Dodaj do ulubionych

Propozycja dla młodych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:36
Jeśli jesteś młody (między 16 a 35 lat), interesują Cię sprawy związane z
naszym regionem to zapraszam do współpracy.
Jeszcze w tym roku organizujemy szkolenie jak pisać projekty młodzieżowe
(źródła finansowania, składanie wniosków, realizacja i rozliczenie projektów).
W dniach 16-17.X. mamy weekndowe spotkanie, na którym zaplanujemy działania
na najbliższe miesiące naszego stowarzysznia pod nazwą Młodzież Górnośląska.
O projektach długofalowych (EDY ROM: Sląsk dla początkujących, seria
plakatów) można poczytać na naszej stronce:
www.mlodziezgornoslaska.org

zapraszam :)
MG

Obserwuj wątek
    • elver.b Re: Propozycja dla młodych 07.10.04, 13:40
      Czy jestescie tak samo "miekcy" i umiarkowani jak wasi starsi koledzy w wierze
      z RAS?
      • piast1025 Re: Propozycja dla młodych 07.10.04, 13:44

o! Tu jesteś kochaniutki ;-) hmm, to ty jesteś ten prawdziwy TWARDZIEL? nie
        wiedziałem...
      • piast1025 Re: Propozycja dla młodych 07.10.04, 14:50

oj, biedaku...nie wiedziałeś jak ze mną konwersować (tzn. rozmawiać) i
        skasowałeś wątek, który sam mi poświęciłeś..., a myślałem, że jesteś Twardziel
        (ha,ha,ha). Twoje zachowanie jest doskonałą egzemplifikacją (zobacz w słowniku
        co to znaczy, nie będę Ci ułatwiał sprawy) tego, co pisałem o Tobie
        mój "Ślązaku Wszechczasów"! PA! Pozdrawiam Cię serdecznie elverku - napisz coś,
        może mnie rozbawisz w ten ponury jesienny dzień...;-)
        • Gość: Pit NOS IP: 150.254.85.* 07.10.04, 14:53
          oj, biedaku...nie wiedziałeś jak ze mną konwersować (tzn. rozmawiać) i
          skasowałeś wątek, który sam mi poświęciłeś..., a myślałem, że jesteś Twardziel
          (ha,ha,ha). Twoje zachowanie jest doskonałą egzemplifikacją (zobacz w słowniku
          co to znaczy, nie będę Ci ułatwiał sprawy) tego, co pisałem o Tobie
          mój "Ślązaku Wszechczasów"! PA! Pozdrawiam Cię serdecznie elverku - napisz coś,
          może mnie rozbawisz w ten ponury jesienny dzień...;-)

Ja tam Piascie bym proponowal utworzenie NOS ( Narodowe Odrodzenie Slaska ) tam
          by byli "twardziele" tak jak w NOP
          • piast1025 Re: NOS 07.10.04, 14:59

wszyscy są mocni w gębie...i raz jeszcze powtórzę stare rzymskie
            przysłowie: "kiedy czyny spogladają na słowa, to rumienią sie ze wstydu...",
            dedykuję je wszystkim twardzielom...
            • Gość: Pit Re: NOS IP: 150.254.85.* 07.10.04, 15:02
              piast1025 napisał:

>
              > wszyscy są mocni w gębie...i raz jeszcze powtórzę stare rzymskie
              > przysłowie: "kiedy czyny spogladają na słowa, to rumienią sie ze wstydu...",
              > dedykuję je wszystkim twardzielom...

Swietna maksyma Piascie, odnosi sie ona nie tylko do tzw "twardzieli".
              Pzdr!!!
    • Gość: Euskadiusz Re: Propozycja dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 16:10
      co te prywatne kłótnie ELVRA i PIASTA maja wspolnego z nasza organizacja?
      zalóżcie sobie prywatny wątek i tam się obrzucajcie błotem.
      • Gość: sympatyk Re: Propozycja dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:19
        Euskadiusz, jak beda wyglądały ED Romy o których piszesz i w jaki sposób będą
        rozprowadzane?
        • Gość: Euskadiusz Re: Propozycja dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:54
          Płyta EDU ROM ma zawietrać podstawoe info o Górnym Śląsku (gdzie on wogóle
          leży :-) ), ma przedstawić dorobek tego regionu, jego mieszkańców...
          a wszystko ma być podane w sposób przystępny dla młodych.
          Dystrybucja to jeszcze daleki problem, narazie tworzy się konceopcja
          jeśli ktoś ma jakieś pomysły, proszę o sugestie - co KONIECZNIE wg WAS powinno
          się na takiej płycie znaleść, żeby pokazać G. Śląsk, jako region z bogatą
          tradycją, ale także region zotwarty, nastawiony na przyszłość.
          • Gość: lingwista Re: Propozycja dla młodych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:08
            Dobrze ban'dzie, kej sie to pokourze po szloonzku.

Bo te, co banoom wroucac' ze Holandije i Mjymcoow, niybardzo poradzoom po
            polsku.
          • marcin841 Re: Propozycja dla młodych 09.10.04, 17:40
            > Płyta EDU ROM ma zawietrać podstawoe info o Górnym Śląsku (gdzie on wogóle
            > leży :-) ), ma przedstawić dorobek tego regionu, jego mieszkańców...
            > a wszystko ma być podane w sposób przystępny dla młodych.
            > Dystrybucja to jeszcze daleki problem, narazie tworzy się konceopcja
            > jeśli ktoś ma jakieś pomysły, proszę o sugestie - co KONIECZNIE wg WAS
            powinno
            > się na takiej płycie znaleść, żeby pokazać G. Śląsk, jako region z bogatą
            > tradycją, ale także region zotwarty, nastawiony na przyszłość.

A ma to być płytka VCD czy zwykła?
            • Gość: lómperproletaryjat Propozycjo przed Modyh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:02
              Niy przepoomnijcie wsadzic' tam mapy Goornygo Szloonzka!

Coby noreszcie Mode wjedziauy, co je Jejih Wjano.

silesia10.w.interia.pl/oberschlesien1.jpg
              • Gość: Euskadiusz Re: Propozycjo przed Modyh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:11
                a mapa bedzie. to przeciez podstawoiwa informacja. bo juz nawet na G. Śląsku
                pomalu zanika wiedza gdzie ten G. Slask sie konczy, gdzie zaczyna
            • Gość: Euskadiusz Re: Propozycja dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:10
              to ma być prezentacja multimedialna. ale to naprawde daleka droga. jestesmy
              narazie na etapie zbierania pomyslow na strukture takiej prezentacji (Czykli co
              koniecznie ma być, a czego nie trzeba tam wrzucac)

no i nastepnym etapem jest przygotowanie profesjonalnych informacji do
              wybranych juz tematow.
              a temat obróki samego materialu to koncowa sprawa...ale chetnych do pomocy już
              dzis zapraszam
              • yadymy Re: Propozycja dla młodych 12.10.04, 12:30
                zapraszam wszystkich do wspolpracy z nami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka