Dodaj do ulubionych

Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w wiś...

• Gość: antyolek Aleksander Bizantyjski IP: 82.148.37.* 04.03.05, 11:24
      slusznie napisal Newsweek, ze ten prezydent uwielbia otaczac sie dworem i
      przepychem. co za prostak! zachowuje sie jak pan na folwarku!
    • Gość: jamul Pałace i gnojowiska IP: *.lex.pl 04.03.05, 11:59
      Już niedługo ten piękny kraj będzie rządzony przez ludzi prawych i
      sprawiedliwych. Ci dobrzy ludzie pozbawią wszystkie świnie, według swojego
      uznania, tego co te świnie (czerwone, różowe i inne) ukradły nam, maluczkim.
      Mam tylko nadzieję, że Ministrem Sprawiedliwości zostanie Pan Giertych i on
      wszystkich rozliczy.
      Co do samego zameczku, to oczywiście nowa władza przeznaczy ten zbytkowny
      obiekt na schronisko dla bezdomnych, albo, w najgorszym razie, na siedzibę dla
      Rodziny Radia Maryja.
      Prezydent RP powinien urzędować i przyjmować gości w barakowozie ustawionym
      gdzieś w szczerym polu, żeby od razu wszyscy wiedzieli w jakim ujowym kraju się
      znaleźli.
      Wstyd, że Gazeta wykorzystuje w tak perfidny sposób sytuację, żeby obrzydzać
      Kwaśniewskiego.
      Gazeta zapomniała, że się Kwachowi kończy kadencja i prezydentem pewnikiem
      zostanie jakiś prawicowy polityk. Już niedługo będzie dobrze, kochani
      redaktorzy.
      Szefa nie ma - myszy harcują. Jak to jest panie i panowie redaktorzy? Co by na
      taką informację powiedział Adam Michnik? Zastanawialiście się?
    • Gość: irena Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:23
      co za naród, zamiast się cieszyć że coś się robi aby przyciągnąć turystów to
      szuka się dziury w całym.
      • mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 12:36
        W wisle i tak jest dużo turystów, a ta willa nie jest piękna szczerze mówiąc.
        • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:48
          No piękna może nie jest, ale ma wartość historyczną. Gdzie jeszcze stoi rezydencja prezydenta? Wisła na pewno na tym zyska - bez żadnych kosztów.
    • Gość: mish a ty (k..) skąd masz?Sam sobie drukujesz??idiot/nt IP: *.scz.fiscalia.gov.bo / 200.58.170.* 04.03.05, 12:59
    • Gość: szwet14 SALON IP: *.bredband.comhem.se 04.03.05, 13:04
      W salonie brakuje lustra nad kominkiem. Az sie prosi.
    • Gość: Janusz Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:14
      Prezydent Mościcki przy otwarciu pałacyku wita się z gazdziną ,a ona odpowiada
      ej tam panoczku moja córka to dopiero ma cycki .Podobno przed KGB ukrywał się w
      pałacyku Gomułka .
    • Gość: Zasada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 83.230.125.* 04.03.05, 13:37
      Przejęcie tego pałacyku w spadku po powszechnie szanowanym ostatnim prezydencie
      II RP, prawdziwego uczonego, przez niedouczonego niedoszłego magistra, to
      sumbol upadku moralnego naszego niedouczonego społeczeństwa.
      • mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 13:48
        no i znowu bzdury.
        Nie po prezydencie I Rzeczpospolitej, bo po wojnie wypoczywali tu pierwsi
        sekretarze i kto wie, może mały Olek też?:)
        Więc akurat w tym wypadku jest to jakaś ciągłość historyczna.
      • Gość: jamul Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.lex.pl 04.03.05, 13:51
        Na wszelki wypadek należy w ogóle zlikwidować stanowisko Prezydenta RP, żeby
        jakiś patałach na przyszłość samą swoją obecnością na tym stanowisku nie burzył
        pamięci o ostatnim przedwojennym Prezydencie RP.
        Tymczasem w pałacyku w Wiśle, za Prezydentem Kwaśniewskim może chodzić
        sprzątaczka i ścierać ślady jakie Kwaśniewski będzie zostawiał na szlachetnych
        posadzkach, po których przechadzał sie onegdaj powszechnie szanowany ostatni
        Prezydent II RP.
        • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:52
          A za co szanowany i przez kogo - przez wyborców za poprawę ich losu?
      • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:51
        Mościcki to był wielki uczony, ale to Kwaśniewski wygrywał dwukrotnie wybory prezydenckie i ma mandat od narodu.
    • Gość: anatoś Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:51
      Prezydent mieszka jak król, a moją babcię (będącą w ciężkim stanie) odłączono
      od aparatury podtrzymującej życie bo niema wystarczających pieniędzy na służbę
      zdrowia. Żałosne!!!!!
      • Gość: skarb panstwa Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:02
        Obywatelu, sprawdzilismy. Te pieniądze, których zabrakło na aparaturę, miały
        pochodzić nie z puli przeznaczonej na remont willi, tylko z Pańskich składek
        ZUS. Niestety, wolał Pan pracować na czarno, i oto skutki.
        • mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 15:05
          co za brednie.
          nikt nie woli pracować na czarno
          • Gość: ralf nikt nie woli?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:31
            Mylisz sie, ja wole. Moze nie tyle na czarno, ale tak, zeby (zgodnie z prawem
            zreszta) nie placic ani grosza na ZUS (nie liczac dofinansowan tej instytucji z
            budzetu, czyli moich podatkow), ktory i tak w ramach skladki prawie nic mi nie
            zapewnia. Lecze sie prywatnie, w cywilizowanych warunkach, bez koniecznosci
            dawania lapowek za kazde "nadprogramowe" badanie czy zabieg, i zaoszczedzone na
            skladkach pieniadze az nadto na to wystarczaja. Reszte odkladam na konto albo
            inwestuje z mysla o zabezpieczeniu na starosc, znacznie pewniejszym, niz
            obiecanki-cacanki ZUSu i OFE. Bardzo sobie chwale taki system.
        • Gość: zan Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.echostar.pl 05.03.05, 10:53
          zgodzę się z przedmówcą, mam sporą pensję, ZUS ma się czym pożywić i mnie jakoś
          Służba Zdrowia nie odmawia świadczeń tłumacząc się brakiem limitów (nie daję
          przy tym w łapę!!!),
          Z drugiej strony mając trochę doświadczenia z potocznie zwaną Służbą Zdrowia ta
          sytuacja jest małoprawdopodobna.... albo babcia wypisała się na własne życzenie
          albo Ty ją zabrałeś do domu, w Polsce jak pamiętacie nie ma zgody na eutanazję
          a to mi tym podchodzi....
    • Gość: maciek Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 212.234.85.* 04.03.05, 13:55
      odpie**** sie od Prezydenta Kwasniewskiego, nie dla siebie to zrobil bo
      niebawem niestety konczy kadencje. Teraz bedzie mozna w eleganckich warunkach
      podjac waznych gosci.
      • Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:37
        Maciek, a ty czekasz na ważnych gości?...Ja się nikogo ważnego nie spodziewam...
    • Gość: Paweł Cieszy mnie ta wiadomość :-) IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 13:57
      Podana wiadomość cieszy mnie i to z kilku względów:
      1. pięknie zrekonstruowano Zameczek, nawiązując do jego wyglądu z lat 30-tych
      XX w. (a na szczęście nie do XXI wieku !);
      2. Zameczek ma być otwarty dla zwiedzających;
      3. to część naszego dziedzictwa kulturowego, nie będąca przecież prywatną
      własnością pana Kwaśniewskiego, tylko nas wszystkich- a te 30 milionów złotych
      to zaledwie około 80 groszy na każdego Polaka.
      Mam nadzieję, że Zameczek będzie żył, rozsławiał Wisłę i przysparzał
      dodatkowego splendoru naszemu Państwu :-)
    • Gość: śmierdząca kupa Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:59
      a co, może lepiej było przeznaczyć te 30mln złotych na kolejną dotacje dla
      kopalń, kolei albo na zasiłki dla młodocianych reńcistów. Kwacha nie lubie, ale
      przynajmniej coś wyremontował. Jak by nie było to jest jakieś dobro narodowe.
      czy może się mylę, wy zawszała bando zawistnych kuta.fonów wyciągających swoje
      zas.rane ręce po kolejne zasiłki i oczekujące więcej
      • Gość: mk Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:32
        ale jest dużo wartościowszych obiektów, które niszczeją - zamków, pałaców...
        Poza tym ktoś tu już napisał: Nie chciał w nim wypoczywać Jaruzelski, nie
        chcieli górnicy, za kilkanaście lat znowu popadnie w ruinę...
        • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:01
          Są wartościowsze obiekty, ale nie musi ich finansować kancelaria prezydencka. To tak jaby namawiać proboszcza, żeby nie swój kościół remontował tylko jakiś inny - wartościowszy. A kancelaria miała niby wyremontować inny, wartościowszy, a potem wysłuchiwać, że
          1. nie mają do niego prawa
          2. jest za duży, przecież zupełnie wystarczyłby ten w Wiśle
          3. Na remont poszło 60 mln, co przelicza się na X kilometrów dróg i Y drugich śniadań dla dzieci
          4. a dlaczego nie poszły pieniądze na zameczek w Wiśle, który ma taką prezydencką historię, albo na inny jeszcze wartościowszy zabytek

Kancelaria prezydencka przez wiele lat nic trwałego nie stworzyła, a pieniądze miała - i wtedy było dobrze?
          • Gość: m Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:39
            DLACZEGO "NIE MAJĄ DO NIEGO PRAWA"?
            Większość sypiących się pałaców jest własnością gmin.
            Oddaja je chętnie nawet za złotówkę.
      • Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:43
        No nareszcie jakaś ciekawa postać z jeszcze ciekawszymi poglądami...
      • Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:46
        faktycznie ,śmierdząca kupa
    • Gość: kaska Ale czad! 7,5 dol to nawet rezydencje w Hollywood IP: *.tele2.pl 04.03.05, 14:34
      Ale czad! 7,5 dol to nawet rezydencje w Hollywood nie kosztują, choć są z
      basenami, marmurami i roznymi gadzetami a w dodatku w "centrum swiata" a nie na
      jakims zadupiu w Wisle. NIK powinna zbadac kto remont przeprowadzal...
    • maniek.truskawka Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 14:37
      Tak, i sam będzie siedział tam i truskawki jadł!!!! Nie ładnie!!!!
      • Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:51
        razem z psami będzie jadł te truskawki...
    • Gość: ahym Dopóki Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:51
      dopóki prezydentem jest Aleksander Kwaśniewski to jeszcze odrobinkę lubie ten
      kraj. Pana Prezydenta też lubię. Musicie zrozumieć, że prezydent ma inne
      zadania i bowiązki niż rząd. Co prezydent ma zrobić w sprawie bezrobocia? sam
      napisać ustawę, sam sobie ją zatwierdzić i może jeszcze założyć firmę lub dwie
      i zatrudnić w niej bezrobotnych...???? HELLO - od tego jest rząd i
      ministrowie. a mamy takich jakich mamy. jak jeszcze nie daj boże po wyborach
      większość będzie miała samobrona z LPR to tylko uciekać z tego kraju. Oni
      zaprzepaszczą to wszsytko na co pracowała Pan Prezydent Kwaśniewski.
      Zastanówcie się - on jest dobrym prezydentem (ja nie mam nic wspólnego z lewicą
      żeby nie było e popieram swojego - chociaż w jakimś sensie on jest mój - to
      jest Mój Prezydent!!!)
    • Gość: normalny Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:53
      jestem mieszkańcem tamtego rejonu.Dlaczego nie pisze się ile dodatkowa
      wybudowano.Przecież to nie remont a duża rozbudowa.Ijeszcze jedno.Niedawno
      odbyło się na zamku w Bratysławie spotkanie Busha z Putinem .Nasi komentatorzy
      z TVP1 użlali się nad podatnikiem słowackim bo to z ich kieszeni dokonano
      remontu tegoż zamku a szm remont kosztował aż 340 tysięcy euro.W jakim kraju my
      żyjemy? dlaczego głowa państwa nie ma umiary w wydawaniu publicznych pieniędzy?
      Komu mają służyć te kuriozalne mówienie,że rozbudowy a nietylko remontu
      dokonano z pieniędzy kancelarii? Panowie żuenaliści zapytajcie się też ludzi
      tam mieszkających co tam dobudowano.Brak wam odwagi?
      • mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 14:57
        To napisz co, bo faktycznie za taką kasę to można by ze 20 takich budynków od
        nowa postawić.
        Więc co jeszcze?
        • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:04
          No bez przesady. 1,5 miliona to dom mojego wujka kosztuje, atam to bym nawet delegacji sprzątaczy z trzeciego świata nie prowadził.
    • Gość: gregory pek Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.client.comcast.net 04.03.05, 14:58
      kiedy ten dziad juz skonczy ta malwersacje
    • Gość: mm Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 145.253.209.* 04.03.05, 15:17
      Jaka kancelaria prezydenta? To podatnicy zapłacili za wszystko. Szkoda, że ten
      nieudacznik-prezydent sam za wszystko nie zapłacił!!!
    • Gość: Oex Odpowiedź na bezmyślne komantarze. IP: *.elsat.net.pl 04.03.05, 15:22
      Zdaniem niektórych z Was przezydent RP powiniene chyba jeździć starym maluchem,
      a gości z zagranicy, np. innych prezydentów, przyjmować w mieszkaniu, w bloku
      na osiedlu, albo w parku na ławce. Myślcie trochę. To jest bardzo ważna
      czynność i trzeba ją wykonywać. Wizerunek w polityce - to jej ważna część.
      • cieszyniak1 Słusznie 04.03.05, 15:25
    • cieszyniak1 Niepotrzebne emocje 04.03.05, 15:23
      Atakując, ci którym nie podoba się Kwaśniewski,
      zapominają, że zameczek będzie służył jego następcy
      Wszystkie głowy państw posiadają rezydencje reprezentacyjne
      • Gość: mk Re: Niepotrzebne emocje IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:27
        Warszawa, Hel, Wisła, może jeszcze na Karaibach by coś zbudować?
      • Gość: mk Re: Niepotrzebne emocje IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:28
        Poza tym jak już ktoś napisał jest pałac w Pszczynie niedaleko - tam też można
        podejmować gości.
    • gierelka Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 15:45
      jakbym miała tobym sama dała na odremontowanie takiego Palacyku. Nie lubie
      naszego Prezydenta,ale miło,że odnowił rezydencje w Wisle. A nawet niech to
      idzie z naszych podatków. W końcu to nasz kraj, nasze zabytki i
      pamięć !!!!!!!!!!!!
      • Gość: mk Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:45
        "Pałacyk"?
        Bez jaj...
        Poza tym był w całkiem dobrym stanie.
    • Gość: a Ładny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 15:51
      Ładny ten zameczek i odnowiony z pełnym szacunkiem dla wystroju z lat
      trzydziestych. To wyjątkowo mało kiczowata rezydencja głowy państwa np. w
      porównaniu z pałacami Berlusconiego. No może tylko z tym portretem przesadził,
      ja bym na jego miejscu nawet luter nie wieszał.
    • Gość: tomek z prabut fajny palac ja popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:53
      i slusznie chociarz cos fajnego tylko czemu to krytykujecie to co lepiej nie
      budowac????????????????????
    • Gość: ag Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.atol.com.pl 04.03.05, 15:53
      zdażył przed koncem kadencji, moze go teraz wykupi albo lepiej dostanie od
      narodu w nagrode ?????
    • Gość: wkurzona Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 213.241.29.* 04.03.05, 16:30
      Dlaczego nasi politycy szastaja kasą i żyją tak jak politycy w krajach bardzo
      bogatych. Wkurza mnie że 50% społeczenstwa polskiego żyje w biedzie a nasz
      prezydent wydaje bajońskie sumy na jakiś zameczek. Panie Prezydencie może Pan o
      tym zapomniał ale jesteśmy bardzo biednym krajem, bardzo biednym narodem i
      kupowanie takiej nieruchomości jest NIEMORALNE. Chciałabym aby prezydent choć
      raz przejechał się po Polsce i zobaczył jak żyją ludzie, jak klepią biedę, ile
      jest dramatów rodzinnych z powodu braku pracy i pieniędzy na zaspokojenie
      podstawowych potrzeb.
      WYĆ SIĘ CHCE kiedy widzę takie marnotrawstwo pieniędzy i tyle potrzebujących
      biednych ludzi. Jeśli na coś mnie nie stać to po prosrtu tego nie kupuję. Panie
      Prezydencie : Polski nie stać na takie zakupy !!!!
      • Gość: agora7 Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:06
        Niemoralne jest raczej to, co dzieje sie w sejmie.Niemoralne jest to,ze naszych
        politykow mowiacych "jednym glosem" mozna bylo zaobserwowac tylko raz -
        stojacych na platformie i "walczacych" w sprawie Ukrainy.Dobro Polski to
        slogan bez wartosci.Politycy - to pozal sie Boze zgraja
        prZypadkowych "chloptasiow" walczacych o stolki dla siebie.Nie stac nas przede
        wszystkim na strate czasu.Stracilismy juz tyle lat.Tracimy go dalej bo jestesmy
        GLUPI.
        • pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:11
          Racja z tym sejmem.
          Giertych zmarnował cały dzień na przepychanki, które nie mogły nic przynieść - taka publicystyka w słabym wydaniu i na koszt państwa. Dobrze im Belka powiedział, bo te łajdaki tylko sobą się zajmują: a ten chce stołek, a ten nie chce oddać, a ten ma słabe sondaże, a tamten ma kolegę z niepewną teczką. Politycy najbardziej lubią się zajmować politykami, a jak jest ustawa dotyczące życia szarych obywateli, to na sali jest 10 osób. Jakby z łaski przychodzili w sprawach innych niż prywatny interes.
      • Gość: zan Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.echostar.pl 05.03.05, 11:09
        chciałam Tobie tylko uświadomić, że część tych biednych ludzi jest biedna na
        własne życzenie!!! ja też pochodzę z biednej rodziny a mimo wszystko dostałam
        się na studia, ciężko zasuwałam pracując, ponieważ na pomoc finansową ani ze
        strony szeroko rozumianego państwa nie mogłam liczyć, ani na Rodziców, a jednak
        dałam radę, zaraz będę mgr, mam super pracę już na wysokim kierowniczym
        stanowisku, którą dostałam bez znajomości i protekcji
        wszystko zawdzięczam własnej determinacji i uporowi, i nie życzę sobie aby moja
        ciężko zarobiona kasa szła na lewe renty, czy zasiłki dla fikcyjnie
        rozwiedzionych samotnych matek!!!! mam gdzieś strajkujących górników, mamy
        KAPITALIZM i nie można do niezaradnych ciągle dokładać, mądre przysłowie mówi:
        jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, więc jak chcesz być biedny to będziesz!
        uważam,
        A co do wydatków w innych krajach to zacznijmy sobie porównywać wartości PKB,
        poziomy dotacji i dopiero wtedy wyraźmy swoje opinie ok?
        remont tego obiektu uważam za dobre przeznaczenie mojej kasy, na coś takiego
        miliardowa część moich podatków może iść.
    • Gość: agora7 Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:58
      Nie rozumiem skad to poruszenie ! Przeciez zamek nie jest jego wlasnoscia .Co
      zlego w tym, ze kolejne ruiny zostaly odremontowane i beda sluzyc dobrym celom?
      W naszym kraju- w nadmiarze buduje sie koscioly. W proporcjach : 1 duze
      osiedle - 2 koscioly.Przesada - a jakos nie slyszalam rozsadnych glosow, ktore
      powiedzialyby, ze cos tu jest nie tak.Ludzie w Polsce zatracili juz poczucie
      rozsadku i nie potrafia logicznie myslec ani dzialac.Wszystko jest zle,
      zle ,zle.Opamietajcie sie poki jeszcze nie jesat za pozno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka