Gość: ja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.10.04, 02:18 Że co??????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Wilk Re: Jak nie działa CEPiK? IP: 80.48.239.* 08.10.04, 03:07 Powiedziałbym "brak mi słów"... ale nawet na to ich brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błotnik Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 03:54 To tak działa czy tak nie działa? Można sprawdzić czy nie? Mój syn z czwartej klasy podstawówki potrafi jaśniej przedstawić problem, Przemysławie Jedlecki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej SLD znowu KRADNIE !!! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 11:08 Tym razem ustawili przetarg na karty identyfikacyjne emerytow i rencistow. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041008/kraj/kraj_a_14.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 06:42 Ciekawe czy go złapią. Na siódemce ostatno nie było ani jednego patrolu. Smiech mnie bierze, kiedy słyszę o CEPIK. Dobrze, że nie muszę rejestrować samochodu, bo chyba bym zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 07:51 No programista na taki stan rzeczy powiedzialby jedno: "...no tak ten program dziala, ale ma błędy...." Pozdrawienia dla tych genialnych informatykow-programistów od tego koolawego CEPA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.pekaes.com.pl 08.10.04, 12:30 > Pozdrawienia dla tych genialnych informatykow-programistów od > tego koolawego CEPA... Podpisujesz się informatyk, ale z wypowiedzi nie wynika, jakobyś miał o informatyce pojęcie. Projekt został spartolony przede wszystkim przez NIEKOMPETENCJE URZĘDIKÓW. Przy czym nie mam tu na myśli urzędników w wydziałach komunikacji, tylko w ministerstwach, tych co decydowali o całokształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Jak nie działa CEPiK? 08.10.04, 15:33 > Podpisujesz się informatyk, ale z wypowiedzi nie wynika, jakobyś miał o > informatyce pojęcie. Projekt został spartolony przede wszystkim przez > NIEKOMPETENCJE URZĘDIKÓW. Przy czym nie mam tu na myśli urzędników w wydziałach > komunikacji, tylko w ministerstwach, tych co decydowali o całokształcie. Z jednej strony mamy niekompetencję urzędników(*), a z drugiej brak skrupułów w wykorzystywaniu tego faktu przez firmy informatyczne. Wykonawcy robią systemy wiedząc, że nie będą działać. Architekt nie zaprojektuje kilometrowego przęsła mostu, choćby klient tego wymagał, bo wie że taki most się zawali pod własnym ciężarem. W informatyce nie ma kodeksu odpowiedzialności zawodowej, więc robi się projekty "dokładnie wg specyfikacji", a że specyfikacja przygotowana przez półgłówków opisuje niedziałający system, to już nikogo nie wzrusza. Inna sprawa, że czasem klient akceptuje projekt nawet wiedząc że system nie będzie działał, bo musi zrealizować budżet albo wie, że mu się i tak kończy kadencja. (*) Ciekawe, czy to tylko niekompetencja - jak tam z umową informatyzacji ZUS-u? Nadal jest utajniona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Wolne żarty i kpina!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 08:07 Jak mi samochód ukradli to sam ze znajomymi zrobiłem obławe. I jako że auto było bardzo charakterystyczne to udało mi się znaleść. Policyjnych patroli było wiele i żaden z nich choć przed oczyma kilkakrotnie się mój wóz się pojawiał nic nie zrobił! A cały CEPIK za nasze pieniądze przypomnę forumowiczom!! Odpowiedz Link Zgłoś
grba Fachowcy, wysokokwalifikowani specjaliści 08.10.04, 08:08 zajmowali się projektem CEPIK. Takim należy dobrze płacić, bo jeszcze mogą uciec do sektora prywatnego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Moje, twoje, nasze podatki 08.10.04, 08:15 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041008/kraj/kraj_a_14.html Odpowiedz Link Zgłoś
grba Wymieniłeś prawo jazdy na nowe? 08.10.04, 08:19 To nie koniec... www.wprost.pl/ar/?O=68613 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqr...ny Re: Jak nie działa CEPiK? IP: 57.67.194.* 08.10.04, 08:22 Tak to jest jak za informatyzację kraju odpowiada facecik który przed wskoczeniem na ten stołeczek sprzedawał monitorki w Samsung Polska. I tyle wiedział o informatyce i duzych projektach ... Niestety, dopóki nie wezmą się za to fachowcy w miejsce bandy kolesiów to tak będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Jak nie działa CEPiK? IP: 217.98.64.* 08.10.04, 08:43 O k...a!ale dawno tak się nie uśmiałem!Patrole policyjne są do łapania podpitych rowerzystów a nie do jakichś tam kradzionych sanochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Siermiezna Polska AD 2004 IP: *.nsw.bigpond.net.au 08.10.04, 09:22 To kiedy nastepny rozbior? Bo bez tego zginiecie w smrodzie i glodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yor System prosty jak CEP IP: *.acn.waw.pl 08.10.04, 09:45 Co tam panie jakies komputery, sieci, programy - to w epoce prokomuchlandu nigdy sie nie uda, zrobmy system 'nie lamiotsa po radziecku': siedzi sobie pani z dwoma zeszytami, w jednym wpisuje wg nazwiska a w drugim wg numeru. Jest problem, pan sierzant dzwoni / komory chyba wszyscy maja/ do pani i pyta co to za samochod. Jednoczesnie genialni informatycy moga sobie robic /za darmo/ testy nad IMPLEMENTACJA systemu w excelu /jak za trudne to notepad/ czy czyms takim. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Re: Jak nie działa CEPiK? 08.10.04, 09:40 Może policja też bedzie pracować od poniedziałku do piatku? O ile mniej problemów i zgłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seder GW coś pisze aby pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:00 przecież inny autor tej samy gazety pisał że dopiero trwa przetarg na sieć i jakieś tam elementy. System oddaje się partiami i widocznie ta część nie działa - tak trudno to zrozumieć. Pytanie jest takie czy to miało akurat na tym etapie działać? Odpowiedz Link Zgłoś
eminencja.szara Re: Jak nie działa CEPiK? 08.10.04, 10:20 za przeproszeniem to patrole moga w dupe pocalowac takiego kierowce. a za ten system powinny poleciec głowy na najwyzszych szczeblach. i co wiecej powinni oni odpowiedziec wlasnym majatkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:23 Drodzy moi! ze smutkiem stwierdzam, ze nie rozumiecie o co tak naprawdę chodzi. Że co? Że CEP nie działa? A po co miałby działać? On wszak nie od tego. On od tego, by Krause wziął pieniądze, o yes! dużo pieniędzy. Rzecz jasna, częśc z nich, potem odda kolegą i znajomym z tak zwanych elit (i innych wzorców- niejednokrotnie moralnych). Potem, za równie wielkie pieniądze, wszystko będzie poprawiane, łatane i przerabiane- bo Unia, panie...i plamy na słońcu. To samo zresztą jest z drogami, dostrzegliście zapewne..nawet te najnowsze, buduje się o wytrzymałości ścieżki rowerowej, a potem łata i naprawia. Rozsądne to- jeszcze wnuki właściciela firmy żyć z tego będą. Miłego Dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio kto nami rzadzi? debile! Krauze?lapowki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:44 juz dosc tego debilizmu w tym kraju! Dlaczego tacy idioci dorwli sie do wladzy. nic nie potrafia dobrze zrobic!wszystko spieprza.Chyba lepiej byc glupim i nie miec tej swiadomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędrowiec3 Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.10.04, 13:40 jadąc samochodem,potrącam osobę i uciekam z miejsca zdarzenia.Jest to piątek,mam TRZY dni na pozbycie samochodu.Mogę go:spalić,zatopoić,zakopać lub sprzedać za wschodnią granicą.Czy to nie ściema,czy może pomroczność jasna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossi nie działa bo nie ma kasy? IP: *.238.82.62.adsl.inetia.pl 08.10.04, 14:21 Najpierw zrobiono część a reszta nie działa bo nie ma pieniędzy? To tak jakby na stole operacyjnym gościa otworzyć i stwierdzić: niech tak leży, za tydzień będzie wypłata dla chirurga to go dokończymy operować... Przecież było wiadomo, że nie ma pieniędzy, więc po co było zaczynać całą akcję. Można było spokojnie w urzędach wprowadzać dane do komputerów lokalnych, NIE ZMIENIAJĄC ZASAD OBSŁUGI PETENTÓW, a po uruchomieniu sieci wprowadzić "reformę" i nowe zasady. Po pierwsze nie byłoby tego całego bajzlu, który jest teraz, po drugie w momencie wdrożenia istniałaby już CENTRALNA baza danych, gotowy system, do którego dopisywano by nowo rejestrowane pojazdy. Takie to trudne do wymyślenia?? Ale ktoś chciał wziąć premię za wprowadzenie systemu już teraz... A potem drugą, kiedy wszystko zacznie działać (jeżeli zacznie...) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ale ja zdradze jak dziala ta tajna procedura: 08.10.04, 14:38 kolesie dymaja samochodami i wymieniaja sie dyskietkami (8-calowymi) na umowionych parkingach. Update dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: ale ja zdradze jak dziala ta tajna procedura: 08.10.04, 15:39 > kolesie dymaja samochodami i wymieniaja sie > dyskietkami (8-calowymi) na umowionych parkingach. > Update dziala. Chyba Ci się pomyliło - dyskietki i samochody to będą dopiero w drugim etapie, jak będą pieniądze. Na razie sztafeta gońców przekazuje sobie nawzajem informacje szepcąc do ucha, a ostatni maluje wydruk flamastrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski A nie lepiej... IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 08.10.04, 17:52 A nie lepiej byłoby kupić gotowy, sprawdzony i działający system? Ponoć Szwedzi oferowali nam go za darmo (wg Urbanowego NIE). Czy musimy zawsze wszystko robić inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petent Re: Jak nie działa CEPiK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:47 Rejestrowałem ostatnio samochód w małej miejscowości (mniejsze kolejki) pochodzenia krajowego z tego samego województwa (wielkopolskie). Teoretycznie nie powinno byc zadnych problemow, a jednak...Wydano mi tymczasowy dowod rejestracyjny na okres 30 dni. W ciągu tego czasu cos tam mieli zweryfikowac. Minelo 30 dni, kolejny raz musialem udac sie do rzędu, odstac swoje tylko po to, aby dowiedzieć się, że stały dowód jest jeszcze nie gotowy. Przedłużono mi tymczasowy dowód o kolejny miesiąc i z tego co się zorientowałem na tym forum, na tym nie koniec. Oczywiście oprócz dotychczasowych opłat za rejestracje (170 PLN) pojawiła się nowa, za wpis do ewidencji kierowców, czyli CEPiK. Zważywszy na ilość rejestrowanych ostatnio pojazdów(kilkaset tysięcy) pomnożona razy 7 PLN w sumie daje nam kwotę o którą rozchodzi się ten cały bałagan. Pozdrawiam wszystkich petentów w Wydziale Komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulim Re: Jak nie działa CEPiK? IP: 81.210.117.* 08.10.04, 21:49 To Leszek Ciećwierz jeszcze pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś