odszkodowanie za utracone mienie a Polacy za straty i czes`c`
            > S`loonzoko`w za utracone rodziny i mienia tysz!,
            > jak mys`lisz kto wiyncej bedzie bulil?,
            > jo mys`la, ze to Niemcom sie nalez`y bo kidajum w ta i nazoud i mys`lum co
            > bydom na wirchu,
            > tu sie gibko zacznie i po jydnyj i drugij stronie,
            >

Ramen5.Oby nie!
    • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 15.07.04, 10:25
      Zgadzam się. Ale żeby nie być bardzo jednostronnym, co mi bardzo zarzucano-byli
      też Ślązacy co współpracowali z polskim ruchem oporu.Wielu czuło się
      pokrzywdzonych,że wszystkich wrzuciłem do jednego worka ,za co chciałem tych
      ludzi przeprosić. Ramen5.
      P.S.Moja rodzina też bardzo bardzo wycierpiała ze strony Volksdojczów i Niemców-
      ale myślę,że trzeba sobie wybaczyć.Polski Episkopat zrobił to już dawno,za co
      był wielokrotnie atakowany przez komunistyczne władze Polski.Znam język
      niemiecki,byłem długo w Niemczech ale wolę orginalnych Niemców niż tych którzy
      stają się koniukturanie raz Niemcami a raz Polakami,w zależności gdzie jest
      lepiej.Orginalny Niemiec napewno nie będzie zmieniał barw narodowych w
      zależności od sytuacji.Mogłem zostać Niemcem ,mogłem mieć czerwony paszport,
      mogłem mieć lepiej,ale moja Mama Świętej pamięci powiedziała cytuję"chcesz
      wziąść poddaństwo niemieckie-Niemcy zrobili nam tyle krzywdy" wtedy ja
      powiedziałem Mamie,że jak węzmę obywatelstwo niemieckie to nie będę miał
      spokojnej śmierci.W perspektywie czasu uważam,że dobrze zrobiłem,że mam jeden
      paszport polski-a nie jak Marek derSchlesier dwa i nie wie co dalej będzie
      robił-myślę,że jak sytuacja inaczej się potoczy zamieszka znowu w
      Polsce.Spotkałem na łamach tego forum bardzo dużo porządnych ludzi i niewielki
      procent-nie będę zniżał się do jch poziomu.Reasumując,chciałbym zapomnieć-
      wybaczyć,ale jak czytam niektóre wypowiedzi to krew we mnie się
      gotuje.Niektórzy życza mi jak najgorzej, a ja mogę tylko tyle powiedzieć,żeby
      ich życzenia sprawdziły się w stosunku do nich.Myślę,że niemiecki stał się
      drugim najważnieszym językiem nauczanym w szkole i byłoby dużo coś zmienić w
      naszych stosunkach sąsiedzkich,żebyśmy zaczeli postrzegać jako przyjacół a nie
      odwiecznych wrogów.Zapojmnijmy "Jak świat światem nie będzie Polak dla Niemca
      bratem.
      • Gość: moll Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: 195.126.232.* 15.07.04, 10:30
        a ja pier..... takiego brata.
        • Gość: harc mistrz Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: 62.233.241.* 15.07.04, 11:59
          Na Niemców trzeba zawsze uważać, bo nie wiadomo co im może strzelić do głowy, i
          z łagodnych baranków z pokojową gałązką oliwną w pyszczku, nagle przeistoczą
          się w krwiożerczego wilka, rozglądającego się chciwie za zdobyczą.
          Polska i Polacy mają zbyt wiele złych i nieraz jak najgorszych doświadczeń ze
          swoim najbliższym zachodnim sąsiadem. Tych doświadczeń i tej pamięci nie można
          lekceważyć. Nawet za cenę tzw. poprawności politycznej i euro-integracyjnego
          entuzjazmu.(...)
          A koniunkturalne sprzedawczyki są we wszystkich narodach i państwach.
          I wszyscy nimi gardzą! Nawet ci, którzy z ich łajdackiej użyteczności czerpią
          dorażne korzyści.
          CZUWAJ, EUROPO!!!
          • Gość: Krzysiak Czy odebrales moj uroczysty emaile!!! IP: *.icpnet.pl 15.07.04, 12:01
            PA!
          • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 15.07.04, 12:34
            Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Na Niemców trzeba zawsze uważać, bo nie wiadomo co im może strzelić do głowy,
            i
            >
            > z łagodnych baranków z pokojową gałązką oliwną w pyszczku, nagle przeistoczą
            > się w krwiożerczego wilka, rozglądającego się chciwie za zdobyczą.
            > Polska i Polacy mają zbyt wiele złych i nieraz jak najgorszych doświadczeń ze
            > swoim najbliższym zachodnim sąsiadem. Tych doświadczeń i tej pamięci nie
            można
            > lekceważyć. Nawet za cenę tzw. poprawności politycznej i euro-integracyjnego
            > entuzjazmu.(...)
            > A koniunkturalne sprzedawczyki są we wszystkich narodach i państwach.
            > I wszyscy nimi gardzą! Nawet ci, którzy z ich łajdackiej użyteczności czerpią
            > dorażne korzyści.
            > CZUWAJ, EUROPO!!!

Wiem o tym - nikt nie każe nam się wzajemnie kochać, ale poprawnie ułożyć
            stosunki sąsiedzkie.Czy tego chcemy,czy nie chcemy będziemy sąsiadami,jest
            takie przysłowie"Lepiej mieć najgorszego przyjaciela,niż najlepszego
            wroga".Pomimo wszystkiego co o Polakach wypisują niektórzy ,uważam,że należy
            czuć się dumnym z faktu bycia Polakiem-mimo naszych wad narodowych , których
            naprawdę mamy dużo.W Biblii powiedziano"kto jest bez winy niech rzuci w nią
            kamieniem"Cytat ten daję tym którzy opluwają Polskę i Polaków czując się
            członkami wyższego narodu.Wiadomo jak się historia potoczyła i co zostało z
            mitu panowania nad Untermenschami. Pozdrawiam serdecznie.Ramen5
            • Gość: Marek derSchlesier RELATYWIZM IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.04, 23:31
              > takie przysłowie"Lepiej mieć najgorszego przyjaciela,niż najlepszego
              > wroga".Pomimo wszystkiego co o Polakach wypisują niektórzy ,uważam,że należy
              > czuć się dumnym z faktu bycia Polakiem-mimo naszych wad narodowych , których
              > naprawdę mamy dużo.W Biblii powiedziano"kto jest bez winy niech rzuci w nią
              > kamieniem"Cytat ten daję tym którzy opluwają Polskę i Polaków czując się
              > członkami wyższego narodu

"...którzy opluwają Polskę i Polaków czując się członkami wyższego narodu..."

a moze to polacy czuja sie czlonkami nizszego narodu?... kwestia podejscia i
              subiektywnego odczucia. na kompleks nizszosci lekarstwa jeszcze nie wymyslono.
              • ramen5 Re: RELATYWIZM 16.07.04, 00:37
                Gość portalu: Marek derSchlesier napisał(a):

> > takie przysłowie"Lepiej mieć najgorszego przyjaciela,niż najlepszego
                > > wroga".Pomimo wszystkiego co o Polakach wypisują niektórzy ,uważam,że nal
                > eży
                > > czuć się dumnym z faktu bycia Polakiem-mimo naszych wad narodowych , któr
                > ych
                > > naprawdę mamy dużo.W Biblii powiedziano"kto jest bez winy niech rzuci w n
                > ią
                > > kamieniem"Cytat ten daję tym którzy opluwają Polskę i Polaków czując się
                > > członkami wyższego narodu
                >
                > "...którzy opluwają Polskę i Polaków czując się członkami wyższego narodu..."
                >
                > a moze to polacy czuja sie czlonkami nizszego narodu?... kwestia podejscia i
                > subiektywnego odczucia. na kompleks nizszosci lekarstwa jeszcze nie wymyslono.

Panie Marku ,przecież Pan potrafi wyrażać się doskonale po Polsku.Tylko jak ja
                piszę Polski,Niemiecki z dużej litery aby okazać szacunek dla tych języków,to
                ze względu na Pana Polski paszport który Pan jeszcze go posiada ,powinien Pan
                napisać Polska też z dużej litery.Przepraszam uprzejmie,że pozwoliłem sobie
                zwrócić uwagę.Pan napewno o tym wiedział tylko się pomylił.Pozdrawiam
                serdecznie.Ramen5
        • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 15.07.04, 12:41
          Gość portalu: moll napisał(a):

> a ja pier..... takiego brata.

Przepraszam uprzejmie to nie jest forum dla homoseksualistów.Proszę wpisać
          szukane hasło do wyszukiwarki i znajdzie Pan(i) szukane forum.W razie kłopotów
          postaram się pomóc.Serdecznie pozdrawiam.Ramen5.
          P.S. To nie jest dwuznaczna propozycja.
          • Gość: Owerol Pojednanie polsko - niemieckie IP: *.a.pppool.de 15.07.04, 22:08
            Trzeba przerwać ten krąg zła. Te historyczne naleciałości zaliczyć do
            przeszłości. Starajmy się o zawieranie przyjaźni prywatnych, Polacy z Niemcami
            i odwrotnie . Narody jako całość nie mogą zmienić na " rozkaz" z góry stanu
            obecnego , ale ludzie jako jednostki mogą dążyć do przyjaźni i pojednania.
            Nie umię tego tak dobrze po Polsku napisać , ale myślę że rozumiecie koledzy .
            • carrramba Re: Pojednanie polsko - niemieckie 15.07.04, 22:10

> Trzeba przerwać ten krąg zła. Te historyczne naleciałości zaliczyć do
              > przeszłości. Starajmy się o zawieranie przyjaźni prywatnych, Polacy z
              Niemcami
              >
              > i odwrotnie . Narody jako całość nie mogą zmienić na " rozkaz" z góry stanu
              > obecnego , ale ludzie jako jednostki mogą dążyć do przyjaźni i pojednania.
              > Nie umię tego tak dobrze po Polsku napisać , ale myślę że rozumiecie koledzy .
              Ja rozumiem. Z Markiem nie da się zaprzyjaźnić.
              • ramen5 Re: Pojednanie polsko - niemieckie 16.07.04, 00:43

> Ja rozumiem. Z Markiem nie da się zaprzyjaźnić.

Czyżby taki beznadziejny przypadek, medycyna zrobiła duże kroki do przodu.
                Jeżeli teraz nie ma lekarstwa- to należy zahibernować i w przyszłości kto wie?
            • ramen5 Re: Pojednanie polsko - niemieckie 16.07.04, 00:22
              Jeżeli,jest to wypowiedż na serio a nie kpiąca-to gratuluję.Nie zrozumiałem
              tylko"Nie umię tak dobrze po Polsku napisać".Pan przecież bardzo dobrze po
              Polsku się wyraża.
              • Gość: Owerol Re: Pojednanie polsko - niemieckie IP: *.a.pppool.de 16.07.04, 07:50
                ramen5 napisała:

> Jeżeli,jest to wypowiedż na serio a nie kpiąca-to gratuluję.

Naturalnie , tak . Ja tak myślę naprawdę .
                Podstawą przyjaźni i pojednania jest zawsze zaufanie.
                Budujmy zaufanie między narodami , między Polakami i Niemcami .
                Starajmy się o lepszą przyszłość!
                O przyszłość bez szowinizmu bez nacjonalizmu w naszej Europie .
                Pozdrawiam przyjaciele
    • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 02:18
      Dobranoc wszyskim idę nynać,jak to Arnold7 napisał. .Siedzę teraz godzinami
      przed komputerem-jestem teraz sam,przynajmniej mam z kim pogadać.Jeszcze raz
      życzę wszyskim kolorowych snów do jutra,nie pękam i nie odpuszczam.Ramen5
      • Gość: Owerol Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.a.pppool.de 16.07.04, 07:58
        Jestem ze Sląska i wiem jakie problemy tam są. Ponad 35 lat niemieszkam poza
        Sląskiem w Westfali . Ale człowiek ma tylko jedno miejsce urodzenia . Moja
        domowina to "corny Slonsk" , Jak przyjadę na odwiedziny to zaproszę was z forum
        na dobry obiad i piwo. Podkreślam niezależnie od tego jakie macie pogląndy i
        joko narodowość.
        Posiedzymy przy piwie i pogogomy o naszej wspólnej domowinie abo jak godajom o
        Hajmacie Slonsku .
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczow co tak dzielnie dyskutujom na temat
        • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 09:05

> Jestem ze Sląska i wiem jakie problemy tam są. Ponad 35 lat niemieszkam poza
          > Sląskiem w Westfali . Ale człowiek ma tylko jedno miejsce urodzenia . Moja
          > domowina to "corny Slonsk" , Jak przyjadę na odwiedziny to zaproszę was z
          forum
          >
          > na dobry obiad i piwo. Podkreślam niezależnie od tego jakie macie pogląndy i
          > joko narodowość.
          > Posiedzymy przy piwie i pogogomy o naszej wspólnej domowinie abo jak godajom
          o
          > Hajmacie Slonsku .
          > Pozdrawiam wszystkich forumowiczow co tak dzielnie dyskutujom na temat

Ramen5:Dziękuję bardzo za zaproszenie napewno skorzystamy.Ja też byłem
          kilkanaście lat w Niemczech,obecnie mieszkam w Polsce, jestem bezrobotnym nie
          wiem gdzie się jeszcze znajdę -ale napewno pozostanę Polakiem.Chciałbym,abyśmy
          na forum mogli odzywać się w Pański sposób i nie ubliżali sobie wzjemnie ,co
          jest niekiedy bardzo żenujące.Uważam,że zrobiłem coś dla obu tych krajów-
          wpisując do przeglądarki internetowej moje nazwisko i imię, wyświetli się długa
          lista(oczywiście po niemiecku nazwisko bez polskich znaków)>po niemiecku więcej
          pozycji,ale to to tylko dlatego,że internet stał się powszechny dopiero w
          ostatnich czasach.Swoim listem polepszył mi Pan nastrój.Dziękuję pozdrawiam.
    • Gość: ranek Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:52
      Kłócicie się,wyzywacie jakbyście byli jedną rodziną.Lepiej róbcie to na
      forum,niż mielibyście robić to w rzeczywistości.Można zaobserwować pozytywne
      głosy z Niemiec szkoda,że tak mało z Polski
      • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 18:59
        Gość portalu: ranek napisał(a):

> Kłócicie się,wyzywacie jakbyście byli jedną rodziną.Lepiej róbcie to na
        > forum,niż mielibyście robić to w rzeczywistości.Można zaobserwować pozytywne
        > głosy z Niemiec szkoda,że tak mało z Polski

Proszę przeczytać dokładnie wypowiedzi,a zobaczysz i te pozytywne głosy z
        Polski.Zapraszm do uważnej lektury
        • Gość: ranek Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:21
          Przeczytałem większość i dlatego postanowiłem się odezwać.Nie wszystkie posty
          czyta się miło!
          • ramen5 Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 19:59
            Gość portalu: ranek napisał(a):

> Przeczytałem większość i dlatego postanowiłem się odezwać.Nie wszystkie posty
            > czyta się miło!

Ramen5;z tym jak najbardziej się zgadzam
          • ramen5 Dlaczego autor wątku nie odzywa się? 16.07.04, 20:03
            Pytanie do autora wątku-zapoczątkowałeś go a nie bierzesz w nim udziału?
            Ramen5
            • Gość: Owerol Re: Dlaczego autor wątku nie odzywa się? IP: *.a.pppool.de 16.07.04, 22:52
              ramen5 napisała:

> Pytanie do autora wątku-zapoczątkowałeś go a nie bierzesz w nim udziału?

On tylko prowokuje takim tematem. Mogło tak być jak pisze na początku , że były
              jednostki, które pracowały jako konfidenci dla hitlrowców. Tak było
              wszędzie .Tacy ludzie znajdą się zawsze. Za komuny za Hitlera itd.
              • ramen5 Re: Dlaczego autor wątku nie odzywa się? 16.07.04, 23:10
                Odpowiem na głównym wątku"Ślązacy śą....".Zapraszam
                • ramen5 Re: Dlaczego autor wątku nie odzywa się? 17.07.04, 00:09
                  ramen5 napisała:

> Odpowiem na głównym wątku"Ślązacy śą....".Zapraszam
                • ramen5 Odpowiem na głównym wątku "Śkązacy są..." 17.07.04, 00:13
                  Odpowiem na głónym wątku "Ślązacy są jak...",zapraszam
                • ramen5 Odpowiem na głównym wątku "Ślązacy są..." 17.07.04, 00:14
                  Odpowiem na głónym wątku "Ślązacy są jak kameleony...",zapraszam
    • Gość: Juzio Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 16.07.04, 23:22
      Ty Polska gnido nie obrazaj wszystkich bo moj dziadek wykonywal rozkazy .
      • pniok Re: Śląskie kameleony Z GESTAPO... 16.07.04, 23:23
        Gość portalu: Juzio napisał(a):

> "Ty Polska gnido nie obrazaj wszystkich bo moj dziadek wykonywal rozkazy ."
        To tak jak Eichman
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka