17.10.04, 00:20
Co sadzicie o tym specjaliscie od kostki brukowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: cry Re: USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:47
      Że mógłby wybrukować i wyrównać 3 Maja.
    • terminal_slawkow Re: USZOK 18.10.04, 10:15
      Kolejny sukces Katowic

ZOBACZ TAKŻE

• Jak spisują się inne miasta? (15-10-04, 22:53)
      • Katowiczanie o inwestycjach (15-10-04, 22:50)
      • Komentuje Piotr Uszok, prezydent Katowic (15-10-04, 22:51)

pj 15-10-2004 , ostatnia aktualizacja 15-10-2004 22:52

Katowice zwyciężyły w kolejnym ważnym rankingu. Tym razem okazało się, że
      wydają najwięcej na inwestycje spośród wszystkich miast wojewódzkich.

czytaj dalej »

r e k l a m a

Ranking opublikował zajmujący się sprawami samorządów dwutygodnik "Wspólnota".
      Wzięto w nim pod uwagę wydatki na inwestycje z lat 2001-2003, które dotyczyły
      infrastruktury, czyli dróg, kanalizacji, oświetlenia, budowy mieszkań etc.

W rankingu bezapelacyjnie zwyciężyły Katowice! W przeliczeniu na jednego
      mieszkańca wydały nieco ponad 628 zł. Wyprzedziły Warszawę, która wydała o
      ponad 100 zł mniej. Trzeci był Gorzów Wielkopolski, a czwarty Kraków.

Czy pozycja Katowic powinna być zaskoczeniem? Jedną z ważnych miejskich
      inwestycji była np. przebudowa ul. Bocheńskiego, która kosztował 77 mln zł. Z
      kolei przy os. Kukuczki powstała nowa dwupasmówka, czyli ul. Bohaterów Monte
      Cassino. Zrekultywowano też wysypisko śmieci przy ul. Leopolda i za grube
      miliony przebudowano część koryta Rawy. Z kolei w latach 2002-2003 na budowę
      Drogowej Trasy Średnicowej miasto wydało ponad 266 mln zł. To tylko niektóre
      miejskie inwestycje. Długo można być też wyliczać miejsca, w których zrobiono
      nową kanalizację i drobniejsze remonty.

Jednak Ewa Lidwin, naczelniczka wydziału inwestycji w katowickim magistracie,
      przyznaje, że nie spodziewała się tak dobrej lokaty. Jej zdaniem wpłynęły na to
      głównie wydatki związane z budową DTŚ. - To wielka i kosztowna inwestycja i
      udało się kontynuować ją dzięki uporowi władz miasta - mówi Lidwin. - Tam,
      gdzie jest dobry dojazd, zawsze pojawią się nowe firmy i miejsca pracy - uważa.

Dodaje, że w przyszłym roku miasto najpewniej utrzyma swoją pozycję w
      rankingu. - Nadal budujemy DTŚ, będzie też trwała przebudowa kanalizacji w
      centrum - mówi.

• Gość: archiwista Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:33
      Może najpierw Ty powiesz co o nim sądzisz?
      • Gość: harc mistrz Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: 62.233.241.* 18.10.04, 10:56
        Wydaje mi się, że z dotychczasowych, po 1989 roku, prezydentów Katowic - Piotr
        USZOK jest najlepszy!!!
        Cała moja rodzina głosowała na niego w ostatnich wyborach samorządowych,
        uznając że z dostępych kandydatur ON był najodpowiedniejszy.
        Zresztą, w tych wszystkich wyborach miał tak przytłaczającą przewagę, że
        zdystansował uzyskanymi głosami i pozostałych kandydatów i całe ugrupowania
        wyborcze.
        Trzeba GO od czasu do czasu krytykować i wytykać mu błędy, ale trzeba też
        doceniać jego zasługi i dokonania władz miejskich Katowic za JEGO kadencji.
        Są znaczące!
        ...
        CZUWAJ, USZOK!!!
        • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 10:59
          Och, harc mistrzu - kolana nie bolą i czoło? :))
          Rozumiem, że można Uszoka cenić, ale pisać o nim w takim stylu, jak białoruska
          prasa o swoim prezydencie..
          • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 11:26
            No niestety bartoszcze, w demokracji tak już jest. Jak się kogoś popiera,
            głosuje na kogoś, to tak jakby padało się na kolana przed nim.
            • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 11:28
              To mamy odmienne rozumienie demokracji.
              Jak ja na kogoś głosuję, to od niego wymagam.
              Na kolana to ja mogę w kościele albo przed kobietą.
              • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 11:34
                Naprawde mamy inne rozumienie demokracji. Przecież nie ja uważam, że jak ktoś
                dobrze mówi o polityku, to tak jakby przed nim klęczał!
                • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 11:40
                  Tylko czytasz nieuważnie:)
                  Przecież nie napisałem, że nie wolno o Uszoku mówić dobrze.
                  Rozbawił mnie jedynie sposób pisania zaimków przez harc mistrza. Podobny mozna
                  spotkać np. w "Dzieciach Arbatu" we fragmentach dotyczących Stalina.
                  I tyle.
                  • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 11:55
                    Ech, widzisz więc sam, że Twoim najważniejszym argumentem został zarzut, że
                    czytam nieuważnie:) Ciekawi mnie jakby wg CIEBIE oczywiście, napisać o Uszoku
                    dobrze nie klącząc na kolanach. Heh:)

Pomijając oczywiście nieszczęsne zaimki:)
                    • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 12:07
                      Poza zaimkami nic do tekstu harc mistrza nie mam :)
                      Chociaż na Uszoka nie głosowałem, bo podpadł mi w sprawie drogi "uszokówki" i
                      rezerwatu liczydła nad Ślepiotką.
                      • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 12:12
                        Coś tam słyszałem o tej drodze. Wykonali ją, czy też jak to często jest,
                        utknęła w uzgodnieniach?
                        • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 12:20
                          Od dawna o niej nic nie słychać..
                          • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 12:31
                            Jak wszystko utknęło, to czemu Ci podpadł? Powinien mieć raczej u Ciebie wielki
                            pluuus:)
                            • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 12:31
                              Bywam pamiętliwy:))
                              • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:11
                                Czy pamiętliwość dotyczy właściwej osoby. Czy Uszok osobiście się w to
                                angażował?
                                • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:15
                                  Niby nie.
                                  Ale pomysł wyszedł z jego urzędu, a zupełnie przypadkiem dotyczy wygodnego
                                  dojazdu do centrum z rejonu, gdzie Uszok mieszka.
                                  • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:20
                                    No to faktycznie, droga miała pecha, bo znalazła się w
                                    rejonie "zainteresowania" Uszoka. Gdyby nie to pewno by powstała. Plus dla
                                    Uszoka:)))
                                    • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:26
                                      Oprócz "rejonu zainteresowania" nie było za bardzo merytorycznych powodów
                                      prowadzenia drogi prze zrezerwat z unikalnym siedliskiem przyrodniczym...

---
                                      Moderator jest tylko człowiekiem.
                                      O moderowaniu Forum Katowice
                                      • aqua Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:34
                                        Jak pamiętam, miała iść po obrzeżu. Jeśli zakłada się, że w mieście przyroda ma
                                        pierwszeństwo przed mieszkańcami i ich wygodą, to równocześnie można założyć,
                                        że ci mieszkańcy są niepotrzebni. Są jakby piątym kołem u wozu. Ale oczywiście
                                        nie wypowiadam się, czy ta droga była potrzebna, to powinni ocenić specjaliści,
                                        lecz nie przyrodnicy:)
                                        • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 13:46
                                          Zapewne jest potrzebna.
                                          Pytanie tylko, którędy.
                                          • Gość: archiwista Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:42
                                            Widzisz BARTOSZCZE, nazwanie Prezydenta Twojego Miasta "specjalistą od kostki
                                            brukowej" Cię nie razi. Bardzo Ci natomiast nie odpowiada pozytywna opinia na
                                            jego temat! Czy to forum ma być jednym z narzędzi do deprecjonowania
                                            określonych osób?
                                            Ja też mam pozytywną opinię na temat Prezydenta Piotra Uszoka. Uważam, że
                                            przyszłe pokolenia Katowiczan docenią to co robi.
                                            • bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 15:50
                                              Prezydent nie jest moim bogiem, i nie muszę tak do niego podchodzić.
                                              Natomiast mam prawo patrzeć mu na ręce i rozliczać go z tego, co robi.
                                              A poza tym czytaj uważniej, co mi "nie odpowiada".
                                              • kc.kpzr Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 22:07
                                                Początkowo sądziłem, że to szef referatu z U.M. ds. rozwoju przestrzennego
                                                miasta, albo główny architekt miejski .... A to PREZYDENT!...

Co do demokracji: też uważam, że należy od władz czegoś wymagać - nawet pomimo
                                                tego, że akurat na jej szefa nie głosowaliśmy; czasy feudalnego monarchizmu
                                                dawno minęły a konstruktywna, czy też nie, krytyka "władcy" porównywalnie nie
                                                jest równoznaczna z próbą zamachu stanu, królobójstwa czy też urazą "Majestatu"
                                                J.K.M. Jaśnie Pana Prezydenta .... TO NIE TE CZASY! ...

POZDRAWIAM.
                                                • Gość: archiwista Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:16
                                                  Też na niego nie głosowałem! Uważam, że krytykować go należy, tak samo, jak
                                                  docenić postęp miasta w kierunku cywilizacji za jego kadencji. Drogi i łącza
                                                  (internet np) są podstawą rozwoju cywilizacyjnego! Cysorz ARNOLD sieben ma
                                                  chyba kompleks na jego punkcie. Stąd ten watpliwy wątek! Pozdrowiejnia dla
                                                  WALDIEGO! Miej sie dobrze królu ......
                                                  • arnold7 Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 18.10.04, 23:19
                                                    Gość portalu: archiwista napisał(a):

> Też na niego nie głosowałem! Uważam, że krytykować go należy, tak samo, jak
                                                    > docenić postęp miasta w kierunku cywilizacji za jego kadencji. Drogi i łącza
                                                    > (internet np) są podstawą rozwoju cywilizacyjnego! Cysorz ARNOLD sieben ma
                                                    > chyba kompleks na jego punkcie. Stąd ten watpliwy wątek! Pozdrowiejnia dla
                                                    > WALDIEGO! Miej sie dobrze królu ......

Kompleks to niy ino jo mom, jak mom pokozac znajomym spoza Kattowitz, czego
                                                    Uszok niy zrobil ze Ringiym.
                                                    Abo jak jadymy ponad godzina z jednego konca Kattowitz na drugi, a ponoc take
                                                    swietne drogi sam pobudowane som.
                                                    Poza tym to ino urzyndas jes, kiery mo sluzyc miyszkancom, a niy pozowac na niy
                                                    wiadomo co.

• Gość: harc mistrz Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: 62.233.241.* 19.10.04, 02:48
            Bartoszcze, mylisz się wielce, posądzając mnie, harc mistrza, o klękanie przed
            prezydentem Katowic i czołobitność.
            - Ha, ha, ha!!!
            Ja i klęczenie przed Uszokiem!?...
            Powiem Ci tylko tyle, że mało jest w Katowicach osób, które tak "pogoniły kota"
            Panu Prezydentowi tudzież JEGO zarządowi i radnym - jak harc mistrz.
            Redaktorzy Gazety Wyborczej mogli by to potwierdzić, gdyby chodziło o ścisłość.
            I nie przejmuj się chłopie "moimi zaimkami", czy pisaniem niektórych wyrazów
            dużymi litarami. Mam taki zwyczaj i styl - dla zaacentowania i ekspresji.
            Jednak staram się być obiektywny w ocenach i potrafię krańcowo nie przebierać w
            słowach, czym się nieraz na FORUM niektórym osobom mocno naraziłem.

W dalszym ciagu uważam, że wybór Uszoka na prezydenta miasta Katowic był
            najlepszy. Któż to z nim konkurował: Bilnik z SLD i Sośnierz (chyba z PO).
            I coż to były za kontrkandydatury:
            - Bilnik, stary pierdoła z komunalnej mieszkaniówki,
            - Sośnierz, młody "pistolet", ambitnie chcący się odegrać po dymisji z
            prezesury w regionalnej Kasie Chorych.(???)
            Nie mieli ONI najmniejszych szans na pokonanie Uszoka!
            Nawet Kutz, Blida, czy ktokolwiek b.znany - nie mógł z Uszokiem wygrać(!).
            Demokracja ma swoje prawa. Uszok jest w pełni demokratycznie wybranym
            prezydentem.
            I (jak do tej pory) NIE MA NIKOGO LEPSZEGO OD NIEGO W CAŁYCH KATOWICACH!!!
            ...
            Ten tekst nie był pisany bynajmniej na kolanach.
            Jak będzie obiektywna potrzeba, to harc mistrz nawet i Uszokowi jest zdolny
            dokopać.
            TAK MI DOPOMÓŻ BÓG I MATKO BOSKA PIEKARSKA!!!
            ...
            CZUWAJ!!!

• bartoszcze Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK 19.10.04, 09:08
              Jeżeli pisownia zaimków to tylko kwestia stylu, to wszystko jasne. Potrafisz
              zmylić tropy :) (w końcu harcmistrz..)
        • Gość: rea Re: Prezydent Katowic Piotr USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:57
          Żartujesz? Co takiego zrobił ten Pan dla tego miasta, które zdycha za jego
          kolejnej kadencji.
    • Gość: Don METROPOLIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:03
      Drodzy Katowiczanie!

Nie rozumiem, jak można popierać prezydenta, który ma tylko drogi w głowie.
      Powtarzam, tylko drogi. Bo już np. komunikacja publiczna się nie liczy.
      Który - moim zdaniem - NIGDY nie uczyni z Katowic przyjaznego miasta do życia.
      Jak wygląda reprezentacyjna ulica Katowic (tzn. 3 maja, podobno)
      Dlaczego nikt nie walczy z SYFEM w centrum?
      Co ze starym dworcem?
      Jak wygląda sprawa dworca PKS?
      Dlaczego nie inwestuje w zieleń i małą architekturę na ulicach?
      Dlaczego jeszcze nie ogłosił konkursu na zagospodarowanie centrum miasta (lub
      rynku)?
      Jak wygląda sprawa promocji miasta wśród inwestorów?
      Jaki inwestor zagraniczny wybrał na siedzibę główną Katowice (opróćz przejęć
      lokalnych firm typu PHS)

Dla mnie rozwój musi się opierać na wielu płaszczyznach, które się uzupełniają.
      Stawiania tylko na jedną jest głupie. Najpierw to (drogi), potem to
      (kanalizacja), potem jeszcze coś innego (znowu drogi? ciekawe na co padnie), a
      na końcu: nie będzie Uszoka jako prezydenta (wersja optymistyczna) albo nikt
      już w Katowicach nie będzie chciał mieszkać.

Jeszcze jedno: obecny rozwój miasta to wynik potencjału mieszkańców i regionu.
      Moim zdaniem jeszcze niewykorzystanego do końca.

Pracowałem przez 2 lata w Katowicach. Miasto jest SYFIASTE z braku dobrego
      gospodarza, nie z braku pieniędzy. Proszę popatrzyć na Warszawską -
      potencjalnie piękna ulica, ale nikt nie pomyślał o drzewach, zieleni, równej
      kostce.
      A co do przyszłości - Uszok mówił, że po kanalizacji przyjdzie czas na centrum,
      Remont się zaczyna, a nic nie wiadomo o jakichkolwiek planach odnośnie
      wizerunku miasta. Śmiesznie brzmią deklarakje przesunięcia torów tramwajowych w
      lewo czy w prawo. Moja teza: Uszok oprócz budowania dróg i prostej
      infrastuktury do zarządzania miastem potrzebującym radykalnych zmian się nie
      nadaje.

Kończąc - może tak jest, że każde miasto ma takiego prezydenta, na jakiego
      zasługuje. Katowice jeszcze nie dorosły do roli bycia metropolią. Im częściej
      to słowo jest powtarzane przez Uszoka i materiały reklamowe, tym bardziej
      wydaje się ono śmieszne.
      • Gość: Alfred Re: METROPOLIS IP: 80.48.245.* 19.10.04, 16:56
        A ja bardzo dobrze rozumie ps.METROPOLIS jeśli najwazniejsze są swoje interesy
        i arogancja to rozwój miasta bedzie sie krytykować z innego miejsca
        siedzenia .Sądze czy sie to komuś podoba czy nie, nastaje klimat eliminacji
        cwaniakow,zlodzieji itp.
      • arnold7 Re: METROPOLIS 19.10.04, 17:04
        Gość portalu: Don napisał(a):

> Drodzy Katowiczanie!
        >
        > Nie rozumiem, jak można popierać prezydenta, który ma tylko drogi w głowie.
        > Powtarzam, tylko drogi. Bo już np. komunikacja publiczna się nie liczy.
        > Który - moim zdaniem - NIGDY nie uczyni z Katowic przyjaznego miasta do życia.
        > Jak wygląda reprezentacyjna ulica Katowic (tzn. 3 maja, podobno)
        > Dlaczego nikt nie walczy z SYFEM w centrum?
        > Co ze starym dworcem?
        > Jak wygląda sprawa dworca PKS?
        > Dlaczego nie inwestuje w zieleń i małą architekturę na ulicach?
        > Dlaczego jeszcze nie ogłosił konkursu na zagospodarowanie centrum miasta (lub
        > rynku)?
        > Jak wygląda sprawa promocji miasta wśród inwestorów?
        > Jaki inwestor zagraniczny wybrał na siedzibę główną Katowice (opróćz przejęć
        > lokalnych firm typu PHS)
        >
        > Dla mnie rozwój musi się opierać na wielu płaszczyznach, które się
        uzupełniają.
        >
        > Stawiania tylko na jedną jest głupie. Najpierw to (drogi), potem to
        > (kanalizacja), potem jeszcze coś innego (znowu drogi? ciekawe na co padnie),
        a
        > na końcu: nie będzie Uszoka jako prezydenta (wersja optymistyczna) albo nikt
        > już w Katowicach nie będzie chciał mieszkać.
        >
        > Jeszcze jedno: obecny rozwój miasta to wynik potencjału mieszkańców i
        regionu.
        > Moim zdaniem jeszcze niewykorzystanego do końca.
        >
        > Pracowałem przez 2 lata w Katowicach. Miasto jest SYFIASTE z braku dobrego
        > gospodarza, nie z braku pieniędzy. Proszę popatrzyć na Warszawską -
        > potencjalnie piękna ulica, ale nikt nie pomyślał o drzewach, zieleni, równej
        > kostce.
        > A co do przyszłości - Uszok mówił, że po kanalizacji przyjdzie czas na
        centrum,
        >
        > Remont się zaczyna, a nic nie wiadomo o jakichkolwiek planach odnośnie
        > wizerunku miasta. Śmiesznie brzmią deklarakje przesunięcia torów tramwajowych
        w
        >
        > lewo czy w prawo. Moja teza: Uszok oprócz budowania dróg i prostej
        > infrastuktury do zarządzania miastem potrzebującym radykalnych zmian się nie
        > nadaje.
        >
        > Kończąc - może tak jest, że każde miasto ma takiego prezydenta, na jakiego
        > zasługuje. Katowice jeszcze nie dorosły do roli bycia metropolią. Im częściej
        > to słowo jest powtarzane przez Uszoka i materiały reklamowe, tym bardziej
        > wydaje się ono śmieszne.

Trudno sie niezgodzic z tym co napisales.
        Moim zdaniem Uszok nadaje sie co najwyzej na szefa Wydzialu Budownictwa
        Drogowego w UM.

• Gość: harc mistrz - Jest jeszcze coś, za co lubię Uszoka!!! IP: 62.233.241.* 20.10.04, 02:14
          Gra na harmonii.
          Widziałem taki reportaż w gazecie ze zdjęciem prezydenta Uszoka trzymającego na
          piersiach akordeon. Lubię słuchać gry na harmonii i pamiętam takie piosenki:

Harmonia z cicha na 3/4 rżnie,
          Ferajna tańczy, ja nie tańczę,
          Z szacunkiem, bo się może skończyć żle,
          Gdy na Gnojnej bawimy się!!!

Albo taka, radziecka:

...Harmonisto, mów czego ci trzeba,
          Chłopcze przyznaj się czego ci brak...
          (dalej nie pamiętam)

Albo taka trochę zakazana:

...und kafferne... la, la, la, la la...
          Lilli-Marlen... Lilli-Maaarleeen!

Ech, kurza melodia, sentymentalna nostalgia mnie nachodzi.
          Pozostały mi tylko "Brathanki" (już, niestety, bez Halinki Mlynkovej).
          (HKP)
          ...
          CZUWAJCIE, HARMONIŚCI!!!
          • arnold7 Re: - Jest jeszcze coś, za co lubię Uszoka!!! 20.10.04, 11:50
            Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Gra na harmonii.

Super umiejetnosc prezydenta, ktory nie wie jak wypromowac miasto.
            • terminal_slawkow Re: - Jest jeszcze coś, za co lubię Uszoka!!! 20.10.04, 14:12
              Myślę, że Katowice, jak na swój dotychczasowy rozwój są dostatecznie
              wypromowane. Na przykład w porównaniu z Bytomiem, który ma 750 lat.
              • arnold7 Re: - Jest jeszcze coś, za co lubię Uszoka!!! 21.10.04, 16:23
                terminal_slawkow napisał:

"Myślę, że Katowice, jak na swój dotychczasowy rozwój są dostatecznie
                wypromowane."

I stosownie do tego wypromowania przyciagaja inwestorow, turystow i
                zainteresowanie mediow.

Kolejny kandydat na nowe forum:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24011
                • kc.kpzr Re: - Jest jeszcze coś, za co lubię Uszoka!!! 21.10.04, 20:49
                  Nie znam żadnego włodarza miejskiego, który kiedyokolwiek wszystkim dogodził
                  ("...bo się takowy nie narodził!"). Polityk jak każdy, tyle, że bardzie
                  osadzony w realiach życie elektoratu, który go wyłonił na intratny "stołek" -
                  wszak prezydenci miast opłacani są lepiej niż Prezydent Aleksander I Wielki.

PS. Amica właśnie wzięła cięgi..... (a miałem już pisać, że remis)
                  Czarne widoki.
                  ...
                  Zobaczymy!..
                  • kc.kpzr c.d. 21.10.04, 20:52
                    Literówki proszę wybaczyć, mecz wspomagany jest wiadomym napojem o wiadomym
                    działaniu, za co niezmiernie się wstydzić powinienem.
                    ---
                    SHOW MUST GO ON (!) ....
                    • kc.kpzr Re: c.d. 21.10.04, 22:39
                      W Y K R A K A Ł E M ... z tą Amiką!...
    • terminal_slawkow Re: USZOK 20.10.04, 11:32
      Podobała mi się wypowiedź, że Uszoka docenią przyszłe pokolenia.
      Obecnie przygotowuje się pomnik wybitnemu Ślązakowi, powstańcowi -gen. Ziętkowi.
      Podobnie będzie z USZOKIEM.
      Katowice już mają większy budżet od Krakowa. Czy to nie jest ciekawe?

Niech tylko do K. nędzy zajmie się realną pomocą GKS-owi Katowice, bo kto
      będzie grał na stadionie, który zamierza wybudować miasto.
    • Gość: Alfred Re: USZOK IP: 80.48.245.* 22.10.04, 08:51
      Niewatpliwie ten arogant stworzył super klike wsio skorumpowane i zastraszone.
      Bzdury z wielkim budowniczym a co sadzicie gdyby był inny prezydent to nic by
      nierobiono a moze wiecej bo byloby mniej korupcji i Katowice bylyby bardziej
      lubiane
    • Gość: XYZ Re: USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 21:06
      To fajny chłop i Prezydent i basta!I nie wymyślajcie na niego glupstw.Umie
      rzadzić i trzymać wszystkich za mordę-i tak należy!Zaden z Was tego nie
      potrafi.Cześć.
      • Gość: Alfred Re: USZOK IP: 80.48.245.* 26.10.04, 06:22
        Tak jest-umie rządzić i trzymać wszyskich za morde - Stalin Hitler też to
        potrafił
    • terminal_slawkow Re: USZOK 27.10.04, 10:15
      Widziałeś wczoraj w Aktualnościach jak pokazywali Uszoka i Czarskiego, którzy
      załatwiali przejecie terenów po kopalni Ktowice od Holdingu Weglowego..
      Oczywiści okazało się (podobnie jak w przypadku trybun GKS-u Katowice, których
      właścicielem jest holding węglowy), że głównym hamulcowym jest zarząd holdingu,
      nie czujący się jak widać gospodarzem ziemi, na której prowadzi gospodarczą
      działalność.
      Jednak sprawy idą w dobrym kierunku i Uszok zapowiedział, ze w ciągu 2 - 3 lat
      rozpocznie się budowa Muzeum Śląskiego na terenie byłej kopalni Katowice.
      Widzę, że Uszok jak złota rybka spełnia życzenia Arnolda. (Wcześniej Arni
      domagał się ulicy Grundmanna)
      O następny zestaw życzeń proszę.
      • Gość: andy Re: USZOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:28
      • Gość: andy USZOK nie jest złym prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:29
        Historia wszystkich oceni kiedyś, a wyborcy niedługo!
        • Gość: Alfred Re: USZOK nie jest złym prezydentem IP: 80.48.245.* 28.10.04, 01:43
          Wyborami można dowolnie manipulować jeszcze jak sie ma pieniadze i klike to nic
          nie stoi na przeszkodzie.
    • terminal_slawkow Re: USZOK 30.10.04, 23:01
      Jeszcze ja mam jedna sprawę.
      O dłuższego czasu Chorzów nie radzi sobie z parkiem WPKiW. Pora coś z tym
      zrobić.
      Po deklaracji sejmiku województwa śląskiego o przejęciu Parku, powinny być
      przesunięte granice Katowic. WPKiW jest miejscem użyteczności publicznej i
      patrzenie na niego przez władze Chorzowa jako dostarczyciela podatków jest
      nieporozumieniem i zaściankowością tych władz. Poza tym na terenie parku jest
      obiekt GKS-u Katowice – klubu, który rozsławia nasz miasto na całą Polskę.
      Oczywiści proszę nie mówić o pseudo kibicach, bo oni są wszędzie i nie jest to
      powód by nie dograć wreszcie spraw gruntów, przejęcia trybun od holdingu
      węglowego itd. Tu dużo może pomóc miasto. Potrzebne są tylko chęci, których
      prezydentowi mam nadzieję nie zabraknie. Nawet obecnie, gdy wydaje się, że GKS
      spadnie, na dzisiejszy mecz przyszło 5 tysięcy ludzi. To tez są wyborcy panie
      prezydencie i proszę o nich pamiętać i działać.
      • Gość: GOSC Re: USZOK IP: 195.205.32.* 31.10.04, 09:58
        nekerzy porachowali co bolo 6tys. szpil piykny, oprawa jescza lepszo, a co
        do p.Prezydenta to obiecou (tym rozym oficjalnie) co gmina przejmie stadion z
        gruntami jak holding sie dogado ze stowarzyszeniem abo oddo swoje ruchomosci na
        gruncie- trybuny a budynki,Pyrsk!
        • terminal_slawkow Re: USZOK 31.10.04, 19:44
          Coś tam było mówione przed wyborami.
          Jednak ta sprawa nie może czekać w nieskończoność. Po co miasto planuje budowę
          stadionu dla nie wiadomo, kogo, jeżeli z drugiej strony spokojnie patrzy na
          kłopoty GKS-u Katowice.
          Posiadanie przez Katowice drużyny piłkarskiej w I lidze ekstraklasy jest dużym
          osiągnięciem i należy to uszanować.
          Sukces rodzi sukces. Radni Katowic powinni o tym pamiętać. Przecież boiska
          budowane przez miasto przy szkołach są dodatkiem do wielkiego sportu, a nie
          odwrotnie.
          • Gość: Alfred Re: USZOK IP: 80.48.245.* 01.11.04, 12:33
            Właśnie boiska przy szkolach to wielki sport.
            To w szkolach jest kadra fachowców po AWF to wlasnie w szołach sa najwieksze
            mozliwości upowszechnienia sportu.A jak sport bedzie powszechny to
            społeczeństwo zdrowsze i wyniki w sporcie wyczynowym gwarantowane bo bedzie
            czym dysponowac.
          • Gość: PawelN Re: USZOK IP: *.podchorazych.katowice.pl 01.11.04, 22:01
            Szczerze mowiac to nie mam nic przeciwko gdyby miasto wybudowalo nawet ten nowy
            stadion na Gwardii. GKS moglby sie tam "przeniesc"... tak - kibice daliby rade!

A na dawnym stadionie zostana niszczejacy majatek KHW, ktory mysli jak zarobic
            na miescie zapominajac o swych dlugach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka