Dodaj do ulubionych

Dziedzictwo Edwarda Gierka

IP: *.icpnet.pl 11.08.04, 23:04
Co symbolem dziedzictwa na Sląsku!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Alojz Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.g.pppool.de 11.08.04, 23:09
      Tyn pieronski Zaglembiowski repatriant ze francji go wytrzasli
      bo mu sie robic nie chcialo !!
      • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 04:32
        Ty skurwialy hanysie zostaw w spokoju najlepszego Polaka ( po Gomulce}w
        ostatnim 50-leciu!
        • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 06:56
          To ja chyba nie jestem Polakiem
          • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 10:46
            Jesli jestes obrzezany i masz koniec nosa ponizej brody,to napewno nie jestes !
            • Gość: tojo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 81.210.102.* 12.08.04, 11:26
              Burek, do budy!
              • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 11:32
                Siedz cicho cwoku !
                • Gość: tojo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 81.210.102.* 12.08.04, 11:39
                  I G N O R ! ! !
                  • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 11:45
                    DICKHEAD!!!!!!!
                    • Gość: Ted Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:39
                      Gorol ty ciulu.
                      • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.b.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 13:09
                        Ted! Ty pomiocie szwabski !Przeczytaj co napisal "Obiektywny" moze Ci sie
                        rozjasni w tym zakutym hanyskim lbie !
                        • Gość: Ted Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:30
                          Gorol dalej podtrzymuję,że z ciebie ciul jakich mało,a Obiektywny to może jest
                          obiektywny,ale w twoim małym móżdżku,dla mnie to palant,który wypisuje jakieś
                          niezrozumiałe bzdury.Edward Gierek Wielki,nie wiem czy śmiać się,czy płakać nad
                          takimi imbecylami jak wy.A tym szwabskim pomiotem to mi pochlebiłeś góro
                          zagłębiowskiego gówna.
            • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:41
              Ależ ty musisz być głupi i pusty jak bęben
              • Gość: olo do GOROLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:42
                > Ależ ty musisz być głupi i pusty jak bęben

• Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.b.002.pth.iprimus.net.au 12.08.04, 13:14
                Ty dzwonie bez dzwieku,nie potrafisz po ludzku przyznac ze mam racje.
        • wiesmin Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka 13.08.04, 18:49
          Gość portalu: GOROL napisał(a):

> Ty skurwialy hanysie zostaw w spokoju najlepszego Polaka ( po Gomulce}w
          > ostatnim 50-leciu!

Zapomniałeś wsioku o Kiepurze?
    • Gość: Obiektywny Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 80.48.245.* 12.08.04, 12:59
      Totalitaryzm-paskudny, Komunizmu nie bylo obecnie do niego zmierzamy.
      Wypowiadajac się o dekadzie S.P E. Gierka nalezy wziąć pod uwage istniejące
      stosunki międzynarodowe,uwarunkowania,możliwości,potęcjal sil przeciwnych
      itd.itp.Biorąc pod uwage j/w należy pisać EDWARD GIEREK WIELKI.
      Pomijąjąc zasługi wyprowadzenia Polski ze stagnacji i sirmiężnego
      życia,wprowadzenia rozwoju,otwarcia Polaką oczy na świat i możliwości rozwoju.
      Najbardziej Go cenie za rozwój nauki na śląku powstanie Uniwersytetu Sląskiego
      który powstał tylko właśnie dzięki E. Gierek pomimo przeciwności dzieki
      upartości i osobistemu zaangarzowaniu UNIWERSYTET powstał powinien nosić Jego
      IMIE.Pamiętam JEGO wystąpienie- aby nas postrzegano na śląsku i żagłębiu
      nietylko jako ludzi do czarnej roboty nalerzy mieć ludzi wykrztalconych i kadre
      inteligencji a to może nam zapewnić tylko UNIWERSYTET nasze dzieci muszą mieć
      możliwośc tu na śląsku i zagłębiu zdobywać wiedze i prowadzić prace naukowa.
      Chwała Mu za to i UNIWERSYTET powinien mieć JEGO imię
      • Gość: tojo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 81.210.102.* 12.08.04, 13:29
        Totalitaryzm-paskudny, Komunizmu nie bylo obecnie do niego zmierzamy
        ??????
        nalezy wziąć pod uwage potęcjal sil przeciwnych
        ??????
        wyprowadzenia Polski ze stagnacji i sirmiężnego
        > życia

otwarcia Polaką oczy na świat

Najbardziej Go cenie za rozwój nauki na śląku powstanie Uniwersytetu Sląskiego
        > który powstał tylko właśnie dzięki E. Gierek pomimo przeciwności dzieki
        > upartości i osobistemu zaangarzowaniu

aby nas postrzegano na śląsku i żagłębiu
        > nietylko jako ludzi do czarnej roboty nalerzy mieć ludzi wykrztalconych

bełkot, na dodatek nieortograficzny i niegramatyczny.
        • Gość: Obiektywny Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 80.48.245.* 12.08.04, 17:10
          Widzisz potrafisz mi zwrucic uwage ,że pisze niegramatycznie i błędy
          ortograficzne bo miałeś możliwośc kończy szkołe własnie dzieki E. Gierkowi
          Ja takich możliwości niemiałem,w tak chwalonej II Rzeczpospolitej musiałe
          chodzić w pole i jeśli "pan" niewidział zbierałem kłuski zboża na bosaka po
          ściernisku abyśmy z glodu niepoumierali.W czasie okupacji faszystowskiej szkoła
          była zamknięta a ja stałem pod murem do egzekucji.Tak niepotrafię pisać
          niekończyłem szkół ale potrafie przekazać i obiektywnie widzieć
          świat,zachodzące stosunki,Bzdury oszczerstwa,ublizać,poniżać jednym słowem być
          pospolitym chamem niejest trudno.
          • arnold7 Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka 12.08.04, 17:15
            Gość portalu: Obiektywny napisał(a):

> Widzisz potrafisz mi zwrucic uwage ,że pisze niegramatycznie i błędy
            > ortograficzne bo miałeś możliwośc kończy szkołe własnie dzieki E. Gierkowi
            > Ja takich możliwości niemiałem,w tak chwalonej II Rzeczpospolitej musiałe
            > chodzić w pole i jeśli "pan" niewidział zbierałem kłuski zboża na bosaka po
            > ściernisku abyśmy z glodu niepoumierali.W czasie okupacji faszystowskiej
            szkoła
            >
            > była zamknięta a ja stałem pod murem do egzekucji.Tak niepotrafię pisać
            > niekończyłem szkół ale potrafie przekazać i obiektywnie widzieć
            > świat,zachodzące stosunki,Bzdury oszczerstwa,ublizać,poniżać jednym słowem
            być
            > pospolitym chamem niejest trudno.

Na Slasku analfabetyzm zostal prawie calkowicie zlikwidowany ponad sto lat
            przed dojsciem Gierka do wladzy.
            • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 06:18
              Ty idioto!!!!!!!!!
            • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 06:20
              Ty idioto!!!!!!!!!!!
            • Gość: Obiektywny Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 80.48.245.* 13.08.04, 22:53
              Arnold pisze,że analfabetyzm na śląsku zlikwidowano 100 lat temu.Ale nauka
              pisania to dopiero wstęp do zdobywania wiedzy.Wiedzę i nauke oraz badania
              naukowe przeprowadzają UNIWERSYTETY i wlaśnie miedzy innymi dlatego tyle
              trudności było z otwarciem UNIWERSYTETU SLASKIGO bo slązakachciano mieć tylko
              do czarnej roboty i miało mu wystarczeć umiejętnośc pisania i czytania.Dopiero
              E.GIEREK postawił sprawe jasno na W woj.Katowickim musi być UNIWERSYTET i
              pomimo trudności i przeciwności nawet ościennych ośrodków uniwersytecki
              Uniwersytet Sląski powstal.Wybudowanie fabryczki to małe piwo w stosunku do
              powołania UNIWERSYTETU.Powołanie UNIWERSYTETU wymaga KADRY której na śląsku
              niebyło wymaga nakładów bardzo dużych które sie w prosty sposób nie
              zwracają.Owszem nakłady się zwracają ale w postaci ludzi wyksztalconych właśnie
              na śląsku,są robione badania z rużnych dziedzin i tak jak powiedział E>GIEREK
              tylko UNIWERSYTET i rozwój szkolnictwa podniesie range Sląska i Zagłebia i tak
              się stało dziś szkolnictwo śląskie krztałci dziesiątki tysięcy młodych ludzi
              prowadzi badania i stą kadrą muszą się liczyć i to jest NAJWSPANIALSZE
              DZIEDZICTWO EDWARDA GIERKA .
          • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:20
            I dlatego kochasz tatusia za kupiony ci rowerek.
            Drogi obiektywny, kształcenie społeczeństwa jest zasranym, pieprzonym,
            obowiązkiem każdego cholernego państwa. I nie praw dyrdymałow, że dzięki
            Gierkowi jesteśmy wykształceni. Każdy skurwiel kształcił sobie kadry i im
            więcej wdzięcznych chudopachołków,wodzowi wiernych, wykształcił, tym miał
            dłuższe perspektywy, by utrzymać się na fali. Spójrz na Kubę. Czy za lat
            dwadzieścia napiszesz, że mam być wdzięczny komuchowi Millerowi, bo dzięki
            niemu mój syn skończył gimnazjum. Opamiętaj się człowieku w pisaniu tych bredni.
            • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 06:26
              TY kretynie!!! czy w takich krajach jak Filipiny,Kambodza,czy kraje Afryki
              poczuwaja sie do obowiazku nauczania,wTwoim ukochanym(jak mi sie zdaje)USA jest
              kilka milionow analfabetow ,czy ktos sie tym przejmuje ?
      • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:32
        Obiektywny, opamiętaj się. Ani Czesi, ani Słowacy, Litwini, Estończycy i cała
        reszta demoludów nie była otwarta na świat i jakoś sobie lepiej teraz radzi niż
        my. Dlaczego nie piszesz o poronionych inwestycjach, o tysiącach ton betonu
        wylanych w lasach, o milionach ton węgla, porzucanego wraz ze statkami bo
        węgiel nie spełniał norm europejskich, o zatrutym do granic możliwości
        środowisku, rozszabrowanych kopalniach. Kiedy piszesz o tym, że Gierek postawił
        na naukę, to pusty śmiech mnie ogarnia. A słyszałeś ty, panie obiektywny, o
        świniopasie od komputerów. A słyszałeś ile wynalazków polskiej nauki nie
        znalazło zastosowania bo nie było pieniędzy na rozwój badań. Zdajesz sobie
        sprawę ile wielkich umysłów opuściło ten piękny kraj w latach 70-tych, bo tu
        nawet nauka była zideoologizowana? Na Śląsku był uniwersytet, były pełne półki
        żarcia, książeczki G dla górników a w pozostałej części kraju ludzie widzieli
        kiełbasę, inną niż zwyczajna, w dniach świąt narodowych. Tow Gierek przypomina
        takiego tatusia alkoholika, który za jakieś psie grosze kupi dziecku rower w
        markecie i rodzina wynosi tatusia pod niebiosa. Mógł przecież nie kupić. Nikt
        już nie mysli, zafascynowany takim tatusiowym gestem, ile mógłby jeszcze kupić
        gdyby nie przepijał kasy.
        Gierek był jednym z kolejnych sekretarzy i nic więcej. Moskwa popuściła paska
        to i tow.Gierek mógł się zasłużyć narodowi. A Moskwa chichocze do dzisiaj,
        patrząc na stan naszego konta.
        • Gość: Obiektywny Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: 80.48.245.* 12.08.04, 17:18
          Niewiem jak sobie inni radzą ponieważ obecnie cenzura bardziej panuje niż za
          Stalinizmu chodż jej prawdopodobnie niema a prasa i środki masowego przekazu
          bardziej robią wode z m€zgu niż niż w najgorszym okresie.Przyczyna lerzy w
          tym,że wybieramy sublokatorów ze zmienionymi nazwiskam9i aby nami rządzili i
          rządzą tak jak chcą.
          • Gość: Alojz Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.g.pppool.de 12.08.04, 17:38
            Gierek nic dobrego nie zrobil da Slazka moze dla zaglembiowskich
            goroli o czerwonym podniebieniu uchodzi on za idola!!!, dla nas Slazakow
            To repariancki zaglembiok co swoje komunistyczne poglandy chcial na Slazku
            zakorzenic ale ten numer sie nie udal!! Slazacy maja ine idealy!! bez goroli
            za sternika!!
          • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:13
            Obiektywny, jak polaczkowi brakuje argumentów to przyczyn swego nieudacznictwa,
            lenistwa czy jak tam zwał upatruje w działaniu obcych - najlepiej jak to są
            żydzi. A jak taki skurwiel chce uchodzić za ineligentnego, to wrzuci
            metaforę "tym,że wybieramy sublokatorów ze zmienionymi nazwiskam9i aby nami
            rządzili i". Nie rozumie jedynie polaczek giereczek, że inni potrafią odczytać
            metafory. Masz o coś do mnie żal skurwielu, mój nos ci się niepodoba, czy
            przesłać ci metrykę? Ten cholerny kraj już nie wyzdrowieje.
            • Gość: miamore Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.arcor-ip.net 12.08.04, 19:17
              A moze by sie tak zastanowic jak wygladalaby Polska bez dekady Gierka.
              Nie trzeba duzo wyobrazni zeby to opisac.No coz wielu dyskutantom tu na tym
              forum wyobrazni troche brakuje. Nie mam im tego za zle, mlodzi wiekiem, wyrosli
              w erze dobrobytu jaki stworzyl Gierek. Potem przyszedl kryzys Solidarnosciowy,
              no a potem juz tzw."wolnosc" ktora panuje nam do dzis. Robta co chceta i
              sprzedawajcie jak i za ile chceta , to sa hasla na dzis. Nikt nie zadaje sie
              trudu zapytac, kto te zaklady wybudowal i kiedy wybudowal.Polska sprzed Gierka
              to Polska mlynkow do kawy Niewiadow, rowerow Romet.Mlynki z wiatraczkiem, a
              rowery mogly nadawac sie tylko do silowni, no wtedy slilownie nie byly jeszcze w
              modzie wiec Polacy uzywali ich jako srodki lokomocji wyrabiajace rownoczesnie
              miesnie.Marzeniem kazdego Polaka byl rower z NRD marki Diamant, Move
              ,Suhl.Sprzet gospodarstwa domowego tak samo, odkurzacze Omega, zegarki bez
              kamieni , no a potem slynne wyjazdy do NRDowskiego raju na zakupy. Apararty
              fotograficzne Praktica, Exata jakiez to byly cacka w porownaniu z polskim
              druhem,chcialoby sie jeszcze pisac o tych wszystkich osiagnieciach ery Gomulki
              ale szkoda czasu, potem przyszedl Gierek i cos drgnelo.
              Bez Niego strach pomyslec co by bylo dzis z Polska.Gdzie mieszkaliby dzis
              Polacy, no moze jak przed wojna w suterenach.Z czym Polska weszlaby do Europy, a
              mozeby wcale nie weszla, panowalby nam wspaniale komunizm do dzis.
              Te drobne 20 mld dolarow dlugow , no coz kochani szukajcie ich w bankach
              szwajcarskich, Polacy przemycili w ostatnich 14 latach 40 mld $ wlasnie do
              Szwajcarii. Skad je wzieli? Zapytajcie tych ktorzy pluja na Gierka, oni wiedza
              jak odwrocic uwage Narodu a wmiedzy czasie .....Tak robi kazdy zlodziej,odwrocic
              uwage. No coz zlodzieje tez musza byc i zyc ,cala smiesznosc w tym ze w obecnej
              Polsce ich nikt nie sciga i nie sadzi, ale to inna sprawa.
              Reasumujac GIEREK byl Wielkim Polakiem no ale nie miel druzyny.Problem druzyny
              to tez slynna polska zaleta.
              Moze EU powiedzialaby zaorac i obsiac rzepakiem na biopaliwo.
              • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:31
                Weź no se trochę poczytaj bo Ci się wszystko popierdaczyło. Romet za Gomułki?
                A pamiętasz gierkowskie zawołanie na rometach DORO - dobra robota ? Moja mama
                powiadała: W dupie byłeś, gówno widziałeś. Dedykuję Ci to powiedzenie. Czechy
                nie miały dekady Gierka, jak Litwini, Węgrzy i pozostałe demoludy.
                • Gość: miamore Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.arcor-ip.net 12.08.04, 19:41
                  Baltyk takie byly rowery, Czechy powiadasz madralo, Czechy to nie takie
                  szubrawcy jak Polacy, maja swoja Skode a co maja Polacy? Maja czesi ustawe o
                  zbrodniczym systemie komunistycznym, a co maja Polacy? SLD przy wladzy. Pomysl
                  troche oni potrafia myslec i prycowac nie tak jak, czy sie stoi czy sie lezy 30
                  tysiace sie nalezy, tego Ci mama nie powiedziala? A moze Ci powiedziala ucz sie
                  synu nie bedziesz musial pracowac, zak to Ci napewno powiedziala.
                  • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 06:32
                    Gość portalu: miamore napisał(a):

> Baltyk takie byly rowery, Czechy powiadasz madralo, Czechy to nie takie
                    > szubrawcy jak Polacy, maja swoja Skode a co maja Polacy? Maja czesi ustawe o
                    > zbrodniczym systemie komunistycznym, a co maja Polacy? SLD przy wladzy. Pomysl
                    > troche oni potrafia myslec i prycowac nie tak jak, czy sie stoi czy sie lezy
                    30
                    > tysiace sie nalezy, tego Ci mama nie powiedziala? A moze Ci powiedziala ucz
                    sie
                    > synu nie bedziesz musial pracowac, zak to Ci napewno powiedziala.
                    ----------------------------------------------------
                    to już jest bełkot
                    • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.002.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 07:41
                      Ty gnojku!Jak ktos prawde pisze to Ty ze ,belkot,a wracajac do
                      Twoich "wojazy"po Europie ,to za czyje pieniazki,bo z pensyjki to raczej nie
                      mozliwe? Poprostu dalej rozkradasz kraj jak twoi kolezkowie spod zawolania"tera
                      kurwa my",a co moze sie myle?
            • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 06:38
              Metryki nie musisz pokazywac bo tak jest podrobiona.A co do noska to chyba
              mialem racje.Tak wiec "szmul" wyjezdzaj do siebie i to szybko!
        • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 13.08.04, 06:33
          Ty pomylencu solidarnosciowy!a ile teraz mamy dlugu ? ile ludzi zyje ponizej
          biedy?Ilu jest bezdomnych,ile biednych ludzi zamarzlo z zimna,ile ludzi
          popelnilo samobojstw z beznadzieji ,a to wszystko dzieki twoim rozmodlonym
          oszolomom solidarnosciowym ktorych powinno sie postwic pod mor!!!!!
          • Gość: olo Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 08:42
            Wrzuć coś jeszcze GOROLU, to jest tak autentycznie plebejskie, że aż dam do
            ulubionych.
            • Gość: Wasz Marjanek Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 18:42
              Znowu nastepny przyklad wyzyn intelektualnych polaczkow. Po drodze zapomnieli
              jaki byl tematz. Najwazniejsze by innych obrazac ! Pieniactwo i warcholstwo to
              podstawowe cechy polaczkow. A potem sie dziwia, ze zwa ich imbecylami Europy !
              Pyrsk !
              Wasz Marjanek
            • Gość: GOROL Re: Dziedzictwo Edwarda Gierka IP: *.c.001.pth.iprimus.net.au 14.08.04, 03:38
              A jak Ciebie traktowac oszolomie? Wszedzie na "forach" wtykasz ten
              swoj "specjalny" nochal i prowokujesz swymi wypowiedziami wscieklosc
              ludzi,ktorzy znaja dobrze takich madrali jak ty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka