Dodaj do ulubionych

Katowicki TBS za drogi dla mieszkańców

IP: *.gwiazda.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 00:32
Jak planuje się podwyżki czynszów to może zaplanować też obniżki i problem
zniknie a TBS niech służą ludziom zgodnie z przeznaczeniem czyli o niskich
dochodach. Bajki o dopłatach to już naprawdę blisko dna. W spółdzielniach
płacimy więcej i też nikt się spółdzielców nie pyta czy się zgadzamy bo
Zarządy i Rady nadzorcze widzą inny interes niż członkowie którzy finansują
ich działalność. Zmieni się jak zaczniemy wywierać wpływ chodząc na zebrania
nawet jakby trzeba było Spodek wynająć na Walne zebranie. Panie Jedlecki
trzeba mocniej walić w ten nadęty bęben, żeby nie okazało się, że jest już za
późno ? A co nam grozi przy uwolnionych cenach za czynsze, strach pomyśleć,
nie ma nawet do kogo się zwrócić o pomoc a wszyscy zarządzający są
odpowiedzialni mam nadzieję za swoje decyzje tylko nie wiadomo przed kim i
czy ktoś to kontroluje np. samorządy i urzędy a czy tylko chronią swoje tyłki
i wszystkich mają w du... !
Obserwuj wątek
    • barbra777 Dostosować dochody ludności do UE a nie tylko ceny 06.01.05, 07:56
      ....i opłaty!!! Jak tak dalej mamy żyć? Niedługo wszyscy wylądujemy pod mostem!
      Skąd na to wszystko brać. W polsce CZŁOWIEK jest na szarym końcu!
      • Gość: dr Kuppelweiser Tak po prostu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:53
        Zarządzić, że mają być dostosowane i już?
        No że nikt wcześniej na to nie wpadł - to genialne!
        Może zarządzić że wszyscy mają być szczęśliwi, nie było wojen i nikt nie
        umierał?
        Eureka!!!
        • Gość: miop Re:byla ustawa o powszechnym uwlaszczeniu? kwach IP: *.broker.com.pl 06.01.05, 17:46
          wam razem z borowskim, lewandowskim rokita mullerem bajdy opowiadal ze miasto
          doplaci
          wam do remontow

bylo referendum w sprawie uni kwach z mullerem i gazeta opowiadal wam o
          gruszkach na wierzbie unijnej
          macie juz podwyzki o 10% i doplacacie do latyfundiow czerwonej burzuazji
          poprzez bruksele bo przedtem nie chcieliscie doplacac do wlasnej produkcji
          zywnosci i do wlasnego zarcia aby ustabilizowac ceny

czy w tej polsce od rozbiorow z pokolenia na pokolenie
          pozostaja tylko coraz to bardziej tepe tlumoki
          ktorymi zydokomuna kreci jak chce
    • Gość: kika Re: Katowicki TBS za drogi dla mieszkańców IP: 212.244.173.* 06.01.05, 09:13
      Trzeba zmienic ustawe z dnia 26 października 1995 r.
      o niektórych formach popierania budownictwa mieszkaniowego (Dz.U.00.98.1070),
      zgodnie z jej art. 28 ust. 2. (51) czynsz, o którym mowa w ust. 1, nie może być
      wyższy w skali roku niż 4 % wartości odtworzeniowej lokalu, obliczonej według
      przepisów ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o ochronie praw lokatorów,
      mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego, z zastrzeżeniem art.
      30 ust. 5 pkt 3 - KTBS poki co leci na maxa - ile sie da !!! Doczekalismy sie
      juz korzystnej zmiany odnosnie kaucji (12 - to krotnosc czynszu) - teraz pora
      na sam czynsz !!! Przeciez w KTBSie placi sie jak za mieszkanie w jakims
      apartamentowcu !!! A co ze szczytna idea ??? - z pomoca dla tych, ktorych
      naprawde nie stac na kredyty ???? Poza tym - co istotne - jak juz zdarzy sie
      (chyba za pomoca niebios), ze ktos zarabia tyle, ze go stac na ten czynsz - to
      i tak dostanie w dupe - poniewaz znowu go podniosa (art. 30 ust. 5 pkt
      3) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ania Protest IP: *.156ce.maxonline.com.sg 06.01.05, 09:49
      A moja Mama (prezes KTBS) i tak jest najmadrzejsza kobieta świata, a jesli ktos
      myslał że TBS jest dla ubogich to tak jak z nieznajomoscia prawa - szkodzi!!!!!
      a poza tym sa dodatki miszkaniowe, które mieszkańcom TBS tez przysługuja.
      • Gość: kika Re: Protest IP: 212.244.173.* 06.01.05, 10:00
        oj kochana - poczytaj Ty sobie ustawki - a potem pogadamy... mam nadzieje, ze
        unormowania legislacyjne trafiado Ciebie ... bo chyba studiujesz prawo ??? tak
        przynajmniej wynika z Twojej wypowiedzi...ignorantia iuris nocet ;)heheheh...
        poza tym to Ty chyba nie wiesz co znaczy zarabiac niewiele i miec problemy z
        uiszczeniem wszystkich oplat...
    • Gość: Woda Re: Katowicki TBS za drogi dla mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:19
      Ludzie to by chcieli mieć wszystko za półdarmo. Ładne mieszkanie, strzeżone,
      nowe i najlepiej z bardzo niskim czynszem. A swoją drogą, 600 zł to nie żadna
      kosmiczna suma, zwłaszcza że nie płacili za mieszkanie. Wynajęcie takiego lokum
      kosztuje co najmniej 1000 zł miesięcznie, wiec moim zdaniem nie mają co narzekać!
      • Gość: harc mistrz Re: Katowicki TBS za drogi dla mieszkańców IP: 62.233.241.* 06.01.05, 15:09
        Z tego widać, że piękną i... SPOŁECZNĄ oraz szlachetną ideę TBS-ów:
        NON PROFIT...
        ...MIĘDZY BAJKI MOŻECIE SOBIE WPISAĆ !!!
        (hkp)
        ...
        CZUWAJ, NEOLIBERALNY KAPITALIŹMIE!!!
        Śmierć frajerom...!!!
    • Gość: Falcon Re: Katowicki TBS za drogi dla mieszkańców IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 06.01.05, 15:19
      Ja mieszkam na ul. Radockiego w Pitrowicach od paru lat płacę czynsz za 50.59m2
      Po 490 złotych. Awy nażekacie jeszcze !!!!!!!!
      • Gość: mk a ja place 120zl za 32 metry.klimzowiec rulez IP: *.rutex.slask.pl 06.01.05, 22:15
        a tak powaznie strasznie mi szkoda tych ludzi...
        • Gość: a.swistak Re: a ja place 120zl za 32 metry.klimzowiec rulez IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.01.05, 06:51
          A mi tych ludzi wcale nie jest szkoda, nie trudno było sie domyslec ze w takim
          TBSie, nowym, super wykonczonym, bedą płacili 150-200PLN czynszu. Jak ich nie
          stac to nie musieli składać wniosku o przydział mieszkania w TBSie
          (luksusowego) tylko wniosek o lokal socjalny 30m2 na jedną osobę w lokalu
          socjalnym czynsz to wydatek rzedu 35PLN i jeszcze mozna dostac dodatek
          mieszkaniowy :)
          • Gość: M.T Re: a ja place 120zl za 32 metry.klimzowiec rulez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:31
            To się ciesz że tyle płacisz.Bo ja mieszkam w małym mieście,w
            starym,brzydkim,nieocieplonym bloku na 35 m z dwójką dzieci i moj czynsz to
            prawie 400 zł!!!!!!!!!!!To jakiś horror!!!!!a po rozliczeniu ciepła zamiast mam
            300 zł niedopłaty(a zimą 18 stopni w domu).Blokiem zarządza niestety TBS:(((((
            • Gość: a. swistak Re: a ja place 120zl za 32 metry.klimzowiec rulez IP: *.swic.dialup.inetia.pl 13.01.05, 06:45
              Heh, ja bym chciał tyle płacić :)))

Ja płacę teraz 300PLN/miesiąc i jestem sam. Lecz ja pisałem, ze jesli kogos nie stac na zamieszkanie w TBSie to ma alternatywę, moze sobie zamieszkac w lokalu socjalnym i płacić (jak jest w Katowicach) 0,71PLN/m2+4,95PLN za wywoz smieci za 1os.
              Niestety taka jest natura takich ludzi, najpierw biorą kredyt a później sie martwią z czego spłacą, tak samo z TBSem przeciez wiedzieli ze nie zapłacą tak jak pisałem 150-200PLN tylko wiecej to po co brali takie mieszkanie ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka