Gość: harc mistrz Re: Katowice 1911 rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 17:48 Przestań żyć przeszłością!!! (HKP) ... CZUWEJ!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Katowice 1911 rok (b. ciekawy wątek) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 18:52 Dopowiem tylko na boku: ARNOLDZIE... LUBY, UWAŻAJ NA PODRÓBY!!! (nawet takie sobie - niewinne) Ad rem: Czytałem te wspomnienia podróżne Klausmanna. Mam chyba nawet tę jego książkę w swoim księgozbiorze (taka średniej grubości, w ciemnobordowych miękkich okładkach, o ile się nie mylę, wydana tutaj, chyba przez Wydawnictwo "Śląsk"). To tyle ode mnie... (bez HKP) ... CZUWAJ, ABO CZUWEJ!!! PS: Wątek wartościowy, wart kontynuowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze a swoją drogą, harc mistrzu.. 20.03.05, 19:13 ..po zmianie providera chyba łatwiej się pod Ciebie podszywać (nie każdy odróżni jednego dsla od drugiego); rozważ więc może założenie stałego nicka - to nie boli, nie kosztuje, nic nie ujawnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: a swoją drogą, harc mistrzu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:25 Yyy, nie taki diabeł straszny, Bartoszcze. W końcu liczy się s t y l . Niewinne podróbki i naśladownictwo mi nie przeszkadza. Z wrednymi sobie poradzę. ... CZUWAJ, ADMINISTRATORZE!!! (niekoniecznym było usuwanie postu nr 2 - byłego) PS: Mam awersję do logowania. Pod tym względem jestem... neoliberalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl163 Re: a swoją drogą, harc mistrzu.. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.05, 20:37 W sumie zgadzam sie. Logowanie obniza poziom dyskusji bo wielu wartosciowych ludzi jest zniecheconych do udzialu w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: a swoją drogą, harc mistrzu.. 20.03.05, 21:07 A w sumie dlaczego? Pomijam ewentualne problemy techniczne z zalogowaniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: a swoją drogą, harc mistrzu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:35 Trochę odbiegamy od tematu wątku, ale też zgadzam się z tym, co powiedział Mysl163. Dyskusja powinna być żywa i swobodna. A nawet spontaniczna i niekiedy emocjonalna. To są m.in. atrybuty jej autentyczności. LOGOWANIE (chociaż nie mam nic przeciwko tym osobom, które z takiej możliwości korzystają), przypomina mi zapomniany biurokratyczny rytuał "zapisywania się do głosu", stosowany na rozmaitych zebraniach w tzw. minionej epoce. (HKP) ... CZUWAJĄC - POZDRAWIAM!!! PS: Klausmann, to był mądry i wrażliwy człowiek. Bystry obserwator rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: a swoją drogą, Arnoldzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:32 ...Szkoda, że nie na temat główny. ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze o logowaniu 20.03.05, 23:46 Prawdę powiedziawszy, drogi harc mistrzu, mam wrażenie, że Twoje obiekcje są na wyrost:) Logowanie nie ma bowiem wiele wspólnego z "zapisywaniem się do głosu", zalogowany czy nie, tak samo podejmujesz decyzję o tym, czy, co, gdzie i kiedy napisać. Z tym, że zalogowanie daje dostęp do forów prywatnych (nieraz bardzo smakowitych) oraz różnych drobnych udogodnień, ponadto stały login ma charakter niepowtarzalny (próby podszywania się też istnieją, ale łatwiej je wyłapać, a także zablokować). Jak serwery dobrze działają:), to wystarczy się raz a dobrze zalogować. Ale w sumie jak kto lubi (chociaż w przyszłości administracja planuje ograniczyć możliwość pisania na Forum tylko do zalogowanych) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Katowice 1911 rok 21.03.05, 06:44 Niektorzy bija spora kase na przeszlosci. A niektorym zwisa nawet to, kim byl jego ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Katowice 1911 rok 21.03.05, 20:50 To kliknijcie sie jeszcza roz na wiyrchni link, bo jes ciong dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś