wudugurus 05.06.13, 12:35 Trzeba się w końcu obudzić bo Partia Oszustów oskubie nas do gołego, a wszystko po to żeby żyło się lepiej ( kolesiom ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: działkowicz Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 12:38 działki dla działkowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.252.61.72.internetia.net.pl 05.06.13, 14:21 Popieram państwa protest. Zaznaczam, że nie mam i pewnie nie będę mieć działki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.katowice.multimetro.pl 05.06.13, 18:25 Działki nie mam i trudno mi powiedzieć czy zarząd PZD jest taki zły. Przy zupełnie innej okazji stwierdził ktoś ostatnio, że "W jedności siła", i jest to prawda. Kiedy odgórnie zlikwidują tą wieloletnią organizację i wspaniałomyślnie oddadzą działki ich użytkownikom, to będzie oznaczało koniec działek a początek działań developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
vonjakob Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy o... 05.06.13, 13:09 tak to jestw tym dzikim kraju...jak zwykle biora sie za wszystko od d strony i najbardizej dotyka to tych najslabszych uchylenie ustawy o RODach przez TK dal panstwu szanse na naprawienie chorej sytuacji kiedy ZD bylo panstwem w panstwie, ale zamiast tego mamy juz sytuacje gdzie ktos tu wietrzy interes, kase i machloje zamiast zmienic ustawe tak ze to dzialkowcy sami w sobie moga zarzadzac mieniem i pozbyc sie z glowy tworu zwiazkowego ,to politycy i samorzadowcy widza juz miliony kasy na koncie za sprzedana ziemie pod budowe "apartamentocuf" dziekujemy za takich opiekunow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_fuego Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: 157.158.81.* 05.06.13, 14:41 Ja emerytury i tak nie będę miał (zus zdąży zbankrutować), więc w pi**u z działkami. Super "zielone oazy" ze wstępem tylko dla posiadających klucze. Już zwyczajny trawnik byłby lepszy, bo byle dzieciak mógłby sobie pobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 05.06.13, 14:44 Zgadzam się z el_fuego. Co mi po działkach w mieście skoro nie mam do nich dostępu - nie jestem działkowcem. Ucieszyłabym się z dużego miejskiego ogrodu, do którego dostęp mieliby WSZYSCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Dymisja Uszoka IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:49 Za zmianę poboru pieniędzy za wywóz śmieci. Zrobił to na własną korzyść i korzyść właścicieli domków jednorodzinnych ( łatwe do wyliczenia) a uderzył w biednych samotnych mieszkańców bloków. Zmiana absurdalna. W Warszawie dzisiaj zdymisjonowano v-ce prezydenta W-za przygotowywanie ustawy śmieciowe. Nie dajmy się urzędnikom kiwać. Kiedy "Gazeta Wyborcza" zdejmie parasol ochronny nad Uszokiem i go za tą zmianę wyśmieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 23:57 Też się z Tobą zgadzam. Działki tylko dla wtajemniczonych, zapoconych tłuściochów, którzy wychodzą na ulicę jak z plaży, zajmują zaparkowanymi autami połowę jezdni, psy wbiegają pod koła jak na wsi.. szkoda gadać. Parki byłyby o niebo lepsze, dla dzieciaków i całych rodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.c193.msk.pl 05.06.13, 16:07 Działki to relikt dawnych czasów, związek działkowców jest poza wszelką kontrolą. Ludzie dostawali atrakcyjne grunty za grosze, często dawni właściciele byli wywłaszczani niezgodnie z prawem. Podobno wielu obcokrajowców odwiedzających Polskę sądzi, że tzw. działki to dzielnice slumsów czy faweli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 00:01 bo tak właśnie działki wyglądają, wiele działkowiczów tam przez lato mieszka, w swoich domkach z dykty.. też się nie zgadzam z "oazami" tylko dla wybranych. Lepszy park dla nas wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
cada Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy o... 05.06.13, 16:37 Tylko dlaczego jedynie działkowcy mają mieć dostęp do tych terenów zielonych? Babcia może również odpoczywać w parku, identycznie jak cała reszta ludzi, którzy nie mają wstępu na działki zawłaszczone lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar-cada Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.opera-mini.net 05.06.13, 17:05 cada...a ja sobie wstąpię na twój balkon, poodpoczywać przy grillu.Pasi ?Ty masz balkon...niezawłaszczony, PIS dał ci go za ..złotówkę, wiec będzie. o..k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.globalconnect.pl 05.06.13, 20:01 W parku...a czy tam będzie się czuć użyteczna, czy w parku będzie mogła posadzić przysłowiowe marchewkę czy owoce dla siebie ale i dla wnuków np.?Przecież ci co nie chcą, nie muszą kupować i uprawiać działek ale dlaczego odbierać ludziom, którzy często żyją z głodowych emerytur i na działkach uprawiają warzywa żeby po prostu przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
cada Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy 06.06.13, 14:24 Sorry, ale jeśli przyczyną zamykania dostępu do terenów zielonych w centrach miast niedziałkowcom jest dożywianie osób posiadających ogródki działkowe, to wg mnie jest to chora sytuacja. Zresztą działkowcy jakoś nie podnieśli tego argumentu, mówiąc jedynie o tym żwe po prostu odpoczywają sobie na działce. Dlatego napisałem, że odpoczywać można też w parku. Różnica między balkonem i działką jest taka, że balkon jest moją własnością, za którą zapłaciłem niemałe pieniądze, a działka jest własnością wspólną (jak przekonują działkowcy), choć tak naprawdę jest to królestwo jakiś bliżej nieokreślonych "działaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy o... 05.06.13, 17:01 Działki to syf i menelstwo, hałdy śmieci na około nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 17:21 W PRL-u działki przydzielali z reguły komunistyczni działacze, trzeba było być "zasłużonym" aby je za darmo otrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 17:22 Ci co otrzymali je za darmo powinni wykupić je po aktualnej cenie rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadlucas Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy 05.06.13, 17:35 Trzeba być kompletnym bezmózgiem albo pisuarem, aby pisać takie bzdury. Mój ojciec pracował ciężko całe życie na dole kopalni, dostał działkę na terenie byłego wysypiska śmieci. Sam, jak i cała reszta "zasłużonych" załatwił ziemię, przywiózł jej kilka ciężarówek.. Oczyścił teren, wybudował domek... Nie żyje od 7 lat. Odziedziczyłem działkę po Nim po to, aby teraz jakiś idiota pisał, że rzekomo mój ojciec był "zasłużonym" i na dodatek dostał działkę od "komunistycznego działacza". Jakim trzeba być debilem i podłym gnojem, aby pisać takie głupoty? Jak widać, gebelsowska propaganda ma się dobrze. Może jakieś przepraszam, cymbale? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie na wszystkich dzialkach 06.06.13, 16:16 jest brudno. Wystarczy, aby straz miejska zaczela egzekwowac prawo i bedzie porzadek. Inna sparwa, ze dzialki dzisiaj to takze miejsce zamieszkania. Zima dla bezdomnych, dla biednych rodzin wyrzuconych z mieszkan czesto przez caly rok. A liczba "odzyskanych" kamienic rosnie z miesiaca na miesiac i pustostanow w miescie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanacyjnyDziałkowi Re: Nie zabierajcie nam działek, które użytkujemy IP: *.opera-mini.net 05.06.13, 20:21 on nie przeprosi,bo warchoły,szulerzy w 3 karty,spekulanci i złodzieje nie mają takiego zwyczaju. No a jak przyjdą nieproszeni,to użyźnią glebę pod bramkami do działek,jak przed II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś