Gość: antyolek Aleksander Bizantyjski IP: 82.148.37.* 04.03.05, 11:24 slusznie napisal Newsweek, ze ten prezydent uwielbia otaczac sie dworem i przepychem. co za prostak! zachowuje sie jak pan na folwarku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Pałace i gnojowiska IP: *.lex.pl 04.03.05, 11:59 Już niedługo ten piękny kraj będzie rządzony przez ludzi prawych i sprawiedliwych. Ci dobrzy ludzie pozbawią wszystkie świnie, według swojego uznania, tego co te świnie (czerwone, różowe i inne) ukradły nam, maluczkim. Mam tylko nadzieję, że Ministrem Sprawiedliwości zostanie Pan Giertych i on wszystkich rozliczy. Co do samego zameczku, to oczywiście nowa władza przeznaczy ten zbytkowny obiekt na schronisko dla bezdomnych, albo, w najgorszym razie, na siedzibę dla Rodziny Radia Maryja. Prezydent RP powinien urzędować i przyjmować gości w barakowozie ustawionym gdzieś w szczerym polu, żeby od razu wszyscy wiedzieli w jakim ujowym kraju się znaleźli. Wstyd, że Gazeta wykorzystuje w tak perfidny sposób sytuację, żeby obrzydzać Kwaśniewskiego. Gazeta zapomniała, że się Kwachowi kończy kadencja i prezydentem pewnikiem zostanie jakiś prawicowy polityk. Już niedługo będzie dobrze, kochani redaktorzy. Szefa nie ma - myszy harcują. Jak to jest panie i panowie redaktorzy? Co by na taką informację powiedział Adam Michnik? Zastanawialiście się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:23 co za naród, zamiast się cieszyć że coś się robi aby przyciągnąć turystów to szuka się dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 12:36 W wisle i tak jest dużo turystów, a ta willa nie jest piękna szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:48 No piękna może nie jest, ale ma wartość historyczną. Gdzie jeszcze stoi rezydencja prezydenta? Wisła na pewno na tym zyska - bez żadnych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mish a ty (k..) skąd masz?Sam sobie drukujesz??idiot/nt IP: *.scz.fiscalia.gov.bo / 200.58.170.* 04.03.05, 12:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 SALON IP: *.bredband.comhem.se 04.03.05, 13:04 W salonie brakuje lustra nad kominkiem. Az sie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:14 Prezydent Mościcki przy otwarciu pałacyku wita się z gazdziną ,a ona odpowiada ej tam panoczku moja córka to dopiero ma cycki .Podobno przed KGB ukrywał się w pałacyku Gomułka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 83.230.125.* 04.03.05, 13:37 Przejęcie tego pałacyku w spadku po powszechnie szanowanym ostatnim prezydencie II RP, prawdziwego uczonego, przez niedouczonego niedoszłego magistra, to sumbol upadku moralnego naszego niedouczonego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 13:48 no i znowu bzdury. Nie po prezydencie I Rzeczpospolitej, bo po wojnie wypoczywali tu pierwsi sekretarze i kto wie, może mały Olek też?:) Więc akurat w tym wypadku jest to jakaś ciągłość historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.lex.pl 04.03.05, 13:51 Na wszelki wypadek należy w ogóle zlikwidować stanowisko Prezydenta RP, żeby jakiś patałach na przyszłość samą swoją obecnością na tym stanowisku nie burzył pamięci o ostatnim przedwojennym Prezydencie RP. Tymczasem w pałacyku w Wiśle, za Prezydentem Kwaśniewskim może chodzić sprzątaczka i ścierać ślady jakie Kwaśniewski będzie zostawiał na szlachetnych posadzkach, po których przechadzał sie onegdaj powszechnie szanowany ostatni Prezydent II RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:52 A za co szanowany i przez kogo - przez wyborców za poprawę ich losu? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 23:51 Mościcki to był wielki uczony, ale to Kwaśniewski wygrywał dwukrotnie wybory prezydenckie i ma mandat od narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatoś Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:51 Prezydent mieszka jak król, a moją babcię (będącą w ciężkim stanie) odłączono od aparatury podtrzymującej życie bo niema wystarczających pieniędzy na służbę zdrowia. Żałosne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb panstwa Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:02 Obywatelu, sprawdzilismy. Te pieniądze, których zabrakło na aparaturę, miały pochodzić nie z puli przeznaczonej na remont willi, tylko z Pańskich składek ZUS. Niestety, wolał Pan pracować na czarno, i oto skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 15:05 co za brednie. nikt nie woli pracować na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf nikt nie woli?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:31 Mylisz sie, ja wole. Moze nie tyle na czarno, ale tak, zeby (zgodnie z prawem zreszta) nie placic ani grosza na ZUS (nie liczac dofinansowan tej instytucji z budzetu, czyli moich podatkow), ktory i tak w ramach skladki prawie nic mi nie zapewnia. Lecze sie prywatnie, w cywilizowanych warunkach, bez koniecznosci dawania lapowek za kazde "nadprogramowe" badanie czy zabieg, i zaoszczedzone na skladkach pieniadze az nadto na to wystarczaja. Reszte odkladam na konto albo inwestuje z mysla o zabezpieczeniu na starosc, znacznie pewniejszym, niz obiecanki-cacanki ZUSu i OFE. Bardzo sobie chwale taki system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zan Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.echostar.pl 05.03.05, 10:53 zgodzę się z przedmówcą, mam sporą pensję, ZUS ma się czym pożywić i mnie jakoś Służba Zdrowia nie odmawia świadczeń tłumacząc się brakiem limitów (nie daję przy tym w łapę!!!), Z drugiej strony mając trochę doświadczenia z potocznie zwaną Służbą Zdrowia ta sytuacja jest małoprawdopodobna.... albo babcia wypisała się na własne życzenie albo Ty ją zabrałeś do domu, w Polsce jak pamiętacie nie ma zgody na eutanazję a to mi tym podchodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 212.234.85.* 04.03.05, 13:55 odpie**** sie od Prezydenta Kwasniewskiego, nie dla siebie to zrobil bo niebawem niestety konczy kadencje. Teraz bedzie mozna w eleganckich warunkach podjac waznych gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:37 Maciek, a ty czekasz na ważnych gości?...Ja się nikogo ważnego nie spodziewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Cieszy mnie ta wiadomość :-) IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 13:57 Podana wiadomość cieszy mnie i to z kilku względów: 1. pięknie zrekonstruowano Zameczek, nawiązując do jego wyglądu z lat 30-tych XX w. (a na szczęście nie do XXI wieku !); 2. Zameczek ma być otwarty dla zwiedzających; 3. to część naszego dziedzictwa kulturowego, nie będąca przecież prywatną własnością pana Kwaśniewskiego, tylko nas wszystkich- a te 30 milionów złotych to zaledwie około 80 groszy na każdego Polaka. Mam nadzieję, że Zameczek będzie żył, rozsławiał Wisłę i przysparzał dodatkowego splendoru naszemu Państwu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierdząca kupa Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:59 a co, może lepiej było przeznaczyć te 30mln złotych na kolejną dotacje dla kopalń, kolei albo na zasiłki dla młodocianych reńcistów. Kwacha nie lubie, ale przynajmniej coś wyremontował. Jak by nie było to jest jakieś dobro narodowe. czy może się mylę, wy zawszała bando zawistnych kuta.fonów wyciągających swoje zas.rane ręce po kolejne zasiłki i oczekujące więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:32 ale jest dużo wartościowszych obiektów, które niszczeją - zamków, pałaców... Poza tym ktoś tu już napisał: Nie chciał w nim wypoczywać Jaruzelski, nie chcieli górnicy, za kilkanaście lat znowu popadnie w ruinę... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:01 Są wartościowsze obiekty, ale nie musi ich finansować kancelaria prezydencka. To tak jaby namawiać proboszcza, żeby nie swój kościół remontował tylko jakiś inny - wartościowszy. A kancelaria miała niby wyremontować inny, wartościowszy, a potem wysłuchiwać, że 1. nie mają do niego prawa 2. jest za duży, przecież zupełnie wystarczyłby ten w Wiśle 3. Na remont poszło 60 mln, co przelicza się na X kilometrów dróg i Y drugich śniadań dla dzieci 4. a dlaczego nie poszły pieniądze na zameczek w Wiśle, który ma taką prezydencką historię, albo na inny jeszcze wartościowszy zabytek Kancelaria prezydencka przez wiele lat nic trwałego nie stworzyła, a pieniądze miała - i wtedy było dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:39 DLACZEGO "NIE MAJĄ DO NIEGO PRAWA"? Większość sypiących się pałaców jest własnością gmin. Oddaja je chętnie nawet za złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:43 No nareszcie jakaś ciekawa postać z jeszcze ciekawszymi poglądami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:46 faktycznie ,śmierdząca kupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Ale czad! 7,5 dol to nawet rezydencje w Hollywood IP: *.tele2.pl 04.03.05, 14:34 Ale czad! 7,5 dol to nawet rezydencje w Hollywood nie kosztują, choć są z basenami, marmurami i roznymi gadzetami a w dodatku w "centrum swiata" a nie na jakims zadupiu w Wisle. NIK powinna zbadac kto remont przeprowadzal... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.truskawka Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 14:37 Tak, i sam będzie siedział tam i truskawki jadł!!!! Nie ładnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.wroc.net 04.03.05, 14:51 razem z psami będzie jadł te truskawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahym Dopóki Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:51 dopóki prezydentem jest Aleksander Kwaśniewski to jeszcze odrobinkę lubie ten kraj. Pana Prezydenta też lubię. Musicie zrozumieć, że prezydent ma inne zadania i bowiązki niż rząd. Co prezydent ma zrobić w sprawie bezrobocia? sam napisać ustawę, sam sobie ją zatwierdzić i może jeszcze założyć firmę lub dwie i zatrudnić w niej bezrobotnych...???? HELLO - od tego jest rząd i ministrowie. a mamy takich jakich mamy. jak jeszcze nie daj boże po wyborach większość będzie miała samobrona z LPR to tylko uciekać z tego kraju. Oni zaprzepaszczą to wszsytko na co pracowała Pan Prezydent Kwaśniewski. Zastanówcie się - on jest dobrym prezydentem (ja nie mam nic wspólnego z lewicą żeby nie było e popieram swojego - chociaż w jakimś sensie on jest mój - to jest Mój Prezydent!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:53 jestem mieszkańcem tamtego rejonu.Dlaczego nie pisze się ile dodatkowa wybudowano.Przecież to nie remont a duża rozbudowa.Ijeszcze jedno.Niedawno odbyło się na zamku w Bratysławie spotkanie Busha z Putinem .Nasi komentatorzy z TVP1 użlali się nad podatnikiem słowackim bo to z ich kieszeni dokonano remontu tegoż zamku a szm remont kosztował aż 340 tysięcy euro.W jakim kraju my żyjemy? dlaczego głowa państwa nie ma umiary w wydawaniu publicznych pieniędzy? Komu mają służyć te kuriozalne mówienie,że rozbudowy a nietylko remontu dokonano z pieniędzy kancelarii? Panowie żuenaliści zapytajcie się też ludzi tam mieszkających co tam dobudowano.Brak wam odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjbie Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 14:57 To napisz co, bo faktycznie za taką kasę to można by ze 20 takich budynków od nowa postawić. Więc co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:04 No bez przesady. 1,5 miliona to dom mojego wujka kosztuje, atam to bym nawet delegacji sprzątaczy z trzeciego świata nie prowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory pek Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.client.comcast.net 04.03.05, 14:58 kiedy ten dziad juz skonczy ta malwersacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 145.253.209.* 04.03.05, 15:17 Jaka kancelaria prezydenta? To podatnicy zapłacili za wszystko. Szkoda, że ten nieudacznik-prezydent sam za wszystko nie zapłacił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oex Odpowiedź na bezmyślne komantarze. IP: *.elsat.net.pl 04.03.05, 15:22 Zdaniem niektórych z Was przezydent RP powiniene chyba jeździć starym maluchem, a gości z zagranicy, np. innych prezydentów, przyjmować w mieszkaniu, w bloku na osiedlu, albo w parku na ławce. Myślcie trochę. To jest bardzo ważna czynność i trzeba ją wykonywać. Wizerunek w polityce - to jej ważna część. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniak1 Niepotrzebne emocje 04.03.05, 15:23 Atakując, ci którym nie podoba się Kwaśniewski, zapominają, że zameczek będzie służył jego następcy Wszystkie głowy państw posiadają rezydencje reprezentacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Niepotrzebne emocje IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:27 Warszawa, Hel, Wisła, może jeszcze na Karaibach by coś zbudować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Niepotrzebne emocje IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:28 Poza tym jak już ktoś napisał jest pałac w Pszczynie niedaleko - tam też można podejmować gości. Odpowiedz Link Zgłoś
gierelka Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 04.03.05, 15:45 jakbym miała tobym sama dała na odremontowanie takiego Palacyku. Nie lubie naszego Prezydenta,ale miło,że odnowił rezydencje w Wisle. A nawet niech to idzie z naszych podatków. W końcu to nasz kraj, nasze zabytki i pamięć !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:45 "Pałacyk"? Bez jaj... Poza tym był w całkiem dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Ładny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 15:51 Ładny ten zameczek i odnowiony z pełnym szacunkiem dla wystroju z lat trzydziestych. To wyjątkowo mało kiczowata rezydencja głowy państwa np. w porównaniu z pałacami Berlusconiego. No może tylko z tym portretem przesadził, ja bym na jego miejscu nawet luter nie wieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek z prabut fajny palac ja popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:53 i slusznie chociarz cos fajnego tylko czemu to krytykujecie to co lepiej nie budowac???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.atol.com.pl 04.03.05, 15:53 zdażył przed koncem kadencji, moze go teraz wykupi albo lepiej dostanie od narodu w nagrode ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: 213.241.29.* 04.03.05, 16:30 Dlaczego nasi politycy szastaja kasą i żyją tak jak politycy w krajach bardzo bogatych. Wkurza mnie że 50% społeczenstwa polskiego żyje w biedzie a nasz prezydent wydaje bajońskie sumy na jakiś zameczek. Panie Prezydencie może Pan o tym zapomniał ale jesteśmy bardzo biednym krajem, bardzo biednym narodem i kupowanie takiej nieruchomości jest NIEMORALNE. Chciałabym aby prezydent choć raz przejechał się po Polsce i zobaczył jak żyją ludzie, jak klepią biedę, ile jest dramatów rodzinnych z powodu braku pracy i pieniędzy na zaspokojenie podstawowych potrzeb. WYĆ SIĘ CHCE kiedy widzę takie marnotrawstwo pieniędzy i tyle potrzebujących biednych ludzi. Jeśli na coś mnie nie stać to po prosrtu tego nie kupuję. Panie Prezydencie : Polski nie stać na takie zakupy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agora7 Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:06 Niemoralne jest raczej to, co dzieje sie w sejmie.Niemoralne jest to,ze naszych politykow mowiacych "jednym glosem" mozna bylo zaobserwowac tylko raz - stojacych na platformie i "walczacych" w sprawie Ukrainy.Dobro Polski to slogan bez wartosci.Politycy - to pozal sie Boze zgraja prZypadkowych "chloptasiow" walczacych o stolki dla siebie.Nie stac nas przede wszystkim na strate czasu.Stracilismy juz tyle lat.Tracimy go dalej bo jestesmy GLUPI. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w 05.03.05, 00:11 Racja z tym sejmem. Giertych zmarnował cały dzień na przepychanki, które nie mogły nic przynieść - taka publicystyka w słabym wydaniu i na koszt państwa. Dobrze im Belka powiedział, bo te łajdaki tylko sobą się zajmują: a ten chce stołek, a ten nie chce oddać, a ten ma słabe sondaże, a tamten ma kolegę z niepewną teczką. Politycy najbardziej lubią się zajmować politykami, a jak jest ustawa dotyczące życia szarych obywateli, to na sali jest 10 osób. Jakby z łaski przychodzili w sprawach innych niż prywatny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zan Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.echostar.pl 05.03.05, 11:09 chciałam Tobie tylko uświadomić, że część tych biednych ludzi jest biedna na własne życzenie!!! ja też pochodzę z biednej rodziny a mimo wszystko dostałam się na studia, ciężko zasuwałam pracując, ponieważ na pomoc finansową ani ze strony szeroko rozumianego państwa nie mogłam liczyć, ani na Rodziców, a jednak dałam radę, zaraz będę mgr, mam super pracę już na wysokim kierowniczym stanowisku, którą dostałam bez znajomości i protekcji wszystko zawdzięczam własnej determinacji i uporowi, i nie życzę sobie aby moja ciężko zarobiona kasa szła na lewe renty, czy zasiłki dla fikcyjnie rozwiedzionych samotnych matek!!!! mam gdzieś strajkujących górników, mamy KAPITALIZM i nie można do niezaradnych ciągle dokładać, mądre przysłowie mówi: jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, więc jak chcesz być biedny to będziesz! uważam, A co do wydatków w innych krajach to zacznijmy sobie porównywać wartości PKB, poziomy dotacji i dopiero wtedy wyraźmy swoje opinie ok? remont tego obiektu uważam za dobre przeznaczenie mojej kasy, na coś takiego miliardowa część moich podatków może iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agora7 Re: Prezydent Kwaśniewski otworzył rezydencję w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:58 Nie rozumiem skad to poruszenie ! Przeciez zamek nie jest jego wlasnoscia .Co zlego w tym, ze kolejne ruiny zostaly odremontowane i beda sluzyc dobrym celom? W naszym kraju- w nadmiarze buduje sie koscioly. W proporcjach : 1 duze osiedle - 2 koscioly.Przesada - a jakos nie slyszalam rozsadnych glosow, ktore powiedzialyby, ze cos tu jest nie tak.Ludzie w Polsce zatracili juz poczucie rozsadku i nie potrafia logicznie myslec ani dzialac.Wszystko jest zle, zle ,zle.Opamietajcie sie poki jeszcze nie jesat za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś