oszolom.z.radia.maryja 29.03.05, 21:50 a co na to tutejsza LPR? czy zamiezra orgaqnizować jakies protesty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tolek Mieszkańcy os. Paderewskiego lubia protestowac IP: 213.17.142.* 30.03.05, 01:00 Pamietam, kiedys nie chcieli autostrady. Nie wiedzieli jednak, ze Al. Gornoslaska jest starsza od tego calego osiedla. Ale sie wtedy posmialem !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.03.05, 03:17 Nie rozumiem po co tu protest, jesli sklep jest niepotrzebny to znaczy ze nie bedzie mial klientow nikt w nim nie bedzie kupowal inwestor straci i pojdzie z torbami. Jesli bedzie przynosil dochod znaczy ze jest potrzebny.Ktos zarobi bedzie praca interes sie bedzie krecil to proste. A na trawke mozna z kocem jechac czy przejsc sie troche dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 30.03.05, 09:56 Mnie to bezposreni nie dotyczy bo mieszka na tzw. dolnym osiedlu, ale ciekawe co bys gosciu powiedzial jakby CI zbudowali supermarket na przeciwko wejsciado klastki schodowej. Najfajniejsze jest to z Katowicka SM sama budowala (i to stosunkowo niedawno) bloki przy ktorych teraz powsteja lidl (czy jak mu tam) :)) Poza tym, mysle ze to jest zemsta za odlaczenie sie SM Paderewski. Oczywiscie "nasz" zarzad nie protestuje w koncu prezes nie mieszka na Osiedlu : ((. Ja na szczesicie tez juz niedlugo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta ale prywata IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.03.05, 08:28 "Edyta Pytlak przyprowadziła się na osiedle Paderewskiego kilka lat temu. Już wtedy planowali z mężem dziecko, a okolica wydawała się wręcz idealna do spacerów z maluchem." Chodziłam z Edytą do liceum... O ile się ni emyle, to nazywa sie teraz PIETRASZEWSKA, tak jak dziennikarz GW z Katowic. Czy to nie za dużo prywaty w gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario poroniony pomysł IP: *.kzkgop.pl / *.crowley.pl 30.03.05, 08:40 nie chodzi "inteligencie" o to, jaki market powstaje, ale gdzie powstaje - to już jest początek płuc Katowic i nie tylko - może niedługo zaoraja całą Dolinę Trzech Stawów .... Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup 30.03.05, 10:07 - Budują go już prawie w Dolinie Trzech Stawów. Mogliśmy tam spacerować i wylegiwać się na kocu. A teraz? Mamy się rozłożyć na parkingu supermarketu? To tak, jakby postawić duży sklep przy wjeździe do chorzowskiego parku - denerwuje się Pytlak. To zdanie jest dobre! Panie Pytlak za parę miesięcy przy wjeździe do parku zostanie otworzony od strony Chorzowa (kilkadziesiąt metrów od granic Katowic) hipermarket Carrefour. A tak ogóle to za często słyszy się o protestach mieszkańców Paderewskiego. Jeżeli im się nie podoba, że Katowice się rozwijają, to może pora na wyprowadzkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:52 Ciekawe czy tez bys tak kwiczal jakby to by Ciebie spotkalo. Mowienie ze jak Ci sie nie podoba to sie mozesz przeprowadzic jest glupie i szczeniackie, gdyz chyba masz swiadomosc ze dla 99% ludnosci z Paderewy jest to zadanie awykonalne. Ja akurat na Paderewie bywam goscinnie i patrzac z boku uwazam, iz miejsce to wiele straci przez kolejny market. I prosze do tego calego szumu o hiper i super marketach nie przypisywac sprawy Championa, bo akurat zagospodarowanie opuszczonej rudery to co innego niz to co robia pod Lidla. No i uwazam, iz Miasto powinno miec tez jakis glos w tej sprawie, a z wypowiedzi widac, ze ich to delikatnie mowiac "wali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.starnet.katowice.pl 30.03.05, 11:06 Z początku myślałem że to normalne bloki mieszkalne będą, miejsce idealne prawie koło stawu. Ale ze sklepem to przesada, jak tak będziemy robić to gdzie kamieniem ćiepneisz tam sklep. Mnie to już nie śmieszy. PRL zrobił swoje blokowiska. A teraz mamy blaszaki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:43 A właśnie sie zastanawiałem co tam budują. Mam nadzieje że będzie to 1wsza plajta nowo wybudowanego marketu. W poblizu os.Paderewskiego to bedzie juz 3! Chyba jest jakas granica opłacalności,no i ile mozna z mieszkańców osiedla wycisnąć pieniedzy . Nie pamiętam liczb ale wg badaćń takie markety mają dokładnie obliczona minimalną liczbę ludności w terenie swojego "razenia " poniżej której przestaja być rentowne. No i cóz zobaczymy czy inwestor sie tym razem nie przeliczy. Ja juz od dawna zakupy robie w małych osiedlowych sklepikach ,gdzie mieso ,owoce i warzywa zawsze świeze.Co i innym polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.petrus.com.pl 30.03.05, 11:52 A ja bym chciał mieć duży ,tani sklep przy samym bloku.Przecież to bardzo wygodne.Poza tym to jest miasto,a jak się komuś nie podoba miejska infrastruktura to może się przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:25 To jak rozumię kupująć mieszkanie wybierasz takie zeby do sklepowych drzwi było jak najbliżej.ok. To chyba nie czuł byś sie za dobrze jakby od wspaniałego marketu na wprost którego znalazłeś sobie mieszkanko oddzielił cie nagle jakis paskudny wielki kawał zieleni ,drzewa i sadzawka? Os,Paderewskiego zawsze szczyciło sie bliskością terenów zielonych(doliny trzech stawów) i tym tez jak smiem podejrzewac kieruja sie ludzie szukający tam własnie mieszkania.TAk więc uszczęśliwianie ich kolejnym barakiem oddzielającym od doliny ,w załozeniu bliskości i duzych i małych sklepów wokół raczej ich nie uszczęśliwi.Mnie na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup 30.03.05, 13:09 Gość portalu: fan? napisał(a): > A właśnie sie zastanawiałem co tam budują. A tak właściwie to w którym to dokładnie miejscu budują? Bo tego już z artykułu za cholerę się dowiedzieć nie można.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan? Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:44 Budują na przeciwko praktikera, miedzy ostatnimi blokami a doliną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PADEREWA Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 217.153.211.* 30.03.05, 16:36 Ciekawe co pan Kepys będzie z tego miał, skoro tak się przy tym upiera??!!!! Od 24 lat mieszkam na Paderewie i wiem z czym sie wiąże dla osiedla budowa nowego supermarketu, moim zdaniem nikomu do niczego nie potrzebnego. Tylko idiota albo ktoś kto ma w tym nie mały interes mógł na coś takiego wpaść - Gratuluje bycia idiotom ! Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup 30.03.05, 18:45 Byłem tam dzisiaj i stwierdzam, że ta budowa nie zaszkodzi dolinie 3 stawów. Lidl będzie się ładnie prezentował dla jadących autostradą z kierunku Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Rzecznik magistratu klamie kreci zreszta jaki pan IP: *.plusgsm.pl 30.03.05, 18:55 Plan zagospodarowania uchwala RADA MIAST i pan rzecznik kitu nie nie wciska,ze to jest samowola budowlana .A jesli jest samowola to nadzor budowlany ma obowiązek zamknac taka budowe i nakazać rozbiurke.Ale zezwolenie na budowe super to super pieniadze a budowa mieszkań to przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz W tym supermarketowym szaleństwie jest metoda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:15 SUPERMARKETY NADCHODZĄ... W razie nowej "Bitwy o Handel", Podrzucam pomysł od niechcenia, Aby spółdzielczy BUNKIER-SKARBEK Był głównym miejscem dowodzenia. (tak pisałem przed wielu, wielu laty) No i wykrakałem! (HKP) ... CZUWAJ - PO NIEWCZASIE - POLSKI INTERESIE HANDLOWY, PATRIOTYCZNO-NARODOWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba W tych budowach marketów to glupota albo dalekowzr IP: *.plusgsm.pl 31.03.05, 18:56 W pobliżu Belg i górne pietro już bankrutuje,Gean zlikwidował polowe supermarketu inne na granicy oplacalności prosze zwrucić uwage jak często zmieniają sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: W tych budowach marketów to glupota albo dale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 19:15 Niechaj Was nie zwiedzie imponująca kubatura tych supermarketowych hangarowych obiektów budowlanych. I jakaś tam ich bajerancka architektura... Jakby zdjąć dach i rozebrać ściany, to ujrzelibyśćie gigantyczny skład towarów piętrzących się na kupie i stale uzupełnianych dostawami TIR-ów. To jest BITWA O HANDEL, jak na froncie, jak na prawdziwym polu walki. (HKP) ... CZUWAJ, (ZAPOMNIANY) HILARY MINCU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Niech nabudują nawet trzysta marketów IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 02.04.05, 11:55 To w końcu w każdym z nich będzie jeden klient na dzień . Mocno posuwa sie budowa gigantycznego centrum rozrywkowo - handlowego przy Chorzowskiej w Katowicach. Niecierpliwie czekam na dzień otwarcia tego giganta i pójdę wtedy pooglądać i sfotografować puste wnętrza Auchan, Praktikera, Media, Castoramy itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victor Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 81.219.117.* 02.04.05, 20:04 Macie k....wa paderewszczaki zemstę Piaseckiej. Jak żeście darli mordy na Katowicką Spółdzielnię i się chcieliście odłączyć - to macie. he he he!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Faktycznie - baby są mściwe, a jak już na stanowis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:32 ku..., to nie przelewki!!! cyt.: "MŚCIWA DIWA" Mówiła: - Ja im pokażę!!! I... szła na plażę. (HKP) ... CZUWAJ, KRISTIN'E!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Zezwolenie na budowe i plan zagospodarowania robi IP: *.plusgsm.pl 06.04.05, 09:43 i daje Urząd Miasta.A więc właściciel terenu niema wiele do powiedzenia.W tym wypadku jeżeli Urząd Miasta przeznaczył teren pod budowe hiper marketu to bardxzo dobrze ,że Spóldzielnia sprzedała teren,Spóldzielnia handlem się nie zajmuje a kapitał istniejący w terenie byłby zamrozony.W takiej sytuacji jestem ja .W pewnym mieście posiadam działke w bardzo ładnym miejscu lecz niedano mi zezwolenia na budowe poniewaz teren przeznaczono na budownictwo wielorodzinne dla TBS ja odmówiłem sprzedaży TBS buduje wokól mojej działki i ja zrozumiałe jestem w jakim sensie okradziony.Swoją drogą proponowana cena TBS to było na otarcie łez.I tak Panowie to całe gadanie o wolności o poszanuwaniu własności ta cała konstytucja to jedne wielkie bzdury a PRL kruluje i się rozwija. Pan Uszok napadł na moje mieszkanie obrabował mnie zagarn mieszkanie dla swoich poczeb bez żadnego postępowania bez żadnych wyroków, a więc to co sie dzieje jest przerażajace ten system przerósł komune i wszystkie najgorsze systemy istmiejące dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezgryźliwy Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 80.48.245.* 03.04.05, 18:43 W planie jest dokończenie nitki dwupasmówki od Praktiera, wzdłuż Osiedla Przystań aż do dawnego boiska ŚlTZN na wysokości Sikorskiego 42 a tam - ronado i przbitka na wschód do widuktu na Murckwoskiej,przez nasyp na stawie "łąka" i do Granicznej, w drugą stronę. Takie pohulanki/krzyzówki bardzo uatrakcyjnią architekurę osiedla. Były też propozycje, by szkoła i pomnik 'Gęsi" stały na rondzie łącznika drogowego od pogotowia do budynku administracyjnego spoąłdzielni,przy Paderewskiego.A stawy wszystkie należy zasypać, bo mnoży się tam ptactwo, robactwo i ubóstwo miejscowego autoramentu, śmieci,papiery, zużyte prezerwatywy, podpaski...itp cuda. Zaz to pod Graniczną należy wybidować dwa przejscia podziemne, do kościoła...i dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotr Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 217.96.25.* 04.04.05, 14:45 Brzmi to okropnie. Czy nie lepiej zamiast tych obrzydliwych inwestycji posprzątać stawy i niech ptaki dalej się mnożą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 195.116.198.* 09.04.05, 21:24 za ile sprzedaliście teren w złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 213.172.178.* 18.05.05, 14:17 GRATULUJĘ ! W JEDNYM ZDANIU NAPISAŁEŚ TO CO JA W DZIESIĘCIU!!!! CZASAMI MAM OCHOTĘ WYSTRZELAĆ TYCH SKORUMPOWANYCH JUŻ NIE LUDZI ..... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup IP: 213.172.178.* 18.05.05, 14:11 PROPONUJĘ SZUKAĆ WSPARCIA W ORGANIZACJACH ZWIĄZANYCH Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA. UWAŻAM TO ZA ŚWIŃSTWO BUDOWAĆ BEZ POROZUMIENIA Z MIESZKAŃCAMI OSIEDLA TUŻ POD ICH OKNAMI KOLEJNY SUPERMARKET. A FAKT ŻE BĘDZIE ON PRAWIE W PARKU PRZEKRACZA WSZELKIE POJĘCIE.... MYŚLĘ ŻE NIE JEDNA OSOBA DOSTAŁA ZA TO W "ŁAPĘ" NIKT MNIE NIE PRZEKONA ŻE JEST TO ROZSĄDNA INWESTYCJA I ŻE JEST ONA W INTERESIE KOGOKOLWIEK OPRÓCZ WYDAJĄCYCH ZGODĘ NA BUDOWĘ SUPERMARKETU !!!! A SWOJĄ DROGĄ O PRZEBUDOWIE RYNKU KATOWICKIEGO TYLE SIĘ MÓWI - ANKIETY PROJEKTY ZDANIE MIESZKAŃCÓW ITD ...... DLACZEGO O TĄ BUDOWĘ NIKT NIKOGO NIE PYTAŁ ??? PEWNIE WSZYSCY SĄ DOBRZE POUKŁADANI ALE GDYBY SIĘ UDAŁO POCIĄGNĄĆ ODPOWIEDNIE OSOBY DO ODPOWIEDZIALNOŚCI BYŁABYM DUMNA, ŻYJEMY W NAJBARDZIEJ SKORUMPOWANYM I NIELUDZKIM KRAJU W EUROPIE...... NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Mieszkańcy osiedla Paderewskiego nie chcą sup 18.05.05, 15:05 Nie za dużo czasem hałasu o nic ? Z tych wszystkich gorąco protestujących, zdaje się nikt Lidla na oczy nie widział. Precież Lidl przy takim Geancie to kiosk Ruchu. Lidle które już stoją na Śląsku (po dwa w Gliwicach, Zabrzu jeden w Świętochłowicach, i pewno jeszcze kilka których nie zauważyłem) to raczej klasa takich większych osiedlowych sklepów (coś może między Biedroną a Minimalem), z ograniczonym asortymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Gdzie był architekt miasta jak zatwierdzano budowe IP: *.plusgsm.pl 18.05.05, 20:46 Mnie ta budowla przypomina baraki z okresu faszystowskiego, jak mozna teren w miejcu rekreacji tak spaskudzic-barak i kostka brukowa fe do jak podlego stanu posuneła sie korupcja-targajcie jadlo na sztuki aż ujzycie nagie kości. Odpowiedz Link Zgłoś